Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-13, 09:27   #4711
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

hej hej u mnie weekend minął na totalnej sielance
rolki, spacery, rowery no i pierwsze w tym roku ognisko
ze ślubnych to potwierdziłam już moją kucharkę, wpisała nas do kalendarza żeby dopiąć wszystkiego to jeszcze musimy jechać do Lublina podpisać umowę z zespołem, ale to jeszcze nie wiemy kiedy
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 11:39   #4712
antena22
Zadomowienie

Chyna wszystkie z nas wykorzystaly piekna pogode.Ja w sobote poszlam z kolezanka na rower.Super bylo.Bardzo mi tego brakowalo.Wczoraj leniuchowalam w domu a wieczorem skoczylam z tz do Echo na drobne zakupy.
Justyna widac po zdjeciach ze impreza byla udana
Dzisiaj chcemy podjechac do hotelu zeby obgadac pare spraw.Zobaczymy czy nam sie uda.Ten tydzien zapowiada sie pracowicie.Mamy isc za obraczkami,Tz ma kupic wino no i mamy w koncu zaczac prosic.Jutro powinny przyjsc zaproszenia.
Stary 2015-04-13, 11:55   #4713
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
a cóż tu taka cisza i spokój i pusto aż przeciąg!

justynka jak po panieńskim?
Ola jak wesele, podpatrzyliście coś ciekawego?

załatwiliśmy w weekend dużo wreszcie
- wreszcie wiem jak wygląda moja suknia! Nie jest ona wprawdzie idealnym odzwierciedleniem tego co chciałam, bo koronkę na górze dała kompletnie inną, drobniejszą no ale wielkiej tragedii nie ma, podoba mi się więc jest ok, myślę, że efekt finalny będzie super no i spotkałam się z mogg
- byliśmy na sali, ustaliliśmy menu, kwiaty, noclegi, wszystko, wszystko, z panią właścicielką aż chce się spotykać - cudowna i rozsądna kobietka!
- wybraliśmy kanapę do pokoju w KFM i fotele chcieliśmy dobrać ale jeden kosztował 700 zł więc postawiliśmy na te duże styropianowe i mega wygodne
- załatwiliśmy transport gości weselnych, na razie tak na wyczucie ale kolejny kłopot z głowy

no i dostaliśmy zaproszenie na komunię na tydzień po naszym ślubie. Zaproszenie wypisane już z nowym nazwiskiem
Po weselu bardzo fajnie. Okazało się, że jednak zrobimy ze 3 oczepinowe zabawy :P Panna Młoda wyglądała jak disneyowska księżniczka, chociaż suknię miała "małą" Wybawiłam się, TŻ okazał się wzorowym świadkiem, mama Pana Młodego nie mogła wyjść z podziwu Wróciliśmy wczoraj, ale spaliśmy pół dnia :P
Moja fryzjerka poleciła mi transport gości w MPK - miejskim autobusem. Ponoć małe koszty i można napisać co się chce na tablicy z przodu :P zaraz tam będę dzwonić. Dzwonił też dzisiaj do mnie pan Janusz (jeden z Braci :P) bo miał kilka pytań w sprawie (nie zgadniecie!) tortu :P Zamówiłam w pt obrączkę dla mojej MoH i wybraliśmy wstępnie prezenty dla rodziców. TŻta dostaną ramkę z naszymi zdjęciami ślubnymi i dedykacją, a moi taki zestaw ręczniki + kubeczki. Ciężko by bylo, żeby wszyscy dostali to samo, bo TŻ nie ma "Taty" tylko "Zbyszka", a moi rodzice nie mogą dostać "wspólnego" prezentu, no bo wiecie :P Także każdy dostanie co inne, plus ja dla teściowej mam osobny prezent i dam jej go zupełnie osobno po cichu, ale ona zasłużyła na to, żeby ją w złocie wykąpać i na rękach nosić. Za to moja mama.. Szkoda gadać ;/

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
O rany ale porządziliśmy fotka z gazety ja, ja z TŻ i ze świadkami Było nas 13 osób i było mega Dostałam bon do spa kilka śmiesznych gadżetów, TŻ szkocką. I co mogę Wam radzić na wasze Panieńskie mniej %%% jeszcze dziś jestem licha
Super impreza !!

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 12:09   #4714
ttunia
Raczkowanie

Dziewczyny gratulacje postępów, choćby tych najmniejszych chyba wszystkie korzystalysmy z pogody przez weekend. Justynka widac ze zabawa byla super;-) moj tz dostal w sobote zaproszenie na kawalerski do kolegi na ktorego slub idziemy za 2tyg. Az sie boje co wymysla bo zarowno mlody jak i swiadek sa szaleni
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 12:11   #4715
mikonada
Zakorzenienie

ja nie korzystałam z pogody, caly weekend byłam w szkole. hell yeah!

mam humor do dupy
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 13:05   #4716
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

matko kiedy ja nadrobie. NIE OGARNIAM !!!!!!!!!!!!

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 14:39   #4717
mogg
Zakorzenienie

Ja tez mam humor do d...y . niech slub bedzie za rok....

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 16:34   #4718
melka1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny macie może jakies opinie w sprawie kamerowania lustrzankami?
melka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 16:44   #4719
mogg
Zakorzenienie

Melka ale o co konkretnie pytasz ???

Stary 2015-04-13, 16:45   #4720
ttunia
Raczkowanie

Ja słyszałam że efekty są lepsze niż z kamery ale to nie moja opinia tylko zasłyszana gdzieś od kogoś
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 16:48   #4721
mikonada
Zakorzenienie

To zalezy jakim obiektywem bo to o jakosc nagrania tu sie rozchodzi. Mozna robic nawet stopklatki jakbys zdjecia miala normalnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 16:50   #4722
mogg
Zakorzenienie

Ja widziakam wiele filmow lustrzanki wygrywaja jakoscia i mozliwosciami .
Obejrzyj filmiki ba yt tam te nahnowsze to lustrzanki ; greenart studio , dusza video, white pantera itp warto -ja mam teledysk i filmik z wesela

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

No dodatkowi zalezy i od sorzetu i od umiejetnosci operatora

Stary 2015-04-13, 17:30   #4723
melka1990
Raczkowanie

Mam ekipe na wesele która kreci dwoma lustrzankami, pokazywał mi płyte efekty były super jak dla mnie. Ale wczoraj spotkałam sie z opinia, że te lustrzanki wcale nie sa takie super, bo jak kameruja i kreca sie w koło z tymi lustrzankami, to obraz sie zamazuje, widac nie wyraźnie..Ale tak jak mogg powiedziałą to zależy od sprzetu i umiejętności. Widocznie ktos trafił na jakiegos amatora
melka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 19:00   #4724
antena22
Zadomowienie

Dzisiaj niestety nie udało nam się jechać do hotelu. Właścicielka już miała zaplanowane spotkania. Za to pojechaliśmy do złotnika,a dokładniej do pracowni Topaz.Już wiem dlaczego ten Pan jest tak chwalony Bardzo miły i służy pomocą. Staliśmy tam z pól godziny i dumaliśmy nad obrączkami,ale udało się wybrać Poszliśmy w klasykę,bo okazało się że na moim palcu proste i szerokie źle wyglądają,znowu Tż musi mieć trochę szerszą.Tż -towi w ogóle podobały się obrączki z kamykami,ale powiedziałam mu że jeśli np.przytyje lub schudnę to nie będzie można dopasować i nie będę nosić obrączki.
Jeszcze chyba poproszę o wycenę takich http://www.michelson.pl/obraczki-slu...h-o-z-585-124/ bo bardzo mi się podobają
Stary 2015-04-13, 19:44   #4725
Kasia 88
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, ja w sobotę byłam z TŻ na targach dom i ogród. W niedziele byliśmy na spacerze na Wietrzni. Nawet nie wiedziałam że tam jest tak pięknie. Świetne miejsce na plener ))))

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Czy pan z Topazu juz się przeniósł z sienkiewki?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 20:22   #4726
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj niestety nie udało nam się jechać do hotelu. Właścicielka już miała zaplanowane spotkania. Za to pojechaliśmy do złotnika,a dokładniej do pracowni Topaz.Już wiem dlaczego ten Pan jest tak chwalony Bardzo miły i służy pomocą. Staliśmy tam z pól godziny i dumaliśmy nad obrączkami,ale udało się wybrać Poszliśmy w klasykę,bo okazało się że na moim palcu proste i szerokie źle wyglądają,znowu Tż musi mieć trochę szerszą.Tż -towi w ogóle podobały się obrączki z kamykami,ale powiedziałam mu że jeśli np.przytyje lub schudnę to nie będzie można dopasować i nie będę nosić obrączki.
Jeszcze chyba poproszę o wycenę takich http://www.michelson.pl/obraczki-slu...h-o-z-585-124/ bo bardzo mi się podobają
Bardzo ładne, ale też mają proste brzegi, więc nie wiem, jak by Ci się podobały na palcu Ja od razu mówiłam, że lepiej zawsze poprzymierzać, bo może się okazać, że to, co nam się podoba na zdjęciu, na sobie już nie koniecznie. U nas też tak było. Ale powiem Wam, że trochę żałuję, że nasze obrączki nie są z żółtego złota. Bo na pierwszy rzut oka wcale nie wyglądają jak ślubne obrączki. Ale TŻ od razu powiedział, że żółte złoto nie wchodzi w grę. Ja żółtego też nie lubię, no, ale to w końcu obrączka.. Aaa.. Przyzwyczaję się..

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, ja w sobotę byłam z TŻ na targach dom i ogród. W niedziele byliśmy na spacerze na Wietrzni. Nawet nie wiedziałam że tam jest tak pięknie. Świetne miejsce na plener ))))

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Fajnie było na targach? Trochę żałuję, że nie mogliśmy iść, bo byłam rok temu i było sporo fajnych rzeczy.
Ja wolę kadzielnię od wietrzni Choć dawno na wietrzni nie byłam, ale z tego co pamiętam, to wszędzie błoto i pełno śmieci.. Za to na kadzielni pełno ludzi Ja myślę, że wyskoczymy na moment z wesela właśnie na kadzielnię, w końcu to rzut beretem. Nie wiem tylko, czy będzie kiedy. Teraz na tym weselu w Stalowej, to PM była rozrywana praktycznie cały czas. A oni mieli wesele od 18 do 5. W menu był obiad, potem lody, potem zupa gulaszowa, potem tort, potem pierś z kurczaka i na koniec ok. 2 - barszczyk. Ja po barszczyku poszłam, ale TŻ mówił, że impreza umarła, do 3. zostały 2 stoły: młodzi i starzy :P i tak siedzieli prawie do 5. .. Z "atrakcji" był pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, 3 zabawy oczepinowe (welon/muszka, co ma zostać na parkiecie i zbieranie na wózek) i śpiewanie przy stołach. Strasznie dużo się działo, czas zleciał bardzo szybko. To podejrzewam, że u nas śmignie to wesele jak z bicza strzelił. (i dobrze )

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-13, 20:26   #4727
mogg
Zakorzenienie

Ola ja tak jak twoj tz znow bialego nie chcialam ;P a tz znow zoltego wiec poszlismy na kompromis i mamy pol na pol ;D
Niewazne czy wygladaja standardowo czy tez nie , wazne by dla Was mialy znaczenie ) i tego sie trzymaj )
Tz dzisiaj przyszly spinki -ladne !! A 1 maja przyjezdzam na przymiarke sukni albo kilka dni pozniej ;D

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2015-04-13 o 20:43
Stary 2015-04-13, 20:33   #4728
Kasia 88
Raczkowanie

Na targach było bardzo dużo ludzi. Rozmawialiśmy z paroma firmami o piecach do domu pobralismy katalogi z projektami domów, bo przymierzamy się do budowy domu był pycha chlebem ze smalcem nie mówiąc juz o cydrze ))))

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Na Wietrzni rzeczywiście było trochę śmieci, ale tak spokojnie tam jest że aż Milo

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Fajnie że Wam się podobało na weselu Oluniuniunia warto zbierać doswiadczenie przed swoim weselem
Stary 2015-04-13, 20:47   #4729
ZakochanaZabka
Zadomowienie

ja lubie kadzielnie ale nie od standardowej str tylko my z tż wspinaliśmy sie na skały i tam siedzieliśmy, wietrznia też fajna-tak spokojnie właśnie tam jest, i polecam rezerwat ślichowice i zejście do samej wody mam zamiar w tym roku wiśniówke zwiedzić bo nie byłam lubie takie miejsca.

Olaa mogg ma racje ważne jest to jakie mają dla Was znaczenie ja z kolei tylko żółte złoto
Stary 2015-04-13, 20:50   #4730
Kasia 88
Raczkowanie

Ja tez tylko żółte złoto
A Wiśniówka jest bajecza
Stary 2015-04-13, 22:21   #4731
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Ola ja tak jak twoj tz znow bialego nie chcialam ;P a tz znow zoltego wiec poszlismy na kompromis i mamy pol na pol ;D
Niewazne czy wygladaja standardowo czy tez nie , wazne by dla Was mialy znaczenie ) i tego sie trzymaj )
Tz dzisiaj przyszly spinki -ladne !! A 1 maja przyjezdzam na przymiarke sukni albo kilka dni pozniej ;D

Mój TŻ też tak mówi, że ważne, że dla nas mają znaczenie, ale mnie trochę martwi, że obce baby mogą od razu nie zaczaić, że to MÓJ MĄŻ ale TŻ mnie zapytał, czy naprawdę sądzę, że którąś by to zatrzymało, jeśli była by zdeterminowana.. i pewnie znów ma rację
Zamówiłam właśnie resztę prezentów.
Dla świadka spinki z grawerem http://allegro.pl/srebrne-pr-925-spi...123284927.html
Dla świadkowej obrączkę http://allegro.pl/obraczka-ceramiczn...040900838.html (w środku będzie grawer Maid of Honor 30.04.2015, a w pudełeczku będzie karteczka z napisem "I couldn't say 'I do' without you" (nie ma błędu Mahoń?)
Dla teściowej http://allegro.pl/srebrny-komplet-cz...057623001.html (wymyśliłam, że napiszę dedykację: Dziękuję za miłość mojego życia, bo nadal nie wiem jak sensownie zastąpić 'raising')
Dla moich rodziców http://allegro.pl/new-village-kubek-...209145359.html - razem, ale osobno
Dla rodziców TŻta coś wtym stylu http://allegro.pl/podziekowania-dla-...960031656.html w sumie to chyba nawet to zamówię, bo początkowo myślałam o ramce z pepco takij potrójnej, ale to ładniejsze jest i nawet cena w miarę..
Dzwoniłam też do MPK w sprawie transportu dla gości. Do 30 km - 300 zł (w tym 3h pracy kierowcy). Myślę, że się zdecydujemy, bo TŻtowi bardzo się podoba pomysł, żeby miejski autobus wynająć i na tablicy z przodu sobie napisać co się chce
Z ważnych rzeczy zostały mi więc jeszcze kwiatki..

Cytat:
Na targach było bardzo dużo ludzi. Rozmawialiśmy z paroma firmami o piecach do domu pobralismy katalogi z projektami domów, bo przymierzamy się do budowy domu był pycha chlebem ze smalcem nie mówiąc juz o cydrze ))))

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Na Wietrzni rzeczywiście było trochę śmieci, ale tak spokojnie tam jest że aż Milo

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Fajnie że Wam się podobało na weselu Oluniuniunia warto zbierać doswiadczenie przed swoim weselem
Wiesz, już czasem zaczynało mnie wkurzać myślenie typu "a u nas to będzie inaczej, a u nas to tego nie będzie, a U NAS to..." zamiast się cieszyć atmosferą, to ja liczyłam ile rodzajów ciasta mają i jak szybko przystawki znikają ze stołów :P
Co do ogrzewania domu, to pomyślcie nad odnawialną energią może? Jeśli dom się stawia od podstaw to można sporo wykombinować. Właśnie z poprzednich targów mam taką książkę o budowie domu energooszczędnego. Patrząc na koszty eksploatacji, to naprawdę - powalające. Zwłaszcza jak widzę nasze rachunki za gaz

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
ja lubie kadzielnie ale nie od standardowej str tylko my z tż wspinaliśmy sie na skały i tam siedzieliśmy, wietrznia też fajna-tak spokojnie właśnie tam jest, i polecam rezerwat ślichowice i zejście do samej wody mam zamiar w tym roku wiśniówke zwiedzić bo nie byłam lubie takie miejsca.

Olaa mogg ma racje ważne jest to jakie mają dla Was znaczenie ja z kolei tylko żółte złoto
ja też lubię takie miejsca generalnie wszelkie odludzia i naturę bardzo tęsknię za naszą wsią, ale nawet nie ma kiedy pojechać

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-13, 22:29   #4732
Escorpio
Zakorzenienie

Ooo dziewczyny jakoś długo mnie nie było… Chyba od piątku
Dziewczyny możemy już odebrać obrączki Może w weekend się wybierzemy
Ola zazdroszczę wesela, ja dopiero na swoim się wybawię

Cytat:
Dokładnie to samo robiłam i w te same dni Tyle, że w sobotę politechnika się wystawiała i musiałam 3h stać na stoisku, więc przy okazji obejrzałam wszystkich wystawców

Cytat:
Tak, teraz jest przy Małej albo Dużej, bliżej Katedry

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne obrączki, tylko tak jak mówi Ola, poprzymierzaj, bo mnie też podobały się inne niż zamówiłam.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 06:31   #4733
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2015-04-14, 07:32   #4734
mahoniowa
Zadomowienie

Ola bardziej gramatycznie jak dla mnie niestety by pasowało 'I couldn't have said..' no ale wtedy to już tak zgrabnie nie brzmi swoją drogą piękną dedykacją, na pewno bym się pobeczala gdybym taka dostala

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 08:15   #4735
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
też byliśmy wjechaliśmy tam dalej motorem a początkowo szkoła, urwałam się pojechałam do motocyklistów na grilla i ok. 18 byliśmy na wietrzni
dużo par bylo tam na spacerze

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ooo dziewczyny jakoś długo mnie nie było… Chyba od piątku
Dziewczyny możemy już odebrać obrączki Może w weekend się wybierzemy
Ola zazdroszczę wesela, ja dopiero na swoim się wybawię
i wymęczysz przy okazji :P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

justynko !!! wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od sióstr wizażanek!!!
Stary 2015-04-14, 08:39   #4736
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Antena22 obrączki bardzo ładne
Co do kolorów złota ja chciałam mieszane z kamykiem, TŻ żółte. No i są żółte z kamykiem

My dziś DJ, Foto ustalamy wszystko i cukiernia za ciasta trzeba zapłacić.

Jutro przymiarka w czwartek odbieram suknię

Menu wybrane:
16.30 obiad
*Rosół z makaronem
*Balotyna z kurczaka faszerowana szynką i kozim serem, puree ziemniaczane z zielonym groszkiem, zestaw surówek
19.00-19.30 3 danie
*Strogonoff ze smietaną
21.00 deser tort
23.00-23.30 4 danie
*Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane na grzance, świeża sałatka
2.00-2.30 5 danie
*Barszcz czerwony z pasztecikiem w cieście francuskim
Plus mamy całą noc na stole wiejskim pierogi z mięsem w podgrzewaczach

Dziękuję za życzenia ależ już jestem stara

Mój stres przeszedł na wyższy level budzę się w nocy i nie mogę oddychać
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-04-14 o 08:40
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 08:40   #4737
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Miłego dnia dziewczyny
Tobie też Żabko

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Ola bardziej gramatycznie jak dla mnie niestety by pasowało 'I couldn't have said..' no ale wtedy to już tak zgrabnie nie brzmi swoją drogą piękną dedykacją, na pewno bym się pobeczala gdybym taka dostala
Hm.. A bez 'have' to błąd? Czy malutki błądzik? Sugerowałam się oczywiście Pinterestem.. https://pl.pinterest.com/pin/221802350373113279/
https://pl.pinterest.com/pin/418553359090817577/

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
też byliśmy wjechaliśmy tam dalej motorem a początkowo szkoła, urwałam się pojechałam do motocyklistów na grilla i ok. 18 byliśmy na wietrzni
dużo par bylo tam na spacerze

i wymęczysz przy okazji :P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

justynko !!! wszystkiego najlepszego z okazji urodzin od sióstr wizażanek!!!
Miko, podłączam się pod życzenia do Justynki! Wszystkiego dobrego Kochana!

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-14, 08:54   #4738
mahoniowa
Zadomowienie

oj dużo tłumaczenia czemu tak a nie inaczej
'couldn't say' to 'nie mogłam powiedzieć' - coś mnie zatkało i nie mogłam bez Ciebie tego powiedzieć
'couldn't have said' to 'nie mogłabym była powiedzieć' niemożliwe, że sobie miałabyś poradzić bez niej ale finalnie powiedziałaś to 'I do' bo Twoja Świadkowa przy Tobie była
to nie błąd a raczej zrozumienie tego tekstu.. podejrzewam, że Świadkowa nie zwróci na to uwagi tak jak ja i będzie się cieszyć pięknym prezentem więc może być tak jak masz

09.05.2015
Stary 2015-04-14, 09:27   #4739
mikonada
Zakorzenienie

justynko a jak stoicie z alkoholem? dużo pokupowaliście wina? macie piwka itp?
my w ostatniej chwili kupiliśmy "różne alkohole" no bo też racja, że nie wszyscy pijavą wódke :P
Stary 2015-04-14, 09:29   #4740
mahoniowa
Zadomowienie

miko, miałaś piwo na weselu??

09.05.2015
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości