Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 16:14   #4711
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Ja musze kupic fotelik synkowi przed wyjazdem do pl myśle nad caretero turbo sport 9-25kg bo znajomi maja i sobie chwala. Ważne tez ze mozna odchylic fotelik gdy malec zaśnie a przez Niemcy będziemy w nocy jechać wiec bedzie spał maluszek. Teraz ma britax 9-18kg tez mozna odchylic ale juz trochę mało miejsca w nim. Dla noworodka mam nosidełko do samochodu. Wozek chce podwójny z możliwością dołożenia gondoli do tylnego siedziska bo tez przeraża mnie jak wszędzie widzę takie maluchy w nosidelkach... Pewnie zamowie ten z bobowozki co pisałam wcześniej bo mozna dokupić gondolę a to ważne.
Zaraz jadę do sklepu pomoc przy dostawie przyda mi sie trochę ruchu
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 16:30   #4712
Marita1203
Raczkowanie

Hey dziewczyny mam pewien problem.. nie wiem czy, któraś też to zauważyła u siebie bo nadrobiłam zaległości wszystkie Wasze wiadomości przeczytałam, ale nie znalazłam takiego tematu..

A więc zauważyłam, że na sutkach robią mi się takie żółtawe strupki, dziś trochę je zdrapałam choć się bałam... ale co to jest i od czego czy, któraś miała już coś takiego?? Nie wiem czy się martwić czy to coś normalnego
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 16:37   #4713
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość
A więc zauważyłam, że na sutkach robią mi się takie żółtawe strupki, dziś trochę je zdrapałam choć się bałam... ale co to jest i od czego czy, któraś miała już coś takiego?? Nie wiem czy się martwić czy to coś normalnego
Nie miałam ale napewno nie drap tego!!! bo się jakaś infekcja wda
Ps. wyczytałam gdzieś, że to może być siara ale nawet jesli tak to bym nie drapała przemywaj je ale nie rozdrapuj lepiej

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-01-25 o 16:39
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 16:44   #4714
Marita1203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Nie miałam ale napewno nie drap tego!!! bo się jakaś infekcja wda
Ps. wyczytałam gdzieś, że to może być siara ale nawet jesli tak to bym nie drapała przemywaj je ale nie rozdrapuj lepiej
właśnie teraz też czytam na innych forach, że to niby siara... ale nie wiem dlaczego jedne ją mają a drugie nie jedne mają wcześniej a drugie przed porodem lub po, a ja przecież dopiero mam 13 tydzień!!! Jednak trochę się martwię.. jedna pytała czy ma to jakiś wpływ na późniejszy pokarm ale nie widzę nigdzie odpowiedzi więc chyba ginekologa popytam jak będę we wtorek na kontroli.
Stary 2015-01-25, 16:48   #4715
madz10
Raczkowanie

Witam Was My juz po zajęciach na uczelni i odpoczywamy sobie przy Mozzacie
Stary 2015-01-25, 16:52   #4716
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie teraz też czytam na innych forach, że to niby siara... ale nie wiem dlaczego jedne ją mają a drugie nie jedne mają wcześniej a drugie przed porodem lub po, a ja przecież dopiero mam 13 tydzień!!! Jednak trochę się martwię.. jedna pytała czy ma to jakiś wpływ na późniejszy pokarm ale nie widzę nigdzie odpowiedzi więc chyba ginekologa popytam jak będę we wtorek na kontroli.
Zapewne kwestia hormonalna
Cytat:
Napisane przez madz10 Pokaż wiadomość
Witam Was My juz po zajęciach na uczelni i odpoczywamy sobie przy Mozzacie
Ja jeszcze nie wprowadziłam muzyki klasycznej Ale chyba jeszcze czas Dziś czytałam co się dzieje w 19 tygodniu ciąży to pisało, że mały słyszy ale ogłosy w środku jeszcze a z zewnątrz dopiero zacznie niedługo
Stary 2015-01-25, 16:59   #4717
Marita1203
Raczkowanie

Siara – pierwsze mleko

Pierwsze mleko, jakie produkują piersi nazywane jest siarą. Zaczyna się ona gromadzić w piersiach już około 20. tygodnia ciąży. W porównaniu z mlekiem siara jest bogatsza w białka i witaminy, a uboższa w węglowodany i tłuszcze. Jest też bardziej gęsta, ma żółty kolor i zawiera przeciwciała, które mogą pomóc dziecku w zwalczaniu infekcji. Ilość siary jest niewielka – odpowiada zaledwie kilku łyżeczkom herbaty na dobę – ale dla noworodka jest całkowicie wystarczająca. W drugim i trzecim dniu piersi zaczynają produkować mieszankę siary i mleka dojrzałego. Między trzecim a piątym dniem pojawia się już natomiast mleko dojrzałe. Piersi wtedy nabrzmiewają, stają się twarde, bolesne, wrażliwe na dotyk.

No to jestem w szoku... ja mam dopiero 13 tydzień, gdzie tu do porodu... a mleko już będę produkować WOW WOW WOW
Stary 2015-01-25, 17:06   #4718
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem w szoku... ja mam dopiero 13 tydzień, gdzie tu do porodu... a mleko już będę produkować WOW WOW WOW
Spokojnie nie będziesz Przecież żeby mleko było produkowane i nie zanikło to musi być stymulowana pierś
Stary 2015-01-25, 18:27   #4719
gda
Zakorzenienie

Co do fotelika to mamy bazę Isofix i Maxi Cosi Cabrio. Bardzo wygodne.

A synek urodził się 59 cm, więc nie zmieścił się w ubranka 56 cm Mąż szybko jechał do domu po większe pajace.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 18:55   #4720
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Roan Marita bardziej na nierówności wiejskie itp...
ale po mieście nie wiem czy bym chciała nim jeździć, dużo zakrętów, krawężników, schodów itp
Racja, ja mam wielki wózek z takim klasycznym stelażem, duże 14calowe koła,oczywiście nie skrętne, gondola ma coś koło chyba 90-94cm i w mieście z wąskimi chodniczkami to masakra albo w tłumie. Ale my na wsi, takie trudne miejsca to od święta więc mogłam sobie na to pozwolić.

Ciuszki to bym zaczęła od 56 ale niedużo. Firmy mają przeróżną rozmiarówkę, niektóre 56 wypadają jak 50, niektórejak 62 i większe dlatego nietrudno będzie z czymś utrafić, no i zawsze można rękawek podwinąć choć pewnie krótki rękaw na lato będzie bardziej w użyciu. Nam 56 tak przez miesiąc służyły, 62 do 3mca i potem 68 jakoś tak do pół roku, 74 praktycznie ominął mały i teraz przy roczku wyrasta z 80. Urodził się 56cm

Wróciłam od dziadków i kicha, nie pojadłam. Apetytu, miejsca w brzuchu zero. Gryzłam coś i nie przynosiło radości a same moje ulubione przysmaki byly

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 19:04   #4721
Tea80
Raczkowanie

Dziewczyny dopadło mnie mega przeziębienie!!Od wczoraj kicham i leci mi z nosa non stop!Do tego boli gardło,noc nieprzespana.Nos mam tak zatkany,że nie ma mowy o spaniu,męczę się okropnie, biorę apap , i pije mleko z masłem ,miodem i czosnkiem,nic więcej bo się boję.Dobrze,że to już 5 miesiąc , bo w poprzedniej ciąży byłam chora na początku i miałam potem ogromne wyrzuty sumienia ,że może to przez to córeczka zachorowała i zmarła. Dziewczyny które już przechodziły przeziębnienie( widziałam tu parę takich:P) czym si,e leczyłyście i jak długo u was trwał katar?
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 19:38   #4722
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopadło mnie mega przeziębienie!!Od wczoraj kicham i leci mi z nosa non stop!Do tego boli gardło,noc nieprzespana.Nos mam tak zatkany,że nie ma mowy o spaniu,męczę się okropnie, biorę apap , i pije mleko z masłem ,miodem i czosnkiem,nic więcej bo się boję.Dobrze,że to już 5 miesiąc , bo w poprzedniej ciąży byłam chora na początku i miałam potem ogromne wyrzuty sumienia ,że może to przez to córeczka zachorowała i zmarła. Dziewczyny które już przechodziły przeziębnienie( widziałam tu parę takich:P) czym si,e leczyłyście i jak długo u was trwał katar?
Ja na początku ciąży chyba w 6-7 tyg byłam właśnie przeziebiona. Leczylam się tylko mlekiem z miodem i czosnkiem, robiłam tez kromke chleba z masłem czosnkiem i pietruszka ( to najlepiej pomagało mi na katar), herbata z cytryna i na noc Codipar i kolderka.
Podobno Prenalen?(nie wiem czy poprawna nazwa)jest ok.
Zdrowka życzę :-*
Stary 2015-01-25, 19:46   #4723
szyszunia1
Przyczajenie

Trochę opóźniona odpowiedź, ale wciąż pracuję i po powrocie z pracy nie mam już siły włączać kompa. No więc mam 33 lata, to moje pierwsza ciąża, najprawdopodobniej dziewczynka- na "być może" - tak określił lekarz. Zaczęłam już 17 tydzień, czyli chyba piąty miesiąc.
szyszunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 19:53   #4724
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Popieram, ja zawsze mam przy sobie owocowe mentosy i zawsze pomagają w kryzysowych sytuacjach
Ale mi smaka teraz narobiłaś na te mentosy owocowe niedobra ty! hehe

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy kompletować ubranka od rozmiaru 56, ale to dosłownie tylko kilka sztuk.
Ja większość tych pierwszych ubranek będę miała po córeczce mojej siostry Jeszcze troszkę ponad miesiąc i przyjdzie na świat - can't wait!
Ale pewnie sama też jakieś zakupię Na razie jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na określenie płci. Natomiast przed chwilą dzwoniła już do mnie teściowa, żeby mi powiedzieć, że kupiła już dla maleństwa - kocyk, jakieś tam pajace, śliniaczki - ale podkreślała, że w neutralnych kolorach Ale myślę, że też od rozmiaru 56 kompletowanie zacznę.

A co do wózków to ja bym chciała mieć najbardziej emmaljungę, ale mnie na nią nie stać Ja bardziej będę spacerować po wale wiślanym, po lesie niż po chodnikach.. a ta emmaljunga dawała sobie radę w każdym terenie (przyjaciel tż ma, a raczej jego córka )
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 19:54   #4725
onagory
Zadomowienie

Mamusie
Wczraj byłam na posiadówce u dziadków osz ale się najadłam wszystko co można sobie wymarzyć było na stole Dziecie coraz częściej daje o sobie znać ruchami . Oglądam już wózki i łóżeczka na allegro nawet pomału mam swoich faworytów , mieszkam na bardzo trudnym terenie koło mojego domu nie ma drogi asfaltowej tylko polna (zresztą dookoła same łąki i lasy ) więc wózek musi być duży ,lekki no i z wielkimi kołami ....
Postanowiłam pójść w połowie lutego na l4 mam dość pracy .
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 20:00   #4726
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ale mi smaka teraz narobiłaś na te mentosy owocowe niedobra ty! hehe

Ja większość tych pierwszych ubranek będę miała po córeczce mojej siostry Jeszcze troszkę ponad miesiąc i przyjdzie na świat - can't wait!
Ale pewnie sama też jakieś zakupię Na razie jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na określenie płci. Natomiast przed chwilą dzwoniła już do mnie teściowa, żeby mi powiedzieć, że kupiła już dla maleństwa - kocyk, jakieś tam pajace, śliniaczki - ale podkreślała, że w neutralnych kolorach Ale myślę, że też od rozmiaru 56 kompletowanie zacznę.

A co do wózków to ja bym chciała mieć najbardziej emmaljungę, ale mnie na nią nie stać Ja bardziej będę spacerować po wale wiślanym, po lesie niż po chodnikach.. a ta emmaljunga dawała sobie radę w każdym terenie (przyjaciel tż ma, a raczej jego córka )
super teściowa, moja dużo nt. wczesnych zakupów nie mówiła ale widać było, że jej się nie podobają dlatego mało się chwaliliśmy nimi.

Emaljunga też bardzo mi się podoba, trochę tańsza od inglesiny ale i tak droga. Może dziadkowie się skuszą? U nas płacili teściowie ale zdecydowaliśmy się na tańszy choć najpewniej zasponsorowaliby i nawet inglesinę. Źle bym się z tym czuła, taka cena to przesada, niezależnie od tego jaki byłby śliczny

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 20:08   #4727
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
Ja od mojego gina dostałam próbkę leku na przeziębienie- Prenatal Grip Care. Możesz sobie to kupić bo pisze na opakowaniu:
"Do postępowania dietetycznego dla kobiet w ciąży i karmiących w przeziębieniach i stanach grypowych".
W składzie jest czosnek (bezzapachowy), dzika róża, antocyjany z aronii, wit. C, cynk, wit. D3.
W zał. przesyłam foto opakowania
pobrane.jpg
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 20:20   #4728
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Tez,nie wkręcają sobie głupot, ja w poprzedniej ciąży nie chorowałam a poroniłam... W tej już dwa razy miałam anginę i brałam antybiotyk, wiec chyba nie ma ma to reguły mnie pomogły krople Quixx na katar, a na gardło Tabletki Isla koleżance natomiast na katar pomagały okłady z cieplej soli (nie wiem, co to ma do rzeczy, ale pomagało)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 20:39   #4729
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Hey dziewczyny mam pewien problem.. nie wiem czy, któraś też to zauważyła u siebie bo nadrobiłam zaległości wszystkie Wasze wiadomości przeczytałam, ale nie znalazłam takiego tematu..

O Matko, to ja mam takie całe życie serio! Myślałam, że wszystkie tak mają haha zwykle złuszcza się to samo podczas kąpieli i nie muszę zdrapywać, kilka razy może delikatnie paznokciem starłam.

Macie rację z tymi ubrankami. Kupię kilka kompletów na 56, a resztę na 62. Jak będzie mniejsze to się rękawki podwinie. Zresztą to będzie na szczęście lipiec, mam nadzieję piękne lato, więc damy radę. No a jeśli moja dziewczynka będzie rzeczywiście dziewczynką to jakieś miękkie sukieneczki i rajstopki albo skarpetki, jak będzie upał. Nie ma sensu takich małych, bo może się okazać, że w ogóle nie założę.

Ja mam dobry dzień na jedzenie. Na obiad zjadłam wielki kawał schabu pierwsze mięso od 2 miesięcy Nawet Inkę sobie wypiłam do placucha, a ja kawy nigdy nie pijałam jeszcze się w ciąży nauczę :P mąż i pies zabrali mnie na spacer - tak się czułam ledwo za nimi dreptałam, śnieg tak mi się lepił do butów, że nie miałam siły iść. To mi na cały tydzień wystarczy. Mam ambitny plan na ten tydzień. Biorę się od jutra za wybieranie drzwi wewnętrznych u mnie na piętrze i będę robić aranżację łazienki, ułożenie płytek itp. Czas goni, remonty pora zacząć, bo lada moment wiosna
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 20:57   #4730
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Pytanko do zagłębionych w temat wózków- czy ma któraś z was doświadczenie lub coś słyszała o wózku bebetto Silvia? http://allegro.pl/wozek-bebetto-3w1-...986832086.html
Zastanawiał się między tym modelem, a Mutsy 4rider używanym po jednym dziecku. Różnicy cenowej nie ma zbyt wielkiej bo za mutsy cenią sobie 1700 zł. Lepiej nowy z gwarancją czy jednak używany ale znanej firmy? Co myślicie dziewczyny?

bebetto są super... sporo koleżanek polecało... mnie osobiście podoba się Bebecar icon widziałam fajne używki w super cenie

Cytat:
A mi wpadł w oko Gesslein F6 - zupełnie zapomniałam o tej firmie.

wizualnie nie mój typ

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
A właśnie? W kwestii ubranek... jakiego rozmiaru ubranka kupujecie na "po porodzie"? Moja mama mówi, że miałam 52cm, teściowa nie pamięta, ile miał mąż, jak się urodził. Myślałam o tym, żeby kupić 2 komplety na 52cm, a trochę więcej na 56cm. No, ale koleżanka urodziła w czwartek syna i ma 58cm!, a zarówno ona, jak i mąż nie są jakimiś wielkoludami. Z kolei, jak jednak będzie mniejsze to w 62 się utopi haha Jakieś pomysły?

ja bym radziła zakupić raczej na 62 - zawsze sie przydadzą... a pod koniec ciąży jak się okaze ze np dzieciaczek mniejszy dokupic dosłownie pare szt 56... bo wsrod wieeeelu znajomych jedynie moje dziecko kazdy z rozmiarów nosiło ksiązkowe 3 miesiące a reszta sporo przeskakiwała
wiec znam przypadki że dziecko wlasnie 57 i już te 56 za ciasne były ... poza tym bedzie lato wiec nawet lepiej jak bedzie troche luzu bo lepszy przepływ powietrza

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Mnie w pierwszej ciazy, w badaniu USG w 37 tygodniu wyszło, ze mały wazy 3600. Zapowiadał sie na duże dziecko. Tymczasem urodził sie w 38 tygodniu z waga 3240 i miał 50 cm. Dobrze, ze miałam ubranka w rozmiarze 56, bo byłoby kiepsko.

mi mowili ze dziecko 4kg bedzie jak nic bo wielki brzuch i wogole... a okazało się ze córka urodziła się 2950 a dniu wypisu 2790 53 cm

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:04   #4731
elinka21
Zakorzenienie

Ja tez cos gardlo poczulam, mam prenalen w domu wiec wypilam i herbate z sokiem malinowym

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:17   #4732
gkatarzynka
Zadomowienie

Moja cora urodzila sie dluga na 56cm i wazyla 3370...w 56 tonela zaraz po porodzie ale,szybko wyrosla. W 62 i 68 troche dluzej to trwalo,a potem to juz roznie bywalo z tymi rozmiarami.
Co do wozka,to my mamy Tutek Grander i nie zamienilabym na inny. Gondola byla wystarczajaca dopoki Mloda nie podejmowala prob siedzenia,a spacerowka i tak sie rozklada na,plasko. Jedynie nosidlo-fotelik bylo,za glebokie dla Niej i dopoki w nim jezdzila,to mieslismy koncerty...jak wyrosla i zmienilismy na graco,to i jazda stala sie przyjemnoscia,a najczesciej po prostu zasypiala...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Tea co do przeziebienia,to u mnie tantum verde dziala cuda...isla pomaga na takie nieprzyjemne drapanie. Co do kataru,to ja ogolnie i u siebbie i u Mlodej uzywam masci majerankowej pod nos. Teraz tez mnie cos bralo,ale sok malinowy domowej roboty (taki niegotowany tylko wyciskany) koktajlemalinowe,truskawk owe z mrozonych owocow+tantum i po dwoch dniach przeszlo
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:31   #4733
fantastka
Zakorzenienie

O matko, ile nadrabiania! A tylko kilka dni nie zaglądałam U mnie nic nowego, czekam na ruchy, a wizytę mam aż za 30 dni! Więc nudy

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny naszło mnie takie pytanie, jeździcie komunikacja miejską?
Ja jak jestem u rodziców to tak i ostatnio w tramwaju siedziałam, ale wsiadła taka starsza babeczka, miejsc wolnych nie było i ustąpiłam jej. Niestety sama już za długo nie pojechałam tym tramwajem bo zrobiło mi sie słabo, zaczęło mnie mdlić i musiałam wysiąść. W drodze powrotnej już nikomu miejsca nie ustepowałam, chociaż widziałam miny niektórych dziadków... no bo tak, wygladam młodo, niektórzy mówia, że nie wygladam na swój wiek, w dodatku brzucha nie widać i o... głupio mi było siedzieć, no ale wstawać i sie przesiadać to też bezsensu... chyba sobie na czole napiszę, że w ciaży jestem
Obawiam się, że i tatuaż na czole by nie pomógł... ludzie są okropni W poprzedniej ciąży dwa razy doświadczyłam łaski przepuszczenia w kolejce i to w miejscach, w których zupełnie się nie spodziewałam, jedno z nich to Tkmax. W laboratorium - zapomnij W aptece? No way I ten uciekający wzrok, nikt cię nie widzi jak stoisz w kolejce Nawet przy kasie dla ciężarnych

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka była już w dosyć zaawansowanej ciazy. Wsiadała do tramwaju. I facet sie przed nia przepchnął. Jak zwróciła mu uwagę, to krzyknął do nie, ze z takim brzuchem, to powinna w domu siedzieć przy garach, a nie kazić po mieście!
Cytat:
Mi w poprzedniej ciąży 2x ustąpiono miejsce, mialam dość mały brzuch ale i tak nie było fajnie stać...bo jak tramwaj zahamuje to można sobie szkody narobić. Raz prawie upadłam.
Koleżanka zawsze jak ze mną jeździła to mi polowała miejsce i kazała siadać.
Niemiłe sytuacje też były typu:
"Odwróć się bo ciężarna weszła, zaraz będzie chciała usiąść" albo tekst starszej Pani, której NOTA BENE USTĄPIŁAM MIEJSCA.
Zeszłam jej z miejsca, koleżanka na to (ja w 8mcu) "siedź, nie wygłupiaj się", a kobieta do niej na to "i dobrze, że mi ustąpiła, na jej miejscu poszłabym do domu na pieszo a nie tramwajami woziła tyłek". Oczywiście ja jestem jak potulna owieczka - nic nie powiem. Koleżanka jej odpowiedziała coś "miłego" ale kobieta niewiele sobie z tego robiła. Chamska starucha
Co za ludzie I tak właśnie się robi...

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Chciałabym sie tak chociaż jeden dzien ponudzic jak wy
Ja też

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Nie chcę być na liście zaginionych Myślę, że dziewczyny podczytują forum ale ze względu na brak czasu/zaganianie nie udzielają się (tak jak ja).
Co do wózka to pozostaję wiernea firmie z pierwszej ciąży: Quinny. Miałam modele Buzz i Zapp.
Ja też nie chcę być na liście zaginionych! Staram się jak mogę czytać co u was, bo sama niewiele mam ciekawego na razie do powiedzenia
U mnie dużo w mieście Buzzów jeździ, dobrze wyglądają i z tego co się orientuję to dobre wózki

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Fuertka postraszyla lista zaginionych jak wszystkie sie odezwaly : brzydal:
To teraz już wiem, czemu tyle nadrabiania mam!

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

Wiecie co, przemyślcie dobrze te wózki, zwłaszcza rozmiar gondolki. Mam tu taką na wsi z takim wózkien, którego nie znam bo to zupełnie nie mój styl. Ma 3duże, pompowane koła i maluśką gondolkę. Dziecko urodziła w październiku. Co ja patrze ostatnio? Popyla ta panna na spacerach z fotelikiem na stelażu. Wraca po 3!!! godzinach. A taki dzieciaczki nie powinny tyle w fotelikach siedzieć. Obstawiam, że dziecko przestało się jej mieścić w gondoli a jeszcze za małe jest do spacerówki, może nie ma rozkładanej na płasko. ;/
Po 3 miesiącach dziecko jej wyrosło??

Ale to prawda, ja akurat mam termin na początku sierpnia, ale tak jak wy macie lipiec to raczej do zimy nie przesadzicie dziecka (samo nie będzie siedzieć, a nawet jakbyście miały płaską spacerówkę to o wiele wygodniej jest dziecko w zimie mieć w gondoli), więc licząc do marca/kwietnia to moje dziecię będzie miało 8 miesięcy jak bym chciała je przesadzać. Akurat mój syn jest teraz w tym wieku, nie wiem ile ma wzrostu, ciuchy nosi na 74-80, więc trochę gondola dla niego by musiała mieć... Ale ja to sobie mogę wymyślać i tak kupię podwójny wózek kierując się pewnie innymi kryteriami

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:33   #4734
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wiecie co, tak się zastanawiam w sprawie ciuchów ..
Skoro urodzimy w lecie, będzie jeśli nie upalnie to co najmniej ciepło .. w blokach wiadomo jak jest .. czy takiemu niemowlakowi trzeba będzie zakładać pełny zestaw ciuchów? W sensie, czy będzie jakimś mega błędem założyć dziecku jedynie koszulkę i pampersa? Czy koniecznie muszę mieć zakupione i spodenki i pełne śpiochy itp?
Czy w nocy jak jest ponad 20 stopni (a nierzadko prawie 30) to dziecko musi być ubrane od stóp do głów i opatulone?
Bo może wystarczyłoby kupić kilka koszulek, nawet na rozmiar 62 (nie będzie chyba problemu jak za duża) i ewentualnie dokupywać już na rozmiar to co potrzebne?
Jest tu trochę mamusiek doświadczonych, poradźcie w tym temacie ja nie wiem, nie znam się, jeśli głupoty mówię to wybijcie mi z głowi proszę
Stary 2015-01-25, 21:45   #4735
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Oglądam już wózki i łóżeczka na allegro nawet pomału mam swoich faworytów , mieszkam na bardzo trudnym terenie koło mojego domu nie ma drogi asfaltowej tylko polna (zresztą dookoła same łąki i lasy ) więc wózek musi być duży ,lekki no i z wielkimi kołami ....
Postanowiłam pójść w połowie lutego na l4 mam dość pracy .
To zdradź tych swoich faworytów z chęcią sobie poczytam tym bardziej, że ja potrzebuję podobnego powozu
Co do l4 - ja wcześniej niż na początku maja nie pójdę (no, chyba że będą medyczne wskazania) bo już tak powiedziałam w pracy 2 razy się mnie pytał szef kiedy chcę iść, bo on musi wszystko zaplanować. No a ja tak rzuciłam ten maj Ale też już mam dosyć powoli, szczególnie tego porannego wstawania, porannej bieganiny by się wyrobić, zastanawiania się w co się ubrać (a już nie wszystkie ciuchy na tyle wygodne coby wysiedzieć w nich 8 godzin..) Tak więc zazdroszczę. Ale nie wiem - może jak wiosna przyjdzie to jakoś łatwiej będzie.
Poza tym - niby łażę do tej pracy, codziennie z psem półtorej godziny spaceruję i staram się nie obżerać a i tak tyję :/ już mi boczki obrastają tłuszczem jutro powinnam się zważyć z rana, ale aż się boję bo pewnie znowu będzie na plus.. chyba muszę calkiem ze słodyczy zrezygnować, ale jestem uzależniona... Moja siostra teraz jest w 2giej ciąży i prawie 30 kilo, poprzednio też podobny wynik. Mama mówiła, że też coś koło tego tyła, że aż jej bliźniaki przepowiadali I tak się zastanawiam, czy aby przybieranie na wadze w ciąży to nie jest poniekąd sprawa dziedziczna (tak jak podobno rozstępy ?)

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
super teściowa, moja dużo nt. wczesnych zakupów nie mówiła ale widać było, że jej się nie podobają dlatego mało się chwaliliśmy nimi.

Emaljunga też bardzo mi się podoba, trochę tańsza od inglesiny ale i tak droga. Może dziadkowie się skuszą? U nas płacili teściowie ale zdecydowaliśmy się na tańszy choć najpewniej zasponsorowaliby i nawet inglesinę. Źle bym się z tym czuła, taka cena to przesada, niezależnie od tego jaki byłby śliczny
No to prawda - moja teściowa pod względem zaopatrzenia dla wnuków spisuje się na medal. Wręcz ma prawdziwego hopla na punkcie kupowania ubranek czy też innych akcesoriów. Co do wózka - powtarza, że dołoży tysiaka na wózek Ale żeby zasponsorować cały jakąś nówkę to nie zresztą nawet bym nie chciała Bo jednak ta moja teściowka to miewa również i pewne odchyły od normy czasami

Echh dobra spadam - muszę sobie pazury na kolejny pracowniczy tydzień pomalować jeszcze... ale coś mnie zgaga męczy :/ a tu ani mleka nie ma, ani rennie żadnego ech :/
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:45   #4736
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Skoro urodzimy w lecie, będzie jeśli nie upalnie to co najmniej ciepło .. w blokach wiadomo jak jest .. czy takiemu niemowlakowi trzeba będzie zakładać pełny zestaw ciuchów? W sensie, czy będzie jakimś mega błędem założyć dziecku jedynie koszulkę i pampersa? Czy koniecznie muszę mieć zakupione i spodenki i pełne śpiochy itp?
Czy w nocy jak jest ponad 20 stopni (a nierzadko prawie 30) to dziecko musi być ubrane od stóp do głów i opatulone?
Bo może wystarczyłoby kupić kilka koszulek, nawet na rozmiar 62 (nie będzie chyba problemu jak za duża) i ewentualnie dokupywać już na rozmiar to co potrzebne?
Jest tu trochę mamusiek doświadczonych, poradźcie w tym temacie ja nie wiem, nie znam się, jeśli głupoty mówię to wybijcie mi z głowi proszę
no właśnie mnie także wydawało się, że podczas mega upałów to pampers + koszulka, ewentualnie zamiast koszulki body z krótkim rękawem, a jak będzie po prostu ciepło, bez skwaru to do tego zestawu skarpetki jakieś? żeby nóżki nie zmarzły? tak sobie to wyobrażałam, ale ja też należę do tych jeszcze niedoświadczonych, więc proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:48   #4737
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre pytanie, tez mnie to interesi

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:50   #4738
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
no ja sie nastawiam wlasniena nie przegrzewanie dziecka... Mam zamiar zaopatrzyc sie w bodziaki z krotkim i bez rekawka-dla mnie to lepsze rozwiazanie niz koszulka bo trzyma pieluche i sie nie zwija na pleckach przy kazdym ruchu. Jesli bedzie dziewczynka to pewnie za bardzo nicnowego nie kupie,bo Hania wprawdzie z kwietnia,ale w maju byly juz upaly. a potowki czy ciemoeniucha to nic przyjemnego...
W ogole nie planuje ekstra sukienek czy spodenek-spiochy,polspiochy,pajace ,rampersy- 100%bawelna...tak wygodniej dziecku niz w falbankach. oczywiscie po 2-3 sztuki z dlugim rekawkiem trzeba moec,bo wieczory sa chlodniejsze czy czasem deszczowy i chlodny dzienn sie zdarzy. W ogole to zamierzam sie w razie czego w bodziaki i inne zaopatrzyc w tesco
bo sa dobre jakosciowo i niedrogie.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:53   #4739
Truskawka31
Rozeznanie

Dziewczyny czy wiecie może coś na temat przeciwskazań dot. stosowania olejku herbacianego w trakcie ciąży? Używałam go sporadycznie na pojedyncze krostki na twarzy. Na opakowaniu jest informacja tylko, żeby chronić przed dziećmi poniżej 6. roku życia. W internecie znalazłam różne informacje. Można albo nie w trakcie ciąży. Trochę się przestraszyłam...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 22:05   #4740
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
no ja sie nastawiam wlasniena nie przegrzewanie dziecka... Mam zamiar zaopatrzyc sie w bodziaki z krotkim i bez rekawka-dla mnie to lepsze rozwiazanie niz koszulka bo trzyma pieluche i sie nie zwija na pleckach przy kazdym ruchu. Jesli bedzie dziewczynka to pewnie za bardzo nicnowego nie kupie,bo Hania wprawdzie z kwietnia,ale w maju byly juz upaly. a potowki czy ciemoeniucha to nic przyjemnego...
W ogole nie planuje ekstra sukienek czy spodenek-spiochy,polspiochy,pajace ,rampersy- 100%bawelna...tak wygodniej dziecku niz w falbankach. oczywiscie po 2-3 sztuki z dlugim rekawkiem trzeba moec,bo wieczory sa chlodniejsze czy czasem deszczowy i chlodny dzienn sie zdarzy. W ogole to zamierzam sie w razie czego w bodziaki i inne zaopatrzyc w tesco
bo sa dobre jakosciowo i niedrogie.
No fakt, może takie bodziaki krótkie lepsze od koszulek czy te rampersy (dobrze pamiętam, że to takie z krótkimi rękawkami/nogawkami?)
No ale jasne, że coś z długimi rękawami warto mieć. Ale tak myślę, czy by zakupów takich nie przełożyć na po porodzie? W sensie mieć tylko jeden czy dwa zestawy na np 56 takie właśnie "na upały" i ewentualnie resztę większą? I szybkie zakupy zrobić tylko w razie W, gdyby dziecko okazało się bardzo malutkie?
W szpitalu mają jakieś wymagania co do ciuchów? Co trzeba mieć ze sobą?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości