Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 16:34   #4711
GoniaaaS
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

No goraczka niby od 38 ale niewiele brakuje i w razie skoku wolalabym wiedzieć co i jak i miec przygotowane. Jutro zakipie to co Happy napisala oby jej juz nie roslo bo przerazona jestem
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:37   #4712
benetta
Zadomowienie

Z tą temperaturą to ja bym się chyba z pediatra albo położną skontaktowała

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:37   #4713
esti87
Rozeznanie

Sweet powodzenia..za kilka dni juz bd szczesliwą mamusią

Manieczka jak ja ci współczuję:-( psychicznie bym niedała rady a ty taka twarda jestes!musisz ich jutro przystawic do muru,ja tak zrobiłam i u mnie pomogło.oby ci się jutro poszczęściło i cię zostawią

My juz mamy chrzest ustalony na 6.12 i wszystkie formalnosci pozałatwiane.czekamy tylko nakartę chipową NFZ

Dziewczyny dzis zauważyłam,ze małemu się sucha skórka zrobiła i schodzi.mam oliwkę z hippa.radzicie kupic ten oliatum?pomorze?

Czekoladko jak tam twoja duza córcia?u nas dzis rano kikut odpadł

Od wyjscia ze szpitala mały miał nawyki z brzuszka.w dzien spal a w nocy buszował.Dzisiejsza noc byla superowa.pospał po 4 godz.
Wyszliśmy dzis na 10. Min na podwórko,w wózeczku jak sloneczko mocno swieciło.mały spał po tym jak suseł ja po przyjsciu dodomu nie umiałam się zorganizowac a wczoraj i dzis to taki power energetyczny.mały mi dodaje skrzydeł bardziej niz Red Bulljutro musimy podjechac jednak do pediatry.oczko lepsze ale juy i drugie łzawi.solą fizjologicznąjuz raczej tego nie wytepimy.poza tym musimy poprosic o skierowanie do ortopedy bo bioderka kontrolne na 18.12 i skierowanie do chirurga.mały ma maciupeńką narosl koło lewego uszka i zaczyna mi juz ją drapać.musimy ją usunąć.pediatra ze szpitala powiedziała ze im predzej tym lepiej ale ja się trochu boję,ze bd go to bolało:-(:-(:'(

Mamuski oczekujące..3 mam kciuki za szybki rozwój akcji
Stary 2014-11-19, 16:38   #4714
Kasia427
Wtajemniczenie

Gonia pedicetamol bardzo fajnie zbija, ja tez dzieciom podawałam
Stary 2014-11-19, 16:47   #4715
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Moja Mala ma37, 7 gorączki. W ogole marudna dzis jest czy dla 3 tyg dziecka jest cos na goraczke?
Biedactwo. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
A mnie właśnie odwiedziła położna. Wiktor przybrał 270g od wyjścia ze szpitala, więc genialnie. Pękam z dumy, bo tak czekałam na te pierwsze ważenie jak na prezent od Mikołaja. ))

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Zdjęcia natalki jedno z domu jedno ze szpitala
Jaka ślicznotka

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:47   #4716
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Manieczka jak ja ci współczuję:-( psychicznie bym niedała rady a ty taka twarda jestes!musisz ich jutro przystawic do muru,ja tak zrobiłam i u mnie pomogło.oby ci się jutro poszczęściło i cię zostawią

My juz mamy chrzest ustalony na 6.12 i wszystkie formalnosci pozałatwiane.czekamy tylko nakartę chipową NFZ

Dziewczyny dzis zauważyłam,ze małemu się sucha skórka zrobiła i schodzi.mam oliwkę z hippa.radzicie kupic ten oliatum?pomorze?

Od wyjscia ze szpitala mały miał nawyki z brzuszka.w dzien spal a w nocy buszował.Dzisiejsza noc byla superowa.pospał po 4 godz.
Wyszliśmy dzis na 10. Min na podwórko,w wózeczku jak sloneczko mocno swieciło.mały spał po tym jak suseł ja po przyjsciu dodomu nie umiałam się zorganizowac a wczoraj i dzis to taki power energetyczny.mały mi dodaje skrzydeł bardziej niz Red Bulljutro musimy podjechac jednak do pediatry.oczko lepsze ale juy i drugie łzawi.solą fizjologicznąjuz raczej tego nie wytepimy.poza tym musimy poprosic o skierowanie do ortopedy bo bioderka kontrolne na 18.12 i skierowanie do chirurga.mały ma maciupeńką narosl koło lewego uszka i zaczyna mi juz ją drapać.musimy ją usunąć.pediatra ze szpitala powiedziała ze im predzej tym lepiej ale ja się trochu boję,ze bd go to bolało:-(:-(:'(

Jak z tą kartą załatwiałas? Nie trzeba mieć najpierw numeru Pesel? Jechaliście do NFZ po ta karte?

Moja Lila miała bardzo sucha skore, musimy sa myć w emolium i do ciałka tez kupiłam emulsję emolium bo sama kąpiel była za słaba i dzis połozna powiedziała ze skora juz jej sie bardzo polepszyła w super pharm jest teraz super promocja na emolium wiec jak masz w okolicy to opłaca sie

U nas oczko tez rozpisało, w szpitalu były nawet kropelki, w domu sól fizjologiczna ale słabo to wyglada, dzis połozna mówiła zeby kupic świetlik fix (herbatka ze świetlika) i tym przemywać oczko i masaż kącika zeby odblokować kanalik póki jeszcze nie jest z nim źle, za tydzien mamy wizytek pediatry to zobaczymy co i jak
Stary 2014-11-19, 17:06   #4717
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka wow podziwiam za organizację
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kostka brawo!
Dziekuje to chyba taki zryw...
Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Moja Mala ma37, 7 gorączki. W ogole marudna dzis jest czy dla 3 tyg dziecka jest cos na goraczke?

Rosalie przykro mi bardzo wspolczuje

Sweet Powodzenia

Marta fajniusia ta Twoja Hania a jaka modnisia
A cos jej jest poza tym? I chyba tak jak dziewczyny pisza goraczka to ponad 38 u noworodka..
Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Nie trzeba peselu do karty nfz? Ale jestes szybka
I gdzie ty dzisiaj mialas slonceU mnie lalo od 12...

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Alekaz - slicznota
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 17:24   #4718
GoniaaaS
Rozeznanie

Nic innego jej chyba nie dolega. Teraz pocycala i spi. Do mnie zadna polozna nie przyszla ani nie kontaktowala sie... naIP nie chce jej brac. Jutro jak nie przejdzie to do pediatry sie zglosimy do osrodka zdrowia. Choc mam nadzieję ze jej nie wzrosnie juz ; (
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:36   #4719
Zanet84
Zakorzenienie

Anetka gratuluje

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Pedicetamol od pierwszych dni życia na gorączkę.

A mnie właśnie odwiedziła położna. Wiktor przybrał 270g od wyjścia ze szpitala, więc genialnie. Pękam z dumy, bo tak czekałam na te pierwsze ważenie jak na prezent od Mikołaja. ))
Brawo dla Wiktorka

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Zdjęcia natalki jedno z domu jedno ze szpitala
Jaka slodzinka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:40   #4720
manieczka1
Zakorzenienie

Happywoman brawo za ładne przybieranie
Alekaz super córcia
Esti ja już też psychicznie nie daję rady i nie jestem chyba twarda, bo dziś z tego wszystkiego się popłakałam. Na szczęście mąż pocieszył
Esti mam nadz ze ta narosl to nic powaznego
Gonia moze to nic powaznego.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:53   #4721
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
i nie jestem chyba twarda, bo dziś z tego wszystkiego się popłakałam. Na szczęście mąż pocieszył
Ja czuję, że u Ciebie już naprawdę niedługo. Jesteś twarda, ale każdy by już miał dola, że tak czeka i czeka.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:08   #4722
Keithlyn
Zadomowienie

Manieczka... badz silna już niedługo.... mnie tez już cosik trafia a jestem tydzien przed tp

Alekaz ale super czarnuleczka

Esti będzie dobrze!! Musi być!
Oczka najlepiej przemywać przegotowaną woda jdden wacik na jedno oczko,od skroni w kierunku noska,jeden raz,zeby tych bakterii nie rozcierać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:10   #4723
Kasia427
Wtajemniczenie

Esti oj szkoda, że takie maleństwo już zabieg musi mieć... ale jak trzeba to trzeba... będzie dobrze! Fajnie, że już macie termin chrztu.
Manieczka jeszcze troszkę biedulko wytrzymaj... ja wiem jak to jest bo wszystkie ciąże przenosiłam
Gonia zdrówka dla małej!

Mała się budzi, spała od 16.00
Kąpać ją zaraz będziemy...
Stary 2014-11-19, 18:15   #4724
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Marta, dziś i tak nie planowałam nigdzie wychodzić, położna zawsze była do 12, jakos zapomniałam sie umówić konkretnie, a zaraz wychodzę na godzine, najwyżej TŻ sam z nią się spotka

Ja pytałam o łuszczącą sie skórę na dłoniach i stópkach, mycie warg sromowych i mi konkretnie pokazała, krostki takie małe pokazała czym myć.
o! nam tez się luszczy skorka na stopkach i raczkach

myjemy na przemian w oilatum i w krochmalu

a nasz kikut jeszcze nie odpadl, dziś 11 dzień, ale podchodzi krwia, boje się, żeby się nie babrało, ale sama czysta krewka to chyba ok? bo może się odkleja?

:conf used:

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Mi lozysko wyciagneli chyba bo ja po cc no i ja juz jestem w trakcie 4tygodnia..ile godzin moze mleko z piersi stac w pokoju??
w pokoju 5h tak mi zalecila polozna, choć mowila, ze może dluzej, ale ona skraca ten czas...

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
U nas tez kikut odpadnie gdzieś za tydzien, mocno sie trzyma ale nic sie nie ślimaczy wiec ok, taki uparciuch mocny, a tez rodziłam 4.11

?

ach, te kikuty....
oby szybko się zagoily!

Cytat:
Ja tez bym do 38 stopni nic nie podawała...

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Martha ale fajna Hania! Podobna do taty
Alekaz Natalka też fajniusia!

Kasia
zebys wiedziała, ze taka podobna, ze hej. pucki ma po tacie tz zakochany!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:06   #4725
fiorella22
Zadomowienie

Marta, Alekaz- sliczne Kruszynki

Sweet- powodzenia Kochana!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania...
- ja czesto przebieracie maluchy?Ubieracie je rano w ubior dzienny?
- czy prasujecie dalej ubranka?
-ubieram wieczorem po kapieli swiezy komplet
i spedza w nim dzien do kolejnego wieczora chyba ze sie zabrudzi.
-prasuje

ps.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

Fiorella tak szybko odpadl pepuszek? Fajbie!
yhym, w 4 dobie a nic nie robilam. Polozne w szpitalu kazaly tylko myc

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy karmicie dzieci na poduszkach fasolkach czy na leżąco czy jak? Ja póki co ręce w powietrzu ale nie wiem jak długo dam radę z przybierającym klocuszkiem, polecacie jakaś poduszkę? One nie sa za niskie? Ze dziecko i tak trzeba lekko podniesc

Ja karmie na rogalu do karmienia lub na lezaco.
Moim zdaniem rogal jest super, dziecko lezy w sam raz na wysokosci. Mi jest wygodnie i malemu chyba rowniez.

Cytat:
Martha ale śliczna Hania
Aleksandretta no mojego na bank w szpitalu dopiero wykurza. Ale juz mi wszystko jedno. Chce go miec przy sobie i w koncu polozyc sie na brzuchu i wstac jak czlowiek a nie jak zolw

Tez sie cieszylam, ze w koncu na brzuchu bede mogla sie polozyc ale mleczarnie mi przeszkadzaja

Cytat:
Powiedzcie mi mamy w połogu czy normalnie wykonujecie już prace w domu...? W sensie mycie podłóg, odkurzanie itd... bo tak myślę czy ja się za wcześnie za to niezabrałam...?
Ale jak mała śpi to mi się nudzi więc chociaż posprzątam sobie..
A to nie mozna nic robic? ja jeszcze nie mialam okazji ale nie zastanawialam sie nad tym.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
paznokcie Muszą być zmyte tylko u rąk?
Ja mialam na stopach czerwone a na dloniach lakierem bezbarwnym.

U mnie skonczyla sie ciaza i zaczela migrena :/

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 19:09   #4726
alekaz1
Zakorzenienie

Ile wasze dzieciaczki wisza na piersi. Moja max 20 minut. Ale przewaznie poje z 7-10 minut i spi taka dentka ze nie obudizsz. A czasem po 5 minutach spi ale jak ja odlozysz to po 10 -15 minutach znowu chce do cyca.
Stary 2014-11-19, 19:22   #4727
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
A dzisiaj miałam mega udany dzień
Super

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A kiedy miałaś om? Bo termin jutro może zapodaj rycynke ;p
12 lutego. Nie wierzę w te szarlatańskie sposoby Chociaż jak nic się nie ruszy, może spróbuję wszystkiego, co się da...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:25   #4728
paulina119a
Zadomowienie

Zatem wygląda na to że nie jestem odosobniona... juz nawet przez mysl mi przeszło, że moje dziecię się zepsuło że tak ciągle na tym cycu i na rękach. Boję się jedynie, że ją zepsuję i ona się przyzwyczai do tych rączek a tego bym nie chiała. Po prostu z uporem maniaka chyba będę ja nadal odkładać do łóżeczka bo też chcę tak jak Indra aby spała w łóżeczku. Czy myślicie, ze powinnam ją mieć na rękach skoro się tego domaga ?

Kostka wow !!!! Pelen podziw

Śweet obys najdalej jutro tuliła swoją księżniczke

Manieczka współczuję kochana. Wcale Ci się nie dziwię, że placzesz z niemocy

Gonia może jeszcze powinnaś poobserwować bo chyba te 37.7 to stan podgorączkowy dopiero, co ?

Alekaz ale ona słodziachna

dziewczyny czy któraś z Was smaruje swojego maluszka olejkiem? chodzi mi o olejek np kokosowy czy ze słodkich migdałów... Gabi zaczęła mi się łuszczyć i zastanawiam się czy nie zacząc jej smarować olejkiem ze słodkich migdałów. Kąpiemy ją w emoliencie ale to niewiele daje. I ten olejkiem to na mokra skórę powinnam kłaść chyba ??? Same dylematy................. ....
Stary 2014-11-19, 19:29   #4729
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Marta, dziś i tak nie planowałam nigdzie wychodzić, położna zawsze była do 12, jakos zapomniałam sie umówić konkretnie, a zaraz wychodzę na godzine, najwyżej TŻ sam z nią się spotka

Ja pytałam o łuszczącą sie skórę na dłoniach i stópkach, mycie warg sromowych i mi konkretnie pokazała, krostki takie małe pokazała czym myć.

Futbolowa, ja też miałam sie oszczędzać, leżeć, nie chodzić za wiele, miałam pessar i urodziłam dwa dni po terminie

Któraś z was sie pytała o ściąganie pokarmu, to ja przed chwilą takim zwykłym ręcznym laktatorkiem uciągnęłam 120ml z jednej piersi, ale była już bardzo pełna.

Idę sie zrobić na bóstwo
O, a co ci polozna powiedziala o luszczacych sie dloniach i stopkach? Bo mam ten sam problem i nie moge sie zmobilizowac zeby do kolezanki napisac

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Kostka niestet lece bez Clary, Mala nie ma jeszcze paszportu a poza tym jakos mi sie nie widzi ciagac ja w tak daleka podroz, nie wiem, mak to przezyje, naszczescie to tylko niecale 3 dni.
Moja mama zmarla w zeszly poniedzialek
Boze, bardzo mi przykro zycie jest niesprawiedliwe
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 19:34   #4730
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
O, a co ci polozna powiedziala o luszczacych sie dloniach i stopkach? Bo mam ten sam problem i nie moge sie zmobilizowac zeby do kolezanki napisac
Mnie moja mówiła , że tak może być, bo skóra przyzwyczaja się ze środowiska wodnego do powietrza.

happywoman

Stary 2014-11-19, 19:36   #4731
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Super

12 lutego. Nie wierzę w te szarlatańskie sposoby Chociaż jak nic się nie ruszy, może spróbuję wszystkiego, co się da...
A jak tam piłka do ćwiczeń?

Ja dzisiaj sobie poskakałam i się pokręciłam. Nie wiem, czy coś to da, ale przynajmniej było fajnie
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:44   #4732
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
A jak tam piłka do ćwiczeń?

Ja dzisiaj sobie poskakałam i się pokręciłam. Nie wiem, czy coś to da, ale przynajmniej było fajnie
Efektów brak. Ale przynajmniej kręgosłup odpoczywa
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:56   #4733
Kasia427
Wtajemniczenie

Mała ogarnięta, zjadła i śpi.

Mąż czyta chłopcom bajkę, wykąpał ich, a ja się czuję jak wyrodna matka.. ehhh przeciez tez to robil jak jeszcze w ciazy nawet nie bylam, oni nawet wolą jak ich tata kąpie i usypia bo w ciagu dnia mało czasu razem spedzają, ale oczywiscie juz musze sie nakrecac...
W ogole malz tak sie stara i lata nademna a ja mam ciagle focha i po nim jadę jak po dzikiej kobyle...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ciekawe jak tam Sweet....
Stary 2014-11-19, 20:00   #4734
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Boze, bardzo mi przykro zycie jest niesprawiedliwe
U nas skorka schodziła z łapek nóżek potem brzuszek, nawet troszke z powiek, i w szpitalu i połozna mówili ze to normalne bo skora była w wodzie poza tym dziecko rosnie i ta pierwsza warstwa jak u węża musi zejść

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Mała ogarnięta, zjadła i śpi.

Mąż czyta chłopcom bajkę, wykąpał ich, a ja się czuję jak wyrodna matka.. ehhh przeciez tez to robil jak jeszcze w ciazy nawet nie bylam, oni nawet wolą jak ich tata kąpie i usypia bo w ciagu dnia mało czasu razem spedzają, ale oczywiscie juz musze sie nakrecac...
W ogole malz tak sie stara i lata nademna a ja mam ciagle focha i po nim jadę jak po dzikiej kobyle...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ciekawe jak tam Sweet....
Jak to robisz ze ona ciagle spi? Moja juz godzinę sie wygina mimo ze mleka duzo i sporo juz wypiła, przytulona smok w dziubku i nie spi
Stary 2014-11-19, 20:07   #4735
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina ja przy Jasku wierzylam ze tak male dziecko nie jest tak przebiegle tylko chce byc blisko, przytulic sie i nie odmawiałam mu tego a spal w lozeczku. Mysle ze cos w tym jest. Ale decyzja każdego

Ja łapię depresje... jyz tak dawno nie widzialam słońca. ... i do ndz ma tak byc. Ciemno w domu caly dzien. To chorobsko i nieprzespane dwie ost noce....
Slonca potrzebuje! Blagam!!!!
Stary 2014-11-19, 20:16   #4736
fiorella22
Zadomowienie

Rosalie, bardzo mi przykro! Nie wyobrazam sobie co przezywasz

Anuszka, w klubie odp. na Twoje pytanie. Ale jutro bo teraz na tel jestem

Cytat:
Mnie moja mówiła , że tak może być, bo skóra przyzwyczaja się ze środowiska wodnego do powietrza.
czyli nie kazala nic robic?

Moj dziec spokojny poki co i spi w lozeczku. Wiekszy problem mam z tz, ktory chce spac z malym i zabiera go do nas

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:18   #4737
esti87
Rozeznanie

Alekaz ale slicznota czarna<3
Anetka gratulace
Manieczka wytrzymaj jeszcze troche.ja tam mysle,ze jutro tam zostaniesz i wrocisz z naszym 3 Franiem wizażowym

Ja na śląsku miałam sloneczko,ale juz pogoda się zmaściła..zaczęło kropić:-(

Dziewczyny my juz mamy Pesel,dziś był do odbioru,tż wszystko załawiał.myslałm,ze jkas pomyłka bo jest rok na początku a potem miesiąc+2 i dzien urodzenia i reszta..ale tz pyał i tak teraz to robią.potem bylo porzebne owirdzenie ubezpieczenia ziecka i dopiero uderzył do NFZ po kartę.ma byc w przyszlym tyg.
Dostalismy tez juz kase z ubezpieczlni i za moj poby w szpitalu.do tego karta apteczna na 300 zl.powiem szczerze,ze nawet warto bylo wziąśc to dodatkowe ubezpieczenie.

Ta narosl to taka malutka kropeczka koło uszka,wisi na takim dzyndzelku i boje się ze jk sie bd drapal i rączkami machał to sobie to zerwie:-( dzięki temu znamieniu moj synek dostł ksywkę KROPEK<3

U nas kikut byl długi az polozna sr.sie zastanawila jak mogli mu taie cus zostawic.robiłam 1x dziennie octaniseptem i 1x gaziiem ze spirytuse z apteki.szybko poszło i pielęgnacja zdecydowanie łatwiejsza

Moje oczy ciągle zkrwawione,chyba mnie czeka okulista:-(

Gonia ja bym się przeszla jutro do peditry z malą.

Moj synus bije dzis rekordy ze spaniem..nocka bd z glowy:-(
Stary 2014-11-19, 20:29   #4738
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

czyli nie kazala nic robic?
No raczej nic nie robić. To podobno normalne.

happywoman

Stary 2014-11-19, 20:33   #4739
esti87
Rozeznanie

Kasiu ja po moim tz tez jechałam,zwlasza jak kazdego dnia po pare godz.u nas teściowa ślęczała..nawet połozyc nie miałam się kiedy.odbiło się nanim ale juz spusciłam z tonu bo we wszystkim mi pomaga.twoj tez sie pewno stara itchce cię odciążyc od polowy obowiązków.

Tak mnie ciekawi ile takie maleństwa mogą czuwać w ciągu doby?czy to normalne,ze moj je i znow zasypia,do kąpieli musze go wybudzac a nocą przez 1 godz między 1-2 ma oczy jak 5 zł?
Stary 2014-11-19, 20:34   #4740
eclariss
Rozeznanie

Japitolee napisalam dlugiego posta i zamiast go dodac to go usunelam...wrrrrr....

Moje dziecie woli zasypiac z smoczkiem a nie z moim cycem i wogule ona przy cycu tylko ssie czasem potrzyma go max minuta i koniec...moze to dlatego ze od poczatku jak ni przysypiala przy cycu to zawsze intesywnie ja rozbudzalam drapajac po brodce i nosku zeby ciagnela i pila a jak zaczynala sie bawic to ja odsuwalam i znow przystawialam... a smokiem jak sie bawi to nikt jej nie odsuwa i chyba to woli.

Fiorella mi to samo koniec ciazy oznacza nawrot migreny.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości