|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
No goraczka niby od 38 ale niewiele brakuje i w razie skoku wolalabym wiedzieć co i jak i miec przygotowane. Jutro zakipie to co Happy napisala oby jej juz nie roslo bo przerazona jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Z tą temperaturą to ja bym się chyba z pediatra albo położną skontaktowała
#4713 |
Rozeznanie
|
Sweet powodzenia..za kilka dni juz bd szczesliwą mamusią
Manieczka jak ja ci współczuję:-( psychicznie bym niedała rady a ty taka twarda jestes!musisz ich jutro przystawic do muru,ja tak zrobiłam i u mnie pomogło.oby ci się jutro poszczęściło i cię zostawią ![]() My juz mamy chrzest ustalony na 6.12 i wszystkie formalnosci pozałatwiane.czekamy tylko nakartę chipową NFZ Dziewczyny dzis zauważyłam,ze małemu się sucha skórka zrobiła i schodzi.mam oliwkę z hippa.radzicie kupic ten oliatum?pomorze? Czekoladko jak tam twoja duza córcia?u nas dzis rano kikut odpadł ![]() Od wyjscia ze szpitala mały miał nawyki z brzuszka.w dzien spal a w nocy buszował.Dzisiejsza noc byla superowa.pospał po 4 godz. Wyszliśmy dzis na 10. Min na podwórko,w wózeczku jak sloneczko mocno swieciło.mały spał po tym jak suseł ![]() ![]() Mamuski oczekujące..3 mam kciuki za szybki rozwój akcji
#4714 |
Wtajemniczenie
|
Gonia pedicetamol bardzo fajnie zbija, ja tez dzieciom podawałam
![]()
#4715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jaka ślicznotka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Lila miała bardzo sucha skore, musimy sa myć w emolium i do ciałka tez kupiłam emulsję emolium bo sama kąpiel była za słaba i dzis połozna powiedziała ze skora juz jej sie bardzo polepszyła ![]() ![]() U nas oczko tez rozpisało, w szpitalu były nawet kropelki, w domu sól fizjologiczna ale słabo to wyglada, dzis połozna mówiła zeby kupic świetlik fix (herbatka ze świetlika) i tym przemywać oczko i masaż kącika zeby odblokować kanalik póki jeszcze nie jest z nim źle, za tydzien mamy wizytek pediatry to zobaczymy co i jak ![]()
![]() |
#4717 | ||
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I gdzie ty dzisiaj mialas slonce ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Alekaz - slicznota ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Nic innego jej chyba nie dolega. Teraz pocycala i spi. Do mnie zadna polozna nie przyszla ani nie kontaktowala sie... naIP nie chce jej brac. Jutro jak nie przejdzie to do pediatry sie zglosimy do osrodka zdrowia. Choc mam nadzieję ze jej nie wzrosnie juz ; (
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Anetka gratuluje
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Jaka slodzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Happywoman brawo za ładne przybieranie
![]() Alekaz super córcia ![]() Esti ![]() ![]() ![]() Esti mam nadz ze ta narosl to nic powaznego ![]() Gonia moze to nic powaznego.
#4721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Manieczka...
![]() ![]() Alekaz ale super czarnuleczka ![]() Esti będzie dobrze!! Musi być! Oczka najlepiej przemywać przegotowaną woda jdden wacik na jedno oczko,od skroni w kierunku noska,jeden raz,zeby tych bakterii nie rozcierać
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Esti oj szkoda, że takie maleństwo już zabieg musi mieć... ale jak trzeba to trzeba... będzie dobrze! Fajnie, że już macie termin chrztu.
Manieczka jeszcze troszkę biedulko wytrzymaj... ja wiem jak to jest bo wszystkie ciąże przenosiłam ![]() Gonia zdrówka dla małej! Mała się budzi, spała od 16.00 ![]() Kąpać ją zaraz będziemy...
#4724 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myjemy na przemian w oilatum i w krochmalu ![]() a nasz kikut jeszcze nie odpadl, dziś 11 dzień, ale podchodzi krwia, boje się, żeby się nie babrało, ale sama czysta krewka to chyba ok? bo może się odkleja? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ach, te kikuty.... oby szybko się zagoily! Cytat:
Kasia ![]() zebys wiedziała, ze taka podobna, ze hej. pucki ma po tacie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||||
Zadomowienie
|
Marta, Alekaz- sliczne Kruszynki
![]() Sweet- powodzenia Kochana! Cytat:
i spedza w nim dzien do kolejnego wieczora chyba ze sie zabrudzi. -prasuje ps. ![]() yhym, w 4 dobie ![]() ![]() Cytat:
Ja karmie na rogalu do karmienia lub na lezaco. Moim zdaniem rogal jest super, dziecko lezy w sam raz na wysokosci. Mi jest wygodnie i malemu chyba rowniez. Cytat:
Tez sie cieszylam, ze w koncu na brzuchu bede mogla sie polozyc ale mleczarnie mi przeszkadzaja ![]() Cytat:
![]() Ja mialam na stopach czerwone a na dloniach lakierem bezbarwnym. U mnie skonczyla sie ciaza i zaczela migrena :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Ile wasze dzieciaczki wisza na piersi. Moja max 20 minut. Ale przewaznie poje z 7-10 minut i spi taka dentka ze nie obudizsz. A czasem po 5 minutach spi ale jak ja odlozysz to po 10 -15 minutach znowu chce do cyca.
#4727 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() 12 lutego. Nie wierzę w te szarlatańskie sposoby ![]() ![]()
#4728 |
Zadomowienie
|
Zatem wygląda na to że nie jestem odosobniona... juz nawet przez mysl mi przeszło, że moje dziecię się zepsuło
![]() Kostka wow !!!! Pelen podziw ![]() Śweet ![]() ![]() Manieczka współczuję kochana. Wcale Ci się nie dziwię, że placzesz z niemocy ![]() Gonia może jeszcze powinnaś poobserwować bo chyba te 37.7 to stan podgorączkowy dopiero, co ? Alekaz ale ona słodziachna ![]() dziewczyny czy któraś z Was smaruje swojego maluszka olejkiem? chodzi mi o olejek np kokosowy czy ze słodkich migdałów... Gabi zaczęła mi się łuszczyć i zastanawiam się czy nie zacząc jej smarować olejkiem ze słodkich migdałów. Kąpiemy ją w emoliencie ale to niewiele daje. I ten olejkiem to na mokra skórę powinnam kłaść chyba ??? Same dylematy................. ....
#4729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
Mnie moja mówiła , że tak może być, bo skóra przyzwyczaja się ze środowiska wodnego do powietrza.
#4731 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
Mała ogarnięta, zjadła i śpi.
Mąż czyta chłopcom bajkę, wykąpał ich, a ja się czuję jak wyrodna matka.. ehhh przeciez tez to robil jak jeszcze w ciazy nawet nie bylam, oni nawet wolą jak ich tata kąpie i usypia bo w ciagu dnia mało czasu razem spedzają, ale oczywiscie juz musze sie nakrecac... W ogole malz tak sie stara i lata nademna a ja mam ciagle focha i po nim jadę jak po dzikiej kobyle... ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ciekawe jak tam Sweet....
#4734 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() |
#4735 |
Wtajemniczenie
|
Paulina ja przy Jasku wierzylam ze tak male dziecko nie jest tak przebiegle tylko chce byc blisko, przytulic sie i nie odmawiałam mu tego a spal w lozeczku. Mysle ze cos w tym jest. Ale decyzja każdego
Ja łapię depresje... jyz tak dawno nie widzialam słońca. ... i do ndz ma tak byc. Ciemno w domu caly dzien. To chorobsko i nieprzespane dwie ost noce.... Slonca potrzebuje! Blagam!!!!
#4736 | |
Zadomowienie
|
Rosalie, bardzo mi przykro! Nie wyobrazam sobie co przezywasz
![]() Anuszka, w klubie odp. na Twoje pytanie. Ale jutro bo teraz na tel jestem ![]() Cytat:
Moj dziec spokojny poki co i spi w lozeczku. Wiekszy problem mam z tz, ktory chce spac z malym i zabiera go do nas ![]()
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
Alekaz ale slicznota czarna<3
Anetka gratulace Manieczka wytrzymaj jeszcze troche.ja tam mysle,ze jutro tam zostaniesz i wrocisz z naszym 3 Franiem wizażowym ![]() Ja na śląsku miałam sloneczko,ale juz pogoda się zmaściła..zaczęło kropić:-( Dziewczyny my juz mamy Pesel,dziś był do odbioru,tż wszystko załawiał.myslałm,ze jkas pomyłka bo jest rok na początku a potem miesiąc+2 i dzien urodzenia i reszta..ale tz pyał i tak teraz to robią.potem bylo porzebne owirdzenie ubezpieczenia ziecka i dopiero uderzył do NFZ po kartę.ma byc w przyszlym tyg. Dostalismy tez juz kase z ubezpieczlni i za moj poby w szpitalu.do tego karta apteczna na 300 zl.powiem szczerze,ze nawet warto bylo wziąśc to dodatkowe ubezpieczenie. Ta narosl to taka malutka kropeczka koło uszka,wisi na takim dzyndzelku i boje się ze jk sie bd drapal i rączkami machał to sobie to zerwie:-( dzięki temu znamieniu moj synek dostł ksywkę KROPEK ![]() U nas kikut byl długi az polozna sr.sie zastanawila jak mogli mu taie cus zostawic.robiłam 1x dziennie octaniseptem i 1x gaziiem ze spirytuse z apteki.szybko poszło i pielęgnacja zdecydowanie łatwiejsza ![]() Moje oczy ciągle zkrwawione,chyba mnie czeka okulista:-( Gonia ja bym się przeszla jutro do peditry z malą. Moj synus bije dzis rekordy ze spaniem..nocka bd z glowy:-(
#4738 |
Rozeznanie
|
No raczej nic nie robić. To podobno normalne.
![]()
#4739 |
Rozeznanie
|
Kasiu ja po moim tz tez jechałam,zwlasza jak kazdego dnia po pare godz.u nas teściowa ślęczała..nawet połozyc nie miałam się kiedy.odbiło się nanim ale juz spusciłam z tonu bo we wszystkim mi pomaga.twoj tez sie pewno stara itchce cię odciążyc od polowy obowiązków.
![]() Tak mnie ciekawi ile takie maleństwa mogą czuwać w ciągu doby?czy to normalne,ze moj je i znow zasypia,do kąpieli musze go wybudzac a nocą przez 1 godz między 1-2 ma oczy jak 5 zł? ![]()
#4740 |
Rozeznanie
|
Japitolee napisalam dlugiego posta i zamiast go dodac to go usunelam...wrrrrr....
Moje dziecie woli zasypiac z smoczkiem a nie z moim cycem i wogule ona przy cycu tylko ssie czasem potrzyma go max minuta i koniec...moze to dlatego ze od poczatku jak ni przysypiala przy cycu to zawsze intesywnie ja rozbudzalam drapajac po brodce i nosku zeby ciagnela i pila a jak zaczynala sie bawic to ja odsuwalam i znow przystawialam... a smokiem jak sie bawi to nikt jej nie odsuwa i chyba to woli. Fiorella mi to samo koniec ciazy oznacza nawrot migreny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.