Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 11:46   #4711
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Soleil_Rouge miło, że się odezwałaś

Ja też mam zawsze problemy z obiadami. Raczej nie lubię gotować, to dla mnie konieczność. Mój mąż wraca późno do domu. Staram się gotować na dwa dni, żeby codziennie nie stać przy garach. Ja codziennie mogłabym jeść zupy- uwielbiam! Dla tż zupa to nie obiad. Owszem zje, ale zaraz po myszkuje po lodówce, bo jest głodny. W soboty przeważnie gdzieś wychodzimy, albo gotujemy razem.
Ja tak samo. Ale ja jem jak chłop. Ja jem porcje jak Tż, kawał mięcha zawsze musi być
Stary 2015-01-24, 11:47   #4712
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja właśnie wstawiłam rosół. A na kolację robię piersi z kaczki i pure z batatów. I jakąś sałatkę. Może szpinak, melon, czosnek - to nasza ulubiona.
Ja robiłam rosół przedwczoraj pierwszy raz taki samodzielny, raz gotowałam z teściowa jak nie mogła chodzić ale mnie instruowała. Ugotowałam taki sporawy garnek, a jak wróciłam z pracy to zostało tylko dla mnie. Tż z Blanką opędzlowali cały garnek prosząc o częściej

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

A wiecie co bym jeszcze zjadła ? Ziemniaczki pieczone tkaie jak z ogniska ! Chyba na kolację upiekę w piekarniku

O nieee no nie moge mam już taki ślinotok że nie wiem a tu jeszcze godzina w pracy !

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:48
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:48   #4713
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Oo a może jednak łososia bym zrobiła taki zwykły łosoś Ale wiecie cooo ? ja nigdy nie jadałam ryb więc tym bardziej ich nie robiłam
Ja nie lubię ryb w ogóle Zwłaszcza łososia, strasznie smakuje rybą
Stary 2015-01-24, 11:49   #4714
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię ryb w ogóle Zwłaszcza łososia, strasznie smakuje rybą

Ja tez nie lubię ryb ale kiedyś dojadłam po Blance u mojej mamy i mi smakował Wiec spróbuje

Lena
Stary 2015-01-24, 11:52   #4715
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam rosół przedwczoraj pierwszy raz taki samodzielny, raz gotowałam z teściowa jak nie mogła chodzić ale mnie instruowała. Ugotowałam taki sporawy garnek, a jak wróciłam z pracy to zostało tylko dla mnie. Tż z Blanką opędzlowali cały garnek prosząc o częściej [COLOR="Silver"]!
Ja wcześniej w góle nie gotowałam zup. Ale odkąt jestem z Tż to się domaga, zwłaszcza rosołu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Ja tez nie lubię ryb ale kiedyś dojadłam po Blance u mojej mamy i mi smakował Wiec spróbuje
Ja ostatnio jadłam u koleżanki ale na szczęście strasznie go wysuszyła więc był niesoczysty więc mało aromatyczny i nie był zły
Stary 2015-01-24, 11:53   #4716
pszczoua
Zakorzenienie

A te znow o jedzeniu...

Wlasnie zmierzylam sie na wysokosci pepka i mam 85cm. Z Julkiem jak szlam do porodu bylo 98 wiec moze i tym razem nie bedzie tak zle
Stary 2015-01-24, 11:54   #4717
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcześniej w góle nie gotowałam zup. Ale odkąt jestem z Tż to się domaga, zwłaszcza rosołu
No ja sama gotować tak obiady to gotuje od 1,5 roku bo wcześniej z teściami mieszkalismy więc teściowa gotowała.
Ale jak gotuje sama to jadam owiele więcej rzeczy których wcześniej nie tykałam. głownie to warzywa. Nie jadalam koperku, brokuł, kalafiorów.. a teraz? ziemniaczki bez koperku to nie ziemniaczki, a nawet uwielbiam zupę koperkową

Lena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:56   #4718
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A te znow o jedzeniu...
Kto?
My?
Nieeeeeeee

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
No ja sama gotować tak obiady to gotuje od 1,5 roku bo wcześniej z teściami mieszkalismy więc teściowa gotowała.
Ale jak gotuje sama to jadam owiele więcej rzeczy których wcześniej nie tykałam. głownie to warzywa. Nie jadalam koperku, brokuł, kalafiorów.. a teraz? ziemniaczki bez koperku to nie ziemniaczki, a nawet uwielbiam zupę koperkową
Ja to w sumie trzech rzeczy tylko nie znoszę: jajek, wędzonego łososia i koperku.
Kiedyś dostałam u kogoś jajko na twardo w łososiu i posypane koperkiem
Stary 2015-01-24, 11:56   #4719
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ojj taaak już wiem co będzie na obiad! Muszę zajsć po łososia (u mnie się kupuje w lidlu taki paczkowany) i po koperek ! i jakaś sałatka do tego, ale jakaaaa...
Tez w lidlu kupuje. Do tego ziemniaki i brokuly gotowane na parze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:59   #4720
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kto?
My?
Nieeeeeeee

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ja to w sumie trzech rzeczy tylko nie znoszę: jajek, wędzonego łososia i koperku.

Ja jajka jadam często, mamy takie prosto od kurek

Grzybów nie jadam, nie tknę ich. chyba ze to pieczarki i serów pleśniowych.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tez w lidlu kupuje. Do tego ziemniaki i brokuly gotowane na parze.
Tylko kuurde brokuły to ja ostatnio często jadam na kolację
wezmę ten miks sałat.

Lena
Stary 2015-01-24, 12:00   #4721
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mi losos teraz w ciazy jakos nie podchodzi ale syn sie zajada wiec czasem robie. Dla mnie to jakies mdle i bez smaku teraz..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 12:01   #4722
Princesika
Zakorzenienie

Eeeeej, właśnie się zorientowałałam, że wczoraj zaczęłam 21 tydzień
Stary 2015-01-24, 12:02   #4723
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeej, właśnie się zorientowałałam, że wczoraj zaczęłam 21 tydzień
Ja jutro zaczynam 21 ale tam się dłuży ten 20 tydzień że az sprawdzałam czy aby nie przegapiłam tygodnia

jeju ale zgłodniałam. a tu jeszcze godzina w pracy..

Lena
Stary 2015-01-24, 12:04   #4724
Princesika
Zakorzenienie

Mnie się też 20 dłużył.
Stary 2015-01-24, 12:10   #4725
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
Tyle pisałyście ostatnio o fasolce po bretońsku, że też dzisiaj gotuje pierwszy raz w mojej karierze kulinarnej, wiec mam nadzieje, ze mi wyjdzie. Inaczej zostanie zjesc nam obiad w pobliskim barze Co do imion, to też wiekszośc znajomych i rodzina krytykuje nasz wybór, ale sie tym nie przejmujemy
Ja też pierwszy raz póki co się gotuje i gotuje, mimo, że moczylam całą noc

Cytat:
Kto?
My?
Nieeeeeeee
:

Haha idealny posiłek ja jadam wszystko oprócz tłustych mięs i wędlin. I potraw z dużą ilością cebuli (wyjątkiem jest zupa cebulowa z grzankami). no po pomidorach w ciąży też mam zgagę.
Cytat:
Mnie się też 20 dłużył.
Właśnie się zorientowałam, że jestem w 20 od wtorku
Stary 2015-01-24, 12:24   #4726
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Jakoś mnie brzuch boli i boli od środy... Niby przechodzi, ale ciągle wraca Nie chce mi się siać paniki czy tymbardziej jechać na IP, ale kurcze mogłoby już przestać boleć

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Irumusia sto lat i bezbolesnego rozwiązania
/

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Irnusia 100 latek i zdrowego dziecia
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Irmusia sto lat!!!! spełnienia wszystkich marzeń
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a i jeszcze! Irmusia!! wszystkiego najlepszego
dziękuję Wam bardzo!

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
U nas będzie 3 lata i 3 miesiące - identycznie jak pomiędzy mną i moim mężem ciekawe czy z dniami też się zgramy. W przypadku Kuby to rodzeństwo mógłby mieć jak miał 2.5 roku bo był już fajnie samodzielny i ładnie się bawił
U nas będzie prawie 3 lata różnicy. Cieszę się, choć czuję, ze będę odliczać dni do września aż Leoś pójdzie do przedszkola, hehe

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
W soboty przeważnie gdzieś wychodzimy, albo gotujemy razem.
Fajnie! My też zazwyczaj w sobotę lub w niedzielę gdzieś idziemy na jedzonko. Jutro idziemy, dziś jemy w domu.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Irmusia81- Wszystkiego najlepszego! Szczęśliwego rozwiązania
A tak poza tymi wszystkimi miłymi wiadomościami, u teściowej zdiagnozowali stwardnienie zanikowe boczne...jest kiepsko...bardzo kiepsko
dziękuję!
Bardzo mi przykro z powodu Twojej teściowej...

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Irmusia spoznione, ale STO LAT!

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
to w takim razie i ja dołączam sie do życzeń spełniania marzeń
dziękuję Wam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:28   #4727
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

U nas będzie prawie 3 lata różnicy. Cieszę się, choć czuję, ze będę odliczać dni do września aż Leoś pójdzie do przedszkola, hehe

U mnie skończy sie przedszkola tuż po porodzie lub jeszcze przed
niby rok temu chodziła w lipcu do przedszkola, ale w sumie nie wiem co lepsze, czy rano wychodzić i odprowadzać ją do przedszkola z małym czy już zostac w domu we 3
Bo jakbym wiedziała że rnao Tż może ją odprowadzać to bym ją zapisała na dyżur,a tak to będzie pracował i oo.. są trzy zmiany i tylko jedna daje możliwość być o 8 w domu

Lena
Stary 2015-01-24, 12:32   #4728
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Grzybów nie jadam, nie tknę ich. chyba ze to pieczarki i serów pleśniowych.
ja zaś kocham sery pleśniowe I wselkie długodojrzewające. I teraz cierpię, bo niewskazane w ciąży...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mi losos teraz w ciazy jakos nie podchodzi ale syn sie zajada wiec czasem robie. Dla mnie to jakies mdle i bez smaku teraz..
mi prawie wszystko podchodzi, ale jest kilka wyjątków. Np jajka smażone, ani jajecznicy, ani omletów jeść nie mogę, bo jak tylko poczuję zapach smażonego jajka mam odruch wymiotny....
Stary 2015-01-24, 12:36   #4729
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaś kocham sery pleśniowe I wselkie długodojrzewające. I teraz cierpię, bo niewskazane w ciąży...

mi prawie wszystko podchodzi, ale jest kilka wyjątków. Np jajka smażone, ani jajecznicy, ani omletów jeść nie mogę, bo jak tylko poczuję zapach smażonego jajka mam odruch wymiotny....

o niee ja znów ser to taki najzwyklejszy, jak to tata mówi, papka do sera niepodobna

Mm ja lubię taką jajeczniczkę mojego tża, ze skarmelizowaną cebulką, wręcz spaloną kiełbaską/boczkiem, szczypiorkiem i masełkiem... mmmmmmmm

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 12:38   #4730
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie skończy sie przedszkola tuż po porodzie lub jeszcze przed
niby rok temu chodziła w lipcu do przedszkola, ale w sumie nie wiem co lepsze, czy rano wychodzić i odprowadzać ją do przedszkola z małym czy już zostac w domu we 3
Bo jakbym wiedziała że rnao Tż może ją odprowadzać to bym ją zapisała na dyżur,a tak to będzie pracował i oo.. są trzy zmiany i tylko jedna daje możliwość być o 8 w domu
no ja właśnie cały czas myślę czy by nie posłać małego na te kilka miesięcy do prywatnego przedszkola... Bo boję się, że na początku będzie ciężko po porodzie... A tak mógłby pójść na te kilka godzin i byłoby mi łatwiej z maluszkiem. Nie wiadomo jakie to nowe dziecię będzie... Czy naje się szybko i będzie spało, czy tak jak Leoś będzie chciało być przy cycu tylko 24/24.... Boję się, że moje zmęczenie odbije się negatywnie na starszym, a bardzo bym nie chciała żeby poczuł się w jakikolwiek sposób odrzucony... Dlatego myślę czy by go nie posłać powiedzmy od marca

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Mm ja lubię taką jajeczniczkę mojego tża, ze skarmelizowaną cebulką, wręcz spaloną kiełbaską/boczkiem, szczypiorkiem i masełkiem... mmmmmmmm
ja generalnie też lubię. Nawet bardzo. Tylko w ciąży mi nie leży zupełnie Jak tylko mąż robi jajecznicę otwieram wszystkie okna, zamykam się w łazience i walczę z pawiem
Stary 2015-01-24, 12:41   #4731
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie cały czas myślę czy by nie posłać małego na te kilka miesięcy do prywatnego przedszkola... Bo boję się, że na początku będzie ciężko po porodzie... A tak mógłby pójść na te kilka godzin i byłoby mi łatwiej z maluszkiem. Nie wiadomo jakie to nowe dziecię będzie... Czy naje się szybko i będzie spało, czy tak jak Leoś będzie chciało być przy cycu tylko 24/24.... Boję się, że moje zmęczenie odbije się negatywnie na starszym, a bardzo bym nie chciała żeby poczuł się w jakikolwiek sposób odrzucony... Dlatego myślę czy by go nie posłać powiedzmy od marca
to dobry pomysł A i Ty nawet i teraz będziesz miała nawet i kilka godzin spokoju
My mamy dwa km do przedszkola, to niby lato, ale wiadomo jakie lato u nas. Jak było teraz ciepło to aż z checią sie wstawało wcześniej te pół godzinki żeby przejść się spacerkiem do przedszkola. Ale własnie niewiadomo jak to by się udało z dzieciątkiem.. Śniadanie o 8.30 w przedszkolu, o 8 wychodziłyśmy jak szłyśmy na piechotę, no ale z noworodkiem może byc już cieżej a do tego ja po porodzie, nigdy nie wiadomo jak będzie.. Samochodem to 5min. No ale też jednak a to jedno ubrać, drugie ubrać, siebie ubrać, i jeszcze w tym połogu, z fotelikiem wiadomo jak to czasem bywa, zapakować do auta, potem wysiadka i powrót Jakos obawiam się że w pierwszych tyg moze być mi ciężkawo to ogarnąć i tak rozmyślam o tym własnie

Lena
Stary 2015-01-24, 12:53   #4732
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to dobry pomysł A i Ty nawet i teraz będziesz miała nawet i kilka godzin spokoju
My mamy dwa km do przedszkola, to niby lato, ale wiadomo jakie lato u nas. Jak było teraz ciepło to aż z checią sie wstawało wcześniej te pół godzinki żeby przejść się spacerkiem do przedszkola. Ale własnie niewiadomo jak to by się udało z dzieciątkiem.. Śniadanie o 8.30 w przedszkolu, o 8 wychodziłyśmy jak szłyśmy na piechotę, no ale z noworodkiem może byc już cieżej a do tego ja po porodzie, nigdy nie wiadomo jak będzie.. Samochodem to 5min. No ale też jednak a to jedno ubrać, drugie ubrać, siebie ubrać, i jeszcze w tym połogu, z fotelikiem wiadomo jak to czasem bywa, zapakować do auta, potem wysiadka i powrót Jakos obawiam się że w pierwszych tyg moze być mi ciężkawo to ogarnąć i tak rozmyślam o tym własnie
u mnie z tym nie będzie problemu, bo mąż małego zawiezie i przywiezie. Ja się bardziej obawiam tego, że jak nie zdecyduję się na przedszkole, to potem będę sobie w brodę pluć...I wszyscy na tym ucierpimy. Bardzo źle wspominam pierwsze tygodnie po pierwszym porodzie i boję się, ze teraz będzie podobnie. Dlatego chciałabym to wszystko jaknajlepiej zaplanować
Stary 2015-01-24, 13:46   #4733
pszczoua
Zakorzenienie

Ja bym dala Julka do przedszkola gdyby mial wiek Do zlobka nie chce, tym bardziej ze musialabym go codziennie wozic po 7km Pod nami jest babcia, TZ mowi ze najwyzej Julka bedziemy do niej posylac ale ja nie chce w zadnym wypadku. Babcia rozpieszcza go do granic mozliwosci, pozwala doslownie na wszystko... Pierwsze 2 tyg po porodzie TZ bedzie w domu a pozniej mam nadzieje ze dam rade. Najwyzej bede chodzic niewyspana
Stary 2015-01-24, 13:48   #4734
201710041131
Konto usunięte

Nie nadrabiam bo nastukałyście wariatki
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:03   #4735
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja bym dala Julka do przedszkola gdyby mial wiek Do zlobka nie chce, tym bardziej ze musialabym go codziennie wozic po 7km Pod nami jest babcia, TZ mowi ze najwyzej Julka bedziemy do niej posylac ale ja nie chce w zadnym wypadku. Babcia rozpieszcza go do granic mozliwosci, pozwala doslownie na wszystko... Pierwsze 2 tyg po porodzie TZ bedzie w domu a pozniej mam nadzieje ze dam rade. Najwyzej bede chodzic niewyspana
Ja bym poza tym się bala chorób przyniesionych z przedszkola czy żłobka do takiego malebstwa.
Szczególnie ze na naszych wrzesniowkach bardzo chorują te dzieci zlobkowe

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo nastukałyście wariatki
Ja mam 1200 zaległych postów i nie mam mocy.... Za to wracam bo naprawilam aplikacje na tel i mogę znów spamowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:09   #4736
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
Tyle pisałyście ostatnio o fasolce po bretońsku, że też dzisiaj gotuje pierwszy raz w mojej karierze kulinarnej, wiec mam nadzieje, ze mi wyjdzie. Inaczej zostanie zjesc nam obiad w pobliskim barze Co do imion, to też wiekszośc znajomych i rodzina krytykuje nasz wybór, ale sie tym nie przejmujemy
U mnie we wtorek też był debiut ale dość udany, powiedziałabym nawet, że lepsza ta fasola wyszła niż mojej mamie dzisiaj bo ją też wkręciłam w fasolkę po bretońsku
Imie ma się przedewszystkim wam podobać a reszcie nic do tego
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:28   #4737
pszczoua
Zakorzenienie

Choroby to swoja droga. Przy takim maluszku nieodpornym mogloby byc nieciekawie. Julek pojdzie do przedszkola jak bedzie mial 3 lata. Okruszek bedzie mial wowczas ponad rok i mam nadzieje ze zbytnio nie odbije sie to na jego zdrowiu. Julek najwiecej chorob lapal od kuzynostwa tak do 10 ms. Teraz (odpukac) jest bardzo odporny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 14:30   #4738
Cos_
Zakorzenienie

Tassia witamy ponownie

juz mam dosc tego lezenia :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-24, 14:38   #4739
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Irminusia, ja właśnie boje się chorób bo taki mały szkrab co ma 3 miesiące plus jakaś wirusówka z przedszkola to koszmar, a nie wierze że Kuba nic nie przywlecze . Dlatego myślę że ten luty może i lepszy jak małą odchowamy. Przeraża mnie też to jaki będzie ten drugi smyk, żebym tylko mogła jak najwięcej poświęcić czasu Kubie bo teraz go sporo razem spędzamy, do dziadków też nie chce go dawać bo wiecie jak to z dziadkami... Dzień po wizycie dochodze z nim do ładu po pozwalaniu na wszystko. Myślałam też jakąś książkę zakupić żeby ten okres ''świadomiej'' przeżyć, nie chciałabym żeby Kuba poczuł się kiedykolwiek odepchnięty albo gorszy bo jest siostra. Przecież o rodzeństwo staramy się też żeby im było lepiej
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:46   #4740
pszczoua
Zakorzenienie

Ankaya. U nas jest to samo, wystarczy godzina z dziadkami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości