Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 14:11   #4711
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
DOmyslam sie! Ja mam 33metry a dzis mi juz kregoslup siada. Syndrom wicia gniazdka mi sie wlaczyl i padam!
Ja mam syndrom - zróbcie to za mnie :/ Mówię o sprzątaniu bo juz trochę chce mi sie prać ciuszki, układać, mogę gotować, ale nie sprzątać
Stary 2015-01-14, 14:16   #4712
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
GOSSIP reszta się nie odzywa z tego co kojarzę.. a Madison teraz jakoś będzie dostawała kolejną dawkę sterydów na płucka dla twinsów.

SONIA poczytaj wstecz niedawno ja i Niezawsze pisałyśmy jak je robić a na te rogaliki to gdzie przepis znajdę?

puściłam ostatnią pralkę.. ale bez szaleństw same pieluszki tetrowe i flanelowe.. zbieram się do szkoły a potem obiad.. dziś kasza jaglana, kotlety sojowe i ogórek konserwowy
Kochana w klubie jest

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ja chyba mam za dużo czasu wolnego i za dużo bzdur czytam w necie..

haha mozliwe
Ja to zamiast tego uwielbiam za duzo sie narobic a potem narzekam ze mnie boli i M ma mnie dosc.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U nas takie większe wydatki razem konsultujemy. Nie wyobrażam sobie zeby bylo inaczej.

Tez jestem dziwnie spokojna. Pewnie jak sie juz urodzi to bede panikowac...
Zrobilam deserki z kremu czekoladowego i galaretki truskawkowej

O MNIAMI
Daj sprobowac!
Ja to musze sie relaksowac bo nie dam rsdy tak dluzej tyle robic

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja mam syndrom - zróbcie to za mnie :/ Mówię o sprzątaniu bo juz trochę chce mi sie prać ciuszki, układać, mogę gotować, ale nie sprzątać
zazdro.
Dobrze gdybym ja tak robila
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:19   #4713
gossip_girl21
Zakorzenienie

ja najchętniej to bym dała komuś kartkę kasę i wysłałą na zakupy żebym sama nie musiała latać za tym... pomarzyć można

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:20   #4714
blackberry89
Zakorzenienie

Poogarnialam troche i nie chce mi sie nic :-P odpoczywam w pokoju synka i ciesze oczy a fotel do karmienia jest mega wygodny
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:22   #4715
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Poogarnialam troche i nie chce mi sie nic :-P odpoczywam w pokoju synka i ciesze oczy a fotel do karmienia jest mega wygodny
Ale Ci dobrze
Ja teraz poodpoczywam sobie a potem pospaceruje z Kapryskiem
Stary 2015-01-14, 14:27   #4716
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci dobrze
Ja teraz poodpoczywam sobie a potem pospaceruje z Kapryskiem
Tez mialam w planach spacer ale weź tuptaj jak biodro boli. Po poludniu przechodzi a wtedy juz ciemno i nie chodzę nigdzie.

Czy ktoras z mamus juz mających dzieci miala ten miękki przewijak? Bo ja ba biurko chcialam taki jest chyba ciut większy i wydaje sie ze dzieciątku bedzie na takim wygodniej.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No i pogoda sie zpaprala, chmurzy sie i pewno znów popada :-(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-14, 14:29   #4717
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mialam w planach spacer ale weź tuptaj jak biodro boli. Po poludniu przechodzi a wtedy juz ciemno i nie chodzę nigdzie.

Czy ktoras z mamus juz mających dzieci miala ten miękki przewijak? Bo ja ba biurko chcialam taki jest chyba ciut większy i wydaje sie ze dzieciątku bedzie na takim wygodniej.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No i pogoda sie zpaprala, chmurzy sie i pewno znów popada :-(
U nas tez sie zachmurzylo ale po chwilce przeszlo
Stary 2015-01-14, 14:34   #4718
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hanka - moj tez nie przekonany co do tego imienia i przez to może i ja mam wątpliwości. Jemu Dawid pasuje a mi tez nie do konca. Może Patryk bo o tym nie rozmawialiśmy chociaż u nas generalnie brak tematu. Moze zobaczymy synka i zdecydujemy
Mi imie Patryk tez sie podobalo. Ale Szymon wygral Chociaz Ty wiesz ze one jest piekne

Cytat:
U mnie niestety bufetu brak. Nawet nie gotują na miejscu tylko jakas firma dowozi... Jedyne co to sa automaty z sokami i słodyczami.

Dziewuszki, mam pytanie do was co byście wybrały na moim miejscu. Mieliśmy w planach kupic kanapę na raty jak juz tz odzyska płynność finansową. Ale skoro komputer umiera to tez by sie nowy przydał. Kanapa jest juz wygnieciona tam gdzie śpię i jest mala i fe. A z kompem to mamy telefony oboje i wifi w domu, a jak cos trzeba to mozna by go do telewizora podłączyć. Ja bym chyba kanapę wolala nowa, tylko tz mi troche nie chce odpuscic.
Ja bym w takiej sytuacji wolala kanape Tym bardziej ze przy dziecku pewnie nie bedzie duzo czasu na kompa

Cos mi pozjadalo cytowanie niektore :/

SYLWIA fajnie ze Twoje zamowienie sie ruszylo U mnie ciagle "w realizacji". Mam nadzieje ze do piatku paczka przyjdzie.

Pisalyscie cos o koszyczkach z Pepco? Kto kupowal? Jakie to i w jakiej cenie? Ja bym chciala wlasnie kilka wiklinowych kupic.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:34   #4719
blackberry89
Zakorzenienie

Dzwonilam do mamy mówi ze dostala list z prokuratury zeby odebrać list pożegnalny i kabel na którym powiesila sie jej siostra... Masakra, po co takie rzeczy oddają?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-14, 14:39   #4720
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwonilam do mamy mówi ze dostala list z prokuratury zeby odebrać list pożegnalny i kabel na którym powiesila sie jej siostra... Masakra, po co takie rzeczy oddają?
what? niewierze w to co czytam....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-14, 14:39   #4721
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mi imie Patryk tez sie podobalo. Ale Szymon wygral Chociaz Ty wiesz ze one jest piekne
No najpiękniejsze! Masz szansę na patryka przy drugim

Ja też chce kupić jakieś koszyczki, takie małe wąskie na pieluszki chociaż mam jakieś po synku, ale jak znajdę jakieś fajne i niedrogie to kupię
Stary 2015-01-14, 14:39   #4722
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
:-(
Stary 2015-01-14, 14:42   #4723
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
O matko to sie dzieje naprawde..?!? Przeciez to musi byc trauma dla mamy

jestem mamą
Stary 2015-01-14, 14:43   #4724
soniuska
Zakorzenienie

My dzis na 100% zamawiamy wozek

Lece sie ubrac i z Kapryskiem wyjsc
Stary 2015-01-14, 14:45   #4725
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ojaaaaa mogli sobie podarować ;/

a co do syndromu wicia gniazda to syndrom włączył się mojemu tż wczoraj przyszedł z pracy i do mnie że nie odkurzone jest, jak będzie dziecko to trzeba odkurzać bo dziecko nie może chodzić po brudnej podłodze ani leżeć i od razu wziął odkurzacz i zaczął odkurzać miał jeszcze podłogi napastować ale już nie wyrobił się i będzie pastował dziś powaznie wszędzie teraz paproszki wynajduje, ja tak na szczęście nie mam, oczywiście denerwuje mnie widok brudu i od razu muszę spzątnąć ale nie aż tak hihi

aaaaa mówiłyście na temat tego żelu do porodu natalis. Dziś położna nam o nim mowiła i podobno naprawdę działa, rozluźnia szyjkę i bardzo bardzo rzadko zdarza się po nim nacinanie a co dopiero pękanie polecała i mówiła, ze jak nas stać to mamy sobie kupić bo naprawdę bardzo ułatwia poród

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:57   #4726
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
O widzisz dobry pomysł
biedna... w którym tyg ona jest? ile ją bd trzymać wiesz coś więcej?
juz Gosia napisala, pewnie w 36 tyg. rozwiaza jesli tyle donosi

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
też mam taką nadzieję w sumie to nic mi się nie działo tylko wymyślałam, że coś mi się dzieje mój gin to chyba za lekką hipochondryczkę mnie ma
hehehe oj lepiej tak niz wdruga strone zbagatelizowac, tylko Ty sie nameczysz w tych szpitalach

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
SONIA poczytaj wstecz niedawno ja i Niezawsze pisałyśmy jak je robić a na te rogaliki to gdzie przepis znajdę?
w klubie

Cytat:
Czy ktoras z mamus juz mających dzieci miala ten miękki przewijak? Bo ja ba biurko chcialam taki jest chyba ciut większy i wydaje sie ze dzieciątku bedzie na takim wygodniej.(
ja z ikei mialam taki dmuchany, miekki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ na to pokrycie ochrone

Cytat:
??????? list jeszcze potrafie zrozumiec, kabla juz nie

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Soniuska znalazlas przepis?

Do klubu wrzuce go

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:01   #4727
rosarioV
Zakorzenienie

wypiłam sok z buraków bleeee masakra niedobre ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:04   #4728
gossip_girl21
Zakorzenienie

wpadłam na pomysł kupienie komody i zrobienie wymiarowy na to przewijak taka stolnicę i na to tą materiałową podkładkę tzn znajomy by zrobił bo umie takie coś co myślicie o tym?
bo patrze na ceny po sklepach za komody z przewijakiem po 160euro

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
wypiłam sok z buraków bleeee masakra niedobre ;/

trauma z dzieciństwa

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-14, 15:08   #4729
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
straszne, współczuję mamie ;(
takie są niestety przepisy, że to, co nie zostaje dowodem rzeczowym ( a w przypadku samobójstw postępowanie zostaje z oczywistych względów umorzone) albo dowody nie mające znaczenie dla rozstrzygnięcia, które nie są np. narkotykami zwraca się osobom uprawnionym - ofc nie trzeba tego odbierać, ale niestety list wysłać muszą ;( Znając to z drugiej strony czasem mega głupio wzywać ludzi do odbioru np. pustych puszek po piwie, bielizny, zakrwawionych ubrań. Wyboru nie ma.
Mogliby jakoś to dookreślić, ale w przepisach nie mogą tego zrobić. To się wydaje chore i dziwne, ale niektórzy ludzie by protestowali, gdyby takich rzeczy nie zwracać.

Dopiero się zwlekłam z łóżka ale brzuch już przestał boleć idę zjeść i poczytać, co ciekawego pisałyście.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:12   #4730
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
what? niewierze w to co czytam....

Cytat:
:-(

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
O matko to sie dzieje naprawde..?!? Przeciez to musi byc trauma dla mamy

no w szoku jesteśmy obie...

Cytat:
My dzis na 100% zamawiamy wozek

Lece sie ubrac i z Kapryskiem wyjsc

sonia supcio
I faktycznie u mnie tez sie juz przejasnilo.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
ojaaaaa mogli sobie podarować ;/

a co do syndromu wicia gniazda to syndrom włączył się mojemu tż wczoraj przyszedł z pracy i do mnie że nie odkurzone jest, jak będzie dziecko to trzeba odkurzać bo dziecko nie może chodzić po brudnej podłodze ani leżeć i od razu wziął odkurzacz i zaczął odkurzać miał jeszcze podłogi napastować ale już nie wyrobił się i będzie pastował dziś powaznie wszędzie teraz paproszki wynajduje, ja tak na szczęście nie mam, oczywiście denerwuje mnie widok brudu i od razu muszę spzątnąć ale nie aż tak hihi

aaaaa mówiłyście na temat tego żelu do porodu natalis. Dziś położna nam o nim mowiła i podobno naprawdę działa, rozluźnia szyjkę i bardzo bardzo rzadko zdarza się po nim nacinanie a co dopiero pękanie polecała i mówiła, ze jak nas stać to mamy sobie kupić bo naprawdę bardzo ułatwia poród

moj gada ze wszędzie jest sierść i jak to przy dziecku bedzie. Odkurzanie codziennie i tyle... A w tym zelu jest chyba prostaglandyna ktora znajduje sie również w nasieniu męskim wiec jest za darmoszke :-P

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
juz Gosia napisala, pewnie w 36 tyg. rozwiaza jesli tyle donosi

hehehe oj lepiej tak niz wdruga strone zbagatelizowac, tylko Ty sie nameczysz w tych szpitalach

w klubie

ja z ikei mialam taki dmuchany, miekki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ na to pokrycie ochrone

??????? list jeszcze potrafie zrozumiec, kabla juz nie

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Soniuska znalazlas przepis?

Do klubu wrzuce go
Nie nie dmuchany, mi chodzi o taki wypełniony chyba wata albo tymi kuleczkami tylko jest miękki jak taki materac.

Brzuch mnie rozbolal jak kucnelam zeby piekarnik umyć to po prawej małego przygniotlam chyba bo sue rozprezyl az a mnie zabolalo :-( i boli :-(

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
straszne, współczuję mamie ;(
takie są niestety przepisy, że to, co nie zostaje dowodem rzeczowym ( a w przypadku samobójstw postępowanie zostaje z oczywistych względów umorzone) albo dowody nie mające znaczenie dla rozstrzygnięcia, które nie są np. narkotykami zwraca się osobom uprawnionym - ofc nie trzeba tego odbierać, ale niestety list wysłać muszą ;( Znając to z drugiej strony czasem mega głupio wzywać ludzi do odbioru np. pustych puszek po piwie, bielizny, zakrwawionych ubrań. Wyboru nie ma.
Mogliby jakoś to dookreślić, ale w przepisach nie mogą tego zrobić. To się wydaje chore i dziwne, ale niektórzy ludzie by protestowali, gdyby takich rzeczy nie zwracać.

Dopiero się zwlekłam z łóżka ale brzuch już przestał boleć idę zjeść i poczytać, co ciekawego pisałyście.
Ciekawe czy można odebrać tylko list i dokumenty a kabel zostawic...
Umiwilysmy sie na srode przyszla bo bede miala auto to podjedziemy. Przy okazji polatam po meblowych i sie zorientuje w cenach. Choc bedzie ciezko bo wiem co chce... Taka potrojna kanapę jak najprostszą najlepiej szara lub szaro czarną.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-14, 15:13   #4731
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
wpadłam na pomysł kupienie komody i zrobienie wymiarowy na to przewijak taka stolnicę i na to tą materiałową podkładkę tzn znajomy by zrobił bo umie takie coś co myślicie o tym?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

trauma z dzieciństwa
ja miałam coś takiego i na tym miękki nieusztywniany przewijak i uważam ze ten usztywniany jest fajniejszy, bo na tym miękkim to mi sie nawet prześcieradełka na przewijak zawijały, a w tym sztywnym wszystko sie trzyma kupy
Stary 2015-01-14, 15:14   #4732
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Nadrobimy to i będziemy się wtedy delektować

U nas dziś słoneczko!
Ale humor znowu kiepski zaczyna mnie to irytować.Jak te hormony będą tak mi psuć nastrój, to zwariuje do końca ciaży i będę błagać wręcz o koniec.
nie martw sie, nie zostalo nam tej ciazy duzo jakos zleci, a jesli chodzi o lamrusco to tak.. oj nadrobimy!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:15   #4733
cashmere
Zakorzenienie

Black połóż się i wypoczywaj!

ja dzisiaj kupiłam w rossmanie wkładki laktacyjne z babydream i jestem w szoku jakie one sa duże i grube

jestem mamą
Stary 2015-01-14, 15:15   #4734
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Zmienia się na wysłane
ohh nie.. jeszcze tyle czekania :P

JAŚ

Stary 2015-01-14, 15:16   #4735
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam coś takiego i na tym miękki nieusztywniany przewijak i uważam ze ten usztywniany jest fajniejszy, bo na tym miękkim to mi sie nawet prześcieradełka na przewijak zawijały, a w tym sztywnym wszystko sie trzyma kupy
o widzisz to bd twardego szukać

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-14, 15:16   #4736
soniuska
Zakorzenienie

Rosario ile ten zel natalis kosztuje?.w sumie przy psie i tak codziennie odkurzam,jak Kapryska nie bylo to dwa razy w tyg..

Niezawsze znalazlam ale wrzuc do klubiku

Black a u mnie znow ciemno:/

Cashmere spoko mi nie raz przeciekly wiec ich grubosc i wielkosc i tak niw styka
Stary 2015-01-14, 15:16   #4737
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
super pomysł
mi sie pdooba ta komoda z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/, ale tez droga troche i nie pasuje mi kolorystycznie
a w ogóle to bym chciala takie 3 w1 : przewijak, wanienka wyjezdzajaca spod spodu i komoda
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:19   #4738
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie niestety bufetu brak. Nawet nie gotują na miejscu tylko jakas firma dowozi... Jedyne co to sa automaty z sokami i słodyczami.

Dziewuszki, mam pytanie do was co byście wybrały na moim miejscu. Mieliśmy w planach kupic kanapę na raty jak juz tz odzyska płynność finansową. Ale skoro komputer umiera to tez by sie nowy przydał. Kanapa jest juz wygnieciona tam gdzie śpię i jest mala i fe. A z kompem to mamy telefony oboje i wifi w domu, a jak cos trzeba to mozna by go do telewizora podłączyć. Ja bym chyba kanapę wolala nowa, tylko tz mi troche nie chce odpuscic.
chyba kanapa byla by rozsadniejsza.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Hmm i poczulas to tak bezproblemu, ze to to?

nie. ja myslalam, ze to dzidzia sie wypycha, ale lekarz na wizycie jak sie to stalo mnie uswiadomil ze to napinanie sie macicy :/ teraz juz widze roznice. jak sie dzisia wypnie to czesc brucha jest miekka a tylko jedno miejsce twarde. a przy skurczu caly brzych twardnieje, mozna to poznac dotykajac nad pepkiem, tam gdzie macica sie konczy, wyraznie czuc twardostan

JAŚ

Stary 2015-01-14, 15:19   #4739
gossip_girl21
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49754947]super pomysł
mi sie pdooba ta komoda z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/, ale tez droga troche i nie pasuje mi kolorystycznie
a w ogóle to bym chciala takie 3 w1 : przewijak, wanienka wyjezdzajaca spod spodu i komoda[/QUOTE]

komoda ładna tez na nia patrzyłam tylko pomyśl ile ubranek ci tam wlezie? ja tam bd miała ubranka dla małej i podreczne rzeczy przynajmneij tak planuje

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-14, 15:20   #4740
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
m tylko
no niezle brzmi 6 tygodni, moja szwagierka wlasnie w 36 urodzila
nie chce go bic, jeszcze sie skumpluje z sasiadem co go zona bije i jakas akcje zrobia :p
a ja wiedzialam, ze chcesobie kupic piwo tylko glupa pali :P

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości