|
|
#4711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() Chociaż to i tak pewnie będzie dotyczyło tych bezrobotnych, które ileś już przepracowały, np rok Cytat:
Szkoda tylko, że "nasz" wózek nie ma możliwości przyczepiania do niego fotelika, ale jakoś damy radę bez tego...Cytat:
Moja mama robi często banalne ciasta, np na biszkopt wylewa jogurt zmiksowany z galaretką (po zgęstnieniu), na wierzch samą galaretę (albo z owocami, albo coś innego) i już, bardzo łatwe a i tak pycha. Pewnie i ja zrobię coś podobnego, i to kilka dni po przeprowadzce... Bo 5 marca tż ma urodzinki (dzień po usg genetycznym) Cytat:
Cytat:
![]() A co do tż - ja to zawsze mówię tż, że jestem w ciąży, to się uspokaja, bo mu głupio ![]() Dobranoc, bo muszę wstać o 6....
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
znów mam ochotę na biały ser z rzodkiewką i solą
od 3 dni to jem na śniadanie na kanapkach i znów mnie naszło.
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym przypadku nie było żadnej błędnej decyzji po stronie szpitala, ale oczywiście media zrobiły już wielką szopkę...
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem tu była kulminacja pecha i tyle. |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Ależ Wam zazdroszczę sytuacji z pracodawcą!!
Ja przed moim muszę ukrywać ciążę bo obecnie jestem na umowie zastępstwo i nic mi się nie należy, a staram się, żeby podpisali ze mną chociaż umowę na czas określony żeby mieć macierzyński... Bo przy zastępstwie nie mam...;( Do tego rozłożyłam się. Straciłam głos i w ogóle czuję się jak połamana ;( Byłam u lekarza i mam L4 do piątku. Dał mi Effelargan, wapno i tantum verde. A co tygodnia ciąży to ja już zgłupiałam. Bo wg apki " Moja ciąża" mam 10tc, wg lekarki 9tc. A nie wiem jak zapisać się na USG z przeziernością karkową...
|
|
#4716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe ja od poczatku chleb z pomidorkiem takze wszystko mozliwe i almette chrzanowe
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... chyba ze to wsio zalezy od terminu zapłodnienia, bo mi gin powiedział, ze moja ciąza jest młodsza, fakt mogłam miec późno owulkę
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Mialam dzis okropna ochote wejsc poogladac dzieciece ciuszki, ale TZ powiedzial, ze lepiej nie zapeszac i mi nie wolno Moze i ma rację...
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zapomniałam napisać, że mój krwiak się wchłonął i kosmówka jest przyklejona
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie bardziej się martwie o to co ja na siebie mam wkładać bo wszytsko przyciasne .
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moim ostatnim usg też było wszytsko okrąglutkie i krawiaka nie było widać , plamienia się też skończyły tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfuuuuuu
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak samo, jakby ktoś za mnie wszystkie decyzje podjął i to wszystko kupił to bym się nie obraziła. Traktuję to na razie jako kolejny obowiązek, może dlatego że generalnie jestem zajęta. |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobre wiesci
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na takiej umowie możesz jedynie ciągnąć L4 do końca porodu. Dlatego pewnie pójdę na chorobowe zanim wróci tamta dziewczyna, a z nią się już dogadałam, że na zdanie całej roboty umówimy się osobno, niezależnie od L4 itp.U mnie dwie apki liczą inaczej, jedna mi zmienia tydzień w każdy czwartek a druga w piątek to jest bez znaczenia, to kwestia dni
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe co to bedzie w 9 miesiacu :p
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś mam lekarza na 16. Chyba umówi mnie na USG genetyczne bo to połowa 11 tygodnia,
Aga23gda też chcę wrócić już do pracy i też się zastanawiam czy będę miała gdzie pracować, Tobie powiedzieli prawie wprost, a mi koleżanka która jes niby moją kierowniczką powiedziała bardzo ogólnie, że może lepiej bym odpoczywała bo u Nas bywa stres. Chociaż wole wrócić. Ale już macie fajne brzuszki.....
|
#4728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 cm ? Ktory to tydzien ? Teraz dopiero doczytalam ze to dlugosc lacza z nozkami
Edytowane przez ania_2019 Czas edycji: 2015-02-25 o 07:54 |
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja dziś o 15 mam USG prenatalne.Wczoraj patrzylam na wózki i Mutsy Urban wpadł mi w oko.
|
#4730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie gin powiedział, że synuś no ale zobaczymy potem jeszcze :-D bo wiadomo jak to jest :-P
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz możesz już normalnie funkcjonować czy dalej musisz się oszczędzać? U mnie świetna noc, ani razu nie wstałam na siku tylko raz się przebudzilam, ale porównując do ostatnich kilku miesięcy to najlepsza noc ostatnimi czasy Za to pogoda pod psem, bo deszcz u mnie ;(
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis powtarzam USG prenatalne. U poleconego doktora i w pakiecie który mam
. Ma 45 minut zaklepany na USG wiec nie bedzie sie spieszył. Bede mogła na spokojnie zapytać o wiele rzeczy. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pobraniu krwi i oddaniu moczu. Strasznie mnie boli, z lewej ręki nawet kropelka nie poleciała i babka trochę rozruszała, z prawej na szczęście ciurkiem. Ale tak mnie zdenerwowali ludzie z kolejki, że myślałam, że się będę stała i wydzierała
Wisi karteczka przed pkt pobrań, kto ma pierwszeństwo: kobiety w ciąży i ci, którzy idą na podwójny cukier. W ciąży byłyśmy dwie, powiedziałam, że ja też poza kolejnością, bom w ciąży (2x powtarzałam), ale wpuściłyśmy najpierw tych z podwójnym cukrem. Weszła pierwsza kobieta w ciąży przede mną, a facet jeden, stary, zaczął swój wywód, że" teraz to kobiety w ciąży są beznadziejne, że kiedyś tak nie chodziły do lekarza, a w ogóle te młode to już całkiem, bo młodzież to teraz najgorsza, a zwłaszcza dziewczyny, wystarczy obejrzeć 'szpital' albo 'szkołę', 80% dziewczyn to teraz prostytutki (aż się go chciałam spytać, czy ma wnuczkę, bo może ona w tych 80% to by się tak nie chwalił), a tak w ogóle to on bardziej potrzebuje pobrać krew niż taka ciężarna, bo przychodzi raz w miesiącu". Zignorowałam go, chociaż ledwo, ledwo, weszłam, na korytarzu został mój mąż, i on się już nie pohamował tylko weszłam, a facet znów zaczął, że "kto mu udowodni, że ja w ciąży jestem, pewnie jestem taka cwaniaczka bo teraz to każda może tak powiedzieć, i tak nie widać, na pewno ich oszukałam a teraz on musi tu stać i czekać, a przecież potrzebuje bardziej niż taka wątpliwa ciężarna" . Mój mąż się wk***ł, wstał i spytał, czy ma coś do jego żony i że nie od razu kobieta chodzi z wielkim brzuchem, i że jak ma takie życzenie to jak wyjdę to mu mogę pokazać zdjęcie z usg, jak ma z tym problem. Słowem się do niego nie odezwał ten staruszek, spuścił głowę, ktoś mojemu mężowi powiedział, żeby sobie dał spokój, bo nie warto. Dumna byłam z mojego męża jak mi opowiedział, chociaż może się w 100% kulturalnie nie zachował. Przykre tylko trochę, że tak gadał, bo mimo wszystko nie życzę sobie, żeby ktoś mi mówił, że jestem beznadziejną młodą matką, bo przyszłam do lekarza. Na szczęście dyskutował z jedną starszą panią, bardzo miłą (nawet spytała mnie, czy pierwsze dziecko), która mu mówiła, że ludzi coraz mniej i trzeba uszanować i uhonorować to, że kobiety chcą rodzić dzieci. Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, ja mam ogromny szacunek do ludzi starszych, nawet jak się spieszę, to zawsze jak ktoś poprosi, to go przepuszczę do lekarza, bo może bardziej potrzebować niż ja i wiem, że są ludzie w każdym pokoleniu i fajni, i okropni. Cytat:
![]() Chociaż w sumie ja tylko kurczaka teraz nie lubię, jest szansa ![]() Cytat:
cudownie!
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ochota na jabłka, winogrona, truskawki i ten nieszczęsny ARBUZ A w 1 ciąży to tylko bym słodycze jadła :-P Ale po mojemu to chyba aż tak bardzo nie zależy od jedzenia :-P heh
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super, że się udało zapisać w pakiecie A ja zwracam honor dziewczynom, które biorą luteine podjęzykowo... Miałam dopochwową, ale coś mi się przypałętało i muszę teraz brać dopochwowo pimafucin, a luteinę podjęzykowo i jak rano próbuję ją wziąć to mam taką zwrotkę momentalnie, że masakra. Wczoraj wieczorem nie było aż tak źle, ale czekałam z 15 min aż to się rozpuści, a smaczne to to nie jest Bleeee... Na szczęście gin powiedziała, że 9 marca mam odstawić, ale nie wiem i tak jak tyle wytrzymam. A swoją drogą zrobiłam zapas luteiny dopochwowej 100 mg, więc jak któraś potrzebuje, a ma receptę od gina prywatnego to odsprzedam po taniości |
|
|
|
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ wczoraj miał taka sytuacje w przychodni.
|
#4737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-02-25 o 08:35 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Didi- fajnie. I szybko. To sie nazywa pełna profeska
. Panna Izabela- u nas też jest w labie kartka, że ciężarówki to bez kolejki ale też są komentarze. Ale i tak wczoraj w szpitalu w kolejkę przede mną wcisnęła sie dziewczyna z brzuchem. Na moje pytanie dlaczego wchodzi przede mnie bo ja tez jestem w ciąży powiedziała ze ma większy brzuch. Ehhhhh ale rozumu większego nie miała. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spotkałam się tak u gina prywatnego że prosiła kobiety z wiekszym brzuchem jako pierwsze.. Dziwne, no ale cóż.. Ja tam nie mam problemu bo badania robią mi u gina i nie muszę nigdzie latać i czekam tylko u gina na swoją kolej
|
|
#4740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

07.02.2015r.

. Ma 45 minut zaklepany na USG wiec nie bedzie sie spieszył. Bede mogła na spokojnie zapytać o wiele rzeczy.
Wisi karteczka przed pkt pobrań, kto ma pierwszeństwo: kobiety w ciąży i ci, którzy idą na podwójny cukier. W ciąży byłyśmy dwie, powiedziałam, że ja też poza kolejnością, bom w ciąży
. Mój mąż się wk***ł, wstał i spytał, czy ma coś do jego żony
ochota na jabłka, winogrona, truskawki i ten nieszczęsny ARBUZ
.