Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 10:34   #4711
nancy822
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Ja w szpitalu. Zgłosiłam się na ktg, godzinę pod nim leżałam i jakieś małe skurcze wykrylo. Teraz już 2,5 godziny czekam na lekarza... Zwariować można.
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:34   #4712
lekkaatletka
Zadomowienie

Wychodzimy jutro. Dzis jeszcze do 20 mamy naswietlac.
Co mozna na hemoroidy karmiac piersia? Podczas porodu mi sie zrobil
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:36   #4713
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Nie wiem
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:36   #4714
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Kryzyc ciąg dalszy... mały nie chce jeść najlepiej by spał a położne każą go wybudzac a on nie chce pozsie ze dwa razy i koniec śpi. .. boje się że spadnie na wadze i nie wyjdziemy jutro ide się zdrzemnac dopóki jest mama
bedzie dobrze, musicie sie dotrzec

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:37   #4715
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia czekamy na wieści

U mnie po ktg jeden skurcz na szalone 50 i troche takich na 20-30 czyli dalej nic. A mija ksiezniczka prawie cale ktg przespala, no bo kto to widział o 6 wstawać
Oj będziesz jeszcze narzekać ze spać nie idzie

Sonia o której ktg? Kurcze trzymam kciuki by coś ruszylo chyba jesteś już podlamana tym czekaniem?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:38   #4716
boleczka93
Zakorzenienie

Witam w ten piękny dzień
Pospałam i właśnie zajadam pyszne drożdżówki z serem
Sonia coś mało piszesz/ daj znać jak tam ktg
Rosiario, dasz sobie radę, jestem pewna trzymam kciuki!
Karola może już tulisz maleństwo a może jeszcze się męczysz, jak to drugie to napewno dasz radę, wierzę w Ciebie!
U nas nic nowego.. żadnych nowych zwiastunów zbliżającego się porodu.. jestem tym co raz bardziej załamana. M jeszcze nie kupił biletu i w razie czego przesunie wylot o tydzień ale kurcze, nic się nam nie składa tak jakbyśmy chcieli..
Miłego dnia wszystkim mamom, brzuszkom i maluszkom

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:42   #4717
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
To nie na mojej sali ja w sali numer 8 i dziewczyna na 26 termin miała.

Niezłe sny, a jak babcia miała na imię? O poerscionku mężowi opowiedz to może się sprawdzi sen hehe

A pewnie córę zabierają na noc pierwszej nocy grzeczna była to noc luźna i nie dokarmiali, a teraz obudzili mnie 2 razy i przystawialam do cycka, bo chciałam pod ich opieką rozkręcić cycki ale jakbym niechciała to by butlą dolarmili.

A u mnie lekko podbarwione wody były i młoda zaraz po urodzeniu smółkę oddała, u koleżanki wczoraj dopiero. Także jestem zadowolona bo to chyba znak że cc w porę było, nie za wcześnie
Z tym obok to taki żarcik, ale ona tez w klinice rodziła babcia miała na imię Pola, a pierścionek to TZet taaaa... Wyniesie śmieci i powie, ze to juz ;p hehe

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu. Zgłosiłam się na ktg, godzinę pod nim leżałam i jakieś małe skurcze wykrylo. .

Kciuki, moze cos ruszy )
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:44   #4718
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczęta Nadrobiłam więc mogę pisać
My właśnie wróciliśmy ze spacerku , i mały dalej przed domem spi na polu

Co do tej wit K, mam ten sam problem, tylko że ja podaje osobno i D i K ..
po D nic się nie dzieje a po K (tak mi sie wydaje narazie) boli go brzuszek i pręzy nóżki i za chwile spokój i tak przez godzine
Wczoraj nie podałam K i był spokój więc zastanawiam się co robić, czy odstawić w ogóle K? trochę się boję sama o tym decydować
Stary 2015-04-22, 11:05   #4719
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta Nadrobiłam więc mogę pisać
My właśnie wróciliśmy ze spacerku , i mały dalej przed domem spi na polu

Co do tej wit K, mam ten sam problem, tylko że ja podaje osobno i D i K ..
po D nic się nie dzieje a po K (tak mi sie wydaje narazie) boli go brzuszek i pręzy nóżki i za chwile spokój i tak przez godzine
Wczoraj nie podałam K i był spokój więc zastanawiam się co robić, czy odstawić w ogóle K? trochę się boję sama o tym decydować
Właśnie rozmawiałam z pediatrą. Kazała odstawić K i wypisze receptę mi na wit D. Wytłumaczyła mi że te kupne, bez recepty to witaminy są rozpuszczone w oleju(no bo inaczej sie nie da) i tu jest różnie kukurydziany, kokosowy i inne jakieś (zależy od firmy). Ona wypisze mi na wit D, który figuruje jako LEK a nie SUPLEMENT DIETY (jak te wszystkie bez recepty) i wtedy on jest rozpuszczony w jakimś oleju co jest najbardziej neutralny dla brzuszka. K się podaje żeby nie było zakrzepicy.
Pediatra potwierdziła że się tak zdaża i jest to jak najbardziej możliwe. Dla wit. K są niestety tylko suplementy diety, nie ma leku.
Jak odbiorę receptę (na dniach) to Wam napisze co to za specyfik.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

wydaje mi się że mówiła Vigantol, ale przez tel to nie jestem pewna.
Stary 2015-04-22, 11:09   #4720
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam z pediatrą. Kazała odstawić K i wypisze receptę mi na wit D. Wytłumaczyła mi że te kupne, bez recepty to witaminy są rozpuszczone w oleju(no bo inaczej sie nie da) i tu jest różnie kukurydziany, kokosowy i inne jakieś (zależy od firmy). Ona wypisze mi na wit D, który figuruje jako LEK a nie SUPLEMENT DIETY (jak te wszystkie bez recepty) i wtedy on jest rozpuszczony w jakimś oleju co jest najbardziej neutralny dla brzuszka. K się podaje żeby nie było zakrzepicy.
Pediatra potwierdziła że się tak zdaża i jest to jak najbardziej możliwe. Dla wit. K są niestety tylko suplementy diety, nie ma leku.
Jak odbiorę receptę (na dniach) to Wam napisze co to za specyfik.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

wydaje mi się że mówiła Vigantol, ale przez tel to nie jestem pewna.
Aha, ja akurat mam problem tylko z K, po D nic mu nie jest. Czyli można bez obaw nie podawać tej K zdaniem Twojej pediatry?
Stary 2015-04-22, 11:12   #4721
Edzik_87
Zadomowienie

Ja już po wizycie kontrolnej w szpitalu.. Na ktg zapisało się kilka delikatnych skurczy, pobrali mi krew - płytki spadły niestety. Potem miałam wizytę u lekarza i usg- wszystko dobrze z dzidzia,wody w normie,przepływy ok. Ze względu na słabe płytki w piątek kładą mnie na oddział i od razu wywołują.. Oby jednak akcja sama się rozkręciła..

Karoola żeby lekko poszło z porodem już tak bliziutko

Piękna dziś pogoda.. Mam tyle siły i energii dziś że chętnie bym ją spożytkowała na poród..ale póki co cisza...

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 11:13   #4722
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Aha, ja akurat mam problem tylko z K, po D nic mu nie jest. Czyli można bez obaw nie podawać tej K zdaniem Twojej pediatry?
Zdaniem mojej pediatry, zdrowemu noworodkowi można odstawić K jeśli ewidentnie szkodzi (bo może). Można próbować z innymi firmami, może innej formy będzie tolerować. Ale u Ali stwierdziła że lepiej tego K nie dawać niż ma się dziewczyna męczyć. Ja jej ufam bo prowadzi mi syna i nigdy jeszcze się nie pomyliła.
Stary 2015-04-22, 11:28   #4723
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Z tym obok to taki żarcik, ale ona tez w klinice rodziła babcia miała na imię Pola, a pierścionek to TZet taaaa... Wyniesie śmieci i powie, ze to juz ;p hehe

Kciuki, moze cos ruszy )

Myślałam że rzeczywiście leży w tym momencie w klinice Imię piękne WALCZ!!!

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie kontrolnej w szpitalu.. Na ktg zapisało się kilka delikatnych skurczy, pobrali mi krew - płytki spadły niestety. Potem miałam wizytę u lekarza i usg- wszystko dobrze z dzidzia,wody w normie,przepływy ok. Ze względu na słabe płytki w piątek kładą mnie na oddział i od razu wywołują.. Oby jednak akcja sama się rozkręciła..

Piękna dziś pogoda.. Mam tyle siły i energii dziś że chętnie bym ją spożytkowała na poród..ale póki co cisza...

To fajnie że coś już wiadomo, życzę rozkrętówy przed piątkiem

Cytat:
Zdaniem mojej pediatry, zdrowemu noworodkowi można odstawić K jeśli ewidentnie szkodzi (bo może). Można próbować z innymi firmami, może innej formy będzie tolerować. Ale u Ali stwierdziła że lepiej tego K nie dawać niż ma się dziewczyna męczyć. Ja jej ufam bo prowadzi mi syna i nigdy jeszcze się nie pomyliła.
Super że nas informujesz, zobaczymy jak to u nas będzie, ale informacja się przyda
Stary 2015-04-22, 11:29   #4724
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Oj będziesz jeszcze narzekać ze spać nie idzie

Sonia o której ktg? Kurcze trzymam kciuki by coś ruszylo chyba jesteś już podlamana tym czekaniem?
Tak,mam mega dosc..
Dlatego nie pisze..

Ktg na 16:30 mam ale bedziemy na doktorka czekac zeby do niego wejsc i wypytac kiedy skierowanie i kiedy oxy,czy od razu itd. Jak bede cos wiedziec to napisze

Cytat:

kciuki za wyjscie jutro

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny dzień
Pospałam i właśnie zajadam pyszne drożdżówki z serem
Sonia coś mało piszesz/ daj znać jak tam ktg
Rosiario, dasz sobie radę, jestem pewna trzymam kciuki!
Karola może już tulisz maleństwo a może jeszcze się męczysz, jak to drugie to napewno dasz radę, wierzę w Ciebie!
U nas nic nowego.. żadnych nowych zwiastunów zbliżającego się porodu.. jestem tym co raz bardziej załamana. M jeszcze nie kupił biletu i w razie czego przesunie wylot o tydzień ale kurcze, nic się nam nie składa tak jakbyśmy chcieli..
Miłego dnia wszystkim mamom, brzuszkom i maluszkom
zjadlabym chalki z mlekiem.
Kochana dam znac, nie denerwuj sie ze nic sie nie dzieje,zobaczysz Malutka Was zaskoczy lada moment

Cytat:

kciuki! Moze jak sie uda..to i ja w pt bede miala oxy..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:33   #4725
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
)
Leżeć pewnie leży jeszcze hehe, ale śmiałam się, że obok Ciebie :P

Imię też bardzo mi się podoba i babcia była fajna, długowieczna, do końca zycia sprawna umysłowo, z twardymi zasadami i charakterem, chociaż czasem też upierdliwa była i we wszystko lubiła się wtrącić, ale była już stara ( w końcu prababcia ). Ale TŻet wiesz - Pola, co to za imię, może na drugie damy jej łąki itp itd. A dla niego Marysia najładniej .... ( po moim trupie).
I walczyć z nim ciężo - jego charakter potwierdza znak zodiaku - baran i uparty jak osioł
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:34   #4726
gosiak0512
Zakorzenienie

LEKKA kciuki za wyjście!

SONIA oby wywolali jak najszybciej! Kciuki!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:35   #4727
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu. Zgłosiłam się na ktg, godzinę pod nim leżałam i jakieś małe skurcze wykrylo. Teraz już 2,5 godziny czekam na lekarza... Zwariować można.
Ojej a dlaczego Cię tak długo trzymają? masakra
Cytat:
Super że jutro wychodzicie
z hemoroidami nie pomogę
Cytat:

O no proszę, to w piątek kolejny dzidziuś będzie
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Tak,mam mega dosc..
Dlatego nie pisze..

Ktg na 16:30 mam ale bedziemy na doktorka czekac zeby do niego wejsc i wypytac kiedy skierowanie i kiedy oxy,czy od razu itd. Jak bede cos wiedziec to napisze

kciuki za wyjscie jutro

zjadlabym chalki z mlekiem.
Kochana dam znac, nie denerwuj sie ze nic sie nie dzieje,zobaczysz Malutka Was zaskoczy lada moment

kciuki! Moze jak sie uda..to i ja w pt bede miala oxy..
Mam nadzieje że to jeszcze chwilkę potrwa bo świra idzie dostać, zresztą pewnie wiesz o czym mówię.
Ale jak coś to do piątku masz już nie daleko

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:43   #4728
nancy822
Zadomowienie

Boleczka no jakaś masakra. Ktg skończyłam o 9 i od tej pory czekam. Mają podobno dużo pacjentów. Ludzie wchodzą a ciezarne siedzą i czekają...Najlepiej byłoby zacząć rodzić... Przynajmniej czekanie na coś by się zdało...
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:45   #4729
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tak a po pierwszym pol roku kolejny rok czy 1,5 roku idą zęby :P

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ja tak samo. W dzien zje dwa razy co 2 godz.i się wyrówna
Zależy jak na to patrzeć. Po pol roku często zaczyna być mobilne. Wszędzie wlazi do wszystkiego się dobiera, wszystko próbuje zezrec. Potem zaczyna robić to czego mu nie wolno jak odwrocisz głowę. Potem idzie do szkoły i co tu zrobić by chciał się uczyć? Potem zechce chodzić na imprezy , pić, palić itp. No i interesować się płcią przeciwna. Uwaga uwaga można zostać babcia. Potem pojeszie na studia do innego miasta i powoli zacNiesz tracić kontrolę bo co on tak robi? Potem zaczną się poważne związki. Co jak znajdzie nieodpowiednia partnerkę? Co jak źle wychowa twoje wnuki? Jeszcze czym starszy to będziesz mila mniej do powiedzenia i mniej argumentów bo przecież nie pistawisz do kata 30 latka.
Aha no i uslyszysz jeszcze ze 10000000000 razy jak cie nienawidzi i jaka to jesteś zła matka.

Te pol roku wydaje się niczym w porównaniu z reszta.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:47   #4730
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

To fajnie że coś już wiadomo, życzę rozkrętówy przed piątkiem

Super że nas informujesz, zobaczymy jak to u nas będzie, ale informacja się przyda
Bo się wydaje ze jak witaminy to nie powinny szkodzić a tu zonk. I jak widzę nie tylko moja ma problem
Stary 2015-04-22, 11:51   #4731
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mi pediatra powiedziala, ze jak bede dluo jadla zle rzeczy to biogaia itp nie pomoze na brzuszek, bo zniszcze sluzowke brzuszka i bedzie ciezko ja odbudowac. Jak oceniasz, ze to przez diete lub cos mu szkodzi czy kolki sa to na ktore nie ma sie wplywu?

Maja miala i bol brzuszka przez pierdki kolki, bol brzuszka od pierdkow zniwelowalismy debridatem, ale kolki zniknely po 3 miesiacach dopiero, kazdego dnia przychodzila godzina 18 i zaczynal sie straszny ryk z bolu, ktory tylko moglam zlagozic gripe water

ja odciagqalam 6 miesiecy dla Mai mleko, szczerze tego nienawidzilam, ale doszlam do perfekcji i 3x dziennie sciagalam mleko na caly dzien, po 6 miesiacach odpalam

slyszaam jeszcze by nie brac wlosow za ucho, bo tez sie robia odstajace uszy
Ja bym nie zakladala opasek ;P

jednak karmie w oslonkach, bo wtedy sie najada konkretie, a cycem sie bawi i mu tak nie cieknie mleko ladnie, bo sutek nie jest uformowany
Ciekawe ile ja posciagam. Myslalam ze do 4 miesiecym. Jak juz znacznie jeść tyle ze uzbieram mniej niż jedna porcję ba dobę to chyba odpuszcze

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51132466]A to fajnie Moja po dluzszej przerwie wlasnie niespokojnie bodla cyca i sie wkurzala.

Mamusie miesieczniakow, wasze maluszki glowki same czasem trzymaja prosto?[/QUOTE]

Prosto nie, ale przekręca na drugą stronę
Stary 2015-04-22, 11:57   #4732
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Cytat:
Leżeć pewnie leży jeszcze hehe, ale śmiałam się, że obok Ciebie :P

Imię też bardzo mi się podoba i babcia była fajna, długowieczna, do końca zycia sprawna umysłowo, z twardymi zasadami i charakterem, chociaż czasem też upierdliwa była i we wszystko lubiła się wtrącić, ale była już stara ( w końcu prababcia ). Ale TŻet wiesz - Pola, co to za imię, może na drugie damy jej łąki itp itd. A dla niego Marysia najładniej .... ( po moim trupie).

I walczyć z nim ciężo - jego charakter potwierdza znak zodiaku - baran i uparty jak osioł

To dla mojego akurat Pola i Marysia najładniejsze imiona tylko siostrę ma Marysię a ja chcę Adrianę, ale Pola to drugi typ był

To dobrze że będziesz miała byczka może mniej uparty bedzie a ja dalej niewiem jaki znak zodiaku ma Ada wszędzie inaczej piszą.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-04-22 o 11:59
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:57   #4733
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Bo się wydaje ze jak witaminy to nie powinny szkodzić a tu zonk. I jak widzę nie tylko moja ma problem
U mnie po k też był problem jeszcze w szpitalu. Ale ostatnio na bilansie dostała i nic.
Tutaj nie wiem dlaczego d podaje się z fluorem i tego tez nie tolerowała.
Stary 2015-04-22, 12:03   #4734
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Zależy jak na to patrzeć. Po pol roku często zaczyna być mobilne. Wszędzie wlazi do wszystkiego się dobiera, wszystko próbuje zezrec. Potem zaczyna robić to czego mu nie wolno jak odwrocisz głowę. Potem idzie do szkoły i co tu zrobić by chciał się uczyć? Potem zechce chodzić na imprezy , pić, palić itp. No i interesować się płcią przeciwna. Uwaga uwaga można zostać babcia. Potem pojeszie na studia do innego miasta i powoli zacNiesz tracić kontrolę bo co on tak robi? Potem zaczną się poważne związki. Co jak znajdzie nieodpowiednia partnerkę? Co jak źle wychowa twoje wnuki? Jeszcze czym starszy to będziesz mila mniej do powiedzenia i mniej argumentów bo przecież nie pistawisz do kata 30 latka.
Aha no i uslyszysz jeszcze ze 10000000000 razy jak cie nienawidzi i jaka to jesteś zła matka.

Te pol roku wydaje się niczym w porównaniu z reszta.

Sama prawda

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

Dokładnie, ale przynajmniej wszystkie nie muszą iść do pediatry na raz
Stary 2015-04-22, 12:07   #4735
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mnie po k też był problem jeszcze w szpitalu. Ale ostatnio na bilansie dostała i nic.
Tutaj nie wiem dlaczego d podaje się z fluorem i tego tez nie tolerowała.
No to ma być jaks oczyszczona wit d. Nie wiem o co kaman. Skoro są takie problemy nie można wszystkim podowac tej na receptę i byłby spokój?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Tak myślę ze te problemy z brzuszkiem w szpitalu co miała to mogli być właśnie po tej K co jej dawali..
Stary 2015-04-22, 12:17   #4736
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Moje chlopaki maja uszka odstajace, starszak nawet bardziej ale taka ich uroda i nie wpadlam nawet na taki "madry" pomysl aby opaski zakladac. Dla malej mam ale dekoracyjne do sukienek.
A moja corcia ma przylegajace uszka tylko tesciowa tak zapobiegawczo radzila ja opaskowac
Wiecie...wmurza mnie czasem moj TZ,nic o pielegnacji niemowlat nie czytal,nie sluchal ale wszystko wie "tak na logike",dzis misl pretensje ze ja normalnie mowie,nie szepcze jak mala zasypiala, bo zamarudzila przez 2 sekundy.nie dociera ze przy zasypianiu to normalne i co najwyzej jej rączek czy smoczka do possania brakuje. I do tego co mala zakwili (PO najedzeniu tuz np.) to stwierdza ze ona chce cyca. By mi go wyrwal nsjchetniej...

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-04-22 o 12:22
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:23   #4737
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a nie je Ci wtedy dłużej? Moja właśnie w osłonkach się denerwowała i jadła 1,5h:/ Na początku jak się na gołą przerzuciłam to musiałam troche powalczyc by była niezadowolona ale jest już ok.
moj wlasnie ssie intencywnie, a cycka ciumkal, bo zle lapal/zly ksztalt

Cytat:
miałam głośniki na maxa włączone.... Mało zawału nie dostałam!!!
lepiej:P

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moj czasem ladnie trzyma glowke. Ale on jakos szybko tak mial. Moj maly silacz
moj tez juz ladnie trzyma, wczesniej podnosil, ale troche na boki sie mu kiwala.

Cwiczy na macie Twoj, na brzuszku?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze maluszki tez robia czasem zielonkawe kupy?
robi, juz nie takie jak jajecznica

Cytat:
U Ady też narazie uszy ładniutkie

Ale śmieszą mnie jej minki jak daję jej cycka, który wcześniej był wysmarowany mustelą Tak się krzywi śmiesznie
przeczytalam nutella i sobie pomyslalam, matko wariatka daje dziecku nutelle!!!!

W ogole wczoraj karmilam na parkingu w aucie, bo zle czas karmienia wyliczylam, na szczescie duzy parking i sama stalam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 12:32   #4738
FlightlessBird
Zakorzenienie

Jestempo usg - jutro o 7 podpinaja mnie pod oxy nie ma na co czekac,Bo ciaza donoszona, wod Malo wiec nie ma co malej meczyc, Bo jej miewygodnie u mnie jak ma malo wod

Zaraz ponadrabiam

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:38   #4739
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Pola bardzo fajne Ty Paulina ona Pola git

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51134785]A moja corcia ma przylegajace uszka tylko tesciowa tak zapobiegawczo radzila ja opaskowac
Wiecie...wmurza mnie czasem moj TZ,nic o pielegnacji niemowlat nie czytal,nie sluchal ale wszystko wie "tak na logike",dzis misl pretensje ze ja normalnie mowie,nie szepcze jak mala zasypiala, bo zamarudzila przez 2 sekundy.nie dociera ze przy zasypianiu to normalne i co najwyzej jej rączek czy smoczka do possania brakuje. I do tego co mala zakwili (PO najedzeniu tuz np.) to stwierdza ze ona chce cyca. By mi go wyrwal nsjchetniej...[/QUOTE]

omg... poważnie... ciekawe skąd te "mądrości" bierze... może od mamusi???
A ja po wizycie zdziwione że przyszłam no ale mnie przyjęły wytrzymały prawie 1,5h zrobiły ktg i tyle mam przyjść w piątek....
A ktg? nuuuuudddddaaaaaaaaaaaa.. ...........
jeden skurcz do prawe 30 doszedł.... szał co nie?
zeszłam z ktg poszłam na poczekalnie a tam sie skurcze zaczęły robić te mocneijsze nieprzyjemne....powiedzci e mnie wy na plecach leżycie czy na boku na ktg?

za to młoda tak wariowała na ktg że jej puls od 140 do 170 momentami dochodził....
wysiedziałam sie tam i jedynie co mi doktorka powiedziała, bo mojego lekarza dziś nie było że jak sie do piątku nie roziwnie akcja to w weekend do szpitala na wywoływanie....
jaja normalnie....

Aha i napisała do mnie kolejna osoba czy rodzę czy czekam....kuzynka ale nie zamierzam odpisywać jej, kiedyś w klubie wam o niej pisałam...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Jestempo usg - jutro o 7 podpinaja mnie pod oxy nie ma na co czekac,Bo ciaza donoszona, wod Malo wiec nie ma co malej meczyc, Bo jej miewygodnie u mnie jak ma malo wod

Zaraz ponadrabiam

to super wieści zostawiasz mnie widzę na placu boju...
kolejna bd rozpakowana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:54   #4740
FlightlessBird
Zakorzenienie

Gossip oby u Ciebie tez podjeli juz decyzje o wywolaniu

Ja tam nie nastawiam sie, ze od razu sie tak lekko rozpakuje, bo jednak nie zawsze tak od razu rusza

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości