|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
To nie fajnie, ze nie pomaga. Moj Tz wczoraj byl taki kochany, wszystko przy niej robil od pierwszych minut. Mysle, ze w domu tez mi bedzie duzo pomagal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
U nas jest tak ze za 3 pełne doby zwraca kasę NFZ dlatego tak trzymają... Co zrobić?
Idę zaraz do fryzjera, tylko nie wiem na jako pomalować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Konto usunięte
|
Szkoda dziewczyny, że faceci uciekają z domu, jestem ciekawa jaki mój będzie bo gdybać to sobie mogę...
Ale był na oddziale i mam w poniedziałek na 10 jechać na KTG, zrobią mi też USG i badanie ginekologiczne. Pani była bardzo miła ponoć (ale nie wiem czy to nie dlatego, że w kitlu był ![]() ![]() I lipa, bo byłam zapisać się do fryzjera i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dziś idę na pazurkiii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast teraz wszystko co mogę to kupuję przez neta ![]() Natomiast co do tż'ta to u mnie on by chciał ale poważnie-nie ma kiedy. Wraca na 19, kąpie się i jak mógłby coś z małą porobić to ona albo śpi albo je. Jedynie co, to odbija ![]() ![]() Chce się nauczyć karmić małą butelką, no i przewijał ostatnio. Uśmiałam się co nie miara ![]() ![]() ![]() ![]() Ale strasznie jest teraz wkurzony, że tak późno wraca. Widzę, jakiego ma nerwa.
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odbijanie po karmieniu jest obowiazkowe? Zawsze to robicie? Sylwka, pochwal sie pazurkami jak zrobisz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pon. będę chyba z nią szła do lekarze bo już nie ulewa ale wymiotuje ![]() Wczoraj tak wymiotowała tym mlekiem, że 40 minut po karmieniu musiałam ją przystawić do drugiej piersi-taka była głodna ![]()
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Moj tez wymiotuje, tak z 3 -4 razy dziennie, pytalam o to polozna, to powiedziala ze nic sie nie dzieje jesli nie zdarza sie to po kazdym posilku i dziecko nie traci z wagi... Jakiws ksiazeczki dostalam ze szpitala to tak samo wyczytalam. A do lekarza planujemy pojsc dopiero 1 lipca....
Ja probowalam milka eazy odbijac, ale synka to nie rusza i nie widze roznicy jak to zrobie lub nie. Moze cos zle robie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Jakie piekne opisy
![]() U nas skok chyba Patryk sie drze i spi tylko na rekach. Kupa zrobiona pojedzony itp i dalej to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umalowalam sieee ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze, chyba że karmię na leżąco i przysnę, ale generalnie jak nie odbije się porządnie to strach ją odłożyć bo ulewa na leżąco a to średnio bezpieczne.. potem zaraz ma czkawkę i bujamy się dodatkową godzinę z usypianiem. ale samo odbijanie musi trochę potrwać, nie zawsze odbije się od razu, czasem trzeba poczekać, czasem nawet jak się odbije to jeszcze drugi raz, zależy jak łapczywie jadła. Cytat:
______ dziecię moje wczoraj ważone, przytyło 400g w 2 tygodnie, od najniższej wagi. dobrze? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jutro ide pobiegac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Monika dobrze!
![]() Myboy juz.? Tak wczesnie.? |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Czyli nie jestem sama.
tz umie przewinac,wykapac,nakarmi c odciagnietym mlekiem z butelki,nie boi sie jej nosic czy trzymac,gada do niej, caluje...ale jak marudzi czy placze to chyba nie ma cierpliwosci. Ja nie oczekuje zeby nie wiadomo jak mnie wyreczal jak jestem w domu a on wraca zmeczony, tylko chce moc chociaz na chwile wyjsc ![]() Taak wyjscie do sklepu to jest atrakcyjna opcja ![]() ![]() na pocieszenie poukladalam sobie w szafie. W ciuchy sprzed ciazy wbijam sie bez problemu, ulubione jeansy nawet sa luzne ![]() ![]()
#4728 |
Zakorzenienie
|
Milly pozazdroscic figury
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za opisy. Wspaniale się je czyta. Zwłaszcza rozczuliło mnie ostatnie zdanie od ultra
![]() Co do tż to może łatwo mi się mówi, bo nie mam jeszcze dziecka, ale planuję koniecznie od samego początku włączać tż we wszystkie działania i czynności związane z małą, a jeśli coś będzie szło nie po mojej myśli, to od razu mu wszystko wyrzygać prosto z mostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Mnie kg spadly fakt ale nad sylwetka musze popracowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Myboy nie sprawdziłam w końcu bo moja bożenka powiedziała ze będzie jej niewygodnie
![]() Mam takie brzydkie ramiona, wszystko się opina na nich :/ Ogólnie to powiem Wam ze jestem całkiem zadowolona ze swojego wyglądu. Być może dlatego ze w niedzielę jeszcze był brzuch a teraz nie więc wydaje mi się żem szczupła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Moj tz jest tak kochany ze sprzata pierze i gotuje. Dzisiaj nawet zostal w domu a ja poszlam zrobic sobie pazury. Wbilam sie w kiece z przed ciazy i jeszcze troche bede sexi mamuska. tzn zafarbuje wlosy przedewszystkim a i przestane chodzic jak kaczka przez te cholerne szwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
A co do tza.. Mój bardziej ogarnia starszą i dom. No wiadomo, cycem nie nakarmi. Ale przewija, przebiera, albo w czymś mi.pomaga, chociażby wstać z łóżka bo nieraz mi.jakoś ciężko, albo masowal guzki a cyckach w nocy
![]() Ale wczoraj mnie wkurzyl przy kapaniu.. ![]() Wgl dużo.pomaga mi Blanka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piekne opisy
![]() Oto moj ![]() W sobote 6 czerwca zaczełam odczuwać skurcze, ale były one bardzo nieregularne, utrzymały się do rana i były coraz czestsze i mocniejsze, w niedzielę kolo 12 trafiłam na oddział z 2cm rozwarciem. Polożyli mnie na sali przed porodowej i podłaczyli ktg, po 2h stwierdzili, że brak postępu porodu bo ktg pokazywało tylko skurcze na poziomie 20 - ja mówię, że na pewno coś sie dzieje bo wyraznie czuje jak skurcze się nasilają - poprosiłam o badanie i rzeczywiście okazało się, że jest już 5cm rozwarcia. Wpuścili wreszczie tż i padło hasło, że rodzimy. Przenieśli mnie na salę porodową a tam skurcze zaczeły przybierać na sile, gdyby nie tż nie wiem jak dała bym radę - był cały czas ze mną i masował mi plecy w trakcie skurczu. Przyszla położna i wysłała nas pod prysznic - co za ulga. Potem skurcze coraz bardziej bolały a ja miałam wrażenie, że nie wytrwam. Zdecydowałam się na zzo, które przyniosło zdecydowaną ulgę, ale według położnych zatrzymało także akcje porodową i po 15 min pidali mi kroplówkę naskurczową i zaczely się skurcze parte od pupy - przynajmniej ja t tak odczuwałam, cały czas byłam podłączona pod ktg i nagle sala porodowa zapełniła się personelem medycznym, okazało się, że małej staneło tętno - ja już cała w strachu, tętno wróciło, ale bardzo skakało i po chwili natychmisstowa decyzja o cc. Byłam w takim szoku, że nie wiele pamiętam. Wiem, że wyprosili tż mnie szybko przygotowali do cc i na blok,cc wykonane w ogromnym pośpiechu. Na szczęscie wszystko dobrze się skończyło i o 20:10 moja kochana i najwsanialsza na swiecie Jaskółeczka przyszła na świat ![]() Jest naszym największym szczęsciem i oczkiem w głowie tatusia, ktory kąpie, przewija i mega nam we wszystkim pomaga ![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Apropo stanikow do karmienia z fiszbinami... Kupiłam sobie dobry stanik z Alles Mama i co? Od wczoraj borykam się z zapaleniem piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam z fiszbinami ale na szczescie nic sie nie dzie, dokupilam tez sportowe i sa mega wygodne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam w końcu mój opis porodu.
W piątek ok. 18 jak tylko Tż wrócił do domu zauważyłam na wkładce taką rozrzedzoną krew. Później był to śluz z krwią, niewielkie ilości ale pojawiały się ciągle. Czułam się normalnie, nic mnie nie bolało, jakby nigdy nic. Potem odszedł mi kawał czopa z krwią i później jeszcze wieczorem odchodził 2 razy. Nikomu nie mówiłam o tej krwi, tylko Tż, rodzicom powiedziałam, że muszę się najeść truskawek bo będę rodzić. Wieczorem zaczęły mi się skurcze ale kompletnie bezbolesne, jadłam truskawki, czereśnie i lody ![]() ![]() Z racji tego, że ja jeszcze dzień wcześniej nie miałam praktycznie w ogóle rozwarcia moja siostra uznała, że zamiast siedzieć pół nocy w szpitalu i czekać na rozwarcie będziemy walczyć w domu. Kolejna gorąca kąpiel, potem skakanie na piłce, potem znów kąpiel no i chodzenie po schodach. Skurcze były bolesne, o jezu jakie były bolesneeeeee ![]() Tż ze mną zaczął oddychać ale mu powiedziała w połowie bolesnego skurczu, że musi iść umyć zęby bo śmierdzi szczypiorkiem ![]() Około 4 zjadłam śniadanie, połaziłam znów po schodach, umyłam się i o 7 zebraliśmy się do szpitala. W drodze do szpitala w radiu leciał mój ukochany od zawsze Andrzej Piaseczny śpiewający "Mocniej mocniej mocniej"... O ironio ![]() Przyjęli mnie po 8, położyli, okazało się, że mam 3 cm rozwarcia. Byliśmy na sali dla rodzących rodzinnie, zrobili mi herbatę, jadłam sobie krówki. Kolejne skurcze i przy 6 cm dali mi znieczulenie. Potem przy 8 cm podali mi oksytocynę. Czułam jak zaczynam się otwierać, autentycznie jakbym się otwierała i nie mogła nad tym zapanować. Tż poszedł wtedy za zasłonkę. Moja położna i moja siostra zajrzały mi pod przykrycie, wymieniły porozumiewawcze spojrzenia i kazały przeć. Kilka takich stęknieć i chyba już było blisko. Wyszła Laurka, moja siostra się popłakała ![]() Położyli mi ją na brzuchu i czułam się tak dziwnie, że to naprawdę? to realne? skupiałam się na tym, żeby nie widzieć nic i przez przypadek nie zobaczyć łożyska. Nie pękłam, nie nacinali. Jedne co to miałam jakieś otarcie przez to, że Laurka była dwa razy owinięta pępowiną. Była taka malutka i śliczna ![]() ![]() Poród bajka, moja ciążą bajka, dziecko mam cudowne, Tż jest ideałem, jestem szczęściarą ![]()
#4739 |
Zakorzenienie
|
Myboy u mnie pewne też tak będzie haaha teraz zakładam obcisle bluzki bo.przecie nie mam brzucha
![]() ![]() Ja bardzo lubię stanik ten z lidla. Pięknie leży, wygodnyi ładnie wygląda jak wywalam cycka :p ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Princesika piękny opis ![]() Ale szczypiorek mnie rozwalil na łopatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie robisz nic źle ![]() A nie męczy się? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślisz, że to od stanika?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.