|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
albo , jesli w przeciągu 2 dni się nie odezwiesz usuwam parę ![]() O wszechobecnych zdjęciach z super wakacji zrobionych ajfonem 6 już wspominałam haha ale wczoraj zainstalowałam tindera a tam 80 % opisów po angielsku.. Czy język Polski jest aktualnie passe??
Edytowane przez pechowianka Czas edycji: 2016-01-07 o 12:26 |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pełnia bedzie 24 stycznia
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Tacy, co nie wiedzą, czego chcą - piszą, nie piszą, są zainteresowani, a może i nie. 2. Desperaci - wymienią raptem parę zdań, łącznie z takim, że szukają żony i zaraz chcą się spotkać. 3. Tacy, co to chyba nigdy na lekcji języka polskiego nie byli, bo nie wymagam jakiejś super ortografii, interpunkcji i tworzenia zdań złożonych, ale odpowiadanie półsłówkami i "słowa" w stylu cb, hey przyprawiają mnie o palpitacje. Sensownych panów mogę policzyć na palcach u jednej ręki, w tym jednego konkretnego. Na portalu jak i w życiu - trzeba mieć szczęście, żeby trafić na normalnego i porządnego mężczyznę.
|
|
#4714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No i jest coś w tym, żeby wypełnić sobie czas. Generalnie nie użalam się nad tym, że jestem sama i nie zastanawiam się nad tym za dużo, bo najzwyczajniej w świecie nie mam na to czasu. Co nie zmienia faktu, że nadal jestem singlem.
Edytowane przez Fantaghiro7 Czas edycji: 2016-01-07 o 13:31 |
||
|
|
|
#4715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to wcale tak nie jest.Owszem wymagania mam,ale nie jakieś z kosmosu ![]() Fajny,normalny facet z poczuciem humoru, który coś sobą reprezentuje.. no i dogadywanie się,wiadomo.. Co do podkreślonego..no właśnie też tego nie rozumiem,na moja logike fajny facet związek,chemia= super ... a byle jakie portki?po co?żeby problemów sobie przysparzać?
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie nie ma niczego zlego w wymaganiach ( oczywiscie pod warunkiem, ze nie sa rozdrobnione w jakis smieszny sposob, typu"musi miec urocze dolki w policzkach" itp. ) Wrecz przeciwnie , uwazam ze wymagania powinno sie miec i nie zadowalac sie byle jakoscia czy obnizona poprzeczka
Czasami lepiej poczekac . nawet troche dluzej niz rzucac sie na pierwszze portki, ktore zwrocily na nas swoja uwage :P
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się jak dawno temu moja znajoma opisywała pewnego chłopaka, który jej się spodobał podczas jazdy autobusem. Wymieniła niemal każdą część jego garderoby wraz z markami (np buty z Nike itd.). Powiedziała, że jej facet musi się ubierać w markowych sklepach, bo inaczej nic z tego nie będzie
Nie wiem czy miała jakieś wymagania odnośnie charakteru, czy chodziło tylko i wyłącznie o takiego "manekina" z fajnymi ciuchami ![]() Mnie strasznie denerwują te teksty : "Bo na pewno wybrzydzasz". Kiedy czasem naprawdę ma się takiego pecha, że trafiają się sami beznadziejni. I miałabym się z takim męczyć, bo wypada mieć faceta?
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od siebie dodam, że od mężczyzny oczekuję tyle, ile sama mogę dać od siebie - począwszy od aspektu wizualnego jakim są choćby zadbane zęby, paznokcie, w miare sensowne ciuchy, poprzez posiadanie pracy, a kończąc na kulturze, dobrym wychowaniu, szacunku itp.
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie. Dlatego jezeli dana osoba spelnia solidna czesc wymagan, no to dlaczego mialaby obnizac poprzeczke :P
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie. Dla mnie bardzo ważna jest kultura,zachowanie w stosunku do kobiety,taka lojalność, szacunek,a to od razu czuć(no może nie od razu ale bardzo szybko wychodzi). |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba każdy swoje wymagania ma - mniejsze lub większe - i ja nie wymagam gwiazdki z nieba, bo tak, tylko patrzę przez pryzmat swojej osoby. Skoro dbam o siebie, rozwijam, mam jakieś zainteresowania to w imię czego mam brać pierwszego lepszego Mietka? Nie sztuką być z byle kim.
|
|
#4722 |
|
BAN stały
|
Nie napisałem, że nie można mieć wymagań. Wymagania mieć trzeba. Ja sam nie związałbym się np. z otyłą dziewczyną bądź taką, którą przesiaduję pół dnia przeglądając Facebooka lub ogląda pierdoły w telewizji typu Warsaw Shore itp. Dlaczego? Bo też dbam o siebie, jestem bardzo sprawny, silny, mam kratę na brzuchu, skończyłem dobre studia, mam spory potencjał itp. Napisałem, że nie tylko faceci mają wymagania. Kobiety również je mają(nawet sporo większe).
Zaraz pojawią się pytania dlaczego kobiety niby wymagają więcej. Już tłumaczę. Zwykła natura. Faceci to poligamiści a kobiety to hipergamistki(http://www.edunauka.pl/slownik071.php). Facetowi wystarczy jak kobieta jest ogarnięta i zadbana do bycia z nią. Kobieta chce faceta o tym samym bądź wyższym statusie społecznym. Dlatego też facet o niskiej pozycji społecznej jest częściej zdradzany a ten o wyższej odpowiednio rzadziej. U kobiet jest odwrotnie. W przekładzie na kulinaria to wygląda mniej więcej tak: facet na co dzień jadający kawior ma czasem ochotę na pasztetową na mieście natomiast kobieta na co dzień spożywająca kawior może co najwyżej przerzucić się na trufle. Podsumowując nikomu nie zarzucam stawiania wymagań. Po prostu facet też jakieś podstawowe mieć może. |
|
|
|
#4723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wymagań to ja mam chyba za duże. Chce faceta z praca, który wie czego chce w życiu. Musi być zdecydowanie ode mnie wyższy, mieć dobre poczucie humoru, kochać zwierzęta (przede wszystkim moje dwa koty), nie być zbytnio religijnym. Po prostu szukam kogoś kto będzie do mnie pasował i tyle
|
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Też uważam, że wymagania trzeba mieć bo "naginając" je, się po prostu nie uda. To by było tylko oszukiwanie samej/ego siebie.
![]() Czytałam co pisaliście o (jak pozwoliłam sobie nazwać ) "syndromie portalowym". Tak, ta przypadłość nie ma płci. Po prostu dana płeć będzie mówiła o drugiej bo mamy z nią doświadczenia Sporo popaprańców na portalach siedzi, ja już też powoli się zastanawiam nad usunięciem konta... Czemu poznanie kogoś w realu, face to face nie może być łatwiejsze? Ktoś napisał, że nie znosi opieszałości i niezdecydowania -lepiej tego nazwać nie można! Ja chyba znów to przerabiam bo prócz ustalonego spotkania w niedzielę, mój "absztyfikant" praktycznie zamilkł. Nie ogarniam takiego podejścia... i zastanawiam się czy to normalne i przesadzam, czy jednak intuicja już alarmuje ![]() I stwierdzam, że to, że napisałam mu że zawieszam konto było bardzo głupie bo albo go odstraszyło, albo rozleniwiło różnica w kontakcie jest jednak bardzo widocznaZawsze coś muszę spieprzyć
|
|
|
|
#4726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pewnym wieku faktycznie pytanie "czy chcesz być moją dziewczyną?" może brzmieć głupio Pewnie to różnie bywa, ale naprawdę nie wiem, jak miałaby wyglądać taka rozmowa, aby wszystko było jasne. Zawsze można zapytać "jak to z nami jest?" lub "co jest między nami?", lecz czy takie pytanie nie pachnie z lekka desperacją? A może jest tak, że ludzie po prostu się spotykają i nie omawiają tego, samo się rozwija, a jakieś konkretne rozmowy mają miejsce podczas podejmowania decyzji, np. dotyczących wspólnej przyszłości i planów, takich jak mieszkanie, a w późniejszym etapie ewentualny ślub, kwestia dzieci itd... Wiem, że moje wątpliwości mogą wydawać się niedojrzałe, ale wynikają z braku doświadczenia, więc podpytuję i chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach. Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czasami wydaje mi się, że tak niewiele dzieli mnie od tego życia, a w innych chwilach mam ochotę zniknąć z powierzchni... Jak zasypiam to często lubię włączyć sobie muzykę, której słucham aktualnie i wyobrażam sobie, że z kimś tak spontanicznie szaleje, tańcze, mam wszystko w d*pie i jest super. Szkoda, że to tylko sny na jawie. A kiedyś naprawdę tak było... A co do wzrostu to ja zawsze marzyłam o takim wysokim mężczyźnie między 185 a 190 cm, bo ja sama jestem wysoka, mam 173 cm i jak ubiorę obcas, czy koturny to potrafię dobić do 180. Jestem szczupła i zawsze chciałam mieć obok takiego postawnego mężczyznę, który by mi dawał poczucie bezpieczeństwa tak fizycznie i czułabym się taka kobieca... pomarzyć zawsze można. No cóż, w zasadzie moja mama miała takie szczęście, dlatego ja też jestem wysoka
Edytowane przez Camomille91 Czas edycji: 2016-01-07 o 21:24 |
||
|
|
|
#4729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I też jest tak, że jak słyszę, że mam za duże wymagania to aż mi się coś gotuje w środku, bo tak jak dziewczyny już tu napisały - staram się dbać o siebie, rozwijam się, pracuję, działam charytatywnie. Naprawdę robię dużo, żeby być lepszą osobą. Czemu miałabym związać się z alkoholikiem/kimś z kim nie mogę o niczym sensownym porozmawiać/kimś kto mnie nie rozumie i nie próbuje zrozumieć itp.? News dnia: Byłam dzisiaj na zajęciach i w trakcie wpadł chłopak koleżanki z roku i się jej oświadczył. Znają się tylko 0,5 roku, a ona ma chyba tylko 20 lat. Nie jestem wielką fanką takiego "tempa" w związku, ale muszę przyznać, że on tak pięknie mówił, że się aż wzruszyłam. ![]() I chyba założę konto na sympatii w ramach rozeznania, bo jak piszecie o tych portalach to czuję się wyalienowana.
Edytowane przez Fantaghiro7 Czas edycji: 2016-01-07 o 21:52 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio plaga z tymi zaręczynami, już niedługo wszystkie koleżanki będę miała zaręczone/po ślubie
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Wśród moich koleżanek, a mam ich dość sporo, to jeszcze dwie są singielkami - reszta w dłuższych związkach, mieszkają z partnerami lub są narzeczonymi z bliską datą ślubu.
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Ja w mojej znajomości też chyba coś spieprzyłam, bo wydaje mi się, że mój pan albo ochłodził kontakt albo się wycofuje. Jak tak średnio mi zależało, to okazywał zainteresowanie, a kiedy ja już jestem gotowa, aby bardziej się zaangażować, to on zmienia zdanie
![]() Może ja panikuję i przesadzam, ale mam złe przeczucia lub z góry zakładam, że nic mnie dobrego nie spotka i w rezultacie i tak i tak zostanę sama. Nie wiem, dlaczego mogło mu się coś odwidzieć. Nie zmieniłam jakoś znacząco mojego sposobu postępowania względem niego. Jeśli moje obawy się potwierdzą to trudno - jakoś to przetrawię i będę żyć sobie dalej jak do tej pory, ale teraz mi źle i chciałam się po prostu "wygadać" ![]() Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sama mam 181 i chcialabym bardzo pana 190, no ale jakoś wolą mnie nizsi panowie lub niewiele wyzsi ode mnie... Licze, licze i tylko 1 mi sie ostala, moze wiecej mi sie przypomni...
Edytowane przez Aleksandriiia Czas edycji: 2016-01-07 o 23:26 |
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Camomille91;5404777 5]A u mnie problem polega na tym, że ja mam takie osoby w najbliższej rodzinie, które dla mojego "dobra" sprowadzają mnie do pionu i pokazują jak bardzo beznadziejna jestem każdego dnia. Jakiekolwiek problemy psychiczne typu depresja, nerwica są im obce, nie rozumieją ich. już nawet nie będę się o tym rozpisywać. Próbowałam rozmawiać, sygnalizowałam, że mam problem na wiele sposobów, ale zawsze kończyło sie awanturą. Nie mam z kim porozmawiać kompletnie. Wybieram się do psychologa, ale boję się, ze wyjdę na rozkapryszoną, niedojrzałą panienke, która płaci za godzinne marudzenie. Pewnie od razu wyślą mnie do psychiatry. Ja bym naprawdę chciała porozmawiac z kimś sensownie, poukłądać sobie pewne rzeczy, wyjść z dołka, a przede wszystkim chciałabym nauczyć się żyć ze swoimi wadami ( wyglądu głównie), zaakceptowac je i zwracać uwagę na zalety. Chciałabym wyjść do ludzi, nie wstydzić się pokazać. Obawiam się, ze terapia potrwa do 30stki i wtedy będę już na wszystko za stara.
Ehh... rodzina zamiast wspoerac krytykuje ocenia i wiele nie rozumie ,skad ja.to znam |
|
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze się nic w sumie tragicznego.nie dzieje, ale miałam nadzieję, że to się będzie jakoś rozwijać, a on trochę przystopował, więc zastanawiam się co mogłam zrobić źle. Jak dać mu do zrozumienia, że chciałabym zintensyfikować znajomość, ale żeby mu się nie "podkładać"? Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4737 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam taka kumpele, ktora ciagle sygnalizowala, ze jest cos nie tak, nie radzila sobie, matka mowila ze wymysla dopiero jak "dorobila" sie lysienia plackowatego i lekarz skierowal ja rownez do poradni psychologicznej, to dopiero wtedy zaczeli inaczej do tego wszystkiego podchodzic. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Tam duzo kwestii jest bardzo fajnie wyjasnionych i tez dzieki temu moze podejdziesz inaczej. Kobiety maja z reguly tak, ze maja stala potrzebe kontaktowania sie, zainteresownaia, bliskosci i u nas wraz z uplywem czasu ta ptorzeba sie zwieksza. Natomiast faceci jak juz napelnia sie kontaktem z kobieta, to przychodzi taki moment wycofywania sie, wiec po prostu wtedy trzeba dac im spokoj i czekac az sie sam odezwie A kobieta w tym czasie powinna zajac sie soba, nie dopytywac, nie nicjowac bo to powoduje jeszcze wieksze wycofywanie sie faceta.Na poczatku jest to trudne, ale warto w sobie wypracowac taka cierpliwosc i swiadomosc jak funkcjonuja faceci, bo jednak te nasze podejscia dosc znaczaco sie roznia. Nie ma co sie uwieszac tak na kontakcie z facetem i sie zastanawiac o co chodzi. Wiadomo, ze kontakt na poczatku jeste intensywniejszy i sie zmienia, co jest naturalna koleja rzeczy i nie ma sensu dopatrywac sie w tym czegos zlego. Po prostu poczekaj
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zastanowiłam się na spokojnie i nie mam powodów do paniki. Nie wiem dlaczego, ale oczekiwałam od niego już czegoś więcej na tym etapie, jak widać bezpodstawnie. A skoro tego nie dostałam, to w mojej głowie automatycznie pojawił się komunikat "odrzucenie" i zaczęłam wkręcać sobie, że to już koniec. Do tej pory to on był aktywniejszą stroną, a ja chciałam dać mu się wykazać. Oczywiście też okazywałam zainteresowanie. I teraz nie wiem, czy lepiej wyjść z jakąś inicjatywą, pokazać, że mi zależy, czy odpuścić i czekać na jego ruch? |
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamietacie faceta ktory umowil sie ze mna a potem przyszedl z siostra na spotkanie. No to znowu chce sie umowic. Moze tym razem ja go zaskocze i tez z siostra przyjde
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

. Tak jak mój ostatni pan z portalu, który przestał się odzywać
.
w każdym razie nie ma co nic robic wbrew sobie..

różnica w kontakcie jest jednak bardzo widoczna