![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Ogólnie co tym razem się śniło ?
Mi się chyba już od tyg nic nie śniło czy nawet dłużej
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dziś pierwszy dzień na diecie i od razu na dzień dobry cukier nie taki :/ Za późno zjadłam ale byłam taaka głodna... No nic muszę się tego nauczyć, teraz się cieszę że przynajmniej to wyszło i wiem na czym stoję.
Ogólnie biedna. Głupie te sny w ciąży nie? Aniqa a mówili ci czy w szpitalu będziesz tylko jakiś czas?
#4713 |
Zakorzenienie
|
Aaa dziewczyny szkoda gadać. Ja podejrzewam, że przez to się nie wysypiam jak należy, a śpię przecież całą noc bez przerwy albo z małą przerwą na siku.
Dziś akurat śniło mi się, że miałam wielką willę, a w środku ogromną wannę na 50 osób ![]() ![]() ![]() a to zima w sumie była i śnieg leżał... ![]() ![]() No i obudził mnie Szymek, bo mnie tak rypał w pęcherz. Tak w ogóle witam 30 tc dziś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Aniqa celeston to jest właśnie ten steryd na rozwój płuc
![]() Jak leżałam na patologii ciąży to juz od 5:30 położne podłączały KTG u budziło nas to bicie serca dzidziusiów ![]() Z fałszywym porodem trafiłam w 34 tc. Wtedy miałam dość silną czynność skurczową macicy. Wyciszyli skurcze i puścili do domu. Ostatecznie urodziłam 37+1 ![]() Pewnie ze dobrze ze podają te sterydy. Lepiej przygotować maluszka na tyle na ile można na wypadek przedwczesnego porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bosz, mam straszny obrzęk śluzówki nosa, już z 3 dzień. Do tego źle mi się oddycha, bo mam wrażenie mniejszej pojemności płuc. Czuję się jak rozsapana lokomotywa :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Witam sie w deszczowy wtorek. Ale pada za.oknem i całą noc padał deszcz. Za to sny miałam w końcu mile, fajnie.
Ja mam dziś wyjazd z mama do lekarza. Opony mam jeszcze letnie ale u nas.śniegu ani.mrozu na te chwilę nie ma więc pewnie przerzuci mi tata te opony za jakis czas na zimowki. Wiecie co tam u Lobo i Zanety ? Aniqa jestem z Tobą myślami! Gratuluję wszystkim nowych tygodni! |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Aniqa dobrze że masz dobrą opiekę. I chyba raźniej jak mama pracuje na miejscu i zagląda
Źle spałam, budził mnie śnieg spadający z dachu, bolały mnie plecy i nie mogłam się ułożyć, było mi duszno a mała kopała jak wściekła. Zmęczyła mnie ta noc. Dzisiaj spakuję chyba torbę do porodu i walizkę do szpitala, mój małżon miał wczoraj napad paniki i nakrzyczał na mnie, że to jeszcze nie zrobione. Tylko ciuszki małej dopakuję później |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie pomyslalam o zmianie opon... a jak taka pogoda sie utrzyma to raz dwa trzeba z tym dzialac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje autko jeszcze ma letnie podwozie ale opony zimowe mam na innych felgach u taty w garażu więc to chwilunia zmienic to sie nie martwię. Ale kto czeka na zmianę w zakładzie to może sie zdziwić bo już kolejki sie robią jak taka niepewna aura. Ja lubię mieć dopilnowane auto, mata na szybę, odmrazacz, smarowanie uszczelek zawsze robie, płyn zimowy leje już od września, łopatę na śnieg wkladam hehe taki mniej więcej zestaw zimowy zawsze jeździ u mnie w aucie i często ratuje życie jak sie pogoda zmienia. W tamtym roku padał tu deszcz styczeń/luty a potem marzl to auta tak były oblodzone ze kilka cm lodu, drzewa lamalo. mata ratowała życie jak auto na parkingu stało. Szufla też nie raz mi tyłek uratowała jak sie auto w zaspach zakopalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Podobno to jednorazowy wybryk pogodowy ten śnieg
![]()
#4721 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś już lepiej, ale wczoraj to po minimalnym wysiłku jak przewróce sie na drugi bok brzuch jak kamień, ale pocieszam sie że nic nie boli żadnych plamień też nie mam. Cytat:
Chwilowe twardnienie owszem, wtedy kiedy sie zmęczyłam też, ale nie tak bez powodu i tak długo sie utrzymujące |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Bedzie jeszcze ciepło , też mi sie tak wydaje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mówią już cos o Twoim wyjsciu? Czy jednak dłużej tam zabawisz? Dobrze, ze opiekę masz tam 24h, trzymaj się ![]() Dzień dobry! Ja oczywiście o 4 rano pobudka i wstawać już moge, musiałam zjeść 2 herbatniki bo Mała była chyba głodna i spać mi nie dawała, dopiero potem usnelam i rano nawet spać się chciało. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
Na to licze, że będzie cieplej, bo póki co nie mam w czym na podwórko wyjść nawet ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Wlaśnie zobaczyłam jak bardzo mi się rozstępy powiększyły na brzuchu... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na szczescie na ktg nie rysuja sie skurcze porodowe tylko niewielkie odchylenia. Nie wiem jak wczoraj. Skoncze magnez i dadza mi jakies tabletki, ale oczywiście zapomnialam nazwe- dzialaja podobnie do magnezu. Dzis druga i ostatnia dawka sterydow. Co do wyjscia to nic jeszcze nie mowia. A ja pytac nie chce bo dopiero mnie przyjeli. Pewnie jutro jeszcze bede lezec. Liczę ze wyjdę w czwartek jeśli wszystko bedzie ok. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rudaska ale cuda ![]() Sylwoha mnie spojenie boli już od trzech tygodni. Głównie na środku, ale czasami jak poleżę na plecach i potem chcę usiąść, to boli od pachwiny do pachwiny i to jest taki ból, że aż mi łzy do oczu nachodzą. No i czuję dyskomfort przy chodzeniu (boli, ale już nie jestem w stanie stwierdzić czy mocno, bo boli za każdym razem jak chodzę, więc się przyzwyczaiłam ![]() czubasek20 Mój wczoraj wieczorem też jakiegoś adhd dostał, nie mogłam się ułożyć, bo walił po bokach. I dzisiaj rano to samo, na dodatek wciskał mi się pod żebra z lewej strony, a to już naprawdę było nieprzyjemne... Fionka_31 kuruj się! Ja jak byłam przeziębiona, to Młody też się mało ruszał. Chyba nie chcą nas dzieci dodatkowo męczyć ![]() Co do samego twardnienia brzucha - jeśli niebolesne, to tak ma być. Będzie tak coraz częściej, bo macica musi się przecież przygotować do wypchnięcia maluszka. benita84 jeśli Ci wygodnie siedzieć, to chyba możesz jechać. Ja mam do rodziców 90 km i w połowie już bym najchętniej wysiadła, bo moje plecy i spojenie krzyczą. Więc 300 km to bym na pewno nie pojechała. A ja dzisiaj od 23 do 2 w nocy wstawałam do łazienki chyba 10 razy ![]()
![]() |
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Qrcze od wczoraj boli mnie kregoslup i to w ledzwiach ale tylko z lewej strony z prawej ok no i badz tu madry czlowieku wczoraj wieczorem poza tym kregoslupem to juz myslalam sobie ze mi brzuch rozsadzi taki mi sie duzy wydaje a moja mama jak mnie w weekend widziala to i tak mowi ze eeeee to dalej maly ten brzuch masz ![]() Aniqa trzymaj sie tam w dwupaku jak najdluzej !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() ja niedawno z labo po pobraniu wróciłam, dziś dzielnie obyłam się bez atrakcji w postaci omdleń, nawet byłam w stanie drobne zakupy zrobić ![]() ale niestety co raz częściej odczuwam twardnienie brzucha i to okropne pobolewanie jak na okres i spokoju mi to nie daje bo się martwię... 22.10 mam wizytę to przmagluję gina jak się da czy wszystko jest ok i jakimi objawami się martwić a czym nie ![]() a jeszcze do tego już mi strasznie żebra rozpiera i już praktycznie ciągle mnie bolą, pod koniec dnia ledwo radę daję wytrzymać ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się tam. ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie często się spina wieczorem, ale najczęściej leżenie pomaga i leków nie potrzeba (nospę to chyba dwa razy brałam z tego powodu). Też tak czuję. ![]() ![]() Ostatnio jakąś kiepską formę mam, szybko się męczę, dużo rzeczy nawet w domu do zrobienia odpada, bo zaraz brzuch twardy. ![]() Mój mózg nie ogarnia, że to jeszcze trochę czasu i będzie przecież jeszcze sporo ciężej, bo brzuch może się nawet dwa razy powiększyć. Na prawdę nie sądziłam, że pod koniec 7 miesiąca już są takie mocne ograniczenia. Serio myślałam, że problemy z 'formą' to na sam koniec dopiero. Ktoś dzisiaj wizytuje, czy tylko My? ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Mnie od tygodnia taki męczy - zazwyczaj wieczorem i się zastanawiałam co to? Czy młody aż tak wysoko nogami sięga i mi tam majstruje, czy żołądek mnie boli. A to faktycznie może żebra, albo mięśnie, bo nie czuję jakby mnie wnętrzności bolały tylko tak bardziej na powierzchni brzucha.
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Raczkowanie
|
hmmm jak siedzę na przykład to tak czuję jakby mi się żebra tam w środku opierały jak na piłce, i jest to bolesne i nieprzyjemne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tex mam takie uczucie :/ A bedzie jeszzcze ciezej. Kurde leze w lozku bo mnie strasznie plecy na dole bola. Chyba nasmaruje sie amolem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Zadomowienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Aniqa trzymajcie się dziewczyny w dwupaku! ![]() ![]() Rudaska super ciuszki ![]() Fionka mam nadzieję, że unikniesz przeziębienia ![]() ogolnie ciekawy sen ![]() Wczoraj gadałam z bratową i nasza wspólna znajoma przygotowała dla małego paczkę ciuchów ![]() ![]() Cytat:
![]() Ból żeber mam zawsze po prawej stronie brzucha. Nie da się tego pomylić z niczym innym ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co jak jest male dziecko i jestes w coazy z 2? Nie ma wymowek, nosisz, robisz, bawisz
Tak sobie mysle, podziwiam wWas dziewczyny i siebie w przyszlosci |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |||
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze sasiada :-P Cytat:
Witam sie w 33 tygodniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Dokładnie ja też podziwiam dziewczyny, których to nie jest pierwsze dziecko!
![]() Podziwiam też dziewczyny, które są w ciąży nie z 1 dzieckiem, a np z trojaczkami lub bliźniakami. Coś czuję, że wtedy już dawno moje żebra, by były wypchnięte ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() Ja z moimi zdolnościami co najwyżej to kupię gotową naklejkę na necie i postaram się ją ładnie przykleić na ścianie ![]() ![]()
![]() |
#4737 |
Zadomowienie
|
Straszne dla miłosniczek niań
![]() http://mamadu.pl/122185,masz-elektro...wojego-dziecka |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale super malunek, jakimi farbami malowalyscie? Ja też ciągle mam ochotę na coś takiego od siebie? Na początku chciałam na lozeczku, ale nie wiem jak z farbą no i chyba nie będę dała już rady? Ale jak będzie miała swoj pokoj to na pewno coś zrobie ![]() Kciuki za wizyty! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
kaczuszka urocze zwierzaki. Gratuluję talentu
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zadomowienie
|
kaszuszka śliczne malunki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.