|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Veroniq czekam na czerwiec
![]() Każda z nas pragnie tulić swe maleństwo bez różnicy co przeszła. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Kocuro ivf. IUI nie ma sensu w moim przypadku
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie proszę kciuki- usg prenatalne dzisiaj o 18.30. Nie widziałam fasolki już strasznie dawno, ale tak mnie dzisiaj i wczoraj muli, że musi być dobrze.
U nas i 1 synek i 2 maleństwo wymodlone. Też mam różne przeboje zdrowotne za sobą i w trakcie. Zrobiłam dzisiaj z mamą mnóstwo pierogów ruskich. Synek uwielbia (mówi na pierogi "pituty" nie wiem dlaczego) a i męża trochę porozpieszczam. Jakie pierogi lubicie najbardziej? Jadłyście kiedyś z ciecierzycą? |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie racja najważniejsze ze się udało ![]() jestem już w 4 miesiącu - już albo dopiero - a ja czasami nadal w to nie wierze może jak poznam płeć to jakoś stanie się to bardziej realne ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Zebrah - kciuki za wizyte daj znać jak maluszek
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah kciuki już odpalone
![]() ![]() ![]() Będzie dobrze
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam że wcześniej miałam robione USG średnio co 2 tygodnie a teraz musze czekac miesiąc i już się doczekać niemoge
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1449238417.032365.jpg kocyk
![]() Otwiera sie? |
|
|
|
#4717 |
|
Rozeznanie
|
Evelinke, bóle z prawej strony od brzucha do stopy promieniowało + bóle krzyża, brązowe plamienie miałam cały czas (niski progesteron), mąż miał nosa bo powiedział (jak wróciliśmy z kolacji na mieście), że pojedziemy do szpitala sprawdzić, coś nie dawało mu spokoju. No i już mnie zostawili... nic nie było widać na usg, a to było 5t5d, dopiero po dwóch dniach napuchnięty jajowód i krew w jamie brzusznej ... jakbyśmy odczekali kilka dni to mogłabym dostać tak silnego bólu i krwotoku,że mogło skonczyc się inaczej.
A powiem lepszą rewelację, wtedy śmigałam do innego gina (dyrektor jednego ze szpitali...), sygnalizowałam mu telefonicznie, smsowe, mailowo, że czuję ból prawostronny schodzacy do stopy, mam plamienia i niską betę (przyrostu nie sprawdzałam). A on się upierał, że to normalne, nie panikowac, zbada mnie dopiero 5 lutego ( 1 lutego miałam zabieg). Do 5 lutego to już mogłam się przekręcić... pozniej tylko napisałam do niego oficjalnego smsa, że na usg 5 lutego mnie nie bedzie, gdyż to była ciąża pozamaciczna a moje objawy jasno to sugerowały. Zadzwonił... nawet probował zartowac (dzien po moim zabiegu!!), że się zdarza,ale tak rzadko, ze mialam pecha i hahaha hihihi i inne takie:/ szybko skonczylam rozmowe, nigdy wiecej nie chcę go widzieć.
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurro do mnie też jeszcze nie dociera, że będziemy Rodzicami
![]() Dopiero jak widzę nasze maleństwo na wizycie to dociera tak, jestem w ciąży
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam siły dzisiaj na gotowanie, bo znowu się gorzej czuje i zapachy mi przeszkadzają... Szkoda mi tego mojego chłopa wraca z pracy a tu nigdy nie wiadomo czy jest obiad czy musi sam gotować
|
|
|
#4720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chcecie pokażę Wam co mamuśka mi już pokupowała.... hahahahaha to przy pierwszej ciązy.... ale trzymam wszystko uparła się, że chłopak będzie i wszystko niebieskie haha. Dodam, że rodzice bardzo czekają na wnuka, mieszkają za granicą i naprawdę rzadko się widzimy.. tęsknimy mocno..
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Lala, widzę że wszędzie są tacy lekarz
![]() Ja jak zaczelam plamić, (nic mnie nie bolało, no moze czasami słabo) poszłam do gina takiego na NFZ, a on do mnie, no ciąża się właśnie roni. Jak zacznie pani mocniej krwawić prosze zgłosić się do szpitala i na kotrolę za 2 tygodnie. Za 2 tygodnie nie byłoby mnie na świecie. Idiota jeden ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Soffinka kocyk super A pierogi lubię ruskie ![]() Z ciecierzycą nie jadłam.
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lalare poka wszystko co tam masz!! ![]() Zebrah
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Lala, dawaj focie, chwal się
![]() No gdzie mamy się chwalić zakupami jak nie tu
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chamidło :/:/:/ |
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Veroniq u mnie z obiadami też cieńko. Raz zrobię raz nie i wtedy tak jak dzisiaj np
obiad zamawiam z baru z domowym jedzeniem. A moj TŻ nie gotuje i też wraca wieczorem do domu. Dzisiaj kuchnia serwuje gołąbki i barszcz biały
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Evelinke no właśnie też bym tak robiła, tylko teraz mieszkam na wsi i nie mam skąd zamawiać
wcześniej mieszkałam w mieście i byłam przyzwyczajona skoczyć gdzieś na obiad, albo właśnie zamówić coś do domu. Brakuje mi tego teraz strasznie... Ale w zamian teraz mieszkam w domu, dużo placu do biegania dla dzieci, świeże powietrze i takie tam
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
wrócę do domku to porobię fotki, jestem póki co w pracy i dziś siedze pół dnia w necie hahahahahahaha
![]() ![]() no,ale mało roboty, piątek w końcu dziś mąż robi obiad, w końcu ten wyczekiwany łosoś w miodzie mmmm ![]() ja mam taaaak normalny apetyt, jak przed ciążą Soffinka - strasznie.. i to wszystko na luzie, z uśmiechem robił,a kroił jak za zboże... nigdy więcej! -_- teraz ten mój lekarz (odratował mnie w szpitalu fizycznie i psychicznie) to człowiek- anioł, radiowy głos, doskonały specjalista, stonowany, z klasą...
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-04 o 15:30 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinke ooo ja dziś żurek zrobiłam. 😁 a pierogi ruskie uwielbiam. Raz robiłam w 1 ciąży i stwierdziłam ze to nie dla mnie 😁 lubię mrożone z biedronki, co z robic
Lala, co za "lekarz" brak słów... I JESZCE myslal, ze sytuację da sie zlagodzic zarcikami ? Ja jak przed 1 ciąża mialam problem z progesteronem to 1 lekarka prywatna mi powiedziała, ze prawdopodobnie zespol policystycznych jajników i raczej dzieci miec nie bede. Miesiąc potem bylam w ciąży. Nawet chciałam po porodzie pójść do niej na wizytę ze zdjęciem córeczki, ale stwierdziłam ze nie bede taka wredna
|
|
|
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My to mamy przeskoki, z tematu "problemy z zajściem w ciążę" na "żarełko" no cóż... ciąża to dziwny stan jak już któraś dzisiaj zauważyła
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2015-12-04 o 15:32 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Veroniq lepiej mieszkać na wsi, w domku niż zamawiać z baru
Domek super sprawa
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
zapytam go o przepis, musi mieć gdzieś w zakładkach zapisany
no taki oto lekarz- żartowniś ;] w ogole z plamieniami nikt mi pomóc nie mógł,a wiemy jak ważny jest poziom progesteronu.. jedna wizyta u tego mojego aktualnego lekarza.. JEDNA! od razu powiedział, że duphaston, co prawda pozniej sie okazalo, że dawka za mała, ale juz jest ok ![]() ------ ja dziś w pracy zjadlam trochę sushi, z wczoraj mi zostało, z rybką grillowaną więc tu smaka narobiłam chłopakom w pracy _____ kiedy stan włosów i paznokcie się poprawia w ciązy? hahahaha paznokcie mam mocne i twarde od zawsze,ale włosy mogłyby trochę się odzywić, bo nawet olejowanie nie pomaga
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Z włosami to różnie. W pierwszej ciąży od samego początku miałam idealne, mocne, lśniące, nie wypadały wcale, a teraz mam na głowie siano i wypadają garściami
też czekam na dzień, kiedy się poprawią
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na poczatku ciąży przetluszczaly sie, potem bylo ok i szybko rosly 😁 za to po porodzie ...masakra. Garściami wypadały 😐
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak samo. Modlitwa non stop
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Z Zuzią udało się za pierwszym razem
Tym razem w piątym cyklu dopiero. Ale jakoś szczególnie nie wyliczałam dni płodnych, po prostu stwierdziliśmy jak się uda to się uda. Z Zuzią była większa spina, bo byłam po dłuuuugiej antybiotykoterapi i mogliśmy dopiero zacząć się starać od grudnia 2012, żeby organizm doszedł do siebie. Bardzo chciałam mieć wrześniowe dziecko, bo akurat we wrześniu wypadał piątek 13 - tego a ja chciałam w ten dzień urodzić. Wiedziałam, że to mało prawdopodobne, ale uparłam się i miałam straszne parcie na wrześniowego potomka Mimo stresu udało się za pierwszym razem i do tego Zuzia jest z piątku 13 - tego ![]() W 2016 piątek 13 - tego wypada w maju i niestety na maj nie udało nam się wstrzelić, ale już takiego ciśnienia nie miałam Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah dokladnie, trzymam mocno kciuki 😊!
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Anuszka a co Ty z tym piątkiem 13?,😁😁😁 |
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Ja znów miałam schize żeby dziecko bylo z 1 polowy roku
I córka jest z maja a 2 z czerwca. Widzę jaka jest różnica między dziecmi np z listopada /grudnia a maja itp. Ola jest w grupie z dziecmi np z lutego kwietnia i.. Grudnia roznica uderzająca. Noi marzyliśmy żeby bylo cieplo jak się urodzi |
|
|
|
#4739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badałam parę razy progesteron i poziom był w normie. Żaden lekarz nie potrafi mi pomóc Ale mimo tych plamień zaszłam w sumie bez problemu w 2 ciążę. Plamienia miałam też w cyklach, w których zaszłam w ciążę. Nie przerodziły się po prostu w miesiączkę Cytat:
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis mialam wizyte rano. Odwiozlam syna do przedszkola, wszystko bylo ok. Poszlam do ginekologa. Siedze w poczekalni, nadal wszystko ok. Poszlam siusiu i nagle zaczelam znowj krwawic.
Na szczescie na usg wszystko w porzadku. Maluch ma 3,51 cm. NT =1,8 mm. serduszki pieknie bije, Maluszek szalal w brzuchu bo z godzine wczesniej zjadlam batona krwawienie niewiadomo skad, bo krwiaka juz nie ma. Czy ja bede miala kiedykolwiek spokojna i bezproblemowa ciaze?tak wiele chce? Dbam o siebie, nie pije, nie pale, nawet kawe odstawilam gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i ciagle jakies krwawienia.... a dzis prosze- za mna byla w kolejce do ginekologa dziewczyna z ogromnym brzuchem. Chyba juz na finiszu bo widac ze ciezko jej funkcjonowac. po swojej wizycie poszlam na poczte wyslac zwolnienie dla szefowej. Wracam z poczty a tam ta sama dziewczyna, z tym wielkim brzuchem rozmawia z kolezanka i pali papierosa :/ i takie to niczym sie nie przejmuja, ze truja wlasne dziecko.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

- a ja czasami nadal w to nie wierze
może jak poznam płeć to jakoś stanie się to bardziej realne 

wraca z pracy a tu nigdy nie wiadomo czy jest obiad czy musi sam gotować 

wcześniej mieszkałam w mieście i byłam przyzwyczajona skoczyć gdzieś na obiad, albo właśnie zamówić coś do domu. Brakuje mi tego teraz strasznie... Ale w zamian teraz mieszkam w domu, dużo placu do biegania dla dzieci, świeże powietrze i takie tam 
Ale mimo tych plamień zaszłam w sumie bez problemu w 2 ciążę. Plamienia miałam też w cyklach, w których zaszłam w ciążę. Nie przerodziły się po prostu w miesiączkę