Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 09:27   #4711
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

[QUOTE=GGI;53697743]
Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
czerwone mięso, wątroba, szpinak, sok z buraków...

ja słyszałam ze kobiety wciazy nie powinny jesc watroby.

Alby żelazo sie lepiej wchłaniało trzeba najpierw dokwasic żołądek bo tam sie ono wchłania. Czyli na czczo codziennie sok z cytryny z woda lub ocet Jabłkowy łyżka z woda. A co do wątróbki to stare info. Byłam u dietetyka klinicznego i mam jeść raz w tygodniu.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Tez mam termomisia, jest mega używam bardzo często.

Maź dzis mi przywiózł huśtawkę tylko zamiast ślimaczka wziął biedronkę, ale tez może być w końcu nie musi być wszystko szare mnie żniw boli gardło matuchno idę jutro na biorezonans...już nie wiem co robić. A jeszcze mnie znajoma postraszyła, ze na pewno sie skończy antybiotykiem dożylnym, ja nie mogę nic z azytromycyna :-( i ze jej koleżanka urodziła wcześniej właśnie przez chorobę w ciąży (miała grupę)...ja nie mam gorączki...tylko kaszel i gardło :-( no ale tyle czasu w pon mam wizytę wiec zobaczę...ciekawa jestem tego biorezonansu, mam nadzieje ze nie bedą mi wymyślać chorób

Ehh

Godzącej czystek z miodem pij! Mi pomogło na gardło. Tez mam thermo i jestem maga zadowolona obiadki bedą dla dziecka jak znalazł ️ teraz tez dużo używam. Ja mam wszystko szare

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 09:30   #4712
GGI
Zakorzenienie

[QUOTE=beth007;53699492]D

Kochana głowa do góry to wina hormonów. Też tak mam tym bardziej jak się bardzo zdenerwuje na męża to ryczę jak małe dziecko.
Popatrz na to z innej strony. Masz piękny nowy domek Twój możesz robić jak chcesz i co chcesz. Nikt Cię nie budzi jak właśnie chcesz spać itd... Cisza i spokój co ja za to bym dała....
JUż nie długo święta myśl nad tym co mąż ma zrobić bo Ty masz odpoczywać
Uśmiech na buzi proszę u mnie dziś słonko no az się chce życ..
Stary 2015-12-05, 09:31   #4713
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Hej

Bosh 3majcie kciuki bo na 12:30 mam USG polowkowe...pol nocy nie spalam...tak sie boje
będzie dobrze mała nie denerwuj się
ja sobie pospałam do 8, co za luksus z
ja mam też gorsze wyniki krwi, a raczej spoko się odżywiam... no ale wątróbki nie tknę, szpinak jem rzadko, chociaż mięso czerwone to jadam... no nic, zobaczymy później, też bym nie chciała jeść żelaza. Moja gin mi na lepsze wyniki polecała jeszcze kaszę jaglaną i morele ;]
Beth dla mnie twoja odczucia się trochę obce, bo ja raczej lubię samotność i najchętniej bym widziała ludzi poza mężem raz na tydzień... ale każdy ma inaczej, skoro tobie jest tak trudno to współczuję. Daleko masz do rodziny ?

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 09:42   #4714
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ineso hehehe mąż numer dwa dobre :-*
Mieczysław
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
sok z buraków, o fuj... ale może spróbuję z czymś zrobić i jakoś da się wypić ale to dopiero jak u mamy będę bo nie mam tu sokowirówki
Moja mama mi robi czasem buraki z różnymi owocami i warzywami. Nawet nie pytam dokładnie co tam jest, tylko traktuję jak lekarstwo i szybko wypijam.
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
T A jeszcze mnie znajoma postraszyła, ze na pewno sie skończy antybiotykiem dożylnym, ja nie mogę nic z azytromycyna :-( i ze jej koleżanka urodziła wcześniej właśnie przez chorobę w ciąży (miała grupę)...ja nie mam gorączki...tylko kaszel i gardło :-( no ale tyle czasu w pon mam wizytę wiec zobaczę...ciekawa jestem tego biorezonansu, mam nadzieje ze nie bedą mi wymyślać chorób

Ehh
Dziwna ta Twoja infekcja, skoro bez gorączki. Robiłaś jakieś wymazy (sorki jeśli pisalaś już), w morfologii wyszedł Ci jakiś stan zapalny?
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
taaaak właśnie a z tego co wymieniłaś to tylko czerwone mięso można wpierniczać w dużych ilościach w ciąży
Wątroba ma wit A i nie wolno z nią przesadzić,
szpinak - szczawiany ?? dobrze pamietam czy coś innego tam było - i też nie przesadzić
no i z burakami tez coś...

Tak więc ja nie jestem w stanie jeść dużej ilosci mięsa. Najchętniej w ogól bym nie jadała :P
Pozostaje pietruszeczka zieleniutka
sok z buraków jak już to polecam zakisić ja taki piłam, no ale właśnie - przed ciążą, bo coś słyszałam, że buraki w zbyt dużej ilości też be - a jak miałabym pić ze względu na anemie to wiadomo, ze więcej.

A koktajl: pietruszka cała kępka, jedna cała cytryna, troszkę wody i czasem dodam łyżeczkę miodu spadziowego wtedy jest już w ogóle mniami
Mięsa czerwonego też nie można za dużo, nie tylko w ciąży.
Moim zdaniem trzeba to wszystko jeść tylko nie non stop i powinno być ok. Wątróbkę też jadam - raz na tydzień/dwa, mogłabym częściej ale czytałam, że najlepsza wołowa a taka najtrudniej dostępna, więc nie zawsze się składa, żeby kupić.
Ja bym od takiej ilości pietruszki chyba padła, fuj
Barszcz kiszony też pijam, spoko jest
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie coś. . Cały czas mnie TAM swędzi. . No codziennie. . Smaruje się pimafucin em i pimafukort em i nic...
A masz przy tym jakąś podejrzaną wydzielinę? Bo jak nic to polecam spróbować odstawić wszystkie maści, żele do higieny - i przez jakiś czas myć się tylko wodą. Może być tak, że coś Cię podrażniło, wyjałowiło. Miałam tak kiedyś i jak mi gin kazała odstawić wszystko to myślałam, że oszalała a zadziałało. Podobno czasem tamte okolice lubią mieć swoje własne ph a my na siłę kosmetykami zakwaszamy i to może powodować świąd.
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To pare punktów jak tak napisałam to wydają się błache ale ja sobie nie umiem poradzić Nawet myślałam by odejść od męża przez moment, tak mi źle było... mam nadzieję ze to tylko hormony... muszę jakoś przywyknąć, może nie dorosłam do zmian, może jestem za bardzo uczuciowa
Wg mnie to normalne, że tak reagujesz - to duża zmiana, a ciąża i hormony dodatkowo komplikują sytuację. Daj sobie czas na adaptację, spokojnie. Dbaj o siebie i jakieś drobne przyjemności żeby mijał jakoś dzień za dniem. Będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Godzącej czystek z miodem pij! Mi pomogło na gardło. Tez mam thermo i jestem maga zadowolona obiadki bedą dla dziecka jak znalazł teraz tez dużo używam. Ja mam wszystko szare
A znalazłaś gdzieś wiarygodne źródło, że można czystek w ciąży? Bo ja nie. Chciałam zacząć pić, ale zrezygnowałam. Czytałam, że czasem organizm na początku się oczyszcza, przestawia - a to nigdy nie jest dobre w ciąży.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:13   #4715
justyna_fli
Zadomowienie

Witam sie z pracy
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok Oliwka nie chciała pokazać całej buzi tylko z profilu wszystko. Na tym usg nos jak ojca, ale mam nadzieję że jednak do mnie będzie bardziej podobna
Cudo
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Dziękuję ☺ jutro zrobię i dam znać czy dobry.

Justyna_fli dzięki za pomysl ze skoczkiem dmuchanym dla dziewczynki. Kupiliśmy i wydaje się fajny. Zobaczymy jutro reakcje małej bo jedziemy do siostry męża.
Haha w razie jak sie nie spodoba to zwalisz na jakas laske z wizazu Nie ma za co
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Specjalnie zapytałam gin o wątrobiankę, bo uwielbiam.Powiedziała, ze mozna. Wiadomo też,że nie zjem całej na raz tylko na chlep troszeczkę
Przepraszam ale sie usmialam Jak chodzilam do gimnazjum to mielismy takiego ministranta co zawsze tak mowil jak czytal modlitwe wiernych
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja tez spac nie mogę. Wywalilam tz-ta o 7 rano i zrobilam śniadanko teraz jedziemy na zakupy prezentowe ehh jak ja to lubię:/
Kciuki, zeby to byl pierwszy i ostatni raz w tym roku! Znam ten bol
Cytat:
Hej

Bosh 3majcie kciuki bo na 12:30 mam USG polowkowe...pol nocy nie spalam...tak sie boje
Bedzie dobrze! Nie strachaj
Beth, wspolczuje Ci sytuacji Pisz do nas, pomozemy jak umiemy Wiadomo, kaszanka nie wedlina, wizaz nie rodzina ale zawsze cos
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:17   #4716
esesme
Raczkowanie

Potwierdziło sie to co na pierwszym genetycznym sa dwa jajka sImageUploadedByWizaz Forum1449307048.266018.jpg
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:20   #4717
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Dziękuje dziewczyny jakos tak mi lepiej z Waszym wsparciem, nie wiem dlazego tak panikuje...

Beth to co opisalas to nie sa blahostki. Tez jestem bardzo rodzinna i nie wyobrazam sobie byc w takiej sutuacji jak Ty. Jak daleko masz do rodzinki? Chyba tez bym ryczala...moj maz moze miesiac sie z rodzicami nie widziec i jakos nie widac po nim roznicy

patryska idz koniecznie do gina, bo moze masz jakas bakterie w srodku a to wiesz, ryzyko jest. Kiedy masz wizyte? Ps. Spotkalam sie z tym ze kobiety przy takich problemach podmywaly sie jogurtem a pozniej zmywaly to woda...ale nie wiem jako to ma cel i czy cos daje...

gosiaczek ja bym chyba noe wytrzymala do swiatmoze schowaj? Za ile męzu kupil tą hustawke hybrydowa?

Ejjj dziewczyny...dzis zaiwazylam u siebie poczatki "linea negra" cieniutka jak sznurek i nie na calej dlugosci pipka-pepek...idzie od dolu do polowy tej drogi. Wkurzona pokazuje mezowi a ten z tekstem "widzialem juz ostatnio ale nie chcialem Cie denerwowac"
Myslalam ze chociaz to mnie ominie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:20   #4718
velika
Winter is coming

super graty lecę kolorować
a zaraz spadam do tesco pooglądać ubranka

Stary 2015-12-05, 10:22   #4719
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Potwierdziło sie to co na pierwszym genetycznym sa dwa jajka sZałącznik 6100107
:tuli: oj oj WAŻNE ŻE ZDROWE
Stary 2015-12-05, 10:22   #4720
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Super 😚
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:23   #4721
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mieczysław

Moja mama mi robi czasem buraki z różnymi owocami i warzywami. Nawet nie pytam dokładnie co tam jest, tylko traktuję jak lekarstwo i szybko wypijam.

Dziwna ta Twoja infekcja, skoro bez gorączki. Robiłaś jakieś wymazy (sorki jeśli pisalaś już), w morfologii wyszedł Ci jakiś stan zapalny?

Moim zdaniem trzeba to wszystko jeść tylko nie non stop i powinno być ok. Wątróbkę też jadam - raz na tydzień/dwa, mogłabym częściej ale czytałam, że najlepsza wołowa a taka najtrudniej dostępna, więc nie zawsze się składa, żeby kupić.

A masz przy tym jakąś podejrzaną wydzielinę? Bo jak nic to polecam spróbować odstawić wszystkie maści, żele do higieny - i przez jakiś czas myć się tylko wodą. Może być tak, że coś Cię podrażniło, wyjałowiło. Miałam tak kiedyś i jak mi gin kazała odstawić wszystko to myślałam, że oszalała a zadziałało. Podobno czasem tamte okolice lubią mieć swoje własne ph a my na siłę kosmetykami zakwaszamy i to może powodować świąd.

Wg mnie to normalne, że tak reagujesz - to duża zmiana, a ciąża i hormony dodatkowo komplikują sytuację. Daj sobie czas na adaptację, spokojnie. Dbaj o siebie i jakieś drobne przyjemności żeby mijał jakoś dzień za dniem. Będzie lepiej

A znalazłaś gdzieś wiarygodne źródło, że można czystek w ciąży? Bo ja nie. Chciałam zacząć pić, ale zrezygnowałam. Czytałam, że czasem organizm na początku się oczyszcza, przestawia - a to nigdy nie jest dobre w ciąży.

Tak przeczytalam książkę o czystku i nawet na opakowaniu czystka jest napisane ze można pic będąc w ciazy i małe dzieci tez mogą pic

Stary 2015-12-05, 10:23   #4722
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

esesme gratki za synusia pewnie wrzucilas zdjecie, zobacze dopiero w poniedzialek bo w tel mi sie nie wyswietla

velika tylko poogladac?

Mikołaj <3
Stary 2015-12-05, 10:24   #4723
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mieczysław

Tak przeczytalam książkę o czystku i nawet na opakowaniu czystka jest napisane ze można pic będąc w ciazy i małe dzieci tez mogą pic

Stary 2015-12-05, 10:24   #4724
lucy111
Zadomowienie

Witam z rana ☺
Leze jeszcze w łóżeczku i czekam aż mąż śniadanko zrobi. Później lecimy po zakupy na obiad i sweterek dla mnie, bo w cubusie dziś -30% robimy obiadek i jedziemy do dzieci.

W weekendy mam zawsze jakiś dzień lenia i najchętniej bym tylko leżała z książką, no ale trzeba się ogarnąć.

Justyna_fli coś jest w tych skoczkach, bo byliśmy w dwóch sklepach i tam już wszystkie się wyprzedaly. Męża kolega tez kupił dziecku i podobno mała ma straszna frajdę.

Dziś chyba kilka dziewczyn ma usg. Czekamy na wieści. ☺
No i Sunmade może w końcu są znać co u nich słychać. Za każdym razem jak wchodzę na forum szukam jej postu.

Czystek chętnie bym piła, ale właśnie nie ma info czy można. Co do herbat nudzą mi się juz owocowe a czarnej unikam. Teraz hitem jest kawa zbożowa.

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2015-12-05 o 10:26
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:29   #4725
velika
Winter is coming

Cytat:
velika tylko poogladac?
mam nadzieję, że kupić też jak będzie coś fajnego. Mam żenująco mało ubranek, w dodatku prawie wszystko na 62, bo jakoś się boję kupować tych malutkich na 56 nie dociera do mojego mózgu, że dziecko może być tak małe

Stary 2015-12-05, 10:33   #4726
esesme
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny dla mnie tez najważniejsze ze zdrowe a co to juz mniejsza z tym wszystkie parametry wzorowe, był dzis grzeczniutki ale wysikał sie podczas usg hahah zostaje Mikołaj

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
esesme gratki za synusia pewnie wrzucilas zdjecie, zobacze dopiero w poniedzialek bo w tel mi sie nie wyswietla

velika tylko poogladac?

Kochana wrzuciłam tylko jakiś obrazek z neta typu it'S a boy
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:39   #4727
Linaewen
Zakorzenienie

Co do soku z buraków - moim hitem numer dwa w ciąży (bo numer jeden to niezaprzeczalnie tosty z serem ) jest barszcz czerwony. Mama robi co 2-3 tygodnie wielki gar, oni jedzą dwa dni, a ja dojadam przez pozostałe 5

Ale dzisiaj pospałam do 10 TŻ wczoraj był na imprezie pracowej, więc do północy nie chciało mi się iść spać, a jak wrócił o 1 to mnie wybudził, więc przyjemnie było pospać
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:52   #4728
patryska0804
Zadomowienie

Polinezyjka gin juz wcześniej pozwolił mi tym smarować. . Bardzo nie mam.. raz na dzień zaswedzi. ..
Kejka kciuki! Będzie dobrze wszystko!
Dziewczyny a czy kupujecie coś dla malucha na Mikołaja albo święta?
Ineso niby normalna. . Mówisz odstawić wszystko? Tak zrobię zobaczę. ..
Esesme gratuluję chłopaka!
Beth i Kejka mam jak wy. . Tez jestem rodzinna i Lubie jeździć do rodziców czy kogoś odwiedzić z rodziny a ze strony męża nic takiego nie ma. . Tak jest wychowany. . Ale odkąd zamieszkał ze mną trochę się zmienił.. ale to ja musze wyjść z propozycją ze jedziemy gdzieś. . Moich rodziców często odwiedzamy a teściów? Baaardzo rzadko. . A jak pojedziemy to tylko na chwilę. .
Kejka właśnie tam w środku jest wszystko ok bo za każdym razem robi mi wymazy. . Spróbuję i jogurt

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:56   #4729
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny dla mnie tez najważniejsze ze zdrowe a co to juz mniejsza z tym wszystkie parametry wzorowe, był dzis grzeczniutki ale wysikał sie podczas usg hahah zostaje Mikołaj

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Kochana wrzuciłam tylko jakiś obrazek z neta typu it'S a boy
Bardzo mi się podoba Mikołaj, niestety nie pasuje nam do nazwiska...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Co do soku z buraków - moim hitem numer dwa w ciąży (bo numer jeden to niezaprzeczalnie tosty z serem ) jest barszcz czerwony. Mama robi co 2-3 tygodnie wielki gar, oni jedzą dwa dni, a ja dojadam przez pozostałe 5

Ale dzisiaj pospałam do 10 TŻ wczoraj był na imprezie pracowej, więc do północy nie chciało mi się iść spać, a jak wrócił o 1 to mnie wybudził, więc przyjemnie było pospać
Ooo barszczyk, uwielbiam. Najlepiej taki czysty. Może zrobię w tym tygodniu.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:01   #4730
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że kupić też jak będzie coś fajnego. Mam żenująco mało ubranek, w dodatku prawie wszystko na 62, bo jakoś się boję kupować tych malutkich na 56 nie dociera do mojego mózgu, że dziecko może być tak małe
Mnie w ogóle przeraża ilość ubranek do ogarnięcia i jak niby to ma być takie małe, żeby to nosić
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:03   #4731
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje synusia
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Polinezyjka gin juz wcześniej pozwolił mi tym smarować. . Bardzo nie mam.. raz na dzień zaswedzi.
Kejka właśnie tam w środku jest wszystko ok bo za każdym razem robi mi wymazy. . Spróbuję i jogurt
A moze to przez hormony? Ja mialam takie cos przed ciaza, poszlam do lekarza i powiedziala mi, ze moze byc to od zmian hormonalnych w cyklu. Wymaz zrobila i nic nie wyszlo faktycznie. Teraz tez mamy rozne zmiany hormonalne wiec moze to od tego? Mnie tez cos tam nieraz zaswedzi, raz na dzien czy co dwa dni, ale chyba jak nie swedzi i nie piecze non stop to nie infekcja?
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:04   #4732
madzia2409
Raczkowanie

Patryska kupilam maluszkowi na Mikołaja, czekoladowego Mikołaja. Matka zeżre to, to młodemu też się coś dostanie .

Kejka trzymam kciuki. Ja siedzę w poczekalni i czekam, aż mnie poprosza. Staram się nie denerwować, chociaż każda wie jak to wygląda z tym staraniem.

Eh.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:10   #4733
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Patryska kupilam maluszkowi na Mikołaja, czekoladowego Mikołaja. Matka zeżre to, to młodemu też się coś dostanie .

Kejka trzymam kciuki. Ja siedzę w poczekalni i czekam, aż mnie poprosza. Staram się nie denerwować, chociaż każda wie jak to wygląda z tym staraniem.

Eh.
No dobre z tym Mikołajem 😀😀😀 Też muszę tak zrobić 😉
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 11:12   #4734
gosiaczek071
Zakorzenienie

Beth ja cie rozumiem tez becże ciagle... Wczoraj, przedwczoraj, dzisiaj... Dzis to juz z bezsilności na ten burdel po remoncie... W syna pokoju wyglada jak w jakimś składziku. W każdym kacie cos leży, w całym domu u nas to jak u jakiś dziadów zbieraczy... Masakra. Takie minusy dużego domu nie mam mocy narazie nic z tym robić, zajęłam sie rosołem, pozarlam 2 kiwi i młody jak na zawołanie sie obudził. Śmieszne, ze po żarciu zaraz sie budzi.

A huśtawkę kupił za 330, miało byc 290 zł wiec będę wyjaśniać w pon musze ja schować bo otworze

Czystek można w ciazy, czytałam artykuł na ten temat. Teściowa mowi, zeby jeszcze siemię lniane pic... Moze spróbuje. Czystek kiedys próbowałam, ale wstrętne to jest nieco

Trzymam kciukasy za wizyty!!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:13   #4735
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Madzia trzymam mocne kciuki, ja wlasnie sie zapakowalam do samochodu z mezem i ruszamy

Patryska to dobrze ze w srodku wszystko okej, jak z zewnatrz to moze jeszcze szare mydlo sprobuj w pologu pomaga to i tu moze pomoze?

Velika kciuki za ciuszki

Esesme Mikolaj sliczne imie u mnie nadal debata miedzy Dominik a Mikolaj...dzis w lozku mowie do meza rano, jak kopnie w ciagu 15 min to bedzie Mikolaj. I co...walnal z 5 razy tyle ze to jego stala pora, wiec wiecie

U nas jak dobrze pojdzie dzis wszystko to mały dostanie pod choinke wypasiony wozek + fotelik z bazaczego chciec wiecej

Mikołaj <3
Stary 2015-12-05, 11:14   #4736
GGI
Zakorzenienie

Patryska

Ja też myślę że to może być od kosmetyków, chociaż ja tak nie raz mam jak dowalą dużo chloru do wody. Super się sprawdza w tedy zaparzony rumianek i mycie się tam właśnie takim wywarem. Po za tym możesz mieć bardzo kwaśny odczyn moczu i też może być tego powodem... Jeśli chcesz naturalny pprodukt do mycia to spróbuj BIAŁEGO JELENIA.
Stary 2015-12-05, 11:15   #4737
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek fajna cena! A to za nowy ?????

Dobra, odezwe sie po 13xzz

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 12:24   #4738
patryska0804
Zadomowienie

Justyna nie mam pojęcia... Mówisz ze może tak być? Nawet mi do głowy nie przyszło. .
Madzia no i Ty będziesz zadowolona i maluszek
Kejka daj znać jak tam po wizycie czy Twój Domi rośnie tak jak mój
GGI tez myślałam nad rumiankiem ale zapominam go kupić. .
Ciekawe czy ja coś dostane od męża na Mikołaja. . Wczoraj powiedział ze chce pendriva takiego dobrego i powiedział mi gdzie go kupie a jak zapytałam co ja dostane to powiedział : przecież ty juz dostałaś ode mnie prezent Dominika. . Na rocznicę nic nie dostałam na walentynki tez sobie nie przypominam. . Najwyżej sama sobie zrobię prezent. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 12:28   #4739
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle przeraża ilość ubranek do ogarnięcia i jak niby to ma być takie małe, żeby to nosić
heh no. Tak patrzę na te ubranka i nie wiem jak ja mam w to ubrać małego człowieka dodam, że to będzie w ogóle pierwsze niemowlę, z którym będę miała do czynienia, bo nikt ze znajomych i najbliższej rodziny nie ma dzieci. Mam nadzieję, że dziecia nie popsuję

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
.

kupiłam parę rzeczy. najbardziej mi się podobają te czapeczki z uszami mało rzeczy mnie rozczula, ale to jest takie słodkie
Jak będzie dziewuszka, to niestety będzie musiała się przyzwyczajać do niebieskiego Poszłam jeszcze pooglądać wózki, ale w tym sklepie w którym byłam nie mieli mojego faworyta. Muszę któregoś dnia zabrać chłopa do Łodzi i tam popatrzymy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC060181.jpg (75,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC060182.jpg (71,5 KB, 36 załadowań)

Stary 2015-12-05, 12:35   #4740
GGI
Zakorzenienie

Velika śliczne te rzeczy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości