|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. VIII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)
Już jestem
![]() Ale do rzeczy, przede wszystkim nie spodobało mi się, że mój kominek nie miał żadnego włącznika. Za każdym razem musiałabym wkładać wtyczkę do kontaktu, co mnie bardzo negatywnie zdziwiło. Wcześniej oglądałam recenzje na YT i widziałam, że inne kominki mają te włączniki i timery, więc założyłam, że mój też będzie mial, a na kazdej polskiej stronie praktycznie nie ma opisu tych kominków. Druga sprawa, to właśnie ten timer. Liczyłam na niego, bo sam kominek nie miał żadnej diody i tak naprawdę z daleka nie widać że jest włączony. Niestety, ale bałam się, że wiele razy będzie tak, że przy słabszym zapachu po prostu o nim zapomnę i zostawię do podłączonego do kontaktu na całą noc. Uznałam, że zamiast mi jakoś ułatwić robotę przy woskach, to jeszcze więcej jej będę miała, bo tealight przynajmniej sam zgaśnie ![]() Acha i miałam wrazenie, że wolno się rozgrzewa. Pewnie jak się go włączy, to po półgodziny będzie stała temperatura i wosk będzie rozpuszczony, ale na pewno nie jest to kominek, który można włączyć na 20 min, bo raczej za dużo nie poczujemy. A trochę na to liczyłam, że będę mogła go częściej wyłączać i nie martwić się jak przy tradycyjnym kominku, że jak zgasze tealight, to drugi raz go nie zapale. Ale z drugiej strony, trzeba wziąć pod uwagę, że te woski scenterpiece są wielkie, tak gdzieś 2,5-3 normalne woski Yankee... więc w sumie nie wiadomo jak szybko było by coś czuć, gdyby wrzucić np. pół tarty (oczywiście do pojemniczka Scenterpiece, bo do samej miseczki nie można). Teraz postanowilam, że kupię podświetlany kominek z włącznikiem i chyba daruje sobie te scenterpiecy pomimo, że niektóre są naprawdę ładne. Każdy poleca te Partylite, ale cena z katalogu to 250 zł a nie orientuje się co ile są promocje i czy warto czekać na nie... Na YankeeHome jest też zwykły kominek elektryczny z YankeeHome, chyba Glitter Głów się nazywa i one są normalnie podświetlane i mają zdejmowaną miseczkę. Prawdopodobnie mają też włącznik (tym razem już napisze do sklepu przed zakupem i się o to zapytam), więc mógłby to być fajny wybór. Ciekawe tylko czy szybko się rozgrzewa... Ktoś tutaj wcześniej pisał, że Partylite rozpuszcza wosk w minutę, tzn częściowo-tak że można go wyjąć z miseczki i taka szybkość by mnie zadowalała... Edytowane przez _kasias Czas edycji: 2017-08-09 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę spytać, który model miałaś? Te uwagi o wlaczniku i lampce bardzo cenne, bo pomyślałam o tym w ogóle! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam o elektrykach, wstawiałam tez zdjęcie. To prawda, ze wosk rozpuszcza się w kilka minut. Co do ceny, to można znaleźć o wiele taniej. Znam konsultantkę z pl, która cały czas ma jakieś promo u siebie. Jak chcesz, to wal na pw, podam dane na fejsa ^^ Wysłane z iPhone ![]()
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
To sie chyba wyleczyłam z Scenterpiece
![]() Ale inny elektryczny byc moze ![]()
#4715 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj od samego rana słoneczniki KC. Nie wiem ile to juz godzin ale wciąż palę jedną kostkę,a moc jest ogromna.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz co, moja recenzja jest dosyć negatywna, bo się rozczarowałam tym włącznikiem. Może miałam jakąś tańsza lub starszą wersję. Teraz jak napisałam do tego sklepu, to pani mi podała które modele mają timer i nawet zaznaczyli to na stronie. Szkoda, że wcześniej się nie dopytałam o wszystko ![]() Edytowane przez _kasias Czas edycji: 2017-08-09 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I lemoniade tez ![]() A ja dalej meczę groszek i tez jest moc ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Crazy turtle lady
|
"zapachniało powiewem jesieni" jak to śpiewał Jaskier
![]() kojarze forbidden apple i witches brew ale tego środkowego niebardzo. Przegladam sobie strone YC UK i normalnie az mnie sciska jakie ładne dodatki maja do swiec itp. ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy w ogóle można coś zamawiać od nich do PL? Wysyłają? Macie jakieś doświadczenia? ![]() I mnie chwilowo Cranberry&pear, ale chyba miłości nie będzie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zakupów można dokonać jedynie z UK lub Niemiec (chyba jeszcze też z Włoch i Francji). Wtedy przesyłka kosztuje jakieś 60 zł w przeliczeniu. Nic nie zamawiałem jeszcze, bo rzuciłem kilka wosków niedostępnych w PL, dwie świece i mi wyszło prawie 5 stów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Crazy turtle lady
|
mam takie filozoficzne pytanie
![]() Wydaje mi sie że ktoś kiedys o tym pisał tutaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie samplery są mocniejsze niż woski. A już w szczególności ostatnimi czasy... Wysłane z iPhone ![]()
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A palisz samplery czy robisz w kominku? Bo ja pisze o tropieniu, jak woski. Palone maja 0 zapachu ![]() Wysłane z iPhone ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez samplery palone w kominu są słabsze, nie wszystkie ( np daylighty Country są mega mocne ), ale w wiekszosci niestety tak
![]() No i dotarły nowosci z Country Candle i poszlo zamowionko na MŚ ![]() Zamowiłam nowe YC i 6 daylightow z Country Candle : 1. Fireside 2.Golden Autumn 3.Country Lavender ( ten nie jest nowy ale cos mnie sie lawenda ostatnio podoba ![]() 4.Leaves 5. Welcome Home 6.Merry Christmas ( juz zakupiłam na zas, gdyz MS pisale, ze dorwali ostatnie sztuki, wiec moze juz ich poźniej nie byc , tak wiec schowam na grudzień ![]() A teraz pale dalej letnie ( juz mi duzo nie zostało ![]() i odkladam pieniadze na nowe village i gąski i moze coloniale ![]()
#4732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz palę Island waterfall i dzisiaj mi pachnie czarną herbatą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Crazy turtle lady
|
Palił ktoś Peony z YC? Zastanawiam się czy tylko mnie ten zapach konfiturą różaną z pączków ?
![]() Czytam was i se robie listę zapachów na jesien - moja ulubiona pora na palenie wosków, powiem wam ze wiosna i lato to ciezko mi idzie. W sumie moze z 10 woskow spalilam przez te miesiace ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Rozeznanie
|
Ja miałem Peony i dla mnie zapach super - może faktycznie ciągnie trochę jaką konfiturą
![]() Co do wosków na jesień, ja mam (jak już wiecie) mnóóóstwo i jak patrzę na MŚ to chcę jeszcze więcej. Przygarnąłbym kilka GC, całą jesienną gamę CC i jeszcze nowości z Yankee. Banki powinny dawać nisko oprocentowane 'Kredyty aromaterapeutyczne" na zakupy świec i wosków. ![]() Generalnie zawsze z nadejściem jesieni szaleję. Lata nienawidzę i odliczam dni do pierwszych chłodów. Tyle świec, wosków, ciuchów, wszystkiego czeka,w tym roku mam nawet jesienne foremki do ciastek. ![]() ____ Co do Kringle-Country to wielce prawdopodobne, że będą to te same zapachy. Wiele zapachów z Kringle weszło w Country. Blueberry Muffin, Grey, Flannel, Cozy Cabin - całe mnóstwo. Dla mnie traumą po powąchaniu w sklepie były Home Sweet Home i Christmas Memories z Yankee (a szkoda, bo ma ładną naklejkę ![]() ![]() Edytowane przez empee Czas edycji: 2017-08-11 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Christmas Memories to była trauma dla mnie tez, czulam kostki rosołowe . FUJ!!! Sweet Sunday miala traume z Blueberry Muffin - smierdzace skarpety ![]() Chyba dla wiekszosci armoamaniakow, jesien i zima to ulubione pory roku a jeszcze dla Christmas swirow jak ja , to juz jak cos ma na naklecje swiatecznego to musi byc moje ![]() Dopalam Ocean star i Island Waterfall ![]()
![]() |
#4738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże, Sweet Sunday, pomysłowa jesteś. XD Ja mam i dla mnie pachnie super, jeszcze nieodpalana, ale no... oryginalne skojarzenie. XD Wy w ogóle wszystkie macie jakieś dziwaczne skojarzenia - Mojito to rzygi, Muffin to skarpety, jeszcze gdzieś ktoś kiedyś pisał, że Cappuccino Truffle z YC jest zapachem rozkładających się zwłok na słodko - to już w ogóle wygrało internety. Ja dzisiaj Pineapple Cilantro w świecy. Wczoraj Pink Sands i Mango Peach Salsa. ![]() ![]() Dembi, ja też jestem Christmas świrem, od czerwca już szukam co kto wypuści na święta, nie tylko ze świeczek. ![]() Edytowane przez empee Czas edycji: 2017-08-11 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Taak, potwierdzam, mi też palenie nie wychodzi wiosną i latem... np.dzisiaj mam wrażenie, ze mi ktoś wypompowal powietrze z płuc, więc te resztki które mi pozostały niech pachną chłodem...
NIEZNOSZE upałów. Kocham jesień i zimę. ^^ należę do Was! ![]() A co do wielbicielek konfitur... polecam olejek zapachowy "wino różane". Pachnie jak pączki od Blikle! ^^ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4740 |
Zakorzenienie
|
Hahaha serio ja w tym Blueberry muffin czulam skarpetki takie niesciągane,trzydniowe😂
Jak jeszcze nie odpalales to moze jest szansa,ze tez Ci sie dzięki mnie skojarzy ![]() Mialysmy z Dembi jeszcze traume z Wildest dream GC,którego nazwałyśmy kiszonką,bo zapodawal kiszonymi ogorkami lub czyms innym kiszonym ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sweet sunday Czas edycji: 2017-08-11 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.