|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry po przepięknym Weekendzie, przy moim niedoborze wit D z pełną świadomością łapałam każdy promyczek
![]() Jutro jedziemy na badania Kariotypu i liczę, że zrobią mi też badania MTHFR, Protrobiny i V Leidena. Powiedzcie mi długo trzeba czekać na wyniki Kariotypów, bo po weekendzie majowym mam wizytę do Dr a chciałabym iść już ze wszystkim. |
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi długo trzeba czekać na wyniki Kariotypów, bo po weekendzie majowym mam wizytę do Dr a chciałabym iść już ze wszystkim.[/QUOTE]
Na wynik kariotypu w Diagnostyce tyle, że w Jaśle, moj mąż czekał ok 30dni. Może popytaj w kilku punktach ile się czeka, choć to i tak wysyłają do Krakowa
|
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki wdrażam mój plan B dzisiaj pisałam do dr Gawlika i odpisał ,że nie muszę mieć skierowania na histeroskopie ,pytałam kiedy się ją robi odpisał ,że w 12 dniu cyklu ,troszke mnie to zmartwiło bo ja mam między 10 a max 13 dc mam owulacje i pewnie będzie cykl stracony a jak było u Was? starałyście się przed histeroskopią czy tak samo trzeba się wstrzymać ?
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dr sam analizuje te wyniki czy wysyla do genetyka, jak wyniki są poza normą? |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,ważne żeby dr dobrze dobrał ci dawki leku mi w ostatniej chwili zwiększył gonal z 187 na 237,5 i to był szczał w 10 będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
W Rzeszowie na wyniki kariotypu czeka się do 6-8 tyg jak są na NFZ jak płatnie to około 4.Alutka niestety musisz sie wstrzymać lub dobrze chronić,żeby nie doszło do zapłodnienia bo po 1 nie będziesz wiedzieć czy możesz być w ciąży czy nie a po 2 potem mogą uszkodzić i co wtedy?? Niestety cykl stracony będzie ,ale potem ruszysz z pompą
|
|
|
|
#4718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dr mnie początkowo wysyłał na histeroskopie to dobitnie powiedział aby się nie starać, dokładnie tak jak fuglonka napisała
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki, w sobotę odłożyłam wszystkie leki, w niedziele juz nie czułam żadnego bólu i klucia, a dzisiaj dostałam @, także nie bigłam nigdzie na usg, panikara ze mnie . Po @ pójdę na usg kuknac czy z moim endometrium wszystko ok, tak dla pewności.
Dzisiaj zapisałam się za to na bezpłatne badania,usg i cytologie w ramach programu "Świadoma mama, zdrowe dziecko, lepsze jutro -program profilaktyczny dla kobiet planujących ciąże " Program przeznaczony jest dla kobiet 15-40 lat z terenu powiatu m.in. tarnowskiego, brzeskiego, dąbrowskiego . Oczywiście wszystko za free. Info macie tutaj http://www.swiadomamama.tar.pl Jest też program dla kobiet w ciąży
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-04-18 o 19:51 |
|
|
|
#4720 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Ni
Cytat:
Edytowane przez ania0208 Czas edycji: 2016-04-18 o 20:21 |
|
|
|
|
#4721 |
|
Konto usunięte
|
ania0208 klikaj na linka, tam masz wszystko - zakładka kontakt
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-04-18 o 20:25 |
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Jak z dokładną interpretacją wyników, jeśli są poza normą, niewiem. Same wyniki nie wiele mówią, jedynie pisze czy jest mutacja genu czy nie, reszta to same cyferki i niezbyt zrozumiałe hasła. Dr oglądał wynik, ale u nas nie było mutacji, więc nie drążyliśmy dalej tematu.
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
a w którym dc kazał Ci się zgłosić na histeroskopie ? Ja pisałam mu dzisiaj ,że nie chciałabym stracić cyklu tym bardziej jeśli będzie po tej drożnej stronie i nic nie odpisał kazał zadzwonić w 11 dc . Zobaczę jeśli w ciągu tych kilku dni będę odczuwała kłucie po tej drożnej stronie to nie pójdę a jeśli po tej nie drożnej to zadzwonie i tyle przeważnie czuję kiedy mam owulacje i z której strony, a możecie mi opisać jak to dokładnie wygląda ta histeroskopia? Ja myślałam ,że można się starać w tym czasie bo przecież 12dc to niektóre dziewczyny są przed owu , a po drugie to przecież nie grzebią chyba w jajnikach i w jajowodach a tam dochodzi do zapłodnienia .....
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki patrze na kalendarz i nie bardzo chyba będę potrzebować wizyty tak wcześnie - dam wam jeszcze znać ale z moich obliczeń dwa pierwsze tyg maja będą pod znakiem crio natomiast wizytę mam na 11.05 w godzinach południowych. Jak byłaby potrzeba zmiany a bede jeszcze z dr rozmawiac na monitoringu czy nawet w krk chętnie bym się zamieniła na koniec 23-30 maj w godzinach po 16
|
|
|
|
#4725 |
|
Przyczajenie
|
Mimi Widziałam w jednym laboratorium genetycznym nawet pakiet, że te mutacje i kariotyp mają w pakiecie (w tym omówienie wyników z genetykiem). Na wynik kariotypu 3 tyg, a te mutacje jakoś szybciej
Rozejrzyj się, może znajdziesz coś ciekawego
|
|
|
|
#4726 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Alutka ja histeroskopie miałam w 9 dniu cyklu. W ogóle dziwi mnie to ,że karzą przychodzić tak późno. Bo cykl zmarnowany. Ciekawi mnie czy mi pozwolą na babysex po laparoskopii
|
|
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wygląda dokładnie "grzebanie" to nie wiem ale może faktycznie nie ryzykować i się wstrzymać ![]() ps. od razu po laparo dr. Gawlik powiedział że czeka na mnie za 2 tyg. na histeroskopie, ale byłam w między czasie u Naszego dr. i powiedział że na razie nie trzeba więc bądź tu mądry
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dr Gawlik chyba zawsze po laparo karze każdej zjawić sie na histeroskopie takze lepiej konsultować z dr P czy powinnyście ja zrobic i czy juz czy w innym cyklu. Ja byłam zaraz po laparo bo i tak miałam cykl po strońie bez jajowodu wiec wykorzystałam to na histeroskopie. Jest to szybkie usypianie i wybudzanie, wszystko trwa ok 5 min. Nie ma sie czego bać. Sprawdzają od strony macicy czy w środku jest wszystko ok.
|
|
|
|
#4731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ależ wstrzymany ruch na forum Nadzieja wysłałam Ci priva Kamila jak się czujesz ? Chal |
|
|
|
#4733 |
|
Konto usunięte
|
jakby któraś z Tarnowa była w wielkiej potrzebie póki dr nie ma to mam recepte na lutke na ryczałt i na dupka 100% po 1 op. mi nie są potrzebne już a jakby któraś potrzebowała to prosze o kontakt na priv
|
|
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
Alutka chodzi o to, że jak zrobisz po owulacji to jak dojdzie do zaplodnienia to komórka może być przedmuchana po za jajowody i macice. Dlatego w większości robi się przed owulacja, tak samo laparo lub hsg lub jak robi się po owulacji to się wstrzymuje od starań. Zniszczenie przyszłej ciąży to jedno, a co jak zarodek zagniezdzi się po za? Kiedyś oglądałam taki reportaż, że urodziło się dziecko z takiej ciąży - zagniezdzenie było na scianki macicy, ale na zewnatrz.
|
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy dziś z badań kariotypu oraz udało mi się zrobić również na NFZ pakiet badań na MTHFR, V Leidena i Protrombiny co mnie bardzo cieszy.
Wyniku mamy się spodziewać za ok 3-4 tyg, w razie jakiś nieprawidłowości zapraszają na konsultację. Chcę poczekać na te wyniki i dopiero z nimi się udać do Dr. Najprawdopodobniej będę chciała odstąpić termin na 05.05 na godz 10 w Krakowie. |
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Kana,
Mi Dr zalecił zbadanie kariotypu. Po skierowanie do poradni genetycznej poszłam do lekarza rodzinnego. Najszybszy termin znalazłam w Kielcach. Napisałam do nich z pytaniem, czy jeżeli z wywiadu przez nich przeprowadzonego wyszłaby potrzeba zbadania też pod kątem MTHFR zrobią mi te badania poprzez NFZ. No i tak .... dziś miałam zrobione oba badania. To badanie robią w poradni nakrzepliwości na Skawińskiej...ale o terminach szkoda gadać...zapisywałam się chyba jakoś w styczniu na październik :/ a jak tak dalej pójdzie to wszystkie badania bede miala już zrobione do października zamiast mieć od nich poprzez NFZ. Kana czy któreś z badań masz dodatnie w kierunku nadkrzepliwości? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

głowa do góry cycki do przodu my tu wszyscy trzymamy kciuki za WAS 

jak dr mnie początkowo wysyłał na histeroskopie to dobitnie powiedział aby się nie starać, dokładnie tak jak fuglonka napisała 

wtf?