Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 16:59   #4711
Ani_ka3
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
justynka to widzę że nie jestem sama w schizowaniu też juz bym chciała wizytę żeby dowiedzieć się że wszystko ok.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ani_ka i kamila głowy do góry nie dołować się wszystko będzie dobrze zobaczycie. przecież nie ważne ile będzie pęcherzyków tylko jakiej jakości będą wystarczy TEN jeden głowa do góry cycki do przodu my tu wszyscy trzymamy kciuki za WAS
Chal, Ty zawsze umiesz pocieszyć Kochana jesteś. Tylko czy przy endometriozie, pęcherzyki będą dobrej jakości ? Wiadomo, że jak amh byłoby wyższe tym większe byłyby szanse na większą liczbę komórek. No cóż nie ma co myśleć, gdyby... Trzeba czekać z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:33   #4712
blaira
Wtajemniczenie

Dzień dobry po przepięknym Weekendzie, przy moim niedoborze wit D z pełną świadomością łapałam każdy promyczek

Jutro jedziemy na badania Kariotypu i liczę, że zrobią mi też badania MTHFR, Protrobiny i V Leidena.

Powiedzcie mi długo trzeba czekać na wyniki Kariotypów, bo po weekendzie majowym mam wizytę do Dr a chciałabym iść już ze wszystkim.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:21   #4713
mimi181
Raczkowanie

Powiedzcie mi długo trzeba czekać na wyniki Kariotypów, bo po weekendzie majowym mam wizytę do Dr a chciałabym iść już ze wszystkim.[/QUOTE]

Na wynik kariotypu w Diagnostyce tyle, że w Jaśle, moj mąż czekał ok 30dni. Może popytaj w kilku punktach ile się czeka, choć to i tak wysyłają do Krakowa
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:39   #4714
alutka29
Raczkowanie

Kobietki wdrażam mój plan B dzisiaj pisałam do dr Gawlika i odpisał ,że nie muszę mieć skierowania na histeroskopie ,pytałam kiedy się ją robi odpisał ,że w 12 dniu cyklu ,troszke mnie to zmartwiło bo ja mam między 10 a max 13 dc mam owulacje i pewnie będzie cykl stracony a jak było u Was? starałyście się przed histeroskopią czy tak samo trzeba się wstrzymać ?
alutka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:41   #4715
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi181 Pokaż wiadomość
Na wynik kariotypu w Diagnostyce tyle, że w Jaśle, moj mąż czekał ok 30dni. Może popytaj w kilku punktach ile się czeka, choć to i tak wysyłają do Krakowa
Mimi, dziękuję. Liczyłam że szybciej no nic i tak się cieszę, że to już jutro.
A dr sam analizuje te wyniki czy wysyla do genetyka, jak wyniki są poza normą?
Stary 2016-04-18, 18:49   #4716
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Chal, Ty zawsze umiesz pocieszyć Kochana jesteś. Tylko czy przy endometriozie, pęcherzyki będą dobrej jakości ? Wiadomo, że jak amh byłoby wyższe tym większe byłyby szanse na większą liczbę komórek. No cóż nie ma co myśleć, gdyby... Trzeba czekać z nadzieją, że wszystko będzie dobrze.
ani_ka - ja też mam endomerioz też bardzo się bałam że dr nie będzie mi miał co pobrać a było 10 komórek ,ważne żeby dr dobrze dobrał ci dawki leku mi w ostatniej chwili zwiększył gonal z 187 na 237,5 i to był szczał w 10 będzie dobrze
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:50   #4717
fuglonka
Raczkowanie

W Rzeszowie na wyniki kariotypu czeka się do 6-8 tyg jak są na NFZ jak płatnie to około 4.Alutka niestety musisz sie wstrzymać lub dobrze chronić,żeby nie doszło do zapłodnienia bo po 1 nie będziesz wiedzieć czy możesz być w ciąży czy nie a po 2 potem mogą uszkodzić i co wtedy?? Niestety cykl stracony będzie ,ale potem ruszysz z pompą
fuglonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 19:13   #4718
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alutka29 Pokaż wiadomość
Kobietki wdrażam mój plan B dzisiaj pisałam do dr Gawlika i odpisał ,że nie muszę mieć skierowania na histeroskopie ,pytałam kiedy się ją robi odpisał ,że w 12 dniu cyklu ,troszke mnie to zmartwiło bo ja mam między 10 a max 13 dc mam owulacje i pewnie będzie cykl stracony a jak było u Was? starałyście się przed histeroskopią czy tak samo trzeba się wstrzymać ?
Niestety musisz się wstrzymać jak dr mnie początkowo wysyłał na histeroskopie to dobitnie powiedział aby się nie starać, dokładnie tak jak fuglonka napisała
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:49   #4719
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Migotko, jak się czujesz? Mam nadzieję, ze ten ból przeszedł...
Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
migotka jak się czujesz ????
Dziewczynki, w sobotę odłożyłam wszystkie leki, w niedziele juz nie czułam żadnego bólu i klucia, a dzisiaj dostałam @, także nie bigłam nigdzie na usg, panikara ze mnie . Po @ pójdę na usg kuknac czy z moim endometrium wszystko ok, tak dla pewności.

Dzisiaj zapisałam się za to na bezpłatne badania,usg i cytologie w ramach programu "Świadoma mama, zdrowe dziecko, lepsze jutro -program profilaktyczny dla kobiet planujących ciąże " Program przeznaczony jest dla kobiet 15-40 lat z terenu powiatu m.in. tarnowskiego, brzeskiego, dąbrowskiego . Oczywiście wszystko za free. Info macie tutaj http://www.swiadomamama.tar.pl

Jest też program dla kobiet w ciąży

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-04-18 o 19:51
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:16   #4720
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Ni
Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, w sobotę odłożyłam wszystkie leki, w niedziele juz nie czułam żadnego bólu i klucia, a dzisiaj dostałam @, także nie bigłam nigdzie na usg, panikara ze mnie . Po @ pójdę na usg kuknac czy z moim endometrium wszystko ok, tak dla pewności.

Dzisiaj zapisałam się za to na bezpłatne badania,usg i cytologie w ramach programu "Świadoma mama, zdrowe dziecko, lepsze jutro -program profilaktyczny dla kobiet planujących ciąże " Program przeznaczony jest dla kobiet 15-40 lat z terenu powiatu m.in. tarnowskiego, brzeskiego, dąbrowskiego . Oczywiście wszystko za free. Info macie tutaj http://www.swiadomamama.tar.pl

Jest też program dla kobiet w ciąży
Migotka pod ten numer z tej strony dzwonilas i się umawialas? , chętnie skorzystałabym

Edytowane przez ania0208
Czas edycji: 2016-04-18 o 20:21
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:24   #4721
201801291006
Konto usunięte

ania0208 klikaj na linka, tam masz wszystko - zakładka kontakt

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-04-18 o 20:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 20:40   #4722
mimi181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Mimi, dziękuję. Liczyłam że szybciej no nic i tak się cieszę, że to już jutro.
A dr sam analizuje te wyniki czy wysyla do genetyka, jak wyniki są poza normą?
Jak z dokładną interpretacją wyników, jeśli są poza normą, niewiem. Same wyniki nie wiele mówią, jedynie pisze czy jest mutacja genu czy nie, reszta to same cyferki i niezbyt zrozumiałe hasła. Dr oglądał wynik, ale u nas nie było mutacji, więc nie drążyliśmy dalej tematu.
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:09   #4723
alutka29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Niestety musisz się wstrzymać jak dr mnie początkowo wysyłał na histeroskopie to dobitnie powiedział aby się nie starać, dokładnie tak jak fuglonka napisała
a w którym dc kazał Ci się zgłosić na histeroskopie ? Ja pisałam mu dzisiaj ,że nie chciałabym stracić cyklu tym bardziej jeśli będzie po tej drożnej stronie i nic nie odpisał kazał zadzwonić w 11 dc . Zobaczę jeśli w ciągu tych kilku dni będę odczuwała kłucie po tej drożnej stronie to nie pójdę a jeśli po tej nie drożnej to zadzwonie i tyle przeważnie czuję kiedy mam owulacje i z której strony, a możecie mi opisać jak to dokładnie wygląda ta histeroskopia? Ja myślałam ,że można się starać w tym czasie bo przecież 12dc to niektóre dziewczyny są przed owu , a po drugie to przecież nie grzebią chyba w jajnikach i w jajowodach a tam dochodzi do zapłodnienia .....
Stary 2016-04-19, 06:40   #4724
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Dziewczynki patrze na kalendarz i nie bardzo chyba będę potrzebować wizyty tak wcześnie - dam wam jeszcze znać ale z moich obliczeń dwa pierwsze tyg maja będą pod znakiem crio natomiast wizytę mam na 11.05 w godzinach południowych. Jak byłaby potrzeba zmiany a bede jeszcze z dr rozmawiac na monitoringu czy nawet w krk chętnie bym się zamieniła na koniec 23-30 maj w godzinach po 16
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:29   #4725
Marty88
Przyczajenie

Mimi Widziałam w jednym laboratorium genetycznym nawet pakiet, że te mutacje i kariotyp mają w pakiecie (w tym omówienie wyników z genetykiem). Na wynik kariotypu 3 tyg, a te mutacje jakoś szybciej Rozejrzyj się, może znajdziesz coś ciekawego
Marty88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:39   #4726
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
ania0208 klikaj na linka, tam masz wszystko - zakładka kontakt
Migotka zapisałam się na 11.05 a ty na jaki termin?
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:18   #4727
fuglonka
Raczkowanie

Alutka ja histeroskopie miałam w 9 dniu cyklu. W ogóle dziwi mnie to ,że karzą przychodzić tak późno. Bo cykl zmarnowany. Ciekawi mnie czy mi pozwolą na babysex po laparoskopii
fuglonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:54   #4728
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
a w którym dc kazał Ci się zgłosić na histeroskopie ? Ja pisałam mu dzisiaj ,że nie chciałabym stracić cyklu tym bardziej jeśli będzie po tej drożnej stronie i nic nie odpisał kazał zadzwonić w 11 dc . Zobaczę jeśli w ciągu tych kilku dni będę odczuwała kłucie po tej drożnej stronie to nie pójdę a jeśli po tej nie drożnej to zadzwonie i tyle przeważnie czuję kiedy mam owulacje i z której strony, a możecie mi opisać jak to dokładnie wygląda ta histeroskopia? Ja myślałam ,że można się starać w tym czasie bo przecież 12dc to niektóre dziewczyny są przed owu , a po drugie to przecież nie grzebią chyba w jajnikach i w jajowodach a tam dochodzi do zapłodnienia .....
Jak byłam jeszcze przed laparo ( w lutym) Nasz dr. powiedział że jakby się nie udało po laparo zajść w ciąże to jak będzie miał urlop w kwietniu to najwyżej żebym zrobiła sobie jeszcze histeroskopie, ale po laparo jak byłam u niego na monitoringu powiedział że lepiej nie tracić cyklu (nawet naturalnego) i że na razie nie muszę robić histeroskopii. Pamiętam że na pewno mówił że zasady są takie same jak przed laparo żeby się nie starać o dzidzie.
Jak wygląda dokładnie "grzebanie" to nie wiem ale może faktycznie nie ryzykować i się wstrzymać

ps. od razu po laparo dr. Gawlik powiedział że czeka na mnie za 2 tyg. na histeroskopie, ale byłam w między czasie u Naszego dr. i powiedział że na razie nie trzeba więc bądź tu mądry
Stary 2016-04-19, 11:47   #4729
alutka29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Jak byłam jeszcze przed laparo ( w lutym) Nasz dr. powiedział że jakby się nie udało po laparo zajść w ciąże to jak będzie miał urlop w kwietniu to najwyżej żebym zrobiła sobie jeszcze histeroskopie, ale po laparo jak byłam u niego na monitoringu powiedział że lepiej nie tracić cyklu (nawet naturalnego) i że na razie nie muszę robić histeroskopii. Pamiętam że na pewno mówił że zasady są takie same jak przed laparo żeby się nie starać o dzidzie.
Jak wygląda dokładnie "grzebanie" to nie wiem ale może faktycznie nie ryzykować i się wstrzymać

ps. od razu po laparo dr. Gawlik powiedział że czeka na mnie za 2 tyg. na histeroskopie, ale byłam w między czasie u Naszego dr. i powiedział że na razie nie trzeba więc bądź tu mądry
No mi dr P też mówił tak samo ,że narazie nie trzeba ,ale kojarzyłam tutaj z forum ,że w sumie nie traci się cyklu a dr Gawlik nie dał mi konkretnej odpowiedzi a pisałam ,że zależy mi ,żeby Go nie stracić a po laparo powiedział mi ,że mam za miesiąc ok 19 dc się zgłosić na histeroskopie. Zobaczymy może rzeczywiście odczekam i jak akurat będę na monitoringu i dr powie ,że cykl po nie drożnej stronie to zadzwonie i umówię się na histeroskopie i tak zawsze jestem ok 9 dc a dr G kazał zadzwonić 11 dc .
Stary 2016-04-19, 12:43   #4730
asiorekkkk
Rozeznanie

Dziewczyny dr Gawlik chyba zawsze po laparo karze każdej zjawić sie na histeroskopie takze lepiej konsultować z dr P czy powinnyście ja zrobic i czy juz czy w innym cyklu. Ja byłam zaraz po laparo bo i tak miałam cykl po strońie bez jajowodu wiec wykorzystałam to na histeroskopie. Jest to szybkie usypianie i wybudzanie, wszystko trwa ok 5 min. Nie ma sie czego bać. Sprawdzają od strony macicy czy w środku jest wszystko ok.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:47   #4731
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
No mi dr P też mówił tak samo ,że narazie nie trzeba ,ale kojarzyłam tutaj z forum ,że w sumie nie traci się cyklu a dr Gawlik nie dał mi konkretnej odpowiedzi a pisałam ,że zależy mi ,żeby Go nie stracić a po laparo powiedział mi ,że mam za miesiąc ok 19 dc się zgłosić na histeroskopie. Zobaczymy może rzeczywiście odczekam i jak akurat będę na monitoringu i dr powie ,że cykl po nie drożnej stronie to zadzwonie i umówię się na histeroskopie i tak zawsze jestem ok 9 dc a dr G kazał zadzwonić 11 dc .
Dobra decyzja, lepiej poczekać na monitoring i wtedy będzie wiadomo co i jak, a dr P coś na pewno doradzi
Stary 2016-04-19, 16:57   #4732
jazzjazz
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki
Ależ wstrzymany ruch na forum
Nadzieja wysłałam Ci priva
Kamila jak się czujesz ?
Chal
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:08   #4733
201707171038
Konto usunięte

jakby któraś z Tarnowa była w wielkiej potrzebie póki dr nie ma to mam recepte na lutke na ryczałt i na dupka 100% po 1 op. mi nie są potrzebne już a jakby któraś potrzebowała to prosze o kontakt na priv
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:17   #4734
alutka29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jols Pokaż wiadomość
jakby któraś z Tarnowa była w wielkiej potrzebie póki dr nie ma to mam recepte na lutke na ryczałt i na dupka 100% po 1 op. mi nie są potrzebne już a jakby któraś potrzebowała to prosze o kontakt na priv
Jols teraz zauważyłam 13.04.2016r -Aniołek tak strasznie mi przykro
Stary 2016-04-19, 20:22   #4735
jadzialg84
Rozeznanie

Alutka chodzi o to, że jak zrobisz po owulacji to jak dojdzie do zaplodnienia to komórka może być przedmuchana po za jajowody i macice. Dlatego w większości robi się przed owulacja, tak samo laparo lub hsg lub jak robi się po owulacji to się wstrzymuje od starań. Zniszczenie przyszłej ciąży to jedno, a co jak zarodek zagniezdzi się po za? Kiedyś oglądałam taki reportaż, że urodziło się dziecko z takiej ciąży - zagniezdzenie było na scianki macicy, ale na zewnatrz.
jadzialg84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:58   #4736
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jols Pokaż wiadomość
jols - przykro mi bardzo
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 21:03   #4737
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania0208 Pokaż wiadomość
Migotka zapisałam się na 11.05 a ty na jaki termin?
Mam termin 2 tyg później

Alutka, na Twoim miejscu poszłabym na histero w cyklu po niedrożnej stronie.

Marzena
czekam ma te radosne wieści, może chociaż Tobie się powiedzie w tym cyklu

Jols wtf?
Stary 2016-04-19, 21:47   #4738
blaira
Wtajemniczenie

Wróciliśmy dziś z badań kariotypu oraz udało mi się zrobić również na NFZ pakiet badań na MTHFR, V Leidena i Protrombiny co mnie bardzo cieszy.
Wyniku mamy się spodziewać za ok 3-4 tyg, w razie jakiś nieprawidłowości zapraszają na konsultację.

Chcę poczekać na te wyniki i dopiero z nimi się udać do Dr.
Najprawdopodobniej będę chciała odstąpić termin na 05.05 na godz 10 w Krakowie.
Stary 2016-04-19, 21:59   #4739
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Wróciliśmy dziś z badań kariotypu oraz udało mi się zrobić również na NFZ pakiet badań na MTHFR, V Leidena i Protrombiny co mnie bardzo cieszy.
Wyniku mamy się spodziewać za ok 3-4 tyg, w razie jakiś nieprawidłowości zapraszają na konsultację.

Chcę poczekać na te wyniki i dopiero z nimi się udać do Dr.
Najprawdopodobniej będę chciała odstąpić termin na 05.05 na godz 10 w Krakowie.
Miałaś skierowanie na te badania? Mam zrobić badanie mutacji mthfr. W jakich przypadkach jest ono refundowane?
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:32   #4740
blaira
Wtajemniczenie

Kana,

Mi Dr zalecił zbadanie kariotypu.
Po skierowanie do poradni genetycznej poszłam do lekarza rodzinnego.
Najszybszy termin znalazłam w Kielcach. Napisałam do nich z pytaniem, czy jeżeli z wywiadu przez nich przeprowadzonego wyszłaby potrzeba zbadania też pod kątem MTHFR zrobią mi te badania poprzez NFZ.
No i tak .... dziś miałam zrobione oba badania.

To badanie robią w poradni nakrzepliwości na Skawińskiej...ale o terminach szkoda gadać...zapisywałam się chyba jakoś w styczniu na październik :/ a jak tak dalej pójdzie to wszystkie badania bede miala już zrobione do października zamiast mieć od nich poprzez NFZ.

Kana czy któreś z badań masz dodatnie w kierunku nadkrzepliwości?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości