Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-24, 13:14   #4711
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

LaMary, ale ci fajnie
U mnie też ładnie, słonecznie. Spacer zaliczony
Stary 2017-03-24, 13:36   #4712
aussiewoman
Zakorzenienie

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true

Zgadzam się z tym artykułem w 100%
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:45   #4713
gosia261282
Gang Iren

Dobry artykuł, również się zgadzam.
Stary 2017-03-24, 13:53   #4714
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true

Zgadzam się z tym artykułem w 100%
Zgadzam się z Tobą Aussie, a jakie wątpliwości budzi realizacja programu na przyszłość... Strach się bać?
Zawsze kij ma dwa końce... Dzieci to sprawa rodziców. Dodam, odpowiednich rodziców, a nie obarczanie całego społeczeństwa.
Gdzie pojawiają się pieniądze tam, jak wiadomo, konflikty...
Nie zawsze jest tak, że rodzina dysfunkcyjna otrzymuje całość świadczenia, bywa, że 500+ przekazywane jest w innej formie np. rzeczowej. To dla dobra dzieci.

I tak nie zlikwidujemy nierówności społecznych, niestety nie ma rozwiązań sprawiedliwych

Tak, z jednej strony sama widzę, że świadczenie wychowawcze pozwala rodzinie lepiej funkcjonować ( np. lepsza odzież dla dzieci, więcej atrakcji typu wakacje ). jednak rozdawnictwo ma też drugą mroczną stronę ( patrz artykuł ).

Czy nie lepiej byłoby zainwestować w lepsze wynagrodzenie i pracę oczywiście, opiekę nad dzieckiem ( tańsze i dostępne żłobki i przedszkola ), edukację ( tańsze podręczniki dla starszych dzieci ), dodatkowe zajęcia nie tylko dla słabszych dzieci ale też zdolnych ( bo o nich również zapominamy ), opiekę lekarską ( drogie leki, ograniczony dostęp do specjalistów - kolejki itd )

Mam jeszcze wyliczać ?

Caffe, rozjaśniałam zęby półtora roku temu metodą Philipsa. Mam też nakładki i żel tej marki, który sporadycznie używam. Zęby bolą
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 16:01   #4715
gosia261282
Gang Iren

Fajnie być mamą
Chwalę się co dostałam z okazji Dnia Matki

20170324_154340.jpg
Stary 2017-03-24, 17:18   #4716
Konto usunięte

Fajnie być mamą 😀 Słodkie 😀 Czy Dzień ten nie przypada w maju?
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 17:39   #4717
Michell72
Zakorzenienie

Fajnie Gosia,fajnie..
To takie miłe prawda?

La Mary frencz na pazurkach
Mam i ja

Jaki peeling fundujesz sobie po mezo?

Zmęczona jestem..
Chyba sobie drzemkę zafunduję..
A co

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

La Mary do tej pory tez zamawiałam ze sklepu internetowego Esteticka,ale juz ani myslę od nich brać..
Pazera Miszka ..
W Topestetic dostałam pakiet próbek Phenome(sporo),próbki cell fusion,neostraty,sesdermy i innych firm(tez nie mało tego), pędzel i zestaw gąbek do makijazu..aaaa i kupon 20 zł na nastepne zakupy.
Wysyłke tez mają free..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 17:44   #4718
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Fajnie Gosia,fajnie..
To takie miłe prawda?

La Mary frencz na pazurkach
Mam i ja

Jaki peeling fundujesz sobie po mezo?

Zmęczona jestem..
Chyba sobie drzemkę zafunduję..
A co
Witaj Miszka, utnij sobie drzemkę albo szybciej połóż się spać Czasami kładę się do łóżka z myślą, że sobie poczytam...i czytam chwilę, czasami dłuższą chwilę i odpływam

Peeling robiłam kiedyś bodaj glikolowy. Chociaż nie do końca jestem tego pewna.
Zawsze jesienią robię mikrodermabrazję, później 2-3 mezoterapię igłową u lekarza. Robiłam raz mikroigłową ( robiła kosmetolog ) ale wolę taki hardcore przez lekarza

Miszka, jaki wyglądają procentowo rabaty w sklepie internetowym?

O! To robię tam zakupy

Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Czas edycji: 2017-03-24 o 17:46
Stary 2017-03-24, 19:04   #4719
Kamlisa
Zakorzenienie

Dircik, fajne te Twoje getry, ale jak kocham kolory w garderobie - tak legginsy maja być czarne/granatowe Uważam, ze moje nogi w kolorowych i wzorkowanych nie będą wyglądały wesoło, a żałośnie...Wystarczajaco się zestresowałam dziś w tkmax - wzięłam do mierzenia kostiumy i sportowe spodnie właśnie. mała przebieralnia, duże, mocno podświetlone lustra...Teoretycznie spodnie pasowały i kostium tez, ale nie podobałam się sobie Stwierdziłam, ze szkoda kasy, spodnie mam, a na siłownie poki co nie chodze, kostium tez mam, a stroic nie ma czego...Zdołowałam się i już W innym sklepie przymierzyłam kiecke i letnie spodnie. Letnie spodnie były dopasowane w jednym miejscu w łydce, co mnie wkurza, bo wszędzie sa luźne...Jasna sugestia, ze mam za grube łydki Niech spadają...Sukienka z kolei była za luzna i odstawała przy dekolcie...W tkmax były fajne kurtki zimowe i wiosenne, ale znowu przemówiłam sobie do rozumu: potrzebuję...? Nie? To i dobrze. To samo przeszłam w van grafie ( chyba tak to się pisze), gdzie większość cen była zniechecajaca. Znowu w przecenach fajne kurtki i płaszcze w cenach przystępnych, ale w ciuchach naprawdę potrafie być asertywna No, serum z witamina C mnie pokonało
Ale jak mam zbierac na estetyczna, to trzeba oszczedzac, oszczedzac...
Caffee, tz ćwiczy jedna joge, która podesłałas

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Aussie, Itaka nadal lata ze szczecina, właśnie sprawdziłam mój hotel
La Mary, zależy, ile procent ma Twój wybielacz. nakładkowe wybielanie od 10-16%, w zasadzie robią 10, 15 i 16% - i to sa wybielanie całonocne, czyli na 8 godzin. Wrazliwosc pojawia się tak czy tak, w roznym stopniu. Ja planuje chyba w maju znowu robic, właśnie nocne, 15% chyba. nadwrazliwosc będzie, najczęściej musze robic przerwy na 1-2 dni. I pamiętaj o białej diecie przez cały czas wybielania i ze 3 dni przynajmniej po!
U doktora byłam, veni, vidi, vici...Ceny estetycznej sa bardzo wysokie, ale jak popatrzyłam na ciuchy w vaan grafie to tez sa wysokie No i co, dom remontuje, a siebie zaniedbam...?
Obejrzał mnie i stwierdził: ultraformer najpierw. nastepca ulthery, miał oba, stosował przez kilka lat, porównał, ulthere sprzedał, ultraformer pozwala osiagnąc lepsze rezultaty, jeśli się ma doświadczenie, a on ma. To działa na tkanki głębokie i głębokie włokna kolagenowe. Na płytsze - po ultraformerze accent, ewentualnie mikromezo. uważa, ze mikromezo typu dermapen daje nawet lepsze rezultaty, niż klasyczna mezoterapią. Ewentualnie na końcu trochę wypełniacza w doline łez i trochę w policzek, ale w specjalne miejsce, pod mięsień raczej, by nie tworzyć sztucznie wypukłych policzków. To ma poprawić rusztowanie mojej twarzy i owal na kilka lat, wzmagając produkcje kolagenu...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 07:28   #4720
Konto usunięte

Kawa podaję kawałek czekolady. Zapraszam

Kama, rozumiem Ciebie... oj, tak... Ja często też załamana po wyjściu z przymierzalni jestem Odstające sukienki w miejscu moich piersi powodują zachłanne wręcz szukanie informacji w necie o chirurgii plastycznej...
Spodnie, spódniczki natomiast w pasie odstają i też mnie ...trafia
Co dziwne ( no... dziwne ) to prawie zawsze, to co drogie ładnie układa się na ciele
Ostatnio przymierzałam super spodnie jeansowe boyfriends w Arytonie. leżały idealnie. A nie miały I pomimo, że mam u nich rabat ( raptem 5 % ) zrezygnowałam. Chociaż często o nich myślę

Kiedy czytam, co musisz zrobić, to doceniam 'moją' Dr, która dba o moją cerę. Doceniam też pielęgnację ( chociaż nie raz od niej odchodzę ) dzięki której mój owal jeszcze nie siada jednak, jak mówi Dr, kiedy przyjdzie klimakterium to strach się bać
Kama, o duże policzki nie masz się co obawiać, jeśli masz doświadczonego lekarza. 2 ml to tylko lekkie zaznaczenie. Dla przykładu, mam kość policzkową wystającą ( bo twarz szczupła ) ale przy wymodelowaniu jest subtelny efekt.
Niestety panuje w TV jeszcze trend nadmuchanych policzków...
Co do mezoterapii dermapenem, to nie znam. Jednak poczytałam przed chwilą Liczy się głębokość podania preparatu. Ja mam robioną albo klasyczną albo wital injektor. Ale robi to ;moja; Dr. Kosmetolog robiła by własnie na głębokości najniższej. Natomiast Dr jak mi zapoda preparat, to gdyby nie znieczulenie, to moje gałki oczne oglądałyby widoki gabinetu zabiegowego z drugiej strony okna

Na laser mam od dawna ochotę, właśnie na ten, o którym piszesz. Pisałam również już o HIFU. W maju kroki kieruję do gabinetu, to popytam dokładnie.

Kama, mam b. wrażliwe zęby i... z natury żółte więc wybielam kopę lat i będę wybielała do sądnego dnia
Ale nie na śnieżnobiałe, bo czuję się, jakbym miała sztuczne zęby
Taka biel w TV wygląda świetnie, ale w realu już mniej.
Natomiast nakładki stosuję wg zaleceń stomatologa a nie informacji na ulotce. Moja wrażliwość jest okrutna. Nakładki mogę zakładać na 4-5 godz. Niestety zdarzyło mi się, że zasnęłam w nich. Mam na szczęście żel na nadwrażliwość zębów Relif, który pomaga. Jednak i tak cały dzień są wrażliwe, tyle, że nie bolą
Stary 2017-03-25, 11:38   #4721
Anyzkowa
Zakorzenienie

Kama a czy wypełnienia w zębach również się wybielą ?
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 17:16   #4722
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mar_jolka Pokaż wiadomość
Mnie sie tez bardzo podobaja szczegolnie ze sa wysokie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Widziałam w ecospa barwniki do mydła, może Cię zainteresują

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 19:52   #4723
Kamlisa
Zakorzenienie

Anyz, nie, wypełnienia, korony itp. się nie wybielają. wszelkie zmiany wypełnien natomiast dopiero 2 tygodnie po wybielaniu, bo wtedy kolor się ustabilizuje. Dotyczy to zwłaszcza wybielania gabinetowego, w którym efekt mamy od razu, ale spora czesc tej białości to dehydratacja, po uwodnieniu tkanek zeba kolor ciemnieje trochę.
LaMary, pielegnacja choćby najlepsza i najdrozsza nie ma wpływu na owal Podobnie zresztą zabiegi działające płytko, czyli mezo, dermapeny, exilis, zaffiro itp. Tu jesteśmy w obrebie gornych warstw i ewentualnie gornych włokien kolagenu i elastyny. Osłabienie i zwiotczenie tych głębszych, połączonych już z powięziami oraz zanik tkanek podskórnych - mięśniowej, tłuszczowej - powodują ubytki tkankowe i "obsuwanie" się owalu, chomiki...
Ja chomików jeszcze nie mam, po prostu widze, ze moja i tak zawsze nieco płaska twarz robi się jeszcze bardziej płaska, z tendencja do ciagniecia i tak opadających kącik ust w doł. PLus bruksizm i nasilający się ostatnio przerost żwaczy i - jak zauważył doktor - nadczynność mięsnia brodkowego...
Bezlitosne lustro na kilku scianach przymierzalni, które jasno pokazało mi, ze moje tyły wygladaja znacznie gorzej, niż sądziłam - pokazało mi jednak uprzejmie, ze nie mam sladu drugiego podbródka tak samo, jak 20 lat temu Chociaz to...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

I sprawdziłam - Accent prime to nie laser - to radiofrekwencja i ultradzwieki
http://www.esteticmed.pl/oferta/zabi...ccent-prime™
Stary 2017-03-25, 22:28   #4724
caffeine
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Właśnie obejrzałam bardzo fajny film "Danish girl" - polecam.
Przy okazji wcięłam michę lodów czekoladowych, pycha!

Teraz poćwiczę trochę, nocny marek ze mnie...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Kama, którą jogę konkretnie ćwiczy twój Tż? Jestem pod wrażeniem No tylko nie mów, że tą na nadgarstki...

Co do zakupów ciuchowych - znam ten ból... jedynie sportowe kupuję bez problemu i bez wyrzutów sumienia. Polecam Ci Nike, wszystko oprócz tej lini PRO (nie wiem do kogo ten dizajn jest kierowany? Może do kulturystów? Okropny!)
Świetne będą wszystkie ciuchy z materiału Dry-fit. Śliczne są te z linii do biegania

...a zamiast ciuchów najcześciej kupuję... kosmetyki

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Miszka, na jaką kwotę zrobiłaś zakupy aby otrzymać takie bogactwo próbek?
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 23:49   #4725
Michell72
Zakorzenienie

Kam jutro zadzwonię
Ty pisz kochana na ile te strzały wycenił t
Jednorazowo czy jak ?

Caffe za 165zł .
Kupiłam serum z Neostraty
Podrzuc kochana raz jeszcze linka do jogi,na zgrabne ramiona..

La Mary musze sobie zapisac nazwę tego żelu.
Też wybielam(łam) nakładkowo.
Nadwrażliwośc w trakcie i po- jest do bani...
Lepszy efekt bieli uzyskasz jak pójdziesz pod lampę (no mam durne skojarzenia)i tam lekarz Ci przeciągnie wybielaczem i podświetli zębiska.
Pewnego razu miałam tak ładnie zęby wybielone,że asystentka sie pytała -czy to mojeMiałam gębe rozdziabioną jak pirania,więc odpowiedzieć nie mogłam,ale rzuciłam głupawej powłóczyste spojrzenie
Nie no babci kurna...

Teraz juz nie mam takiej bieli..

Ale to wszystko wina zgubionej nakładki.
Tak,tak,jeszcze nie zrobiłam nowej.

Jestem taka niewybielona..
Kto mnie psytuli...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 07:36   #4726
Konto usunięte

Witam

A ja skowronkiem jestem i o północy smacznie śpię, przytulona do Tż lub córki lub syna. Zależy gdzie głowę przyłożę Latam po pokojach wraz ze zwierzyńcem który mi zawsze towarzyszy.

Kama, leczyłam się lata temu na bruksizm. Nosiłam b. długo szynę. A bruksizm u mnie wywoływał ból karku. Młoda byłam
Teraz jest super.

Oczywiście, ze kremy nie są w stanie powstrzymać starzenia Niestety, jednak uważam, że dobra pielęgnacja na długo dopieszczała moje 'rusztowanie' Do czasu... wiadomo. Dlatego teraz cięższy kaliber idzie w ruch.
Mnie po ostatniej ciąży ( kiedy drastycznie schudłam ) również w okolicy ust pojawiły się cienie ( nie powiem, żeby to były zmarszczki marionetki, ale po prostu nawet podkład cieni nie ukrył). Wypełnione te cienie miałam kwasem polimlekowym. Podobno jako jedyny z kwasów powoduje stymulację kolagenu. Nie wiem, czy dobrze o tej metodzie piszę, bo za bardzo to mnie nie interesuje. Ma działać
W każdym razie córa ma 7 lat, a problemu nie ma...

Nadczynność mięśnia brodkowego... chyba z czystej ciekawości sprawdzę co to?

Kama, Ty płaska a ja końska twarz ...

Miszka, oczywiście, że wybielam lampą. Nakładkami to można sobie ... Mają być dla podtrzymania bieli. Zęby lampą rozjaśniałam półtora roku temu a do dnia dzisiejszego mam jeszcze żel wybielający Czyli używam nakładek rzadko. Po pierwsze ból, po drugie nie ma takiego efektu jak po profesjonalnym wybielaniu.
Niestety codziennie kawa, herbata i do kolacji lampka czerwonego wina ( no... może nie codziennie ale lubimy ). A zęby sobie powolutku ciemnieją
Co dwa lata niestety wybielam Chociaż to podobno norma.
Trochę pomaga piaskowanie, bo lekko rozjaśni. Ale zawsze czuję niedosyt... że to jednak nie ta biel o jaką mi chodziło.

Caffe, podziwiam że ćwiczysz tak późno. O tej porze, jeśli jesteśmy w domu to zazwyczaj albo mam coś do dokończenia z pracy, albo potrafię już leżeć ( nierzadko spać ) i czytać.

Wczoraj kupiłam w aptece Sesdermę Factor G renev - krem i serum. cena mnie przyciągnęła. Dostałam chyba z 20 próbek z Sesdermy. W każdym razie uzbierał się mały słoiczek

Kama, właśnie poczytałam o tym mięśniu brodkowym . Taką "skórkę pomarańczową" na brodzie ma moja koleżanka. Ma cerę dosyć grubą, jednak problematyczną. Zwłaszcza przed @ chociaż dojrzała z niej kobieta... Starsza ode mnie. I chociaż nigdy nie przyznała się, że robi coś z zabiegów ( zresztą ja też nie rozpowiadam, raptem 2 czy 3 koleżanki wiedzą ) to od czasu do czasu widzę, że ma gładką brodę i całą twarz

Czas edycji: 2017-03-26 o 08:01
Stary 2017-03-26, 08:55   #4727
Kamlisa
Zakorzenienie

Caffe, tz cwiczy to na boląca szyję 2 wersje...
Przy zakupach ciuchowych potrafie zachować rozsądek i zimna krew. Może nie zawsze, ale przeważnie Wiem, ze mam pełna szafe, nie wyrastam za bardzo, nie niszcze, nie sa to rzeczy jednosezonowe... Zatem w sklepie nie czuje głodu zakupów Wczoraj znowu w szczecinie przymierzyłam pare rzeczy. ładne kurtki, pasujące na mnie, cena do zaakceptowania...Ale zapytałam znowu, czy tego potrzebuje i pamięć podsunęła mi zawartość szafy. Owszem, paroletnia, ale nadal zdatna do użytku. I bez żalu poszłam dalej...Natomiast serum z wit C, masło mango, samoopalacz i kapsułki arden mnie pokonały W tym momencie moja pamięć nie podsuwała mi innych ser, masełek, samoopalaczy z mojej szafy Wybiórcza taka...Może dlatego, ze serum zajmuje mniej miejsca, niż kurtka i zdecydowanie szybciej zostanie zużyte
Miszka, wybielanie gabinetowe NIE daje lepszego efektu, tylko szybszy I bardziej ulotny. Jak pisałam - pierwsze wrazenie to dehydratacja Trwalsze jest nakładkowe. A co do lampy - cóz, producenci reklamują, ale nie ma konkretnych badan ( poza producentami lamp ), ze swiatło i temperatura cos daja w wybielaniu.
Stary 2017-03-26, 09:03   #4728
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry

A mi się chce odświeżyć szafę. No niby mam ciuchy, ale coś nowego mi się chce

Jutro jadę do Polski. Do piątku. Tylko z mężem. A tu dzieci przeziębione i niestety muszę je z babcią zostawić. Kosmetyków trochę kupię... o ile nie zbankrutujemy u dentysty z tż
Stary 2017-03-26, 09:14   #4729
Kamlisa
Zakorzenienie

Mówie to jako lekarz i pacjent, miałam obie metody wybielania. I lekarze mi znani a doświadczeni i wiarygodni - wybielanie lampowe daja właśnie dla pacjentów chcących szybszego efektu. Sobie raczej nakładkowe Oczywiście profesjonalnymi zelami, nie byle czym z netu, drogerii itp. Osobiscie tez uważam wybielanie nakładkowe choć stopniowe i bardziej męczące - za bezpieczniejsze. A nagrzewanie lampa za ryzykowne bardziej. Natomiast przy nakładkowym dluzej utrzymuje się wrazliwosc i bardziej obrywają dziasła.
Tak czy tak - planuje w maju, raz do roku robie, czasem raz na 2 lata. częściej niż 2 razy nie można.
Wczoraj kolezanka zrobiła mi taka mini szyne amerykanska na początkowe rozluźnienie mięsni. na 2 zęby w sumie. czułam się, jak bokser przed walka, ale udało mi się zasnąć. normalna szyna będzie potem. I czemu mi się to nasiliło...? Nie stresuje się, nie zaciskam, nie zgrzytam...No i poparła botoks w żwacze jako uzupełnienie, oczywiście tylko podany przez specjaliste.
laMary nie mam skórki pomarańczowej na brodzie ani gdziekolwiek Nadczynnosc objawia się u mnie intensywna praca mięśnia, gdy mówie, co może mi dodatkowo obciazac doł twarzy Tez botoks w minimalnej ilości na to
Topestetic jest bardzo dobrym sklepem, ostatnio nie korzystam, bo mam zapasy, ale zestawy sesderma kupowałam tam w bardzo dobrej cenie - serum i krem w cenie samego serum.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Gosia, laska młoda i szczupła, jak Ty - bez trudu cos dla siebie znajdzie - w sieciówkach, outletach czy lumpeksach
Wczoraj zakupy ciuchowe robiłam dla tz. Potrzebował zwykłych tshirtow pod fartuch - cienkie, przewiewne, bez wzorów. No i zaczał się burzyc na ceny W tkmax - znalazł po 60-70, w reserved po 50...W końcu weszliśmy do jakiejś biedniejszej sieciowki, gdzie z triumfem upolował po 12.99. wziął 5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 09:37   #4730
wasylisa123
Rozeznanie

Jest blog o minimalizmie

http://simplicite.pl/

trochę pomógł mi uporządkować szafę...Nie jestem fanką jej stylizacji,zresztą ona sama przyznaje,ze nie zna się na modzie, ale zebrała do kupy to, co niby się wie..
W każdym razie w tym duchu an razie nie odkupiłam sobie ani jednej torebki po wyrzuceniu 6....Chociaż wczoraj zepsulam 7 i jak nie wymyślę, jak ja naprawić to torebkowo zrobi się ubożuchno

Intrygujący serial

http://www.serialowa.pl/140019/seria...l-brazylijski/

Cudna pogoda, choć zimno jeszcze. Prawie 20 stopni już za moment w przyszłym tygodniu. Przebieram nogami,żeby przetestować nowe baleriny

Miłej niedzieli

Edytowane przez wasylisa123
Czas edycji: 2017-03-26 o 09:50
wasylisa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 10:00   #4731
Kamlisa
Zakorzenienie

u mnie tez zimno, ale słonecznie. Rano przymrozek, ale wkrótce tz planuje wystawić się na słonce
Stary 2017-03-26, 10:02   #4732
wasylisa123
Rozeznanie

Wieje...Właśnie wiatr sponiewierał mi suszarkę na balkonie
wasylisa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 10:09   #4733
gosia261282
Gang Iren

U mnie wczoraj jedno pranie wysuszyło się na dworze i drugie prawie też, jeszcze dosycha w domu. A dziś już pościele wyprane wiszą. Pięknie, słonecznie, idę na spacer z moimi zasmarkańcami.
Stary 2017-03-26, 11:04   #4734
Kamlisa
Zakorzenienie

tz się smazy na leżaku
Stary 2017-03-26, 12:26   #4735
caffeine
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kama, a mój Tż myje okna... ja piję kawę
(Czyżby miał coś na sumieniu? )

Piękny dzień

Linki do ćwiczeń powrzucam jak będę miała nieco czasu, muszę je odszukać bo ciągle trafiam na nowe - ostatnio Tim mnie inspiruje
Mała mnie ciągnie za rękę - idziemy na spacer!

Gosia, jeśli masz ochotę na nowe ciuchy, to należy odświeżyć garderobę. Czasem ma to związek nie tyle z zakupami ciuchowymi, co zamanifestowaniem ZMIANY.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Nigdy jeszcze nie wybielałam zębów... może czas na mnie
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 13:01   #4736
gosia261282
Gang Iren

Caffe, oj tak ZMIANY mi się chce. I dlatego wybieram się do fryzjera

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Też nigdy nie wybielałam zębów, ale jakoś nie przeszkadzają mi takie jakie są.
Stary 2017-03-26, 13:22   #4737
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Caffe, oj tak ZMIANY mi się chce. I dlatego wybieram się do fryzjera

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Też nigdy nie wybielałam zębów, ale jakoś nie przeszkadzają mi takie jakie są.
Gosiu, może nie musisz wybielać, bo masz ładne zęby. Moje są naprawdę żółte
Stary 2017-03-26, 13:26   #4738
gosia261282
Gang Iren

Do białych to moim daleko, ale żółtymi też bym ich nie nazwała.
Stary 2017-03-26, 13:28   #4739
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kama, a mój Tż myje okna... ja piję kawę
(Czyżby miał coś na sumieniu? )

Piękny dzień

Linki do ćwiczeń powrzucam jak będę miała nieco czasu, muszę je odszukać bo ciągle trafiam na nowe - ostatnio Tim mnie inspiruje
Mała mnie ciągnie za rękę - idziemy na spacer!

Gosia, jeśli masz ochotę na nowe ciuchy, to należy odświeżyć garderobę. Czasem ma to związek nie tyle z zakupami ciuchowymi, co zamanifestowaniem ZMIANY.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Nigdy jeszcze nie wybielałam zębów... może czas na mnie
Caffe, Tż w zeszłym roku ( też wiosna była ) napisał SMS o treści, że ma dla mnie niespodziankę. Wyobrażałam sobie mnóstwo rzeczy jednak nie wpadłabym na to, co mi przygotował. Byłam niecierpliwa ale musiałam poczekać kilka godzin, bo byłam w pracy.
Otóż kupił myjkę czy odkurzacz bezprzewodowy do mycia okien. Umył mi cały parter okien Cieszył się jak dziecko, bo nie dość, ze okna czyste to jeszcze poćwiczył sobie...
Wspomnę, że ramy okienne pozostały brudne
Spuszczę zasłonę miłosierdzia

Kama, przepraszam, jeśli uraziłam ale taką informacje znalazłam w necie
Na szczęście, przed chwileczką rozmawiałam z sąsiadką również dentystką, która mi wszystko przetłumaczyła. Zaczęła tak, jak stomatolog, czyli tym waszym specjalistycznym słowniczkiem ale poprosiłam o tłumaczenie na chłopski rozum i mniej więcej wiem, w czym rzecz. Może ten mięsień bródkowy ma wpływ na Twój bruksizm, tak twierdzi sąsiadka-dentystka ( stosuję wymiennie te synonimy ). Mięsień związany jest z emocjami. A napięcia, które towarzyszą od nastu lat wpływają na m. in. krążenie krwi, układ chłonny, odpornościowy itd. Szybciej też powstają bruzdy wargowo-bródkowe, ponieważ napięcia 'rozchodzą się' w stronę stawu żuchwowego. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam...
W każdym razie, wiadomo już, ile bzdur można przeczytać
A u mnie bruksizm to był tylko ból kręgu szyjnego ( z tyłu ). Nie miałam żadnego zgrzytania zębów, "startych" zębów, czy napiętej szczęki. Tylko ból...

Czas edycji: 2017-03-26 o 13:44
Stary 2017-03-26, 13:33   #4740
gosia261282
Gang Iren

Tu są odcienie zębów od 0 do 5. Mój to będzie 1 lub 2.

dobor-koloru-zebow.jpg

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości