|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Monnia mamy Zestaw plansz magnetycznych i literek do nich . Tj metoda czyt wg glena domana
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- O my mamy rok w lesie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() dziewczyny oby się sprawdziły wasze wróżby !! moja mama twierdzi, że inaczej wyglądam w drugiej ciąży więc obstawia dziewczyne ! Młodego zmajstrowaliśmy po owulacji więc tu się zgadzam Młody lubi zwyklą herbate, wode, sok pomarańczowy a najbardziej kocha mleko Ewa - super pomysł na prezent ![]() Aczka - Jaś to artysta my to wszystkie wiemy ! u nas też brak zainteresowania puzzlami ale auta, klocki i książki uwielbia. Niestety pluszaki też stoją i się kurzą. |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina nie wybierasz sje na usg genetyczne? Moze by cos doktorek zobaczył wtedy
u mnie cora była wykryta wlasnie na usg genetycznym Ja mam tak wysypana twarz ze najlepiej bym zeobila gdybym siedziała w domu i nie straszyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka, co to za plansze magnetyczne??
Jezu, ja tez jak smierc na chorągwi wygladam. zmeczona okrutnie jestem. Paulina, parka chlopakow tez fajny zestaw
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro moge zrobic zdj ,teraz nie chce córze przewracac w pokoju.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Dokładnie takie mamy http://www.magwords.pl/produkty/zest...magwords-primo Z tej str tez kupowałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Też próbujemy czytać globalnie, tylko ja sama wyrazy podrukowałam i zalaminowałam. U nas idzie to powolutku, ostatnio jest bardzo pobudzona popołudniami, więc efektywne to nie jest. Myślę, że zimową porą będzie nam szło lepiej.
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
nie slyszalam o czyms takim.
musze temat zaglebic. ale cena wymiata |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
No cena faktycznie jest porażająca ale myślę że warto się nad tym zastanowić. Zbliżają się długie deszczowe jesienne dni wiec pomysł jest jak przetrwać 😉😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
namarelle-to prawda z tą płcią! plemniki z chłopakami są mniej trwałe i one zapaładniają jajeczko w centrum owulacji lub bardzo blisko (nie ważne przed czy po). a plemiczki z dziewczynami żyją dłużej i one dotrzeć mogą na miejsce dłużej po owulacji lub poczekać na miejscu na owu
tak czytałam i u mnie tak było Ewka-fajny odkurzacz, bierz! aczka-"Ilustrowany inwentarz zwierząt". "Wieli skarbiec bajek". a na zaś"skrzaty"oraz "Skrzat nie śpi"-ta jest super wciągająca! ![]() a ja dziś stłukłam termometr, nerwów się najadłam, bo to niezdrowe. łącznie to chyba dziś ze 4 godziny na podłodze w łazience spędziłam. bo kilkukrotnie z latarką każdy cm przeczesywałam i fugę w poszukiwaniu tych kulek. umyłam kilka razy, wywietrzyłam. no chyba nie została żadna. dobrze że upadł mi w łazience na płytki, a nie w jakimś innym miejscu. ale i tak oczywiście wolałabym nie rozbić. aż z tego wszystkiego nie poszłam do pediatry. temp. nadal około 37,2-37,3. ale takie marudestwo że szok.
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-09-06 o 21:58 |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzieks dziewczyny to biore!
u nas M pija czasem moja herbatę a tak to wode ![]() dzis mówię M "chodz idziemy zapytać babcie Marysię jak się czuje" wchodzimy do pokoju i mówie zapytaj babci a M "babcia Pasisia ciujeś?
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
lindzia, skad wytrzasnelas rteciowy termometr?
tez bym sie stresowala bo stluczeniu. dzieki za pozycje ksiazkowe. musze powoli wyjsc z tych obrazkowych ksiazek, zaczac Jaskowi konkretnie czytac. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- ewka, slodko |
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja zrobiła sobie z tego zabawe i Sama przynosi plansze by jej pokazywać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka - jutro idę
ale lekarz mi powiedział, że na tym etapie narządy płciowie wyglądają identycznie u chłopca jak u dziewczynki.Na usg połówkowym pewnie poznam płeć. Tablica fajna - ale rzeczywiście cena wymiata !! Aczka - ja wyglądam tak jak ty - tylko wersja plus size
|
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka-a mam chyba ze trzy jeszcze, ale postanowiłam oddać do apteki. a dziś chciałam sprawdzić czy elektroniczny dobrze mierzy.
Ewka-hahah, a dziś jak mój tż wócił z pracy to mały - "tam jeśt jojo", bo zapomniał pojemniczka z jajkiem na twardo zabrać i mówiłam o tym dziś haha ![]() paulina-pwodzenia na usg! a może gin jednak jakiś spec od tch narządów i jednak odróżni. są tacy, co potrafią, tylko nie każdy chce mówić, żeby w razie czego nie wyjszło na to że nie poznał się
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-09-06 o 22:07 |
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas hitem jest zbiór wierszy najpopularniejszych wieszczy
do znudzenia musze mowic wierszyk "pranie" nawet fragment "pucu pucu " mowi no i pokazuje do wierszyka takze razem z animacja takie opowiadania jak Kubus Puchatek raczej ja nudzą . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Paulina prawdę lekarz Ci powiedział tylko ze taki "dzyndzel " miedzy nogami ktory jest na tym etapie w zależności od położenia względem ciała swiadczy o chłopcu bądź dziewczynce tłumaczył mi to ten doktorek od genet jak byłam w ciazy z cora i dobrze ta lekcje zapamiętałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie moze i to nie maly wydatek te tablice ale kupujemy albo kupowalysmy dzieciom zabawki ktore niejednokrotnie drożej nas wyszły
a sa rzucone w kat . Takie tablice moga nawet posłużyć do nauki angielskiego pozniej Mozna owszem samemu porobić tylko to sporo zabawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wlasnie o to mi chodziło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
lindzia haha
teraz nic przed ojcami nie ukryjemy bo dzieci wygadają ![]() ![]() my z tz co dzien patrzymy na Maję i się zastanawiamy kiedy ona tak urosła! u nas branie mają krótkie wierszyki lub ksiązeczki 4-6stron córka wogóle uwielbia czytanie oraz opowiadanie co widac na obrazkach o 6tylko oczy otworzy patrzy na półkę z ksiązkami i mówi "bla bla bla" czyli aby jej czytac ![]() swoją drogą to się nam uzbierało tropchę tych książeczek
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
O tak ,jak idziemy na spacer to stale pyta o wszystko. Juz nieraz nie wiem co pokazuje nawet
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
jelonek-ja daję czasem słabą herbatę czarną, ale to rzadko. bez cukru i bez cytryny. a tak to woda.
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie ze herbata parzona do 3 min ma najwiecej kofeiny?
taka ciekawostka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pytam z ciekawości
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka, ja w swoim zyciu kupilam Jasiowi jedna zabawke - tylko uczniaczka i go mieli do dzisiaj
reszta zabawek to spady albo prezenty ![]() Jas za to uwielbia wiersze Brzechwy - 'Katar' i 'Na straganie' to hiciory. |
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, herbata zawiera teine ale zwał jak zwał bo to to samo co kofeina.
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Działanie kofeiny i teiny na organizm ludzki różni się. Kofeina jest szybko absorbowana i powoduje niemal natychmiastowe przyśpieszenie krążenia krwi i pobudzenie układu sercowo-naczyniowego. Czas pobudzenia nie trwa jednak długo. Teina jest ona przyswajana dłużej przez organizm co w konsekwencji prowadzi do rozłożonego w czasie stanu pobudzenia."
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Od zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Werka pije wodę, bardzo ja lubi. W zimie po prostu podawałam ciepłą
mamy dużo soków robionych przez T. wiec w razie czego również rozrobie z ciepłą wodą.Hitem jest sok bananowy z Hipp, ratuje mi życie po basenie, syty i czasami w ręczniki jeszcze pije w szatni jak jest zmęczona po zajęciach ![]() Robiłam herbatę jak była chora ale średnio podeszła ![]() Pracowałam metoda globalnego czytania w żłóbku, efekty na prawdę były zadowalające. Teraz pracuje metoda J. Cieszyńskiej. Również jest OK, pod warunkiem ze wszystkie dzieci w gr chodzą do przedszkola, bo jak ktoś długo choruje to potem całej ge myli literki... Książki sa taniutkie, seria leogopedyczna Kocham Czytać jeden zeszyt 8zl. Jest ich 32 ale czasami 3 mce przerabia się jeden.. Miałam uczyć Werę ale wciąż się waham, wybrałam jej przedszkole, tam pracują ta sama metodą, nie chce by się nudziła w grupie, wole chyba 'douczyc' braki.. :/ bycie nauczycielem przedszkola jest czasami złe ![]() Tablice do globalnego czytania to chwila roboty, na pierwszy raz wystarczy 5 sztuk więc zrobienie nawet 20szt zajmie chwile ![]() Ewka odkurzacz super! Na pewno sprezentuje Werce na jakas okazje, a mikolaj tuz tuz ![]() Ewka kofeina w czarnej kawie pobudza i działa do ok 1h, pijąc kawę z mlekiem wydłuża się czas działania kofeiny do 3 h
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-09-06 o 23:13 |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka to to samo tylko pod inna nazwa w zależności "od czego" pochodzi. W guaranie masz guaranine jednak na opakowaniu w aptece znajdziesz przeliczenie na ilosc kofeiny a nie guaraniny.
W herbacie osłabione działanie kofeiny/teiny przy dłuższym parzeniu jest osiągnięte poprzez polifenole . Ot cała tajemnica Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Werka pije wodę, bardzo ja lubi. W zimie po prostu podawałam ciepłą
mamy dużo soków robionych przez T. wiec w razie czego również rozrobie z ciepłą wodą.Hitem jest sok bananowy z Hipp, ratuje mi życie po basenie, syty i czasami w ręczniki jeszcze pije w szatni jak jest zmęczona po zajęciach ![]() Robiłam herbatę jak była chora ale średnio podeszła ![]() Pracowałam metoda globalnego czytania w żłóbku, efekty na prawdę były zadowalające. Teraz pracuje metoda J. Cieszyńskiej. Również jest OK, pod warunkiem ze wszystkie dzieci w gr chodzą do przedszkola, bo jak ktoś długo choruje to potem całej ge myli literki... Książki sa taniutkie, seria leogopedyczna Kocham Czytać jeden zeszyt 8zl. Jest ich 32 ale czasami 3 mce przerabia się jeden.. Miałam uczyć Werę ale wciąż się waham, wybrałam jej przedszkole, tam pracują ta sama metodą, nie chce by się nudziła w grupie, wole chyba 'douczyc' braki.. :/ bycie nauczycielem przedszkola jest czasami złe ![]() Tablice do globalnego czytania to chwila roboty, na pierwszy raz wystarczy 5 sztuk więc zrobienie nawet 20szt zajmie chwile ![]() Moja twarz to ost makabra, zmieniłam kosmetyki, postawiłam na Ziaję, zonaczymy... Buba na bubie a raczej kaszka na czole.. :/ Ewka odkurzacz super! Na pewno sprezentuje Werce na jakas okazje, a mikolaj tuz tuz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

do znudzenia musze mowic wierszyk "pranie" nawet fragment "pucu pucu " mowi no i pokazuje do wierszyka takze razem z animacja
takie opowiadania jak Kubus Puchatek raczej ja nudzą .