|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Zdecydowanie za szybko na testowanie.
Nawet jakby były te dwie kreski to nie masz gwarancji, że w dniu miesiączki nie byłoby już negatywnego... Tyle co ja się naczytałam po forach i w tym wątku, to już mnie nic nie zdziwi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4712 |
|
Przyczajenie
|
Wrzucam na luz i spokojnie czekam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
TŻ właśnie był na USG i mam mieszane odczucia. Lekarka, u której był wcześniej stwierdziła żylaki, a na USG wyszło, że są małe, TŻ nie odczuwa też żadnego bólu. Nie wiem czy wyszła pozytywna próba Valsavy, wizytę ma 16.11 i wtedy lekarka stwierdzi co robimy. I z jednej strony cieszę się, że raczej nie trzeba będzie robić żadnego zabiegu, ale z drugiej strony możnaby stwierdzić, że słabe wyniki nasienia są przez żylaki, zrobić operacje i czekać na poprawę. A tak, to nic nie wiadomo. Chcę jeszcze wyłsać TŻ na badanie hormonów. Myślicie, że urolog może dać skierowanie na takie badania, czy lepiej od razu iść prywatnie do labo?
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
za nowy cykl!Cytat:
--- Kurde, jakiś częstomocz się do mnie dzisiaj przypałętał. Co godzinę latam do łazienki, a w zasadzie już po pół godziny czuję, że mogłabym znowu iść A piję tyle co zawsze Boję się, że to jakaś infekcja pęcherza, ale nic mnie nie boli ani nie szczypie. Jeszcze tego teraz byłoby mi trzeba
|
|
|
#4715 |
|
Przyczajenie
|
Jakis czas temu tez mialam takie czesto mocze.. mi bardzo pomagala ciepla herbatka z cytrynka
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
@electric też tak miałam w ostatnich tygodniach, chyba jakaś jesienna aura.
|
|
|
#4717 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Herbatę z cytryną piję często
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, tak jak piszesz - jest przeważnie ból. A częstsze wizyty mogą wynikać niekoniecznie z infekcji.
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Planowanie ciąży cz. 4
Siva, u mnie nic nowego, owu nadchodzi, bo czuje jajniki i śluzu mam tyle co zawsze przed cp, czyli mnóstwo, także Inofem i Castagnus działają cuda, aż nie mogę się nadziwić
Ja już na nic nie czekam, kochamy się wtedy kiedy jest ochota, nie zważając na dni płodne, także życie pokaże jak to się wszystko dalej potoczy skupiam się teraz na odchudzaniu heheWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam test owu dzisiaj i druga kreska jest trochę bledsza, czy to może oznaczać owu w najbliższych dniach?
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Dorus, musi być identyczna z testową. Musisz sprawdzać czy zmienia intensywność. U mnie od wczoraj się pogłębia, ale temperatura nie rośnie drastycznie, więc muszę czekać. Trzymam kciuki żeby jutro był lepszy widok.
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Takie coś wyszło, mam nadzieje na wiecej
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem jak odczytać bo po chwili była ciemniejsza. Poza tym od wczoraj boli mnie jajnik
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie te testy to można o kant doopy potłuc :P różne testowałam i żadne się nie sprawdziły hehe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Dorus, za blady. Ja czekam tak te 15-20 minut, żeby się ładnie odznaczyły kreski, z reguły są wtedy ciemniejsze obie. Widać, że już blisko, powtórz na wieczór i z rana. U mnie taka jak u Ciebie była wczoraj, rano już była ciemniejsza.
Cytat:
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie po dłuższym czasie prawie zrównala się z T.
A czy wasi Tż tez się badali pod względem plodnosci? Do jakiego lekarza się udac i jakie badanie powinno się zrobic? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Jak teraz po powrocie do domu patrzę na swój test, to mam identyczne wrażenie.
Wydaje mi się, że za parę godzin będzie pełnia. ![]() Mi ginekolog mówił, że jeśli po 3 miesiącach nie uda nam się począć potomka, wtedy mąż ląduje na badaniu nasienia. Ale to zakładając, że po mojej stronie działa wszystko jak należy.
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sorki, jezeli pisalaś i nie widzialam )---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
ja też powtarzam, że te testy to o kant d..mi wychodziły testy owu pozytywne, na usg bylo widac a testy bobo dalej nic
|
|
|
#4730 |
|
Konto usunięte
|
Badanie partnera jest równie ważne jak usg kobiety.
To PODSTAWA gdy nie ma ciąży. |
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Od początku września w sumie. Dopóki u mnie nie będzie normalnej owulacji nawet nie mamy po co się tymi badaniami głowic. Ehhhhhh.
|
|
|
#4732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc gdyby co to będziecie się leczyć oboje. |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda nam na razie pieniędzy. Dwa miesiące nas nie zbawią.
Niemniej dziękuję. Myślałam, że ginekolog podał taki czas na wyrost, z drugiej strony lepiej tak szybko niż czekać rok-dwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Serenely, trzymam kciuki zeby z tej owulki juz zadna torbiel sie nie zrobila!
Ja poki co lece bez testow bo nawet obserwujac sluz i temperature nie moge sie ze soba połapać. Jakby mi jeszcze testy zaczely co innego pokazywac to bym padła. Czekam cierpliwie zeby zrobic test lub bete- za 11 dni. |
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pestycyda, dzięki i powodzenia wzajemnie.
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różne są opinie o tym na forach ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę. :O A to checa. Nie wiedziałam. Dzięki!
Ja myślę, że szkoda czasu - 2 lata to cholernie dużo. Mam problem z prolaktyną, gin już w tym roku widział jakieś nieprawidłowości w moim jajniku określając je jako patologiczne, teraz te torbiele... Ja bym w życiu tyle nie czekała, jeśli by w końcu doszło do tej owulki u mnie, a jednak to u męża też by było coś na rzeczy. Myślę, że jak ktoś ma te wczesne lata 20, to sobie może czekać. Ja już niezbyt. ![]() Nie sądzę, żeby ten test zrobił się bardziej ciemny, ostatnio był podobny, następnego dnia zbledł. Zobaczę rano. Mam nadzieję, że wbije się idealnie w to jutrzejsze USG i będzie po owulacji pierwszy raz od 2 miesięcy. Jak to się mówi, nadzieja matką głupców.
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz na to sie nie patrzy
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem czy na to się nie patrzy. Dwa lata temu - pamiętam sytuację - z gabinetu mojego ginekologa wyszła zapłakana kobieta. 35 lat, starała się dwa lata o dziecko. I diagnoza - wczesna menopauza. To jest ogromny problem, że coraz więcej kobiet w tak wczesnym wieku ma problemy. Ja nie chcę dopuścić do tego, że stracę szansę zbliżając się już do tej 30 i mając postępujące problemy z jajnikami. Dlatego podałam taki przykład w moim wcześniejszym poście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Nawet jakby były te dwie kreski to nie masz gwarancji, że w dniu miesiączki nie byłoby już negatywnego... Tyle co ja się naczytałam po forach i w tym wątku, to już mnie nic nie zdziwi. 

za nowy cykl!
Boję się, że to jakaś infekcja pęcherza, ale nic mnie nie boli ani nie szczypie. Jeszcze tego teraz byłoby mi trzeba

różne testowałam i żadne się nie sprawdziły hehe
)