Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 19:23   #4711
Sunnivaa
Zadomowienie

Dot.: Antykoncepcja a epilepsja

Cytat:
Napisane przez PatiYang Pokaż wiadomość
Brak interakcji. Nie obniżają skuteczności.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Masz na myśli interakcje tych wszystkich leków na wpływ skuteczności tabletek antykoncepcyjnych?
Nie, ja pytam o wzajemne interakcje tych leków czyli pomiędzy Izotekiem a Vitapilem oraz Daylette a Ibupromem
Stary 2013-12-13, 15:43   #4712
sarabobko
Raczkowanie

Ponownie mam kłopot :/ w związku z tym, ze dostałam okresu z odstawienia, po skończonym opakowaniu zaczęłam drugie nie robiąc przerwy. Od 4 dni pojawiają mi się plamienia mniejsze bądź większe. Czym to moze być spowodowane? Powinnam iśc do lekarza?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

"okresu" dostałam, gdyż inne tabletki osłabiły działanie hormonów gwoli ścisłości
sarabobko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:27   #4713
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarabobko Pokaż wiadomość
Ponownie mam kłopot :/ w związku z tym, ze dostałam okresu z odstawienia, po skończonym opakowaniu zaczęłam drugie nie robiąc przerwy. Od 4 dni pojawiają mi się plamienia mniejsze bądź większe. Czym to moze być spowodowane? Powinnam iśc do lekarza?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

"okresu" dostałam, gdyż inne tabletki osłabiły działanie hormonów gwoli ścisłości

Nic nie zrozumiałam. To dostałaś krwawienie z odstawienia czy w końcu brałaś jedno opakowanie za drugim? Jak brałaś jedno za drugim, to krwawienia z odstawienia to bym nie nazwała.... Możesz krwawić/plamić bo po prostu nie zrobiłaś przerwy - może się tak czasem zdarzyć.

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:26   #4714
Lady Audrey
Zakorzenienie

Witam
Mam problem, a może raczej wątpliwości
Od ponad tygodnia jestem przeziębiona, teraz został tylko katar, w trakcie dostałam krwawienie z odstawienia i wczoraj zażyłam pierwszą tabletkę z nowego blistra. Nie zażywałam żadnych antybiotyków, tylko gripex, witaminę C (rutinoscorbin) i saszetki vicks, jednak nie przekroczyłam dawek witaminy C i paracetamolu.
Jednak na niektórych stronach i forach jest napisane, że samo przeziębienie osłabia działanie tabletek anty, na ulotce nic nie ma o tym. Więc dziewczyny rozwiejcie moje wątpliwości proszę

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:19   #4715
Lubell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Witam
Od ponad tygodnia jestem przeziębiona, teraz został tylko katar, w trakcie dostałam krwawienie z odstawienia i wczoraj zażyłam pierwszą tabletkę z nowego blistra. Nie zażywałam żadnych antybiotyków, tylko gripex, witaminę C (rutinoscorbin) i saszetki vicks, jednak nie przekroczyłam dawek witaminy C i paracetamolu.
Jednak na niektórych stronach i forach jest napisane, że samo przeziębienie osłabia działanie tabletek anty, na ulotce nic nie ma o tym. Więc dziewczyny rozwiejcie moje wątpliwości proszę
W takim razie większość z nas juz dawno byłaby w ciąży :P
Na jakich stronach tak piszą?
Stary 2013-12-17, 18:45   #4716
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Witam
Nie czytaj tych głupot. To co wpływa na działanie tabletek wymienione jest w ulotce. Jeśli tego nie ma, to znaczy że nie wpływa.
quench jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:50   #4717
Lady Audrey
Zakorzenienie

Dziękuje za odpowiedź!
Lubell, nie pamiętam, nie jestem teraz na swoim komputerze, jak będę to wstawię źródło, z którego to przeczytałam

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 15:36   #4718
marta26pl
Przyczajenie

Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy

Cześć,
Chciałabym zapytać o pewną kwestię związaną z tabletkami anty i antybiotykiem.
Otóż tabletki przyjmuję regularnie od 7 lat. Dopiero od niedawna zdecydowałam się na pełny stosunek z wytryskiem we mnie. Zwykle tabletki biorę o 12 w południe. Wczoraj również. Ok 21 kochałam się z facetem i on skończył we mnie. Z tym, że z uwagi na chorobę musiałam ok 24 przed snem wziąć pierwszą tabletkę antybiotyku _ rozpocząć tym samym kurację antybiotykową. A rano w południe dziś wzięłam anty i po jakimś czasie antybiotyk ( wiem, że nie powinnio się ich brać jedna po drugiej). Teraz się trochę boję, że pomimo iż tabletka anty zdążyła się wchłonąć wczoraj to wzięty antybiotyk ok 24 może spowodować "niemiłe" konsekwencje. Teraz to wiem, że trzeba podczas brania antybiotyku i 7 dni po stosować prócz tabletek anty jeszcze kondomy. Ale nie wiem właśnie jak to wczoraj było: czy tabletka antybiotyku wzięta już po stosunku pełnym osłabi działanie i czy może ewentualnie dojść do zapłodnienia?
Wiem, że patrząc na wiek ktoś może powiedzieć, że moje pytanie jest głupie, ale mam wątpliwość
marta26pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 11:31   #4719
biologicznochemiczna
Przyczajenie

Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy

Niedawno zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21. Pierwszą tabletkę przyjęłam w 2 dniu miesiączki. Na godzinę przyjmowania tabletek wybrałam 20, przyjmowałam je regularnie, z niewielkimi odstępstwami, zdarzyło się najwięcej 2,5 godz poślizgu. Kilka razy zdarzyło się łączyć przyjmowanie tabletek z piciem alkoholu. Czy mogło to wpłynąć na obniżenie ich skuteczności? Żadne wymioty nie miały miejsca, nie były to duże ilości. Dziś przyjmuję ostatnią (21) tabletkę z 1 blistra. Podczas całego tego czasu kochałam się z chłopakiem tylko raz, był to mój pierwszy raz, miał on miejsce w dniu przyjęcia 16 tabletki, był to stosunek przerywany, partner nie skończył we mnie. Czy jeśli pojawi się krwawienie z odstawienia mogę być pewna, że nie jestem w ciąży? A jeśli się nie pojawi mam się martwić? Kiedy najlepiej zrobić test ciążowy?
biologicznochemiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:24   #4720
PatiYang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta26pl Pokaż wiadomość
Cześć,
Chciałabym zapytać o pewną kwestię związaną z tabletkami anty i antybiotykiem.
Otóż tabletki przyjmuję regularnie od 7 lat. Dopiero od niedawna zdecydowałam się na pełny stosunek z wytryskiem we mnie. Zwykle tabletki biorę o 12 w południe. Wczoraj również. Ok 21 kochałam się z facetem i on skończył we mnie. Z tym, że z uwagi na chorobę musiałam ok 24 przed snem wziąć pierwszą tabletkę antybiotyku _ rozpocząć tym samym kurację antybiotykową. A rano w południe dziś wzięłam anty i po jakimś czasie antybiotyk ( wiem, że nie powinnio się ich brać jedna po drugiej). Teraz się trochę boję, że pomimo iż tabletka anty zdążyła się wchłonąć wczoraj to wzięty antybiotyk ok 24 może spowodować "niemiłe" konsekwencje. Teraz to wiem, że trzeba podczas brania antybiotyku i 7 dni po stosować prócz tabletek anty jeszcze kondomy. Ale nie wiem właśnie jak to wczoraj było: czy tabletka antybiotyku wzięta już po stosunku pełnym osłabi działanie i czy może ewentualnie dojść do zapłodnienia?
Wiem, że patrząc na wiek ktoś może powiedzieć, że moje pytanie jest głupie, ale mam wątpliwość
Nie. Antybiotyk nie działa wstecz.
PatiYang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 22:58   #4721
Misseczka
Zadomowienie

Witam, nie znam sie kompletnie, więc chciałabym poprosić o sprawdzenie, czy lek Debretin obniża skuteczność tabletek. Nie znalazłam raczej opinii w internecie. Jest to lek łagodzący objawy zespołu jelita drażliwego, w składzie ma:

substancja czynna : maleinian triebutyny 100mg
rdzeń tabletki: celuloza mikrokrystaliczna, magnezu stearynian, krospowidon
otoczka: hypromeloza, celuloza mikrokrystaliczna, kwas stearynowy, tytanu dwutlenek (E 171)

Dziękuję za każdą odpowiedź
Misseczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 23:12   #4722
marta26pl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PatiYang Pokaż wiadomość
Nie. Antybiotyk nie działa wstecz.

Ale plemniki przecież zostają w ciele kobiety nawet do 6 dni więc stąd moje obawy czy to zabezpieczenie przez rozpoczęty antybiotyk mogło zostać naruszone?

Może dodam jeszcze, że stosunek odbył się dwa dni po skończonym okresie. Blister kończę w środy, zaczynam nowy w czwartek. Czyli stosunek przy 3 tabletce z nowego blistra, bo jak mniemam podczad dni, w których ma wystąpić krwawienie jest także zabezpieczenie.

Edytowane przez marta26pl
Czas edycji: 2013-12-23 o 23:24
marta26pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:04   #4723
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Dziewczyno droga, gdzie napisałam, że biorę tabletki?
Zwróciłam ci ironicznie uwagę na błąd językowy, czytanie ze zrozumieniem się kłania
tu:
Cytat:
Dziewczyny poradźcie...
Biorę Clindamycin MIP 600mg, które wiem, że wpływają na antykoncepcję. Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę, czy po kuracji trzeba się dalej zabezpieczać?
Cytat:
Znam regulamin forum, na którym się udzielam, stąd padła taka delikatna sugestia w kwestii głupiej "dziórki", nie wyśmiałam cie ani nie ubliżyłam- a to jest zabronione w regulaminie. A jest istotna różnica między dziurką a dziórką, tak samo miedzy Gdynią a Gdańskiem czy tak lub nie.
A Twoja uwaga może i była do kogoś innego, ale zacytowałaś mnie i do powyższych słów skierowane zostało Twoje pytanie, nie związane w ogóle z moją odpowiedzią, ani z faktem, że o żadnych tabletkach, które rzekomo biorę nie było mowy...więc niemile na wizażu jest wkładanie komuś w usta słów, których nie powiedział
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:46   #4724
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Hj Czy jak przez część ostatniego tygodnia poprzedniego opakowania tabletek anty brałam amoksiklav to muszę się dodatkowo zabezpieczać przez całe nowe opakowanie ?

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:46   #4725
21kasia21
Work, work, work

CzasKomety, z czym masz problem?

Nie wyciągaj moich postów, ani ich treści z kontekstu, bo teraz powstaje ładnych chłam Tak Cię, to boli, że ktoś komuś zwrócił uwagę na jakiś błąd?

Owszem, w poście z dn. 11.11 poprosiłam o poradę związaną z braniem antybiotyku i stosowanie do tego hormonów, odpowiedź uzyskałam i temat zamknięty.

A za niecały tydzień w kolejnej z zupełnie już innej dyskusji, która nota bene się mnie w ogóle nie tyczyła, a gdzie zwróciłam ironicznie uwagę na dziÓrkę wyciągasz na wierzch w ogóle nie związane ze sobą oba posty. Poza tym przeczytaj post z 2013-11-20, 20:03 i spróbuj go zrozumieć, jeżeli masz z tym problem- przykro mi bardzo, jaśniej nie potrafię wytłumaczyć, jak nie rozumiem dwóch zupełnie innych dyskusji i ironii...

I ta btw. nagle pojawiasz się po miesiąc czasu od powyższych postów, wyciągasz moje słowa z zupełnie innych dyskusji i manifestujesz swoje oburzenie. Wtf? Poza tym dyskusja między mną a użytkowniczką, która użyta tych słów zamknęła się już ponad stronę temu i w ogóle nie padł tam twój nick, więc skoro sprawa jest zamknięta, nie masz z nią nic wspólnego, to po co rozgrzebujesz stare gó...?

Edytowane przez 21kasia21
Czas edycji: 2014-01-02 o 20:13
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 17:01   #4726
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
CzasKomety, z czym masz problem?

Nie wyciągaj moich postów, ani ich treści z kontekstu, bo teraz powstaje ładnych chłam Tak Cię, to boli, że ktoś komuś zwrócił uwagę na jakiś błąd?

Owszem, w poście z dn. 11.11 poprosiłam o poradę związaną z braniem antybiotyku i stosowanie do tego hormonów, odpowiedź uzyskałam i temat zamknięty.

A za niecały tydzień w kolejnej z zupełnie już innej dyskusji, która nota bene się mnie w ogóle nie tyczyła, a gdzie zwróciłam ironicznie uwagę na dziÓrkę wyciągasz na wierzch w ogóle nie związane ze sobą oba posty. Poza tym przeczytaj post z 2013-11-20, 20:03 i spróbuj go zrozumieć, jeżeli masz z tym problem- przykro mi bardzo, jaśniej nie potrafię wytłumaczyć, jak nie rozumiem dwóch zupełnie innych dyskusji i ironii...

I ta btw. nagle pojawiasz się po miesiąc czasu od powyższych postów, wyciągasz moje słowa z zupełnie innych dyskusji i manifestujesz swoje oburzenie. Wtf? Poza tym dyskusja między mną a użytkowniczką, która użyta tych słów zamknęła się już ponad stronę temu i w ogóle nie padł tam twój nick, więc skoro sprawa jest zamknięta, nie masz z nią nic wspólnego, to po co rozgrzebujesz stare gó...?
Wiesz, że zwykły użytkownik za użycie pogrubionej konstrukcji wyrazowej mógłby dostac ostrzeżenie albo punkt?

Swoją drogą, interesujące jest to, że JEDNO SŁOWO przyczyniło się do tak długiego i interesującego posta. Więcej spokoju, mniej oburzenia życzę.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-12-28 o 17:06
Stary 2013-12-28, 17:03   #4727
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wiesz, że zwykły użytkownik za użycie pogrubionej konstrukcji wyrazowej mógłby dostac ostrzeżenie albo punkt?
Nie będę z tobą polemizować, skoro masz z tym problem, to zrób coś z tym. A tak się składa, że ty użyłaś pierwsza jak to napisałaś "pogrubioną konstrukcję wyrazową", więc chyba się sama prosisz o ostrzeżenie lub punkt
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 17:16   #4728
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Nie będę z tobą polemizować, skoro masz z tym problem, to zrób coś z tym. A tak się składa, że ty użyłaś pierwsza jak to napisałaś "pogrubioną konstrukcję wyrazową", więc chyba się sama prosisz o ostrzeżenie lub punkt
Robi się coraz ciekawiej, ale nie rozumiem Twojego zachowania.
Pokaż mi proszę, gdzie.
Stary 2013-12-30, 13:45   #4729
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xx Purple cocaine xX Pokaż wiadomość
Hj Czy jak przez część ostatniego tygodnia poprzedniego opakowania tabletek anty brałam amoksiklav to muszę się dodatkowo zabezpieczać przez całe nowe opakowanie ?
?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 14:33   #4730
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xx Purple cocaine xX Pokaż wiadomość
?
nie, bo chyba tydzień już minął?
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:06   #4731
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Tzn brałam ostatnią tabletkę w 3 tygodniu,i bez antybiotyku wzięłam 3 tabletki...

Stary 2013-12-31, 10:31   #4732
subrossa
Przyczajenie

Pomiędzy 13 a 14 tabletką Daylette kochałam się z chłopakiem do końca. Wieczorem 2 godziny przed łyknięcie m 14tab wzięłam antybiotyk Ospen. Czy to bardzo osłabiło antykoncepcje? Czy to możliwe żebym była w ciąży?
subrossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:16   #4733
Dzikun
Zakorzenienie

Dziewczyny, upominam Was, proszę nie robić off-topu w zbiorczym.
21kasia21 dostała już odpowiedź na swój post sprzed miesiąca, więc nie ma potrzeby go odkopywać i wywoływać kłótni.
Proszę też dwie strony powstrzymywać się przed używaniem pogrubionych konstrukcji wyrazowych

Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 23:51   #4734
migotka1650
Przyczajenie

Hej

zaczęłam mieć problemy z układem pokarmowym, więc kupiłam sobie colon c i wzięłam 5 g (1 dawka) dosłownie niecałe 2 godziny po zażyciu tabletki. Myślicie że mogły hormony całkowicie się nie wchłonąć?
migotka1650 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 13:11   #4735
rmist
Przyczajenie

Hej, chciałabym się dowiedzieć czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych Qlaira mogę stosować tabletki zawierające małe ilści sterydów? Wpłyną one na skuteczność Qlairy? Mogą ją obniżyć? Jak to jest z tabletkami anty i takimi sterydowymi?
rmist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:13   #4736
PatiYang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rmist Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym się dowiedzieć czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych Qlaira mogę stosować tabletki zawierające małe ilści sterydów? Wpłyną one na skuteczność Qlairy? Mogą ją obniżyć? Jak to jest z tabletkami anty i takimi sterydowymi?
Jakie dokładnie?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka1650 Pokaż wiadomość
Hej

zaczęłam mieć problemy z układem pokarmowym, więc kupiłam sobie colon c i wzięłam 5 g (1 dawka) dosłownie niecałe 2 godziny po zażyciu tabletki. Myślicie że mogły hormony całkowicie się nie wchłonąć?
Colon c chyba nie ma w sobie nic takiego co obniża skuteczność.
PatiYang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:00   #4737
cray2
Przyczajenie

tabletki a cytrusy!

Witam Was, mam pytanie, które dla niektórych może wydać się śmieszne - jak to jest z sokiem z grejpfrutów i tabletkami? Ostatnio czytałam w gazecie,że sok obniża wchłanianie się tabletek..Nie miałam pojęcia o tym! Ale może przedstawię swoją sytuację najpierw. Biorę tabletki Midiana od kwietnia tego roku, wszystko super, żadnych bóli, tycia, humorków - nic, zero jakby były idealne! Biorę tabletki codziennie o 9.30 rano, mieszkam z babcia,a że babcia dba o mnie to codziennie rano czekała na mnie szklanka soku z grejpfrutów dodam,że sok świeży wyciskany ręcznie przez babcie czyli piłam od razu po zażyciu tabletki, było tak przez ok 3 tyg może góra miesiąc. Ostatnio zaczął mnie codziennie boleć brzuch, nie ma dnia,żeby ból nie wystąpił chociaż przez chwilę. Zaczęłam spać popołudniu (nie zdarzało mi się to nigdy) jeść jak szalona szczególnie słodycze big_smile, bolą mnie piersi.. Ostatnio podczas 7 dniowej przerwy, plamienie wystąpiło 2 dni później, skąpe prawie go nie było, właśnie podczas tej przerwy zorientowałam się,że coś jest jednak nie tak i szukałam z moim chłopakiem przyczyny. Wyszło na to,że mogą to być grejpfruty..Od razu je odstawiłam na bok. Test zrobiłam od razu, ale nie podczas przerwy (moja głupizna własna -.- ) wyszedł negatywny. Co sądzicie o tej sytuacji? Czas na zmianę tabletek? Czy może jednak szansa,że fasolka rośnie w brzuchu?
cray2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 17:32   #4738
201607131106
Konto usunięte

Dot.: tabletki a cytrusy!

Cytat:
Napisane przez cray2 Pokaż wiadomość
Witam Was, mam pytanie, które dla niektórych może wydać się śmieszne - jak to jest z sokiem z grejpfrutów i tabletkami? Ostatnio czytałam w gazecie,że sok obniża wchłanianie się tabletek..Nie miałam pojęcia o tym! Ale może przedstawię swoją sytuację najpierw. Biorę tabletki Midiana od kwietnia tego roku, wszystko super, żadnych bóli, tycia, humorków - nic, zero jakby były idealne! Biorę tabletki codziennie o 9.30 rano, mieszkam z babcia,a że babcia dba o mnie to codziennie rano czekała na mnie szklanka soku z grejpfrutów dodam,że sok świeży wyciskany ręcznie przez babcie czyli piłam od razu po zażyciu tabletki, było tak przez ok 3 tyg może góra miesiąc. Ostatnio zaczął mnie codziennie boleć brzuch, nie ma dnia,żeby ból nie wystąpił chociaż przez chwilę. Zaczęłam spać popołudniu (nie zdarzało mi się to nigdy) jeść jak szalona szczególnie słodycze big_smile, bolą mnie piersi.. Ostatnio podczas 7 dniowej przerwy, plamienie wystąpiło 2 dni później, skąpe prawie go nie było, właśnie podczas tej przerwy zorientowałam się,że coś jest jednak nie tak i szukałam z moim chłopakiem przyczyny. Wyszło na to,że mogą to być grejpfruty..Od razu je odstawiłam na bok. Test zrobiłam od razu, ale nie podczas przerwy (moja głupizna własna -.- ) wyszedł negatywny. Co sądzicie o tej sytuacji? Czas na zmianę tabletek? Czy może jednak szansa,że fasolka rośnie w brzuchu?
Sok z cytrusów, szczególnie grapefruitów może obniżyć wchłanianie się np. antybiotyków lub innych leków, jeśli są one POPIJANE tym sokiem. Wszystkie tabletki powinno się popijać wodą.

Przeczytaj jeszcze raz swój post, naprawdę wierzysz, że zaszłaś w ciążę przez sok?
Może tam Ci drzewko grapefruitowe jednak rośnie

a nie fasola?

Jeśli masz bóle brzucha, piersi i inne dolegliwości po prostu idź do lekarza, zrobi badania, może zmieni tabletki i Cię uspokoi.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-01-09 o 17:43
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:47   #4739
cray2
Przyczajenie

dziękuje,za opinię. Orientowałam się już w temacie. Tabletki mam zmienione, czekam na dokończenie opakowania Midiany i wracam do Yasminelli.
Złośliwość jest zbędna, chciałam wysłuchać obiektywnej opinii, a nie złośliwych docinek.

Edytowane przez cray2
Czas edycji: 2014-01-09 o 17:51
cray2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:01   #4740
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cray2 Pokaż wiadomość
dziękuje,za opinię. Orientowałam się już w temacie. Tabletki mam zmienione, czekam na dokończenie opakowania Midiany i wracam do Yasminelli.
Złośliwość jest zbędna, chciałam wysłuchać obiektywnej opinii, a nie złośliwych docinek.
To napisz może, czego się dowiedziałaś. Czy potwierdziło się to, co napisałam o soku. Może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem, znajdzie ten temat i przyda mu się więcej niż jedna opinia.

Oj żarcik, żarcik.
Skąd miałam wiedzieć, jaka fasola Ci tam rośnie?
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości