|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Antykoncepcja a epilepsja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
Ponownie mam kłopot :/ w związku z tym, ze dostałam okresu z odstawienia, po skończonym opakowaniu zaczęłam drugie nie robiąc przerwy. Od 4 dni pojawiają mi się plamienia mniejsze bądź większe. Czym to moze być spowodowane? Powinnam iśc do lekarza?
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- "okresu" dostałam, gdyż inne tabletki osłabiły działanie hormonów gwoli ścisłości |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie zrozumiałam. To dostałaś krwawienie z odstawienia czy w końcu brałaś jedno opakowanie za drugim? Jak brałaś jedno za drugim, to krwawienia z odstawienia to bym nie nazwała.... Możesz krwawić/plamić bo po prostu nie zrobiłaś przerwy - może się tak czasem zdarzyć.
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam problem, a może raczej wątpliwości ![]() Od ponad tygodnia jestem przeziębiona, teraz został tylko katar, w trakcie dostałam krwawienie z odstawienia i wczoraj zażyłam pierwszą tabletkę z nowego blistra. Nie zażywałam żadnych antybiotyków, tylko gripex, witaminę C (rutinoscorbin) i saszetki vicks, jednak nie przekroczyłam dawek witaminy C i paracetamolu. Jednak na niektórych stronach i forach jest napisane, że samo przeziębienie osłabia działanie tabletek anty, na ulotce nic nie ma o tym. Więc dziewczyny rozwiejcie moje wątpliwości proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na jakich stronach tak piszą?
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedź!
![]() Lubell, nie pamiętam, nie jestem teraz na swoim komputerze, jak będę to wstawię źródło, z którego to przeczytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Przyczajenie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
Cześć,
Chciałabym zapytać o pewną kwestię związaną z tabletkami anty i antybiotykiem. Otóż tabletki przyjmuję regularnie od 7 lat. Dopiero od niedawna zdecydowałam się na pełny stosunek z wytryskiem we mnie. Zwykle tabletki biorę o 12 w południe. Wczoraj również. Ok 21 kochałam się z facetem i on skończył we mnie. Z tym, że z uwagi na chorobę musiałam ok 24 przed snem wziąć pierwszą tabletkę antybiotyku _ rozpocząć tym samym kurację antybiotykową. A rano w południe dziś wzięłam anty i po jakimś czasie antybiotyk ( wiem, że nie powinnio się ich brać jedna po drugiej). Teraz się trochę boję, że pomimo iż tabletka anty zdążyła się wchłonąć wczoraj to wzięty antybiotyk ok 24 może spowodować "niemiłe" konsekwencje. Teraz to wiem, że trzeba podczas brania antybiotyku i 7 dni po stosować prócz tabletek anty jeszcze kondomy. Ale nie wiem właśnie jak to wczoraj było: czy tabletka antybiotyku wzięta już po stosunku pełnym osłabi działanie i czy może ewentualnie dojść do zapłodnienia? Wiem, że patrząc na wiek ktoś może powiedzieć, że moje pytanie jest głupie, ale mam wątpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
Niedawno zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21. Pierwszą tabletkę przyjęłam w 2 dniu miesiączki. Na godzinę przyjmowania tabletek wybrałam 20, przyjmowałam je regularnie, z niewielkimi odstępstwami, zdarzyło się najwięcej 2,5 godz poślizgu. Kilka razy zdarzyło się łączyć przyjmowanie tabletek z piciem alkoholu. Czy mogło to wpłynąć na obniżenie ich skuteczności? Żadne wymioty nie miały miejsca, nie były to duże ilości. Dziś przyjmuję ostatnią (21) tabletkę z 1 blistra. Podczas całego tego czasu kochałam się z chłopakiem tylko raz, był to mój pierwszy raz, miał on miejsce w dniu przyjęcia 16 tabletki, był to stosunek przerywany, partner nie skończył we mnie. Czy jeśli pojawi się krwawienie z odstawienia mogę być pewna, że nie jestem w ciąży? A jeśli się nie pojawi mam się martwić? Kiedy najlepiej zrobić test ciążowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zadomowienie
|
Witam, nie znam sie kompletnie, więc chciałabym poprosić o sprawdzenie, czy lek Debretin obniża skuteczność tabletek. Nie znalazłam raczej opinii w internecie. Jest to lek łagodzący objawy zespołu jelita drażliwego, w składzie ma:
substancja czynna : maleinian triebutyny 100mg rdzeń tabletki: celuloza mikrokrystaliczna, magnezu stearynian, krospowidon otoczka: hypromeloza, celuloza mikrokrystaliczna, kwas stearynowy, tytanu dwutlenek (E 171) Dziękuję za każdą odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Przyczajenie
|
Ale plemniki przecież zostają w ciele kobiety nawet do 6 dni więc stąd moje obawy czy to zabezpieczenie przez rozpoczęty antybiotyk mogło zostać naruszone? Może dodam jeszcze, że stosunek odbył się dwa dni po skończonym okresie. Blister kończę w środy, zaczynam nowy w czwartek. Czyli stosunek przy 3 tabletce z nowego blistra, bo jak mniemam podczad dni, w których ma wystąpić krwawienie jest także zabezpieczenie. Edytowane przez marta26pl Czas edycji: 2013-12-23 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
Hj
![]()
#4725 |
Work, work, work
|
CzasKomety, z czym masz problem?
Nie wyciągaj moich postów, ani ich treści z kontekstu, bo teraz powstaje ładnych chłam ![]() Owszem, w poście z dn. 11.11 poprosiłam o poradę związaną z braniem antybiotyku i stosowanie do tego hormonów, odpowiedź uzyskałam i temat zamknięty. A za niecały tydzień w kolejnej z zupełnie już innej dyskusji, która nota bene się mnie w ogóle nie tyczyła, a gdzie zwróciłam ironicznie uwagę na dziÓrkę wyciągasz na wierzch w ogóle nie związane ze sobą oba posty. Poza tym przeczytaj post z 2013-11-20, 20:03 i spróbuj go zrozumieć, jeżeli masz z tym problem- przykro mi bardzo, jaśniej nie potrafię wytłumaczyć, jak nie rozumiem dwóch zupełnie innych dyskusji i ironii... I ta btw. nagle pojawiasz się po miesiąc czasu od powyższych postów, wyciągasz moje słowa z zupełnie innych dyskusji i manifestujesz swoje oburzenie. Wtf? Poza tym dyskusja między mną a użytkowniczką, która użyta tych słów zamknęła się już ponad stronę temu i w ogóle nie padł tam twój nick, więc skoro sprawa jest zamknięta, nie masz z nią nic wspólnego, to po co rozgrzebujesz stare gó...? ![]()
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2014-01-02 o 20:13 ![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą, interesujące jest to, że JEDNO SŁOWO przyczyniło się do tak długiego i interesującego posta. Więcej spokoju, mniej oburzenia życzę. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-12-28 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokaż mi proszę, gdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
?
#4730 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
Tzn brałam ostatnią tabletkę w 3 tygodniu,i bez antybiotyku wzięłam 3 tabletki...
#4732 |
Przyczajenie
|
Pomiędzy 13 a 14 tabletką Daylette kochałam się z chłopakiem do końca. Wieczorem 2 godziny przed łyknięcie m 14tab wzięłam antybiotyk Ospen. Czy to bardzo osłabiło antykoncepcje? Czy to możliwe żebym była w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, upominam Was, proszę nie robić off-topu w zbiorczym.
21kasia21 dostała już odpowiedź na swój post sprzed miesiąca, więc nie ma potrzeby go odkopywać i wywoływać kłótni. Proszę też dwie strony powstrzymywać się przed używaniem pogrubionych konstrukcji wyrazowych ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() zaczęłam mieć problemy z układem pokarmowym, więc kupiłam sobie colon c i wzięłam 5 g (1 dawka) dosłownie niecałe 2 godziny po zażyciu tabletki. Myślicie że mogły hormony całkowicie się nie wchłonąć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałabym się dowiedzieć czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych Qlaira mogę stosować tabletki zawierające małe ilści sterydów? Wpłyną one na skuteczność Qlairy? Mogą ją obniżyć? Jak to jest z tabletkami anty i takimi sterydowymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Colon c chyba nie ma w sobie nic takiego co obniża skuteczność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Przyczajenie
|
tabletki a cytrusy!
Witam Was, mam pytanie, które dla niektórych może wydać się śmieszne - jak to jest z sokiem z grejpfrutów i tabletkami? Ostatnio czytałam w gazecie,że sok obniża wchłanianie się tabletek..Nie miałam pojęcia o tym! Ale może przedstawię swoją sytuację najpierw. Biorę tabletki Midiana od kwietnia tego roku, wszystko super, żadnych bóli, tycia, humorków - nic, zero jakby były idealne! Biorę tabletki codziennie o 9.30 rano, mieszkam z babcia,a że babcia dba o mnie to codziennie rano czekała na mnie szklanka soku z grejpfrutów dodam,że sok świeży wyciskany ręcznie przez babcie czyli piłam od razu po zażyciu tabletki, było tak przez ok 3 tyg może góra miesiąc. Ostatnio zaczął mnie codziennie boleć brzuch, nie ma dnia,żeby ból nie wystąpił chociaż przez chwilę. Zaczęłam spać popołudniu (nie zdarzało mi się to nigdy) jeść jak szalona szczególnie słodycze big_smile, bolą mnie piersi.. Ostatnio podczas 7 dniowej przerwy, plamienie wystąpiło 2 dni później, skąpe prawie go nie było, właśnie podczas tej przerwy zorientowałam się,że coś jest jednak nie tak i szukałam z moim chłopakiem przyczyny. Wyszło na to,że mogą to być grejpfruty..Od razu je odstawiłam na bok. Test zrobiłam od razu, ale nie podczas przerwy (moja głupizna własna -.- ) wyszedł negatywny. Co sądzicie o tej sytuacji? Czas na zmianę tabletek? Czy może jednak szansa,że fasolka rośnie w brzuchu?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Konto usunięte
|
Dot.: tabletki a cytrusy!
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz swój post, naprawdę wierzysz, że zaszłaś w ciążę przez sok? Może tam Ci drzewko grapefruitowe jednak rośnie a nie fasola? ![]() Jeśli masz bóle brzucha, piersi i inne dolegliwości po prostu idź do lekarza, zrobi badania, może zmieni tabletki i Cię uspokoi. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Przyczajenie
|
dziękuje,za opinię. Orientowałam się już w temacie. Tabletki mam zmienione, czekam na dokończenie opakowania Midiany i wracam do Yasminelli.
Złośliwość jest zbędna, chciałam wysłuchać obiektywnej opinii, a nie złośliwych docinek. Edytowane przez cray2 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oj żarcik, żarcik. ![]() Skąd miałam wiedzieć, jaka fasola Ci tam rośnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.