|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Któraś pytała o szlafrok, w biedronce beda za 40 zł od 20.10. Jak bedzie w miare cienki moze i ja sobie kupię. Za takie pieniadze do szpitala w sam raz, nawet na raz.
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...-2016/#slide/2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poważnie się robi, miesiac ci został....ja juz sama zaczynam panikować, wyprwka nie do konca kompletna, nic nie poprane, nawet sie nie przeprowadziliśmy jeszcze a tu zostalo 6 tygodni ![]() My kupiliśmy termowentylator zeby byl do kapieli małej, bez sensu pokoj nagrzewać do wysokich temperatur, a tak sie wlączy na chwilke, zeby w powietrzu zrobiło sie przyjemniej. A przyda sie tez dla nas, czy nawet latem na upały. Tz zamówił tez taka małą lampkę, żeby nie trzeba bylo kazdorazowo górnego swiatla po nocach palić, gdy bedziemy chcieli zajrzeć do małej. W przyszłym tygodniu chyba sie przeprowadzimy juz do siebie ![]() Ja własnie szukam jakiejś pizamy do karmienia dla siebie, już do domu.ewentualnie tz mi przywiezie do szpitala jak bede musiala byc dluzej... albo mnie zaleje ![]() Nie wiem czy wejde w moje XS z przed ciązy ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A termometr dla dziecka sie przydał. Uruchomili nam ogrzewanie w nowym mieszkaniu i tz lata z tym microlifem i mierzy temperature podlogi i powietrza co pare godzin ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Wtajemniczenie
|
A kurde teraz to już zwariowałam. najmniejsze zielone Pampers mam w domu i tam jest na pewno 1 ale nie pamiętam nazwy😜
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam się , że ta wizyta u lekarza ma drugie dno ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
A wogole co do pampkow to kupujecie te w bialym opakowaniu premium care czy te w zielonym?
#4717 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
z tymi pampkami to ja juz nic nie wiem, zielone, zółte, białe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Zoltych to chyba wcale nie widzialam. Biale premium care cos mi sie o uszy obilo ze kiepskie, ze zielone najlepsze, ale nie pamietam o co chodzilo. W SR robilismy test pieluszek dada i pampkow zielonych to te zielone sa duzo bardziej chlonne od dad i suche na powierzni w porownaniu z dada.
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne mogą uczulac, drugie ocierac, trzecie dostawać za bardzo itd itd Metoda prób i błędów , inaczej się nie da ![]() Te co ja mam są po 22szt pakowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam Premium Care bo też znajomi na początek bardziej polecali właśnie te od tych zielonych.
Później się zobaczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Hejka po weekendzie
![]() Widzę że wszyscy dzielnie zaciskają nogi i nie rodzą, tak trzymać! Ja byłam w sobotę na spotkaniu z prywatną położną w szpitalu; akurat jakimś cudem była wolna sala porodowa więc sobie tam posiedziałyśmy i pogadałyśmy. Osobiście byłam trochę zniesmaczona wiedzą jaką dostałam w SR.. to aż żal mi było siebie że słuchałam niektórych rzeczy co mówili w szkole rodzenia.. Ale właśnie miałam wrażenie że ta laska w SR jest jakaś niedoświadczona (chudziutka, bardzo młoda, nigdy sama nie miała dziecka to co może wiedzieć o porodzie?! wiedza teoretyka..). Powiedziała kiedy mam do niej dzwonić; jak będę miała skurcze co 12 minut, a do szpitala jechać jeżeli będą regularne skurcze co 8 minut; lub jeśli krawię, jeśli sączą mi się wody, lub jeśli nie czuję ruchów. Mam od 36 tyg. ćwiczyć okrężne ruchy na piłce albo robić kółka biodrami i pić herbatkę z liści malin. Trochę mnie uświadomiła w kwestii znieczulenia; co prawda w SR mówili że ZZO to już mało który szpital daje; wręcz położna z SR która niby pracowała w tym szpitalu stwierdziła że prawie każda kobieta dostaje dolargan co też jest nieprawdą u mnie w szpitalu bo zaczyna się od jakiś łagodnych środków; woda - prysznic etc, potem gaz, potem dożylnie paracetamol a na końcu jest pompa z dozowanym znieczuleniem PCA (Patient-controlled analgesia). No jak już rzeczywiście jest masakra to dostaje się dolargan i na końcu ewentualnie ZZO. Dziwi mnie wiedza "praktyczna" położnej z SR która pracowała w tym szpitalu a jej teorie były inne. W SR mówiła też że po dolarganie dziecko jest tak przyćpane że leje się przez ręce i prawie zawsze trafia na intensywną terapię dla noworodków co ta moja położna powiedziała że to prawie się nie zdarza.. No i też się dowiedziałam że dość rzadko robią lewatywę, mogę sobie ewentualnie w domu zrobić. Chyba że zauważą podczas badania że coś zalega to wtedy dadzą mi w szpitalu. I jako torba do porodu nic nie potrzebuję oprócz jakiś swoich kosmetyków, dwóch ręczników wypranych w 90 stopniach, ręczniki papierowe, klapki pod prysznic, pomadka i woda. Wszystkie podkłady na łózko, podpaski, pampersy, nawet ubranka są zapewnione dla dziecka. Ogólnie cieszę się że tam poszłam bo przyszłabym z wiedzą że zrobią mi lewatywę i dostanę ZZO albo dolargan a potem bym się niepotrzebnie stresowała ;p ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie już tyłek boli od tego siedzenia tutaj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze w ogole czasami robią ZZO, ja wiem ze nawet nie ma takiej opcji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie
dołączam do osób nie wyspanych, ale ja z przyczyn niezależnych od lokatora w brzuchu ![]() Cytat:
![]() u mnie wrażenie suchej, spierzchniętej skóry pojawia się jak mam lekko obrzęknięte dłonie, jak się w nocy budzę to muszę nawilżyć bo mi zasnąć nie dadzą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Testowałaś na blogu produkty Pilomax - kilka lat temu namiętnie tej maski do ciemnych włosów używałam - była super, nie pachnęła wtedy tak ładnie jak teraz ale wydaje mi się, że lepszy efekt dawała. Odkąd przestawiłam się na olejki to zapomniałam o tej masce. Ale na pewno ten szampon do ciemnych włosów wypróbuję skoro polecasz. A pamiętasz czy on też ma hennę w składzie? Też mam coraz więcej siwych włosów ale nie chciałabym jeszcze farbować ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak jakoś czuje ze zadecydują o CC. Albo lekarze, albo Młody bo nadal na dupsku będzie siedział ![]() Jutro mam dostać juz skierowanie na rozmowę do szpitala wiec będę wiedziała coś więcej jak to tutaj ma wyglądać. A no siedzę, ponad 2,5h ![]() ![]() Ale bym zjadła pączka, ale takiego polskiego, nie to powietrze tutaj :/ albo jakaś drożdżówe oblana czekolada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
blue przesta o jedzeniu :P
Ja głodna jestem a nie mam pomysłu, nie ma też na nic ochoty, no taką bułkę bym zjadła ale nie mam w domu ;P W ogole czuje ze potrzebuje kawy.....zaryzykuje, nawyzej bede miala zgage.... nie wiem tez co na obiad zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Jakiś stres mnie dzisiaj dopadł :/ zaczęłam się stresować porodem, tym żeby wszystko było okej z młodym i ze mną... Nie wiem co naszykować mężowi, żeby później nie przeszukiwał tych wszystkich zakamarków pokoju... nie mam siły i ochoty na nic, a tu trzeba posprzątać, ogarnąć to i owo, zrobić jakieś zakupy... Zdecydowanie nie mój dzień... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawa to i mnie by się przydala. A najlepiej to taka pyszna, gorąca, gęsta czekolada z bita śmietaną ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupilam te bo raz, ze tansze ![]() ![]() Cytat:
![]() kupilam kolyske. mialam kupic w listopadzie ale w koncu kupilam dzis. do konca miesiaca o chlebie i wodzie ale co tam. Chyba juz mam wszystko ![]() co prawda jeszcze troche rzeczy do pokoiku malego musze kupic (firanki/zaslonki, fotel rozkladany do spania, dywanik) ale to nie jest must have to moze spokojnie poczekac na lepsze finansowo czasy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam tak wczoraj wieczorem. Do tego jak czytam że macie prywatne położne, które wszystko wyjaśniają itp,. to czuję się kompletnie nieogarnięta i nieprzygotowana.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
co do pampersow to ja mam 1: pampers premium care, balla happy i te z lidla + jedno opakowanie 2 tych pampers premium care. Kolezanka mowi, ze porownywala 2 z 3 i dla niej nie bylo roznicy w rozmiarze wiec tylko jrdno opakowanie 2 miala, pozniej juz na 3 przeszla... ale ona miala duzego synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie mysle o takim systemie jak Magda napisalas. Na noc pampki na dzien dady albo babydream.
#4740 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.