Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-15, 21:25   #4711
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Ja tylko biorę chusteczki ipampersa. mam plecak Tz miał tydzień urlopu, bylo super, nie kłóciliśmy sie nawet

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O, to fajnie. My z tz tez sie nie klocilismy tydzien, jak jego mama byla od razu byl milszy
Tez zabieram tylko pampersa (lub dwa) i chusteczki. Jak nie idziemt daleko, to tylko chusteczki. I bidon. I niestety czasem takze smoczka.

Ostatnio M ma regres. Smoczek nie tylko do spania, czasami nawet na spacery musi byc. Kiedys zazyczyl sobie jechac w wozku (!), a od dawna myslalam o jego sprzedazy, bo M jak juz wsiadzie, to na max 5 min. Ogolnie widac, ze przeprowadzka bardzo wplynela na jego poczucie bezpieczenstwa. Wydawalo mi sie, ze jeszcze tak nie zrozumie, ale jednak sie mylilam. To calw smoczkowanie, wizyta na pogotowiu, przynoszenie chusty do noszenia, pobudki nocne, przytulanie, to podejrzewam jest tego efektem. Staram sie poswiecac mu duzo czasu, unikac klotni z tz. I to sie o dziwo nawet udaje. Chociaz otatnio byla krotka wymiana zdan, tz zaklal k... I M od razu powtorzyl. Na szczescie zapomnial.

Dzisiaj bylismy z tz spontanicznie na zakupach w Zgorzelcu. Okazuje sie, ze tutaj wyplate dostaje sie 15. W poprzednuej pracy 30, wiec teraz na poeniadze czekalam tylko pol niesiaca. Cale szczescie, bo na koncie mialam 30€ :/ totalna klapa. Skoro jednak kasa przyszla, to tz sie napalil, zeby jechac. Sylwka mam nadzieje nastepny razem jakas kawa wypali
Kiedys kupowalam ciuchy tylko na wyprzedazach w house, cropp i calej reszcie. Za 20-30zl. Teraz znowu sa te wyprzedaze, ale z obecnej perspektywy, te ceny sa szalenie okazyjne. Z kolei jedno, co mnie zdziwilo, to cena masla. U nas w ciagu pol roku podrozalo z 60 centow. W Pl wydaje mi sie, ze rok temu kupowalan za ok 4zl? Moze niecale. A teraz ponad 6zl. Wychodzi tyle co u nas, ale u nas jednak zarobki sa wyzsze. Jestem szoku. Jeszxze dzisiaj na fb laska, ktora ciagle zebra jakies skladki, bo sa bez kasy, a musi kupic leki albo cos, napisala ze narzekanie na cene masla to cebularstwo. No coz, cale szczescue mieso nie ma ceny typowej dla eu i oby tak zostalo.

... tapatalk ...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Tak bardzo mi pomagał i super z mała spędził czas
To duzo rzeczy bierzesz ze soba. Ja jeszcze oprócz chusteczek biorę picie i jakaś przekąskę, ciastka owsiane albo jabłko albo banana . A jak cos brakuje to do sklepu zachodzimy. Zabawek nie biorę bo L zawsze jakies kamyki, liście podnosi i wszystko musi byc dotknięte a kałuże musze byc tez obadane-nawet jeśli nie ma kaloszy na nóżkach

Mała chyba nie była gotowa na odpieluchowanie.. Dobrze szło i nagle nocnik jest na nie..

Ooo to super, ze pomagal!!

... tapatalk ...
Stary 2017-07-15, 21:51   #4712
Aika213
Wtajemniczenie

U nas wózek rzadko.
W końcu wywaliłam butelki i kupiłam kubek z dziubkiem. Niechętnie z niego pije i chyba tym sposobem zakończy sie picie mleka.
Dzis podcięłam jej smoczka, przyleciała " mamo smoczek zepsuty" potem stwierdziła "Amy duza dziewczynka". Niechętnie go chciała do spania, pewnie tym sposobem pozbędziemy sie tez smoczka.

Ja tak jak sylwusiach biorę tylko ze 2 psmpersy, chusteczki, bidon i banana. Chyba ze gdzieś nad wodę idziemy to ciuchy do przebrania
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 21:55   #4713
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
O, to fajnie. My z tz tez sie nie klocilismy tydzien, jak jego mama byla od razu byl milszy
Tez zabieram tylko pampersa (lub dwa) i chusteczki. Jak nie idziemt daleko, to tylko chusteczki. I bidon. I niestety czasem takze smoczka.

Ostatnio M ma regres. Smoczek nie tylko do spania, czasami nawet na spacery musi byc. Kiedys zazyczyl sobie jechac w wozku (!), a od dawna myslalam o jego sprzedazy, bo M jak juz wsiadzie, to na max 5 min. Ogolnie widac, ze przeprowadzka bardzo wplynela na jego poczucie bezpieczenstwa. Wydawalo mi sie, ze jeszcze tak nie zrozumie, ale jednak sie mylilam. To calw smoczkowanie, wizyta na pogotowiu, przynoszenie chusty do noszenia, pobudki nocne, przytulanie, to podejrzewam jest tego efektem. Staram sie poswiecac mu duzo czasu, unikac klotni z tz. I to sie o dziwo nawet udaje. Chociaz otatnio byla krotka wymiana zdan, tz zaklal k... I M od razu powtorzyl. Na szczescie zapomnial.

Dzisiaj bylismy z tz spontanicznie na zakupach w Zgorzelcu. Okazuje sie, ze tutaj wyplate dostaje sie 15. W poprzednuej pracy 30, wiec teraz na poeniadze czekalam tylko pol niesiaca. Cale szczescie, bo na koncie mialam 30€ :/ totalna klapa. Skoro jednak kasa przyszla, to tz sie napalil, zeby jechac. Sylwka mam nadzieje nastepny razem jakas kawa wypali
Kiedys kupowalam ciuchy tylko na wyprzedazach w house, cropp i calej reszcie. Za 20-30zl. Teraz znowu sa te wyprzedaze, ale z obecnej perspektywy, te ceny sa szalenie okazyjne. Z kolei jedno, co mnie zdziwilo, to cena masla. U nas w ciagu pol roku podrozalo z 60 centow. W Pl wydaje mi sie, ze rok temu kupowalan za ok 4zl? Moze niecale. A teraz ponad 6zl. Wychodzi tyle co u nas, ale u nas jednak zarobki sa wyzsze. Jestem szoku. Jeszxze dzisiaj na fb laska, ktora ciagle zebra jakies skladki, bo sa bez kasy, a musi kupic leki albo cos, napisala ze narzekanie na cene masla to cebularstwo. No coz, cale szczescue mieso nie ma ceny typowej dla eu i oby tak zostalo.

... tapatalk ...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ooo to super, ze pomagal!!

... tapatalk ...

Biedny Markusek... Jednak odczuł
zmianę miejsca.. Ale bedzie juz tylko lepiej

U nas ceny wzrosły ale o kilka pensow..

W ogole L uwielbia jezdzic autobusem
Wchodzi sama do autobusu, daje pieniądze na bilet dla kierowcy i trzyma cała drogę bilet a jaka ma minę zadowolona gdy siedzi przy oknie

Stary 2017-07-16, 06:49   #4714
201710041131
Konto usunięte

Tak, masło w Polsce podrożało, zwykle do ponad 6 zł a osełka do 10.

My smoczka na dwór nigdy nie zabieramy, kiedyś dziewczynka wyrwała Konradowi i teraz się boi i odkłada przed wyjściem na komodę.

Dużo zabieramy, ale wystarczy, ze raz nie wezmę kanapki (koniecznie z dżemem) to jest ryk o tą kanapkę tak długo aż nie wrócimy do domu. Oprócz kanapki w drodze na plac bądź na placu obowiązkowo musimy zajść po placu do piekarni i mięsnego i dostaje kiełbasę i bułkę na drogę powrotną, od wielkiego dzwonu jak jest gorąco to jeszcze lody pod domem. Cały czas je, musi coś mielić...

Wczoraj poznał małe króliczki u pradziadka, zakochał się, oby zbyt się nie przywiązał do nich
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-16, 08:11   #4715
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tak, masło w Polsce podrożało, zwykle do ponad 6 zł a osełka do 10.

My smoczka na dwór nigdy nie zabieramy, kiedyś dziewczynka wyrwała Konradowi i teraz się boi i odkłada przed wyjściem na komodę.

Dużo zabieramy, ale wystarczy, ze raz nie wezmę kanapki (koniecznie z dżemem) to jest ryk o tą kanapkę tak długo aż nie wrócimy do domu. Oprócz kanapki w drodze na plac bądź na placu obowiązkowo musimy zajść po placu do piekarni i mięsnego i dostaje kiełbasę i bułkę na drogę powrotną, od wielkiego dzwonu jak jest gorąco to jeszcze lody pod domem. Cały czas je, musi coś mielić...

Wczoraj poznał małe króliczki u pradziadka, zakochał się, oby zbyt się nie przywiązał do nich
właśnie widzę, że dużo dzieci je na zewnatrz, a O. nie biorę często jakąś przekąskę, ale zazwyczaj nie chce nic, dopiero w domu tak samo jak wyjdziemy nigdy nie chce siku, obojętnie jak długo bylibyśmy...

Do niedawna nosiłam dużo zabawek, samochodzików na plac zabaw, ale wkurzylam się, bo większośc dzieci nic nie bierze, "sępią" od O. ( chociaż ostatnio za nic nie chce się dzielić) i już dwa autka przepadły, trzecie odzyskałam, bo jedna mamuśka przyznała się, że jej syn zabrał do domu, ale jak oddała to zniszczone i bez kółka...

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-16, 10:23   #4716
k a j a
Zakorzenienie

Ja ze sobą nic nie biorę jak idę na spacer. Noszę swoje małą torebkę, w niej klucze karte i chusteczki. Nic więcej nie potrzeba a jak pić czy coś to zawsze sklep po drodze na rower Jak idę biorę bluzę majtki i spodnie dla leny i wodę jakąś.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Sylwia uuu się nawet nie poklociliscie, koczy teraz będzie miał miesiąc urlopu już się boję 😱

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-16, 11:52   #4717
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja ze sobą nic nie biorę jak idę na spacer. Noszę swoje małą torebkę, w niej klucze karte i chusteczki. Nic więcej nie potrzeba a jak pić czy coś to zawsze sklep po drodze na rower Jak idę biorę bluzę majtki i spodnie dla leny i wodę jakąś.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Sylwia uuu się nawet nie poklociliscie, koczy teraz będzie miał miesiąc urlopu już się boję

Noo miesiąc to duzo dluzej

Dzis L pobiła rekord w spaniu . Zasnela przed 20 i wstala o 10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-16, 19:25   #4718
Princesika
Zakorzenienie

U nas wozek juz dawno wylecial z gry, tzn odkad jest Leo. Ale w ten weekend mielismy znajomych i bardzo duzo chodziliśmy wiec zapakowalismy snapa do auta w razie potrzeby drzemki. Laura chyba tesknila za wozkiem bo przy kazdym wyjsciu z auta wolala do wozeczka.

Dzis na obiedzie w knajpie Laura tak urzekła wlasciciela, ze dal nam 15% rabatu od rachunku hihi. Ale byl w szoku, powiedziala mu jak ma na imię, ile ma lat, bawila sie z nim

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

A wiecie, ze my z Tz sie w ogole nie klocimy? Serio. Czasem jakis foch ale trwa on 5 minut

Stary 2017-07-16, 22:30   #4719
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Muszę kupić jakiś plecak, bo mi plecy siadają. Chociaż będzie większy wozek to będę wrzucała do kosza wszystko
Ja dużo biorę, bluzę dla siebie, kurtkę dla K, malutkie chusteczki do rak, normalne, sto samochodzików, picie, jedzenie - zawsze musi być kanapka , plastry, woda utleniona bo przecież musi sobie zawsze odrapac kolana, jakieś przekąski w pudełku, portfel, telefon, dodatkowy powerbank bo bez telefonu - smierć , bidon z woda, wodę dla siebie a pod pacha zawsze jeszcze niosę tego cholernego kota od MartynaWymysla

To super, ze nie poklociliscie się, ja nie mogę jak Tz jest w domu, nie jestem przyzwyczajona Pomagał Co przy małej? Odpoczęłam trochę?
O ja ☠☠☠ie ale masz majdan
Ja biore chusteczki, bidon z wodą i drobne na bułe albo loda

My wczoraj poimprezowalismy bo szwagier robil urodziny....ja delikatnie ale za to stary.....hehehe masakra
Goska oczywiscie u babci i jestem z niej dumna bo swietnie znosi nocki poza domem, jest grzeczna samodzielna i nie robi zadnych problemow
Stary 2017-07-17, 04:00   #4720
201710041131
Konto usunięte

Konrad zjadł wczoraj na urodzinach swojego pierwszego cukierka o ☠☠☠☠a ale uwiecznilaam miny na zdjęciach

Było chyba z 15 dzieci, straszny stres dla niego
Stary 2017-07-17, 05:44   #4721
sylwusiach
Zakorzenienie

Nie śpimy juz ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 07:56   #4722
201710041131
Konto usunięte

Ja o 4 bezsenność
Stary 2017-07-17, 11:28   #4723
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Masija u nas średnio.. nadal nie wyobrażam sobie zostać sama z chlopakami, a mama moja od wrzesnia idzie do pracy. Piotruś wymaga wiele uwagi, a Michal jeszcze wiecej. Piotruś wieczorami ma straszne ataki ale nie jest to kolka. Przeogromnie placze i nic nie pomaga.

Michał trochę schudl jakby ostatnio, ale waga pokazuje 17kg i ciuchy powoli 110. Troche mnie to przeraza bo takie same parametry ma 5cio latek, kuzyn M. Mam nadzieję że przystopuje bo nawet pediatra mi ostatnio powiedziala ze wygląda na 4-5 lat.
Z mowa nadal kiepsko, bajek nie oglada w ogole, je sporo. Ale za cholere nie chce owoców jeść i denerwuje mnie to. A moja matka mu laysy kupuje a mnie ☠☠☠☠ica bierze

Masija jak u Was?
Marei a jak w pracy? Ogarnelas programy?
Szuuu a.jak Ty? Rzyganko?

Rozumiem Cię doskonale.
Biedactwo A stosujecie jakieś krople? Może nie kolki a zwykły ból brzucha?
A z mamą lepiej? Między Wami?

Michał będzie kiedyś chłop jak dąb Super

U nas coraz gorzej. Niepotrzebnie pisałam do Marei, że O. tylko śpi i je Marei już Ci nic nie napiszę
Nie wyrabiam z nimi. Jak O jeszcze spała tak było ok ale od ponad 2 tyg. jest masakra. Usypianie (każde) zajmuje 2 h, pada ze zmęczenia ale nie zaśnie,wybudza ją mój oddech a jak już zaśnie to wpada L i wszystko od nowa.
Dzisiaj w nocy było kiepsko, i od 6 do teraz mała spała 20 minut. Teraz z wielkim bólem zasnęła na mnie.
Do tego L ma dzisiaj okropny dzień przytulasa. Rozpłakała się jak znowu wzięłam małą do zasypiania
Cholernie, cholernie żałuję że nie posłałam jej wcześniej do żłobka. Dzisiaj się z nią rozwyłam, że nie mogę poświęcić jej tyle czasu co chce.

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 16:30   #4724
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale.

U nas coraz gorzej. Niepotrzebnie pisałam do Marei, że O. tylko śpi i je Marei już Ci nic nie napiszę
Nie wyrabiam z nimi. Jak O jeszcze spała tak było ok ale od ponad 2 tyg. jest masakra. Usypianie (każde) zajmuje 2 h, pada ze zmęczenia ale nie zaśnie,wybudza ją mój oddech a jak już zaśnie to wpada L i wszystko od nowa.
Dzisiaj w nocy było kiepsko, i od 6 do teraz mała spała 20 minut. Teraz z wielkim bólem zasnęła na mnie.
Do tego L ma dzisiaj okropny dzień przytulasa. Rozpłakała się jak znowu wzięłam małą do zasypiania
Cholernie, cholernie żałuję że nie posłałam jej wcześniej do żłobka. Dzisiaj się z nią rozwyłam, że nie mogę poświęcić jej tyle czasu co chce.
Masija ja od porodu spie sama z maluszkiem w innym pokoju a tz z Michałem. Nie wyobrażam sobie by chlopacy spali w jednym pomieszczeniu bo by była jedna wielka masakra. Wzajemnie by sie budzili. Moja mama przez to spi na podłodze w kuchni od tych dwóch miesiecy. Ogolnie mega kiepski czas dla nas..

Myślę ze to bol brzucha/problem z kupa. Dajemy sab simplex i pomaga, ale tak w 60% :/
Ogolnie nie myslalam ze bedzie tak hardkorowo, dwa lata to fajna roznica ale potrzeba duzo cierpliwosci.

Stary 2017-07-17, 22:04   #4725
pszczoua
Zakorzenienie

Masija, fartuch. Tak was czytam i widzę siebie 2 lata temu Dacie rade. Pierwszy rok życia mija ekspresem. A różnica jest świetna. Julek ma teraz 2 mce wakacji i nie chodzi do przedszkola. Myślałam że będę chodzić znerwicowana a tymczasem jestem mile zaskoczona. Chłopcy bardzo dużo się razem bawią. Tymek biega wszędzie za Julkiem. Na spacerach nie ucieka, bierze przykład ze starszego brata. Dużo się razem bawią, a to klockami, a to Julek "czyta" Tymkowi książeczki... jest naprawdę świetnie i warto było się przemęczyc na początku jak widzę ten ich kontakt wspólny teraz Jedynie spacery z dwójką na biegowkach to wyczyn. Ale przynajmniej figurę trzymam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 22:24   #4726
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Masija, fartuch. Tak was czytam i widzę siebie 2 lata temu Dacie rade. Pierwszy rok życia mija ekspresem. A różnica jest świetna. Julek ma teraz 2 mce wakacji i nie chodzi do przedszkola. Myślałam że będę chodzić znerwicowana a tymczasem jestem mile zaskoczona. Chłopcy bardzo dużo się razem bawią. Tymek biega wszędzie za Julkiem. Na spacerach nie ucieka, bierze przykład ze starszego brata. Dużo się razem bawią, a to klockami, a to Julek "czyta" Tymkowi książeczki... jest naprawdę świetnie i warto było się przemęczyc na początku jak widzę ten ich kontakt wspólny teraz Jedynie spacery z dwójką na biegowkach to wyczyn. Ale przynajmniej figurę trzymam

Dzięki kochana, ogromnie OGROMNIE mnie pocieszyłaś trzeba przetrwać ten trudniejszy czas, a potem będzie coraz lepiej.

Stary 2017-07-18, 18:27   #4727
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Noo miesiąc to duzo dluzej

Dzis L pobiła rekord w spaniu . Zasnela przed 20 i wstala o 10

Wez sie nie chwal hihi a Tal powaznie to super, zazdroszcze!

... tapatalk ...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
U nas wozek juz dawno wylecial z gry, tzn odkad jest Leo. Ale w ten weekend mielismy znajomych i bardzo duzo chodziliśmy wiec zapakowalismy snapa do auta w razie potrzeby drzemki. Laura chyba tesknila za wozkiem bo przy kazdym wyjsciu z auta wolala do wozeczka.

Dzis na obiedzie w knajpie Laura tak urzekła wlasciciela, ze dal nam 15% rabatu od rachunku hihi. Ale byl w szoku, powiedziala mu jak ma na imię, ile ma lat, bawila sie z nim

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

A wiecie, ze my z Tz sie w ogole nie klocimy? Serio. Czasem jakis foch ale trwa on 5 minut

Ejjj nie wierze, no chociaz troche sie klocicie? Tak troszeczke? ja sie nie potrafie dlugo zloscic, szybko mi przechodzi. Za to tz jak panienka :S foch na pol dnia.

Ona jest niesamowita z tym mowieniem. M tqierdzi, ze ma trzy latka i pokazuje dwa palce. I nie da sie go nauczyc, ze dwq

... tapatalk ...
Stary 2017-07-18, 19:37   #4728
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale.

juz niedlugo pojdzie do zlobka
M tez ma faze przytulania, a on nie jest przytulastym dzieckiem.

Nieeee ja ciagle licze na to, ze Oli bedzie mega spokojnym dzieckiem! Moze wtedy, za pare lat oczywiscie, sie ZASTANOWIE nad drugim. Jesli dasz mi nadzieje, ze po takim gizdzie nie urodzi sie drugi taki sam, bo tego bym nie ogarnela

... tapatalk ...
Stary 2017-07-18, 19:37   #4729
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No to jestem

Ale weź się teraz człowieku wbij...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-18, 19:39   #4730
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No to jestem

Ale weź się teraz człowieku wbij...
Heeej! Pisz co u was!!

... tapatalk ...
Stary 2017-07-18, 19:52   #4731
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

U nas... W sumie nuda póki co...siedzę w domu z dzieciakami bo to ma urlop od 11 sierpnia. Praktyki skończone...wiec do października mam luuuzzz
Liczę ze zalapie się na stypendium na uczelni to zawsze dodatkowa kasa...
Majka szogun jeden...Kuba to był anioł przy niej... Ale robi się straszna taty córka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Poza tym my bez wózka jesteśmy od wiosny...leży w piwnicy... Pieluchy to Już pisałam ze profilaktycznie na noc i na dwór ale i tak są suche. Za to z mówieniem bardzo topornie ale coś tam próbuje,rozumie wszystko więc się nie martwię

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Jezuuu szuu jakbym musiała tyle zabierać na dwór to chyba był o☠☠☠☠ienia dostała :maleje:

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2017-07-18 o 19:48
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-18, 20:00   #4732
gapulinka
Wtajemniczenie

Siema alka!!

Ja z dwójka zabieram tylko bidon z woda dla Marcela i jakaś zabawkę do mietolenia dla Zioju. Ciągle mieszczę się w mojej zwykłej, raczej małej torebce codziennej 😂

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-18, 21:46   #4733
industria
Zakorzenienie

Siema alka

Wypilam z tz flaszke likieru kokosowego. Chyba sie troche upilam. Oczywiscie udaje ze jestem trzezwa :P

Zrobilysmy z kumpela pielny fotel. Ona dzis ho wykonczyla, Sprzedal sie w ciagu 3 minut
Stary 2017-07-19, 09:47   #4734
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Wez sie nie chwal hihi a Tal powaznie to super, zazdroszcze!

... tapatalk ...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ejjj nie wierze, no chociaz troche sie klocicie? Tak troszeczke? ja sie nie potrafie dlugo zloscic, szybko mi przechodzi. Za to tz jak panienka :S foch na pol dnia.

Ona jest niesamowita z tym mowieniem. M tqierdzi, ze ma trzy latka i pokazuje dwa palce. I nie da sie go nauczyc, ze dwq

... tapatalk ...
My mamy raczej malo kłótliwe charaktery wiec raczej jest krotki foch. Klotni nie ma w ogole

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Siema alka!!

Ja z dwójka zabieram tylko bidon z woda dla Marcela i jakaś zabawkę do mietolenia dla Zioju. Ciągle mieszczę się w mojej zwykłej, raczej małej torebce codziennej 😂

Ja na spacer tylko dwie pieluchy dla kazdego po jednej bo prawie zawsze sa kupy na placu zabaw. No i wode dla Lauri. Za to na wyjscie z domu na pol dnia to caaaala torba full.

Stary 2017-07-19, 18:34   #4735
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
U nas... W sumie nuda póki co...siedzę w domu z dzieciakami bo to ma urlop od 11 sierpnia. Praktyki skończone...wiec do października mam luuuzzz
Liczę ze zalapie się na stypendium na uczelni to zawsze dodatkowa kasa...
Majka szogun jeden...Kuba to był anioł przy niej... Ale robi się straszna taty córka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Poza tym my bez wózka jesteśmy od wiosny...leży w piwnicy... Pieluchy to Już pisałam ze profilaktycznie na noc i na dwór ale i tak są suche. Za to z mówieniem bardzo topornie ale coś tam próbuje,rozumie wszystko więc się nie martwię

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Jezuuu szuu jakbym musiała tyle zabierać na dwór to chyba był o☠☠☠☠ienia dostała :maleje:
O jezu, dwojka dzieci w domu a ona ma stypendium! Brawo!! Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Siema alka

Wypilam z tz flaszke likieru kokosowego. Chyba sie troche upilam. Oczywiscie udaje ze jestem trzezwa

Zrobilysmy z kumpela pielny fotel. Ona dzis ho wykonczyla, Sprzedal sie w ciagu 3 minut
Taaa bo tz nie pozna
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My mamy raczej malo kłótliwe charaktery wiec raczej jest krotki foch. Klotni nie ma w ogole

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ja na spacer tylko dwie pieluchy dla kazdego po jednej bo prawie zawsze sa kupy na placu zabaw. No i wode dla Lauri. Za to na wyjscie z domu na pol dnia to caaaala torba full.

Wierze, wierze. Sa takie zwiazki. My sie rzadko klocimy, tzn ja nie lubie sie klocic, tz za to uwielbia i to mnie w nim bardzo denerwuje. Dlatego jak zaczyna rozkrecac klotnie, to mu powiem cos, o co wiem ze sie obrazi i mam.spokoj. nie jest to nic chamskiego, nic z tych rzeczy. Cos w temacie i prawdziwego bo jego latwo obrazic.

... tapatalk ...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Indu poka fotel!

... tapatalk ...
Stary 2017-07-22, 15:21   #4736
masija
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupię ubranko na chrzest? Ładne body z falbanka lub prostą białą sukienkę?

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 19:20   #4737
industria
Zakorzenienie

Jeny jaki to byl piekny dzien! Pojechalsmy se same z Gochą (tz w robocie) na dzialke do moich rodzicow. Caly dzien basenowalysmy, potem wycieczka rowerowa, jeziorko, karuzele, lody, znow basenowanie. Uwielbiam takie dni teraz Gocha juz spi a ja ide napastowac tz bo stesknionyy :P
Stary 2017-07-22, 19:31   #4738
sylwusiach
Zakorzenienie

u nas tez fajny dzien mala zanela przed 19. mialam gosci, troche wypilam
Stary 2017-07-22, 20:14   #4739
industria
Zakorzenienie

Sylwusiach ty masz dzis urodziny prawda?
Wszystkiego najlepszego 😘🎁💐
Stary 2017-07-22, 20:42   #4740
Marei
Zakorzenienie

Sylwusiach, sto lat!!!

U nas wczoraj byl.fajny dzien, wlasciwie wieczor. Po obiedzie poszlismy na spacer, pozniej podwieczorek, tz pojechal na rower, a my z M poszlismy nad rzeke. Plac zabaw, pozniej ogladanie statkow, zabawa na lace. Super chillout

Masija kiedy maciw chrzciny? W sierpniu?

... tapatalk ...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości