Lipcowe Panny Młode - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 10:23   #4741
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez la margerita Pokaż wiadomość
ależ sie rozpisałyście . nie nadążam z czytaniem..

no dobrze

Oto moje zaproszenie:
Ładne Zawsze podziwiam, że komuś chce się robić coś takiego ręcznie - ja nie mam ani chęci, ani zdolności

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
edit: Dziewczyny jak mnie ta szkoła dobija! Parę dni temu ukazał się oficjalny komunikat z dziekanatu, że obrony 20.06-3.07. Wczoraj jeszcze promotor gadał, że my będziemy się bronić 27 czerwca (ewentualnie 20-tego), co mi bardzo pasowało, bo już lipiec miałabym wolny i spokojnie przygotowywała wesele. Nagle się komuś musiało odmienić i właśnie patrzę na stronce, że już jesteśmy zapisani na 11.07. no szlag mnie trafia musieli zmienić tak mi to nie pasuje, ze szok. z mieszkania wyprowadzam się pod koniec czerwca więc nawet nie będe miała ani gdzie przenocować ani się przebrać. Skąd oni wzięli ten 11.07 skoro obrony są do 3.07. do tego wchodzę jako 13-sta. należałoby się ich wszystkich... jedyne co dobre to, że przeznaczyli tylko 10 minut na osobę, przynajmniej szybko pojdzie. Przepraszam, musialam sie komus wyżalić
No faktycznie nieładnie zrobili

Cytat:

mam na myśli taki taki przypis na dole strony, z podaną dokładnie strona w książce, z której się korzystało

Tak w ogóle to myślałyście o założeniu naszego klubu? Zauważyłam, że dziewczyny z innych miesięcy mają Niedługo śluby, relacje itp ja chętnie pochwalę się zdjęciami, ale jakby nie było trochę zależy mi na prywatności i niekoniecznie chcę się pokazywać wszystkim a ciągle zamazywać twarz to też tak nie bardzo... nie będzie widac makijażu i w ogóle co Wy na to?

No i na koniec pytanie za 100 pkt. Mój TZ ma firmę i zaprasza na wesele swojego wspólnika i pracowników. Pytanie brzmi: czy ja muszę do niego jechać żeby razem ich zaprosić czy może sam? Do tej pory miałam zamiar jechać, ale wczoraj jeden pracownik ich zapraszał na swój ślub i też sam bez dziewczyny
Może nie będzie tak źle z tym antyplagiatem... Wczoraj kolega mnie nastraszył, że może być max 15 słów w jednym ciągu, ale dzisiaj dokopałam się do regulaminu antyplagiatowego (a swoją drogą wkurzające, że łatwiej mi cokolwiek znaleźć przez google, niż przez wyszukiwarkę na stronie uczelni ) i okazało się, że jednak 50, a tylu to raczej nigdzie nie mam

Co do klubu to czemu by nie

Jeśli chodzi o wspólników i pracownika, to wydaje mi się, że nie jest konieczne, żebyście dawali zaproszenia razem, no chyba, że masz na to czas i ochotę
TŻ rozdawał w pracy kilkanaście zaproszeń na ślub i 3 na wesele (i wszystkie 3 osoby odmówiły... Jeden kolega się tłumaczył, że niby żona zaklepała na ten termin wakacje i on nic o tym nie wiedział ) i mnie przy tym nie było

Nasza lista gości zatrzymała się na razie na 52 osobach, ciekawe ile jeszcze ubędzie... Do jutra mamy termin potwierdzeń, a potem będziemy ludzi molestować (niby większość potwierdziła obecność już przy rozdawaniu, ale nie chciałabym się zdziwić).

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:21   #4742
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dzięki za odpowiedzi powiem TŻ-towi, żeby sam ich zaprosił. Z resztą już wczoraj o tym rozmawialiśmy i też powiedział, że załatwi to sam dla mnie jeszcze lepiej, zaoszczędze troche czasu

Co do obecności to podejrzewam, że nie zawiodą Młoda ekipa, więc jeszcze im się chce Wspólnikowi TŻ-ta już dawno powiedzieliśmy, żeby rezerwował sobie czas i mimo tego, że nie cierpi wesel i jest zapalonym fanem techno, zrezygnował nawet z wyjazdu na Sunrise a dwóch pracowników też ma wesela w te wakacje, więc myślę, że i na nasze przyjdą.

Kasiek1987
jak znajduje dopiero 50 wyrazów obok siebie to nie masz się co martwić zmienisz "i" na "oraz" i już jest co innego a wiesz już kiedy obrona? (jak pisałaś to przepraszam- musiałam przegapić)

Jeśli chodzi o moją obronę to już wiem przez kogo tak późno będzie. Kochanemu recenzentowi nie pasowało wiedziałam od początku, że będą z nim same problemy

Widzę że jesteśmy zgodne co do klubu Jest wśród nas ktoś doświadczony w zakładaniu? Jak nikt chętny się nie znajdzie to może później ja spróbuje Trzeba go założyć żeby się nie pokazywać całemu światu
Stary 2011-06-09, 11:31   #4743
minini
Zadomowienie

no fajnie byłoby podzielić sie wrażeniami i zdjęciami po wszystkim, ale właśnie - z wami, a nie z całym internetem

my w tym tygodniu idziemy spisać protokół. Był gdzies tekst tgo protokołu na forum, ale jakos nie moge znalesc teraz, macie gdzieś może pod ręką? chcielibyśmy go razem przeczytać przed pójściem do ksiedza.

byliśmy szukać wczoraj butów do garnituru, jak już były fajne - nie było rozmiaru. pojedziemy w sobote dalej szukać.
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:36   #4744
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiek1987
jak znajduje dopiero 50 wyrazów obok siebie to nie masz się co martwić zmienisz "i" na "oraz" i już jest co innego a wiesz już kiedy obrona? (jak pisałaś to przepraszam- musiałam przegapić)
Nie wiem jeszcze kiedy obrona, ale na pewno przed 15 lipca, bo później promotor idzie na urlop (w ogóle to takie trochę samolubne myślenie - jakbym była na jego miejscu i miała 9 magistrantów, to bym sobie wzięła urlop w sierpniu, żeby ludziom życia nie komplikować, albo powiedziała od początku, że mamy się sprężać, żeby do połowy lipca zdążyć). Póki co jeszcze pracy nie oddałam i chyba do końca przyszłego tygodnia będę się z nią męczyć

Stary 2011-06-09, 12:05   #4745
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Nie wiem jeszcze kiedy obrona, ale na pewno przed 15 lipca, bo później promotor idzie na urlop (w ogóle to takie trochę samolubne myślenie - jakbym była na jego miejscu i miała 9 magistrantów, to bym sobie wzięła urlop w sierpniu, żeby ludziom życia nie komplikować, albo powiedziała od początku, że mamy się sprężać, żeby do połowy lipca zdążyć). Póki co jeszcze pracy nie oddałam i chyba do końca przyszłego tygodnia będę się z nią męczyć
o kurcze, to też może Ci się trochę nałożyć z przygotowaniami do ślubu... albo będziesz się bronić już jako mężatka

oni mają studentów głęboko w... poważaniu my mamy tak późno, bo recenzentowi się nagle odmieniło i dopiero 11.07 mu pasuje, a jeszcze parę godzin wcześniej pasował mu ten 27.06. Co gorsza będzie miał dużo czasu, żeby wczytać się w prace
Stary 2011-06-09, 12:47   #4746
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to też może Ci się trochę nałożyć z przygotowaniami do ślubu... albo będziesz się bronić już jako mężatka

oni mają studentów głęboko w... poważaniu my mamy tak późno, bo recenzentowi się nagle odmieniło i dopiero 11.07 mu pasuje, a jeszcze parę godzin wcześniej pasował mu ten 27.06. Co gorsza będzie miał dużo czasu, żeby wczytać się w prace
Już sama nie wiem co lepsze - bronić się przed ślubem (tylko żeby mi się czasem nie nałożyło z terminem fryzury próbnej, bo już ciężko mi będzie ustalić inny termin u fryzjera), czy w tym tygodniu po ślubie... Mogłabym ewentualnie coś zasugerować w dziekanacie, ale nie wiem co.

A dzisiaj 9 czerwca, co oznacza, że do ślubu równo miesiąc

Stary 2011-06-09, 12:58   #4747
aaby
Zakorzenienie

Właśnie odkryłam, że wypadł mi ogromny kawał plomby w siódemce A zajrzałam do paszczy, bo coś mnie bolało przy jedzeniu...
Cholerka, wszystko pod górkę

Ciekawe, skąd my weźmiemy kasę na resztę. Już nam brakuje

Dziewczyny, co do klubu, to ja zakładałam jeden i wiem mniej więcej co z czym się je, aczkolwiek przyznaję, że nie mam czasu i chyba nie wezmę na siebie tego, bo byłyby zaległości choćby w zapraszaniu nowych dziewczyn. Nie chcę, żeby potem któraś miała żal, że jest przeze mnie jakiś przestój.
Ale to naprawdę nic trudnego

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:03   #4748
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

my w tym tygodniu idziemy spisać protokół. Był gdzies tekst tgo protokołu na forum, ale jakos nie moge znalesc teraz, macie gdzieś może pod ręką? chcielibyśmy go razem przeczytać przed pójściem do ksiedza.
Ja mam Proszę bardzo

PROTOKÓŁ ROZMÓW KANONICZNO-DUSZPASTERSKICH Z NARZECZONYMI PRZED ZAWARCIEM MAŁŻEŃSTWA obejmuje:

I. Dane personalne

1.
a) Nazwisko (panieńskie i poprzednio używane)
b) Imiona
c) Imię i zawód ojca
d) Imię, nazwisko panieńskie matki
e) Dowód osobisty (seria, nr, miejsce i data wydania)

2.
a) Data i miejsce urodzenia
b) Data i adres parafii chrztu
c) Rok i parafia i Komunii św.
d) Rok i parafia bierzmowania

3.
a) Miejsce i adres stałego zamieszkania
b) Miejsce, czas okres i adres tymczasowego zamieszkania
c) Miejsce, adres parafii i czas okres poprzedniego zamieszkania
d) Miejsce i adres zamieszkania rodziców

4.
a) Stan cywilny (wolny, wdowiec, cywilnie związany, rozwiedziony)
b) Wykształcenie
c) Zawód

5.
a) Wyznanie (obrządek)
b) Czy uznaje zasady moralności chrześcijańskiej?
c) Czy rozumie potrzebę modlitwy, przystępowania do sakramentów św. i uczestniczenia we Mszy św.?
d) Czy zamierza przed ślubem w sposób świadomy przystąpić do sakramentu pokuty i przyjąć Komunię św.?
e) Czy ukończył katechizację (podstawową, ponadpodstawową, przedmałżeńską)?

6.
a) Od jak dawna narzeczeni się znają?
b) Czy i od kiedy są zaręczeni?
c) Czy rodziny narzeczonych się znają?
d) Czy rodzice i opiekunowie wiedzą o zamiarze małżeństwa?
e) Czy wyrażają zgodę? Jeżeli nie to dlaczego?

II. Przeszkody małżeńskie

7. Przeszkoda niezdolności fizycznej (kan. 1084)
a) Czy narzeczony nie ma wątpliwości co do stanu swojego zdrowia?
b) Czy uważa, że będzie mógł mieć własne dzieci?
c) Czy nie ma wątpliwości co do zdolności do współżycia małżeńskiego?

8. Przeszkoda węzła małżeńskiego (kan. 1085)
a) Czy nie zawierał małżeństwa z inną osobą?
b) Jeżeli tak, to w jaki sposób małżeństwo to przestało istnieć?
c) Czy nie zawierał (-a) związku cywilnego z inną osobą?
d) Jeżeli tak, to w jaki sposób związek ten przestał istnieć?
e) Kiedy i dlaczego nastąpił rozwód?
f) Czy z poprzedniego małżeństwa lub związku cywilnego wynikają zobowiązania względem współmałżonka, dzieci lub innych osób?

9. Przeszkoda występku (kan.1090)
a) Czy narzeczeni znali się przed śmiercią współmałżonka?
b) Co było powodem śmierci?
c) Czy któryś z narzeczonych nie jest współwinnym tej śmierci?

10. Przeszkoda pokrewieństwa (kan. 1091)
Czy narzeczeni są spokrewnieni w jakim stopniu?

11. Przeszkoda powinowactwa (kan. 1092)
Czy narzeczeni nie są powinowatymi w linii prostej?

12. Przeszkoda przyzwoitości publicznej (kan. 1093)
Czy narzeczeni nie pozostawali z krewnymi drugiej strony w związku małżeńskim nieważnym lub w konkubinacie?

13. Przeszkoda pokrewieństwa prawnego (kan. 1094)
Czy między narzeczonymi nie zachodzi stosunek rodzicielstwa lub rodzeństwa na skutek adopcji prawnej?

14. Przeszkoda święceń (kan. 1087)
Czy narzeczony nie przyjął święceń diakonatu lub kapłaństwa?

15. Przeszkoda wieczystego i publicznego ślubu czystości (kan. 1088)
Czy narzeczeni nie składali wieczystego i publicznego ślubu czystości w instytucie zakonnym?
Dotyczy tylko katolików obrządku wschodniego

16. Przeszkoda pokrewieństwa duchowego (kan. 811 KKKW)
Czy narzeczeni nie pozostają względem siebie w jakiejś relacji w związku z sakramentem chrztu?

III. Wady oświadczenia woli zawarcia małżeństwa

17. Jedność (wyłączność), nierozerwalność, sakramentalność małżeństwa, dobro potomstwa (kan. 1055, 1-2; 1056)
a) Czy chce zawrzeć małżeństwo zgodnie z nauką Kościoła jako jedno i nierozerwalne do śmierci?
b) Czy wewnętrznie zgadza się z nauką Kościoła co do nierozerwalności i wierności? Jeżeli nie, dlaczego?
c) Czy dopuszcza rozejście się czy separację w wypadku trudności w małżeństwie?
d) Czy chce przyjąć potomstwo w małżeństwie i po katolicku je wychować?
e) Czy przyjmuje zasady etyki katolickiej w planowaniu rodziny?

18. Niezdolność do przyjęcia obowiązków małżeńskich (kan. 1095)
a) Czy w rodzinie nie było wypadków choroby psychicznej?
b) Czy narzeczeni są przekonani o własnym zdrowiu psychicznym? (kan. 1095, n. 1)
c) Czy mają zdolność do rozeznania oceniającego co do istotnych praw i obowiązków małżeńskich? (kan. 1095, n. 2)
d) Czy nie cierpią na przewlekłe lub dziedziczne choroby, o których wzajemnie nie wiedzą? (kan. 1095, n. 3)
e) Czy nie nadużywają alkoholu lub innych środków odurzających? Czy nie są od nich uzależnieni? Czy druga strona o tym wie?

19. Warunek (kan. 1102)
a) Czy są stawiane jakieś wymagania, od których uzależnia się zawarcie lub trwanie małżeństwa?
b) Czy wymagania te nie mają formy warunku? Czy warunek ten dotyczy przeszłości, teraźniejszości czy przyszłości?
c) Jakie jest stanowisko drugiej strony w tej sprawie?

20. Przymus (kan. 1103)
a) Czy narzeczeni sami dobrowolnie podjęli decyzję zawarcia małżeństwa?
b) Komu zależy na zawarciu tego związku?
c) Czy nie ma nacisku ze strony rodziny lub otoczenia, np. względy materialne, społeczne, obawa zniesławienia?
d) Czy nie ma innych okoliczności przymusu, np. bojaźń z szacunku dla rodziców?

21. Umyślne wprowadzenie w błąd (kan. 1098)
Czy narzeczeni nie tają przed sobą okoliczności mogących zakłócić wspólnotę życia małżeńskiego, np. niepłodności, nałogów, zobowiązań finansowych?

IV. Małżeństwa mieszane z braćmi odłączonymi, z niechrześcijanami, z niewierzącymi i niepraktykującymi - kan. 1086; 1124-1129.

22. Pytania dla strony katolickiej:
a) Czy zdaje sobie sprawę, że zgodne pożycie w małżeństwie jest zagrożone z powodu różnic w sprawach najbardziej wewnętrznych, czego z racji zaangażowania uczuciowego się nie dostrzega?
b) Jak postąpi w wypadkach konfliktowych, gdy żadna ze stron nie będzie chciała ustąpić, np. w sprawach moralnych i religijnego wychowania dzieci?
c) Czy zgodzi się na postępowanie wbrew prawu Bożemu, czyli na życie grzeszne dla zachowania wspólnoty w małżeństwie?

23. Pytania dla strony niekatolickiej
a) Czy zdaje sobie sprawę z konsekwencji różnicy poglądów, różnej oceny moralnej w wielu sprawach?
b) Czy zdaje sobie sprawę z naturalnego obowiązku tolerancji względem przekonań i zobowiązań strony katolickiej?
c) Czy zna obowiązki sumienia współmałżonka?
d) Czy uznaje jedność i nierozerwalność małżeństwa oraz jego cele: wspólne dobro małżonków oraz zrodzenie i wychowanie potomstwa?

24. w przypadku małżeństw mieszanych obrządkowo:
- jeśli narzeczony jest obrządku wschodniego:
Czy narzeczona chce przejść na obrządek narzeczonego?
- jeśli narzeczona jest obrządku wschodniego:
Czy któraś ze stron chce przejść na obrządek drugiej strony?

Uwaga:
a) w przypadku małżeństwa z niekatolikiem lub osobą nieochrzczoną (z wyjątkiem odstępców od Kościoła katolickiego) należy wypełnić formularz nr 4 (w trzech egzemplarzach) oraz nr 12 lub 12A i 27A;
b) w przypadku odstępców od Kościoła katolickiego oraz osób niepraktykujących należy wypełnić formularz nr 5 (w trzech egzemplarzach).

V. Duszpasterska rozmowa z narzeczonymi

25.
a) Rozmowę ustalono na dzień .................
b) Rozmowę przeprowadził ksiądz (diakon) .............

VI. Dokumenty

26.
a) Metryka chrztu św.
b) Świadectwo ukończenia katechezy przedmałżeńskiej
c) Prośba o wygłoszenie zapowiedzi
d) Odpis aktu małżeństwa z USC. Nr dokumentu ................
e) Zaświadczenie konkordatowe. Nr dokumentu z USC ...............

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam, że wypadł mi ogromny kawał plomby w siódemce A zajrzałam do paszczy, bo coś mnie bolało przy jedzeniu...

O kurcze Współczuje Ci
Pamiętam jak ja w zeszłym roku walczyłam z zębem aż płakałam z bólu To jest najgorszy ból w życiu chyba. Musiałam jechać na szybko do Polski go wyleczyć bo zagranicą biorą straszne pieniądze za to! A ile można faszerować się ketanolem?
Jak pojechałam do Polski to okazało się, że i tak trzeba go wyrwać ;/
A też miałam taką dziurę jak Ty i też w siódemce

Trzymaj się

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:06   #4749
moscicka
Przyczajenie

witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Mogę się dołączyć? Ślub mam już niedługo bo 2 lipca w Lublinie i coraz bardziej dopada mnie stres
moscicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:13   #4750
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Oj, biedactwo

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Ja mam Proszę bardzo

PROTOKÓŁ ROZMÓW KANONICZNO-DUSZPASTERSKICH Z NARZECZONYMI PRZED ZAWARCIEM MAŁŻEŃSTWA obejmuje:
Nie miałam wielu pytań z tego protokołu. Ciekawe, od czego to zależy
Cytat:
Napisane przez moscicka Pokaż wiadomość
witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Mogę się dołączyć? Ślub mam już niedługo bo 2 lipca w Lublinie i coraz bardziej dopada mnie stres
Witaj
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:26   #4751
moscicka
Przyczajenie

W sumie już prawie wszystko mamy załatwione. Wódka już kupiona, sukienka już jest (trochę trzeba ją tylko zmniejszyć, bo schudłam ) Garnitur kupiony, buty itd itd.
Zostało nam jeszcze:
-kupienie napoi, wina
-zakup owoców ale to dzień przed
-zamówienie wiązanek i butonierek
-znalezienie kogoś kto ubierze nam samochód
Ale wciąż myślę, że o czymś zapomniałam, lub zapomnę no i tak wogóle to chyba chciałabym mieć to już za sobą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 14:31   #4752
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam.

Wytłumaczyłaś zrozumiale bo mi się udało Ahhh!! Jestem normalnie z siebie dumna Hi hi
Dziękuję

Stary 2011-06-09, 14:32   #4753
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
W sumie już prawie wszystko mamy załatwione. Wódka już kupiona, sukienka już jest (trochę trzeba ją tylko zmniejszyć, bo schudłam )
Pochwalisz się suknią?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:11   #4754
Karo_lka
Raczkowanie

Byłam dziś na przymiarce.
Schudlo mi się troszkę i panie jeszcze mi beda zwezac , a tak to wszystko super.
No i uwaga, mialam nie miec welonu i dzis wyszlam z decyzja , ze bede miec.
Dlugi, 3 metrowy. Bedzie w formie trenu.
wyglada pieknie i pieknie drogi no ale jak widzialam,ze moja mama placze to stwierdzilam,ze chyba jednak musze ladnie w nim wygladac.
Teraz mam tylko obawy czy w rozpuszconych wlosach i w welonie nie bede wygladac jak dziecko no ale sprawdze to u fryzjera
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:15   #4755
moscicka
Przyczajenie

Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie035.jpg (118,1 KB, 81 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 16:36   #4756
lusesita23
Zakorzenienie

chyba mnie stres dopadł - jeszcze tyyyyyyyyyyyle do zrobienia
Stary 2011-06-09, 17:37   #4757
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę
pięknie w niej wyglądasz

ja nadal nie mam alkoholu, już mnie to powoli zaczyna wkurzać ja sie na wódce nie znam, zostały 3 tygodnie a tu lipa. w następnym tygodniu zamawiam kwiatki
Stary 2011-06-09, 19:20   #4758
moscicka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
pięknie w niej wyglądasz

ja nadal nie mam alkoholu, już mnie to powoli zaczyna wkurzać ja sie na wódce nie znam, zostały 3 tygodnie a tu lipa. w następnym tygodniu zamawiam kwiatki
dzięki widzę,że mamy ślub tego samego dnia.
My alkohol już mamy, wybraliśmy żubrówkę białą, mam nadzieję, że to dobry wybór. Wiązankę też już chyba zamówię w następnym tygodniu.
Stary 2011-06-09, 20:56   #4759
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam Proszę bardzo

bardzo dziękuję!

a my dziś jesteśmy po drugiej wizycie w poradni przedmałżeńskiej. nie było źle, babka gadała do nas przez 45 minut, w tym oprócz wypełniania kalendarzyka opowiadała o etapach rozwoju dziecka w łonie matki nawet całkiem ciekawie! no i niestety umówiła nas na kolejne spotkanie mam nadzieje że ostatnie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 21:01   #4760
Kasiek1987
Zakorzenienie

A co sądzicie na temat Żołądkowej Czystej? Jest na nią teraz promocja w Auchan. W sobotę wybieramy się do Makro sprawdzić ceny alkoholu i napojów.

Stary 2011-06-09, 21:04   #4761
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
A co sądzicie na temat Żołądkowej Czystej? Jest na nią teraz promocja w Auchan. W sobotę wybieramy się do Makro sprawdzić ceny alkoholu i napojów.
my ją mamy

spoko jest
Stary 2011-06-09, 21:10   #4762
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja mam taką, dobra jest i dużo osób ją chwali. a po ile jest w Auchan?

Dziewczyny rozpisałyście się już dziś nie nadrabiam bo padam, przez te nerwy nie mogłam wczoraj spać. Jeszcze tyle do zrobienia...
Jutro nadrobię
Stary 2011-06-09, 21:10   #4763
minini
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawe, skąd my weźmiemy kasę na resztę. Już nam brakuje

Dziewczyny, co do klubu, to ja zakładałam jeden i wiem mniej więcej co z czym się je, aczkolwiek przyznaję, że nie mam czasu i chyba nie wezmę na siebie tego, bo byłyby zaległości choćby w zapraszaniu nowych dziewczyn. Nie chcę, żeby potem któraś miała żal, że jest przeze mnie jakiś przestój.
Ale to naprawdę nic trudnego
współczuję złamanego zęba, mnie przez pewnien okres czasu to średnio raz w miesiącu coś się działo. potem zmieniłam dentyste i od tamtej pory wszystko (odpukać) OK.

ja bym mogła zająć się założeniem tego kubu, zaraz przetestuję co i jak, nadmiaru czasu też nie mam, ale codziennie jestem więc chyba wystarczy jakby co, aaby pomożesz?
Stary 2011-06-09, 21:23   #4764
kakunia6
Raczkowanie

Wiecie co? Jak tak pomyśle, że za 3 tygodnie część z Was już stanie przed ołtarzem, to zaczynam mieć sama stresa
Dobrze, że mam ślub na koniec lipca to najpierw poczytam Wasze relacje i może czegoś się od Was nauczę

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-06-09 o 21:24
Stary 2011-06-09, 21:28   #4765
minini
Zadomowienie

to ja już wszystko wiem, co i jak z tym klubem

założyłam - na razie wysłałam zaproszenia tylko do dziewczyn, które zrobiły swoje zestawienia "sukienkowo -dodatkowe" - jeśli ktoraś chce sie dopisac do proszę o info pw.

instrukcja do dodawania zdjęć do klubu:
w menu głównym forum wybieracie "Wizażanki" potem "Zdjęcia&Albumy" - następnie "Utwórz nowy album". Aby album nie był ogólnie dostępny i widoczny zaznaczcie rodzaj albumu na "Prywatny". Potem dodajemy zdjęcia, ale żeby były one widoczne w klubie - trzeba kliknąć "Dodaj zdjęcia do grupy" i wybrać klub "Lipcowe Panny Młode 2011". Mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłam i jako pierwsza dodałam swoje fotki.

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2011-06-09 o 22:16
Stary 2011-06-09, 21:29   #4766
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką, dobra jest i dużo osób ją chwali. a po ile jest w Auchan?

Jeśli dobrze pamiętam, to 0,5l kosztowało niecałe 18zł, a 0,7 24zł z groszami.

Stary 2011-06-09, 21:33   #4767
certina4
Wtajemniczenie

a ja Wam wszystkim strasznie zazdroszczę, że ten dzień jeszcze przed Wami
My 17 lipca będziemy obchodzić pierwszą "poważną" rocznicę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 22:31   #4768
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja bym mogła zająć się założeniem tego kubu, zaraz przetestuję co i jak, nadmiaru czasu też nie mam, ale codziennie jestem więc chyba wystarczy jakby co, aaby pomożesz?
Oczywiście!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-06-10, 07:05   #4769
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Już sama nie wiem co lepsze - bronić się przed ślubem (tylko żeby mi się czasem nie nałożyło z terminem fryzury próbnej, bo już ciężko mi będzie ustalić inny termin u fryzjera), czy w tym tygodniu po ślubie... Mogłabym ewentualnie coś zasugerować w dziekanacie, ale nie wiem co.
Ciężko powiedzieć co lepsze - z jednej strony przed samym ślubem jest strasznie dużo latania i załatwiania a tu jeszcze miałabyś na głowie obronę i naukę do niej co gorsze... z drugiej strony, jeśli byłoby w tygodniu po ślubie- to też zależy czy początek czy koniec tygodnia, bo niewiadomo czy zdążyłabyś z nauką na egzamin... Tak sobie myślę, że jeśli ja miałabym do wyboru tydzień poprzedzający ślub a tydzień po ślubie to wybrałabym chyba ten po slubie, nie musisz już nic na szybko załatwiać itd.

Cytat:

o zmieniłaś awatar myślałam, że to ktoś inny pisze, bo już jedna lipcówka miała podobny obrazek - zophiee jeśli dobrze pamiętam. dopiero jak dziewczyny Cię zacytowały to się skapnęłam że to Ty, tylko awatar inny gdzie uciekł ten kotek?

Cytat:
Witaj dopisuję Cię do naszej listy i wklejam zaktualizowaną:
LIPIEC 2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka, Yes yes, marysiasmile, pycia17, moscicka
3.07 KuNu
08.07 kaassia88, ruda-wiedzma
9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights, Kasiek1987, kot7055
16.07 mrowinka, oleandra86, aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia
21.07 kajasia222
22.07 Angel Eyes
23.07 lusesita23, Alizzee, kwiatuszekkk21, Kalpana, olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee, aaby, minini, gajqa, niniona, qbsonik, anulka09
30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22

LIPIEC 2012
14.07 (kicia)
20.07 czarna_kawa80
21.07 Madzionella

Cytat:
Wytłumaczyłaś zrozumiale bo mi się udało Ahhh!! Jestem normalnie z siebie dumna Hi hi
Dziękuję
nie ma za co

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Teraz mam tylko obawy czy w rozpuszconych wlosach i w welonie nie bede wygladac jak dziecko no ale sprawdze to u fryzjera
a dlaczego miałabyś wyglądać jak dziecko?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
chyba mnie stres dopadł - jeszcze tyyyyyyyyyyyle do zrobienia
mnie też dopada stres, może dlatego, że tak dużo jeszcze zostało do załatwienia no i te zapraszanie, dopiero jesteśmy w połowie

Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam, to 0,5l kosztowało niecałe 18zł, a 0,7 24zł z groszami.
Najlepiej wybierzcie się do Selgrosa jeśli macie gdzieś w pobliżu. Jest duzo tańszy od makro. Jak robilismy rozeznanie to na gorzkiej żoładkowej było 2 zł różnicy. w makro była po ponad 18zł a w selgrosie ok.16zł i to była normalna cena, bez żadnej promocji. chyba nawet robiłam zdjęcie półki z cenami, żeby później porównać. zaraz poszukam...
My kupiliśmy ostatecznie przez znajomego z koncesją po 14,92zł za 0,5l, załapaliśmy się akurat na ostatni dzień promocji w jakiejś hurtowni

edit:dodaję zdjęcie- cena po lewej 18zł z kawałkiem obowiązuje jeśli bierze się pojedyncze butelki, a po prawej -16,54zł jeśli bierzesz w kartonach po 12szt jak widać opłaca się brać w kartonach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0042.jpg (126,1 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-10 o 09:52
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:19   #4770
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
o zmieniłaś awatar myślałam, że to ktoś inny pisze, bo już jedna lipcówka miała podobny obrazek - zophiee jeśli dobrze pamiętam. dopiero jak dziewczyny Cię zacytowały to się skapnęłam że to Ty, tylko awatar inny gdzie uciekł ten kotek?
Mój Kłak wróci po ślubie

Ale nas jest z 23 lipca

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości