![]() |
#4741 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75010261]Jak co wtorek jesteśmy po zajęciach sr. Dziś jestem zachwycona tematem!!! Było spotkanie z fizjoterapeutą, na początku masaż Schantala, to akurat najmniej ciekawe... nie przekonuje mnie ten masaż.
Ale to co później ta babeczka mówiła. Niektórym widziałam, że się nudziło.... ale dla mnie to były najbardziej ciekawe zajęcia ze wszystkich ![]() Czuję się świetnie no ![]() Ale oczywiście nie mogło być idealnie, pózniej byliśmy na pizzy. 3 stoliki zajęte a czekaliśmy ponad 40 min i jeszcze ludzie którzy weszli długo za nami dostali pierwsi ![]() Aa no i wzięliśmy średnią i wcale się nie najadłam ![]() [/QUOTE] Ja po wczorajszych zajęciach tez jestem zadowolona. I też jedlismy pizze, mąż zrobił 😀 Nie ma Cie na pierwszej stronie, na kiedy masz termin? Bo to juz nie takie maleństwo ![]() Cytat:
Hm co tu dzis robic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Magda ;)
|
Dziewczyny wykończmy ten wątek i założymy część drugą z aktualną listą w pierwszym poście
![]() ![]() Ja się witam po kolejnym pobraniu krwi ![]() Jutro mam badanie III trymestru i nie mogę się doczekać już, mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny.Uspokoiłyście mnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam + 3,5kg od ostatniej wizyty. Łącznie już 9kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Można się dołączyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście- zapraszamy ![]() Dziewczyny, Profesor oddzwonił. Powiedział ze jego zdaniem to po prostu rozciągająca sie macica która teraz przeżywa najbardziej intensywny okres wzrostu. Lecz powiedział tez ze trzeba to sprawdzić ponieważ mogą to byc pierwsze symptomy skracającej sie szyjki w co jednak wątpi bo nie mam plamien ani skurczy. Tak czy siak powiedział żebym przyjechała w przyszła srode to skontroluje sytuacje. Jakoś odrazu jestem spokojniejsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Kasiu! Nie martw się. Myślę, że to nic strasznego, ale oczywiście sprawdź dla swojego spokoju.
Madzialenka hello! Moje dzisiejsze menu: truskawski, maliny, czereśnie, banany i...AGREST!!! Wszystko zagryzione słonecznikiem z przyprawami.
#4748 |
Magda ;)
|
Madzialenka witamy
![]() ![]() Kasia super, przynajmniej spokojniejsza będziesz. Ja czasem mam uczucie takiego ciagnacego w dół brzucha, ale to raczej przy za szybkim wstawaniu itp. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje za dodawanie mi otuchy - kochane jesteście ![]() WOW! Nie wiedziałam ze agrest juz jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na kiedy termin? Opowiedz coś o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
U mnie ostatnio jakieś słabe dni. Boli mnie wszystko, plecy, kość ogonowa, cały czas mi się kiepsko oddycha bo czuje ucisk w klatce piersiowej, co chwila zgaga. Raz objawy są mniejsze, raz większe, więc raczej nauczyłam się już z tym funkcjonować, ale pojawiły się bóle które mnie martwią. To chyba nawet nie podbrzusze, tylko jeszcze niżej. Naczytałam się o rozchodzenia spojenia łonowego i zaczynam się martwić, najgorsze, że ja nie potrafię dokładnie ocenić gdzie boli i jak, ale czasami przy przekręcaniu się z boku na bok i przy chodzeniu to czuję się prawie jak kaleka.
![]() Żeby tyle nie marudzić tylko to pochwalę się, że humor poprawiałam sobie dzisiaj jedzeniem. Na deser piłam koktajl z malin z lodami, bitą śmietaną i czekoladą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Konto usunięte
|
Nie czytajcie za dużo internetów bo zawsze się jakieś objawy znajdą!
![]() Rozmawiałam właśnie z położną która ma mi towarzyszyć podczas porodu. Po głosie miła ale taki respekt poczułam ![]() Mamy się spotkać na początku sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Maluchna nie zapomnij pochwalic się sesją
![]() U mnie upał..tak się nie da żyć.. na szczescie maliny ratują ten dzien ![]() Hej Madzialenka ![]() Marta smiem twierdzic, ze obudziła się w Tobie matka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4756 |
Konto usunięte
|
U mnie też upał, jeszcze koło 14 była burza i tak duszno, bardzo ciężko się oddychało.
Miałam na jutro tak fajnie zaplanowany dzień ale Tż musi wracać do firmy po wizycie ![]() ![]() ![]() No ale jutro zobaczę mojego bobaska w 4d! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za przyjęcie
![]() To moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która miesiąc temu skończyła 5 lat. Termin porodu mam na 16 września. Tym razem będzie synek. Jeśli chodzi o imię, to nie mam zielonego pojęcia ![]() Od piątku mam wakacje ( jestem nauczycielką) udało mi się pracować do końca roku szkolnego. Ciążę znoszę super. Odpukac, aby tak dalej. Dziś byliśmy w kręgielni, nawet brzuszek mi zbytnio nie przeszkadzał ![]() Za tydzień mam wizytę u lekarza, trzymam kciuki aby mały się obrócił, bo leży miednicowo. Maja w tym czasie już leżaka główką w dół. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zadomowienie
|
Cześć Madzialenka
![]() A propo walecznej postawy, bylam zapisac sie do alergologa, pani mowi październik a ja jej mowie, ze zgodnie z ustawa jako kobieta w ciąży mam byc przyjeta w dniu zgłoszenia lub w terminie 7 dni. I miejsce się znalazło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Oj ja widzę, że większość nas to ciało pedagogiczne. 😊 Ja nie wróciłam do szkoły jak tylko dowiedziałam się o ciąży, ale tak się fatalnie czułam, że zamiast uczyć, siedziałabym w toalecie.😉 Czego uczysz???
U mnie też miało być spokojnie, ale odkąd zabrałam Olę z przedszkola coś mi w niej nie pasowało. No i teraz się okazało, że ma temperaturę.😞 Twierdzi, że nic ją nie boli. Kurde, może to taka jednodniówka. Mnie też dzisiaj łeb nawala, ale tragedii nie ma.
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Poli brawo za waleczność
![]() Maluchna edukacja wczesnoszkolna. A ty, czego uczysz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
O, to mamy niezły skład przedszkolny. Ja uczyłam do niedawna angielskiego w przedszkolach i żłobkach.
Madzialenka, a planowałas ciążę? Jak rodziłas córkę i jaki poród chcesz tym razem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4762 |
Zakorzenienie
|
Lilka tak, tak planowałam. Równo rok się staraliśmy. Z córeczką udało się za pierwszym razem . Chciałabym rodzić naturalnie, tak jak w pierwszej ciąży. Nie chcę cesarki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Magda ;)
|
Za mną straszna noc
![]() Cały czas była burza, lało i były tak ogromne wyładowania, że szok. Całe miasto mamy zalane ![]() Jak już w końcu zasnęłam o 3, to o 7 zaczęli kosić trawę pod blokiem ![]() Dzisiaj wizyta, jakiegoś stresa mam ![]() A w ogóle co ostatnio słyszę na szkole rodzenia czy od znajomych to wszystkim lekarze przekładają termin porodu na dużo wcześniej ![]() Dla mnie to mega dziwne, bo dziewczyny mówią o dużej wadze dziecka. No dobra, tylko podobno każde dziecko rośnie w swoim tempie i jedno urodzi się 2,5 kg, a drugie 5, a wcześniej słyszałam że datę porodu ustala się na tych pierwszych badaniach prenatalnych. Ciekawe ile mój maluszek waży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Blond u mnie też burza była w nocy. Dziś wszędzie woda. Na którą godzinę masz lekarza? Trzymam kciuki.
Ja córeczkę urodziłam 3 dni po terminie. Na szczęście poród sam się zaczął i nie musiał być wywołany. Teraz ( o ile będzie sn) wolałabym rodzić kilka dni przed terminem, bo inaczej to takie siedzenie na bombie. Każdy dzwoni i się pyta czy to już. 🤓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Blond kciuki za wizyte, jest dobrze. U nas dalej duszno.. Mam nadzieje ze tez popada. Gdzie te burze u Was? Ja podkarpacie 60km od Rzeszowa. W sobote jedziemy do Muszyny i zimno ma byc i deszcz.. Buuuu.. Co do porodu i wagi. Mi ciagle gin mowil ze dziecko duze i nie wiadomo czy urodze sn. Porod wywoływany dokladnie w terminie. Corka urodzona dzien po terminie waga 3050g.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ja chyba nie będę odbierać telefonów ![]() Cytat:
To usg aż tak się myli? Szok ![]() Zrobiłam zamówienie na Gemini ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Mi dzień przed porodem na USG wyszło 3200 i faktycznie, mała tyle miała.
Blond co ciekawego zamówiłaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Zamówiłam: termometr bezdotykowy, octenisept, tantum rosa, wodę morską do noska, espumisan, femaltiker, dla siebie 2 opakowania witamin ciążowych, linomag, majtki poprodowe, pieluchy tetrowe, bepanthen, osłonki na sutki, płyn do płukania z jelpa, pedicetamol, maść na sutki z ziaji i podkłady porodowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75050231]Haha mamy na tą samą godzine wizyte
![]() Tylko że ja chyba zwykła wizyta.. nie mowiłam nic o usg III trymestru choć jutro zaczynam 29t to jeszcze jest czas no nie? ![]() między 28, a 32 tc się robi, ja mam dzisiaj 30t4d dokładnie ![]() To będę trzymać kciuki za Twoją wizytę też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.