![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
A ja sie sama dziwie, bo przed ciążą bardzo często bolała mnie głowa, a w ciąży jak ręką odjął
![]() chyba jeszcze psychicznie nie dojrzałam do porodu. Jakoś nie przeżywam tego, choć czuję już rozchodzenie się ścięgien i powięzi w kroczu. Mam tylko nadzieję, że tż zdąży na poród. Ma przyjechać tydzień przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
Ja też tak mam, że prawie w ogóle mnie teraz głowa nie boli a przed ciążą bardzo często. Choć nie powiem, jak mnie w stanie błogosławionym zabolała parę razy to dość mocno, że pół apapu albo cała tabletkę musiałam skonsumować. Ja od początku ciąży mam mokro muszę z wkładkami chodzić. Przeważnie jest to żółtawy lub białawy śluz, a jak wstaje po nocy to czasami mokra plama. Chwilami boję się, że nie rozpoznam prawdziwych objawów porodu. 😉
Dalej cisza od Oriane? Dzięki Serenely za energię. Dziś trochę poroniłam choć nie tyle ile bym chciała. Ale byłam jeszcze na ślubie. Z wesela zrezygnowaliśmy. Za bardzo czuje się jak orka ostatnio by wysiedzieć na imprezie i w dodatku patrzeć na te smukłe wystrojone panny. 😏 Nie ten czas i nie ta forma niestety. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Miało być porobilam a nie poroniłam. Przeklęty słownik. Uchowaj Boże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Żyję, tyle naskrobałyście, że 2 dni to po kawałku nadganiałam.
No taaaa z terminu 09.08 zrobił mi się 30.06 więc oficjalnie otworzyłam sierpniówkową grupę. Dzieci w inkubatorach trochę poleżą jak to wcześniaki. Ja jestem słaba, ale żałosnym krokiem pokraki poruszam się do przodu. Teraz zostaje tylko czas, żeby dorosły do bezpiecznego wyjścia do domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny😘
Jakaś taka dzisiaj wykończona dzisiaj jestem, nic mi się nie chce ale przynajmniej miałam czas żeby poleżeć i Was ponadrabiac... Dawajcie znać co tam u Oriane, mam nadzieję że wszystko z nimi wporzadku, trzymam mocno kciuki za nia i za jej córeczki✊✊✊✊ A opieki w szpitalu to nawet nie będę komentować, bo jak dla mnie to powinni sami sprawdzać i pilnować czy z nimi wszystko ok. Ja też teraz upławy mam jakies większe, juz pare razy złapałam stresa czy wszystko oki, ale ponoć w trzecim trymestrze ciąży to normalne że tych uplawow jest więcej. Używam wkładek, bo inaczej nie komfortowo sie czuje. Ja juz mam pranie porobione, zostało mi prasowanie 😦 Co do zakupów to nie mam tylko koszuli do szpitala, bo biustonosze do karmienia przyszły mi w zeszlym tygodniu. Zamowilam dwa po 20 zl bo w sumie nawet niewiem jaki będę mieć rozmiar po porodzie, więc nie przepłacalam, na dzień dzisiejszy sa dobre, może juz mi cycki nie urosna😂 Muszę kupić wreszcie jakaś koszulę do porodu i spakować torbe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obyście wszystkie szybko doszły do siebie, żeby jak najszybciej do domku Was wypuścili. A teraz odpoczywaj dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymajcie się tam i oby dziewczyny jak najszybciej "dorosly" i wyszły do domu😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
Milena 41cm 2170g, Emilka 44cm 1860g. Rodziłam naturalnie, nie jestem z tego zadowolona bo całą ciażę była mowa o cc i nikłych szansach na sn. Ale być może to moja wina bo na poród pojechałam do innego szpitala niż tam gdzie moja doktor pracuje. Ale w sumie to pewnie też dużo zależy od zmiany jaka jest akurat na dyżurze.
Nie kazali mi od porodu brać już insuliny, a cukry mam mierzyć 2h po posiłku. Na razie mam powyżej 100 na czczo, są gorsze niż w ciąży bez insuliny. Mam nadzieję, że to się wszystko wyreguluje i cukrzyca pójdzie precz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby ta cukrzyca dała ci spokój! Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielne 😘
Jeszcze z łóżka 😁 Oriane - Kurczę te cukry to masakra , oby faktycznie raz dwa się wyregulowały co byś chociaż z nimi miała już spokój !
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Hello 😀
Nie nadrabiam.... Ciągle coś... Ciuszki na 62 wypracowane juz tez mam... i zapraszam na świeże rogale 😘 ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4753 |
Zakorzenienie
|
Weź te rogaliki ! Dopiero zaczynam śniadanie jeść 😂
#4754 | ||||||
Rozeznanie
|
Siema z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
Oriane serdecznie gratuluję! 💐👍W życiu bym nie pomyślała, że pierwsza sierpnioweczka rozpakuje się jeszcze z datą czerwcowa. To pewnie Emilka tak chciała swoje imieniny poswietowac już poza brzuszkiem hehe. Dzielne jesteście Dziewczynki. Teraz dużo zdrowia, siły i odpoczynku dla Was żeby to wszystko się unormowało. Trzymajcie się ciepło. Kciuki!
Diablica, na litość skąd Ty czerpiesz tyle energii? Nie dość że wstajesz w środku nocy to jeszcze tyle chce Ci się robić. Co za pyszności! 😜 Na mnie wczoraj padł blady strach i o 22-giej nastawiłam kolejna porcję prania maluszkowego oraz wypracowałam pierwsza część. Nie ma opierdzielania się skoro Wy tak działacie w tym temacie. 😏😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Myśle ze wszystkie już jak na szpilkach siedzimy skoro pierwsza z nas urodziła.. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() emdzik, ja też przed śniadaniem bo łykałam Euthyrox, a Ty tu takie dobre rzeczy wklejasz. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
Serenely, u mnie podobnie. Cała szafa małego zawalona ciuchami i mam wrażenie, że dopiero jakąś 1/10 upralam. Nie wiem gdzie to pomieszcze. A jeszcze w naszej szafie przeorganizowalam trochę miejsca bo rzeczy tz byly za bardzo rozrzucone po półkach. Nie wiem jak to wszystko ułożyć i zorganizować. A najśmieszniejsze jest to, że mimo tej kupki ubranek, wciąż czuje, Że czegos mi będzie brakowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
Musi być dobrze z córami. A co do wód to u mnie wyglądały jak przejrzysta woda i końcówka podbarwiona krwią
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będziesz dla mnie wzorem - ze bliźniaki urodziłaś naturalnie, jestem pod wrażeniem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
Gratuluję Oriane!!! Dużo zdrówka dla Was!!!Wystraszyłaś mnie,bo mnie dziś w nocy też męczyły skurcze,ale to były chyba te przepowiadające,bo się uspokoiły....za to krzyż mnie boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej i milego popoludnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Witam
Oriane Cieszę się że wszystko dobrze. ![]() ![]() ![]() Ja mam dzisiaj podły humor bez powodu ![]() ![]() ![]() ![]()
#4767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że można tym właśnie wytłumaczyć marny humor ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cukier niech idzie precz! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a one szybko jakos chlusnely czy sie saczyly jezeli moge spytac? Cytat:
![]() ja dzis pierwsza partie ciuszkow poprasowalam i pochowalam do komody ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idziesz jak burza ![]() ![]()
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brawo za pranie i prasowanie ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.