|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Cytat:
![]() Szczerzę to sama się boję tego przełomu 7-8 tydz z powodu wcześniejszych plamień. Dziś zaczynam 7+2
|
|
#4742 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem podobnego zdania, taki zwierzak nie wie, że po niego wrócisz i co on wtedy przeżywa
W domu też tęskni ale jednak jest w swoim otoczeniu, ma swoje kąty, zapachy, zapachy mieszkańców domu, chyba jest wtedy spokojniejszy. Wczoraj widziałam zdjęcie z opisem, że pies myśli jak dwuletnie dziecko, nie wiem ile w tym prawdy ale mnie dało do myślenia, mam dwulatka w domu i widzę ile już rozumie.Nie osądzam tych którzy tam swoje psy zostawiają bo różne są sytuację.
|
#4745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście płeć nie ma znaczenia, najważniejsze by było zdrowe i się rozwijało poprawnie i spokojnie ![]() No to piątunia! Zaczynam i ja też ![]() Kochana , a jakiś sprawdzony hotelik? Na prawdę można trafić na dobre miejsca, może warto się rozejrzeć. Ewentualnie petsitter. Jakbyś potrzebowała pomocy to pisz, postaram się pomóc choć to nie moje rejony ![]() Cytat:
U mnie również zakaz, z powodu nisko ułożonego łożyska. Dr nawet chciał wypisać mojemu mężowi receptę na "Lafiryndy" |
||
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
mój mnie nie tyka - boi się
![]() wraca zmęczony z delegacji cały tydz go nie ma - mam nadzieję, ze się tam też tak boi
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały chodzi do klubiku, podjeżdżamy dziś na parking i akurat w tym samym momencie wysiadała z auta Pani opiekunka z klubiku i mówi do mnie "to ja już go wezmę" schyliłam się żeby dać mu buziaka i widzę, że on palce w buzi trzyma, robi tak zawsze w stresujących sytuacjach. Dał jej rękę i idąc w kierunku schodów, niepewnie się odwrócił i spojrzał na mnie. Myślałam, że mi serce pęknie, wiem, że bardzo się zestresował tym, że Pani zaproponowała, że wejdzie z nim do klubiku. Sytuacja może wskazywać na to, że katorgi tam przechodzi ale nie, nie on bardzo lubi tam chodzić z radością wychodzi z auta, więc tu nie mam wątpliwości. Widząc, że sytuacja go przerosła mogłam powiedzieć, nie ja go odprowadzę ale uważam, że nie puściłam go z "obcą" dla niego osobą i muszę też pasować w niektórych momentach żeby go nie skrzywdzić trzymając pod kloszem.
Synek zna tą Panią wie, że idzie do dzieci, że tata przyjedzie po pracy po niego a i tak go przerosło, a co taki psiak czuje jak ma rozum dwulatka. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
#4754 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe mój mąż się odgrażał już że tam wróci po tą receptę. ![]() Nic nam nie pozostaje, jak czekać na zielone światełko, a drugiej strony cenię sobie spokój, że nic się nie dzieje...bo wiem jak plamienie może być stresujące.
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kad dowiedzialam sie o ciazy boje sie ze cos mi tam naruszy a ja pozniej bede plamic i panikowacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4758 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak na serio to mam tego swiadomosc, trudno takie uroki bycia mama. Jak trzeba bedzie to bedziemy zyc dalej z rozstepami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez nie jestem za trzymaniem dzieci pod kloszem. Choc staram sie nie wypowiadac nt wychowania dzieci bo nie mam swoich. I wiele razy slyszalam zobaczymy jak bedzie jak bedziesz miala swoje dziecko. Np. od tesciowej broniacej szwagra ktory potrafi u niej przesiadywac z dziecmi srednio 5/7 dni w tyg.Szwagierka pracuje w banku wiec konczy troche pozniej a on wiecznie siedzi z dziecmi tesciowej na glowie. Dodam ze tesciowa tez pracuje i nawet nie ma kiedy go bronic. No ale jak to biedny synek ma sam z dziecmi siedziec. Chlopcy sa naprawde grzeczni, nie ma na co narzekac. A on przyjedzie z nimi do rodzicow, walnie sie przef telewizorem a dziadkowie lataja przy dzieciach ja na pewno nie bede tak robic.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to naturalne myślenie, nasi mężowie się nie ujawniają ale sami się boją.
Mój choć troszkę narzeka że mu brakuje przytulanek, to wiem że mnie rozumie. Ja myślę, że chwilę czasu nam potrzeba...rozkręcimy się
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Mężowie mężami ale mnie to skręca
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my mocno się ograniczamy w tym zakresie, tzn ja bo się boję. Czasami już sama nie wytrzymuję wiec coś tam jest, ale w porównaniu do tego co było przed ciążą to jest posucha. W pierwszej ciąży było podobnie a od ok 30 tc już nic nie było tak się bałam, biedny był ten mój mąż wtedy. Po porodzie to dopiero po 2 m-cach się odważyłam, ale to dlatego że połóg miałam taki długi. Ja smarowałam się w pierwszej ciąży prawie cały czas a ok 30 tc wyszły mi rozstępy na brzuchu i było ich coraz więcej, teraz smaruje jak mi się przypomni.
|
|
#4763 |
|
Konto usunięte
|
Ja straciłam zainteresowanie tematem i też mamy zakaz
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
mój "stary" w tej ciąży szaleje - wysyla mi linka do wózka, że znalazł w Wiedniu taniej niż w PL itp itd - ogólnie ma szał facio.
W 1 ciązy budowaliśmy dom i bardziej go niestety pochłonęło to niż wybór wózka, teraz wyprawką zajmuję się on chyba się gościu mi już starzeje![]() ogólnie chyba będe miała wyprawkowy spokój - tzn od ubrań będę ja - reszta on
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2017-10-12 o 10:31 |
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie, że z ochoty ? ja nie plamiłam ani raz, ale jakoś ochoty mi brakuje
|
|
#4766 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny dziś piszemy do 5000 tyś
![]() loda mi się chce dziś
|
#4768 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
nawet na te z automatu
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- mnie dziś zadowoli z McD w wafelku z gorąco czeko ![]() nie będę wybrzydzała, że jakieś eco maja być czy z jakieś tam ręcznie robione
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

od ginekologa wiec TŻ niezadowolony 😁 
W domu też tęskni ale jednak jest w swoim otoczeniu, ma swoje kąty, zapachy, zapachy mieszkańców domu, chyba jest wtedy spokojniejszy. Wczoraj widziałam zdjęcie z opisem, że pies myśli jak dwuletnie dziecko, nie wiem ile w tym prawdy ale mnie dało do myślenia, mam dwulatka w domu i widzę ile już rozumie.

od kad dowiedzialam sie o ciazy boje sie ze cos mi tam naruszy a ja pozniej bede plamic i panikowac
a tak na serio to mam tego swiadomosc, trudno takie uroki bycia mama. Jak trzeba bedzie to bedziemy zyc dalej z rozstepami.
tez nie jestem za trzymaniem dzieci pod kloszem. Choc staram sie nie wypowiadac nt wychowania dzieci bo nie mam swoich. I wiele razy slyszalam zobaczymy jak bedzie jak bedziesz miala swoje dziecko. Np. od tesciowej broniacej szwagra ktory potrafi u niej przesiadywac z dziecmi srednio 5/7 dni w tyg.
ja na pewno nie bede tak robic.