|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88016727]Ale jaki hejt? Wiecie, co w ogóle znaczy to słowo?
Przykro mi, że mam kiepskie doświadczenie, no strasznie mi przykro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, wiem co to hejt i pisząc to nie miałam na myśli tylko wizażu a cały internet i wszystkich "znawców". No ja mam kiepskie doświadczenie z lekarzami, ale nie umniejszam im, że wszyscy lekarze są źli, biorą kasę za nic a na nfz to w ogóle szkoda gadać. Nie powinno się generalizować na podstawie jednostkowych przykładów i tyle. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
No to ja nie uprawiam tutaj ogólnointernetowego hejtu, piszę tylko o swoich jednostkowych doświadczeniach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez otojam Czas edycji: 2020-07-23 o 05:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4745 |
Konto usunięte
|
Weszłam tu po dość długiej nieobecności i cóż, stary, dobry wizaż, znów nauczyciele na topie
![]() I znów kolą w oczy. Nic się nie zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja na konferencjach (na szczęście tylko wewnętrznych, bez klientów) non stop słuchałam krzyczących dzieci. I żeby ktoś sobie wyciszył mikrofon i odblokowywał tylko,jak coś musi powiedzieć, to jeszcze spoko, ale po co tak, niech wszyscy słuchają tych dzieci ![]() Co najlepsze, na spokojnie mogliby iść na opiekę, nikt by się nie pogniewał, bo tu taki korpo klimat i nie ma głupich komentarzy przy braniu l4 na dzieci, l4 ciążowego, z opieką też nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4747 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Bo ogólnie z telekonferencjami w domu kiedy są inni domownicy jest problem. Jak tż miał a ja byłam w domu i nie mieliśmy jeszcze drzwi, to mimo że tż był na słuchawce bluetooth to było słuchać jak wodę w kibelku spusciłam
![]() Teraz już drzwi są, ale hałasy dzieci pewnie i tak by było słychać. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Dlatego trzeba skończyć te męczarnie narodowe i wrócić do w miarę normalnego funkcjonowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
Z takich optymistycznych wieści co do koronowakacji to moi znajomi pojechali nad jezioro gdzieś na Lubelszczyźnie. Prawie nie ma innych ludzi, ceny atrakcyjne i sądząc po zdjęciach przepięknie. Aż sama nabrałam ochoty na wyjazd w te tereny.
Ja mam nadzieję, że nowy semestr na uczelniach wyższych nie będzie zdalnie, bo w sesji siedziałam po 10 godzin przy laptopie. Po raz pierwszy w życiu mam teraz wstręt do tego urządzenia 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę, że temat totalnie ludziom zbrzydł.
Ja się zaraziłam od mojego faceta, u mnie wszystkie objawy pojawiły się z trzydniowym opóźnieniem. On zrobił test i wyszedł pozytywny, więc dla mnie logicznym było to, że też muszę się przebadać i w miarę możliwości odizolować się od rodziców i brata, żeby ich nie zarazić. Dodatkowo żadne z nas nie chciało nikogo w swojej pracy narażać więc siedzimy na tej kwarantannie. A komu o tym nie powiem to mówi, że jestem głupia, że dobrowolnie się zgłosiłam do sanepidu, że trzeba było przeczekać objawy i normalnie wrócić do pracy... Że teraz będę ponad miesiąc w zamknięciu na własne życzenie. Serio, ludzie teraz już tylko takie podejście mają? Mi objawy pomału ustępują, ale pewnie nadal zarażam. Więc powrót do pracy teraz byłby świadomym narażeniem innych... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2020-07-23 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4757 |
Konto usunięte
|
No ja bym się nie zglosila do sanepidu, bo to jest burdel na kółkach. Jakbym wiedziala, ze ktos z rodziny jest pozytywny to wzięłabym l4. A jeśli bym się dobrze czula to pracowałabym z domu bez l4 wczesniej powiadamiając pracodawcę jaka jest sytuacja. Ludzie i po 2 miesiące siedzieli, no sie doczekać na test nie mogli. O co to to nie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Ale na ile wziąć wtedy l4? Objawy ustępują ale wirus w organizmie jest pewnie dłużej i nadal można zarażać....
Mi byli pobrać wymaz wczoraj czyli dwa dni po zgłoszeniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno część współpracowników ma starszych rodziców, dzieci z chorobami itp. Życzę Wam wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4762 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawe,ze taka w miarę stała liczba się utrzymuje. Tzn. Ja się domyślam,ze w pierwszych miesiącach pewnie faktycznie zarażonych bylo więcej, bo testów mniej i trudniejsza identyfikacja "ognisk" [1=f86044e8f8f1faf3d852c74 35e02666e187ba5fa_600772b c26d3e;88016435]Miałam styczność z COVID w połowie maja… jestem pielęgniarką, miałam dyżur nocny, na SOR, przyjęliśmy pacjenta który dzień później okazał się COVID+, cała nasza zmiana wylądowała na kwarantannie. Po pewnym czasie także ja zaczęłam mieć objawy tej choroby, pod koniec kwarantanny miałam test który dał wynik pozytywny. Przebywałam w izolacji domowej, przeszłam to jak ciężką grypę. Dodam że jestem osobą młodą (25) bez innych chorób. Najbardziej dokuczała mi wysoka gorączka (powyżej 39), ogólne osłabienie i okropny suchy kaszel. Najgorsze były 3-4 dni, wtedy po prostu czułam się jak dętka, z trudem wychodziłam z łóżka. Później już było lepiej, z dnia na dzień objawy były coraz słabsze aż w końcu uzyskałam wynik negatywny, Dziś czuję się już całkowicie zdrowia, wróciłam do pracy, do uprawiania sportu, mimo wszystko było to mało przyjemne przeżycie, dość często łapię przeziębienia lub rożne grypy i jeszcze nigdy nie pochorowałam się tak bardzo, ogólnie nikomu nie życzę.[/QUOTE] współczuję przeżyć. Czyli jakiejś obniżonej "wydolności oddechowej" nie odczuwasz, skoro wróciłaś do sportu? Cytat:
Trzymam kciuki za szybko negatyw, może się uda ten w 12 dniu kwarantanny i skończy się na 2 tyg. To ile dni miałaś takie mocne objawy "grypopodobne"? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88017952]
Nie jesteś głupia,głupie sa takie komentarze. Trzymam kciuki za szybko negatyw, może się uda ten w 12 dniu kwarantanny i skończy się na 2 tyg. To ile dni miałaś takie mocne objawy "grypopodobne"?[/QUOTE] 5 dni z gorączką, teraz już nie mam gorączki. Aktualnie odczuwam najbardziej ból głowy, który mam od początku pojawienia się objawów, ból mięśni/kości, gardła no i brak węchu i smaku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wynik. Pozytywny. Moi rodzice i brat negatywny. Mieszkamy razem, ale oni dostaną decyzję o końcu kwarantanny za dwa dni. Ja się mam od nich odizolować i tylko mnie będą badać następnym razem...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4765 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
A gdzie się teraz podziejesz? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
A ja mam właśnie praktyki na oddziale, na którym jest podejrzenie koronawirusa
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ze swojego pokoju ruszam tylko do toalety i wszystko dezynfekujemy. Do kuchni nie wchodzę, oni robią mi jedzenie. Uciążliwe, ale dzięki temu ich nie zaraziłam.... Ale pomimo tego, rodzice stwierdzili, że narazie nie wracają do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.