|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Doridee co sądzisz o tych perfumach i sprzedających.
Nie kupiłam wczesniej ,niespodziewane wydatki i nie dałam rady. http://www.allegro.pl/item261143520_...ml_tester.html http://www.allegro.pl/item261339171_...0_pozytyw.html http://www.allegro.pl/item262810551_...ml_120zl_.html http://www.allegro.pl/item262410088_...l_tester_.html Z góry dziękuje <cmok>
#4742 |
Zakorzenienie
|
Alabama mozesz mi podac jak robisz te pulpeciki
![]() ![]() Slyszalyscie o tych zabawkach ktore jak tabletki gwaltu sa Szok normalnie kilkoro dzieci w spiaczce Ja chyba przestane brac zabawki made in china Bedzie ciezko bo prawie wszystko z tamtad jest ![]() Moj tz malego zabral a ja odpoczywam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
Monka ja pulety robię na 2 sposoby: z mięsa mielonego z indyka albo wiperzowego, do mięska jajo, szczypta soli, pieprzu i jakichś ziół, czasem posiekany ząbek czosnku, i z 3 łyżki kaszy mannej, albo zamiast kaszy namoczoną bułeczke w mleku. Te z kaszą manną są twardsze, te z bułką bardzo miękkie. Formuję kuleczki, obtavzam w mące i gotuje w lekko osolonej wodzie, do której wrzucam liść laurowy, albo goździki, albo jeszcze cosik jak mam wenę
![]()
#4744 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!!
![]() Gdzie jestescie wszystkie??? Ja akurat polozylam do lozek maluszki i mam czas do popisania. ![]() Dzis wyszukalam piekne wlosy i chce taki balejaz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Alabama tez tak robie i mu nie smakuja A zmaiast mleka namoczylam bulke w wodzie Moge mu zrobic z inyka z wolowiny cieleciny czy kurczaka no kazde zwieze oprocz swinki hehe.
Monika podobaja mi sie wloski choc troche jak dlamnie to za duzo tych pasemek troche zaszerokie hehe za bardzo blad ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny słuchajcie jestem lekko podłamana.
Byłam dzis z Kacprem u lekarza na kontroli bo ma powiększone migdałki i węzlu chłonne. Wcześniej byliśmy w środę poza tymi objawami wszystko było ok. Tzn zadnego zaczerwienienia i nalotów bez temp itd. A dziś jest na jednym migdałku nalot ropny . I nie uwierzycie ja podejrzewałam ze to bedzie angina.Lecz trochę dziwne bo on nie gorączkuje. A pani doktor oznajmia,ze prawdopodobnie jest to płonica (szkarlatyna). http://www.forumpediatryczne.pl/spec...0(p%C5%82onica) Martwi mnie ,ze jesli to jest to, to mogą wystąpić powikłania. Jednak nie ma w/w objawów. I nie pocieszyła mnie wogóle.Bo jesli bedzie to szkarlatyna to i Igor ją przejdzie za jakieś 2 do 3 tygodni. Jak narazie właczyła nam augmentin . Jak nie urok to s....ka. Monika mi sie podoba tylko tak jak pisała Monka . Na koronie głowy chyba trochę za duzo jest blondu.
#4747 |
Zakorzenienie
|
Kasia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Kasiu mam nadzieje ze to nie szkarlatyna.. ale zdaje mi sie ze Kacperek nie miał typowych objawów
![]() ![]() ![]() Monka to nieciekawy wypadek miałaś.. na szczęście ze nic poważnego sie nie stało ![]() ![]() Monika włoski bardzo ładne, ale nie dla mnie ![]() ![]() ![]() O rany piję drina, whisky z colą, nie dopiłam jeszcze pierwszego a już mi sie w głowie kręci ![]()
#4749 |
Zadomowienie
|
Doridee no właśnie nie ma typowych objawów.
Ani nie ma nalotu na jezyku ani wysypki i temp. tez brak.
#4750 |
Zakorzenienie
|
Kaska moj maly brat niedawno tez przechodzil szkarlatyne,nawet to znoisil dzielnie,tylko ze on mnial caly jezyk czerwony i taki zapuchniety,trudno mu sie polykalo,przeszlo po antybiotyku,niestety niewiem jakim,musialabym zapytac mamy,ale po okolo tygodniu bylo juz lepiej,pewnie to cie nie uspokaja,zasiegnij rady innego lekarza,jejku niewiem co by ci doradzic
![]() ![]() Co do wlosow to zgadzam sie z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Monika szkarlatyne i angine leczy sie antybiotykami z grupy penicyliny.
Tak jak pisałam wczesniej nie ma zadnych typowych objawów tej choroby. Żadna z Was nie jest w stanie nam pomóc ,ale dzięki za troske. JAk tz zdązy wrócic przed 13 to jedziemy do laboratorium i zrobie mu wymaz z gardła. Wtedy bedziemy wiedziec na 100%. A lekarka powiedziała ze podejrzewa,poniewaz w przedszkolach panuje właśnie szkarlatyna. Miała juz kilku pacjentów z typowymi objawami. A w sobote nie znajde zadnego innego lekarza.Zostaje tylko punkt konsultacyjny a ja nie mam zaufania do tych lekarzy
#4752 |
Zakorzenienie
|
Kasiu dziwie się ze lekarka od razu nie zaleciła wam zrobienia posiewu
![]() ![]() Aaa, sprawdziłam jeszcze w wątku polecanych sprzedawców i Symforia jest sprawdzony i polecany ![]() Monia to choć sie zamieniamy bo ja zawsze marzyłam o prostych włosach ![]() Ech, spadam bo Luśka mi po szafkach skacze ![]()
#4753 |
Zadomowienie
|
Doridee dzięki jestes kochana.
I ja sądze ze to nie szkarlatyna. To ze miała kilku pacjentów z objawami tej choroby to nie znaczy ze mozna przypisywac ją kazdemu przedszkolakowi. Ale faktem jest,ze panuje w przedszkolach. A i teraz nie ma pewnosci ze jak sie ja przejdzie to juz sie nie zachoruje. Kurcze teraz te wirusy sie tak szybko mutują. SZOOOK
#4754 |
Zakorzenienie
|
Monia dokladnie takie wlosy mialam, jak bylam ostatni raz w Polsce, ale jak juz odrosly to wygladaly strasznie.
Z ta siostra to jest tak, zapytalam ja ile chce za pilnowanie Olivii a ona powiedziala, ze ile uwazam tyle dam, wiec kase wezmie :-/ Jeszcze jej nie placilam, bo nie pilnuje jej calego miesiaca. Wlasnie robilam jej nalesniki na krokiety ( mama bedzie robic ) ![]() Idziemy jutro na chrzciny... A ROWERKA JEDNAK NIE SPRZEDAJE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka to jest ta siostra ktora dzidka teraz urodzila? no jak masz placic to plac ale ona tez bedzie niekiedy potrzebowac pomocy np w przypilowaniu malego i ciekawa jestem jak sie zachowa
![]() ![]() ![]() Nic mi sie niechce strasznie mi sie niechce , niechce mi sie nawet niechciec a co dopiero chciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Tak Monka to jest wlasnie ta siostra, ktora teraz urodzila, nie mam wiecej siostr
![]() Teraz mam strasznie malutko czasu, bo mam gosci z Polski, tzn wszyscy przyjechali do siostry, ale spia u mnie bo ona nie ma tyle miejsca ( ale to moi rodzice,wiec nie ma tematu ) Dziewczyny mam pytanie za ile mniej wiecej kupuje sie prezent na chrzciny ( chrzestni ) ?? My kupilismy 3 komplety ubranek, kurteczke, moj pierwszy album, i taki zestaw: smoczek z termometrem, torba, podgrzewacz do butelek, wyparzaczka i wolkie talkie czy jak sie to nazywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Śnieżynko ja akurat nie cierpię żadnych reguł ani jeżeli chodzi o prezenty ani o życie. Buntowałam sie zresztą od zawsze
![]() ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie że bardziej obawiasz się czy siostra nie uzna że dałaś za mało? Według mnie wystarczy, szczególnie przy jej stosunku do Ciebie. Wrócę jeszcze do tego płacenia za pilnowanie, nie wiem w jakiej sytuacji materialnej jest siostra. Jezeli dobrej to nie zrozumiem nigdy że bierze pieniądze. Jeżeli złej to może być forma wzajemnej pomocy, ona przypilnuje Olivki a Ty jej pomożesz finansowo ![]() ![]()
#4758 |
Zakorzenienie
|
Siezynka mi sie wydaje ze w zupelnosci wystarczy duzo tego jest nnaprawde
![]() ![]() Doridee fajny ten smoczek masz moze jakas fotke tego? albo na necie ? moja kuzynka bedzie malego chrzcic i bym malemu jakos wyslala . |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Doridee- jestem tego samego zdania co Ty, ale kupilam ubranka, bo siostra chciala. Ja tez wole kupic cos co bedzie na lata i zawsze bedzie przypominac, ze to prezent z chrztu.
Siostrze powodzi sie nawet niezle... Moj maz tez mowi, ze i oni beda kiedys cos chcieli od nas, to tez beda placic, ale wiem doskonale, ze jak przyjdzie co do czego to nie wezme ani zlotowki :-/ Monka- masz racje nie dam ani centa ![]() ![]() Doridee- ten smoczek bombowy jest naprawde !!! Ide prostowac wlosy ![]() Ahaaa mialam zapytac, jak wylaczyc powiadomienia mailem ??? Robilam to juz ze 3 razy i caly czas mi na maila przychodza, nie chce wiecej juz ich, bo cala poczte mam zasypana mailami z Wizazu... wie ktos ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Siezynka jak dlamnie to ZACZYNAMY OD JUTRA
![]() ![]() ![]() Doridee ale za...y ten smoczek kurcze nie widzialam takiego Na necie sobie poszukam O i przypomial mi sie tutaj jede sklep z rzeczami na chrzciny musze tam wejsc i obadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Szkooda że nie mam sprzęciku bo bym zaczęła z Wami
![]() ![]() ![]() Ten smoczek chrzestn kupił gdzieś w Trójmieście, pewnie znajdziesz coś fajnego ![]()
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Smoczek też można kupić na allegro
![]() Popiszę więcej, przy wolnej chwili- choć niestety nie zapowiada się na takową. Ale przynajmniej poczytałam... ![]()
#4765 |
Zakorzenienie
|
Czesc
No i tz pojechal. Najlepsze jest to, ze we czwartek mowili mu, ze wyjazd za tydzien, a w piatek o 13.30 dzwonia zeby sie pakowal ![]() ![]() ![]() Pocieszam sie tym, ze jak pojechal teraz to szybciej wroci, a co za tym idzie dluzej bedzie w grudniu w domu. Dzis pojechalam na chrzciny do siostry tz-ta. Nie mialam z kim Zosi zostawic, a nie bralam jej bo ma lekki katar i kaszel. Na szczescie o tej porze - tzn. ok. 12tej - ona spi wiec moj ojciec mogl przypilnowac, mama lezy chora bardzo ![]() Ktoras z was pisala co kupila na chrzcny - moim zdaniem to duzo i nie ma co dawac jeszcze kasy. Zosia oglada kubusia puchatka, a ja nie mam co robic. A wczoraj z tz-tem - jak uspilismy Zosie - pojechalismy jeszcze na pizze, w miejsce gdzie jeszcze nie bylismy, bo wszedzie indziej pelno ludzi bylo. I wiecie co? Pizza miala ser na spodzie, tzn. nie pod ciastem, ale byl polozony na ciasto w pierwszej kolejnosci. Jak to zobaczylam to mowie do tz-ta - ![]() ![]() ![]() monka - teraz doczytalam, skad Ty chcesz tracic te "zbedne" centymetry? |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Doridee dolaczysz jak sie przeprowadzisz
![]() ![]() Edycia to zawitasz czesciej teraz haha szybko zleci zobaczysz .To pojechalas do tego okologa czy jedziesz na kiedy masz termin? Ja proboje malego uspac i chyba tez ide sie glebne .z KATOWNI chce tracic hehe katy mi sie zaookraglily i ich nie widac ![]() Zjadlam sobie sushi takie tescowe hehe ale miszczowskie pewnie to nie ma nic wspolego z prawdziwym ale pyszne Musze sobie jakis ;przepis zalesc jak to robic jak to tak smakuje to szuper Albo do restauracji sie wybrac i oryginalne zjesc prosto z reki szefa haha Milej niedzieli . |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Monka nie pisz nic o sushi
![]() ![]() ![]() ![]() Ja przed chwilą sie zdrzemnęłam z Alą, strasznie zaspany dziś dzień ![]()
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Doridee no wlasnie czytam i nie taki trudny do zrobienia haha oczywiscie potem w praniu wyjdzie Ale pisza ze najwazniejszy w sushi jest ryz .Tutaj jest filmik jak koles to robi hehe wydaje sie latwizna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki!!!
![]() Śnieżynka moim zdaniem prezent jest jak najbardziej ok,zgadzam sie z dziewczynami ze na takie uroczystosci jak chrzciny czy I komunia powinno sie dawac prezenty pamiatki,np. Daria dostala na chrzciny od Tomka siostry piekny obrazek Aniola Stroza z dedykacja,to pamiatka na cale zycie.Co do placenia siostrze to nie badz zla ale to dla mnie smieszne bo ja nie wzielabym od swojej siostry ani grosza i wiem ze ona zrobilaby tak samo.Moze odwdzieczanie sie tym ze ty dzis mi pilnuj ja tobie jutro,albo dobra kawka i czekoladki,czy tam winko jak kto lubi,ale kasa??? ![]() Doridee rzeczywiscie smoczek super!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Raczkowanie
|
Doridee pytałaś o wspólne kąpiele, otóż u nas TŻ często kąpie się z Tymkiem, ja spróbowałam dwa razy ale jakoś tak nie bardzo
![]() Monka, Doridee SUSHI MY LOVE ![]() ![]() Monika moim zdaniem te włoski są super, naprawdę bardzo efektowne, ładny avatarek nowy ![]() Kasiu jak tam chorowitek?? byłaś u innego lekarza, żeby to skonsultować. Trzymam kciuki, żeby było dobrze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.