|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się
Ma ładne włoski - zawsze podobały mi się rude - sama kiedyś miałam
![]() Ale za to Ty jaka urocza i uśmiechnięta Radość bije po oczach
|
|
|
|
#4742 |
|
AGA :)
|
max pktów odemnie
Nie moge znalezc kto jest na 1wszym miejscu?
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
ode mnie też maksik
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() :dziek uje-kwiatek:
|
#4746 | |
|
|
Cytat:
Faktycznie robi wrażenie
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Kma, ależ ty ładna jesteś
|
|
|
|
#4748 |
|
|
Hop hop!
Co tam słychać?
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnych, Radosnych, pełnych Miłości i rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia. Bogatego mikołaja i pyszności na Świątecznym stole.
|
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Wesolutkich Kochane
|
|
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
Kma też chciałam zagłosować, ale tak rzadko tu zaglądam, że już zakończone to głosowanie chyba
![]() Pierwsze co mi się rzuciło to Twój nowiutki avatar Będe nudna, ale bardzo ładnie wyszłaś, chociaż ciężko będzie mi się przyzwyczaić...Czasem z TŻtem patrzymy na te Wasze bloki i chyba coś macie elektryke zrypaną bo światła nagle gasną i zaraz się znów zapalają. I tak dłuuugooo... Dobrze, że w tym roku święta były białe. Czekałam na takie. Co dziewczyny planujecie na Sylwester i Nowy Rok?
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwego nowego roku drogie kobiety !
))) aby był udany
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Również życzę Wam Kobietki aby ten rok był pełen szczęścia, radości, uśmiechu i oby spełniły się wasze najskrytsze marzenia i te duże i małe
![]() Kma a jak ty się czujesz? Ten wielki dzień już coraz bliżej
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również życzę Wam wszystkiego co najlepsze
![]() Ja przed świętami wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego, skróciła mi się szyjka i młody za bardzo napierał do wyjścia (podobno przez to, że za dużo chodziłam, ale skoro nie miałam przeciwwskazań to nawet do miasta jeździłam na zakupy). Wyszłam na święta, w szpitalu spędziłam tydzień i mam nakaz odpoczywania, nie mam się przemęczac, za dużo chodzi, tylko brac leki i dużo leżec, ale wiecie jak to jest w święta. W sumie ja nic przed świętami nie robiłam, nawet nie miałam posprzatane, bo nie było kiedy, Tż tylko mi w Wigilię rano choinkę ubrał, żebym poczuła nieco atmosfery świątecznej, bo ja cały czas leżałam. Ale na święta pojechaliśmy i do teściów, potem do moich rodziców, Sylwestra też spędziliśmy w Zbąszyniu - we wtorek mam wizytę u gina, ciekawe co mi powie, nie chcę już wracac do szpitala W środę zaczynam 36 tydzień ciąży i choc termin mam na 2.02 to czuję, że urodzę w styczniu - boję się tylko, że za wczesnie Tż od rana do nocy walczy z mieszkaniem - fachowcy lada dzień kończą, mieszkanie pomalowane, panele ułożone, teraz tylko Tż dokańcza jakieś duperele i od wtorku zaczynamy pakowanie A co u Was słychac dziewczyny??
|
|
#4756 |
|
|
Kinguś trzymam kciuki za Ciebie i małego!!! Coraz bliżej spotkania!
Uważaj na siebie koniecznie ![]() ja sie wybawiłam w Sylwestra i niestety, czas wrócić do normalności. Sesja się zbliża wieeeeelkimi krokami :/
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
Ja się przyłączam do życzeń! Zdrowia i jak najszybszego spełnienia marzeń
i pieniążków rzecz jasna. Czyli standard.Ag4 Tobie jeszcze dodatkowo zdania sesji na dobrych ocenkach. To są dla mnie najgorsze dwa etapy w roku. Sesje. Kma to teraz TŻ robi wszystko Jeśli wystrzymasz jeszcze dwa tygodnie to jak się Julian urodzi to będzie wporządku. Zauważyłam, że teraz jest naprawdę dużo wcześniaków. Na 3 znane mi kobiety 3 urodziły przed czasem. Ciekawe jak będzie z Tobą, Kinga.
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
No ja akurat znam wszystkie które rodzą po czasie
tylko jedna urodziła 5 dni przed reszta to tak tydzień do maksymalnych dwóch tygodni po nawet teraz we wtorek bratowa urodziła 6 dni po terminie.Rider a zależy o jakich wcześniakach mówisz jeśli jest to 2 tygodnie przed to możliwy błąd lekarza bo pomimo iż mają teraz tak dobry sprzęt to się mylą dokładnie idzie ustalić tylko wtedy gdy wiesz dokładnie że w tym dniu współżyłaś wtedy max do tych 48 godzin z dokładnością podadzą. A tak to przyjmuje się że ostatni tydzień ciąży jest terminem czyli każdy z 7 dni 40 tygodnia
|
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
teoretycznie 37 tydzień ciąży to ciąża donoszona - nie wcześniaki, dziecko urodzone w 36 tygodniu ma już wszystko odpowiednio rozwinięte, tylko raczej będzie miało małą wagę...ja w środę zaczynam 36 tydzień
więc już wcześniaka nie urodzę...poza tym w 34 tygodniu młody ważył ok. 26oo g lekarz stwierdził, że ponad normę mam nadzieję, że nadal kwalifikuję się na poród naturalny a nie CC, bo z tego co słyszałam 4500g to już może CC byc
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
koleżance lekarz mówił że mała ma prawie 5 kg a miała ledwo 3 jak się urodziła ale i tak od samego poczatku miała mieć cc ze wzgledu na problemy z oczami. Natomiast tż kuzyna żona urodziła naturalnie i mały ważył właśnie ponad 4500
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się i bardzo na to liczę i Wam tez tego życzę ! ![]() U nas druga polowa roku była fatalna :/ zaczynam się zastanawiac czy to ni eprzez nasz ślub ![]() Najpierw zginął brat TŻ , w grudniu zmarła druga siostra mojej mamy ,nagle ,mama ja znalazła zmarła we śnie (( A na dodatek kilka dni wczesniej dała mojej mamie klucze na wszelki wypadek (((Straszliwy szok i nadal w to nie wierzę ,martwię się o mamę ![]() Sylwestra spędziliśmy wspolnie z tż w łóżku ,mamy anginę :/ na antybiotyku jesteśmy nadal . W sylwka tez spotkałam sąsiadkę i okazało się ,że poroniła w 16 tyg. ![]() Zdrowia życzę ! |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
witam w Nowym Roku
![]() Kma ty tam dbaj o siebie bedzie dobrze... i jak już tu dziewczyny pisały: 2 tyg wczesniej mozesz urodzić także 2 tyd wczesniej niż termin miej spakowaną torbę do szpitala... ja pamiętam pakowałam sie w ostatniej chwili, to dopiero nerwówka jest.. a tak wogóle to prawie JUŻ! matko jak ten czas zleciał......również dołączam sie do zyczeń by ten nowy rok był lepszy niż poprzedni... choć u mnie nieciekawie się zaczął (29,12 zadzwoniła szefowa i powiedziała ze nie przedłużają mi umowy, także w Nowy wkroczyłam już jako bezrobotna :/).. no ale zobaczymy jak to dalej bedzie... oby na lepsze wyszło....
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Paula, rzeczywiście nie ciekawy był ten rok
Ludzie naprawdę przewidują takie rzeczy podświadomie (mówię to apropo tych kluczy). Mój brat w noc śmierci wstał po wodę i się obudziłam i pierwszym raz w życiu chciałam mu powiedzieć, że go kocham, ale się wstydziłam, ale w jego oczach widziałam to samo. A rano już nie żył. Myślę, że i ja i on wiedzieliśmy, że coś jest nie tak i wiem, że wiedział, iż chciałam mu powiedzieć, że go kocham. Kurde, ale się rozczuliłam. Oczy szklane. Sądze, że Twoja ciocia też coś przeczuwała... Isis, pechowo zadzwoniła do Ciebie ta szefowa. Mogła poczekać do stycznia, bo założe się, że humor na Sylwestra nie był już taki sam...
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Co tu tak cicho?
Na weekend kupiłam sobie w Orsay fajny płaszczyk, pikowany od środka więc ciepły a kobiecy. Zastanawiam się teraz nad klubem Orsay, bo kurcze często tam robie zakupy. Może warto się przyłączyć? Któraś z Was uczestniczy? We wtorek mamy na studiach prezentacje projektów przed prezydentami i burmistrzami miast, z których jesteśmy. Ciekawe czy Pan Kubicki się zjawi ![]() Co u Was?
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Rider ja jestem w Klubie Orsay, jeśli sporo tam kupujesz, to się opłaca, bo za każdą kupioną rzecz dostajesz odpowiednią ilośc punktów, które zbierasz, a na koniec roku dostajesz bon na sumę, którą po przeliczeniu punktów zgromadziłaś. Zawsze to jakaś zniżka na następne zakupy....dodatkowo na maila co jakiś czas przychodzą bony zniżkowe, a na urodziny też dostajesz jakiś bon chyba -20 zł - zawsze to coś i można wykorzystac...
Ja nadal w dwupaku, choc przyznam już czekam z niecierpliwością mam już pierwsze objawy zbliżającego się porodu, o których czytam na forach i w książkach...trochę boję się tego, że wszystko się zmieni, dopiero teraz w sumie to do mnie dociera...Mieszkam już sobie na nowym mieszkanku, mamy wszystko w miarę ogarnięte, większośc rozpakowana, dziś przyszła częśc mebli, czekamy na najważniejszy - sofę, bo nie bardzo mamy teraz na czym siedziec ale nie spodziewam się jej tak prędko, niby 4-5 tygodni się czeka, więc jeszcze trochę...musimy kupic jeszcze sporo rzeczy np. karnisze, lustra,...takie pierdołki...ale to z czasem
|
#4766 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie panie serdecznie też jestem z okolic Zielonej Góry i mam malutkie pytanie do mieszkanek, czy nie orientujecie się czasem gdzie w Zielonej znajduje się jakis sklepik z kamieniami, koralikami itp do wyrobu bizuterii?
|
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
Witam... Ja też jestem z okolic ZG... można się dołączyć ?
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kma może bardziej pomoże w temacie biżu ![]() Sorymina- witamy
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też widziałam ostatnio coś w Focusie, ale tak jak Isis nie wiem czy oni tam na sztuki sprzedają, w sumie w ZG nie znalazłam takiego sklepu z półfabrykatami i koralikami, raz kupiłam coś w Empiku, ale tam drogo, polecam sklepy internetowe
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
kma a ty jeszcze w dwupaku ??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

:dziek uje-kwiatek:

W środę zaczynam 36 tydzień ciąży i choc termin mam na 2.02 to czuję, że urodzę w styczniu - boję się tylko, że za wczesnie
a tak wogóle to prawie JUŻ! matko jak ten czas zleciał......