![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
ja mam problem głównie z plamami po bananach...jak ktoś zna dobra metodę dopierającą to chętnie posłucham.
http://e-rodzina.dashofer.pl/?sect=a...adr_em=1097367 nie pamiętam jaką Kuba dostał. muszę luknąć do książeczki, jeżeli tam pisze. ale z tymi szczepionkami to ciągle ciś się słyszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Maszko
![]() Rzabbo dziewczynki swietne ![]() ![]() Spoznione ale najszczersze zyczonka dla Roksanki z okazji pol roczku ![]() ![]() Sohf ja tez lubie karmienie cycuszkiem a szczegolnie to chwilowe odrywanie i rozkoszny usmiech dla mnie od LAurki ![]() ![]() Fibian ja jak mala cos upitoli to ja rozbieram i od razu namaczam w vanishu bo juz kilka bluzek ufaflunila a ja nie zalalam i nadaja sie co d**** a oto kilka fotek Laury i z wieczoru ktory zamiast panienskiego stal sie kawalerso-panienski bo mielismy rozjesc sie z domu mlodej kazdy w swoja strone a jednak wszyscy zostali na mniejscu ![]() mala sie niestety nie spisala.o 23.30juz jechala do domu karmic bo butli nie wziela.chcialam ja ululac ale nic z tego.mama powiedziala ze sobie poradzi i ze ja ulula a za godzine dzwonila ze ta tak wyje ze musze przyjechac.przyjechalam nakarilam i ululalam.zasnela o 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Ostatnio swoje wypowiedzi widzę dopiero na następny dzień więc nie wiem czy poprzednia poszła w kosmos czy będzie więc powtórzę jeszcze raz to co pisałam.
Wszystkie jesteście kochane, bez wyjątku. Wiktoria w końcu zaczyna jeść jak zdrowe dziecko. Na razie z lubością objada się jabłuszkiem. Nie wiem tylko jakie mleko jej dawać, na razie je NAN HA 2. Jeszcze ciekawostka ze szpitala. Wyobraźcie sobie, że udało mi się tam zasnąć na stojąco. Mała zasnęła w wózku i około północy pochyliłam się nad nią i karmiłam z butelki, weszła pielęgniarka i zwyczajnie mnie obudziła bo jak się okazało to zwyczajnie "odleciałam". Mam dziwny organizm, który przesypia stresy, to raczej rzadkosć, ale chyba w sumie pozytywna. W CZD można wychodzić na spacery z dzieckiem, a że pod nosem las to było super mimo, że miałyśmy taką możliwość tylko przez tydzień to dobre i tyle. ![]() Mam nadzieje, że to coś na mojej szyi to faktycznie tylko awitaminoza, nie zdziwiłoby mnie to przy takim zywieniu jakie tam miałam. To coś wygląda jak mocno powiększony węzeł chlonny, ale jest w miejscu gdzie ich nie ma Nie wiem czy pisałam, nie było mnie prawie miesiąc a dzieciaczki zmieniły sie że hej. W ogóle całe towarzystwo wyrosło i wypiękniało ![]()
#4745 |
Zadomowienie
|
hej kobitki
![]() Ja tak na chwile ,bo ogolnie zabiegana mocno jestem od powrotu do pracy..Mam kilka rzeczy do przygotowania,m.in. na jutro pogadanke i tak w koło Macieju ![]() Przede wszystkim Maszko musze przyznac,ze bardzo mi imponujesz,jestes dzielną mamą i nalezy Ci sie order i Wikuni tez!!Bardzo przezywam Wasza historie i ciesze sie,ze w koncu postawiono wlasciwa diagnoze i wszystko idzie ku dobremu!!Jestescie obie wspaniale!Kiedys wczesniej widzia;lam fotki Wikusie ,jest sliczna usmiechnieta!To madre dzieciatko!!!Zawsze o Was mysle!!caluje ![]() Marti fajnie,ze sie wyrwalas,widze ,ze Hubcio bywa,czyli chyba nie odstawilas go ,chyba,ze cos przeoczylam!Ale staram sie byc na biezaco z wizazem,bo przeciez jestem uzalezniona,ale zanim nadgonie zaleglosci ,to musze zmykac,bo cos tam cos tam ![]() ![]() Wszystkie nasze kochane pieszczochy sa sliczne jak malowane,az milo popatrzec,Olafki fajne chlopaki,Jasiek,Laurki ,Rzabby dwie laleczki,Ninka,Kocurek jak rosnie(ciekawe jak Simona tez zalatana ,bo praca) Tym ,ktore skonczyly 4miesiace i 6 ,czyli Olafek i Roksanka jesli dobrze psamietam zycze duzo zdrowka i adosnego dziecinstwa!! Piszecie o karmieniu i odejsciu od niego..Ja tak jak Marti i Fibian bardzo lubie karic i chce jak najdluzej..Uwielbiam ten moment,jak sobie lezymy,siedzimy i maly patrzy mi w oczy,puszcza cycusia usmiech walnie,odfruwa cudnie!I ni dzis nie wyobrazam sobie ,jak to bedzie jak przestane go karmic,az mnie sciska,ze kiedys to nastapi;/na penwo chce karmic do konbca wakacji,a jak bede miala jeszcze pokarm to nawet dluzejk..W pracy wyrabiam ,w nocy maly budzi sie raz lub dwa razy i w miare sie wysypiamy,co prawda w nocy biore go z lozeczka do siebie i padamy jak kawki i juz ze mna zostaje do rana,ale chodze w miare wyspana i nie narzekam.. Dla mnie karmnienie piersia jest o niebo wygodniejsze niz butla,znam rytm Macka i niegdy nie wychodze z domu raczej w porze karmienia(myslke o spacerze)..Jakos nie ma sytuacji ,ze wola o cycka wsrod ludzi,bo tez tego nie lubie! caluje Was wszystkie i do nastepnego razu ![]()
#4746 |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny,
wrócilismy po długim weekendzie od teściów. Wreszcie! Bo 2 ostatie dni juz mnie nosiło od wysłuchiwania pierdół teściowej, teraz dołaczyla do niej jeszcze siostra męża która studiuje fizjoterapię i jest na etapie położnictwa. Wszystko wie lepiej! A wzoraj rozwaliła mnie stwierdzeniem, ze ciąża to jak nowotwór-bo tak wyniszcza organizm .. RETY!! Ale juz jestesmy u siebie i we wlasnym łózku sie wyspimy ![]() Maszko, podziwiam cię! Nie wiem jak ja bym zniosła takie perypetie. Jak mi dziecko z łózka spdało, to sie popłakałam,a takich historii jak ty chyba bym nie przezyła. Ucałuj Wikusię! Garnuszki,pytałaś o menu na chrzciny. Rozszerzylismy je o obiad-do wyboru rosło/flaczki, filet z kurczaka a'la schab/ filet z ananasem. Dodaliśmy jeszcze rybe po grecku, i 3 rodzaje sałatek. A co do słoiczków, to ja podgrzewam w gorącej wodzie cały sloiczek. Jak zostanie pół to tez podgrzewam. Ale Jasio przewaznie zjada wszystko, zostawiem ze 2 łyzeczki i dodaję do kleiku na smak ![]() ![]() ![]() Fibian, dajesz juz kleiki? Ja zaczełam je podawać na Bebilonie pepti. Stwierdziłam, ze na wodzie to takie popłuczyny, a na mleku będzie bardziej tresciwie i witamin trochę przemycę. Kasia i malgogaj, mi tez zostało jeszce trochę kg, ale jak pisałam wczesniej zaczeły mi szybciej spadac odkąd ograniczyłam słodycze i uważam na to co jem. W maju 3 kg spadły. Do wagi sprzed ciązy zostało mi 3 kg, a do mojej właściwej wagi 8kg. Plamy, głownie sliniaki są poplamione i tetrowe pieluchy-zalewam ACE do kolorów, płucze kilka razy. A ubranka piorę dodatkowo w JELPie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
A ja chciałam dać Olafkowi kaszke na moim mleczku. I d..a! Nie mam smoka. Olaf ciągnął i ciagnął tą butle w nadziei, że coś poleci i nic nie poleciało. Dobrze, że to było nadprogramowe mleczko i mogłam mu cycusia dać. Jutro musze dokupić smoki.
Ja Olafkowi nie daje cycusia po innym jedzonku, a to dlatego, ze on juz nie chce. On mi średnio je z piersi w dzien. Ale nadrabia wieczorem i w nocy. Dzisiaj to juz przesadził, bo jadł chyba ze 3 razy w nocy! Elu super to musi wygladać to jedzenie na brzuszku ![]() Edytowane przez malgogaj Czas edycji: 2007-06-10 o 22:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Konto usunięte
|
Wygląda to komicznie
![]() ![]() Ja daję cycusia jakieś 20 min po kleiku. A kleiku robie mu mniej wiecej3/4 filizanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;4533485]Ja daję cycusia jakieś 20 min po kleiku. A kleiku robie mu mniej wiecej3/4 filizanki.[/QUOTE]
A dajesz łyzeczką? Bo też pomyślałam coby dać łyżeczką ale to było pokąpielowe jedzonko więc musiało być wyssane.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
Maszko fajnie, ze w CZD lekarze okazali sie kompetentni, a tych z Lublina to jesli chcesz odstrzelelimy wspolnie. Teraz z Wikusia bedzie juz tylko dobrze!! Ale z Was dzielne babki, a tym placzem sie nie martw, ja tez ryczalam jak Antonowce szczepionke dawali, a ona sie darla. A Twoja Wiktoria to niezla smieszka jest - oby tak dalej!!
Kasiu ja Cie zmartwie tym pokarmem, ja coprawda nie musialam laktatora uzywac, bo ostawialam stopniowo i cycki mnie nie bolaly. Pomniejszyly mi sie ok. jeden rozmiar po miesiacu, ale (i tu jest to najgorsze) pokarm mam do dzisiaj, cyce wisza jak u Afrykanki, no i ciagle jeszcze nie wrocily do rozmiaru sprzed ciazy ![]() Dziewczyny czy Wasze maluchy tez spia w nocy na brzuszku w lozeczku?? Bo ja dzisiaj Antonie przenioslam z kolyski do lozeczka, a ona myk i juz spala na brzuchu, troche mam lek przed takim spaniem, bo ona jeszcze az tak sprytnie sie nie obraca z brzucha na plecy i boje sie, zeby mi sie nie udusila ![]() Marti Laurka sliczna i niezle dluga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
zapomniałam dodać,że córcie Rzabby śliczne!! Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2007-06-11 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
garnuszki Olafek prześliczny
![]() Kamilka Nadia lubi spac na boczku, ale bardzo czesto jak wkladam ja do łóżeczka to fik i kładzie się na brzuszku, a też mam obawy przed spaniem na brzuszku własnie.
#4754 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze kilka foteczek Naduni z dzisiejszego poranka w jej placu zabaw
![]()
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Garnuszki to czarno-białe zdjęcie śliczne! Ale Nadia ma wypasiony plac zabaw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedz dziewczynki, u mnie problem polega na tym, ze Mala spi sama w pokoju, bo jest bardzo wrazliwa na wszelkie halasy, a TZ rano jak wstaje do pracy, strasznie halasuje. Na poczatku spalam w jej pokoju, ale mam juz tego dosc, lozko jest tam strasznie niewygodne.
Stad pytanie do Kasi, Twoja Nina tez spi sama w pokoju. Obraca sie tez na brzuszek?? Nie masz jakis obaw, ze cos sie moze stac? Ja dopoki Tosia spala tylko na plecach zupelnie sie nie martwilam, zawsze mam otwarte drzwi, wiec wszystko slysze. Ale teraz, czy uslysze jej sapanie jak bedzie na brzuchcu?? Czy zacznie plakac czy tylko cicho jeczec?? Rany strasznie mnie to jakos dobija. Jak to jest u Ciebie?? A z tym odstawianiem, to sie nie martw u mnie dwa pierwsze dni bylo bolesnie, a potem juz luz. A jakby bardzo zle bylo to szalwia naprawde niezla jest. Garnuszki ja tez jestem zachwycona c-b fotka, ale sobie slicznie spi. A czyzby Towj Olafek tez ciagnal kciuka, czy to tylko tak wyglada?? Ialicja siwtne zdjecia na 'placu zabaw', niezle pomyslane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Aha, tak co do odchudzania
![]() ![]() ![]() A moj wspanialy TZ jak zwykle zaczal jeczec, ze kiebasa nie za dobra (on pochodzi ze slaska, wiec jej wielkim smakoszem kielbasy), ze jego mama lepsza przynosi itp. Wiec sie wscieklam i mu powiedzialam, ze na drugi raz ma zadzwonic do mojej mamy i powiedziec jej, ze nic nie chce, bo mu nie smakuje, albo niech mu najpierw probki przesla do sprobowania. Mama sie stara, zeby przyjemnosc zrobic, a on jeczy. A jak jego matka przynosi mi strete jakiegos okropnego zarcia ze szpitala (ktore uda jej sie ukrasc) to ja mam jej dziekowac i byc wdzieczna. Ach te chlopy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
ja też po odstawieniu nie uzywałam laktatora. piersi nie bolały, no ale niestety nie wyglądają już jak wcześniej. myślę, że skoro odstawiasz stopniowo, nie powinno być problemów.
Marti, Laurka śliczna, Ty też pięknie wyglądasz. Garnuszki, super zdjęcia, no i zazdroszcze Wam tego morza.... Lalicja, Nadia ma super zabawkę ![]() co do plam, od razu namaczam w vanishu, potem do pralki, ale i tak nie wszystkie schodzą. dziewczyny, smarujecie swoje maluchy kremem z filtrem? ja niedawno zaczęłam mimo tego, że zazwyczaj jesteśmy w cieniu lub półcieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina nie umie się jeszcze sama obrócić na brzuszek. Jest na dobrej drodze, ale póki co nie potrafi. Poza tym ona nie zmienia pozycji w czasie snu, w ogóle nie przemieszcza się w łóżeczku. Drzwi do jej pokoju są w nocy zawsze zamknięte, żeby nie właził tam kot, a zarazem żeby mógł się swobodnie poruszać po domu, do kuwety, do jedzenia itd. Więc ja ew. sapnięć Niny nie słyszę, tylko jak się budzi rano i woła ![]() Kiedy zacznie się obracać, nie będę miała wpływu na to, co robi w nocy. Martwić się chyba nie będę, bo nie ma w łóżeczku poduszki, nie ma kołdry, śpi w śpiworku pod kocykiem, który jest 'zamocowany' tak, żeby się nim nie zakryła, pod prześcierdłem (z gumką, więc się nie skidra) nie ma ceraty (położna wyjęła, właśnie dlatego, żeby nie stanowiła zagrożenia, gdyby dziecko leżało buźką w dół)- to chyba wszystko, co można zrobić. Jeśli nie ma pościeli, poduszki czy tzw. ochraniaczy oraz zabawek pluszowych, dziecko nie jest zagrożone. myślę, że na tym etapie potrafi położyć główkę na bok i spokojnie spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Wtajemniczenie
|
adriana ja stosuje dla Malej filtr, z Larocheposay 50-kę, pomimo ze w sumie caly czas jest w cieniu, bo ma parasolke przy wozeczku, ale z tego co wiem to promienie UV mogą przenikac przez takie rzeczy
#4761 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Konto usunięte
|
malgogaj, podaje łyzeczką. U nas butla odpada. Jasio musiałby być baaaardzo głodny zeby z butli pociągnąć. Od urodzenia zużylismy jeden smoczek butelkowy
![]() garnuszki, a wy macie uboższe menu? Ja myslałam ze jest tak... ok... ani za duzo, ani za mało... adriana, buzię smaruję kremem Chicco 50+, a raczki i nóżki Nivea 50+ |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
garnuszki Nadula tez jak to określiłaś "łazi" po łóżeczku heheh śmiesznie to wyglada
![]() a ten plac zabaw musialam wymyslec bo mała Łobuziara wyczaiła jak pruszać sie po calym pokoju i nie raz musialam ją na rzyklad spod stolu wyciągać, więc zafundowałam jej basenik- mięciutki, więc sie nie obija i w dodatku jeszcze nie wymyslila jak z niego wyjsc ![]()
#4764 |
Zadomowienie
|
Kasiu dzieki za odpowiedz. Ja nie wiem, tez nie mamy poduszki w lozeczku ani pluszakow (jedynie jak robis sobie krotka dzemke w dzien, zeby mogla sie pobawic po przebudzeniu), ochraniacz mam ale to bezsens, bo wcale nie ochrania
![]() Garnuszki ja kupilam kiedys baby phone, ale strasznie charczy, bo nie pomyslalam i kupilam jakies badziewie, ale to nie taki zly pomysl, moze jednak wydam troche kasy i kupie cos lepszego, bede wtedy spokojniejsza. Ja juz od 2 tygodni sypiam po 4-5h, Toska budzi sie niekiedy kilka razy, a potem nie chce spac. Probuje juz wszystko robic, zeby bylo lepiej, ale nie jest lepiej. Viburcol tez nie pomaga. A dzisiaj mamy szczepienie, wiec czeka nas chyba calkowicie nieprzespana noc. Biorac pod uwage fakt, ze Antonia ostatnio bardzo marnie sypia, a po szczepionce to juz wogole masakra jest. Szykuje juz czopki z paracetamolem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zadomowienie
|
Garnuszki śliczne zdjęcia i Olaf ładnie wygląda po fryzjerze
![]() Lalicja faktycznie niezły plac zabaw! Kamilko, ja mam baby phone od początku, bo Olaf często się przebudza wieczorem więc nie wyobrażam sobie aby nasłuchiwać. Mamy firmy topcom i bardzo dobrze sie sprawuje. On sie załącza na dzwięk. I tak jak Garnuszki często uzywałam jak kładłam Małego na ogród. Ja mam ochraniacz na łóżeczku ale tylko na dwóch stronach, bo Olaf lubi sie bawić szczebelkami więc mu nie zasłaniam. Tez sie bałam o nóżki ale on sobie świetnie radzi sam. I jaką ma radoche z tego. A co do kremu do my (ja i Olaf) smarujemy sie Avene 50 dla dzieci. Polecam. Nie smaruje mu tylko rączek i mimo, ze ciągle jesteśmy w cieniu to ma takie opalone. Najśmieszniej to wygląda w kąpieli jak sie łapie za mleczno biały brzuch! |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sobote bylismy na 18 urodzinach męża chrześniaka. Ponieważ Jasio zasnął, spóźnilismy sie ok 2 godzin. Posiedzieliśmy może ze 2 godziny i Jasio znów kimnął, ale juz na nocne spanie. Przywiezilismy go w kocu i nie umyty poszedł spać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Garnuszki moja Atomowka robi takie wygibasy w lozeczku, ze co kilka minut jest zupelnie w innym miejscu. Ochraniacz mialby sens jakby byl na calym lozeczku, a ja mam taki tylko w okolicach glowy, a u mojej Atomowy w tym miejscu sa czasem nogi
![]() ![]() Malgogaj zdecydowanie sie zgadzam z tym, ze baby phon to fajna sprawa, zwlaszcza jak sie ma ochote na spanie w sypialni, a nie w pokoju dziecym ![]() A przeciwko UV mamy STADA Ladival 50 dla dzieci, ale po nim sie skora troche klei ![]() Jestem tak zdesperowana nocnym budzeniem Antonowki, ze jestem gotowa zastosowac ta metode:http://www.pregnancyweekly.com/pregn...ber_method.htm, tylko troche przeraza mnie fakt z tym placzem, no bo zal mi dziecka, zal mi TZta i sasiadow tez ![]() ![]() Edytowane przez kamilka23 Czas edycji: 2007-06-11 o 20:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.