![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kasku - jak nie lubię różu i motywów kwiatowych, tak Twoje połączenie wygląda bardzo fajnie ![]() Hmm... ten kto ma większego? (czyt. więcej kucy pod dupą) ![]() Jeśli chodzi o spotkanko - ja zapraszam kiedykolwiek i o którejkolwiek na ławeczki do nas pod Arkę (przy takiej pogodzie szkoda się kisić w budynkach). Piwko, soczki, kiełbaski i inne atrakcje sobie możemy bez problemu zorganizować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Paula, a jaki Ty masz kask?
![]() |
#4743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba w końcu czasem wyglądać jak dziewczynka ![]() Piwko, soczki i kiełbaski- dla mnie bomba! no, moze oprócz tych kiełbasek...
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Ło taki: http://allegro.pl/kask-motocyklowy-p...116765029.html
Taki zwyklak. Myślałam nad wymianą szybki, bo już zdążyłam ją zarysować oczywiście ![]() Cytat:
![]() Zamiast kiełbasek mogą być kurczacze cyce, oscypki i co tylko dusza zapragnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Też zarysowałam szybkę jak mi spadł
![]()
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
jak jest pogoda dobra, to nie ma problemu. Ale jak jest chłodniej to jak się zatrzymamy na światłach to muszę wstrzymać oddech, bo inaczej mam w momencie zaparowaną całą szybę i muszę otwierać i "wietrzyć". Co jest na dłuższą metę wkurzające.
Myślałam nad kupieniem tej folii naklejanej antifog. Bo próbowałam już ze ściereczkami - przereklamowane ![]() A jak nie, to po prostu kupię nowy kask i tyle (chociaż pamiętając ile się oszukałam tego, już mi się odechciewa). |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Spoko, wypróbuję. Tylko się zastanawiam, czy próbować najpierw z płynami czy od razu zamówić naklejkę. Bo jak już naklejkę nakleję to amen. A płyn chyba można zmyć w razie czego. No i tańszy jest trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie, też myślałam o damskim gronie! ![]() ![]() ![]() Tak, narzucił, a prosiłam go o spokojną jazdę ![]() ![]() ![]() Kto dalej siknie, hahahahaha ![]() ![]() Koloru włosów zmeiniać nie zamierzam ![]() ![]() ![]() Ja w mcdonaldach i kfc jem tylko frytki, bo nie jem mięsa ![]() ![]() Tż na razie kończy swojego, więc mój nadal czeka ![]() ![]() ![]() Justyna, ten, który Cię przywiózł, tak? ![]() Dokładnie, mi też się Twój kask podobał, mimo jak to określiła Paula, nie lubię babskich motywów ![]() A no pewnie, że trzeba czasem ![]() ![]() ![]() Co do parujących kasków, na forum enduro wyczytałam, że goście plują na szybki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Pati - ja myślałam o smarowaniu olejem
![]() ![]() Pod arką, tj. na 29 Listopada na kampusie. Są ławeczki, grille (albo miejsce, żeby swojego postawić - mam, można wziąć), obok kawiarnia i piwko. No i trawka, "świeże" krakowskie powietrze i parking vis'a'vis (w razie czego dla tych, co nie lubią tracić swoich maszyn z oka ![]() A co do braku cycków - ja tam nie ubolewam. Przynajmniej na starość nie będą mi się o kolana obijać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
Paula myślę, że olejem skutecznie zapaćkasz sobie szybkę na amen. Mnie też trochę paruje ale nie ma co za bardzo wierzyć antifogom, po prostu jak staję na skrzyżowaniu to otwieram. Wyrobiłam już sobie taki nawyk i robię to automatycznie.
Pati, z tym pluciem to nie takie całkiem niedorzeczne. Nie potrafię wytłumaczyć tego naukowo ale mnie w okularach do nurkowania się sprawdza. Już widzę te rzesze motocyklistów stojących na skrzyżowaniach i z pełnym przekonaniem o słuszności swojego działania soczyście charających sobie na szybki kasków od środka ![]() ![]() Jakie plany macie na długi weekend dziewuszki (i Szaraku)?
#4752 |
Rozeznanie
|
cześć.
właśnie wróciłem z małego otwarcia sezonu w okolicy, była msza, poświęcenie motocykli i rundka przejazdowa pod eskorta policji ![]() poza tym że zimno, mokro i dodatkowo padało to było wszystko oki
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wkurza Cię to otwieranie co krzyżówkę? Bo mnie niesamowicie. Wczoraj myłam kaski i specjalnie chuchałam i dmuchałam na TŻtową szybkę (on ma w standardzie z antifogiem) i nic... jakiś mały kłębuszek pary, który zaraz znikał. A u mnie jeden mniejszy oddech i nie widzę nic. Może nie jest to takie ważne u pasażera, bo nie muszę wszystkiego widzieć, ale wkurza mnie to strasznie... Cytat:
![]() ![]() My jedziemy prawdopodobnie we wtorek na podkarpacie. Odwiedzić rodziców w Krośnie, może na chwilkę na balony się wybierzemy jak co roku (http://gorskie-zawody-balonowe.pl/), a poza tym chcemy uderzyć na Solinę, Polańczyk czy gdzie tylko nas poniesie. W końcu mamy blisko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
Ja w długi weekend będę łowić ryby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja szybkę raczej otwieram co skrzyżowanie, nie wiem, wygodniej mi tak
![]() My z ekipą w długi weekend uderzamy do Nowego Targu i Kozubnika, a po drodze pewnie jeszcze kilka rzeczy, bo wypad dwudniowy, jakieś 6-7 motocykli ![]() ![]()
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy sakwy na drogę i zamówiliśmy oponę (będzie akurat po powrocie) i wszystko taniej, niż przewidzieliśmy (szarak - "przez Ciebie" zaczęliśmy mieć wątpliwości i w końcu wzięliśmy 3, bo w zasadzie różnica w cenie parę zł...) . Tylko kurde pogoda się coś nie zapowiada... eh...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
przeoczyłem to zdanie,
więc ja wpierw muszę ogarnąć te opony i od tego zależy czy będzie gdzieś dalej jechane ![]()
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
To nasz plan na 2-dniową majówkę: http://☠☠☠☠☠☠☠/maps/QhZuN
![]()
![]() |
#4759 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no to na mokrym ją przetestujecie ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() fajnie tam na południu macie ... a to nasza trasa z tamtego tygodnia https://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=ll nie wiem czy słuchaliście i w sumie sam nie pamiętam w jakiej to stacji radiowej było ale mówili coś o najlepszych drogach dla motocyklistów, gdzie można schodzić na kolano ![]()
Edytowane przez szarak Czas edycji: 2013-04-29 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szarak, nie wyświetla trasy pod tym linkiem.
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam wychodziło za 2 537 a za 3 574. Jakoś tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- to nie wiem jak go skopiować ... :/ chyba już wiem ... https://maps.google.pl/maps?saddr=Iw...mra=ls&t=m&z=9
Edytowane przez szarak Czas edycji: 2013-04-29 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Nie muszę na PW nawet, bo to chyba żadna reklama jest
![]() na stronie niby jest 577, ale w moim potwierdzeniu zamówienia jest 574 - pół litra (benzynki) zaoszczędzone ![]() Ja właśnie skończyłam się pakować na jutro. Coś czuję, że jak Stary przyjedzie to nie uwierzy. Upchnęłam cały swój majówkowy dobytek do jednej sakwy (jakieś 20L). Została tylko torebka z dokumentami i kluczami, ale to do plecaka już wezmę ![]() Idę rozkminiać jak się blokuje sakwy takimi śmiesznymi paskami... Ni hu hu nie wiem o co kaman ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dokumenty to raczej gdzieś indziej niż do plecaka ...
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taki skrót myślowy był ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Rozeznanie
|
Justyna, nie pamiętam czy masz nowe opony. Jeśli tak to powodem może być jedynie to, że była smarowana jakimś czernidłem do opon czy innym specyfikiem "poprawiającym stan wizualny" opony (na tym można pojechać jak na Qoopie). Jeśli nie jest nowa to zobacz date produkcji opony, mimo dobrego bieżnika może być po prostu stara (jak ponad 5 lat to kiepsko) i nie kleić się.
Data prod jest wytłoczona w oponie gdzieś n a jej obwodzie, zaczyna się od "dot" a potem 4 cyfry, 2 pierwsze to to tydzień roku a dwie pozostałe to rok. Jeśli opona jest nowa, niczym nie smarowana przez Ciebie i poprzedniego właściciela to nie wiem co to może być. Aaa jeszcze jedno, czasem na źle wyprofilowanych zakrętach i kiepskiej jakości asfalcie zostaje trochę gumy z opon samochodowych, ona się tam kumuluje i to też trochę ślizga. U mnie jest taki jeden ostry zakręt i jak się zapomnę to zawsze mi tam dupą zamiata ![]() Paula- to już taki nawyk, po prostu dojeżdżając do skrzyżowania otwieram a potem ruszając zamykam, jeden ruch i z głowy. Jakiś szczególnie się nad tym nie zastanawiam, to jak podrapać się jak coś mnie swędzi, prawie odruch bezwarunkowy ![]() Coś Pati zaginęła w akcji...
#4767 |
Zakorzenienie
|
szarak, przyjemna traska, choć terenów kompletnie nie kojarzę
![]() Renia, oponę mam po poprzednim właścicielu, do ograniczników jeszcze trochę, spokojnie mogę jeździć, mają niecałe 3 lata. Może to to, o czym mówisz, z tą gumą z opon samochodowych. Nie na każdym, ale na ostrzejszych winklach, jak się chcę głębiej złożyć, już w zasadzie zsuwam nieco tyłek, to wtedy czuję, że faluję ![]()
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
ja mam tył 180/55 ZR17
a przód 120/70 ZR17 upychaj upychaj, sam tak robię, bo plecak/torby są nie pewne łatwo zajumać ... ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E, może po drodze to nikt nie zajuma, a na miejscu torby zostawiamy w domu i jeździć będziemy tylko z podręcznym. Pogoda na razie jakoś się trzyma, licho bo licho, ale bez deszczu. Oby tak do popołudnia. TŻ odsypia, niedługo jedziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.