![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe tableciary plotkary II
Cytat:
![]() ![]() fajnie, ze tak wszystko zaczyna sie ukladac z leczeniem i gratuluje slubu ![]() ![]() a z praca jeszcze wszystko bedzie dobrze, tak jak Kachula mowila, na pewno cos znajdziesz pozdrawiam Cie goraco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starszemu pokoleniu trudno czasem nadazyc i zrozumiec dzisiejszych mlodych, a skoro ty masz mic np. dom, to moze chceli wiedziec czy on po swoich rodzicach tez cos dostanie. Nie ma co sie martwic, na pewno nie beda mieli nic przeciwko J z tego powodu ![]() Moi rodzice nie maja mi czego zaoferowac, choc chcieliby pomoc np. przy kupnie mieszkania, rodzice meza maja z kolei pieniazki, ale on do wszystkiego doszedl samiutenki i coz mi pozostaje, chyba tylko byc dumna, ze jest tak zaradny. Jako jedyny w rodzinie skonczyl dobre studia i ma dobra prace, jego rodzice nie dolozyli sie do wesela czy czegokolwiek, pomogli nam moi rodzice, bo sie uparli, ze zaplaca za swoich gosci, a reszte placilismy sami. To , ze ktos jest z zamoznej rodziny tez nie musi oznaczac, ze cos dostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
oj rodzinne tematy widze
![]() ja mam podejscie takie do tego ze jesli rodzice chca pomoc i moga to bardzo dobrze... sama jesli bym mogla pomoc swojemu dziecku pomoglabym na tyle ile bym mogla... wiadomo w dzisiejszych czasach ciezko zaczynac od zera mlodym ludziom... ceny mieszkan sa kosmiczne a place wcale nie duze... kiedys np dlugi czas mlode malzenstwa mieszkaly z rodzicami bo tez nie bylo latwo ale kiedys to zawsze za komuny sie dostawalo mieszkanie i w sumie ten kto nic nie robil na jedzenie i gdzie spac mial... dzis jest duzo ciezej.. wiadomo nie kazdy rodzic moze pomoc.... ja jestem wdzieczna moim rodzicom bo bez nich bylo by nam duzo ciezej dalibysmy rade zapewne ale tak jest troche nam latwiej i spimy spokojniej.... mnie np denerwuja tez moi tesciowie... nie twierdze ze maja nam dawac pieniadze czy cos ale ja jako matka swoim dzieciom co kolwiek bym pomagala.... teraz bedzie wnuczka i np moi rodzice sie przejmuja, ciesza, chca kupowac malej jakies rzeczy a moj tesciowa nawet nie wspomni czy nie zapyta czy cos pomoc czy kupic tylko swoje madrosci urzadza czy tetra a czy pampers jest lepszy.... wie np ze teraz jak dziecko bedzie duzo wydatkow i w ogole z tym zwiazane ale ani slowem ani nic ... jeszcze narzeka ze bedzie musiala przyjechac kawal drogi zobaczyc dziecko bo wygodniej by bylo jak bym ja do niej... szok... takze z rodzina to dobrze tylko na zdjeciach ![]()
#4744 |
Zakorzenienie
|
Ray, podziwiam Cie na prawde
![]() Ja sama juz nie moge sie doczekac, kiedy to juz bedzie po wszystkim, najchetniej chcialabym juz lipiec i byc po porodzie z kruszynka w ramionkach, chcialabym w koncu miec jakies zajecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ray ja Cie nie chce denerwowac ani stresować. Nie odbież tego jako atak ![]() Ale mnie drazni troszke takie podejście.W końcu czyje to bedzie dziecko??? Moim zdaniem jesli ktos decyduje sie na dziecko to musi miec je z czego utrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!! Dawno do Was nie zaglądałam, ale TYYLEEE się działo.... dalej ślęczę nad swoją pracą mgr, a dodatkowo muszę zerkać co mała robi, od kiedy zaczęła chodzić - szaleje po mieszkaniu w psem
![]() ![]()
#4747 |
Zakorzenienie
|
Witaj Orzeszku
![]() Ciesze sie, ze do nas zajżałaś A co to za program??? Bo ja nie ma pl tv wiec sie nie orientuje. I nie gratuluje zeby nie zapeszyć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
kasia ale mi nie o to chodzilo ze oni musza cos dac.... moga nic nie dac... nie mam tego za zle wiem ze to moje dziecko i sami je musimy utrzymac mnie tylko denerwuje taki brak zainteresowania.... taki gest chodziasz ze mysla o nas i w ogole.... przeciez nawet glupi kawtanik czy zabaweczka to cieszy zawsze ze dziadkowie sie ciesza z wnuczki za to moja tesciowa zachowuje sie jak by miala to gdzies... i jeszcze tekst mi rzucila ze szkoda ze nie wnuczek bo ona juz jedna wnuczke ma... myslalam ze mnie krew zaleje...
ja ja odbieram tak jak by po prostu pytala tylko o cos wylacznie z ciekawosci niz tego czy na prawde sie nami interesuje.... w sumie to trzeba by bylo ja poznac zeby zrozumiec o czym pisze heheh... dla niej wydaje mi sie byc jestem tylko problemem... inni dziadkowe by sie cieszyli my ja od dwoch lat do siebie zapraszamy a ona ani razu nie smiala syna przyjechac odwiedzic bo po co? syn do niej jezdzi to po co ona ma.... dziwne takie to dla mnie inaczej troche wychowana jestem moze dlatego
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu, moim zdaniem jeśli rodzice chcą pomagać kupując coś dziecku to niech to robią, jeśli by nie mieli z czego to nie pomagali by prawda??? Po za tym każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej. W moim przypadku jesta tak, że rodzicie i jedni i drudzy kupują coś dziecku, przecież im tego nie zabronię ![]()
![]() |
#4750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
RAY rozumiem Cię!!! Mnie też by wkurzał taki brak zainteresowania moim dzieckiem, noż moje dziecko to moje oczko w głowie ![]() ![]()
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
No ja mam troche inne zdanie... Kupowanie drobiazgów od czasu do czasu owszem
![]() Ale ja mam takie zdanie, i chciałabym zeby moi rodzice teraz po odchowaniu swoich dzieci czyli mnie i siostry, zajęli sie w końcu soba, zrobili sobie remont w mieszkaniu, podrózowali , spełniali marzenia.W końcu przyjemnośc im sie tez należy. Niestety wczesniej nie mogli sobie na to pozwolić bo mieli nas i pracowali ciezko zeby nas wykształcić, ubrać, itp. A mam wrecz takie zdanie, ze to dzieci powinny teraz sprawiac przyjemnosci rodzicom.W końcu zycie to nie tylko branie, branie, i branie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Poczytałam sobie trochę o tych posagach i zainteresowaniem dzidziusiem..Mój fasol ma dopiero 7 tygodni, a dziadkowie już szaleją (zaczęli po zobaczeniu usg)...jakieś albumy na zdjęcia, pamiętniki niemowlaka do wklejania etc. moja mama już zaczęła przeglądać ciuszki w domu (odkładała po moim bracie). strasznie to cieszy, bo wiem, że takim zainteresowaniem (i nie chodzi tylko o zakupy, ale o całokształt) pokazują, że cieszą się razem z nami i też czekają na maleństwo..Ray, też by mnie wkurzało takie gadanie dziadków (zawieść im wnuczkę żeby sami nie musieli jeździć...szok!!) dopóki maleństwo nie podrośnie i dziadkowie nie będą zabierać go do siebie na wakacje i wogóle, nie oszukujmy się, ale sposobem na okazanie zainteresowania są między innymi prezenty. nie mówię o jakiś ogromnych gadżetach, ale o pierdołkach, dzięki którym pokażą, że się cieszą.
Kasiasiar, rozumiem, że naszym zadaniem jest odwdzięczenie się rodzicom. też jestem takiego zdania. ale świat jest tak zbudowany, że to rodzice (obojętnie w jakim wieku) więcej myślą o swoich dzieciach i o tym , jak moga im pomóc, niż dzieci o rodzicach..bo w końcu dzieci mają też swoje maleństwa i to o nie muszą się przede wszystkim martwić..
#4753 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie mi chodzilo o takie zainteresowanie... nie tylko co o dokladanie mi do zycia... ja mam za co sie utrzymac... ale np milo jest uslyszec ze ktos sie nami interesuje ze sprawia mu to przyjemnosc... niz uslyszec ze szkoda ze nie wnuczek :/ dla nas to pierwsze dziecko i nie wazna jaka plec cieszymy sie i tak...
a tutaj tesciowa zamiast cos milego to aby robi oczy ze zamiast tetry chce pampersy strasznie to budujace :/ moj tesc np juz jest inny wola e jak sie urodzi to przyjedzie nawet i bez matki i w ogole cieszy sie widac to...a ona taka dziwaczna jest... kazdy to mowi... nie chce jej objezdzac mi tylko smutno czasem bo widze jak moja mama np przezywa moje dziecko... dzwoni teraz codziennie pyta jak sie czuje, ze mam nie dzwigac nic nie przemeczac sie codziennie do mnie do szpitala chodzila obiady przynosila rozmawiala z lekarzami taka przejeta jest... wozek chce kupic... nie z laski bo moglabym sobie sama kupic ale widze ze dla niej to radosc ze moze cos kupic... wiec powiedzialam zeby sama wybrala jaki jej sie podoba i sie cieszy jezdzi oglada sobie i w ogole.... za to moja tesciowa aby pyta jak moj maz dzwoni czy urodzilam i tyle ... i ze zapewne przesadzam ze mi ciezko bo ona do konca ciazy pracowala i takie tam az szkoda pisac o tym... juz po swietach bozego narodzenia mialam dosc bo wygladalo to tak jakbysmy byli dla niej problemem na te swieta niz radosc ze syn jest na swieta... ale ludzie sa rozni wiec no coz ![]() dobra musze isc kupic sobie jakeis spodnie nic mi na pupe nie wchodzi mam rozmiar 44 wyborazacie sobie z rozmiaru 38??? normalnie szok
#4754 |
Zakorzenienie
|
A tak na zmiane tematu
![]() To my w 19 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak jak juz jestesm na forum tu czy np. jak wchodze na Poczekalnie to wiem jedno, jak moja przyszla bratowa czy kuzynka bedzie w ciazy to ja juz sie wole nie odzywac a juz Bron Boze nie bede zadawac pytan
![]() ![]() Kolejne pytanie, co do przytucia ile kg, badz kiedy porod, jaka plec hmmm dla mnie to normalne pytania z tego co zauwazylam to ciezarne wrecz ich nie lubia hmmm a ja wczesniej na to uwagi wrecz nie zwracalam i tez moglam niejedna ciezarna obrazic ![]() Co do tesciowej hmmm temat rzeka podam na przykladzie rodzicow... Jak dzwoni/przyjezdxza babcia od str mamy to tata ooooooooooooooo na ploty, przyjedzie sie dowiedziec i zobaczysz wszystko, czyli zle ze sie interesuje/przyjezdza/odwiedza... Babcia od str taty nie przyjezdza hmm w sumie uznaje tylko jednego syna, zle... Ja juz sie pogubilam tak jak pisalam wczesniej, jedni narzekaja na zainteresowanie, wtracanie sie a innym tego brakuje... Co do prezentow od dziadkow hmmm jak chca to niech kupuja, nie to trudno, nikt nikomu nie powinien miec tego za zle, a juz tym bardziej tego, ze jedna babacia kupuje a druga nie BYWA (tak jak z posagiem, jedno ma a drugie nie ![]() Z tym "posagiem" to juz wrzucilam na luz... Przespalam sie z tym i juz mi lepiej ![]() Ray zycze milego przegladania i przymierzania spodni ![]() Nabuko(Justynko) zycze szczesliwych, teraz juz 8 miesiecy ![]() Orzeszku to ten program na PLUSie, co kazda para cos wygrywa?? daj znac kiedy bedziesz ![]() ![]()
![]() |
#4756 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Madziu to juz praktycznie polowa
![]() ![]()
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Madziu sliczny brzuszek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
czesc kobietki
![]() mijalea sliczny brzusio ![]() Pomidoro gratuluje przyjazni z Nabuko ![]() ![]() Ray no to faktycznie masz ciezka tesciowa ![]() Marcelinko posagiem to ty sie nie mart tak jak juz dziewczyny napisaly nie to jest najwazniejsze,chociaz zdaje sobie sprawe ze przykro cos takiego uslyszec ze strony rodzicow ![]() U mnie jest taka sytuacja ze ze od mamy tz nie mozemy liczyc na zadna pomoc,(i nie oczekujemy tego)bo to ona potrzebuje wsparcia finansowego od tz i je dostaje.Natomiast moi rodzice juz sobie od dluzszego czsu odkladaj pieniazki na nasze wesele(tylko nie wiadomo kiedy to bedzie ![]() I szczerze mowiac jakos im to nie nareke ze ja nie potrzebuje od nich finansowego wsparcia,chociaz sie ciesza ze jestem samodzielna,takie to pogmatwane u mnie ![]() a ja dzisiaj pospalam sobie troche ,ale zaniedlugo ide do pracy ![]() a wam wszystkim zycze milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
noooooooooooo |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Pomidorko bardzo sie ciesze, ze wieczor panienski sie udal i masz teraz wspaniale wspomnienia
![]() ![]() Cytat:
![]() tez juz kiedys uslyszalam wiele niemilych slow od mojego taty, kiedy dowiedzial sie o moim dawnym chlopaku, ze mieszkal w domu dizecka ![]() tez chodzilo wlasnie o to, z enie jest bogaty- no bo jak? A co do rodzicow to ja mam takie zdanie, ze jak moga to niech pomoga. U nas np jak zamieszkalismy razem u tesciowej to po roku kazala nam ona "wypier..." to sa doslownie jej slowa.. za malo kasy niby dawalismy- a oplacalismy wszystkie rachunki w domu!!!! ale stwierdzila, ze powinna brac od nas oprocz tego jeszcze po 250zl od osoby- jak za wynajem ![]() bez mrugniecia powieka wynieslismy sie, dobrze, ze mielismy mieszkanie mojej babci........... mamy 4 rodzicow- 2 moich, 2 meza ale zadne z nich nawet nie zapytalo czy nam czegos nie potrzeba......... w mieszkaniu nie bylo niczego, sami kupilismy kuchenke, pralke itp mielismy tylko stare meble garnki, reczniki, sztucce, koldre, poszewki, zelazko, odkurzacz- no doslownie wszystko kupilismy sami za wlasne pieniadze!!!!!!! nikt nie zapytal czy moze jakis kubek nam dac albo stary recznik, ktory wala sie po szafie, nic, zero zainteresowania w domu praktycznie gole sciany, ja 19 lat, nasze zarobki marne,ale poradzilismy sobie, nigdy nikogo nie proszac o zlamany grosz a nasi wielmozni rodzice juz chyba zapomnieli, ze ich rodzice kiedys im pomogli- np u mnie wyjechala moja mama, zostawila mojego ojca samego w domu.... ale rodzice nie odmowili mu pomocy i nas przygarneli- u dziadkow byly 2 pokoje i mieszkali tam wlasnie dziadkowie, ciocia z wujkiem i 2 dzieci i jeszcze ja z tata!! tyle osob, ale kazdy potrafil sobie pomoc taka sama sytuacja byla u meza zawsze mogli liczyc na swoich rodzicow, a tym bardziej nikt ich nigdy z domu nie wyrzucil ![]() ja to wszystko swoim rodzicom wygarnelam i bardzo sie z tego ciesze, oczywiscie przyznali mi racje i do tej pory jest im glupio nie wyobrazam sobie np mojej babci, ktora nie zainteresowalaby sie moimi rodzicami, gdyby wiedziala, ze ida na swoje a nic w domu nie maja tylko gole sciany na slub i wesele tez sie o nic nie prosilismy, ale tez zaden z rodzicow nie zaproponowal zadnej pomocy i jest nam z tym dobrze, ze mamy wszystko dzieki sobie ja wiem tylko tyle, ze jak bedziemy miec dzieci to zapewnie im wszystko co bede mogla, nie zostawie ich na pastwe losu tak jak to zrobili nasi rodzice, ktorzy potrafia tylko brac.... jezeli chodzi o mieszkanie to juz sama wolalbym pojsc i wynajmowac a dzieciom oddac mieszkanie, i zrobie wszystko, zeby np zapewnic im mozliwosc pojscia na studia ja mam takie zdanie, zycie mnie nie oszczedzalo od najmlodszych lat, ale nie chce tego samego dla moich dzieci, chce by mialy ulatwiony start i pomoge ile bedzie potrzeba a odnosnie Ray- to ja bedac babcia nie wyobrazam sobie mojego braku zaintersowania wnuczka czy synowa...... przeciez to male dzieciatko byloby czescia mojego dziecka, wiec tak samo moje dziecko jak i wnuk mogloby liczyc na moje wsparcie ogolnie mysle, ze rodzina powinna sobie pomagac, a nie to sa moje pieniazki, tamto twoje itd a ja dziecko juz wychowalam, teraz jade na wyspy a ono niech radzi sobie samo............. moim zdaniem dziecko ma sie przez cale zycie, a nie do 18 roku zycia itp wiadomo, ze to dziecko kiedys sie usamodzielni, ale to chyba sama przyjemnosc pomoc mu, kiedy sie widzi, ze tego potrzebuje....
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Madziu slicznie wygladasz
![]() dziewczyny, a ja dokonalam wlasnie swojego pierwszego zakupu na allegro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Asiu a nie jestes teraz z siebie dumna, ze tak wspaniale dałas sobie rade bez niczyjej pomocy???
A ja widze, ze wiele z Was nie rozumie pewnego pojecia. Dla mnie slub i decyzja o zwiazaniu sie z mezczyzną równoznaczna jest z pewnym oddaleniem sie od rodziców( i nie mówie o oddaleniu uczuciowym). Związujemy sie z kimś, chcemy z nim zamieszkać, rodzice siła rzeczy idą na drugi plan. czesto sie nawet na nich złoscimy, bo zawadzają nam w byciu we dwoje z ukochanym. I co?? I jeszcze maja nam płacic za to oddalenie?? Ale dajmy już temu spokój ![]() Kiniu a nie boisz sie, ze to bedzie podróbka?? Ja przestałam kupować na all kosmetyki.Wole dołożyć 10-15 zł i miec pewność . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kasiasiar ok rodzice ida na drugi plan, tylko czasami wlasnie rodzicom trudno jest zrozumiec, ze ich dziecko doroslo i ma teraz swoje zycie z drugim czlowiekiem... Koniec
![]() Kinia ja juz nie raz kupywalam na allegro kosmetyki i tylko raz sie nadzialam, ale juz za bardzo chcialam przyoszczedzic ![]() ![]()
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Wtajemniczenie
|
kiniu to daj znac jak sie sprawuje ten tusz,bo sama sie nad nim zastanawiam oby z nim wszystko bylo ok
![]() kasiasiar ja sie z toba zgadzam,ale nie ma sensu ciagnac tematu,bo kazda z nas ma inne zdanie ![]() no to ide do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
My wszystkie tutaj wyrazamy swoje opinie, kazdy ma prawo do innego zdania na dany temat i tyle
![]() Misiu miłej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ja sie po czesci z Toba zgadzam
![]() tylko mysle, ze nic w zyciu nie jest czarno- biale i kazda z nas tu obecnych ma swoje racje ![]() a dumna z siebie i meza jestem oczywiscie, tylko ze czuje sie opuszczona, wiesz mi nie chodzilo o to, zeby rodzice nam nie wiem jak pomogl, dawali kase czy cos, ale uwazam, ze w kazdym domu znajdzie sie jakis stary niepotrzebny garnek czy stara firanka........ czasami tak niewiele potrzeba by pomoc........ ja juz poprostu taka jestem, ze jakbym widziala, ze ktos potrzebuje pomocy to bym jej udzielila i to nie wazne czy to rodzina czy calkiem obca osoba...... kiedys wynajmowalismy 2 pokoiki w domu naszym, dobrze sie nam nie wiodlo, ale mieszkala z nami dziewczyna, ktora miala naprawde zla sytuacje- nie dosc, ze zmniejszylam jej oplate za czynsz to zaczelam gotowac obiady juz nie na 2 a na 3 osoby, by ona tez mogla zjesc cos goracego....... ta osoba byla w tak trudnej sytuacji, ze czesto nie mogla sobie pozwolic nawet na ubrania z ciuchlandu, wiec ja niewiele myslac oddalam jej polowe mojej szafy ale juz chyba nie ma co dywagowac na te tematy, wiadomo, ze kazda ma po trochu racje, ale to chyba dobrze ![]()
#4770 |
Zakorzenienie
|
Tak Asiu kazda z nas ma po trochu racje i kazda z nas ma prawo do własnej opini i do dzielenia się nią
A Ty kochana masz baaardzo dobre serduszko ![]() ![]() A u mnie dzisiaj wspaniała wiosenna pogoda.Powinnam ja wykorzystać i iść na spacer ale tak mi sie nie chce ubierac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.