![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
U nas temat zaproszeń, winietek itp dawno zmaknięty
![]() ![]() Przed nami poradnia, nauki i dzień skupienia ale to dopiero od kwietnia.... Nie kupuje butów na zmianę, chce kupić buty na obcasie ok 5 cm. Spokojnie dam radę cały dzień zwłaszcza, że ostatnio ćwiczę na 9cm obcasach ![]() Na pewno pończochy tylko nie wiem czy samonośne czy do paska ![]() Kupiłam suknie na poprawiny ![]() ![]() ![]() Teraz moje cele to bielizna ślubna i buty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaproszenia to teraz sprawa nr 1, po drodze poradnia, spisanie protokolu (maj).... no i jakieś nauki tańca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
o...szkoda ze ja jestem panną mlodą 2010 xD daleka przyszłośc..ale se też doczekam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
skoro tyle było o dopraszaniu to może mi pomożecie. Bo ja w sumie mam ten sam kłopot ale nie wiem jak to rozegrać.
Są osoby, które musze zaprossić - dziadkowie, chrześni, nabliższa rodzina (kuzynowstow etc), osoby u których sama byłam. a;e ś aprzyjaciele, których bym chciała, ale lokal się nie poszerzy na moje życzeni i kasy też nie będę mieć więcej ![]() Ślub mam 30.08. No i stąd pytanie - napisać w zaproszeniach że prosze o potwierdzenie przybycia do kiedy? 20 czerwca? Bo jesli np. napiszę że do końca lipca to głupio dawac ludziom zaproszenia 3 tyg przed ślubem (tym dopraszanym w puste miejsca) ![]() Zaproszenia I tury planuję rozdawać w maju - 3 mies przed.
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z firmą Łazur? Chodzi mi oszybkość realizacji zamówienia itp. Ja jestem znowu w rozterce. Zamówiliśmy obrączki u prywatnego jubilera, odebraliśmy już i powinno być po kłopocie ale... kompletnie mi sie nie podobają. Wiem że to głupie sami wybraliśmy ale dokonaliśmy małych zmian i nie wyszły na dobre poza tym wykonanie mi sie nie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja jakoś dwa tygodnie przed ślubem będę ostatecznie robiła poprawki w menu i mam podać ilość osób. Zatem po proszę żeby max. 2,5 tygodnia przed ślubem goście potwierdzili swoją obecność.. Zaproszenia zaczynamy roznosić/wysyłać od kwietnia po Wielkanocy. Ślubuje tydzień przed Tobą ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja własnie slubuje w tym samym dniu co ty i zastanawiam się kiedy roznosic zaproszenia. Myslalam aby tak na poczatku czerwca. ( protokol spisujemy pod koniec czerwca, a wy?) Ja ostateczną liczbe osób mam podac 4 dni przed slubem.
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
u mnie ostateczną liczbę gości należy podać 2-1,5 tyg przed, ale termin potwierdzenia damy do konca lipca, z doświadczenia wiem, że są "spóźnialscy"... (ślub siostry w tamtym roku)
my w tamtym roku dostaliśmy zaproszenie na 3 tyg przed ślubem znajomych, z tak zwanej tury dopraszanej, i nie przeszkadzało nam to absolutnie ![]()
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie w tym rzecz. Kiedy musi sie zdeklarować I tura zaporszonych? Bojak mi odmówią 3 tyg przed ślubem to juz nikomu z listy awaryjnej zaproszenia nie dostarczę bo głupio! A ja właśnie chcę mieć tę możliwość, że jeśli ktoś z 1 listy mi odmówi to zaproszę kogoś ze znajomych lub kuzynostwa dalszego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
ava80 skoro masz ślub 30.08 to może potwierdzenie 30.06-1.07?
![]() |
#4753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
Mam ślub 5 lipca, więc potwierdzenia będę chciała tak do ok końca maja, żeby jeszcze został czas na "dopraszanie". Większość ludzi wie czy pójdzie czy nie na dane wesele wiadomo, że zawsze zdarzają się jakieś wypadki losowe, kiedy ktoś nie może przyjść w ostatniej chwili. Wtedy jadnak nawet potwierdzenie na 2 tyg przed ślubem nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
a co wy na to. TZa brat bierze slub 21czerwca. planowany juz ok prawie roku.
a TZ siostra wpadla i jej facet zazyczyl sobie slub 14 czerwca (bo jemu tak pasuje). i mamy 2 wesela- tydzien po tygodniu. ja bym sie na miejscu TZa brata mocno wkurzyla ![]()
#4757 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. My jeszcze w dniu ślubu dowiedzieliśmy się, że nie będzie kolejnych dwóch osób.
#4758 |
Wtajemniczenie
|
Świństwo na całego. W sumie nie zbawiłoby ich poczekać chociaż 1 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
i tak wszyscy wiedza ze jest w ciazy to mogli zrobic albo w maju albo w lipcu. to mala parafia i terminy na pewno sa.
a tak...no wiadomo najblizsza rodzina przyjdzie ale inni stwierdza ze to za duzo. ja i tak sie ciesze ze nie wyjechali z terminem zaraz przed naszym-tak to chociaz zostana te 3 miesiace wolnego ![]()
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm...szczerze...tesciowa nawet palcem nie kiwnie ![]() moje finansuje moja mama i TZ odklada ile sie da brat swoje (tez z pomoca narzeczonej rodzicow) a tej siostrze i chlopakowi jego rodzice organizuja.
![]() |
#4763 |
Rozeznanie
|
pogratulowac Wam facetów
![]() za wszelkie podpowiedzi dziękuję - chyba faktycznie zrobię do 10 lipca,zanim sie zaczną urlopy ![]() Potwierdzenie 2 miec przed slubem jak najbardziej na miejscu -0 zdarzenia losowe zawsze moga być i z tym sie oczywiście liczę ![]() U nas to dopiero byla akcja. Moja siostra przebąkiwała od dawna o ślubie w 2009 roku, więc my w połowie zeszłego zaczeliśmy planowac nasz. Ponieważ u Nas nikt nic nie wie i oto ma byc taki "gratis" na ten rok to po cichu sobie organizujemy, a tu nagle przed świętami podsłuchałam przypadkiem rozmowe siostry przez telefon, gdzie omawiała przeniesienie swojego na lato 2008! Masakra! I tez nie chciała o tym nikomu móiwic puki nie zorganizuje :P Nie macie pojęcia jaki szok. Zaraz ja dorwałam i "wyluszczylam" swoj mały sekrecik. Ubaw miałysmy po pachy ![]() Śmiesznie wyszło jak na babki pod 30stkę ![]()
![]() |
#4764 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Raczkowanie
|
A jak beda u Was wygladaly oczepiny?
![]() Bardzo bodoba mi sie pomysl rzucania bukietem, ale jak w takim razie je zorganizowac? ![]() Nie mam pojecia jak mogloby to wygladac... Przeciez podczas oczepin Pan Mlody sciaga np. podwiazke z nogi ukochanej i to wlasnie nia sie pozniej rzuca. Innych nie znam. Jak to bedzie wyglądało u Was? Macie jakies pomysly?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
Musze sie pochwalic, zaliczylam swoj pierwszy koszmar Slubny!
Snilo mi sie, ze slub byl jutro a nasze obraczki jeszcze nie doszly i Tata lecial kupic srebrne, zeby byly tymczasowo. Njgorsze bylo to, ze nie znalam rozmiaru obraczki. Snila mi sie kareta, ktora byla wielkosci jednej nawy koscielnej, ubrana w biale kwiaty. ![]() Pozdrowienia dla wszystkich Panien! |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Taska ja przedwczoraj miałam koszmar, aż mnie ze snu wybudziło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Marta wspolczuje, moj sen mnie raczej rozbawil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
a czy welon albo bukiet przy otrzepinach zabiera na własność dziewczyna która go złapie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.