Panny Młode 2008 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-19, 10:36   #4741
soffera
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008

U nas temat zaproszeń, winietek itp dawno zmaknięty Wszystko już mamy
Przed nami poradnia, nauki i dzień skupienia ale to dopiero od kwietnia....
Nie kupuje butów na zmianę, chce kupić buty na obcasie ok 5 cm. Spokojnie dam radę cały dzień zwłaszcza, że ostatnio ćwiczę na 9cm obcasach
Na pewno pończochy tylko nie wiem czy samonośne czy do paska
Kupiłam suknie na poprawiny

Teraz moje cele to bielizna ślubna i buty!
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 10:49   #4742
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
babeczka1985 - śliczne zaproszenia!stylowe i w wyższej półki
co do nienoszenia pączoszek - nie wiem czy butki mi nóg nie obedrą - miałyście juz taką przygodę?przeżyłyście?:bo unce:
Dzięki te ktore ja wykonam, az takie super chyba nie beda ale co tam

Zaproszenia to teraz sprawa nr 1, po drodze poradnia, spisanie protokolu (maj).... no i jakieś nauki tańca Reszta w lipcu, sierpniu.

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 10:57   #4743
ansy
Raczkowanie

o...szkoda ze ja jestem panną mlodą 2010 xD daleka przyszłośc..ale se też doczekam!
ansy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 11:33   #4744
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie że macie zamiar zmieniać buty na płaskie, ale brałyście pod uwagę to że suknia będzie dopasowana do tych na obcasie a jak zmienicie na płaskie to będzie wtedy za długa i można ją zadeptać na weselu albo co gorzej wyrżnąć gdzieś orła tańcząć???!! od krawcowej wiem że z sukaniami dwuczęściowymi jest mniejszy problem bo można spódnicę podwinąć na pasku i jest krótsza ale przy jednoczęściowej nie ma rady i nic się nie da zrobić....
Moje buty, te właściwe nie będą aż taakkkiiieee wysokie, więc myślę, że jak zmienię na trochę niższy ale dodatkowo szerszy obcasik to będzie ok.

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

No wlasnie. Ja nie bede mogla zmienic na plaskie, bo moja suknia jest jednoczesciowa i bedzie szyta dokladnie do butow na wysokim obcasie. Ja planuje po prostu podczas siedzenia przy stole i odpoczywania sciagac buty, zeby nogi mi odpoczywaly No bo kto zauwazy? hehe
Z doświadczenia wiem, że jak już zdejmę buty na obcasie podczas imprezy, na 100% już ich na nogi nie wcisnę
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 11:59   #4745
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

skoro tyle było o dopraszaniu to może mi pomożecie. Bo ja w sumie mam ten sam kłopot ale nie wiem jak to rozegrać.

Są osoby, które musze zaprossić - dziadkowie, chrześni, nabliższa rodzina (kuzynowstow etc), osoby u których sama byłam.
a;e ś aprzyjaciele, których bym chciała, ale lokal się nie poszerzy na moje życzeni i kasy też nie będę mieć więcej

Ślub mam 30.08.
No i stąd pytanie - napisać w zaproszeniach że prosze o potwierdzenie przybycia do kiedy?
20 czerwca?

Bo jesli np. napiszę że do końca lipca to głupio dawac ludziom zaproszenia 3 tyg przed ślubem (tym dopraszanym w puste miejsca)
Zaproszenia I tury planuję rozdawać w maju - 3 mies przed.
Stary 2008-03-19, 16:19   #4746
agas
Raczkowanie

GG do agas

Mam pytanie czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z firmą Łazur? Chodzi mi oszybkość realizacji zamówienia itp. Ja jestem znowu w rozterce. Zamówiliśmy obrączki u prywatnego jubilera, odebraliśmy już i powinno być po kłopocie ale... kompletnie mi sie nie podobają. Wiem że to głupie sami wybraliśmy ale dokonaliśmy małych zmian i nie wyszły na dobre poza tym wykonanie mi sie nie podoba Nie wiem co już robić ale obrączki są na cale życie przecież i chce żeby się nam podobały. Więc pomyślałam nad zakupem obrączek ze sprawdzoną marką. Czy tylko ja mam takie problemy i pecha

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 17:10   #4747
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ansy Pokaż wiadomość
o...szkoda ze ja jestem panną mlodą 2010 xD daleka przyszłośc..ale se też doczekam!
szybko zleci zobaczysz

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość

Ślub mam 30.08.
No i stąd pytanie - napisać w zaproszeniach że prosze o potwierdzenie przybycia do kiedy?
20 czerwca?

Bo jesli np. napiszę że do końca lipca to głupio dawac ludziom zaproszenia 3 tyg przed ślubem (tym dopraszanym w puste miejsca)
Kiedy musisz podać dokładną liczbę gości swojemu lokalowi?
Bo ja jakoś dwa tygodnie przed ślubem będę ostatecznie robiła poprawki w menu i mam podać ilość osób. Zatem po proszę żeby max. 2,5 tygodnia przed ślubem goście potwierdzili swoją obecność.. Zaproszenia zaczynamy roznosić/wysyłać od kwietnia po Wielkanocy. Ślubuje tydzień przed Tobą
Stary 2008-03-19, 18:16   #4748
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
szybko zleci zobaczysz

Bo ja jakoś dwa tygodnie przed ślubem będę ostatecznie robiła poprawki w menu i mam podać ilość osób. Zatem po proszę żeby max. 2,5 tygodnia przed ślubem goście potwierdzili swoją obecność.. Zaproszenia zaczynamy roznosić/wysyłać od kwietnia po Wielkanocy. Ślubuje tydzień przed Tobą

Ja własnie slubuje w tym samym dniu co ty i zastanawiam się kiedy roznosic zaproszenia. Myslalam aby tak na poczatku czerwca. ( protokol spisujemy pod koniec czerwca, a wy?) Ja ostateczną liczbe osób mam podac 4 dni przed slubem.
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:42   #4749
dzasta110
Wtajemniczenie

u mnie ostateczną liczbę gości należy podać 2-1,5 tyg przed, ale termin potwierdzenia damy do konca lipca, z doświadczenia wiem, że są "spóźnialscy"... (ślub siostry w tamtym roku)
my w tamtym roku dostaliśmy zaproszenie na 3 tyg przed ślubem znajomych, z tak zwanej tury dopraszanej, i nie przeszkadzało nam to absolutnie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 20:22   #4750
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Ja własnie slubuje w tym samym dniu co ty i zastanawiam się kiedy roznosic zaproszenia. Myslalam aby tak na poczatku czerwca. ( protokol spisujemy pod koniec czerwca, a wy?) Ja ostateczną liczbe osób mam podac 4 dni przed slubem.
Niby 3 miesiące przed ślubem mamy donieść wszelkie dokumenty do Kościoła i wtedy będziemy mogli spisywać protokół.Czyli też wyjdzie czerwiec.
Stary 2008-03-19, 20:45   #4751
ava80
Rozeznanie

Cytat:
szybko zleci zobaczysz

no właśnie. 3 tygodnie przed ślubem.
Ale nie w tym rzecz. Kiedy musi sie zdeklarować I tura zaporszonych?
Bojak mi odmówią 3 tyg przed ślubem to juz nikomu z listy awaryjnej zaproszenia nie dostarczę bo głupio!
A ja właśnie chcę mieć tę możliwość, że jeśli ktoś z 1 listy mi odmówi to zaproszę kogoś ze znajomych lub kuzynostwa dalszego Tylko czy 30 czwerwca np. - czyli 2 mies przed ślubem to nie za wcześnie na deklarację obecności? Dla mnie byłoby to dobre bo wtedy w lipcu "dopraszam" na zwolnione miejsca...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-19, 20:53   #4752
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

ava80 skoro masz ślub 30.08 to może potwierdzenie 30.06-1.07?
Stary 2008-03-19, 21:51   #4753
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
skoro tyle było o dopraszaniu to może mi pomożecie. Bo ja w sumie mam ten sam kłopot ale nie wiem jak to rozegrać.

Są osoby, które musze zaprossić - dziadkowie, chrześni, nabliższa rodzina (kuzynowstow etc), osoby u których sama byłam.
a;e ś aprzyjaciele, których bym chciała, ale lokal się nie poszerzy na moje życzeni i kasy też nie będę mieć więcej

Ślub mam 30.08.
20 czerwca?

Slubuje 15.08. i w zaproszeniach napisze, zeby goscie potwierdzali przybycie do 30.06. Potem w lipcu ludzie sie rozjezdzaja na urlopy i sie nie doczekam na te potwierdzenia Wole wiedziec wczesniej i to raczej nie jest jakos zle czy dziwnie odbierane, wiec nie przejmuj sie i tez tak zrob Albo do 15.07?

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 06:13   #4754
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
ava80 skoro masz ślub 30.08 to może potwierdzenie 30.06-1.07?

potwierdzic obecnosc dwa miesiace przed slubem? wiecie ile moze sie wydarzyc przez te dwa miesiace, ja bym nie odpowiedziala na 100% z takim wyprzedzeniem wiec nie zdziw sie jak beda puste miejsca.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 06:26   #4755
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Mam ślub 5 lipca, więc potwierdzenia będę chciała tak do ok końca maja, żeby jeszcze został czas na "dopraszanie". Większość ludzi wie czy pójdzie czy nie na dane wesele wiadomo, że zawsze zdarzają się jakieś wypadki losowe, kiedy ktoś nie może przyjść w ostatniej chwili. Wtedy jadnak nawet potwierdzenie na 2 tyg przed ślubem nie pomoże.
Stary 2008-03-20, 08:42   #4756
sanetka
Zakorzenienie

a co wy na to. TZa brat bierze slub 21czerwca. planowany juz ok prawie roku.
a TZ siostra wpadla i jej facet zazyczyl sobie slub 14 czerwca (bo jemu tak pasuje). i mamy 2 wesela- tydzien po tygodniu.

ja bym sie na miejscu TZa brata mocno wkurzyla

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 09:27   #4757
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
potwierdzic obecnosc dwa miesiace przed slubem? wiecie ile moze sie wydarzyc przez te dwa miesiace, ja bym nie odpowiedziala na 100% z takim wyprzedzeniem wiec nie zdziw sie jak beda puste miejsca.
Dokładnie. My jeszcze w dniu ślubu dowiedzieliśmy się, że nie będzie kolejnych dwóch osób.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 09:59   #4758
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a TZ siostra wpadla i jej facet zazyczyl sobie slub 14 czerwca (bo jemu tak pasuje). i mamy 2 wesela- tydzien po tygodniu.

Świństwo na całego. W sumie nie zbawiłoby ich poczekać chociaż 1 miesiąc.
Stary 2008-03-20, 10:55   #4759
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

No faktycznie chamstwo,chociaż ja znam jeszcze bardziej oblesny przypadek.Kolezanka miałą mieć slub 23 sierpnia,o czym cała rodzina wiedziała juz od ponad roku.po czym po pół roku brat jej tż'ta oświadczył rodzinie,że też bierze slub i datą,kóra sobie wybrał jest...23 sierpnia Wszystkich zamurowało.Po prostu szczyt chamstwa,bo wiedzial juz dawno,ze jego brat ma juz zaplanowany slub,no i oczywiscie w ostatecznosci sl;ub kolezanki zostal przesunięty na 5 lipca...chociaz dziwię się jej bardzo,bo ja bym nie ustapiła...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 11:16   #4760
sanetka
Zakorzenienie

i tak wszyscy wiedza ze jest w ciazy to mogli zrobic albo w maju albo w lipcu. to mala parafia i terminy na pewno sa.
a tak...no wiadomo najblizsza rodzina przyjdzie ale inni stwierdza ze to za duzo. ja i tak sie ciesze ze nie wyjechali z terminem zaraz przed naszym-tak to chociaz zostana te 3 miesiace wolnego

Stary 2008-03-20, 11:34   #4761
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
i tak wszyscy wiedza ze jest w ciazy to mogli zrobic albo w maju albo w lipcu. to mala parafia i terminy na pewno sa.
a tak...no wiadomo najblizsza rodzina przyjdzie ale inni stwierdza ze to za duzo. ja i tak sie ciesze ze nie wyjechali z terminem zaraz przed naszym-tak to chociaz zostana te 3 miesiace wolnego
O kurcze to współczuję rodzicom Twojego TŻ-a bo z tego co piszesz trójka ich dzieci wychodzi za mąż w tym samym roku, w odstępie kilku miesięcy lub nawet tygodnia
Stary 2008-03-20, 11:51   #4762
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
O kurcze to współczuję rodzicom Twojego TŻ-a bo z tego co piszesz trójka ich dzieci wychodzi za mąż w tym samym roku, w odstępie kilku miesięcy lub nawet tygodnia

hmm...szczerze...tesciowa nawet palcem nie kiwniei ja to duzo nie obchodzi

moje finansuje moja mama i TZ odklada ile sie da
brat swoje (tez z pomoca narzeczonej rodzicow)
a tej siostrze i chlopakowi jego rodzice organizuja.

Stary 2008-03-20, 12:16   #4763
ava80
Rozeznanie

pogratulowac Wam facetów
za wszelkie podpowiedzi dziękuję - chyba faktycznie zrobię do 10 lipca,zanim sie zaczną urlopy a jesli ktos do tego czasu nie potwierdzi to zadzwonię sama i tyle. a reszte lipca spedzę na wypełnianiu ewentualnych "luk".
Potwierdzenie 2 miec przed slubem jak najbardziej na miejscu -0 zdarzenia losowe zawsze moga być i z tym sie oczywiście liczę

U nas to dopiero byla akcja. Moja siostra przebąkiwała od dawna o ślubie w 2009 roku, więc my w połowie zeszłego zaczeliśmy planowac nasz. Ponieważ u Nas nikt nic nie wie i oto ma byc taki "gratis" na ten rok to po cichu sobie organizujemy, a tu nagle przed świętami podsłuchałam przypadkiem rozmowe siostry przez telefon, gdzie omawiała przeniesienie swojego na lato 2008!
Masakra!
I tez nie chciała o tym nikomu móiwic puki nie zorganizuje :P

Nie macie pojęcia jaki szok. Zaraz ja dorwałam i "wyluszczylam" swoj mały sekrecik.
Ubaw miałysmy po pachy Nie ma jak siostrane pomysły - jednakowe :P

Śmiesznie wyszło jak na babki pod 30stkę
Stary 2008-03-20, 13:05   #4764
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
hmm...szczerze...tesciowa nawet palcem nie kiwniei ja to duzo nie obchodzi

moje finansuje moja mama i TZ odklada ile sie da
brat swoje (tez z pomoca narzeczonej rodzicow)
a tej siostrze i chlopakowi jego rodzice organizuja.
To rzeczywiście nie mają się o co martwić.

Cytat:
U nas to dopiero byla akcja. Moja siostra przebąkiwała od dawna o ślubie w 2009 roku, więc my w połowie zeszłego zaczeliśmy planowac nasz. Ponieważ u Nas nikt nic nie wie i oto ma byc taki "gratis" na ten rok to po cichu sobie organizujemy, a tu nagle przed świętami podsłuchałam przypadkiem rozmowe siostry przez telefon, gdzie omawiała przeniesienie swojego na lato 2008!
Masakra!
I tez nie chciała o tym nikomu móiwic puki nie zorganizuje :P

Nie macie pojęcia jaki szok. Zaraz ja dorwałam i "wyluszczylam" swoj mały sekrecik.
Ubaw miałysmy po pachy Nie ma jak siostrane pomysły - jednakowe :P

Śmiesznie wyszło jak na babki pod 30stkę
To dobrze jak jesteście "dobrymi" siostrami i możecie się jakoś dogadać, gorzej jak jedno z rodzeństwa drugiemu robi na złość. Wiem, że mój braciszek i siostrzyczka nigdy by mi "świni nie podłożyli"!
Stary 2008-03-20, 15:02   #4765
madziulala81
Raczkowanie

A jak beda u Was wygladaly oczepiny?
Bardzo bodoba mi sie pomysl rzucania bukietem, ale jak w takim razie je zorganizowac?
Nie mam pojecia jak mogloby to wygladac...
Przeciez podczas oczepin Pan Mlody sciaga np. podwiazke z nogi ukochanej i to wlasnie nia sie pozniej rzuca. Innych nie znam.

Jak to bedzie wyglądało u Was?
Macie jakies pomysly??
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 15:08   #4766
Taska
Raczkowanie

Musze sie pochwalic, zaliczylam swoj pierwszy koszmar Slubny!

Snilo mi sie, ze slub byl jutro a nasze obraczki jeszcze nie doszly i Tata lecial kupic srebrne, zeby byly tymczasowo. Njgorsze bylo to, ze nie znalam rozmiaru obraczki. Snila mi sie kareta, ktora byla wielkosci jednej nawy koscielnej, ubrana w biale kwiaty.

to byloby na tyle.

Pozdrowienia dla wszystkich Panien!

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 15:40   #4767
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Taska ja przedwczoraj miałam koszmar, aż mnie ze snu wybudziło . Śniło mi się, że po ceremonii w Kościele tacy szczęśliwi przybyliśmy na salę... a tu nagle doznałam szoku . Został postawiony jakiś mur, który w ten sposób utworzył dwie małe salki, dodatkowo kelnerzy na nasz widok dopiero zaczęli ustawiać stoły, stoły? To były ławki szkolne z krzesełkami. W gruncie rzeczy tyle ich postawiali, że nikt nie mógł się dostać do sali. Przeciskając się w białej sukni weszłam do drugiego pomieszczenia i pytam gdzie orkiestra? Nagle wyjawia mi się mój zespół i mówi, że w takich warunkach oni nie będę grać i dali nam magnetofon z płytami, które mamy sobie sami puszczać. Goście byli oburzeni, wesele zostało przerwane i każdy rozszedł się do domu.Tak mnie to dotknęło, że się aż obudziłam.... to było straszne...
Stary 2008-03-20, 15:51   #4768
Taska
Raczkowanie

Marta wspolczuje, moj sen mnie raczej rozbawil.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:28   #4769
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziulala81 Pokaż wiadomość
A jak beda u Was wygladaly oczepiny?
Bardzo bodoba mi sie pomysl rzucania bukietem, ale jak w takim razie je zorganizowac?
Nie mam pojecia jak mogloby to wygladac...
Przeciez podczas oczepin Pan Mlody sciaga np. podwiazke z nogi ukochanej i to wlasnie nia sie pozniej rzuca. Innych nie znam.

Jak to bedzie wyglądało u Was?
Macie jakies pomysly??
ja jeszcze nie wiem czy będę miała welon, zobaczę. Nie będę miaa podwiązki
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:55   #4770
blush
Zadomowienie

a czy welon albo bukiet przy otrzepinach zabiera na własność dziewczyna która go złapie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości