|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
No właśnie suszę mam niemal od początku, choć policzki ciągle omija, ale od 2 tygodni się nie świecę i przestały mi się przetłuszczać włosy. Lekarz uprzedzał, że może być pogorszenie, ale to już 3. tydzień cudów na prawym policzku i zaczynam mieć dość. Zwłaszcza, że po wszystkim zostają mi ślady, bez względu na to, czy wycisnę, czy nie.
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow. |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Pomoże ktoś z tym serum
?
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie trądzik zaczął znikać w 4 miesiącu. Teraz zaczynam 5 a i tak od czasu do czasu jakiś mikro syf się pojawi. Jest już bardzo dobrze, ale napewno nie idealnie- zostały przebarwienia, które bez makijażu są widoczne, a z kolei jak nałożę podkład to widać dużo bardziej rozszerzone pory:/ jak nie urok to sraczka... to takie niesprawiedliwe, że niektóre osoby mają taką piękną cerę i w ogóle skórę, żadnych dermatologicznych problemów przy niewielkim nakładzie i finansowym i czasowym, wystarczy zwykły żel, tonik, krem i tyle...a my się musimy tak męczyć i tyle czasu i nerwów poświęcać żeby jakoś wyglądać...jakaś frustracja mnie ogarnęła chyba
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pisałam tutaj, że zrobiły mi się zmarszczki. Ktoś słusznie odpisał, że jest to efekt przesuszenia skóry, więc kupiłam krem Sylveco (brzozowy z betuliną). Jest świetny! Buzię mam mięciutką, gładką, mniej suchych skórek i te zmarszczki się zmniejszyły. Teraz wiem na 100%, że nie wrócę do Toleriane ultra z LRP - i drogi i efekty mierne.
Uf! Już myślałam, że będę zmuszona zakolegować się z kremami na zmarszczki. ![]() Zauważyłam lekkie poprawienie stanu cery. Jeszcze ostatnio narzekałam, że nie widzę większych efektów, a teraz póki co nie wyszły mi żadne większe ropne zmiany, a co się "babrało" zagoiło się. Ciekawe jak długo utrzyma się ten stan.
|
|
|
|
#4745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobi krem z Ziai z witaminą C kuracja przeciw zmarszkowa+redukcja przebarwień. Zobaczymy jak zadziała. Cudów oczywiście się nie spodziewam tym bardziej, że zapłaciłam za niego 15 zł, ale po pierwszym użyciu jestem mile zaskoczona. Ładnie wygładza, praktycznie od razu poprawia koloryt skóry, jest bardzo lekki i fajnie podkład na nim się trzyma No i zapach mi nie przeszkadza, bo nie lubię kosmetyków zapachowych
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile jest ważna recepta na izo? Miesiąc czy jakoś krócej?
|
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że każda recepta jest ważna 30 dni od jej wydania.
Przez wgląd na wakacyjny wyjazd zdecydowałem się zmniejszyć dzienną dawkę izo z 60 do 20 mg. Z tego co pamiętam, to ktoś wspominał w tym wątku o podobnym manewrze - jestem ciekaw, czy w czasie pobierania niższej dawki nastąpiły jakieś zmiany lub pogorszenie stanu cery. |
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest tu ktos,kto odrobine godxilby sie pokorenspondowac na priwie? Publicxnie zostane zlinczowana,a chodzi mi tylko o lekkie uspokojenie sie i wyznanie grzechu
|
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepiej nie eksperymentuj i słuchaj lekarza. W ogóle nie wiem czemu, ale mi lekarz powiedział, że przy mojej wadze (60kg) maksymalna dawka dobowa to 60mg, ale przecież często osoby ważące mniej biorą właśnie 60. Każdy lekarz gada co innego...
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie sie spieszy bo przez to mam zablokowaną terapię laserową...
|
|
|
|
#4757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Ale serio, ja brałam non stop 40 mg, co dało mi łącznie 160 mg/kg m.c. (zresztą pisałam wcześniej) a włosy teraz lecą mi tak, że każde mycie to już dla mnie trauma (nie zartuje, zauważyłam że po myciu wlosow, gdy kładę się spać to w tę noc śnią mi się złe, bardzo nieprzyjemne sny). Co dopiero jakbym brała 60 czy 80 mg na dzień, chyba bym sobie futro z własnych kudłów uszyła...Dziewczyny martwię się jak cholera :-( Zaczyna mi to siadać na psychę chyba, bo jak nie problemy z ryjem to wlosami... I weź tu wybierz co gorsze. Mam ten szampon z Biokapu już, dokupiłam maskę Fitocell z Seboradinu i jutro kupię jeszcze balsam przeciw wypadaniu też z Seboradinu i zacznę tego używać od kolejnego mycia... Żrę ten Solgar juz od 29 dni, Biotebal od dwóch tygodni i nie widzę nawet najmniejszej poprawy :-( To jest dla mnie jakaś masakra, koszmar... ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Popieram, teraz to wszystko popieram........ I jeszcze taki mały PS. do Agathy2003 - daj znać jeżeli możesz, na przykład tak za miesiąc, czy coś się zmieniło w kierunku wypadania włosów, a raczej jego zmniejszenia :-( Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-28 o 21:33 |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Asiaaa95;51909960]Podziwiam Cię i te dziewczyny, które porywają się na taką dawkę... ( tak, mówi to ta mądra co robiła peeling korundem w trakcie kuracji i spaliła się na słońcu do poparzenia drugiego stopnia
). Ale serio, ja brałam non stop 40 mg, co dało mi łącznie 160 mg/kg m.c. (zresztą pisałam wcześniej) a włosy teraz lecą mi tak, że każde mycie to już dla mnie trauma (nie zartuje, zauważyłam że po myciu wlosow, gdy kładę się spać to w tę noc śnią mi się złe, bardzo nieprzyjemne sny). Co dopiero jakbym brała 60 czy 80 mg na dzień, chyba bym sobie futro z własnych kudłów uszyła...Dziewczyny martwię się jak cholera :-( Zaczyna mi to siadać na psychę chyba, bo jak nie problemy z ryjem to wlosami... I weź tu wybierz co gorsze. Mam ten szampon z Biokapu już, dokupiłam maskę Fitocell z Seboradinu i jutro kupię jeszcze balsam przeciw wypadaniu też z Seboradinu i zacznę tego używać od kolejnego mycia... Żrę ten Solgar juz od 29 dni, Biotebal od dwóch tygodni i nie widzę nawet najmniejszej poprawy :-( To jest dla mnie jakaś masakra, koszmar... ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Kurcze...lipa z tymi włosami. A radziłaś się dermatologa? |
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margoza;51910102]
Cytat:
Wykupilam i dziś po myciu wtarlam... Ale u mnie codziennie wcieranie odpada, bo jak pomocze włosy to wyglądają jak gowno, a nie ma mowy teraz o codziennym czesaniu i układaniu na nowo po tym pomoczeniu, bo staram się ograniczać do minimum "dłubanie przy włosach". Także wcieram cokolwiek tylko po myciu, wtedy psikam sporą ilość... Ale myję włosy obecnie co 5-6 dni... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Staram się być cierpliwa, naprawdę :-( Oj wiem, że dokłada, ale nie umiem się uspokoić i przestac o tym myśleć... Nawet destresany i inne ciulstwa nie pomagają... Jutro wylot do UK, nowy etap w życiu, chłopak się cieszy, a ja się zamartwiam wlosami... Nie tak to miało być :-( W dodatku przeczytałam juz wszystkie możliwe fora odnośnie wypadania włosów przy/po izoteku... I generalnie streścić można to tak ze ludziom, którzy tam pisali izotek zniszczył życie, zdrowie, lysieją i w ogóle dostali garba... I jak tu czytać takie rzeczy... Człowiek się jeszce bardziej dołuje, a co więcej - wierzy w to :-( Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-28 o 21:46 |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Asiaaa95;51910155]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- No masz okazje przestać o tym myśleć! Jedziesz do UK, niech to wypełnia teraz Twoją głowę!
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margoza;51910224]
Cytat:
Wiem, że to nie forum o włosach, w końcu ktoś jak przeczyta te moje wypociny o włosach to odpisze, że mam spadać na jakieś wlosowe forum... Ale w końcu pisze o skutku ubocznym izotretynoiny, uważam, że wiąże się to ściśle z tym forum, dlatego tu Wam się żalę, zwłaszcza, że większość z Was ma ogromną wiedzę. Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-28 o 21:54 |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Asiaaa95;51910277]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margoza;51910346]
Cytat:
Chociaż Akne dalej jest w organizmie... Dwa tygodnie temu skończyłam brać, wiec Biotebal i Solgar go nie "przezwycieżą"... Czekam teraz te 8 tygodni, no - do dwóch miesięcy aż "wyparuje" on z mojego znerwicowanego organizmu... Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-28 o 22:00 |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Asiaaa95;51910409]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margoza;51910465]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam gdzieś serum z wit. C za ok. 30zł. W Hebe albo Naturze, tylko nie pamiętam z czego to było... AVA może? Są też wersje olejek arganowy i coś jeszcze. Takie szklane buteleczki z kroplomierzem. Jak znajdę to podeślę obrazek ![]() edit. linkuję- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-acerola.html A co do zwiększenia dawki- robicie to na własną odpowiedzialność, później możecie żałować. Ja np. zauważyłam, że bardzo, bardzo żyłki mi popękały przy zwiększeniu dawki
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." Edytowane przez Burza_1994 Czas edycji: 2015-06-28 o 22:24 |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale serio, uwazalabym z tym, 80mg to naprawde duza dawka, izo u niektorych wplywa nawet na cisnienie wewnatrz czaszki. No ale coz, obserwuj jak sie czujesz.[QUOTE=Asiaaa95;51910155] Cytat:
Moze wyjazd pozwoli Ci troche zapomniec.Co do forum internetowych - moze to Tylko moja obserwacja, ale wiekszosc ty osob lysiejacych do mezczyzni - wydaje mi sie, ze nawet i bez izo mogliby miec ten problem, bo to bardziej typowe u mezczyzn, izo mogl tylko to przyspieszyc. |
||
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję przez tydzień brać 70mg. Ale coto da, skoro mogę zewnętrznie czuć się dobrze? Podjęłam tądecyzję pochopnie. Skoro teraz jest w miarę ok, nie mam tych kłopotów o których Wy piszecie, a i tak mam sporą dawkę (60mg) to może lepiej nie kusić losu. Gdybym mogła to bym zeżarła wszystkie tabletki za jednym zamachem
Ale to chyba w trumnie miałabym ładną cerę... brrr
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Widocznie na razie masz jeszcze 'wysyp'.
?

?