|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
A to mój dzisiejszy, proszę o ocenę
R: Śniadanko nr 1: 2 kromki razowca z serkiem wiejskim, sałatka z rzodkiewki II śniadanie: jeżyny polane sosem z jogurtu naturalnego ze słodzikiem Obiad: ryż brązowy, duszony filet z kurczaka, brokuły Podwieczorek: garść nerkowców, kiwi Kolacja: będzie sałatka z tuńczyka i papryki posypana siemieniem lnianym. W miarę o.k.? |
|
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
ogromna i mam nadzieje szybka redukcja
ś: bulka finska <ciemna ze sloneczniekiem> + serek philadelphia light o: platki z mleka 0,5% tluzczy jedna szklanka i sporo platkow corn flakes k: bedzie jogurt naturalny ale bez owocy a mial byc bo nie chce mi sie juz do sklepu isc:/ i jak? prosze o komentarz jestem poczatkujaca w tych sprawach takze niewiem |
|
|
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę - Redukcja
.Śniadanie: Jajecznica z dwóch jajek usmażona bez tłuszczu; trzy plasterki polędwicy z indyka; plaster żółtego sera "Fit"; 3 kromki pieczywa "WASA" z "Florą Light"; talerz zielonej sałaty. II śniadanie: Jogurt waniliowy z płatkami z otrąb pszennych i kukurydzianymi; jabłko; pomidor. Obiad: Łyżka oliwy z oliwek; tuńczyk (puszka); pół puszki zielonego konserwowego groszku; plaster żółtego sera "Fit"; ogórek kiszony. Kolacja: Serek wiejski z płaską łyżką miodu; czerwona papryka (cała). Przed snem: Koktajl proteinowy, czerwona herbata (wbrew pozorom bardzo dobrze mi się po niej śpi ).Pozdrawiam
|
|
#4746 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze P.
![]() Śniadanie: Owsianka znowu! 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka 2%, połowa naturalnego homo, co mi została z wczorajszego smarowania naleśniczków, Jogobella pieczone jabłko, banan, 1/3 Fitelli jabłkowo-śliwkowej II śniadanie: Pszenna bułka z Almette ogórkowym i ogórkiem Kabanos Jabłko III śniadanie: Grahamka z masłem, szynką i pomidorem Danio Intenso orzechowy Mały kawałek czekoladowej babki Obiad: Tort warzywny z Green Waya - rzeczywiście smaczny ;], do niego zestaw surówek Deser: McFlurry truskawka & crunch Kawa z mlekiem Kolacja: spróbuję sobie takie zrobić http://gotowanie.onet.pl/32289,0,1,r...m,przepis.html
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Konto usunięte
|
Mam parę pytań do Was-znowu.
1. Ser żółty jest podobno zdrowszy niż ser biały, mniej ciężkostrawny, więc może jednak mogłabym jeść czasem?Ostatnio mam jakieś uczulenie na twaróg w kostce-strasznie mnie boli po nim brzuch, więc zastanawiam się czym je zastąpić tak żeby schudnąć, ale żeby jeść jakieś sery. Ser Feta jest dość kolaroczny, topiony również, żółty nie jest generalnie zalecany w diecie, tofu mi nie smakuje, więc sama nie wiem. Na szczęście po serkach wiejskich jest jakoś ok,ale mogą się przecież w końcu znudzić...2. Czy na redukcji można jeść kuskus?? 3. Czy można zjeść zupę jarzynową na smietanie 10%?Jeśli nie, to jak ją zrobić żeby była smaczna i dietetyczna? OK, z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza REDUKCJA poprosze o ocenę
IŚ: 2 łyżki musli + łyżeczka siemienia lnianego + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka otrebów z jabłkami + 2 łyżeczki zdrowego błonnika zalane szklanka mleka 2%, kromka chleba z szynka z indynka i pomidorem, druga kromka z powidłami sliwkowymi, kawa rozpuszczalna bez cukru. IIŚ: kromka chleba razowego z szynka z indyka z pomidorem, pół pomidora, nektarynka O: Naleśnik, miseczka borówek amerykańskich P: kromka chleba razowego z szynka i pomidorem i ogórkiem, cherbata zielona K: sok pomidorowy, serek wiejski |
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierwszy post w tym wątku. Właściwie to nigdy nie zwracalam wielkiej uwagi na kalorycznośc, więc nie wiem co to jest, ale skoro przy tym nie tyje, to chyba U.
![]() Śniadanie: sałatka owocowa z: brzoskwini, jabłka, banana, truskawek, malin, ananasa i kiwi + dwie kromki razowego pieczywa z dżemem truskawkowym, II Śniadanie: serek homogenizowany naturalny z garścią granoli czekoladowej, garścią orzechowej, łyzka płatków owsianych i garscią Cookie-Crisp + McFlurry z karmelem i Lionem, Obiad: dwa naleśniki z nutella i bananem, Deser: Maltlersy + połowa muffinka chocolate, Podwieczorek: troche nerkowców + ciasto snickers, Kolacja: warzywa gotowane na parze(brokuł, kalafior, fasolka) z dwoma kromkami razowca z serkiem wiejskim. W międzyczasie troche paluszków czekoladowych. Jeju, nie wiedziałam, ze ja tyle jem. ![]() Może mi ktoś ocenic, czy chociaż w miarę zdrowo ? Co moge poprawić ?
|
|
#4752 |
|
Przyczajenie
|
Redukszyn
![]() śn. - dwie małe kromeczki chleba shulstad , posmarowane masełkiem i cienko pasztetem śn. II - mały jogurt, gruszka obiad. - ( nie miałam wyjscia , mama kazala ) , dwa ziemniaki + jeden kotlet schabowy + miseczeka ogórków podwieczorek - serek homogenizowany waniliowy kolacja - jajko na twardo Proszę o ocene |
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę (jutrzejszy jadłospis) - Redukcja
.Śniadanie: bułka (ciemna) z ziarnami, posmarowana "Florą Light"; 2 plastry polędwicy drobiowej; plaster sera "Fit"; sałata; pomidor; ogórek. II śniadanie: jogurt naturalny; 10 g orzechów włoskich; 10 g orzechów laskowych; jabłko; pomidor. Obiad: Łyżka oliwy z oliwek; tuńczyk (puszka); pół puszki zielonego konserwowego groszku; plaster żółtego sera "Fit"; ogórek kiszony. Kolacja: Serek wiejski z płaską łyżką miodu; czerwona papryka (cała). Przed snem: Koktajl proteinowy, czerwona herbata (wbrew pozorom bardzo dobrze mi się po niej śpi ). Pozdrawiam W zasadzie dużo nie zmieniłam, bo odpowiadają mi takie posiłki .
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie nudzi Cię taka monotonia jedzenia? codziennie prawie to samo : >
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maltlersy to takie kuleczki czekoladowe(albo białe albo mleczne) - pozostałości z Anglii. W Pl chyba nie ma takich niestety
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze U
1. serek wiejski + Nescafe Frappe z mlekiem 1,5% 2. ok. 300g warzyw na patelnie z piersią z kurczaka i keczupem nescafe frappe z mlekiem 1,5% piwo malinowe 3. 250g lodów (mięta, czekolada, wanilia, cytryna i truskawka) + bita śmietana + polewa czekoladowa + kawałki arbuza, kiwi i kilka winogron 500ml piwa żywiec z sokiem malinowym 4. ok. 100g Lasagne włoskiej (ok. 126 kcal) |
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
Redukcja- dwa dni. Proszę o ocenę.
1 dzień 8.30- 3/4 szklanki mleka o.5% + 4 łyżki płatków górskich, 4 suszone śliwki, 3 morele suszone, 4 orzechy brazylijskie 12.00- 150 g grillowanego kurczaka+ kalafior ok. 200 G 15.00- 500ml maślanki 19.00- 100G grillowanego kurczaka+ kalafior ok. 100 G 22.30- serek wiejski Piątnica 3% + mały ogórek zielony. Spać idę ok. 0.30. Nie wiem czy ten serek nie był już za późno ? 2 dzień 7.30- 3/4 szklanki mleka o.5% + 4 łyżki płatków górskich, 4 suszone śliwki, 3 morele suszone, 4 orzechy brazylijskie 12.00- koszyczek malin 16.00- 150 g grillowanego kurczaka + sałatka z 2 pomidorów 18.00- 2 nektarynki 21.00- pomidor + serek wiejski zwykły Piątnica 200 G |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenkę
Redukcja śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, big jabłko, cynamon II śniadanie: pół bułeczki razowej z szynką drobiową (2 plasterki), sałatą i kilkoma plastrami pomidora; 2 marchewki Obiad: 5 kotletów sojowych, 1/4 torebki ryżu brązowego, surówka (brokuły, pomidor, papryka, 2 łyżki kukurydzy z puszki, łyżeczka oliwy z oliwek) Podwieczorek: serek wiejski lekki z 2 łyżkami masła orzechowego Kolacja: sałatka z kurczaka (gotowana pierś z kurczaka, jajko, sałata, ogórek, zielona papryka, kiełki)
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHociaz w obiedzie moglo by byc wiecej ryzu
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, że jest dobrze
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
ogolnie dzieki za wszystkie rady i komentarze do moich posilkow
ale ja juz niewiem nie umiem skomponowac zadnego jadlospisu normalnie masakra jeszcze zadnego posilku nie mialam dobrego czytam i czytam to forum juz od jakichs 3 tyg. i nic wszystkie watki przykazania i wogole musze do 30 sierpnia schudnac mam nadzieje jak najwiecej ale normalnie nie umiem sie chyba zdrowo odzywiac robie niektore zakuoy ale zas nie mieszkam sama z rodzicami mam dopiero 18 lat mam takiego jedzenia jak wy nie uznaje ogolnie mam zjesc obiad i koniec a osobnych zakupow mi nie zrobi kasy tez nie zebym sama zrobila nie chce wam tu marudzic i wogole ale na prawde chcialabym sie lepiej poczuc jedzac i komponujac posilki takjak wy ale porazka za porazka sklepy tez mamtakie u siebie w wiosce ze szok pojde dzis do sklepu kupie jedzenie na caly weekend ale ja juz niewiem :confuse d:![]() :co nfused:![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiedziałabym...co to jest pol buleczki ,albo 5 kotletow sojowych?Jest ładnie Tylko ze ja tak pisze z tym ryzem bo naprawde wydaj mi sie to malo.Ale to zalezy od warzyw jeszcze i od tych kotletow. P.S Te kotlety to takie kupne? Dobre sa? |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam że się wtrącam i nie wiem czy to dokładnie o to Wam chodzi, ale takie waflowate jakieś kuleczki w mlecznej czekoladzie o nazwie "Maltesers" kupuję w Pl w Tesco
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiem na 2 pytania
![]() 1.Ser zolty nie jest polecany na R bo zawiera duuuuzo tluszczu . Pamietaj o tym ze diety przestrzega sie w 90% takze jak raz na jakis czas zjesz plaster takiego sera w ramach tych 10% to nie wplynie to na Twoja redukcje. A taki twarog w kostce to z czym jesz? A wiesniak Ci sie nie znudzi jak pokombinujesz z dodatkami jakimis, mozesz go zrobic z kasza, brazowym ryzem, w owsiance...opcji jest duzo ![]() 2. Do kuskusu to musi sie inna wizazanka wypowiedziec bo nie ajdam tego ![]() 3. W sumie taka zupa to same warzywa i lyzka takiej smietany na cała zupe znowu nie podbije jej kalorycznosci az tak bardzo...ale sproboj zastapic jogurtem naturalnym. Polecam z Zotta bo jest gesty |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie moge wypowiedziec co do kus kusu.
to są te zdrowe węglowodane i w postaci 2-3łyżek np do obiadu nie powinny szkodzic redukcji.
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Kuskus to węgle proste, więc na R odpada
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Na szczęście po serkach wiejskich jest jakoś ok,ale mogą się przecież w końcu znudzić...

ogolnie mam zjesc obiad i koniec a osobnych zakupow mi nie zrobi kasy tez nie zebym sama zrobila nie chce wam tu marudzic i wogole ale na prawde chcialabym sie lepiej poczuc jedzac i komponujac posilki takjak wy ale porazka za porazka sklepy tez mamtakie u siebie w wiosce ze szok pojde dzis do sklepu kupie jedzenie na caly weekend ale ja juz niewiem
nie powiedziałabym...co to jest pol buleczki ,albo 5 kotletow sojowych?