Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-05, 11:56   #4741
DsC
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI

Nija... z tymi autostradami i stadionami to byś miała dobre...

mnie też wkurza jak wszyscy sie dopytują, a co najgorsze wszyscy znajomi dziadków wypytują moją babcie gdzie ide, czy w ogóle ide, na co itp ...
na cholere im to wiedzieć :| ?! niech się zajmą swoimi wnukami, czy dziećmi a nie interesują się mną ...
czasami to jest nie do zniesienia...

w ogóle chyba nie pójdę na dzienne, tylko na zaoczne albo w ogóle w tym roku nigdzie nie pójdę..
chciałam dzisiaj wpłacić wpisowe i w ogóle, to mama powiedziała, że nie ma pieniędzy ..więc już sobie postudiowałam ..
gdybym wiedziała, że tak będzie to nie pojechałabym do tej chorwacji tylko zostawiłabym sobie pieniądze na studia.. jestem załamana..
Stary 2008-07-05, 11:59   #4742
tamia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

omg.... bestialstwo!!!
nie rozumiem takich ludzi..
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 12:02   #4743
DsC
Zakorzenienie

poczekałabym to ich pełnoletności i ch*ji wsadziła za kratki za znęcanie siie nad zwierzętami ..
ale co Polska w tej sprawie zrobi? Polskie prawo jest na tyle głupie, że sąd dla nieletnich nic im nie zrobi...ehh
Stary 2008-07-05, 12:06   #4744

Dlatego wyostrzyłabym kary dla tych, którzy znęcają się nad zwierzętami. Przecież cały czas zwierzęta są traktowane jak... istoty, które nie wolno mordować itp, ale przecież to tylko zwierzęta.

I te sądy dla nieletnich. Może kiedyś młodzież w wieku 14 lat była niewinna i spokojna, ale teraz się to zmieniło. Granica wieku powinna zostać obniżona i w niektórych sprawach młodzi powinni odpowiadać może nie jak dorośli, ale ponosić większe konsekwencje. Przecież teraz młodzi za jakieś ciężkie wybryki dostają kuratora, czyli praktycznie są bezkarni.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 12:07   #4745
DsC
Zakorzenienie

dokładnie i nic sobie z tego nie robią, nawet jeśli mają kuratora...
Stary 2008-07-05, 12:09   #4746
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Mp. dla pracodawcy brytyjskiego historyk jest bardzo atrakcyjnym pracownikiem, bo potrafi korzystać z wielu źródeł i wie jak, myśli logicznie, potrafi analizować i łączyć fakty w całość itp. itd.
Kiedyś czytałam, że te cechy/umiejętności są przypisywane matematykom, dlatego często znajdują pracę w bankach, firmach itd.

Szanuje ludzi którzy interesują się historią, mają bogatą wiedzę, ale jak dla mnie to jest to mało przyszłościowe. Historia to przeszłość, a moim zdaniem lepiej inwestować w przyszłość.
Mówię tak pewnie dlatego, że sama nie lubię historii.

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 12:12   #4747
DsC
Zakorzenienie

SHI... cos dla Ciebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=263596

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-05, 12:16   #4748

100 000 podpisów i trzeba wysłać wniosek do sejmu o wyostrzenie kar dla znęcających się nad zwierzętami.

Często włączam Animal Planet i oglądam programy typu: "Policja dla zwierząt w Houston" itp. Gdy widzę, jak RSPCA (tak to się chyba nazywa) poważnie traktują swoje zadanie, czyli po zgłoszeniu jadą na miejsce, oglądają np. wychudzone zwierzęta, a potem ostrzegają, zgłaszają do sądu.

Mam nadzieję, że kiedyś tak będzie w Polsce. Nadzieja umiera ostatnia.

W moim mieście widzę na podwórku przed takim składem materiałów do jakiegoś sklepu dwa psy. Są wychudzone. Pewnie ma to wzmagać agresję, ale... brak mi słów. Jak przechodzę, wrzucam im czasem jakieś jedzenie, ale mam ochotę interweniować. Tylko gdzie? Policja? Haha, już widzę, jak coś robią. Porozmawiałabym z właścicielem, ale nigdy nie widziałam żadnego człowieka tam. Poza tym nie wątpię, jak potraktuje gówniarę, która próbuje doczepić się, a w końcu są to "jego psy" i "jego" sprawa, co z nimi robi.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 12:38   #4749
Nija_
Zakorzenienie

Nie zaglądam do tego linka, bo nie chcę znowu ryczeć cały dzień domyślam się, że chodzi o podpalenie psa przez grupę nastolatków, bo o tym dzisiaj słyszałam?

Nie rozumiem jak można tak traktować zwierzęta, nie mieści mi się to w głowie. Sama bym ich podpaliła i oglądała jak zdychają w męczarniach. Niech tak samo zdychają. Chętnie popatrzę

Swojego psiaka kocham ponad życie i żadnego zwierzaka bym nigdy w życiu nie zjadła.
Stary 2008-07-05, 12:46   #4750
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
wszyscy sie dopytują, a co najgorsze wszyscy znajomi dziadków wypytują moją babcie gdzie ide, czy w ogóle ide, na co itp ...
na cholere im to wiedzieć :| ?! niech się zajmą swoimi wnukami, czy dziećmi a nie interesują się mną ...
czasami to jest nie do zniesienia...
mnie też to tak wkur....... że normalnie nie mogę...
najlepiej ostatnio ciotka dowaliła: noo, wiadomo było, że Gosia źle napisze maturę, w końcu u nas w rodzinie żadnych lekarzy nie było.

Myślałam, że padnę... Jeżeli wg niej te moje % to jest źle... to nie wiem co wg niej jest dobrze...
a poza tym... ona sama nie ma matury i jej dzieciory są po zawodówach haha

A co do tych dzieci co znęcały się nad psem... Wsadzić do paki to mało
Powinno być ZĄB ZA ZĄB...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 12:48   #4751
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle chyba nie pójdę na dzienne, tylko na zaoczne albo w ogóle w tym roku nigdzie nie pójdę..
chciałam dzisiaj wpłacić wpisowe i w ogóle, to mama powiedziała, że nie ma pieniędzy ..więc już sobie postudiowałam ..
gdybym wiedziała, że tak będzie to nie pojechałabym do tej chorwacji tylko zostawiłabym sobie pieniądze na studia.. jestem załamana..
Moja mama ciągle nie ma pieniędzy na moje prawo jazdy To ciekawe kiedy mam je zrobić, dlaczego nie teraz tylko potem jak będzie o wiele trudniej?
Szkoda, że nie rozumie, że prawo jazdy to nie moje widzimisię tylko wymóg naszych czasów. Nie będę miała prawa jazdy to nie znajdę nigdzie pracy, bo jak niby będę dojeżdżać do mojej wiochy jak skończę pracę np. w Centrum Handlowym po 22? może zaczekam na autobus do 5 rano?

Pewnie jakbym chciała składać na więcej niż jeden kierunek to też by nie było pieniędzy
Stary 2008-07-05, 12:48   #4752
DsC
Zakorzenienie

Małgosia czyli... ? ZAZDROŚĆ ..
Stary 2008-07-05, 13:09   #4753
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Moja mama ciągle nie ma pieniędzy na moje prawo jazdy To ciekawe kiedy mam je zrobić, dlaczego nie teraz tylko potem jak będzie o wiele trudniej?
Szkoda, że nie rozumie, że prawo jazdy to nie moje widzimisię tylko wymóg naszych czasów. Nie będę miała prawa jazdy to nie znajdę nigdzie pracy, bo jak niby będę dojeżdżać do mojej wiochy jak skończę pracę np. w Centrum Handlowym po 22? może zaczekam na autobus do 5 rano?

Pewnie jakbym chciała składać na więcej niż jeden kierunek to też by nie było pieniędzy
ehh, tacy już są rodzice
ale ciśnij ją o te prawko, bo serio... potem będzie za późno i będzie ciężko zdać...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:14   #4754
DsC
Zakorzenienie

prawko mozna zrobić w każdej chwili ..
a co ja mam zrobić?
Stary 2008-07-05, 13:16   #4755
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
on dalej studiuje ta historie dziennie

jest wszechstronnie uzdolniony

wiesz... on mi nawet czasem mowi ze nie lubi tej historii... ale ja wiem ze uwielbia

cholernie jest denerwujące to jak go ciągle idealizujesz. wk*** mnie to

Cytat:

Ja chcę historię studiować <tupie nóżką> Tam bym się odnalazła

naprawde Cię nei rozumiem...
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-05, 13:20   #4756
tamia
Zadomowienie

Cytat:
prawko mozna zrobić w każdej chwili ..
a co ja mam zrobić?

a moze masz od kogo pozyczyc?
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:27   #4757
DsC
Zakorzenienie

właśnie rozmawialam z kolezanka i u mnie jest roczna szkola za 40 zl [smiech ] technik administracji i po roku ma sie zrobionego technika a pozniej moglabym isc na studia normalne... ALE... rozwazam jeszcze kolegium jezykow obcych w ktorych jest specjalizacja tlumacza u mnie w miescie pare krokow od mojego domu ... dyrektorka powiedziala mojej mamie ze jak zdawalam angielski rozszerzony to dostane sie na pewno ..
juz sama nie wiem, ale skoro kasy nie mam to chyba bede musiala pomyslec nad tym ...
do kolegium i tak i tak bym skladala, ale nie wiem co z tym technikiem... jak myslicie?
Stary 2008-07-05, 13:52   #4758
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nic nie wiem
Kocham historię, uwielbiam się jej uczyć, pokochałam ją już na początku drugiej klasy (a duży w tym udział miała moja nauczycielka, która mi potem bardzo pomagała).
1600 zł za semestr to nie majątek.
Nie stanę się z dnia na dzień ścisłowcem
Nija to jak jesteś zdecydowana na tą historie to ja już bym szła na Twoim miejscu na zaoczne teraz zamiast do tej policealnej

Cytat:
Wiem, że mogę wybrać specjalizację tłumaczeniową, ale i tak mam w sobie pewien niepokój.

http://www.tvn24.pl/-1,1556209,wiadomosc.html - prawie się popłakałam, jak to zobaczyłam. Nic tak na mnie nie wpływa, jak cierpienie zwierząt. Dla takich ludzi przywróciłabym karę śmierci. I to nie jest tylko takie czcze gadanie. Naprawdę zabiłabym za takie coś.
akurat jadłam śniadanie i sprawdzałam tvn24 i jak to zobaczyłam to myślałam, że padne
nie wiem jak mogą być ludzie (choć dla mnie to nie można ich nazwać człowiekiem) którzy potrafią zrobić coś takiego

Cytat:
pogadaj z mamą koniecznie! może jakąś pożyczke weźmie albo coś.
jakoś można zawsze tą kase zoranizować bo po co masz tylko z tego powodu siedzieć rok w domu.

zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:59   #4759
DsC
Zakorzenienie

Zetko juz wiem o co chodzi .. myślałam, że w ogole kasy nie mam... a tu sie okazalo ze mama nie chce mi dac bo ma mało :| bez komentarza ... i powiedziala ze tata jak wroci z gniezna w pon. to mi na pewno da...
czasami nie mam slow do mojej mamy :/ ... ale i tak sie zastanawiam nad ta miejscowa szkola...
Stary 2008-07-05, 14:17   #4760
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Wiem, ale na pewno łatwiej niż na fizyce
Święte słowa Nija Ja na fizyce jednego semestru na prywatnej uczelni bym nie zaliczyła. Po prostu nienawidze tego przedmiotu dzięki mojej nauczycielce. Nie wiem.. Gdyby wykładowca mówił w miarę zrozumiale to moze i bym sie zaczęla tego uczyć, bo mam coś z umysłu ścisłęgo, ale podstawy trzeba mieć

Cytat:
Nie przejmuj się
Mnie też tak napadają, ciągle pytają, nagle sobie wszyscy o mnie przypomnieli, cała bliższa i dalsza rodzina. Mnie te pytania irytują, nie chce mi się z nimi gadać.
Jak pójdę na historię to znowu będę słuchać: ooo chcesz być nauczycielem? Ale wiesz jak ciężko o pracę w szkole? Jakbym szła na medycynę to: Ale to taki ciężki kierunek, zresztą to wszystko jest już ustawione i i tak cię wyrzucą, bo to kończą tylko wybitni i ci co mają układy
Tata najchętniej by mnie widział jako technika BHP, bo niby w każdym zakładzie taki technik jest potrzebny Jasne, najlepiej na technika budownictwa pójdę i będę budować autostrady i stadiony na euro, wtedy na pewno nie będę bezrobotna
No moi rodzice na szczęście są przekonani, ze po prawie znajdę pracę i nie każą mi iśc na Polibudę. Ale za to moja matka wypaliła ostatnio : A weź jeszcze zdawaj an psychologie. Ja na to : A po co? A ona, zębym sie dowartościowała... Taa jak się nie dostanę, to będę bardzo dowartościowana

Cytat:
Wiem, że mogę wybrać specjalizację tłumaczeniową, ale i tak mam w sobie pewien niepokój.

http://www.tvn24.pl/-1,1556209,wiadomosc.html - prawie się popłakałam, jak to zobaczyłam. Nic tak na mnie nie wpływa, jak cierpienie zwierząt. Dla takich ludzi przywróciłabym karę śmierci. I to nie jest tylko takie czcze gadanie. Naprawdę zabiłabym za takie coś.
Hmm fajnie,że była ustawa, która pozwalała na postawienie przed normalnym sądem obywatela który ukończył 15 lat. Co się z nia stało? Jak PiS był za karą śmierci to mógł obnizyć wiek pozwalający na skazanie delikwenta na odsiadkę w więzieniu dla dorosłych, a nie domu poprawczym. Sry mnienie przekonuje fakt, ze to dzieci. Ktoś kto robi coś takiego nadaje się do psychiatry lub najlepiej więzienia, gdzie zrobią znim dokładnie to co oni zrobili z tym psem. Brak mi słów. Dobrze chciaż ze ich głupota sięgała do tego stopnia, że sami stworzyli dowód przeciwko sobie.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 14:26   #4761
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
cholernie jest denerwujące to jak go ciągle idealizujesz. wk*** mnie to

łooo Hula pojechała...

Ja tam to co piszę Vill o tym chłopaku biorę z przymrużeniem oka. Śmieszy mnie, a nie wk.... to, że ktoś tak mówi. Sama też wiem, że nikogo nie umiałabym tak wyidealizować. Nawet jak się zakocham to jestem krytyczna.

Ale co kto lubi

Cytat:
Tata najchętniej by mnie widział jako technika BHP, bo niby w każdym zakładzie taki technik jest potrzebny Jasne, najlepiej na technika budownictwa pójdę i będę budować autostrady i stadiony na euro, wtedy na pewno nie będę bezrobotna
taaa, mój tata by mnie widział w drogownictwie wszelkiej postaci. Sam w czymś takim pracuje i myśli, że w tym jest przyszłość. W zasadzie na jedną uczelnie złożyłam na transport ale z własnej woli i bardziej bym się kierowała na logistykę niż transport miejski czy coś takiego.

Stary 2008-07-05, 14:29   #4762
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

A propos budownictwa. Mój ojciec coś ostatnio wspominał, że do 2012 będzie dużo pracy, bo wszyscy będą sie spieszyć do Euro, a potem nagle kasa się skończy i przyjdzie recesja. Już sie zastanawia czy po 2012 nie zamykac firmy, więc... Czy to taki przyszłosciowy kierunek?
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 14:30   #4763
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
łooo Hula pojechała...

Ja tam to co piszę Vill o tym chłopaku biorę z przymrużeniem oka. Śmieszy mnie, a nie wk.... to, że ktoś tak mówi. Sama też wiem, że nikogo nie umiałabym tak wyidealizować. Nawet jak się zakocham to jestem krytyczna.

Ale co kto lubi

po prostu nie mam dzisiaj humoru i jak to się mówi "dopóty dzban wodę nosi..."
Stary 2008-07-05, 14:32   #4764
DsC
Zakorzenienie

pokłocilam sie z tz, nie wiem co ze studiami, dzien do dupy i wiecie co robie na poprawe humoru?
sciagam kasie i tomka... oni zawsze m humor poprawiaja uwielbiam ich :P
Stary 2008-07-05, 14:34   #4765
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
A propos budownictwa. Mój ojciec coś ostatnio wspominał, że do 2012 będzie dużo pracy, bo wszyscy będą sie spieszyć do Euro, a potem nagle kasa się skończy i przyjdzie recesja. Już sie zastanawia czy po 2012 nie zamykac firmy, więc... Czy to taki przyszłosciowy kierunek?
Też się nad tym kiedyś zastanawiałam.
Wydaje mi się, że dlatego teraz jest booom na budownictwo bo euro się zbliża.

Ale z drugiej strony budować domy, drogi, mosty zawsze się przecież będzie

Cytat:
po prostu nie mam dzisiaj humoru i jak to się mówi "dopóty dzban wodę nosi..."
Rozumiem. W takie dni wszystko wkurza.

Cytat:
pokłocilam sie z tz, nie wiem co ze studiami, dzien do dupy i wiecie co robie na poprawe humoru?
sciagam kasie i tomka... oni zawsze m humor poprawiaja uwielbiam ich :P
Też bym obejrzała

Stary 2008-07-05, 14:38   #4766
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
kurcze mam spoko kasy i jeszcze chodzę do pracy i nie mam na co wydawać
Mam taki sam "problem". Nie mam na co i nie mam kiedy, bo cały czas pracuję.

Cytat:
rodzaj szkoly sredniej... LO
nazwa szkoly sredniej... LO ??? bo nic innego wejsc nie chce :|
Nazwa to na przykład: V Liceum Ogólnokształcące im. Kubusia Puchatka w Krakowie.

Cytat:
A najbardziej historię sztuki bym chciała

Ja od dziś już nic Ci nie będę radzić, bo to nie ma sensu. Sama nie wiesz co chcesz robić w życiu, wszystko nudzi Ci się zanim zaczniesz w ogóle coś robić w kierunku tego czegoś.
Radze Ci jednak nie rzucać się na te szkoły policealne tylko po to, żeby mieć coś ukończonego. Naprawdę chcesz być technikiem-optykiem?

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
kupilam sobie trampeczki wczoraj
Jakie, gdzie i za ile? Bo moje się rozwaliły i szukam jakichś nowych..

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
jeszcze mam jedne pytanie..jak rejestrowalam sie na dzienne studia a sie nie dostane [co sie stanie na pewno] to potem mam jakos od nowa sie rejestrowac na zzaoczne czy jak? i trzeba jeszcze raz wplacac oplate rekrutacyjna??
To zależy od uczelni, mnie na przykład rejestracja na zaoczne i wieczorowe była równolegle z dziennymi i już się skończyła.

Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
Ja tam to co piszę Vill o tym chłopaku biorę z przymrużeniem oka. Śmieszy mnie, a nie wk.... to, że ktoś tak mówi.
Dokładnie, mnie też to tylko śmieszy.
Stary 2008-07-05, 14:41   #4767
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mam taki sam "problem". Nie mam na co i nie mam kiedy, bo cały czas pracuję.

mam nadzieje, że jak w przyszłym tygodniu pojade do Krakowa zanieść papiery to znajdę trochę czasu żeby pochodzić po sklepach
Stary 2008-07-05, 14:42   #4768
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
mam nadzieje, że jak w przyszłym tygodniu pojade do Krakowa zanieść papiery to znajdę trochę czasu żeby pochodzić po sklepach
Ja wczoraj poszłam do Galerii Krakowskiej na wielkie zakupy i wyszłam z szarą bokserką za 15 zł.
Stary 2008-07-05, 14:43   #4769
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Ja wczoraj poszłam do Galerii Krakowskiej na wielkie zakupy i wyszłam z szarą bokserką za 15 zł.

zawsze tak mam, że jak planuję kupić duzo rzeczy to nie kupuję nic albo jakis kosmetyk na pocieszenie

są w Galerii Krakowskiej juz jakieś fajne wyprzedaże??
Stary 2008-07-05, 14:44   #4770
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze to coś
Mała rzecz a cieszy

Ja powiem szczerze, że najbardziej cieszę się z ubrań które uda mi się kupić za bardzo niską cenę i je lubię jednocześnie.
W zasadzie nigdy nie kupuje drogich rzeczy
Wolę kupić na wyprzedaży 5 rzeczy, niż kilka miesięcy wcześniej za tę samą kwotę 1 rzecz.

Hula - ile km jest z Kielc do Krk?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości