|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny i takie pytanie, ile orientacyjnie powinno wypijać dziecko sztucznie karmione i z jednym obiadkiem ze słoika? |
||||||
|
|
|
#4742 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Ja daję Bebiko...bo tak wyszło... a chciałabym wybrać świadomie. Lepiej późno niż wcale
|
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
moja je 130 gr na jeden raz i wystrcza jej to na 3h oprócz obiadku dostaje raz kaszke - tez ok 130ml ktora je lyzeczka i 3x cyca oprocz tego 150 - 300 ml herbatki slabej sztuczne mleko - narazie tylko do kleiku to ENFAMIL 2 ze wzgledu na LPC u nas nadal leje..mala 3 dzień bez spacerku
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że musze powaznie zabrać się za to dopajanie
Po rannej drzemce Mateusz wypił co prawda ok 80 ml, ale Wojtuś z wielkim trudem 30. Poza tym piją tylko nierozcieńczony sok marchewkowy hippa, jak wczoraj go rozcieńczyłam woda to już był be. Chyba ugotuję dzisiaj kompot z jabłek, powiedzcie mi ile jabłek na ile wody dajecie? I coś jeszcze do tego czy nie? Musze też wypróbowac wodę mineralną, ostatnio na szczepieniach dostalismy w paczce z próbkami gerbera. Dzieci zjadły i usnęły to się wezmę za prasowanie bo wieeeeeelke sterta się uzbierała. |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
oh, ledwo zyje ale pamietam co pisalyscie
wiec tak - ja przerobilam chyba wszytskie mleka, mlodej kazdej oprocz tych na dobre trawianie, bo gorzkie, samakowaly ja sie kierowalam no coz, cena rowniez ![]() moje dziecie wypija tyle wody czy soku ile jestesmy na spacerzy, ciumka sobie wtedy flaszke. w domu pije z kubka, ale to sa gorszowe sprawy a we flaszce mamy 300ml, podobnie jak jaaaga no i cos jescze mialam pisac i zapomnialam jednak. nic ide do miauczacego dziecka |
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki,
Właśnie słoneczk wyszło to zbieramy sie na spacerek. Może chociaż godzine uda nam sie połazic zanim znowu zacznie padać. Dzisiaj dałam małej zupkę własnej roboty. koleżanka poradziła mi, żeby pół zupki rozgnieść widelcem a pół zmiksować.Juz najwyższy czas przyzwyczajać dziecko do żucia. No i Martusia po raz pierwszy przeżuwała pokarm Ta koleżanka ma straszny problem bo jej synek ma rok czasu i tylko papki jada, a jak coś mu rozgbniecie to od razu jest dławienie się i wymioty. A jak da mu sie coś do ręki to je pieknie. No dobra uciekamy bo coś czuję ze zaraz znowu sie zachmurzy. |
|
|
|
#4747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu wroce do normalnosci. W dodatku czeka nas przeprowadzka (mielismy juz dosc naszej klitki). A Lisey juz chyba wrocila, ale cos sie nie odzywa... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A temat mlek mam opanowany. Z mlek nastepnych dostepnych w Polsce to z pewnoscia najlepszy jest Enfamil Premium i na drugim miejscu NAN Active, ze wzgledu na zawartosc LCP jak juz napisala Scorpionec. Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o picie to mój bardzo dużo pije na początku aż się martwiłam ale lekarz mówił że mały zdrowy i lubi pić tak jak mamusia hehehehe on potrafi dziennie wypić pól litra wody
dostaje sam w łapki albo stawiam mu na podłogę butlę i sam sobie bierze , co 2 dzień dostaje tez troszkę soku ale chyba najbardziej smakują mu bobovity te jabłko z miętą, melisą itd a też czasami gotuje mu kąpocik z jabłka i mięty ( mama ma w ogrodzie więc wykorzystuję ) u nas znowu ciagle pada Czy wasze dzieci chodzą teraz bez problemu spać??? bo mój kiedyś w dzień od razu zaypiał a teraz gada coś złości się krzyczy i łazi po łózeczku potrafi tak przez 30 min a później dopiero zasypia maruda mała JaGaaaa ja jestem w szoku że on tak szybko raczkuje ale podobno ja jak miałam 10 miesięcy to już sama chodziłam i mój mąz też szybko więc może ma to w genach my się śmiejemy że nie a jeszcze zębów to nadrabia raczkowaniem LadyM wiesz że nie pamiętam ile wody do jednego dużego jabłka dawałam chyba 1/2 l ale nie ejstem pewna. Póżniej to jabłko wyjełam zmieliłam blenderem i dałam małemu bardzo mu smakowąło. Dzisiaj mój mężuś kupił małemy misiowy ogródek ziemniaki ze szpinakiem widziałam z tym fajne przeposy na stronie nestle próbowała któraś z Was już robić?
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
xandra kochnanie wszytskiego najlepszego!!!
pociechy z dzieci, duzo milosci i usmiechu duzo seksu i pieniedzy no i zdrowia, zdrowia i spokoju ducha
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Igorek rzeczywiscie szybko raczkuje. Moja juz siedzi.
I tez juz probuje sie nozkami odpychac. Wiecie moje dziecko mnie zaskakuje na kazdym kroku. Najpierw cwiczylysmy razem i liczylam jej 1, 2, 3, 4 ruszajac jej nozkami i raczkami. A teraz wystarczy, ze licze na glos a ona sama kopie nozkami (raz - jedno kopniecie, potem czeka na dwa i drugie itd...) i sie cieszy. ![]() A dzis lezac na brzuszku rzucila smoka za daleko i nie mogla dosiegnac. Ja patrze, a ta cwaniara ciagnie za sznureczek, przymocowany do ksiazeczki, ktora lezala za smokiem. Minely 3 sekundy i miala go z powrotem w buzi. Normalnie nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam. ![]() Xandra 100 lat! Katakumba a czemu zyczysz Xandrze seksu?
|
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
oooooooooooooo, czyżby ktoś miał urodzinki??aaliyah wszystkiego naj, naj, naj!!!!!!!!!!!!!!!! zdrówka, zdrówka, zdrówka i pieniędzy, pieniędzy, pieniędzy, miłości, miłości i jeszcze raz miłości!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, moja nie raczkuje, ale jak chce smoka to ciagnie za podloze, wiec smok przyjezdza do niej
![]() wiesz alyiah sexu nigdy za duzo
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
moja ma ten sam patent..podciąga kocyk i zabawki lub piloty(kocha piloty od tv czy kablówki) podjeżdzają do niej ![]() ostatnio jak siedzi to wyrzuca zabawke do przodu... i po ni siega kladac sie brzuszkiem miedzy nogami.. i powraca do siadu..potem znow wyrzuca i tak wkolko ![]() xandra sto lat w zdrowiu !!! duzo radości i miłości!! |
|
|
|
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. A po tych moich tabsach prawie wcale mi sie nie chce . Ale kasa może być, albo żeby się obudzić w świecie bez rat do spłacania hihi
|
|||
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
no to jeszcze raz...
xadra zdrówka, zdrówka, zdrówka, piniędzy, miłości i w ogóle wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() aaliyah a życzenia dla Ciebie i tak podtrzymuję
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mysle. |
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
a propos raczkowania to moja teraz jest na etapie robienia za dżdżownicę - głowa w podłoże, dupa do góry o przebiera nogami - czołga się jak robal
, więc może raczkować tez będzie, bo jej mamusia to z tych niekumatych i nie raczkowała
|
|
#4760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale gdyby nie to że mu wyrwali po porodzie to by miał! A co do raczkowania to ja nie raczkowałam wcale... i dobra wróżba to to nie jest ![]() Ale ja żartuję z tym porównywaniem. Igorkowi gratuluję a na mojego Szkraba spokojnie poczekam. Grunt że zdrowy, grzeczny i wesoły jest a ja kocham go naaaajbardziej na świecie! |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na moje pytania czy raczkowala a kiedy stalam sama, moja mama mowi ze to bylo taaak dawno temu ze nie pamieta
no jak mozna nie pamietac?? ![]() ja to mam teraz inne rozrywke. mloda kreci sie po lozeczku jak fryga, nogi przez szczeble wystawia, chwyta sie ich, czasem wrzeszcze ze sie zaklinuje... boze dziecko z adhd |
|
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
ja się muszę mamy zapytać jak to było u mnie.
No, pranie sprasowane, następne wyprane i rozwieszone, dzieci napasione jablkiem, może w końcu coś zjem bo mi już w brzuchu burczy ![]() Xandra sto lat, pochwal się jakie prezenty dostałaś ![]()
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
lady m, ja na szybcioch zjadlam zupe pomidorowa na sniadanie
|
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczyny!! Dołączam się do życzeń dla Xandry!!! Wszystkiego Naj Kochana
U nas wszystko dobrze, jestem teraz z Małym od środy do niedzieli u rodziców na wsi, jest fajnie, tylko ta pogoda doprowadza mnie już do szału Mam nadzieję, że dołączę tutaj do Was i będę znów regularnie odwiedzała forum, co prawda w firmie pracy co niemiara, ale od miesiąca jest już zatrudniona nowa sekretarka na moje miejsce. Trochę jednak czasu musiałam jej poświęcić, aby we wszystko ją wdrożyć, ale teraz już będę miała więcej luzu![]() Muszę poczytać co tam słychać u Was i Waszych Maluszków, bo strasznie już się stęskniłam , na basenie niesamowite postępy i w ogóle fajny z niego duży już chłopczyk![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkich i całuję dzieciaczki!!!!! |
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
ja wlasnie pochlonelam schaboszczaka
![]() drobciaa hejka, dobrze, że u Was wszystko gra A mój Wojtek mówi "mama" i "baba", tzn mówi za dużo powiedziane, wydaje takie dźwięki i strasznie go to bawi
|
|
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
drobciaa fajnie że jesteś
ja dzisiaj z robieniem obiadu czekam na tż - niech się wykaże, poza tym moje dziecko dzisiaj postanowiło nie spać - od 6 rana pokimała 1-1,5 i to wszystko, więc wyobrażacie sobie co się dzieje
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
xandra78 sto lat sto lat .........
![]() :pijemy :![]() Ale ja bym chciała zobaczyć na żywo wyczyny waszych maluszków ![]() drobciaa super że u Ciebie i Filipka wszytko dobrze JaGaaaa pewnie że najważniejsze żeby maluszki były uśmiechnięte a wiadomo że każda z nas je kocha nad życie szamanka82 mój robił identycznie 2 tygodnie przed tym jak zaczął do tyłu maszerować później do tyłu maszerował 2 tygodnie i do przodu zaczął ![]() scorpioniec hehe to Iga nieźle wygimnastykowana ![]() Ja na obiad dzisiaj robię łososia pieczonego z koperkiem i masłem ![]() uwielbiam łososia hihihi a teraz właśnie piekę ciacho z rabarbarem mam nadzieję że wyjdzie dobre---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- dodałam do albumu nowe zdjęcia
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
o przypomniałas mi Paula, ja tez dodałam
![]() pyszności robisz, az mi ślinka pociekła |
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Xandra wszystkiego dobrego!! aaliyah dobrze, że już wiesz co Ci jest i wiadomo jak to leczyć. Ja się w poniedziałek wybieram też do endokrynologa, bo mam dla odmiany nadczynność tarczycy. Nie wiem czy to tylko takie pociążowe czy coś gorzej. Na jakieś wyniki ciągle czekam. Kurcze, moja mała nic nie chce raczkować. Jak była mniejsza i nie umiała się przewracać z brzucha na plecy, to miała zapędy. Teraz jak tylko na brzuszku ją położę, to zaraz na plecki się przewraca. Ale myślę że i na nią przyjdzie w końcu pora. JaGaaa a jak to jest z ząbkami u Was teraz? Jak je raz usunęli, to wyrosną jeszcze mleczaki czy już nie? Kinga ma już dwa zęby (prawdziwy kasownik rośnie) i mam wrażenie, że kolejne idą. Co do jedzenia, to mam trochę problem, bo obiadków nie chce jeść. Deserki owocowe wcina super, ale obiadki nie. (w sumie się nie dziwię, bo kosztowałam, to to takie bez smaku). Nie wiem jak to będzie jak wrócę na cały etat do pracy niedługo. No nic, rozpisałam się troszkę
|
|
|
|
#4770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aliyah zdrówka życzę
![]() Cytat:
Nie wiem dlaczego teraz zaczął tak często domagać się jedzenia Przetrzymać się nie da bo ryczy wniebogłosy i wtedy przychodzi mąż i też na mnie wrzeszczy, że głodzę dziecko więc dla świętego spokoju robię tą flache...Cytat:
tyle że Kajtuś przed pierwszym ząbkiem jadł tylko raz, nad ranem i teraz coś u się poprzestawiało Nie wstaje tylko na jedzenie, budzi się średnio co godzinę więc od 3 tyg chodzę niewyspana a jeszcze do pracy trzeba chodzić![]() no cóż może to przejściowy okres...mam nadzieję Kajuś wybija dziennie ok 300ml soczku rozrobionego wodą-30-40ml soczku+100-120ml wody i tylko to mu smakuje. Wody ani herbatki nie ruszy. Tak samo kaszki-mdli go okropnie, robi się czerwony i mam wrażenie, że zaraz zwymiotuje To chyba jedyne dziecko co nie lubi kaszki a ta ogólnie to wszystko pochłania i niczym nie pogardzi
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

),więc przejdę się po Angelę do szkoły wózkiem-jest to niemała wyprawa,ale od poniedziałku nie byłam z Emilką na spacerze, bo co chwila deszcz,więc niech sie dotleni na zapas, bo od jutra do poniedziałku znów ma lać w całej Polsce.Nawet zauważyłam,że jak nie zaliczymy spacerku, to Emilkę nosi w domu, jest bardziej marudna i trzeba się naprawde postarać,żeby coś ją zaciekawiło.

)
bo mój kiedyś w dzień od razu zaypiał a teraz gada coś złości się krzyczy i łazi po łózeczku potrafi tak przez 30 min a później dopiero zasypia maruda mała 
oooooooooooooo, czyżby ktoś miał urodzinki??

Mam nadzieję, że dołączę tutaj do Was i będę znów regularnie odwiedzała forum, co prawda w firmie pracy co niemiara, ale od miesiąca jest już zatrudniona nowa sekretarka na moje miejsce. Trochę jednak czasu musiałam jej poświęcić, aby we wszystko ją wdrożyć, ale teraz już będę miała więcej luzu

uwielbiam łososia hihihi a teraz właśnie piekę ciacho z rabarbarem mam nadzieję że wyjdzie dobre
Nie wstaje tylko na jedzenie, budzi się średnio co godzinę więc od 3 tyg chodzę niewyspana a jeszcze do pracy trzeba chodzić