|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Jak nie pasuje to się odsyła i już. Jeśli kupuję na allegro czy ebay to po korzystnej cenie żebym mogła ewentualnie odsprzedać gdy nie będzie pasował.
|
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Witam, za Wasza radą lada dzień stanę się posiadaczką CK Portii
w rozmiarze 28FF, czekam na przesyłkę. Mam jeszcze jedno pytanie, bo się oczywiście pogubiłam Nie wiem tylko jaki rozmiar byście mi poradziły. http://www.garderoba.pl/strona.php?s...t&id_inne=1072 http://www.garderoba.pl/strona.php?s...t&id_inne=1048 Chodzi o te miękkie ![]() Wg tabelki Kostara wychodzi mi 65G, ale nie do końca wiem, czy mogę jej ufać moje wymiary to 69/89, czyli mój polski rozmiar to 60H, a Kostar takiego chyba nie ma :P I co teraz ??? z góry dziękuję
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
otóż to
na dzień dobry podszywanie... Bo 60 F będzie miało za małą miskę, prawda? ehh, te polskie firmy
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
60F będzie zdecydowanie za mały, o 2 rozmiary
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jestem tylko pewna czy 60f wg tej tabeli będzie OK, bo w brytyjskiej rozmiarówce (panache) pasuje na mnie 28g wyprzedzając pytanie, czy źle się mierzyłam - mierzyły mnie ostatnio panie na spotkaniu bra fittingowym i dobieraniu staników
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam do was pytanie dotyczace firmy Comexim. Jakie macie z nia doświadczenia?
ja niestety przykre , czekalam dwa tygodnie na realizacje zamowienia o czym nie zostalam uprzedzona, na jaka kolwiek odpowiedz trzeba sie sporo naczekac, gdy wysłalam im zwrot dnia 23.04 do dzis nie dostalam maila ze otrzymali zwrot nie mowiac juz o pieniązkach ktore nie wpłynely na moje konto! zero odezwu , i nie wiem co bedzie dalej. także ja nie polecam , a jak wy? wszysto bylo ok? jest nadzieja ze doczekam sie swoich pieniedzy?
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
#4750 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Melissa nie produkuje chyba, żadnych staników, które robią coś z biustem? (oprócz przykrywania i podtrzymywania)
|
|
#4753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może mam wąskie plecy a więcej "idzie w biust" biust mam raczej zwarty , nieobwiły/wiotki, więc wątpię w dużą różnicę, ale sprawdzę w wolnej chwili
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam ze spotkania bra-fittingowego
). Dzisiaj dziewczyny mnie zmierzyły- 75/103 czyli 30HH |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam ten problem, że wiele staników na mnie nie pasuje. Bo mam 64cm pod biustem i większość mi LATA. ![]() Aczkolwiek dziewczyny poradziły kupować 65 i podszywać i chyba tak zrobię. (Bo Freya jest jednak ze mną niekompatybilna, nie dość, że ściśliwce za szerokie, to miska FF przymała i się marszczy u góry ze względu na kształt mojego biustu...) No i zazdroszczę pokaźnego biustu!!! ![]() Ogólnie mam nadzieję, że stanikomania zacznie się jeszcze bardziej rozwijać i za niedługo producenci wpadną na to, żeby albo robić 55tki albo porządne 60tki. I, żeby 60FF/60G nie było zabudowane pod szyję we Freyi. Bo 60FF to mały biust!!! I ja nie potrzebuję metalowych wzmocnień.
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
Anti, wejdź na lobby małobiuściastych, ostatnio jest tam wątek o tym, że większość dziewczyn na forum to wlaśnie ok 60 FF czyli biust średni, a nawet duży.... a prawdziwe małobiuściaste to miseczka C,D... (Ale spory biust u dziewczyny z obwodem 60 i tak jest lekki, dlatego nie ma co się wybierać z takim rozmiarem na lobby biuściastych - tam problemem jest właśnie ciężar biustu i jego podtrzymanie)
Ale jeśli chodzi o stopień zabudowania to całkowicie się zgadzam, prawie żadnego stanika nie mogę sobie kupić bo wystawałby mi z każdej bluzki |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale ja się nie czuję średnio, ale bardziej małobiuściasta. I nawet oglądając zdjęcia dziewczyn mających ten sam rozmiar wydaje mi się, że mam od nich mniejsze piersi. A ja lubię korzystać z Lobby i wiadomo też, że średniakom bliżej do małobiusciastych (gł. też na LMB są dziewczyny z niewielkim obwodem pod). Hm, a mi właśnie ta Freya nie wystawała z bluzek, kurde czas kupić coś z dekoldem!
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-06 o 22:08 |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uczepię się Twojej nadziei, jak tonący brzytwy i będę się modliła, żeby zaczęli robić maskaradki w większych rozmiarach.
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za Arabellkę bym się pociąć dała, cudo jakich mało. No, ale do tego trzeba więcej jeść. Hihihi.Edittt: Właśnie obejrzałam sobie dziewczynę w 30 ha ha na balkonetce... I to nie jest pokaźny biust? To jest duuuuuuży biust i jaki ładny!
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-06 o 22:34 |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bravissimo: 28G - 35 modeli 30HH - 30 modeli Figleaves: 28G - 23 modele 30HH - 28 modeli Nie jest źle, a będzie tylko lepiej, bo rynek staników się dopiero rozwija i to dość szybko ![]() A jeśli chodzi o migrację, to zmierz swój biust w zwisie i porównaj z wymiarem obwodu w biuście. Po migracji te wymiary trochę się wyrównują. |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, jak pisałam, dziewczyny wymierzyły mnie na 75/103, z tym, że obwód to mi się trochę zmniejszy, bo mam dość rozsmarowany biust po plecach, więc mam nadzieję standardowo nosić 30. Tylko tej miseczki nie jestem pewna- jest na prawdę sporo luzu. Poza tym ramiączka płują niemiłosiernie po bokach. Wiadomo, miska niewypełniona, nie ma co ich ciągnąć bardziej na środek. Zobaczę, jak to się wszystko rozwinie. Najgorsze, że miałam ochotę na tyle panachów i maskaradek, a oni w większości robią miskę do G. Tak po cichu, chciałabym , żeby jednak nie udało się dobić do teho HH, wiem, że to niemądre. Powiedzcie mi proszę, ile przeciętnie trwa pelna, albo zbliżona migracja? Wiem, że to sprawa indywidualna, ja po trzech tygodniach widzę jakieś efekty, tzn. wydaje mi się, że moja prędkość migracji jest przeciętna. Problem w tym, że po sesji wyjeżdżam do domu, praktycznnie bez netu, żeby nawet załapać się na jakieś wspólne zamówienie i zamierzałam zrobić zapasy, ale nie wiem, czy to nie będzie za wcześnie, tak za ok miesiąc? Z drugiej strony, nie chcę kupowac staników, które po kilku tygodniach będą już niedobre. |
|
|
|
|
#4764 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kochane, marka Mardo - co o niej wiecie? Bo jest wyprzedaż na intymnej, a ja potrzebuję czegoś na lato - brzydko mówiąc czego "do ciorania" na co dzień.
www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_pro d&page_id=catalog&cat_id= 0&mid=31&id=7221&page=2&s izeslt=230&sess_id=1624b2 ed7d4bfd65027c117e55b704f f wyprzedaż modelu Daria - na zdjęciu prezentuje się całkiem, całkiem, w dodatku cena przystępna. Podoba mi się również Milena: www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_pro d&page_id=catalog&cat_id= 0&mid=31&id=6865&page=1&s izeslt=230&sess_id=1624b2 ed7d4bfd65027c117e55b704f f i Kasia www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_pro d&page_id=catalog&cat_id= 0&mid=31&id=8410&page=3&s izeslt=230&sess_id=1624b2 ed7d4bfd65027c117e55b704f f Proszę o jakieś namiary na recenzje, opinie o ściśliwości/rozciągliwości. Chodzi mi głównie o rozciągliwość i czy nie mają zaniżonej rozmiarówki miseczek - bo już wolę ciut za dużą, niż za małą. Na Lobby też napisałam, ale tam wątek o tej formie raczej ubogi. |
|
|
|
#4765 |
|
Rzabbocop
|
Zwykle ta pierwsza duza migracja to 1-3 m-ce ale czasem daje sie zauwazyc dopiero po pol roku, czasem pozniej.
|
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie staniczek mi się podoba, ale nie wiem, czy będę w stanie nosić go tydzień, co dopiero kilka miesięcy. Dużo lepiej, jeśli chodzi o miseczkę, czułam się w F. W HH miska mi zasłania prawie całe pachy, dosłownie, poza tym on bardzo uwidacznia moje bułeczki na plecach (nie należę do zbyt szczupłych dziewczyn), a już więcej wygarnąć się nie da, przynajmniej na razie. Miska jest tak ogromna, że sięga mi praktycznie na plecy. Wygląda to zwyczjnie brzydko. Eh, wiem, że narzekam, pytalam, czy nie lepsza będzie mniejsza miska, ale pani odpowiedziała, że absolutnie nie. Czuję się trochę zagubiona
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj widziałam jakiś odcinek, byłam mile zaskoczona że uświadamiają w nim jak prawidłowo dobierać stanik. Ktoś może pamięta imię i nazwisko kobiety która dobiera staniczki w tym programie?
|
#4768 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
jeśli dobrze rozumiem z dotychczasowego wątku i tabelek
to w polskiej rozmiarówce należy brać miseczkę o 1 lub 2 rozmiary większą niż w brytyjczykach? bo chcę babci zamówić http://www.dopasowana.pl/product-pol...zmiarowka.html z góry dziękuję, za cierpliwość
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
A ja ciągle szukam jakiegoś stanika w rozmiarze 60 B i chyba nie znajdę
Jedyny jaki mam w dobrym rozmiarze to Lemon Sorbet z Mileny. Na zagranicznych stronach nie chcę kupować. Dlaczego w Polsce jeszcze tak ciężko z pełną rozmiarówką Czy oni po takich akcjach "biuściastych" jeszcze nie wiedzą, że jest zapotrzebowanie na mniejsze obwody?
Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

w rozmiarze 28FF, czekam na przesyłkę. Mam jeszcze jedno pytanie, bo się oczywiście pogubiłam
moje wymiary to 69/89, czyli mój polski rozmiar to 60H, a Kostar takiego chyba nie ma :P I co teraz 

Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE
3/3/6-22/7/8

czyli 30HH
I ja nie potrzebuję metalowych wzmocnień.