|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Zapowiada się super pogoda w ten weekend. Na pewno będzie fajnie. A ja dziewczyny organizuje w ten weekend prezent niespodziankę dla mojego Mariusza z okazji urodzin - jedziemy na lotnisko niedaleko Krk i prezentem będzie lot szybowcem. Oby tylko pogoda była taka jak dziś - słońce i bezchmurne niebo!!
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulieren To dobrze, bo myślałam że ze mną coś nie tak aaa! I powodzeniu w "dawaniu" prezentu
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia super
![]() Isabele - pomysł świetny na prezent A my właśnie planujemy grilla firmowego w piątek, ale nie wiem czy Łukasz przyjdzie, bo chciał do domu jechać. Muszę go uprosić Ale zadzwoni do swojego taty i będzie wiedział.
|
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
Korzystajmy z tego weekendu, bo czytałam prognozę pogody na ten weekend i zapowiadają słonecznie i 20 -24 st.
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
No to se nie skorzystam....będę na tej rocznicy....
Pisałam właśnie do kuzynki na GG czy będzie zespół i czy mam nałożyć taką sukienkę jak na wesele
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
I co odpisała?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odpisała jeszcze, nie ma jej na gg. A mnie to się już śmiać chce z tego cyrku
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
czesc moje kochane
nie byłam jednak na tym egzaminie bo sie strasznie źle czułam. Nawet nie miałam siły siedziec na kompie i tż mi czytał Wasze posty a ja sobie leżałam w łóżeczku. Dziś juz mi trochę lepiej wiec weszłam. 2 termin egzaminu mam w piatek wiec siedze i sie ucze . isabele świetny pomysł na prezent. w ogole to masz fajne pomysły na prezenty ja czekam na przesyłke tego błogosławieństwa ciekawa jestem czy zdarzą mi ja wysłać do 24 listopada I sama zastanawiam się co by tu zorganizować dla Michała z okazji jego 25 urodzin które ma 10.10 Moze wy macie jakieś pomysły? byłabym wdzieczna hihiniunia32 no w koncu sie doczekałas ![]() Musze sie wam rowniez troszke pożalić. Znowu mnie mama Michała zdenerwowała. Chodzi o to ze Michał i jego rodzenstwo dostali pewna sume pieniedzy od dziadka i Michał postanowił wpłacać co jakis czas pewna sume pieniedzy na konto ( boi sie ze na raz byloby podejrzane skad ma tyle kasy i to w obcej walucie . No to poszlismy do PeKaO ale nie mieli oferty konta w obcej walucie tylko inwestycja w jakies fundusze ( ale mozna równiez duzo stracic wiec sie nie zdecydowalismy). Założyliśmy konto w innym banku a jak sie tesciowa dowiedziała to sie wkurzyła i powiedziała ze moglismy inwestowac w te fundusze bo jednak to jest solidny bank nie to co inne które moga w kazdej chwili zbankrutować![]() ![]() ![]()
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate, pewnie powiedziała że jej wszystko jedno bo pewnie była pewna że wpłacicie do pekao. Powinna się cieszyć że jesteś samodzielni i odpowiedzialni. Nie wiem jak to jest u Was, ale pewnie jest trochę zazdrosna że teraz Michał podejmuje decyzje z Tobą a ona jest na dalszym planie.
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka jeden dzień przeżyjesz -najwyżej będziesz się śmiać skoro to ma być cyrk
![]() Hecate a teraz jak się czujesz? Wiesz mój Łukasz też ma urodziny w październiku, ale 2 tygodnie po Twoim Michale i też nie mam pomysłu - zawsze mam ten sam prosblem
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka - mnie też chodził kiedyś po głowie alkomat
![]()
|
#4753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że błogosławieństwo spokojnie dojdzie do 24 listopada. Jeszcze trochę ponad dwa miesiące!! A pomysły na prezenty znajduje w internecie, między innymi na innym wizażowym wątku poświęconym prezentom dla naszych TŻ. Nie mam natomiast pomysłu na uczczenie naszej 7 rocznicy. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, ze nam coś doradzisz Isabele
Ale chyba muszę zajrzeć na wątek prezentowy
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio kupiłam Mariuszowi taki Kubek magiczny, który pod wpływem ciepła zmienia kolor i pojawia się zdjęcie. To było bardzo fajne jakiś czas temu, bo teraz się te kubki dość popularne zrobiły. Najlepszym prezentem jak dla mnie był album z naszymi wspólnymi zdjęciami. Między kartki albumu wklejam pergamin, na którym coś wcześniej drukuje - jakieś wierszyki, serduszka, cytaty. taki album planuje zrobić naszym rodzicom na podziękowanie. Moja Teściowa jak zobaczyła ten nasz to się bardzo zachwyciła i wiem, że na pewno jej się spodoba taki prezent. jak coś jeszcze wymyślę to na pewno dam znać.
|
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Elunka nie martw się szefostwem
![]() Cytat:
bo ja to od którejś nastej strony jestem :p i tylko parę osób było przede mną ![]() Cosmogirl napisz to jeszcze raz tylko wyraźniej ![]() Cytat:
![]() Bambusiek jutro już będzie dobrze pierwszy dzień najgorszy ![]() Cytat:
![]() Hecate na pewno zdążysz się nauczyć
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzynka dzwoniła - powiedziała że ta impreza to będzie jeszcze większa niż wesele. Teraz to już naprawdę nie wiem w co się ubrać
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend słoneczny mówicie...TŻ w piątek ma jakąś imprezę, więc będę siedzieć sama, ale na sobotę umówiłam się z kumpelą to może ją na spacer wyciągne jakiś
![]() Szef przyszedł i utknęłam na 13 stronie, ale kiedyś na pewno wszystko doczytam. Czepiał się jak nie wiem, ale wzięłam chyba ze 100 głębokich wdechów i pomyślałam że niedługo już piątek... A czujecie się gorzej jak są przesilenia na jesień i wiosnę? Ja jakoś zeszły tydzień cały ledwo żywa chodziłam . No i włosy mi wylatują jak zwykle.Dziś lecimy z TŻ wieczorem na pizze i kręgle aby dalej zapoznawać tego chłopaka mojej siostry co to w niedzielę z nią przyjechał
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
witam Was serdecznie
dołączam do grona oczekujących na 2011 , w niedziele nasz dzień kiedy moi rodzice dowiedzą sie o zaręczynach i mamy do was pytanie , jak to bylo u was ? Wasz TŻ pytał się ojca o rękę ? Czy po prostu poinformowaliście o zaręczynach ?
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie zastanawiam co mam na dzien chlopaka kupic jak juz tak na temat prezentow zeszlo.
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek - w sumie super sprawa, bo ten, który kiedyś kupiłam to już się troszkę zużył
Dzięki Isabele - na Dzień Chłopaka to będzie I pierwsze słyszę o tych kubkach - poważnie Elunka - ubierz się jak na wesele ![]() T'ai - mi się strasznie łamią paznokcie, które udaje mi się wyhodować przez wakacje Narazie złamały mi się 2, ale nawet odżywką ich nie traktuję - muszę pomalować ![]() Hej mloda111 Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-09-16 o 13:22 |
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate, Isabele - byłam w poniedziałek w Galerii Krakowskiej (przejazdem na jedzonko) i chyba nie dla mnie takie wielkie centra handlowe. Czuję się tam jak biedna szara myszka z prowincji, a poza tym ten hałas i spęd ludności mnie osacza.
![]() Ale Kraków to piękne miasto Byłam kilka razy, ale mamy w planach pojechać tam z Bartkiem chociaż na weekend. No ale jak na razie myślimy też o Pradze, bo tam nie byłam wcale.Jolka - Będzie dobrze. Po trosze Cię rozumiem, bo jakieś pół roku temu usłyszałam, że będzie mi bardzo ciężko zajść, więc warto próbować teraz, bo może być gorzej. Myśleliśmy długo nad tym i gdyby nie to, że jest poprawa, to zdecydowalibyśmy się na ciążę i przyspieszony ślub.Mój gin też jest taki agent, często mi różne teksty opowiada, bo najczęściej się strasznie przy tym usg spinam. Ma.ko - kolor pokoju bomba a o tych cukierkach melisowych to muszę koniecznie pamiętać, bo jestem nerwusek![]() Cobra - ja się beksam na większości filmów. W Zakopcu mieliśmy lapka i oglądaliśmy różne cuda, ale Bartek był rozczulony, bo poryczałam się na "Lejdis" T'ai - zupa z krwi to przysmak mojej mamy tzw. czernina. Zwykle jak ona to je to ja wychodzę ![]() Conclusion - to ja chyba nie byłam prawdziwym studentem, bo jakoś ani września, ani 2 u mnie nie było. Za to mój Bartek miał jedną poprawkę, którą przeżywaliśmy oboje FOTOGRAF - jeszcze nie zamówiony, aczkolwiek wybrany. Nie wiem ile bierze, ale to znajomy więc coś taniej. Dodatkowo sesja w górach. KAMERA - chcielbyśmy poprosić kogoś znajomego, żeby nakręcił nam całą Mszę św. Z tych emocji możemy nie zapamiętać najważniejszego wydarzenia w naszym życiu NAZWISKO - tylko męża KSIĘGA GOŚCI - porozmawiam z Bartkiem, bo byłoby to w naszym przypadku łatwe w realizacji skoro nie mamy wielkiego weselicha. Pewnie wtedy zrobiłabym ją sama PORADNIK - przy najbliższej bytności w Empiku obczaję, być może zakupię PAMIĘTNIK - w sumie założyłam sobie zeszyt, do wpisywania co i jak, tyle, że gdzieś się zagubił Na codzienne pisanie mało trochę czasu, ale mogłoby to być fajne GODZINA ŚLUBU - 15-16
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
a jezeli moge to tak pytanie z innej beczki - co zrobic zeby mi liscie z kapusty ladnie zeszly ?? bo golabki robie a one ze mnom walcza...
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zaręczyliśmy się sami. W lipcu byliśmy na wczasach i TŻ oświadczył mi się na Śnieżce (niczego się nie spodziewałam!). Poinformowałam mamę zaraz o tym telefonicznie . Oficjalnych zaręczyn nie było. Oboje podpytaliśmy rodziców czy to konieczne i jak oni to widzą. Stwierdzili, że mogą spotkać się kiedyś później aby obgadać szczegóły ślubu.
|
|
|
|
|
#4765 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na włosy i przesilenie jesienne - zakupiłam sobie Belissę ![]() Widzę, że poznawanie rodzinki w toku Ostatnio czuję, że się starzeje bo sama uwielbiam takie spotkania rodzinne![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
tydzień później odbyły się oficjalne zaręczyny, na których byli nasi rodzice. Rodzice Mariusza przyjechał ido mnie do rodzinnego domku. Poinformowaliśmy wszystkich o naszych zaręczynach. Mama dostała piękny bukiet z ulubionych róż a Tata alkohol. Nikt nikogo o moją rękę nie prosił Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko pięknie nadrobiłaś. Brawo!! Cytat:
nigdy nie robiłam Gołąbków - ale chyba trzeba kapustę wcześniej podgotować
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zajmuje się tym mama, ale widziałam że gotuje jakiś czas całą główkę w garnku aż zmięknie i wtedy odchodzą
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko było przeczytać wszystko, ale dziś w pracy mam "dzień przystosowawczy" to mogłam czytać. Chociaż coraz trudniej za nami nadążyć. Jestem na wątku od samego początku i nabieramy coraz większego tempa.
A kapuście z tego co pamiętam trzeba wyciąć trochę głąb zanim się zagotuje.
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2009-09-16 o 13:34 |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
jakos dalam sobie rade... potraktowalam ja jak pomidorka - zalalam wrzatkiem i chwile odczekalam ... golabki sie juz w garnku powoli robia
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Bambusiek nadrobilaś
![]() Senira Sama chciałabym wiedzieć, ale widzę, że dziewczyny już radzą - też skorzystam
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
senira
uwielbiam gołąbki! isabele - raczej nie mających co robić z kasą a nie imprezowych ![]() mloda111 - powitać ![]() Ja się właśnie trochę posprzeczałam z TŻ i se poszedł....jakiś okropny ten dzień dzisiaj
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

. 

Ale zadzwoni do swojego taty i będzie wiedział.

=> 55
.

Będzie dobrze. Po trosze Cię rozumiem, bo jakieś pół roku temu usłyszałam, że będzie mi bardzo ciężko zajść, więc warto próbować teraz, bo może być gorzej. Myśleliśmy długo nad tym i gdyby nie to, że jest poprawa, to zdecydowalibyśmy się na ciążę i przyspieszony ślub.
a o tych cukierkach melisowych to muszę koniecznie pamiętać, bo jestem nerwusek

Sama chciałabym wiedzieć, ale widzę, że dziewczyny już radzą - też skorzystam