|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Ewlyn, ale ja zjadłam pestki z dyni. Tylko mi effa napisała, że mogłam je zjeść z jakimś jogurtem, a właśnie go nigdzie dostać nie mogłam. A myślałam, że nie będzie problemu. Więc zjadłam same. A co do warzyw, staram się dokładac do każdego posiłku, tylko okazuje się, że zawsze za mało. A ja mam taki problem niestety, że od jakiegoś miesiąca mniej więcej, bardzo szybko się najadam. W szkole dawniej potrafiłam zjeśc kromkę i już po niej byłam przejdzona. Na tej diecie też nie potrzebuję dużo. Czasami w ogóle nie potrzebuję przekąsek, ale jem oczywiście. Dlatego jak np. do piersi z kurczaka, albo np. do twarogu dodaję warzywa, to po prostu nie jestem w stanie ich zjeśc ogrom. Jem oczywiście, ale boję się zjeśc więcej - ze względu na problemy z przejdzeniem. I nie wiem jak to rozwiązac:/
telik, Ty jesteś wspaniała po prostu! Po śniadaniu sobie to przepiszę wielkimi literami i powieszę w kuchni! Tego mi właśnie brakowało! Dziękuję Ci bardzo ![]() A suknia ... śliczna! Powiem Ci, że bardzo fajną masz figurkę. Chciałabym kiedyś taką figurę osiągnąc.. A ja od siebie chciałam dodac, że pomimo tego, że pewnie nie schudłam na tej diecie nic, to i tak cieszę się, że na nią przeszłam. Czuję się lepiej. Nie mam napadów głodu, kiedy zazwyczaj jadłam słodycze, albo mnóstwo niezdrowego jedzenia. Pilnuję tego, żeby posiłki jadac jak najbardziej regularnie. Jestem ogromnie zadowolona ze swojej decyzji! ![]() Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-04 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Telik,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten dżem też jadam, nawet mi smakuje ![]() Cytat:
i bardzo podobasz mi się w okularach ![]() effa, na spacer weź sobie mixa orzechów i suszonych owoców a nawet jakiegoś banana ![]() a my szlejem porządkowo wszystkie buty wymyte, natłuszczone i czekają na pochowanie zimowe brudy z piwnicy i garażu wymiecione jeszcze sadzenie kwiatków mnie czeka i chyba dziś skoczę na mammografię, bo w naszym centrum handlowym jest dzień zdrowia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Hej!
postanowiłam przygotować zarys jadłospisu na 5 kwietnia, czyli pierwszy dzień mojej FAZY I, bardzo proszę o ocenę. przed wyjściem z domu (koło 5 rano): jogurt naturalny 1% z garścią orzechów (kilka migdałów, orzechów włoskich i laskowych) śniadanie: sałatka - pomidor, ogórek, sałata, jajko, tuńczyk obiad: filet z kurczaka/indyka + szpinak podwieczorek: trochę twarogu chudego z rzodkiewkami i szczypiorkiem kolacja: jajecznica z 2 jajek z szynką i pieczarkami, do tego pomidorek czy papryka w sumie sama nie wiem czy jest sens zaczynac diete na 5 dni, potem 10 kwietnia (do 18.04) jade na taki wyjazd z rodziną, campingowy... nie bedzie szansy sobie gotowac, wiec raczej bede musiala jesc to co inni i to takie cuda jak puree z paczki czy makarony... -_- ale bedzie basen wiec moze nadrobie. pozdrawiam, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
telik, wyglądasz PIĘKNIE! (i ta suknia!)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze jalospisn nienajgorszy ale przed wyjadzem nie wprowadałabym I fazy te kilka dni moze warto zaczac z II fazą -zapozna Cie ona z dietą itd a po wyjezdzie (i po swietach ![]() Cytat:
wogole ten tydzien jakis taki pozytywny 4 porzadne treningi zliczyłam i słonka tyle i energii ![]() dziekuje za pozytywne opinie, laskawe te wasze oczka ale teraz zauwazylam ze duzo pracy nad raminkami mnie czeka ale pomalutku az do skutku ponawiam pytanie o potrawy wielkanocne osobiscie planuje: zur na zakwasie jaja nadziewane na 1000 sposobów ![]() kubeczki łososiowe http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...a/przepis.html moze bigosik jakias wiosena sałateczka wypieki babeczki drozdzowe z jagodami i kruszonka(nie sb) ciacho czekoladowe z modyfikacjami dla SB http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/L...i-owocami.html i nie wiem co jeszcze
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-04 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
A ja, z racji tego, że niedługo idę na zakupy, prosiłabym o ocenę jutrzejszego jadłospisu:
Śniadanie: sałatka z szynki, jaj i pora (jajko ugotowane na twardo, kilka dag szynki, pomidor, por, zielona sałata, natka pietruszki, polane miało byc sosem winegret, ale gdzieś znalazłam przepis prosty na niego - oliwa z oliwek, cytryna, sól i pieprz) I przekąska: placki serowe, które miały byc dzisiaj (ser biały, jajka, słodzik) Obiad: fasolka szparagowa z pieczarkami (do tego potrzebna jest też cebula, oliwa z oliwek, sól, pieprz, bazylia, oregano) i jajko sadzone. Myślałam też o jakimś chudym mięsie, ale ostatnio jakoś straciłam na nie ochotę. Chyba, że znajdę to mięso mielone chude, to może coś wymyślę. II przekąska: twaróg chudy z warzywami lub cynamonem Kolacja: sałatka z makreli (do tego jajko na twardo, ogórki kiszone, papryka, szczypiorek, sól i pieprz) Co o tym sądzicie? Dodać jeszcze jakieś warzywa? |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo za odpowiedz i rady telik!
![]() dobrze w takim razie do wyjazdu bede na drugiej fazie, na wyjezdzie na drugiej fazie w lzejszym wydaniu (maminy makaron carbonara, mamma mia, aaa! :O), no bo co zrobic. pododaje makaron razowy czy ryz razowy do mieska a do salatek pieczywo razowe, przekasze orzechy i jablko, ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
alusiu mi sie podoba twoj jadlospis, mozesz do tej fasolki pomodroka dokroic jak chcesz wiecej warzyw
![]() ![]() telik piekna suknia ![]() ![]() ![]() ![]() ilona, kobieto, nie oslabiaj mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy do oceny;
![]() śn: jajecznica z jednego jajka ze szczyptą szczypiorku+pomidor+trzy rzodkiewki 2 śn:papryka posmarowana serkiem wiejskim obiad: fasolowa zupa przekaska: to samo co na drugie śn + ogórek kolacja: ryba na parze z fasolą szparagową |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
paprak, to cieszę się ogromnie! Bo już stwierdziłam, że ze mną jest coś nie tak, jak nie potrafię sobie nawet ułożyć jadłospisu:P
A tak na marginesie, to chciałam powiedzieć, że kotlety tuńczykowe z przepisowego są wyśmienite! Mi trochę przypominały mielonego:P Nie mogłam się im oprzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brzmi jak paradoks a jednak prawda a ja mam teraz luzik: Bati u dziadków, Oli śpi a mąż dba żebym miała z czego upiec na święta nasz ulubiony sernik ![]() buty poczyszczone, kwiatki wsadzone, ale roboty zostało jeszcze full ![]() humor mi dopisuje, bo słoneczko na dworze, od razu człekowi lepiej ![]() alusia, mówisz że takie dobre - to muszę spróbować ![]() tymczasem fasolkę po bretońsku robić będę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ty te placuszki to pieklas na patelni czy cos ?
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
orientujecie sie może na jakiej stronie inernetowej można kupic bluszcz chodzi mi o suchony by zrobic z niego napara. za linki wielkie dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
Przepis wzięłam dziewczynki z wątku przepisowego
![]() Placki serowe można upiec na patelni, takiej nie przywierającej lub szybciej wlewając do brytfanki a później do piekarnika. Ja zwykle biorę 30 dkg sera białego i 3 jajka. Pianę ubijam osobno, a żółtka łączę z serem i słodzikiem, po czym dodaje piane i wlewam na brytfannę. Piekę 30 minut w temp. 150 stopni. Ja będę musiała na patelni spróbować, bo piekarnika nie mam:P Ale cóż, takie życie studenta:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zadomowienie
|
Witam! Ja dziś idę na imprezkę wiec zamierzam wieczorkiem zjeść jakies tłuste danie
![]() ![]() ![]() Alusiu- wypróbuję Twój przepis na jutro na śniadanie ![]() ![]()
#4759 |
Zakorzenienie
|
a to jest roznica pomiedzy serem bialym i twarogiem? yy... moze glupia jestem
![]()
#4760 |
Rozeznanie
|
migotka, też się właśnie nad tym zastanawiam:P a może to my źle zrozumiałyśmy przepis?:P w każdym bądź razie ja mam oczywiście zamiar dać twaróg chudy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
o matko. kotleciki z kalafiora, niebo w gębie, dosłownie. w połączeniu z sosem pomidorowym łoo.
tego mi własnie trzeba było ![]() ![]()
#4762 |
Rozeznanie
|
Dobra, ja właśnie zjadłam kolację, więc spiszę co zjadłam dzisiaj, chociaż wstępny jadłospis podawałam wczoraj.
Śniadanie: omlet na słodko + sałatka z fety, ogórka i rzodkiewki posypane szczypiorkiem I przekąska: odrobina tego kremu budyniowego - nie byłam głodna, ale bardzo chciałam spróbować jak wyszedł Obiad: kotlet tuńczykowy z dużą ilością kapusty kiszonej, która okazała się być fantastycznym dodatkiem i ogórek kiszony II przekąska: i tutaj mała wpadka, ale miałam tak ogromną ochotę na migdały, więc zjadłam kilka całych Kolacja: ogromna micha sałatki z: rzodkiewek, ogórka świeżego, pomidora, szczypiorku i twarogu chudego oraz jajko na miękko Zauważyłam, że zjadam dużo warzyw, bo jeżeli chodzi o ilość, to jest tego bardzo dużo, ale mało różnorodnie:/ Ale u mnie jest niestety ten problem, że wielu warzyw po prostu nie lubię. I na razie staram się powoli próbować niektóre. Czy to koniecznie musi być bardzo różnorodnie, czy tak jak ja mam, to wystarczy? I mam jeszcze do Was takie pytanie, które w sumie nurtuje mnie odkąd zaczęłam tą dietę. Czy używacie soli? I jeśli tak, to jakieś mniejsze ilości, czy takie jak wcześniej? Pytam z ciekawości, bo do wczoraj nie soliłam nic, a dzisiaj do śniadania i do kolacji użyłam soli do sałatki i od razu zjadłam 2 razy więcej warzyw niż wcześniej. Ale z drugiej strony sól zatrzymuje wodę w organizmie, więc teraz sama nie wiem, czy solić, czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
Ja sol traktuje jak kazda inna przyprawe i uzywam jej gdzie trzeba ale nie sa to jakies ogromne ilosci. Moj maz praktycznie nie uzywal soli wiec przynim troche ograniczylam jej uzycie. KIedys musialam miec warzywa posolone a teraz lubie je bez soli jak sa w sezonie badz przyprawione w salatce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
O, to super, bo ja nie stosuję dużo soli, ale wolę jednak trochę jej dodać, bo dzięki temu mogę zjeść 2 x więcej warzyw, bo po prostu o niebo lepiej mi smakują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
No warzywa to jeszcze mają jakiś tam smak same w sobie, ale niektóre potrawy bez dodatku choćby odrobiny soli są bez sensu... Ja stosuje- staram się ograniczać, ale nie popadam w paranoję
![]() A w ogóle dzisiaj z węglami przegięłam... Aż wstyd mi o tym pisać... A to wszystko przez to, że nie zrobiłam wczoraj jadłospisu! No i przez TŻta, który się umawia i przesuwa co godzinę spotkanie... I z nerwów chodziłam co chwilę zobaczyć co tam ciekawego się dzieje w lodówce... Aha! I Chyba nie muszę dodawać, że owsiane muffinki piekłam pierwszy i ostatni raz?? ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-04-04 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() W styczniu byłam na SB 3 tygodnie, ale niestety w ogóle nie schudłam. Może mnie ktoś pamięta, ale wątpię ![]() ![]() ![]() telik piękna suknia i Ty oczywiście też ![]()
#4767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj: ś: 2 jajka zapieczone z serem light ( bez warzyw ![]() p: wieśniak light,1/2 ogórka, salatka z fety , fasoli i szynki o: sałatka jw p: sałatka (niestety kupna ale jedyna która mi się wydawała najbardziej SB) : feta pierś z kurczaka , sos czosnkowy k: 2 parówki drobiowe ( nie wolno wiem wiem ![]() dziś: s: serek figura + 3 plastry szynki p: jogurtt nat. + papryka czerwona o: kotety sojowe + cały brokuł +2 łyzeczki pesto p: brak ![]() k: zdjedzona dopiero teraz jajecznica z brokułem i feta. tragedia powiem Wam że sama widze tu milion błędów, ale nie wiem jak mam sobie poradzić. na całe szczęście kalorie przeze mnie wybiegane to tylko w weekendy będą. bo tak pracuje właśnie . jak myślicie to coś zmieni? ![]() huuuuuuuuuuura SŁOŃCE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Wtajemniczenie
|
No to i ja idew koncu spac
![]() ![]() 1.Dwie kanapki z buleczki orkiszowo-twarogowej z salata, pomidorem, ogorkiem, szczypiorkiem i majonezem, doppio z mlekiem 0% + odrobinka 4% 2.Dwa golabki z kasza orkiszowa i miesem mielonym, surowka z wloskiej kapusty 3.Sernik SB, doppio z mlekiem 4% 4.Cukierek lodowy, nie SB 5.Makaron razowy, potrawka z kurczaka, brokuly 6.Buleczka twarogowo-orkiszowa, salatka z tuńczyka, selera naciowego i jajek z majonezem, melisa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
kochane moje . wiem że ten wątek nie dotyczy tego o co chce się Was zapytać , ale może po częsci chociaż. otóż 6-7 dni temu myślałam że dostałam @. ale okazało się że to najprawdopodobnieij były 3 dniowe( bo tyle to trwało) krawienia okołoowulacyjne[ raz już miałam coś takiego]. myślałam że ok w porządku dostane niedługo to co mam dostać i będzie spokuj ale tu tydzień po a ja nic. w ogóle nie czuje się nawet jakby to miało się zbliżać. nie wiem może to z powodu diety? chociaż nie jest to głodówka przecież i nie powinno być problemów... zaczynam się denerwować bo w maju wyjeżdzam i nie bardzo mi potrzebne przygody z @ a jak teraz mi się namiesza w cyklu to kiszka będzie.
czy któraś z Was miała problemy z @ w I fazie SB? czy to tylko ja jestem takim ułomkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Rozeznanie
|
A ja bym podała mój (trochę słabiutki) jadłospis. We wtorek jadę już do rodziny na święta i muszę opróżnić lodówkę
![]() Śniadanie: omlet z pieczarkami oraz surówka z rzodkiewki, ogórka świeżego i kiszonego z takim serkiem naturalnym, który ostatnio nabyłam I przekąska: jogurt naturalny z orzechami, migdałami lub z dynią (zobaczę jeszcze na co będę miała ochotę ![]() Obiad: fasolka po prowansalsku (fasolka, cebula, pomidory, oliwa, zioła prowansalskie, sól, pieprz) II przekąska: kawałek chudego twarogu z cynamonem lub kakaem Kolacja: połowa wędzonej makreli z surówką z warzyw (tych, które mi zostaną) Powiem Wam, że im bardziej zbliża się koniec, to tym częściej myślę o tym, że nic nie schudłam dzięki tej diecie... A to trochę jednak dołuje:/ Pomimo wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.