![]() |
#4741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Cytat:
![]()
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
No tak każdy szuka kogoś ze swoich okolic ;-)
#4744 |
Raczkowanie
|
Ja też okolice dolnego śląska, więc Wrocław
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Przyczajenie
|
Hejka,
też zastanawiam sie nad operacja nosa. Jednak bardziej niż bólu obawiam się koncowego efektu że nie bd tak jak sie spodziewalam. Jak wyglada taka przed operacyjna konsultacja?? Czy sa jakies symulacje itp jak bd wygladac po zabiegu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
Ja już po kontroli ,dr powiedział ,że mam piękny kobiecy nosek...;-) Opuchlizny co dziwne już praktycznie na nim nie ma mimo ,iż jestem dopiero miesiąc po operacji;-), ale ze względu na takie małe zgrubienia kolejną kontrolę mam za miesiąc...;_)
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-12 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() DR na konsultacji dokładnie obejrzy Twój nos powie Ci co należy w nim zmienić , Ty możesz przedstawić swoją wizję noska ,np wykonać własną symulację ,wydrukować i zabrać ze sobą do wstępnej analizy ,dr będzie mógł zobaczyć i powiedzieć czy jest szansa na wykonanie "podobnego noska" bo w 100% identycznego raczej Ci nie zrobi ,nos to nie plastelina.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-12 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, mądrze piszesz
![]()
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę Ci napisać jak wyglądała moja konsultacja, po pierwsze cena, po drugie pytanie co chcę zmienić, po trzecie badania jakie masz zrobić przed operacją i termin operacji . Podobno jeśli termin jest zbyt szybki, to nie za dobrze świadczy bo doświadczenie nie za wielkie. Cała wizyta trwa jakieś 10-15 min. Następna to juz operacja lub wpłata zaliczki. Wypytaj o wszystkich mozliwych powikłaniach i jeśli nie wyjdzie, czy poprawka jest w tej cenie? Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Face fitness/ gimnastyka twarzy po operacji nosa
Jestem 2 miesiace po calkowitej korekcie nosa metoda otwarta, wiem ze na razie za wczesnie na gimnastyke twarzy, nos jest wrazliwy na dotyk i mimike twarzy ale jestem ciekawa kiedy po operacji face fitness jest bezpieczny? Czy pol roku od operacji wystarczy czy mogloby to zrujnowac efekty operacji?
Edytowane przez Milanna Czas edycji: 2013-01-13 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Przyczajenie
|
kasiulka12312 Czy mozesz napisać co lekarz powiedział Ci na konsultacji o zgrubieniach. Ja jestem prawie 4 tygodnie po operacji , która miałam w grudniu. Po zdjeciu gipsu nos był dużo mniejszy, nie miał garbka i byłam zadowolna. Teraz pojawiły mi się dwie kulki zgrubienia z jednej strony mała a z drugiej większa i pwooduje, że patrząc lekko pod katem nos znowu wudaje się garbaty. Opuchlizna schodzi i widać te wszystkei nierówności. Wiem, że cierpliwośc jest naszym sprzymierzeńcem ale trochę sie martwię....czy aby to nie zostanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich na forum jestem od dobrych kilku latPrawdopodobnie 11 lutego 2013 mam korekte noska u dr Skupina, z tym że jestem ze śląska i troszke czasu (8h pociagiem) zajmie mi podróż ![]() ![]() 7 lat sie zastanawiałam nad operacją. w końcu mam 2/3 pieniążków i od kogo pożyczyć pozostałą 1/3. Od paru lat śledzę wpisy o dr Skupinie i może 2 z setek przeczytanych opinii było nie fajne, cała reszta wychwalała, miejmy nadzieje że i ja będę do nich należała. ![]() A co do Pani z tym noskiem co tylko spiłować ma garbek podobno to masz bardzo ładny swój nosek, jest garbek ale jest kształtny kobiecy i fajny! Mając taki nic bym nie robiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Konto usunięte
|
dr Maciej Charaziński , operacje nosków.
Hej. Mam ogromną, ogromną prośbę, żebyście napisały/li każdą uwagę na temat doktora Charazińskiego.
Myślę o operacji noska i zastanawiam się, czy nie zrobić jej właśnie u niego. Na forach bardzo mało można się o nim dowiedzieć i zastanawia mnie to bardzo. Mogą odzywać się osoby, które robiły inne zabiegi u tego doktora, po prostu jestem ciekawa opinii na jego temat. Jeżeli ktoś ma zdjęcia po operacji, to byłabym bardzo wdzięczna za udostępnienie w załączniku, albo wysłanie mi na maila (freelyms@gmail.com). Bardzo mi tym pomożecie, ściskam cieplutko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zgodzę się z Tobą po pierwsze chirurg nie powinien pierwsze co to, mówić o jakichkolwiek pieniądzach ,ponieważ "konsultacja" nie jest 100% wyborem danego chirurga! Więc jeżeli pierwsze co usłyszysz o pieniądzach to podziękuj, pierwsze co to chirurg powinien naświetlić pacjentowi jak jego nos wygląda i jakich zmian potrzebuje ,następnie pacjent po usłyszeniu dr opinii, powinien naświetlić swoją wizję noska jak On to widzi, następny etap rozmowy powinien dotyczyć przeciwwskazań do tejże operacji i co najważniejsze o możliwych komplikacjach,które mogą wystąpić, kolejny etap badań ,dopiero wtedy gdy pacjent uzna ,że dr wyczerpująco udzielił mu informacji i zdecyduje się na tego dr wtedy "pacjent" powinien poruszyć temat pieniążków. Druga sprawa z którą się nie zgodzę dotyczy tego ,że im szybszy termin tym dr nie ma większej praktyki nic bardziej mylnego, mnie operował bardzo znany dr ,a na operację czekałam jedynie 3 tyg, więc myślenie im szybsza operacja tym należy uciekać to głupota, przecież chirurdzy nie przeprowadzają jedynie operacji plastycznych ,niektórzy z nich przeprowadzają operacje rekonstrukcyjne i operują w różnych placówkach dlatego ,niektórzy z nich mają tak odległe terminy konsultacji czy też operacji. Dodam ,ze chirurg nie przeprowadza jednej operacji w ciągu dnia. Moja konsultacja trwała nie 10, nie 15 minut ,a 35 minut jak nie dłużej...
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-14 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie do Malinki, czy idąc na operację czytałaś wpisy o nieudanych zabiegach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Konto usunięte
|
Hej.
![]() Mam garbaty nos z krzywą przegrodą. Może na siebie patrzy się bardziej krytycznie, ale wydaje mi się, że operacja mojego nosa będzie ciężka, boję się, że niewiele będzie się dało zrobić, albo, że nastąpią powikłania. Ale staram się o tym nie myśleć w ten sposób i dokonać właściwego wyboru lekarza. Założyłam dziś wątek z pytaniem o dr Charazińskiego, na razie nikt się nie odzywa, a ja jestem bardzo ciekawa opinii na jego temat i zastanawiam się nad operacją u niego. Bardzo bym chciała zoperować się u dr Skupina, ale doszłam do wniosku, że miałabym duże problemy z dojazdem do Poznania, ogólnie jeżdżeniem tam i tak myślę o tym wszystkim... Mam pytanie do kasiulka12312 , jak zrobić samemu taką symulację noska? Bardzo jestem ciekawa jaki by mi pasował.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasiulka12312;38646 782]Hej.
Nie zgodzę się z Tobą po pierwsze chirurg nie powinien pierwsze co to, mówić o jakichkolwiek pieniądzach ,ponieważ "konsultacja" nie jest 100% wyborem danego chirurga! Więc jeżeli pierwsze co usłyszysz o pieniądzach to podziękuj, pierwsze co to chirurg powinien naświetlić pacjentowi jak jego nos wygląda i jakich zmian potrzebuje ,następnie pacjent po usłyszeniu dr opinii, powinien naświetlić swoją wizję noska jak On to widzi, następny etap rozmowy powinien dotyczyć przeciwwskazań do tejże operacji i co najważniejsze o możliwych komplikacjach,które mogą wystąpić, kolejny etap badań ,dopiero wtedy gdy pacjent uzna ,że dr wyczerpująco udzielił mu informacji i zdecyduje się na tego dr wtedy "pacjent" powinien poruszyć temat pieniążków. Druga sprawa z którą się nie zgodzę dotyczy tego ,że im szybszy termin tym dr nie ma większej praktyki nic bardziej mylnego, mnie operował bardzo znany dr ,a na operację czekałam jedynie 3 tyg, więc myślenie im szybsza operacja tym należy uciekać to głupota, przecież chirurdzy nie przeprowadzają jedynie operacji plastycznych ,niektórzy z nich przeprowadzają operacje rekonstrukcyjne i operują w różnych placówkach dlatego ,niektórzy z nich mają tak odległe terminy konsultacji czy też operacji. Dodam ,ze chirurg nie przeprowadza jednej operacji na dzień. Moja konsultacja trwała nie 10, nie 15 minut ,a 35 jak nie dłużej...[/QUOTE Dla mnie cena była istotna i dlatego zapytałam na samym początku. Jeśli chodzi o komplikacje to niestety nie zostałam o nich poinformowana, choć pytałam i dlatego mam żal do lekarza. Cóż można dyskutować na temat wyglądu nosa i tak jak wyjdzie tak będzie musiało być. Można gdybać, a lekarz zrobi swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mojego doktorka pytałam w meilach na temat tych zgrubień bo one także jak u Ciebie wystąpiły po zdjęciu gipsu ,wysłałam dr zdjęcia gdzie one wystąpiły ,dr odpisał ,że tkanki się intensywniej goją dlatego też mogą występować takie zgrubienia. Ja po zdjęciu gipsu następną kontrolę miałam dość szybko bo po miesiącu... Dr dokładnie obejrzał mój nos ,stwierdził ,że przepisze mi maść ,którą muszę smarować te zgrubienia rano i wieczorem i za miesiąc kolejna kontrola. Jeżeli maść nie pomoże to użyje bardziej radykalnego środka czyli "zastrzyka ze sterydów" Ogólnie mnie uspokoił nie kazał się tym przejmować bo to jest do wyleczenia. Kiedy masz kochana kontrolę? Informowałaś o tym swojego dr? Ja swojego informuję o wszystkim co mi się działo z noskiem hehe nie ukrywam ,zę dni załamania też były i pisałam do dr ,że nos jest dużo większy i już mi się nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- [1=8e254de9151a85a57ec3766 571c2955999cfc961_668486a c7676a;38647061]Hej. ![]() Mam garbaty nos z krzywą przegrodą. Może na siebie patrzy się bardziej krytycznie, ale wydaje mi się, że operacja mojego nosa będzie ciężka, boję się, że niewiele będzie się dało zrobić, albo, że nastąpią powikłania. Ale staram się o tym nie myśleć w ten sposób i dokonać właściwego wyboru lekarza. Założyłam dziś wątek z pytaniem o dr Charazińskiego, na razie nikt się nie odzywa, a ja jestem bardzo ciekawa opinii na jego temat i zastanawiam się nad operacją u niego. Bardzo bym chciała zoperować się u dr Skupina, ale doszłam do wniosku, że miałabym duże problemy z dojazdem do Poznania, ogólnie jeżdżeniem tam i tak myślę o tym wszystkim... Mam pytanie do kasiulka12312 , jak zrobić samemu taką symulację noska? Bardzo jestem ciekawa jaki by mi pasował..[/QUOTE] Hej. Myślę ,że każdy nos po operacji wykonanej przez rzetelnego chirurga gwarantuje poprawę wizualną i zdrowotną noska. Najważniejsze to wybrać dobrego dr, i mieć pozytywne nastawienie, zdaję sobie sprawę ,że mogą wystąpić komplikacje ,ale jeśli będziesz mocno wierzyła ,że Twoja operacja będzie udana to przyciągniesz do siebie szczęście ,a nie złą energię jaką przyciąga się poprzez negatywne myślenie i rozmyślanie co tu może się nie udać. ![]() Co do symulacji ,podawałam wcześniej link do strony z symulatorem ogólnie jest to program do obróbki zdjęć. Jest bardzo prosty w obsłudze. Jeśli go ściągniesz to opiszę jak go użyć przy zmianie kształtu noska;-)
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-15 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rada na przyszłość pisz krótsze zdania, bo ciężko się czyta Twoje posty i nie strasz lekarza strasznymi fotkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Konto usunięte
|
Też mam takie podejście do pozytywnego myślenia i przyciągania dobrych rzeczy. Dzięki temu moje marzenie niedługo się spełni. Tyle czasu marzyłam o operacji, ale cały czas myślałam sobie, że pieniądze nazbieram za jakieś 10 lat i tylko się tym dołowałam. Aż nagle zmieniłam sposób myślenia, doszłam do wniosku, że muszę podjąć działanie i że na pewno wszystko się uda. No i dzięki temu w przeciągu kilku miesięcy planuję to zrobić i jest to możliwe!
![]() Jeśli chodzi o program, to jest Photo Editor? Bo pamiętam, że kiedyś wysyłałaś link i go ściągnęłam, ale nie wiedziałam za bardzo jak zrobić w nim taką symulację właśnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
[1=8e254de9151a85a57ec3766 571c2955999cfc961_668486a c7676a;38647964]Też mam takie podejście do pozytywnego myślenia i przyciągania dobrych rzeczy. Dzięki temu moje marzenie niedługo się spełni. Tyle czasu marzyłam o operacji, ale cały czas myślałam sobie, że pieniądze nazbieram za jakieś 10 lat i tylko się tym dołowałam. Aż nagle zmieniłam sposób myślenia, doszłam do wniosku, że muszę podjąć działanie i że na pewno wszystko się uda. No i dzięki temu w przeciągu kilku miesięcy planuję to zrobić i jest to możliwe!
![]() Jeśli chodzi o program, to jest Photo Editor? Bo pamiętam, że kiedyś wysyłałaś link i go ściągnęłam, ale nie wiedziałam za bardzo jak zrobić w nim taką symulację właśnie..[/QUOTE] Cieszę się;-) Ok.więc zaczynamy zabawę w mini chirurga;-) jeśli już zainstalowałaś ten program i masz go na pulpicie kliknij na niego , po lewej stronie będziesz miała wszystkie foldery , wybierz taki folder ,w którym posiadasz swoje zdjęcia , klikasz na wybrane zdjęcie ,które chcesz przerobić, następnie ukazuje Ci się ono na tym edytorze, u góry nad zdjęciem masz różne obrazki, klikasz na obrazek "Caricature" jak już załaduje Ci się zdjęcie ,po prawej str masz taki pasek z ustawieniem takiego kółeczka ,którym rozciągasz bądź robisz po prostu wgłębienia itd.tym kółkiem możesz ściąć garb itd. lekko myszką naciągasz na garb noska to kółeczko i trzymając prawy guzik myszy modelujesz nosek idąc myszą w dół wiadomo ,aby nos obniżyć;-) , musisz się trochę tym pobawić ja go opanowałam to perfekcji hehe ;-) Zdjęcie najlepiej jakby było albo z profilu bądź całej twarzy ,ale zdjęcie nie może być np.nosem ku dołowi bo wtedy bardzo trudno go zmniejszyć nie uszkadzając przy tym ust;_) ,zdjęcie najlepiej jakby było mniejszych rozmiarów wtedy szybciej się ładuje i szybciej program ogrania wszystko to co zmieniasz ,jednym słowem nie będzie si ę "mulił"
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-14 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Konto usunięte
|
Ojej, faktycznie, nieźle się tym można pobawić. Dziękuję kochana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Raczkowanie
|
[1=8e254de9151a85a57ec3766 571c2955999cfc961_668486a c7676a;38647964]Też mam takie podejście do pozytywnego myślenia i przyciągania dobrych rzeczy. Dzięki temu moje marzenie niedługo się spełni. Tyle czasu marzyłam o operacji, ale cały czas myślałam sobie, że pieniądze nazbieram za jakieś 10 lat i tylko się tym dołowałam. Aż nagle zmieniłam sposób myślenia, doszłam do wniosku, że muszę podjąć działanie i że na pewno wszystko się uda. No i dzięki temu w przeciągu kilku miesięcy planuję to zrobić i jest to możliwe!
![]() Jeśli chodzi o program, to jest Photo Editor? Bo pamiętam, że kiedyś wysyłałaś link i go ściągnęłam, ale nie wiedziałam za bardzo jak zrobić w nim taką symulację właśnie..[/QUOTE] fajnie jest spełniać swoje marzenia, tylo gorzej jak marzenia zamienią się w horror. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
brednie wypisujecie, życzę powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!!!Zdecydowalam sie na korektę noska...dzwonilam do kliniki dr Szczyt a ale najblizsza konsultacja we wrześniu...także zrezygnowalam ,czy którąś z Was robi la korektę u dr Bromy lub Charazinskiego w Warszawie...bo czytalam na ich temat i maja bdb opinie....Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4769 |
Konto usunięte
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Kejt, a ile zapłaciłać u dr Łątkowskiego?
I jaka była ingerencja w nosek, co miałaś robione? |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.