|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Polecam gołąbki, z mięsem mielonym z indyka gotowane na pomidorach w puszce, bardzo dobe i jakaś odmiana.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
19 kwiecień-78 kg, 14 sierpień-69 kg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
A masz przepis na nie?-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
A ja dziś znów mam czym się pochwalić, ponieważ moja waga pokazała największy, jak dotąd, spadek aż o 0,6 kg. A oznacza to, że schudłam już 2,7 kg
![]() ![]() Jutro zaczynam fazę P+W i całe szczęście bo wyjeżdżam na tydzień do rodziców i mam wieeelką nadzieję, że dam radę. Kolejny tydzień natomiast to wielka niewiadoma ![]() ![]() No, i wobec tego żegnam się z Wami na dwa tygodnie ![]() Życzę wszystkim wytrwałości i dużych spadków (wagi oczywiście) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny po urlopie nad polskim morzem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Rozeznanie
|
Njgorsze jest to
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Dołączam do Was .. myślę ze tak mi bedzie łatwiej zrzucić moje kilogramy ![]() Jestem na 3 dniu I etapu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Witam--ja dzis zaczynam same proteiny-po 5 dniach p+w spadek 1.7kg---swietnie---a moje uda takie szczuplutkie ze zaraz bede szperac w szafie w poszukiwaniu mojej ulubionej spodniczki do pol uda---ale jestem szczesliwa
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Witam.Tess super Ci idzie,a i ja nie narzekam
![]() Dziś ostatni dzień p\w i właśnie sobie zjadłam placki z otrębami a na to położyłam rzodkiewkę,czułam się jakbym jadła grahamek z warzywami ![]() Betii a jak u Ciebie. BogaczKo tyle się trzymałaś twardo bez efektów,a teraz proszę waga leci w dół -gratuluję ![]() Miłego dnia.Pewnie pustki tu dzisiaj będą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj wieczorkiem grilluje z rodzinką
juz przyszykowałam udko w ziołach prowansalskich a do tego michaaaaa pomidorków z przyprawami i jogurtem 0% ale bedzie mniamuśnie pozdrawiam wszystkie dukanki trzymajmy się! damy radę ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Jasne,że nam się uda
![]() Fatamorgana dobrze wymyśliłaś z udkiem i pomidorkami,smacznego ![]() U mnie się piecze w rękawie kurczaczek ,pachnie w całej chałupie już nie mogę się doczekać do tego będzie zielona fasolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Raczkowanie
|
Witam,
Tak czytam i czytam i coraz bardziej sie motywuje ![]() Bede starala sie w miare na bierzaco opisywac moje postepy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
wlasnie o to w tej diecie chodzi-ze nie musimy sie wyrzekac wszystkiego mniamusnego--tylko tez pozemy sobie fajne rzeczy zjesc----dietka jest super i super beda nasze rezultaty po niej
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Przyczajenie
|
Witam, od niedawna interesuję się dietą proteinową i czytam na forach opinie na jej temat. Startuję w poniedziałek i mam nadzieję, że z pozytywnym skutkiem! Pozdrawiam wszystkie forumowiczki, B
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Co powiecie na to: waga pokazala kilogram wiecej niz tydzien temu a centymetr w sumie 10cm mniej od ostatniej soboty?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Przyczajenie
|
Wiolqn, czy mogę cię prosić o przesłanie przepisów Fazy I? Startuję od poniedziałku i nie chcę zaliczyć tzw. wtopy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Wiolqn no 10 cm to szczęka opada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
BAN stały
|
a ja ma pytanko czy w I fazie można jeść parówki drobiowe/cielęce, kabanosy drobiowe i śledzia takiego w occie?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej dziewczyny pisały,że parówek i kabanosów nie wolno.Co do śledzi w occie to nie wiem ale jak ogórków w occie nie można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Raczkowanie
|
No i zaczelam dzis faze I
![]() ![]() Dzis na sniadanie mialam jajecznice z 3 bialek i 1 jednego zoltka. Do tego pare palsterkow szynki z indyka plus kawa. Ciekawa jestem jak szybko bede glodan i bede mysala o tym co tu by przekasic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Wizażanki na diecie
![]() Mam nadzieję że to co poniżej napiszę mocno Was podbuduje, ponieważ ja na tej diecie jestem od 6 kwietnia i na dzień dzisiejszy schudłam 19 kilo. Fakt że moja nadwaga.. tfu! otyłość! była bardzo znaczna: 73 kg przy wzroscie 159cm. Same przyznacie że mało tego nie było ![]() Dziś powoli zbliżam sie do fazy stabilizacyjnej i odliczam dni to pierwszej uczty od 5 miesięcy ![]() Co do diety: polecam zakupić książkę dr Dukana: "Nie potrafię schudnąć". Nie chodzi tu tylko o przepisy i opisy faz, ale również o wsparcie psychiczne dr Dukana, który zna doskonale psychikę ludzi z nadwagą czy otyłością. Kilka razy miałam spadek formy i wtedy czytałam i wracałam do równowagi. Zaraziłam tą dietą 2 osoby - moja fryzjerka schudła juz 10 kilo, a moja kuzynka zaczęła swoje doświadczenie 2 tygodnie temu i zrzuciła ok. 3 kilo. Co moge Wam polecić do jadłospisu. Przede wszystkim kefiry - zwłaszcza z Kościana ![]() Jeśli chodzi o ryby - jadłam nawet te smażone w panierce, tyle że panierkę zdejmowałam i ręczniczkiem papierowym odciskałam tłuszcz. Tak też można ![]() Wędliny - polecam z Biedronki i Lidla. Są tanie i mają niską zawartość tłuszczu. Polecam też rybki zapiekane w zalewie octowej - skóra z panierką sama schodzi a tym naprawde można sie najeść ![]() Cóż.. parokrotnie "udało" mi się zgrzeszyć... piłam winko wieczorem, albo skubnęłam coś słodkiego (niestety jestem uzależniona od słodyczy ![]() Dziś noszę rozmiar 38 góra (bo mam biust) a spodnie 36. Przed dietą nosiłam 46 góra i 40 dół... To oznacza wymianę całkowicie garderoby - jak sie domyslacie, super sprawa tylko portfel ciężko zipie hi hi! Gdybyście miały pytania o dietę i jakieś produkyy to piszcie bez obaw. Pozdrawiam i życzę powodzenia! A! jeszcze coś. Ważne jest by ustaliś sobie dolny pułap wagowy który chce się osiągnąć. Niedobrze jest mówić : a zobaczę jak bedę wązyć tyle i tyle... To nie jest dobra droga... bo moze prowadzić do zaburzeń psychicznych takich jak anoreksja... Ciągle bedzie Wam sie wydawać że jeszcze trochę.... Dieta ta mocno osłabia organizm - w końcu sam sie trawi ![]() Przemyślcie wiec sobie - i zapiszcie na kartce jaką wagę chcecie osiągnąć. I potem ani grama wiecej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do ćwiczeń - to jak na razie nie ćwiczyłam. Zgodnie z radą dr Dukana, który nie zabraniał sportu ale też nie zalecał. Ta dieta to duże obciążenie dla organizmu - czasami możesz czuć się słaba jakby bez sił kompletnie. Na szczęście skóra nie wygląda tak źle po schudnięciu, nie zwisa i nie ma jakichś masakrycznych fałdek ![]() ![]() Trzeba pamiętać że białko jest budulcem skóry włosów i paznokci. Gdy w diecie są praktycznie same białka to zbawiennie wpływa to na naszą skórę, która staje elastyczna i jędrna... Ćwiczenia i basen zacznę w diecie stabilizacyjnej, bedę miała uczty i inne dodatki wiec trochę ruchu się przyda ![]() Co do ryb w occie.. no cóż, patrzę na to tak - skoro ryba dozwolona jest w każdej postaci, a w dni samego białka można dojadać korniszkonki (które de facto są z octu) to dlaczego nie ryba z octu?? Powtarzam - panierkę zeskrobuję razem ze skórą - pięknie odchodzi,... Ze smażoną rybką w panierce, moze być tłuszczyk, dlatego zbyt często tego nie jadłam ![]() Przepisy na jedzonko ciężko mi podać, bo każdy lubi co innego, ale moze podam co jadam w dni białkowe w ciągu dnia. śniadanie - chudy twaróg rozrobiony z mlekiem, do tego parę plastrów wędliny i jajko jak miałam ochotę... drugie śniadanie - jak byłam głodna - jogurt naturalny albo kefir Kościania obiad: kurczak gotowany, albo z rożna, albo z folii, albo wołowina gotowana z musztardą, albo makrela wędzona, albo ryba w occie... do tego kefir i ogórek konserwowy / w dni z warzywami robiłam sobie do tego sałatkę kolacja - twarożek light, albo jogurt naturalny W dni z warzywami uwielbiałam sałatki: -> pomidor + ogórek, sól pieprz - zalane kefirem (mniam) -> sała lodowa, ogórek zielony starty na oczkach, paluszki krabowe rozmrożone i pokrojone w paseczki, i to wszystko zalane sosem jogurtowym z koperkiem, sól i pieprz czasem zamiast paluszków krab. dawąłam szynkę, albo jajko gotowane, albo kawałki kurczaka z rożna na zimno, jak został z poprzedniego dnia Z sałaty lodowej mozna robić mnóstwo sałatek dodając dowolnie warzywa (tylko te wskazane) i zalewając sosem koperkowym - jesli ktoś lubi ![]() Jeszcze jedna ważna rzecz: któs tu na forum pisał, że zaczął dietę i zjadł coś tam i potem chodził głodny. Kochane! w tej diecie jest ważna zasada: nie wolno dopuścić do uczucia głodu!! to nie jest dieta głodówkowa! Kiedy jesteś głodna jedz ile chcesz i kiedy chcesz... pod warunkiem że są to produkty z tzw. listy. Potrafiłam jeść o 22-ej bo poczułam głód, wiec nie martwcie się gdy tak późno zachce wam sie jeść... Pamietajcie też żeby mieć w lodówce produkty z listy, żeby w momencie uczucia głodu, sięgnąć po jogurt czy kefir albo kawałek szynki o niskiej zawartości tłuszczu. Kiełbasa i kabanosy są zabronione! Starajcie sie kupować wędliny w opakowaniach - na nich jest podana wartość tłuszczu. Jesli na opakowaniu będzie napisane 3g tłuszczu w 100g tzn że to są 3% i bez problemu mozna zjeść. Nawet całe opakowanie ![]() Nie martwcie się ilością i częstotliwością... Pamiętajacie też o wodzie - gazowanej lub niegazowanej. Minimum 1,5 litra na dzień... Często będziecie chodzić do toalety, ale za to organizm nie będzie zatrzymywał wody w komórkach. Poza tym trzeba pamiętać że białko zakwasza organizm, wiec ta woda musi być bezwzględnie wypijana - koniec kropka ![]() Dieta nie jest masakryczna, można spokojnie wytrzymać - dałam radę 5 miesięcy i nie czułam się okropnie źle że np nie jem pizzy... Przede wszystkim wytrzymałam bo widziałam efekty... spodnie coraz luźniejsze, achy ochy w pracy gdy mnie ludzie widzieli ![]() W dni białkowe mozna ważyć sie codziennie... zawsze parę gramów mniej, w dni warzywno białkowe już niekoniecznie. Warzywa powodują że sie tak szybko nie leci z wagą... więc warto sobie odpuścić ważenie na te parę dni.... Do wszystkich słodkouzależnionych /takich jak ja/ Na to jest sposób - Coca Cola Light/ Zera albo Pepsi Max i Pepsi Light... Zbawienne napoje! Do tego lód i cytrynka i zapomina sie o tym że nie można zjeść lodów czekoladowych ![]() No to tyle - jak coś mi się przypomni to znów zabiorę głos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
I minal mi 1 dzien, ciezko bylo, bo caly czas mialam ochote na cos czego mi nie wolno. Juz mysle co jutro zrobie na caly dzien jedzenia by nie myslec co by zjesc innego
![]() Ale jak czytam kolzeanke kredke to nie moge sie doczekac moich efektow ![]() Kredka mam pytanie, jaka taktyke stosowalas w II fazie?? Bo ja nadal niewiem jaka wybrac! |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie dziewczynki
![]() Zdesperowana swoją wagą, ale też zadziwiona efektami diety dukana jakie wystąpiły mojej cioci, chce sie do Was przyłączyć i od jutra startuje z I FAZĄ ![]() musze przyznac, ze troche sie boje że nie dam rady, ale trzeba sie nastawic pozytywnie i wierzyć, że sie uda ![]() Ostatnio moja waga miała niezłe skoki. na początku czerwca ważyłam jakieś 65kg , przy wzroście 164 cm. Zaczęłąm praktycznie sie głodzic, dostarczałam organizmowi jakieś 700kcal na dobe, do końca czerwa zleciałam z wagą do 59kg. No ale niestety smak wakacji wdał sie we znaki. Znów sobie popósciłam, zaczęłam jeść wiecej, a co najgorsze to przeważnie słodycze. i tym sposobem już mam 62 kg. No ale basta ! więcej nie może być ! :P Mój cel to 55kg. Proszę Was o wsparcie bo jestem strasznym łasuchem i na słodkie to mnie aż trzęsie. Mam nadzieje, że to iz dołączyłam do tego forum bardziej mnie zmotywuje i zdyscyplinuje ![]() a teraz własnie zastanawiam sie nad moim jutrzejszym jadłospisem?! Może jajecznica, albo omlet z szyneczką?! MNAIM! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
Ja dzis zaczelam wiec jestesmy na tym samym etapie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Raczkowanie
|
Kredko Twój post jest naprawdę motywujący
![]() ![]() dziś jestem 3 dziań 2 fazy na samych proteinkach (5na 5)jem naprawdę sporo rano był serek wiejski .potem morszczuk jakieś 350gram pieczony w piekarniku w foli (skropiony cytrynką , pieprz sól i trochę pietruszki ) po południu 140gram wędliny szynka z indyka i jeszcze jogurt naturalny1 % do którego dodaję czasami trochę startej laski wanilii i słodzik , mniam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.