|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Dziekuje Wam pieknie za wskazowki, poszperam w internecie i moze uda mi się cos zdobyc z tych firm, a zaraz biore się za ogladanie filmików
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
BAN stały
|
Dziewczyny a moze znacie jakis dobry podklad z przyjaznym skladem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
Potrzebuje porady...jestem w trakcie poszukiwania mojego idealnego podkladu...prubowalam juz wiele i ten ktory najbardziej mi odpowiadal to No7 Mineral Powder Foundation, byl za okolo £14 z tym ze nie 'trzymal' sie na mojej buzi za dlugo, nie wystarczajaco duzo zakrywal (mam mnostwo brzebarwien i blizn po tradzikowych) i juz nawet go nie produkuja w moim kolorze
![]() Moglby mi ktos polecic podklad najlepiej 'pudrowy' mam cere mieszana. Chcialabym zeby mial niesamowite krycie, zostal na twarzy na caly dzien, niewazne czy bedzie kosztowal 300zl czy 10zl...potrzebuje jakiegos cudu ![]() Bede go uzywac z primerem bareminerals i 'mgielka' skindinavia (juz je zamowilam) |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Blessed be the fruit
|
Z pudrowych to znam MACa Studio Fix i Illamasqua Powder Foundation..
#4745 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Moze ktoras z was uyzwala tego podkladu z przyjaznym dla skory skladem ?---> LAVERA TREND SENSITIV NATURAL FOUNDATION ? Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-02-27 o 19:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Patrysia92;39491564]Potrzebuje porady...jestem w trakcie poszukiwania mojego idealnego podkladu...prubowalam juz wiele i ten ktory najbardziej mi odpowiadal to No7 Mineral Powder Foundation, byl za okolo £14 z tym ze nie 'trzymal' sie na mojej buzi za dlugo, nie wystarczajaco duzo zakrywal (mam mnostwo brzebarwien i blizn po tradzikowych) i juz nawet go nie produkuja w moim kolorze
![]() Moglby mi ktos polecic podklad najlepiej 'pudrowy' mam cere mieszana. Chcialabym zeby mial niesamowite krycie, zostal na twarzy na caly dzien, niewazne czy bedzie kosztowal 300zl czy 10zl...potrzebuje jakiegos cudu ![]() Jak dla mnie wypisz wymaluj Estee Lauder Stay in Place Double Makeup - opisalam go na blogu |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie dzisiaj zakupilam sobie podklad naturalny o PRZYJAZNYM SKLADZIE dla skory,dla oczu jest to kompakt firmy Logona ktory ma krycie od sredniego do mocnego ![]() ale niestety nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() Jego sklad:Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Lauroyl Lysine, Silica, Oryza Sativa (Rice) Germ Powder*, Canola Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Hydrogenated Rapeseed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Argania Spinosa Kernel Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tricaprylin, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Lysolecithin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Tocopherol, Dipotassium Glycyrrhizate, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Water (Aqua), Ascorbyl Palmitate, Alcohol*, Hydrogenated Lecithin, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499), Tin Oxide (CI 77861), Bismuth Oxychloride (CI 77163)] Dostepny w odcieniach:01 beige i 02 caramel Nawet znana makijazytka poleca podklad LAVERA TREND SENSITIV LIQUID FOUNDATION tu----> http://www.youtube.com/watch?v=7y_y0EYru4I Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-02-27 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S. Mam cerę tłustą. Też bardzo długo szukałam podkładu, który utrzymałby się długo na twarzy a przede wszystkim ją matowił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o porade, szukam ciemnego podkladu, lekkro kryjacego. cena tez zeby nie zwalala z nog, raczej w rosadnej kategorii cenowej. czasami uzywam podkladu AA roswietlajacego czekolada ale chcialabym cos co bardziej naturalnie wyglada, ten podklad AA to sprawdza sie jedynie w okresie wiossenno-letnim, jesieniom i zimą kiepsko wyglada. Pomozecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.kryolancitywarszawa.com.p...uct-flyer.html Co do mineralnego pudru - zamówiłam z uwagi na dobre opinie w internecie ANNABELLE MINERALS |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
BAN stały
|
to moze opcja taka zeby nie szkodzic skorze:
KAMUFLAZ Kryolan lub jaki inny dobrze kryjacy korektor na miejca problematyczne + podklad z przyjaznym skladem dla skory LAVERA TREND SENSITIV LIQUID FOUNDATION ![]() -a na samym poczatku nalozyc krem BEPANTHEN ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z moją przedmówczynią - dla skóry z problemami ważne jest krycie. To zapewnia mi kamuflaż. Co do pudru/podkładu rozglądam się teraz w produktach nieobciążających dodatkowo skóry. Kamuflaż jest dość ciężki także mineralny puder/podkład jest mile widziany. Przetestuję Annabelle Minerals. Napiszę jakie będą efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
BAN stały
|
Dot.: Re: Podkład, fluid, puder.. itd.
Jakie podkłady sprawdziły się Wam najlepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Podkład, fluid, puder.. itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
BAN stały
|
Dziewczyn a moze mozecie polecic jakis dobry podklad w kompakcie dla cery wrazliwej mieszanej ?
-ale zeby szybko nie znikal ze skory -zeby nie szkodzil nie podraznial wrazliwej skory -zeby nie byl za tlusty ,ani zbyt suchy -zeby nie dusil skory -zeby w miare ladnie naturalnie miekko wygladal na skorze ![]() -zeby sie nie wazyl ma skorze Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-03-01 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4759 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze tutaj wzmianka od produecnta na temat tego podkladu: „Płynny make-up z ekologicznymi liposomami kwiatowymi stworzony specjalnie, aby sprawić, że nasza skóra jest gładka i delikatna. Pozostawia skórę zdrową i odżywioną. Korzystnie działające na nią ekologiczne oleje, takie jak olej arganowy i ekologiczne masło kwiatowe zawierają niezbędne kwasy tłuszczowe i w ten sposób chronią skórę, pozostawiając ją nawilżoną. Podkład wzbogacony jest o witaminy A, C i E co działa daje efekt maksymalnego odżywienia skóry. Odpowiedni dla wszystkich rodzajów skóry. Dermatologicznie i oftalmologicznie przetestowany, odpowiedni dla osób noszących szkła kontaktowe. Kolory: porcelanowy beż 01, kość słoniowa 02, miodowy beż 03 i migdałowy beż 04 Średnio kryjący Składniki: wodno-alkoholowy wyciąg z korzenia lukrecji (Bio-Alkohol)*, oliwa z oliwek*, czynnik biologiczny z oleju kokosowego, olej z octu*, olej z jojoby*, alkohol tłuszczowy, krzem mineralny, gliceryna roślinna, estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, faktor nawilżający na bazie cukru, bio-masło kwiatowe, lecytyna, ksantan, celuloza, olej kokosowy, algi, olej agranowy*, olej z lnicznika, olej z rokitnika zwyczajnego*, sterole roślinne, witamina E, ekstrakt z Cova Btrox, bio-liposomy kwiatowe, olej słonecznikowy,witamina C, mieszanka olejów eterycznych, [+/- tlenek tytanu, tlenek żelaza] * składniki pochodzące z upraw ekologicznych” SYPKI PUDER MINERALNY LAVERA LAVERA MINERAL LOOSE PUDER -jest tu puder sypki transparentny BEZ TALKU tutaj sklad : Składniki: mika, puder z ryżu*, krzemian magnezu, tlenek cynku, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, gliceryna roślinna, krzem mineralny, tlenochlorek bizmutowy, tlenek żelaza, roślinny kwas stearynowy, tlenek aluminium, olej arganowy*, olej z rokitnika zwyczajnego *, witamina E, , bio-masło kwiatowe, olej z lnicznika, bio-liposomy roślinne, olej słonecznikowy, ekstrakt z korzenia lukrecji, witamina C, tlenek srebra, mieszanka olejków eterycznych * składniki pochodzące z upraw ekologicznych” dopiero go zamowilam !! ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-03-01 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy krok,najważniejszy to dokładne oczyszczanie. Możesz stosowac micel,plus później przemyc twarz np.żelem babydream,albo mydłem aleppo. Wprowadź delikatny krem łagodzący (polecam alterrę dla wrażliwców) Jeśli nie wystarczy Ci takie nawilżenie - dodaj na dłoni kilka kropli olejku,fajnie sprawdzi się kocanka,łagodzi zmiany,redukuje blizny i uspokaja skórę. Na dobrze wypielęgnowanej buzi większość podkładów się sprawdza.
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
pozostałam niezauważona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Blessed be the fruit
|
Przecież ciemnych podkładów jest dużo
![]()
#4763 |
Zakorzenienie
|
Warszawa:
któraś ma chęć kupić ze mną na spółkę puder ben nye banana? pełne opakowanie 85 g kosztuje na allegro 96 zł + 9 zł przesyłka http://allegro.pl/ben-nye-luxury-pow...066653244.html Któraś chętna? ![]()
#4764 |
Rozeznanie
|
Używam minerałów, natomiast poszukuję mocno kryjącego podkładu dla cery mieszanej baaardzo jasnej (z tego powodu polski odpowiednik Revlona CS odpada [chodzi o podkład Pierre Rene]) - 150 Buff w Revlonie mniej więcej mi odpowiada. Potrzebuję takowego na wyjścia wieczorne/sesje zdjęciowe, który nie zapycha, nie zważy się na twarzy, nie musi matowić. I by długo siedział na buzi
![]()
#4765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Poważnie? Kupowałam go w ubiegłym roku jakoś w maju. Kiedy go wycofali? A ja już się cieszyłam że znalazłam super rozwiązanie na lato,nie lubię minerałów ,a ten miał ładny skład,makijaż wykonuje się nim naprawdę ekspresowo. Na zimę za lekki,ale w cieplejsze dni super. Na szczęście jeszcze mi go trochę zostało.
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Ja też moge prosić o poradę? Otóż znalazłam swój idealny podkład, Rimmel Match Perfection nr 100 w słoiczku. Wyglądał idealnie ale teraz mi się kończy a w drogeriach nie moge znaleźć tego koloru, wszyscy sprzedawcy mówią mi że od bardzo dawna nie dostawali tego koloru wraz z dostawami. Jaki możecie polecić mi podkład podobny właściwościami do tego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4770 | |
BAN stały
|
Cytat:
Shiseido, Pureness, Matifying Compact Oil-Free Foundation (Podkład w kompakcie do cery mieszanej i tłustej)<---- a moze ten lepiej sie sprawdzi - ![]() nie wiem ktory bedzie lepszy: zalezy mi na tym : -zeby dlugo trzymal sie skory (mam skore mieszana-tlusta,wrazliwa) -zeby nie topil sie na skorze,nie dusil skory -zeby dosyc naturalnie wygladal,ale troche kryl I BARDZO WAZNE ZEBY DAWAL WYKONCZENIE MIEKKIEJ SKORY DELIKATNEJ -zeby nie byl za suchy ,ani za tlusty Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-03-03 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.