|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli wchodziłaś od Kuźnic, a schodziłaś do Palenicy? |
||
|
|
|
#4742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kropcia, to może Ty po prostu idź na Karb, nie będziesz żałować, a klimat tam wysokogórski
|
||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat w sierpniu to urlop odpada jak się dowiedziałam w zeszłym tygodniu, więc to jest absolutnie nierealne
|
#4744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie
|
||
|
|
|
#4745 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to raz raz... Szykuj się, rysuj trasę i jazda. Spotkamy się na szlaku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Dylemat mam coraz większy. Za dużo bym chciała na jeden dzień. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ludzie czasem nie mają pojecia jak w ogóle isc po łancuchach.. np. czepiaja sie odcinka z druga osoba, a na jednym odcinku łancucha powinna się trzymac tylko 1 osoba.. też je lubisz widzę ![]() Dokładnie Karb super i sie nie przeforsuje raczej ta wyprawą ![]() Cytat:
o własnie ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
A to ja wiem.. ale to za mało ![]() Wiem, choć ja tamtędy schodziłam przed Tobą i schody podbite drewnem były dopiero w trakcie robienia wszedzie walały sie kłody i piach i niezła rozpierducha tam była![]() Ano własnei i tu jest kłopocik
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Ano kłopocik.
![]() Na razie został Karb i Szpiglas. Pogadam z małżem co on na to. Choć w zasadzie to nie powinnam jechać nigdzie... Zmieniły nam się założenia pomacierzyńskie i mam zgryza teraz. Pracowo - finansowego. I już tez się boję jesieni... |
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Ci sie pozmieniało..? Co się stanęło..?
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja dobrze dumam, że jakby pogoda nie dopisała za bardzo to lepiej iść na Karb?
Ech... ten warsztat zasrany... :/ Ciągle ktoś coś chce, ciągle tam auta stoją. I mój chłop stwierdził, że dobrze się zapowiada i on nie może z małym zostać co drugi dzień w domu, gdy ja do pracy pójdę... A moja mama co dzień nie da rady. Tzn. nie da... Problem jest w tym, że ona musi do mnie dojechać. I to nie jest tak, że od 7 do 15 miałaby zajęte, tylko u mnie być musi 6:30, co daje jej pobudkę o 5 i autobus 5:30 do mnie... Nie wyjdzie też ode mnie o 15ej, bo ja wtedy z pracy wychodzę, wrócę 15:30, a gdzie zakupy? Zakładając, że żadnych nie zrobię mama wyjdzie ode mnie przed 16tą, czyli po 17ej będzie w domu... 1,5 etatu jakby miała. Trochę dużo jak na emerytkę wg mnie. Wychodzi na to, że ja muszę zmniejszyć etat... co przy kredytach naszych daje efekt taki, że się zastanawiam: strzelić sobie w łeb czy skoczyć z okna? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-20 o 11:53 |
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dramatyzuj Ciotka, nie dramatyzuj, będzie dobrze, tylko spokojnie
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuźwa to lekka tragedia.. trzeb ato przemysleć od każdej strony i cos postanowic.. twoja pensja jest pewna jak rozumiem.. pytanie - czy mogłabyś ten etat w ogóle zmniejszyć? no nie jest wesoło.. Rozumiem, że z tym żłobkiem to tak jak mi mówiłaś, nie am szans tak?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dramatyzowania... Na półetacie moim mamy we 3 jeśli nie będzie premii u mnie od obrotu (a nigdy nie wiadomo czy będzie) 300zł na miesiąc na życie. Myślisz, że martwię się na wyrost? |
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, a mama naprawdę nie da rady wytrzymać z dzieckiem tyle czasu? Bo krojenie do pół etatu to rzeczywiście dramatyczna sytuacja...
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem czy mogę, tzn. wg przepisów owszem i nie mogą mi odmówić, ale nie tak się z nimi umawiałam. :/ Żłobek nie wchodzi w grę, na wrzesień nie ma miejsc. Poza tym to tzw. leżące dziecko, a dla takich jest 8 miejsc w największym żłobku w naszym mieście. Wystarczy przeliczyć jaka szansa na miejsce... Poza tym nie miałabym serca takiego malucha do żłobka oddać... leżałby i płakał tak jak pozostała siódemka, bo jedna babka na tę grupę jest. Nikt się tam nie będzie przejmował czy on już siada, czy gada, ani co zrobić żeby o to zadbać... Dwie pozostałe opiekunki zajmują się dziećmi chodzącymi... Ogólnie porażka.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Ona w ogóle nie powinna się nim zajmować, bo niestety będzie wymagał noszenia. Mnie kręgosłup boli i w karku piecze, to co dopiero ją. Wiem jak to jest z dzieckiem cały dzień. Czasem łatwiej ziemniaki kopać.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-20 o 12:14 |
||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, rozumiem, musisz wziąć na mnie poprawkę - ja z dziećmi nie miałam i nie mam doświadczenia aż do tego stopnia, że słabo sobie w ogóle wyobrażam zajmowanie się takim maluchem
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem.. przerabane.. Cytat:
Oj przynaje rację Jak sie zajmowałam w zeszłym roku dzieciakmi siostry męza to jak były wykopki to poszłam kopac na pole bo walałam iśc niż i miec dzień przerwy od dzieciaków
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Musiałam troszkę popracować
![]() Jeszcze mam stertę papirusów, za które tak ciężko się wziąć. A jeszcze nasze rozmowy o Tatrach sprawiły, że chętnie bym się spakowała i ruszyła na szlaki ![]() Kropka - mam nadzieję, że znajdziecie jakieś wyjście z tej sytuacji, nie jakieś najlepsze wyjście |
|
|
|
#4758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sobie słabo wyobrażam... On będzie miał 6 miesięcy w listopadzie, kiedy to się pannie staż kończy i ja muszę do pracy wracać. Będzie siedział, będzie próbował się przemieszczać na różne sposoby... A to żywe dziecko, więc będzie ciekawie. ![]() Cytat:
Cytat:
Już nie tak długo... A Ty też na 2 tyg. w górki?Ja też. |
|||
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwszy tydzień urlopu spędzimy nad jeziorem, mam nadzieję. Jeszcze nie rozmawialiśmy w właścicielem działki, ale myślę, że nie będzie problemu Zwykle nie ma Zresztą nawet teraz mamy klucze i możemy wpadać kiedy chcemy ![]() Potem na 8 dni w górki Uciekam do domciu. Miłego popołudnia
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko uderzasz na te Granaty? Bo ja sie napaliłam i chyba będę próbowała Tym bardziej, że i tak miałam chęc tam wejść i popatrzec na Orlą a więc moze zamiast patrzeć wejdę i przejdę kawałek
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
01.09. do pracy... Spodobały mi się te Granaty, może spróbuję Muszę wziąć przewodnik Nyki, mapę i poczytać popatrzeć, pomyśleć i zaplanować wycieczki. Pewnie dopiero będę mogła to zrobić na urlopie nad jeziorem. Będzie czas na planowanie. Uroki mieszkania na Mazurach (jeśli chodzi o wodę, chociaż góreczki też by się znalazły, no dobra niech będzie pagórki )Fajnie, jak pani dyrektor jest na urlopie i można pobuszować od rana (i nie zagląda co tam robisz ).Dzień dobry
|
|
|
|
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja na pewno będe próbowała bardzo mi sie podoba no i przynajmniej zobacze kawałek ten słynnej Orlej![]() Cytat:
Edytowane przez kulbit Czas edycji: 2010-07-21 o 08:30 |
||
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
Korzystam ze swobody, oj korzystam
![]() Szkoda tylko, że stos papierów rośnie, zamiast maleć ![]() Właśnie oglądam mapę Tatr, śledzę szlak, którym szła Bemolka. Mam chęć, oj mam ![]() Ciekawe, jak ten szlak Orlej od Krzyżnego do Skrajnego Granata, idę zapytać na górskim, czy ktoś już szedł. |
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, pagórki masz na pewno. Na Mazurach bym mieszkać nie chciała, komary by mnie zjadły. Ale fajnie by było mieszkać tak, żeby myk i być na Mazurach, nad morzem i w górkach. Chciałaby dusza do raju. _____ Kobity, wiecie że nasze Urzędy to już czasem prawie na światowym poziomie są? Właśnie się dowiedziałam, że nie trzeba meldować urodzonego dziecka, USC w mieście gdzie się rodzi, przy zgłoszeniu urodzenia wydaje akt urodzenia, a potem sam zgłasza do USC właściwego ze względu na miejsce zameldowania matki ten fakt, po czym USC matki melduje dziecko sam od siebie pod jej adresem. No zaskoczyli mnie...
|
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ja jak tak patrzę na ten szlak od Świnicy do Przełęczy Krzyżne to się zastanawiam czy jak go na kawałki pociacham o mi życia starczy, żeby cały zaliczyć.
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście wczesniej wyjde z Kuźnic i dotrę do Murowańca ![]() musisz wyjechac na dłużej niz 1 dzien wtedy zrobiłabys cała masę szlakówMoże jak gówniarek troche podrośnie..
|
|
|
#4769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W mieście nie ma komarów, nad jeziorem są, ale nie przez całe lato. Jak się użyje offa to można siedzieć przy ognisku wieczorami ![]() Oj chciałaby dusza do raju, chciałaby ![]() Wiedziałam o tym, ze nie trzeba meldować dziecka ![]() no właśnie ![]() Cytat:
niezły hard core (czy jak to sie pisze)
|
||
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się ta traska. No tak, to na pewno, inaczej nie da rady. ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Kobitki, który kawałek zrobiłyście z tego hardcoru od Świnki do Przełęczy Krzyżne?? W radio właśnie mówią, że Zakopane rozkopane.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Bedzie Beata, Sylwia i ja

Trochę dużo jak na emerytkę wg mnie.