|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
|
|
|
|
#4742 |
|
Przyczajenie
|
Witam
mam takie pytanie.. staramy sie z chłopakiem o bejbika, kochalismy sie w każdy dzień płodny i zawsze kończył we mnie. Potem miałam objawy jak przed miesiączką, tzn obolałe piersi, ból jajników ( choć bolały bardziej niż zwykle ), lecz ok 3 dni przed spodziewana miesiączką wszytko ustąpiło. Dziś własnie jest dzień spodziewanej miesiączki, rano zrobiłam test, który wyszedł negatywny A miesiączka się jeszcze nie pojawiła, i nawet nie widać alby miała sie pojawić. Czy test mógł się pomylić? bo słyszałam, że najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki.Jeśli tak, to kiedy mam zrobić następny test? Z góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem w dniu spodziewanej @ wychodzą negatywne testy, nawet jak piszą,że lepiej wykonać w dniu planowanej. Ja jak robiłam test w dniu @ też mi nie wyszedł pozytywny.
|
|
|
#4744 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za tak szybką odpowiedz
tak się już nastawiłam że będą te 2 krechy a tu nic ! Mam nadzieje, że nie zaskoczy mnie okres, i będę mogła powtórzyć test noo i że będzie pozytywny ![]() ![]() ![]() pozdrawiam cieplutko ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- No i gratuluję że Tobie Się udało !! ![]() ![]() tylko pozazdrościć !
|
|
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
do olitka90
to trzymam za ciebie kciuki bo ja tez powtarzam tescik,w poniedzialek u mnie nadal brak @ i bolacych piersi tez brak hehepozdrawiam gorąco GRATULACJE DLA ZAFASOLKOWANEJ !!! |
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4747 |
|
Przyczajenie
|
Pysia 220 no to teraz razem czekamy na rezultat
obym tylko w najbliższych godz nie dostała @ ! ja chyba powtórze test jutro, bo więcej dni nie wytrzymam muron mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej i pokażąmi się te 2 krechy.. jak nie to trudno, będzie trzeba próbować dalej ! ![]() ![]() wkońcu to sama przyjemność ![]() a Tobie gratuluję bobaska ! Oby i nam się wkoncu udało ! ![]() ![]() całuję |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Jeśli poczekasz spokojnie do przyszłego tygodnia,to test musi wykazać prawidłowy wynik,nie ma mocnych :P Mam nadzieję,że nie zobaczycie tego czerwonego brzydactwa przez kolejne 9 miesięcy
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
te testy są naprawdę czułe
Dzien przed @ wyszły mi dwie kreski- 2. taki cien, HCG było jeszcze niedużo ( to było dopiero kilkanascie dni w ciązy). W każdy nastepny dzień wychodziły coraz mocniejsze. Jesli bardzo nastawiasz się na ciązę organizm czasem fiksuje. Mowię to z doswiadczenia, ja okres miałam co do godziny nawet dokładny, oczywiście nie licze lat na pigułach;-), a potem full fiksacja;-) Na pocieszenie powiem Ci -dwa cykle potem byłam w ciazy. I właśnie strasznie cierpię na mega mdłości przetykane megagłodem. Powodzenia. Poza tym oprócz testu jesli to ciąża to możesz nie mieć innych objawów, ale powinien byc inny śluz- jakby płodny. Po tym się zaczęłam domyślać;-)
|
|
#4750 |
|
Przyczajenie
|
Noo i okres się jeszcze nie pojawił
także są jakieś nadzieje no właśnie śluz mam bardzo gęsty i biały . Taki własnie ma być ? bo wsumie to niewiem |
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana,każda przechodzi to na swój sposób. Niektóre kobiety mówią,że od razu wyczuwają małego lokatora w brzuszku,inne natomiast chodzą w ciąży do 3 miesiąca i nawet nie przychodzi im na myśl,że mogą być przy nadziei To indywidualna sprawa,naprawdę
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozwodzenia.
|
|
|
#4753 |
|
Przyczajenie
|
Oki kobietki to jak tylko zrobię test, napisze Wam jak wyszedł
myślę, że jutro rano go zrobię
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
zrób beta, raz rozwiał wątpliwości. A w pierwszych dniach to raczej nie ma objawów- może poza sennością, zmęczeniem- czego można niezauważyć, bo normalnie przecież wystarczy np spadek ciśnienia, dłuższa praca. Ja jakieś objawy zaczęłam mieć w 7 tyg, czyli dopiero od 2 tygodni;-) Potworne mdłości, ew. potworny głód- tyylko przy pełnym żołądku. W 4-5 tyg trafiłam do szpitala i nic mi nie było. Teraz sisi non stop;-) Śluz biały i sporo, nie mija;-)3 mamy kciuki, ale radze się nie nastawiać;-) Potem robi się przykro.
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
olitka90 to czekm na wiadomość.ja tescik kupilam w czoraj ale zrobie dopiero w poniedziałek ... strasznie sie niecierpliwie ale cierpliwie czekam poniedziałkowego ranka.
pozdrawiam |
|
|
|
#4756 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie test rozwiąze wszystko
miałam go robić dziś rano, ale wczoraj nie zdąrzyłam kupić.. no a dziś niedziela, i wszystko zamknięte .. Ale jutro kupię i we wtorek rano zrobię ![]() ![]() no właśnie, wolę się nie nastawiać zbytnio, żeby potem mi smutno znów nie było, jak wyjdzie niegatywny. Dziękuję !! i za Ciebie też trzymam kciuki !! ![]() ![]()
|
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() Dziś robiłam teścik,niestety jedna kreseczka. Z przykrościa stwierdzam że na tym zakończyły sie moje starania o dzidzie nastepne starania za pare lat.A za wszystkie starajace i czekajace na zrobienie tesciku trzymam mocno kciuki. bede czasem odwiedzac forum bo jestem ciekawa czy czarna Ci sie udało. POZDRAWIAM WAS ! ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- OLITKA90 czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc we wtorek.Powodzenia ![]() ![]()
|
|
|
|
#4758 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wizażanki!
Czytam jakie miałyście objawy ciąży i aż drżę na samą myśl o byciu mamą. Niepokoją mnie moje objawy. Wiem, że czytając to wszystko mogę sama sobie dopisać wiele objawów, które wcale nie będą nic znaczyły. Ale... Spóźnia mi się okres. Powinien już być. Z tydzień temu. Ogólnie nie przejmowałam się tym, bo mam stresa niezłego ostatnio. Ale poza tym jestem bardzo rozdrażniona. Ogólnie bywam taka przed okresem ale to co teraz się dzieje to przekracza wszelkie granice. Sama ze sobą nie wytrzymuje. Od kilku dni mam nabrzmiałe i pełne piersi. Ehh..żeby takie zawsze były poza tym mam mdłośći. Jest mi niedobrze najczęściej rano i wieczorem. A także apetyt wzrósł niesamowicie. I niewiem...czy to ciąża...? Postaram się dziś kupić test. Pewnie i tak wyjdzie jedna kreska ale...
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
nudności raczej nie występują od razu, musi się "nagromadzić" dużo beta HCG
Do 7 tyg nie miałam objawów, a o ciąży wiedziałam od 4 albo 5 wg lekarzy, ale wiem "z kiedy to".
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Podczytuje ten watek juz od pewnego czasu i postanowilam sie dolaczyc teraz zakupilam testy owulacyjne ktore robie od czterech dni i dzis ujrzalam dwie grube krechy ale poprzedni byl ksiazkowy czyli 28dni a ten chyba tez bo owulacja mi wychodzi w 14dniu cykluTrzymajcie kciuki a ja trzymam za was-jak sie uda to widze ze zalozymy nowy watek na poczekalni Marcoweczki-poniewaz troche nas tu jest |
|
|
|
#4761 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny .. zrobiłam dziś rano test, no i negatywny
... a przed chwilą zaczeły mi się jakieś dziwne brązowe plamienia no i trochę krwi też tam jest. Ale jestem pewna że to nie okres, bo okres mam bardzo bolesny i obfity zawsze, a teraz tylko takie coś .. to chyba coś jest nie tak co nie ? bo nigdy wczesniej tak nie mialam .. ![]() :conf used: ehh juz sama nie wiem co mam o tym mysleć .. skoro test wychodzi negatywny .. bo chyba 2 raz by się nie pomylił.. ![]() co myślicie ?
|
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z was na poczatku ciazy klul moze jeden jajnik, tak az promieniujac do pachwiny (to nie jest typowy bol, raczej takie cmienie)? Bo mam tak juz 4 dzien (teraz jest 20dc)... Sluz bj byl w 12 dc, skok 15dc, 17 i 18dc to byl znaczy spadek i teraz 19 i 20dc znowu tempka jest wysoko. Czy to moze byc bol implantacyjny (jakby owulacja byla 11-12dc, a dzidzia ekspresem przemknela do macicy), czy raczej nastawic sie na jakas torbiel, itp.?
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Przyczajenie
|
Ehhh..ja również ujrzałam dziś jedynie jedną kreskę
w sumie to nie wiem co się ze mną dzieje. Na bieliźnie jakaś dziwna biała maź, a może bardziej galaretka...Chyba nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się do lekarza..
|
|
|
|
#4765 |
|
Przyczajenie
|
Monika1850 owulację miałam ok 20 maja, także dość dawno.. robiłam już 2 testy. Jeden w dzień spodziewanej miesiączki- czyli 3 czerwca , a drugi dziś , no i oba negatywne. To co o tym myślisz? Troszkę mnie martwią te plamienia.
![]() :conf used:
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Olitka90 to może dla pewności zrób test z krwi
Co do owulacji to ja tez bylam pewna w ubieglym miesiacu ze wszystko ok ,wspolzylismy z tztem caly okres plodny i co?nic z tego,teraz zakupilam testy owulacyjne i dokladnie wiem kiedy sa "te"dni
Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2010-06-08 o 15:33 |
|
|
|
#4767 |
|
Przyczajenie
|
No tak chyba pozostaje mi zrobić test z krwi. A te testy owulacyjne to ile kosztują i kiedy je trzeba robić ? Bo nigdy ich nie robiłam.
Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
beta HCG w laboratorium płaciłam 34 zł, owulacyjnych nie uzywałam, bo miałam mega regularnie i z reguły owu czułam.
Ja powiem Ci miałam tak samo- daje 99 proc, że nie jesteś w ciązy. Test by wykazał. One są naprawdę bardzo dokładne. Sfikosowałaś, tak jak ja;-), na punkcie ciąży i organizm nieco się zbuntował. Czasem dochodzi tez do b. wczesnego poronienia, kiedy komórka jest wadliwa, org. prawie od razu ją wydala. Na teście wyjdzie negatywny wynik. A to nic strasznego;-) Zrób tak: wdech wydech, zakupy i lody. Kalkulator owulacji, ew test, a potem troszkę spontana;-) Czytam Twoje posty i jakbym słyszała siebie w marcu Głowa do góry. @ na przestrzeni lat tez się zmienia. powodzenia
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowalam na allegro po 1zł za sztuke
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
OLITKA90 przykro mi że tylko jedna kreska
Ja też miałam te plamienia i tez robiłam test dwa razy i dwa razy jedna kreska to już 40 dzień kiedy miałam @ i nic sie nie zapowiada żeby była. Chyba już niema sensu powtarzac trzeci raz test. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

Byłam wczoraj u lekarza i na USG wykazało że jestem juz w 10 tyg
Zazdroszczę Ci tego uczucia!

! Mam nadzieje, że nie zaskoczy mnie okres, i będę mogła powtórzyć test

nastepne starania za pare lat.

teraz zakupilam testy owulacyjne ktore robie od czterech dni i dzis ujrzalam dwie grube krechy
ale poprzedni byl ksiazkowy czyli 28dni a ten chyba tez bo owulacja mi wychodzi w 14dniu cyklu