Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 14:15   #4741
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Landrynka666 Pokaż wiadomość
CZeśc Byłam wczoraj u lekarza i na USG wykazało że jestem juz w 10 tyg Jejku jakie to super uczucie patrzec na swoje dziecko które jest tam w środku Nawet nie wiecie jak sie ciesze

Cieszymy się razem z Tobą! Zazdroszczę Ci tego uczucia!
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:23   #4742
olitka90
Przyczajenie

Question Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Witam

mam takie pytanie.. staramy sie z chłopakiem o bejbika, kochalismy sie w każdy dzień płodny i zawsze kończył we mnie. Potem miałam objawy jak przed miesiączką, tzn obolałe piersi, ból jajników ( choć bolały bardziej niż zwykle ), lecz ok 3 dni przed spodziewana miesiączką wszytko ustąpiło. Dziś własnie jest dzień spodziewanej miesiączki, rano zrobiłam test, który wyszedł negatywny A miesiączka się jeszcze nie pojawiła, i nawet nie widać alby miała sie pojawić. Czy test mógł się pomylić? bo słyszałam, że najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki.Jeśli tak, to kiedy mam zrobić następny test? Z góry dziękuję za odpowiedz

pozdrawiam
olitka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:36   #4743
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olitka90 Pokaż wiadomość
Witam

mam takie pytanie.. staramy sie z chłopakiem o bejbika, kochalismy sie w każdy dzień płodny i zawsze kończył we mnie. Potem miałam objawy jak przed miesiączką, tzn obolałe piersi, ból jajników ( choć bolały bardziej niż zwykle ), lecz ok 3 dni przed spodziewana miesiączką wszytko ustąpiło. Dziś własnie jest dzień spodziewanej miesiączki, rano zrobiłam test, który wyszedł negatywny A miesiączka się jeszcze nie pojawiła, i nawet nie widać alby miała sie pojawić. Czy test mógł się pomylić? bo słyszałam, że najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki.Jeśli tak, to kiedy mam zrobić następny test? Z góry dziękuję za odpowiedz

pozdrawiam
Powtórz test za pare dni, albo idź do laboratorium na badanie krwi bete.Jest dokładny.
Czasem w dniu spodziewanej @ wychodzą negatywne testy, nawet jak piszą,że lepiej wykonać w dniu planowanej. Ja jak robiłam test w dniu @ też mi nie wyszedł pozytywny.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:48   #4744
olitka90
Przyczajenie

Dziękuję za tak szybką odpowiedz tak się już nastawiłam że będą te 2 krechy a tu nic ! Mam nadzieje, że nie zaskoczy mnie okres, i będę mogła powtórzyć test noo i że będzie pozytywny

pozdrawiam cieplutko

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

No i gratuluję że Tobie Się udało !! tylko pozazdrościć !
Stary 2010-06-03, 20:32   #4745
PYSIA220
Raczkowanie

Wink Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

do olitka90
to trzymam za ciebie kciuki bo ja tez powtarzam tescik,w poniedzialek
u mnie nadal brak @ i bolacych piersi tez brak hehe
pozdrawiam gorąco
GRATULACJE DLA ZAFASOLKOWANEJ !!!
PYSIA220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:39   #4746
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

pozdrawiam
raczej nie wyjdzie. Organizm czasem fiksuje- miałam tak, miałam objawy, atesty jedna i jedna krecha. Nawet betaHCG zrobiłam. Pierwszy raz w zyciu odkąd mam okres- spóźnił się. Kiedy zaszłam (2 miesiąc) to wiedziałam, że mogę być-planowane, ale objawów nie było. Zrobiłam test dzien przed terminem mies. i 2 krechy. Poza dwudniowym snem, ale myślałam, ze to przeziębienie;-) Objawy pojawiły mi się w 7 tygodniu;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:16   #4747
olitka90
Przyczajenie

Pysia 220 no to teraz razem czekamy na rezultat obym tylko w najbliższych godz nie dostała @ ! ja chyba powtórze test jutro, bo więcej dni nie wytrzymam

muron mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej i pokażąmi się te 2 krechy.. jak nie to trudno, będzie trzeba próbować dalej ! wkońcu to sama przyjemność a Tobie gratuluję bobaska ! Oby i nam się wkoncu udało !

całuję
Stary 2010-06-04, 00:23   #4748
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Pysia 220 no to teraz razem czekamy na rezultat obym tylko w najbliższych godz nie dostała @ ! ja chyba powtórze test jutro, bo więcej dni nie wytrzymam

muron mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej i pokażąmi się te 2 krechy.. jak nie to trudno, będzie trzeba próbować dalej ! wkońcu to sama przyjemność a Tobie gratuluję bobaska ! Oby i nam się wkoncu udało !

całuję

Witaj Jeśli poczekasz spokojnie do przyszłego tygodnia,to test musi wykazać prawidłowy wynik,nie ma mocnych :P Mam nadzieję,że nie zobaczycie tego czerwonego brzydactwa przez kolejne 9 miesięcy
Stary 2010-06-04, 10:45   #4749
muron
Zakorzenienie

te testy są naprawdę czułe Dzien przed @ wyszły mi dwie kreski- 2. taki cien, HCG było jeszcze niedużo ( to było dopiero kilkanascie dni w ciązy). W każdy nastepny dzień wychodziły coraz mocniejsze. Jesli bardzo nastawiasz się na ciązę organizm czasem fiksuje. Mowię to z doswiadczenia, ja okres miałam co do godziny nawet dokładny, oczywiście nie licze lat na pigułach;-), a potem full fiksacja;-) Na pocieszenie powiem Ci -dwa cykle potem byłam w ciazy. I właśnie strasznie cierpię na mega mdłości przetykane megagłodem. Powodzenia. Poza tym oprócz testu jesli to ciąża to możesz nie mieć innych objawów, ale powinien byc inny śluz- jakby płodny. Po tym się zaczęłam domyślać;-)

Stary 2010-06-04, 11:41   #4750
olitka90
Przyczajenie

Noo i okres się jeszcze nie pojawił także są jakieś nadzieje no właśnie śluz mam bardzo gęsty i biały . Taki własnie ma być ? bo wsumie to niewiem Tak chyba zrobię, że poczekam jeszcze ze 2 dni i dopiero zrobię test, przynajmniej wtedy już będzie dość wiarygodny. Tylko że zbytnio objawów nie mam, ale to i tak jeszcze chyba za wcześnie.
Stary 2010-06-04, 13:08   #4751
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Noo i okres się jeszcze nie pojawił także są jakieś nadzieje no właśnie śluz mam bardzo gęsty i biały . Taki własnie ma być ? bo wsumie to niewiem Tak chyba zrobię, że poczekam jeszcze ze 2 dni i dopiero zrobię test, przynajmniej wtedy już będzie dość wiarygodny. Tylko że zbytnio objawów nie mam, ale to i tak jeszcze chyba za wcześnie.

Kochana,każda przechodzi to na swój sposób. Niektóre kobiety mówią,że od razu wyczuwają małego lokatora w brzuszku,inne natomiast chodzą w ciąży do 3 miesiąca i nawet nie przychodzi im na myśl,że mogą być przy nadziei To indywidualna sprawa,naprawdę
Stary 2010-06-04, 13:19   #4752
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam taki śluz przed @ i teraz w ciązy. Także jedynie co możesz zrobić test. Ja jestem za betą, bo jest dokładna.
Pozwodzenia.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:29   #4753
olitka90
Przyczajenie

Oki kobietki to jak tylko zrobię test, napisze Wam jak wyszedł myślę, że jutro rano go zrobię
Stary 2010-06-05, 20:11   #4754
muron
Zakorzenienie

zrób beta, raz rozwiał wątpliwości. A w pierwszych dniach to raczej nie ma objawów- może poza sennością, zmęczeniem- czego można niezauważyć, bo normalnie przecież wystarczy np spadek ciśnienia, dłuższa praca. Ja jakieś objawy zaczęłam mieć w 7 tyg, czyli dopiero od 2 tygodni;-) Potworne mdłości, ew. potworny głód- tyylko przy pełnym żołądku. W 4-5 tyg trafiłam do szpitala i nic mi nie było. Teraz sisi non stop;-) Śluz biały i sporo, nie mija;-)3 mamy kciuki, ale radze się nie nastawiać;-) Potem robi się przykro.

Stary 2010-06-05, 22:03   #4755
PYSIA220
Raczkowanie

olitka90 to czekm na wiadomość.ja tescik kupilam w czoraj ale zrobie dopiero w poniedziałek ... strasznie sie niecierpliwie ale cierpliwie czekam poniedziałkowego ranka.
pozdrawiam
Stary 2010-06-06, 20:25   #4756
olitka90
Przyczajenie

No właśnie test rozwiąze wszystko miałam go robić dziś rano, ale wczoraj nie zdąrzyłam kupić.. no a dziś niedziela, i wszystko zamknięte .. Ale jutro kupię i we wtorek rano zrobię no właśnie, wolę się nie nastawiać zbytnio, żeby potem mi smutno znów nie było, jak wyjdzie niegatywny. Dziękuję !! i za Ciebie też trzymam kciuki !!

Stary 2010-06-07, 09:13   #4757
PYSIA220
Raczkowanie

Witam ponownie
Dziś robiłam teścik,niestety jedna kreseczka.
Z przykrościa stwierdzam że na tym zakończyły sie moje starania o dzidzie nastepne starania za pare lat.
A za wszystkie starajace i czekajace na zrobienie tesciku trzymam mocno kciuki.
bede czasem odwiedzac forum bo jestem ciekawa czy czarna Ci sie udało.
POZDRAWIAM WAS !

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

OLITKA90 czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc we wtorek.Powodzenia
Stary 2010-06-07, 09:45   #4758
zaczarowana_owocem
Przyczajenie

Witam Wizażanki!
Czytam jakie miałyście objawy ciąży i aż drżę na samą myśl o byciu mamą. Niepokoją mnie moje objawy. Wiem, że czytając to wszystko mogę sama sobie dopisać wiele objawów, które wcale nie będą nic znaczyły. Ale... Spóźnia mi się okres. Powinien już być. Z tydzień temu. Ogólnie nie przejmowałam się tym, bo mam stresa niezłego ostatnio. Ale poza tym jestem bardzo rozdrażniona. Ogólnie bywam taka przed okresem ale to co teraz się dzieje to przekracza wszelkie granice. Sama ze sobą nie wytrzymuje. Od kilku dni mam nabrzmiałe i pełne piersi. Ehh..żeby takie zawsze były poza tym mam mdłośći. Jest mi niedobrze najczęściej rano i wieczorem. A także apetyt wzrósł niesamowicie. I niewiem...czy to ciąża...? Postaram się dziś kupić test. Pewnie i tak wyjdzie jedna kreska ale...
zaczarowana_owocem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:04   #4759
muron
Zakorzenienie

nudności raczej nie występują od razu, musi się "nagromadzić" dużo beta HCG Do 7 tyg nie miałam objawów, a o ciąży wiedziałam od 4 albo 5 wg lekarzy, ale wiem "z kiedy to".

Stary 2010-06-07, 16:48   #4760
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Hej kochane
Podczytuje ten watek juz od pewnego czasu i postanowilam sie dolaczycod marca staramy sie z tztem o maluszka,poprzednie cykle byly nieowocne a ostatni nawet przypuszczam ze bezowulacyjnyteraz zakupilam testy owulacyjne ktore robie od czterech dni i dzis ujrzalam dwie grube krechyboli mnie podbrzusze,piersi sa pelniejszw wiectym razem chyba sie udacelujemy w synka wiec trzymajcie kciukiostatni @ mialam 25maja a cykle mam od 22-33dni czyli dosc duza rozpietoscale poprzedni byl ksiazkowy czyli 28dni a ten chyba tez bo owulacja mi wychodzi w 14dniu cyklu

Trzymajcie kciuki a ja trzymam za was-jak sie uda to widze ze zalozymy nowy watek na poczekalni Marcoweczki-poniewaz troche nas tu jest
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:20   #4761
olitka90
Przyczajenie

Hej dziewczyny .. zrobiłam dziś rano test, no i negatywny ... a przed chwilą zaczeły mi się jakieś dziwne brązowe plamienia no i trochę krwi też tam jest. Ale jestem pewna że to nie okres, bo okres mam bardzo bolesny i obfity zawsze, a teraz tylko takie coś .. to chyba coś jest nie tak co nie ? bo nigdy wczesniej tak nie mialam .. :conf used:

ehh juz sama nie wiem co mam o tym mysleć .. skoro test wychodzi negatywny .. bo chyba 2 raz by się nie pomylił..

co myślicie ?
Stary 2010-06-08, 10:32   #4762
rocki
Wtajemniczenie

Czy ktoras z was na poczatku ciazy klul moze jeden jajnik, tak az promieniujac do pachwiny (to nie jest typowy bol, raczej takie cmienie)? Bo mam tak juz 4 dzien (teraz jest 20dc)... Sluz bj byl w 12 dc, skok 15dc, 17 i 18dc to byl znaczy spadek i teraz 19 i 20dc znowu tempka jest wysoko. Czy to moze byc bol implantacyjny (jakby owulacja byla 11-12dc, a dzidzia ekspresem przemknela do macicy), czy raczej nastawic sie na jakas torbiel, itp.?
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 12:22   #4763
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny .. zrobiłam dziś rano test, no i negatywny ... a przed chwilą zaczeły mi się jakieś dziwne brązowe plamienia no i trochę krwi też tam jest. Ale jestem pewna że to nie okres, bo okres mam bardzo bolesny i obfity zawsze, a teraz tylko takie coś .. to chyba coś jest nie tak co nie ? bo nigdy wczesniej tak nie mialam .. :conf used:

ehh juz sama nie wiem co mam o tym mysleć .. skoro test wychodzi negatywny .. bo chyba 2 raz by się nie pomylił..

co myślicie ?
Nie sledziłam watku az tak uważnie wiec zapytam sie ciebie-czy wiesz kiedy mialas dokladnie owulacje?Moze to nie @ tylko nastapila implantacja zarodkaBadz dobrej mysli,powtorz test za kilka dni,wiem ze to irytujace to czekanie-weim cos o tymale stres i ciagle myslenie czy @ przyjdzie nic tu nie pomozetrzymam kciuki zebys wkoncu ujrzala dwie kreseczki
Stary 2010-06-08, 12:58   #4764
zaczarowana_owocem
Przyczajenie

Ehhh..ja również ujrzałam dziś jedynie jedną kreskę w sumie to nie wiem co się ze mną dzieje. Na bieliźnie jakaś dziwna biała maź, a może bardziej galaretka...Chyba nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się do lekarza..
zaczarowana_owocem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 14:53   #4765
olitka90
Przyczajenie

Monika1850 owulację miałam ok 20 maja, także dość dawno.. robiłam już 2 testy. Jeden w dzień spodziewanej miesiączki- czyli 3 czerwca , a drugi dziś , no i oba negatywne. To co o tym myślisz? Troszkę mnie martwią te plamienia. :conf used:
Stary 2010-06-08, 15:30   #4766
MONIKA1850
Zakorzenienie

Olitka90 to może dla pewności zrób test z krwiwtedy bedzie wszystko jasne.Co do twoich dolegliwosci to trudno cokolwiek ocenić plamienie może byc np.plamieniem śródcyklicznym gdy cykl byl bezowulacyjny ale skoro twierdzisz ze mialas owulacje to sama nieweim skad te plamienia-poczekaj jeszcze wkoncu wszystko sie wyjasniale ja ci radze zrobic bete

Co do owulacji to ja tez bylam pewna w ubieglym miesiacu ze wszystko ok ,wspolzylismy z tztem caly okres plodny i co?nic z tego,teraz zakupilam testy owulacyjne i dokladnie wiem kiedy sa "te"dni

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2010-06-08 o 15:33
Stary 2010-06-08, 15:41   #4767
olitka90
Przyczajenie

No tak chyba pozostaje mi zrobić test z krwi. A te testy owulacyjne to ile kosztują i kiedy je trzeba robić ? Bo nigdy ich nie robiłam.

Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi
Stary 2010-06-08, 16:59   #4768
muron
Zakorzenienie

beta HCG w laboratorium płaciłam 34 zł, owulacyjnych nie uzywałam, bo miałam mega regularnie i z reguły owu czułam.
Ja powiem Ci miałam tak samo- daje 99 proc, że nie jesteś w ciązy. Test by wykazał. One są naprawdę bardzo dokładne. Sfikosowałaś, tak jak ja;-), na punkcie ciąży i organizm nieco się zbuntował. Czasem dochodzi tez do b. wczesnego poronienia, kiedy komórka jest wadliwa, org. prawie od razu ją wydala. Na teście wyjdzie negatywny wynik. A to nic strasznego;-)
Zrób tak: wdech wydech, zakupy i lody. Kalkulator owulacji, ew test, a potem troszkę spontana;-)
Czytam Twoje posty i jakbym słyszała siebie w marcu Głowa do góry. @ na przestrzeni lat tez się zmienia. powodzenia

Stary 2010-06-08, 17:24   #4769
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
No tak chyba pozostaje mi zrobić test z krwi. A te testy owulacyjne to ile kosztują i kiedy je trzeba robić ? Bo nigdy ich nie robiłam.

Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi

Ja kupowalam na allegro po 1zł za sztukeno i robi sie je w czasie kiedy powinna byc owulacja np.gdy ma sie cykle 28dniowe to powinno sie zaczas testowanie od 11dnia cyklu itdja tak testowalam i w 14 dniu wychodzi owulacja dwie czerwone krechy
Stary 2010-06-08, 18:42   #4770
PYSIA220
Raczkowanie

OLITKA90 przykro mi że tylko jedna kreska
Ja też miałam te plamienia i tez robiłam test dwa razy i dwa razy jedna kreska to już 40 dzień kiedy miałam @ i nic sie nie zapowiada żeby była.
Chyba już niema sensu powtarzac trzeci raz test.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości