|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy
A miałaś wyniki tego badania od razu? To wyglada jak cytologia zwykła? Kurcze, musze iść... z grzybicą walczę od kilku lat, pojawia się średnio co pół roku, teraz miałam trwająca najdłużej bo 2 miesiące
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4742 |
BAN stały
|
poszukaj opinii o lekarzach w Twoim rejonie w internecie, są takie bazy, spróbuj znaleźć najlepszego i na pewno załatwisz problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Konto usunięte
|
wzielam wczoraj wieczorem pigulke flukonazola,na noc wlozylam globulke a dis rano zrobilam sobie irygacje i dzisiaj troche mnie tam pieklo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
BAN stały
|
kobieto czy Ty myślisz że po jednym dniu Ci przejdzie? cierpliwości.
irygację zalecił Ci lekarz? nie są zbyt polecane bo wypłukują kwas mlekowy czy coś w tym rodzaju, odkwaszają w każdym razie środowisko pochwy. po skończonej kuracji weź coś na zakwaszanie. ja biorę feminellę vagi C i floragyn mi zalecił irygację tylko raz jak miałam bardzo dużo tej grzybiczej wydzieliny, przed globulką wypłukać, a potem to tylko po okresie starą krew usunąć i tyle, uzywam więc tylko po okresie 2 dni i tyle. Edytowane przez cherryPie Czas edycji: 2009-09-03 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Konto usunięte
|
no tak ,ale w teorii wystarczy jedna pigulka flukonazolu zeby sie wyleczyc chociaz ja w to nie wierze zeby jedna pigulka pomogla na to swinstwo.w sobote wezme dwie pigulki i ostatni raz wezme globulke i ten plyn rano.na plyn to az tak nie narzekam bo mi wyplucze troche resztki globulki.zaczne zakwaszac w niedziele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
BAN stały
|
jedna pigułka? pff... jedna pigułka... kto Ci tak powiedział? standardowe leczenie jest 1x150mg przez trzy dni, a potem jeszcze dla utrzymania efektów 1x150 co tydzień lub co 2 tygodnie.....
nie bierz więcej niż 200mg fluconazolu jednorazowo. 400mg bierze się przy ostrym, nawracającym stanie grzybiczym (ogólnoustrojowym i pochwy) |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Konto usunięte
|
mi to pewnie nawet 400mg by nie pomoglo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
BAN stały
|
zrób tak jak kazał lekarz, bo jak pisałaś masz jeszcze globulki, a one dobrze leczą
![]() no i nic się nie stresuj, to naprawdę da się opanować ![]() jeśli Ci nie minie po kuracji fluco i globulkami idź do lekarza, zgłoś to i da Ci radykalniejsze leczenie na pewno ja kiedyś brałam fluconazol 3x150mg po jednej co 3 dni + 10 globulek gynalginu i pomogło bardzo, miałam na bardzo długi czas spokój Edytowane przez cherryPie Czas edycji: 2009-09-03 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Rozeznanie
|
Dot.: :P grzybica pochwy :P
Wiec i tutaj zapytam bo naprawde bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi... czy znacie jakas masc, ktora lagodzi podraznienia, otarcia i przyspiesza gojenie poniewaz ja i moj TŻ uprawialismy seks przy lekko suchej pochwie i teraz czujemy sie niezbyt komfortowo, zwlaszcza on... slyszalam ze lactacyt dziala w ten sposob ale to tylko plyn do higieny intymnej jeszcze go sie uzywalam i nie wiem czy jest tak skuteczny jak go reklamuja
#4751 |
BAN stały
|
wiesz co, moj sie z braku laku smarowal clotrimazolem przy takim wypadku... troszke mu pomoglo. ale jeszcze kupil sobie masc w aptece, powiedzial ze na przeszuszona skore (nie powiedzial gdzie), babka mu dala taka z naturalnych jakichs ziolowych wyciagow - tez pomagala. w kazdym razie nie polecam wiecej takiego seksu bo to = kilka dni cierpienia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
dzieki Cherry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
BAN stały
|
slyszalam, ale czy dziala - nie wiem. ja juz mam 6 kuracji za soba, ale nie jest zle ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]()
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OFF TOPIC POMÓŻCIE ADRIANIE(wizażowa Madzia.a) walczyć z rakiem! Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2009-09-04 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myslalas o tym, zeby zmienic lekarza? Jesli meczysz sie z tym dlugo, nie mialas jeszcze zadnych badan i jestes leczona na oko to na co czekasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1407491 7]80zl kosztuje te tabletki?ja czytalam ze 60...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kupiłam w drogiej aptece, bo mi się spieszyło:P wiem że trzeba najpierw się wyleczyć, ale jak ja mam to zrobić kiedy mi nic nie pomaga, od razu po odstawieniu leków jet to samo:/ a do lekarza chodzę w ramach NFZ, bo bym już majątek straciła... ale chyba poszukam innego lekarza... ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
No wracając do diety to można jeśc mase rzeczy, pierwszy etap - 3 tygodnie jest trochę uciążliwy bo nie można jeść nic z cukrem, glutenem i alkoholu i owoców. Można jeść kasze (gryczana, jaglana - najlepsza), praktycznie wszystkie warzywa, mięsa też praktycznie wszystkie, jajka, nabiał... Dałam link, ja nie pamiętam dokładnie bo jadłam mniej więcej tak:
śniadanie jajecznica na maśle z boczkiem, obiad: kasza gryczana, surówki, kalafior, mięso, kolacja kasza z warzywami, a jako przekąskę wafle ryżowe z masłem, chyba nie jest tak źle? A po trzech tygodniach już włącza się wiecej produktów. Piłam też MO Słoneckiego i robiłam koktajle błonikowe. Naprawdę polecam! Ale raczej jest to dla wytrwałych, nie wątpie, ale sie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
BAN stały
|
ja bez diety sobie radzę :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
ehhh
z bólem serca powracam na wątek aby się wyżalić ![]() dokuczyło mi wczorajszej nocy. w pracy myślałam, że zetrę krzesło tak mnie swędziało ![]() ![]() ![]() poszłam do apteki - mówię w czym rzecz, a ta patrzy na mnie jak na idiotkę i mówi, że takie rzeczy to tylko na receptę. chyba jej się pracować nie chciało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
tez mnie kiedys dopadlo tak nagle, pamietam, ze byl weekend i sie meczylam, ale juz w pondz przyjal mnie prywatnie gin.
w akcie desperacji wydzwanialam w niedziele na telefony komorkowe lekarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Od ostatniej kuracji minęło troszkę czasu, ale po zakończeniu i tak miałam wrażenie, że nic nie pomogło (charakterystyczna wydzielina). W czasie wizyty kontrolnej było ok, bo pani dr wzięła mi cytologię, więc nie dyskutowałam, tym bardziej, że wydzielina raz była raz nie a innych objawów nie było. Ale jakieś 2 tyg temu miałam przez łikend potworny atak swędzenia i pieczenia, potem przeszło. W ciagu 3 dni od tego incydentu poszłam do lekarza (po wynik cytologii) i mówię pani dr, że miałam atak i niech obaczy czy jest wszystko ok, zasugerowałam, że może zrobić posiewy, anty i myko biogramy. Dostałam odpowiedź, że jest ok, poza tym, gdybym coś miała, to by to wyszło na cytologii (mam małą nadżerkę) jako jakieś zapalenie.
Na koniec pani dr powiedziała, żeby następnym razem przyjść jak są objawy (ale jak skoro terminy są 2 tygodniowe, mimo że prywatna lecznica?) i ewentualnie także wtedy zrobić badania bakteriologiczno-grzybowe. Powiedziała także, żebym brała jakieś probiotyki. Co mam robić? Czekać do kolejnego ataku i wtedy zrobić badania, czy isć jak najszybciej? I czy prawdą jest to, że w cytologii wyszłoby, czy mam jakąś infekcję? |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
BAN stały
|
nie rozumiem słowa "atak". nie ma chyba czegoś takiego jak swędzenie i pieczenie przez kilka godzin czy przez dzień, które przechodzi bez leczenia (maści np)... może coś cię po prostu uczuliło (nie wiem, źle wypłukany proszek z bielizny czy coś w tym rodzaju). jeśli się boisz zmień lekarza
i tak, w cytologii wychodzą grupy I, II, III, które wykazują w jakim stanie jest Twoje środowisko tam (natężenie bakterii, zapaleń, czy masz hpv itd.) Edytowane przez cherryPie Czas edycji: 2009-09-05 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
Ale czy nie byłoby pięknie wyleczyć się na zawsze? A nie ciągle się bać że znowu wróci, a jogurty naturalne ze sklepów to produkty daleko przetworzone i z "naturalnym" mało mają wspólnego, chyba że sama robisz sobie takie jogurty to spoko, wiem bo pracowałam w mleczarni
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
BAN stały
|
courtney, pogódź się z tym, że żadna z nas nigdy tego nie wyleczy NA ZAWSZE. koniec kropka.
+ale lekarze zalecają jogurty przy kuracjach jako probiotyki i nie ważne czy są przetworzone czy nie, w jakimś stopniu działają zawsze. Edytowane przez cherryPie Czas edycji: 2009-09-05 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Czy gyno-femidazol jest dostepny bez recepty?
bylam dzisiaj w aptece bo gdzies wyczytalam, ze jest to lek ktory otrzymam bez recepty. bardzo niemila farmaceutka, ktora za bardzo nie miala ochoty mnie obslugiwac stwierdzila, ze jest to lek wydawany na recepte oraz zadnego substytutu ktory otrzymalabym bez recepty tez nie chciala mi sprzedac bo stwierdzila ze takowego w jej aptece nie ma. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
BAN stały
|
nie wiem gdzie to wyczytałaś. gyno-femidazol to bardzo silny lek i jest wydawany tylko na receptę.
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- substytutu też nie dostaniesz, bo gdyby nawet był to też byłby na receptę. za silny lek. bez recepty dostaniesz tylko maści przeciwświądowe i jeśli jakaś farmaceutka się zlituje to ewentualnie coś typu gynalgin, ale pewnie musiałabyś później donieść receptę ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...w_2564078.html w opisie masz wyszczególnione, że jest tylko na receptę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.