|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
ja już w ogóle przestałam to oglądać... ostatnio mieli o substancjach rakotwórczych w wózkach, takie troche "sranie w banie", bo nic mądrego nie poradzili. kiedy indziej znowu facet opowiadał jakie męki jego żona w trakcie porodu przeżywała, i jakiś gin stwierdził że tak jak się rodzi w polsce to na zachodzi zwierzęta rodzą a nie kobiety...
w związku z tym że strasznie mi nerwa ruszają takie programy, potem chodzę i czarne myśli mam tylko... odpuszczam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dawaj, dawaj...przygarniamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam nastroju do zakupow. Maz ma problemy w pracy a ja sie przejmuje i jakos zakupy dla malucha sa odkladane.. ![]() Kees, ja tez miewam ten rodzaj owulacyjnego sluzu od czasu do czasu ale nic mnie nie szczypie.. Enigma, gratulacje chlopczyka ![]() Dzien dobry i milego dnia
![]() |
#4744 | ||
Zakorzenienie
|
Bo się mały z brzucha przed 5-6 miesiącem, sam na plecy nie przewróci i może się udusić.
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- U mnie był inny problem, młody nie przesuwał się pod kołdrę, on ją sobie nakopywał na głowę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie z rana. Dzis już mi trochę lepiej, ale wczoraj przeleżałam całe popołudnie w łóżeczku bo mnie przeziębienie wzięło. Zawsze pomagał Fervex a teraz nie mogę i to mnie dobija bo już drugi raz jestem przeziębiona odkąd jestem w ciąży
![]() gosiek0512 , annLee, basia wlg witajcie! Bydgoszczanka dzięki za kciuki! A jak u ciebie masz juz wyniki? Co do farbowania to ja farbowałam ok 8 tygodnia bo tyle ile lekarzy tyle opinii. Moja siostra jest fryzjerka i powiedziała mi, że żadnych przeciwskazań nie ma, a że takie opinier są trochę przedawnione bo kiedys używano farb z dużą iloscią amoniaku (jesli dobrze pamiętam) ale współczesnie już takie szkodliwe nie są. No ale to nich już każda z nas zadecyduje co powinna zrobić i komu wierzyć. A ja mam takie pytanieodnosnie alkoholu, chodzi mi o piwo. Ostatnio byłam u znajomych i tam 2 ciężarne piły piwo jakies takie słabe niby typu reds w ilosci 1 na osobę. Mnie też częstowały ale podziękowałam. Mówiły mi, że taka ilosć jest ok i lekarze zalecają. A ja znowu słyszałam, żeby unikać jakiegokolwiek alkoholu. Ile lekarzy tyle opinii! Stwierdziłam, że takie jedno piwko to i tak żadna atrakcja a po co ryzykować dla własnego widzimisie! Myslicie, że przesadzam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1537071 9]ja już w ogóle przestałam to oglądać... ostatnio mieli o substancjach rakotwórczych w wózkach, takie troche "sranie w banie", bo nic mądrego nie poradzili. kiedy indziej znowu facet opowiadał jakie męki jego żona w trakcie porodu przeżywała, i jakiś gin stwierdził że tak jak się rodzi w polsce to na zachodzi zwierzęta rodzą a nie kobiety...[/QUOTE]
Szkoda, że te substancje wykryli w 9 na 10 wózków. ![]() Zwierzęta, bo? O warunki chodzi, o opiekę czy o ból? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Jaki lekarz zaleca alkohol w ciąży (i to w piwie) i po co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do programu - pooglądać warto, ale informacje jak zawsze dobrze mocno przefiltrować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak widzę takie programy to mnie bierze ![]() to już w ogóle poroniony pomysł jak dla mnie. W nogach łóżka...- bez sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam że gdy się karmi to jakiegoś redsika można bo to wtedy pokarm stymuluje.
Ale babcia mi opowiadała ze jak ona była w ciazy te 40 lat temu to piwo zalecali bo cos tam robiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
Z tą pozycją dziecka to też trzeba zachować zdrowy rozsądek widać...
Mój starszy syn od urodzenia spał tylko na brzuchu (zalecała położna i ortopeda). I tak lubił i sam po jedzeniu zasypiał na brzuchu ![]() ![]() Ale młodszemu już się taka pozycja nie podobała,więc sypiał różnie ![]() Może to i dobrze,że nie mogę oglądać tych durnych programów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
thebestme nie przesadzasz! Ty decydujesz o sobie i dziecku. Nie chcesz nie pij zdrowsza będziesz Ty i dzidziuś. W ciąży nie powinno się pić alkoholu. Ale niektórzy położnicy zalecają od czasu do czasu troszkę wina na rozluźnienie. a na przeziębienie próbowałaś apap c lub efferalgan c? mi to trochę pomaga zawsze
![]() u mnie dzieć się nie przesówał w łóżeczku. Noworodek leży w takiej pozycji jak się go położy ![]() ![]() ![]() ![]()
#4753 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś widziałam dziewczyne z wielkim już brzuchem. W jednej ręce browar a w drugiej papieroch..
o własnie.. Mówili też o tych monitorach oddechu.. Że to tylko urządzenie, elektryka.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-11-19 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i jeszcze później zdaje mi się akurat drzyzgę reklamowali, trafiło na program o kobietach, które rodziły w nieprzyjemnych warunkach, ale główne zarzuty to właśnie opieka, stosunek lekarzy, pielęgniarek do rodzących (taśmowa produkcja, nie traktowanie kobiety jak człowieka, co się może wstydzić albo bać). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak - mówili, że mogą być zawodne. ale ja myślę, że i tak kupimy i będziemy używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15370957]ja kiedyś spotkałam się z taką luźną znajomą , która była w ciąży, i opowiadała mi jak to się świetnie na jakiejś imprezie bawiła, tylko jedno piwo wypiła, bo wiadomo o dzidka trzeba dbać, ale humor miała przedni...
![]() [/QUOTE] Na nerki dobrze, szkoda że na mózg jej zaszkodziło i nie zauważyła. ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1537104 5]o ile dobrze pamiętam to o traktowanie rodzącej, o lekarza burczącego pod nosem, (tam był akurat przypadek gdzie lekarz odmówił znieczulenia, ale nie powiedział dlaczego, tylko burknął "nie!") i jeszcze później zdaje mi się akurat drzyzgę reklamowali, trafiło na program o kobietach, które rodziły w nieprzyjemnych warunkach, ale główne zarzuty to właśnie opieka, stosunek lekarzy, pielęgniarek do rodzących (taśmowa produkcja, nie traktowanie kobiety jak człowieka, co się może wstydzić albo bać).[/QUOTE] No niestety, jeszcze mamy takie szpitale i takie przypadki. Ale to nie jest reguła. Oburza mnie takie podejście do PL. Mamy już naprawdę sporo specjalistów, sporo dobrych placówek i nie ma co wszystkich do jednego wora wrzucać. A na burczącą obsługę też jest sposób, wziąć sobie do pomocy chłopa (koniecznie z jajami), to nie da nam krzywdy zrobić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
a ja tak trochę z innej beczki:
pytanko do mam, które już mają dzieciaczki - w czym najlepiej prać ciuszki, pieluchy itp.? co polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Kropka no niestety tak! Na klatce schodowej są 2 wieeelkie kaloryfery, jeden otula mały pokoik a drugi jest na tej ścianie co duży pokój i grzeją jak oszalałe
![]() średnio mi się to podoba, bo na wynajętym mieliśmy 19-20st i do takiej temperatury się przyzwyczailiśmy. Jeśli chodzi o alkohol w ciąży jestem zdecydowaną przeciwniczką. Nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość alkoholu w ciąży. 3 dni po pozytywnym teście byliśmy na parapetówce u szefa TŻ i było tam jeszcze jedno małżeństwo, które ma już bodajże 9letniego synka. Pytali się dlaczego nic nie piję. Mój TŻ na to, że prawdopodobnie mogę być w ciąży. Oni wielkie oczy, że mam taaaaakie odpowiedzialne podejście, że nie jest to potwierdzone a już nie chciałam nic pić. Zdanie są różne, dla mnie abstynencja w ciąży jest jedynym słusznym wyjściem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
te monitory oddechu mogą się mylić. moja kumpela ma i często jej niepotrzebnego strachu narobił bo dzieć sobie spokojniej oddechnął i monitor nie wyłapał i zaczął nadawać brak oddechu
#4761 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
margo ja prałąm w Loveli i puszczałam podwójne płukanie
![]() ![]() ![]()
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieszkaniu też jest gorąco.. A jedyny odkręcony kaloryfer jest w łazience. A chodze po domu w samych gatkach i koszulce. a spie przy otwartym oknie bo jest za gorąco,..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bo od początku ciuszki Maksia prałam w proszku Persil i płukałam w Lenorze, tyle że na początku dwa cykle płukania włączałam. ![]() ![]() Teraz pewnie zrobię tak samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To porażka jest, dziecko będzie ciągle kwiliło, będzie miało sucho w gardle i w nosie. A potem potówki, odparzenia i inne atrakcje. To nie jest temp. dla malucha. ![]() Pocieszające, że urodzi się przed sezonem grzewczym... Cytat:
Jak moja koleżanka powiedziała swojemu chłopu, że mój nie pije, to tamten zrobił oczy i spytał: "to jak on się odstresowuje?" Bo przecież innych metod nie ma, tylko chlańsko. Od 8 lat próbujemy się we 4 umówić na jakiś wypad i się nie da, bo chłop kumpeli z abstynentami się zanudzi i ciągle ją pyta: "a z kim ja będę pił?" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
joola są płatki mydlane
![]() ![]()
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomi mają i jak pisałam, alarm odezwał się po razie przy każdym dziecku. w obu przypadkach był uzasadniony. zresztą nieważne. zawsze można mieć pecha i trafić na wadliwy produkt, to może być cokolwiek. nie zamierzam ufać sprzętowi bezgranicznie, ale taka niania na pewno sie u mnie sprawdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Ja farbowałam i to z miesiąc temu, bo już nie mogłam na nie patrzeć i nic mi nie jest. A tak właściwie to dlaczego farbować nie można??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.