WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-04-10, 18:48   #4741
lizawietta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 310
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
U endokrynologa by³am tylko raz, w³a¶nie pó³ roku temu, kiedy zaczê³am podejrzewaæ tarczycê o kiepskie samopoczucie i sypi±ce siê w³osy. Nie dosta³am wtedy ¿adnych leków, mêczy³am siê dalej. Teraz mam gorsze wyniki, do endo idê w poniedzia³ek, mam nadziejê,¿e tym razem lekarz bardziej siê mn± przejmie...

W³a¶nie przegl±dam cenniki badañ, mam zamiar zrobiæ jutro i szczêka mi opada. f3, f4 + anty-TPO to wydatek 90z³. Jak tak dalej pójdzie to pod koniec miesi±ca nie zostanie mi nawet na waciki
kurde to ile u ciebie one kosztuja poszczegolnie , ja robilam tsh i ft3 i ft4 i za ka¿dy zaplacilam 15 z³ ( anty tpo chyba tez 15 zl kosztuje u mnie, ale nie jestem pewna)

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:06   #4742
la figa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 679

czytam wlasnie, ze jedna z was bieze yasminelle. ja bralam te tabletki bez przerwy przez rok czasu. po odstawieniu oczywiscie moja cera znowu zaczela sie psuc (znowu mam tradzik), a wlosy.. w zyciu nie lecialy mi jak wtedy! niestety duzo osob tak ma jesli odstawia takie tabletki. nawet jesli sa tak nowoczesne jak o nich pisza..

stracilam jakas 1/3 wlosow, ale po takim 3-miesiecznym lysieniu po odstawieniu po jakis 8 miesiacach wlosy zaczely mi odrastac i mialam sterczace antenki. teraz te wloski juz sa dlugosci jakis 8cm takze jest dobrze. wiem tez, ze mam bardzo dlugie wlosy bo do pasa, a caly czas je podcinam bo chce miec juz ta dlugosc. i takie wlosy po prostu sa stare i musialy wypasc. najwazniejsze dziewczyny jest to, ze wlosy u mnie zaczely odrastac. teraz jak biore antybiotyk znowu leca mi na potege, na dodatek jestem teraz chora. ale wiem, ze te wlosy co wypadly odrosna. gorzej jesli ktoras z was ma tak, ze wlosy nie odrastaja..

bardzo polecam masowanie skory glowy. ja robilam to masazerem za 6-7zl. co prawda teraz nie masuje, bo placze mi moje dlugie wlosy z tymi krociutkimi, ale podczas batalii to byla moja skuteczna bron
Stary 2012-04-10, 19:37   #4743
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 763

Cytat:
Napisane przez lizawietta Poka¿ wiadomo¶æ
kurde to ile u ciebie one kosztuja poszczegolnie , ja robilam tsh i ft3 i ft4 i za ka¿dy zaplacilam 15 z³ ( anty tpo chyba tez 15 zl kosztuje u mnie, ale nie jestem pewna)
Wesz³am na stronê laboratorium, w którym robi³am TSH pó³ roku temu, (p³aci³am za nie 30z³ i wydawa³o mi siê to nie drogo), ft3 i ft4 kosztuj± teraz po 25z³, anty-TPO 35z³. Obok mojej uczelni jest te¿ laboratorium, dzi¶ tam dzwoni³am i siê dowiedzia³am, ¿e anty kosztuje 39z³...
Teraz trochê poszpera³am w sieci i najtañsze laboratorium, jakie znajdujê ma ceny nastêpuj±ce:
ft3 i ft4 - 20z³, anty-TPO - 30z³, czyli razem 70z³, nie wiem czy to normalna cena czy szukaæ dalej?
Mo¿e kto¶ orientuje siê jakie s± ceny w placówkach Diagnostyki? Podobno jest do¶æ tanio, ale nigdzie nie mogê znale¼æ aktualnego cennika.
Cytat:
Napisane przez la figa Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo polecam masowanie skory glowy. ja robilam to masazerem za 6-7zl. co prawda teraz nie masuje, bo placze mi moje dlugie wlosy z tymi krociutkimi, ale podczas batalii to byla moja skuteczna bron
Dermatolog te¿ poleca³ mi robiæ delikatny masa¿, niestety ja przy takich zabiegach wyrywam sobie mnóstwo w³osów. Nie mogê na to patrzeæ wiêc nie masujê
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:47   #4744
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

Jesli chodzi o tabletki anty, to moja historia z ich braniem moze wam zarysuje jakis obraz. Ja bralam 6 lat ze wzgledu na endometrioze. Mialam wybor , albo sprobujemy z antykami albo Danazol i sztuczna menopauza. Decyzja byla ze tabletki anty, ale przy endometriozie bardzo niewskazana jest miesiaczka, bo z niej sie tworzy guz, wiec uwaga przez 3 lata nie robilam przerwy na krwawienie i czulam sie z tym dobrze a wlosy mialy sie swietnie(wysokie estrogeny), pozniej stopniowo dochodzilam do przerw co 3 miesiace , a ostatni rok to bylo juz normalen branie pzrze 21 dni z 7 dniowa przerwa. Wtedy tez zauwazylam ze wlosy zaczynaja wypadac, ale to oczywiste. Doszlam do momentu ze po slubie odlozylam tabletki z racji na chec zajscia w ciaze i jakis czas z pomoca luteiny walczylam o regularny cykl. Dopoki nie wyregulowaly sie hormony to wlsosy lecialy bardzo(zaczely ok 3 miesiace po odstawieniu), ale po 6 latach bez wypadania zupelnie mnie to nie stresowalo. Cykle sie wyregulowaly i wlosy przestaly leciec a anadrogeny ktore kontrolowalam byly w normie. Koszmar powrocil u mnie po wielomiesiecznym stresie zwiazanym z choroba bliskiej mi osoby, androgeny w gore, mlekotok i wlosy polecialy. Teraz niestety nie potrafie sie wyciszyc i nie przejmowac. Dobrze ze chociaz nie mam strasznego parcia na ciaze, bo wtedy bym sie juz zalamala calkowicie. Ostatanio ogladalam piekne peruki typu lace wigs, i pomyslalam ze trudno, najwyzej sobie taka kupie

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-04-10 o 19:48
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:12   #4745
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 005

La Figa, Nombre - po tym co napisalyscie zdecydowanie nie mam ochoty na robienie jakichkolwiek paromiesiecznych przerw w antykoncepcji Jestem przerazona! Jesli juz teraz przy myciu wypada mi srednio 140 wlosow, to co by bylo gdybym odstawila hormony?! Masakra jakas...
Ale jedna wizazanka miala taki przypadek, ze zdaje sie po 1,5 roku brania tabletek nagle cos przestalo pasowac i wlosy zaczely wypadac oraz wystapily jakies inne objawy, co spowodowalo, ze odstawila ona tabletki i podobno wtedy sie wszystko poprawilo To byl Logest. Czyli wychodzi na to, ze tabletki moga zarowno hamowac jak i wzmagac wypadanie, nawet gdy na poczatku dobrze sie je tolerowalo.
Co byscie zrobily na moim miejscu? Zaryzykowaly z odstawieniem czy stawialy raczej na to, ze to nie Yasminelle jest tu winowajca?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:38   #4746
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Poka¿ wiadomo¶æ
La Figa, Nombre - po tym co napisalyscie zdecydowanie nie mam ochoty na robienie jakichkolwiek paromiesiecznych przerw w antykoncepcji Jestem przerazona! Jesli juz teraz przy myciu wypada mi srednio 140 wlosow, to co by bylo gdybym odstawila hormony?! Masakra jakas...
Ale jedna wizazanka miala taki przypadek, ze zdaje sie po 1,5 roku brania tabletek nagle cos przestalo pasowac i wlosy zaczely wypadac oraz wystapily jakies inne objawy, co spowodowalo, ze odstawila ona tabletki i podobno wtedy sie wszystko poprawilo To byl Logest. Czyli wychodzi na to, ze tabletki moga zarowno hamowac jak i wzmagac wypadanie, nawet gdy na poczatku dobrze sie je tolerowalo.
Co byscie zrobily na moim miejscu? Zaryzykowaly z odstawieniem czy stawialy raczej na to, ze to nie Yasminelle jest tu winowajca?
nie pamietam, bada³as hormony, a konkretnie androgeny ? One ci wiele powiedza czy dziej sie cos zlego. Zawsze mozesz zrobic tez 1-2 miesieczna przerwe i zobaczyc jak reaguja wlosy. nie mart sie , zwykle potrzeba 3 miesiecy zeby zaczely wypadac po odstawieniu tabletek. Ja teraz bylam faszerowana naprawde najwieksza dawka antyandrogenow i musialam odstawic. Mozna zawsze porobowac po konsultacji z lekarzem lagodzic skutki spadku estrogenow po odstawieniu. Ale to juz temat na inny watek, bo za off topa mnie jeszcze ukaraja
Stary 2012-04-10, 20:47   #4747
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
mysle ze to nie tabletki sa tu winowajca. one wlasnie (szczegolnie znane yasminelle) poprawiaja wyglad cery, skory glowy, paznokci ze wzgledu na tak skomponowane 'skladniki' (hormony)
Stary 2012-04-10, 21:04   #4748
Marie Madeleine
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 279
Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Cytat:
Kurcze piszesz, ¿e Logest a ja je w³a¶nie biorê i to od daawna z przerwami. Nic mi nigdy nie poprawi³y ani nie zepsu³y je¶li chodzi o cere, biust , wage czy paznokcie? A co z w³osami ? Hmmm nie wiem! Jak mieszka³am jeszcze z mama to ci±gle narzeka³a ,¿e wszêdzie s± moje w³osy, ale ja nie zwraca³am na to uwagi ( uczelnie, dwie prace ) bo w³osy mia³am ³adne ,zdrowe a nigdy bym nie s±dzi³a ,¿e mo¿na tak po prostu wy³ysieæ. Dopiero jak siê zainteresowa³am, poczyta³am no i zamieszka³am na "swoim" to widzê ile tych w³osów wszêdzie. Mo¿e to te tabletki mnie niszcz± od tylu lat , ale po prostu nie zauwa¿y³am?

Ja mam taki plan ,¿e po powrocie do Polski umówiê siê na wizytê i je¶li dermatolog/trycholog ( znajomy lekarz powiedzia³ ,¿e co¶ takiego jak trycholog nie istnieje i to s± samozwañcy a nie wyksztalceni lekarze i nale¿y sprawdzaæ czy maj± dyplom dermatologa! ) za pomoc± kamerki stwierdzi ,¿e rosn± mi nowe w³osy, nigdzie nie ³ysiejê i nie ma nic z³ego to znaczy ,¿e taka moja natura bo czasem wypadnie mi 150 w³osów a czasem 70 dziennie a kilka dni temu nawet ok 50 i b±d¼ to babo m±dra

PS: U¿ywam ju¿ 6 tygodni Vichy Aminexil i NIC mi nie poprawi³
Marie Madeleine jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:23   #4749
lenka202
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

ja w sumie mam geste te w³osiska ale niestety wypadaj± nie maja blasku mo¿e co¶ poradzicie??
Stary 2012-04-10, 21:43   #4750
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenka202 Poka¿ wiadomo¶æ
ja w sumie mam geste te w³osiska ale niestety wypadaj± nie maja blasku mo¿e co¶ poradzicie??
Przeczytaj w±tek. Znajdziesz dziesi±tki porad , na ka¿dego dzia³aj± inne rzeczy trzeba próbowaæ.
Stary 2012-04-10, 22:20   #4751
lizawietta
Zadomowienie

Asji- a nie mozesz zrobiæ po prostu w szpitalnym laboratorium? w prywatnych laboratoriach wlasnie tak niestety cena wygladaja.

Mel B :
posladki
ramiona

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 22:26   #4752
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Asji- a nie mozesz zrobiæ po prostu w szpitalnym laboratorium? w prywatnych laboratoriach wlasnie tak niestety cena wygladaja.
Jutro rano pojadê do przychodni, tam robi³am ostatnio badania ze skierowaniem, my¶lê, ¿e odp³atnie te¿ siê da i mo¿e bêdzie trochê taniej. Te prywatne laboratoria to jaka¶ przesada je¶li chce siê zrobiæ wiêcej ni¿ jedno badanie...
Stary 2012-04-11, 13:16   #4753
Marie Madeleine
Zadomowienie

Dzi¶ T¯ zmierzy³ mi znów obwód kucyka. Kiedy mocno ¶ci¶nie wychodzi 5,5 cm . Nie mogê ju¿ z tym wypadaniem wytrzymaæ! A jeszcze 3 tygodnie do wizyty u lekarza
Stary 2012-04-11, 15:30   #4754
claudiiin
Zadomowienie

Dziewczyny, bylam dzis u ginekologa i odstawiam tabletki na 3 miesiace. Powiedzial, ze u mlodych dziewczyn powinno sie robic przerwy co 2,5 roku, wiec juz powinna to byc teraz moja druga przerwa... Poza tym moj cholesterol calkowity jest wysoki (choc w tym wprawdzie sporo jest frakcji HDL) no i powiedzial, ze zdarza sie, iz przy dlugotrwalej antykoncepcji hormonalnej wypadaja wlosy. Mam watpliwosci czy to pomoze, bo znajac moj organizm to pewnie nie w tym lezy przyczyna, ale oby nie pogorszylo, a bedzie wtedy ok.

Cytat:
Napisane przez nombre Poka¿ wiadomo¶æ
nie pamietam, bada³as hormony, a konkretnie androgeny ? One ci wiele powiedza czy dziej sie cos zlego. Zawsze mozesz zrobic tez 1-2 miesieczna przerwe i zobaczyc jak reaguja wlosy. nie mart sie , zwykle potrzeba 3 miesiecy zeby zaczely wypadac po odstawieniu tabletek. Ja teraz bylam faszerowana naprawde najwieksza dawka antyandrogenow i musialam odstawic. Mozna zawsze porobowac po konsultacji z lekarzem lagodzic skutki spadku estrogenow po odstawieniu. Ale to juz temat na inny watek, bo za off topa mnie jeszcze ukaraja
Nie badalam Gin powiedzial, ze drospirenon ma dzialanie antyandrogenne wiec to raczej nie to, ale powiedzial cos w stylu, ze dziala on na receptory przy wlosach rosnacych w nieprawidlowych dla naszej plci miejscach powodujac ich wypadanie (dlatego tabletki hormonalne pomagaja usunac niechciane owlosienie), ale bywa tak, ze przy kilkuletniej antykoncepcji hormonalnej zaczynaja wypadac tez wlosy z prawidlowych miejsc czyli glownie z glowy. W kazdym razie wniosek plynal jeden - mozliwe, ze tabletki sa winne Ale poradzil mi tez wizyte u dermatologa.

Cytat:
mysle ze to nie tabletki sa tu winowajca. one wlasnie (szczegolnie znane yasminelle) poprawiaja wyglad cery, skory glowy, paznokci ze wzgledu na tak skomponowane 'skladniki' (hormony)
Masz racje, ale co ciekawe - na liscie mozliwych dzialan niepozadanych Yasminelle znajduje sie wypadanie wlosow! Niedawno sprawdzalam.

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze piszesz, ¿e Logest a ja je w³a¶nie biorê i to od daawna z przerwami. Nic mi nigdy nie poprawi³y ani nie zepsu³y je¶li chodzi o cere, biust , wage czy paznokcie? A co z w³osami ? Hmmm nie wiem! Jak mieszka³am jeszcze z mama to ci±gle narzeka³a ,¿e wszêdzie s± moje w³osy, ale ja nie zwraca³am na to uwagi ( uczelnie, dwie prace ) bo w³osy mia³am ³adne ,zdrowe a nigdy bym nie s±dzi³a ,¿e mo¿na tak po prostu wy³ysieæ. Dopiero jak siê zainteresowa³am, poczyta³am no i zamieszka³am na "swoim" to widzê ile tych w³osów wszêdzie. Mo¿e to te tabletki mnie niszcz± od tylu lat , ale po prostu nie zauwa¿y³am?

Ja mam taki plan ,¿e po powrocie do Polski umówiê siê na wizytê i je¶li dermatolog/trycholog ( znajomy lekarz powiedzia³ ,¿e co¶ takiego jak trycholog nie istnieje i to s± samozwañcy a nie wyksztalceni lekarze i nale¿y sprawdzaæ czy maj± dyplom dermatologa! ) za pomoc± kamerki stwierdzi ,¿e rosn± mi nowe w³osy, nigdzie nie ³ysiejê i nie ma nic z³ego to znaczy ,¿e taka moja natura bo czasem wypadnie mi 150 w³osów a czasem 70 dziennie a kilka dni temu nawet ok 50 i b±d¼ to babo m±dra

PS: U¿ywam ju¿ 6 tygodni Vichy Aminexil i NIC mi nie poprawi³
A jak dlugo bierzesz i jak czesto robisz przerwy oraz jak dlugie? Zerknij w necie albo na opakowaniu, czy mozliwe jest wypadanie wlosow po nim Mysle, ze kluczowa tu bylaby porada ginekologa lub ginekologa-endokrynologa, bo on jednak wie najlepiej co robic, a i dermatolog-trycholog nie zaszkodzi - jesli powie Ci ze na pewno nic zlego sie nie dzieje, to pozostanie Ci tylko sie cieszyc
Ja zerknelam na ta liste dzialan niepozadanych i zdziwilam sie, ze czesc z objawow ktore mam i nawet sie nimi specjalnie nie przejmowalam uwazajac za normalne, fizjologiczne, moze byc spowodowana wlasnie przez tabletki. A tez mi nigdy tabletki zadnej wyraznej krzywdy nie robily, nie pogarszaly samopoczucia, nie powodowaly tycia ani nic, wiec myslalam ze swietnie je toleruje

Cytat:
Dzi¶ T¯ zmierzy³ mi znów obwód kucyka. Kiedy mocno ¶ci¶nie wychodzi 5,5 cm . Nie mogê ju¿ z tym wypadaniem wytrzymaæ! A jeszcze 3 tygodnie do wizyty u lekarza
Doskonale Cie rozumiem Pisalas ze bywalo juz lepiej, na pewno wszystko sie jeszcze poprawi. Moze to zaostrzenie tylko na wiosne? W 3 tygodnie nie powinno sie nic strasznego wydarzyc. Masz porownanie jak geste wlosy mialas kiedys? Moze poogladaj stare zdjecia? Ja dzis znalazlam mojego warkocza ktory zostal obciety chyba z 10 lat temu (w podstawowce mialam baaardzo dlugie wlosy) i jakos tak zostal "na pamiatke". Przydal mi sie, bo dzieki temu moglam porownac gestosc wtedy a obecnie. Wtedy mial troche ponad 6 cm, a dzis zmierzylam mniej wiecej w tym samym miejscu (bez grzywki i czesci wycieniowanych wlosow) i wyszlo okolo 7 cm, a wiec nawet lepiej Pocieszylo mnie to troche.

Teraz mam Sese na sklapie i olej lniany na dlugosci. Przy nakladaniu oleju wypadlo mi jakies 10-15 wlosow Po umyciu wlosow wetre jeszcze Jantar. Oby mi ich za wiele podczas mycia i czesania nie wypadlo... Fajnie by bylo, jakby bylo ponizej 100.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-04-11, 16:11   #4755
Marie Madeleine
Zadomowienie

Dziêkujê za s³owa pocieszenia claudiiin. Mam jednego ginekologa od 17 roku ¿ycia i nigdy nic mi nie wspomina³ o takich skutkach ubocznych tylko na pocz±tku brania tabletek pyta³ po miesi±cu a nastêpnie po pó³ roku czy nie mam jaki¶ skutków ubocznych i stwierdzi³am ,¿e nie wiêc bra³am ci±gle. Na moich tabletkach - LOGEST - nic nie pisze o wypadaniu w³osów a innych ubocznych skutków nie widzê. Jednak przy najbli¿szej wizycie podejmê rozmowê na ten temat.

Co do porównywania to owszem patrzy³am na zdjêcia - na niektórych sprzed piêciu lat nie widzê ró¿nicy na innych jakbym mia³a wiêcej , ale wtedy u¿ywa³am jeszcze pianek, lakierów i mog³am po prostu mieæ je tak wystylizowane. Nigdy nie mia³am gêstych w³osów wiêc je¶li jest jaka¶ niewielka ró¿nica to i tak jej nie zauwa¿ê. Tak¿e w dzieciñstwie obciê³am z 50cm w³osów i d³ugo trzyma³am na pami±tkê - teraz ¿a³ujê ,¿e wyrzuci³am bo mog³abym porównaæ
Moja mama traci³a w³osy bêd±c zawsze w ci±¿y o dziwo , oraz raz d³ugo przez olbrzymi stres, ale wszystko samo siê unormowa³o. Ja mam od roku ci±g³e nerwy ( jestem strasznie podatna ) i mo¿e tu byæ problem.

Aminexil u¿ywa³am 6 tygodni minimum 3 razy w tygodniu teraz jak skoñczê to nie kupiê. Ulotkê mam po Francusku i a¿ tak dobrze nie w³adam jêzykiem by wyczytaæ czy mog± w³osy bardziej przez niego wypadaæ a na internecie nic nie pisze.

Zostaje mi tylko czekaæ na t± wizytê i mam nadziejê ,¿e kto¶ mi pomo¿e nareszcie.
Stary 2012-04-11, 19:35   #4756
lizawietta
Zadomowienie

By³am dzis u tego endo- podejrzewa u mnie Hashimoto, musze zrobic usg, no i badania na przeciwcia³a i zobaczymy. Kurde jakos mnie to przera¿a.

Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2012-04-11, 20:24   #4757
Asji
Zadomowienie

Cytat:
By³am dzis u tego endo- podejrzewa u mnie Hashimoto, musze zrobic usg, no i badania na przeciwcia³a i zobaczymy. Kurde jakos mnie to przera¿a.
A jakie s± podstawy ¿eby podejrzewaæ hashi?
Stary 2012-04-11, 20:32   #4758
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
A jakie s± podstawy ¿eby podejrzewaæ hashi?

powiedzia³ ze moje wyniki wskazuja na to( wzrost tsh i ft 3) i bada³ tarczyce-ale nie wiem czy cos na tej podstawie wyduma³. No musze zrobiæ usg tarczycy i przeciwciala sprawdzic i wtedy orzeknie.

Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2012-04-11, 21:09   #4759
Asji
Zadomowienie

Cytat:
powiedzia³ ze moje wyniki wskazuja na to( wzrost tsh i ft 3) i bada³ tarczyce-ale nie wiem czy cos na tej podstawie wyduma³. No musze zrobiæ usg tarczycy i przeciwciala sprawdzic i wtedy orzeknie.
W³a¶nie wydawa³o mi siê, ¿e diagnozê stawia siê na podstawie przeciwcia³ i ew. USG W ka¿dym razie trzymam kciuki ¿eby diagnoza by³a jak najlepsza.
Stary 2012-04-11, 21:19   #4760
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
W³a¶nie wydawa³o mi siê, ¿e diagnozê stawia siê na podstawie przeciwcia³ i ew. USG W ka¿dym razie trzymam kciuki ¿eby diagnoza by³a jak najlepsza.

no wiadomo to tylko lu¼ne przypuszczenie zobaczymy czy sie potwierdzi... w poniedzia³ek zrobie na przeciwcia³a (poszlabym nawet jutro, ale jestem tu¿ po okresie, wiec niebardzo), a jutro juz sie spróbuje zapisac gdzies na usg.

Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2012-04-11, 21:36   #4761
Asji
Zadomowienie

Cytat:
no wiadomo to tylko lu¼ne przypuszczenie zobaczymy czy sie potwierdzi... w poniedzia³ek zrobie na przeciwcia³a (poszlabym nawet jutro, ale jestem tu¿ po okresie, wiec niebardzo), a jutro juz sie spróbuje zapisac gdzies na usg.
Je¶li chodzi o badanie przeciwcia³ to dzieñ cyklu nie ma ¿adnego znaczenia. Przynajmniej tak mi siê wydaje...
Stary 2012-04-11, 21:48   #4762
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
Je¶li chodzi o badanie przeciwcia³ to dzieñ cyklu nie ma ¿adnego znaczenia. Przynajmniej tak mi siê wydaje...

no wiem, chodzilo mi raczej o to, ¿e po okresie lepiej nie robic bo stracilo sie juz sporo krwi i lepiej dac troche czasu na regeneracje. Zwlaszcza ze mam sklonnosci do zemdlen, podczas pobierania wiec wole sobie oszczedzic;P

Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2012-04-11, 23:17   #4763
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
To zrozumiale, ze sie martwisz, ale moze badania nie potwierdza tych podejrzen. Mam nadzieje, ze okaze sie, ze to nic powaznego

U mnie dzis przy myciu i czesaniu po 3-dniowej przerwie bez zmian na lepsze ani na gorsze - okolo 120 wlosow wylecialo. Na razie Jantar ani Sesa nie przynosza oczekiwanych rezultatow, choc z drugiej str Jantar wcieram dopiero 6 dzien, a z Sesa to byl moj drugi czy trzeci raz. Ale boje sie, ze jezeli takie specyfiki szybko nie pomagaja to znaczy ze juz wcale nie pomoga, bo czesto czytam opinie, ze uzywajacy zaobserwowali natychmiastowa poprawe po zastosowaniu... Jak myslicie?

Marie Madeleine, moj o wypadaniu wlosow tez nic nie mowil, dopoki dzis sama nie zasygnalizowalam mu tego problemu. Pewnie nie sa w stanie wypytac nas dokladnie o kazdy mozliwy skutek uboczny na kazdej wizycie i dlatego pytaja ogolnie - czy wszystko w porzadku, a my czasem nie skojarzymy odpowiednich faktow.
Masz w ulotce dokladnie opisane te dzialania niepozadane? Bo przy Yasminelle jest to dosyc szczegolowo zrobione: http://www.yasminelle.pl/niep.php
Tez niestety kiepsko sobie radze ze stresem i w tym tez dopatruje sie przyczyny wypadania.
Ja jak obejrzalam moje stare zdjecia to na niektorych mam mega malo wlosow (w porownaniu do stanu bardziej aktualnego), ale to kwestia kiepskiego ciecia, strzepienia wlosow i w efekcie pozbawiania ich objetosci
Wiesz co, kojarze cos ze chyba gdzies czytalam, ze po Garnierze Neril moga poczatkowo wypadac mocniej wlosy, a on chyba ma podobna formule, ale musialabys sprawdzic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 23:39   #4764
Asji
Zadomowienie

Cytat:
no wiem, chodzilo mi raczej o to, ¿e po okresie lepiej nie robic bo stracilo sie juz sporo krwi i lepiej dac troche czasu na regeneracje. Zwlaszcza ze mam sklonnosci do zemdlen, podczas pobierania wiec wole sobie oszczedzic;P
A, to spoko. Ja w³a¶ciwie te¿ mam czasem ma³e problemy z zas³abniêciami przy pobieraniu krwi, choæ jeszcze nigdy nie zemdla³am ca³kiem Nawet na badaniach pod koniec marca od razu poprosi³am pielêgniarkê ¿eby pobra³a mi krew na le¿±co, na wszelki wypadek...
Te¿ teraz jestem dopiero co po okresie, ale chyba moja desperacja je¶li chodzi o badania jest zbyt du¿a ¿ebym je prze³o¿y³a
Cytat:
Na razie Jantar ani Sesa nie przynosza oczekiwanych rezultatow, choc z drugiej str Jantar wcieram dopiero 6 dzien, a z Sesa to byl moj drugi czy trzeci raz. Ale boje sie, ze jezeli takie specyfiki szybko nie pomagaja to znaczy ze juz wcale nie pomoga, bo czesto czytam opinie, ze uzywajacy zaobserwowali natychmiastowa poprawe po zastosowaniu... Jak myslicie?
My¶lê, ¿e warto wetrzeæ przynajmniej jedn± "seriê" (kilka tygodni) Jantara, u niektórych efekty zaczynaj± byæ widoczne dopiero pod koniec Sesy nigdy nie u¿ywa³am, ale 2-3 u¿ycia to pewnie te¿ troszkê za ma³o na widoczn± poprawê...
Cytat:
Napisane przez claudiiin
Wiesz co, kojarze cos ze chyba gdzies czytalam, ze po Garnierze Neril moga poczatkowo wypadac mocniej wlosy, a on chyba ma podobna formule, ale musialabys sprawdzic
Kiedy¶ u¿ywa³am tej serii (szampon + tonik) i tak jak w ulotce jest napisane: wypada³o mi troszkê wiêcej w³osów ni¿ normalnie. Podobno wypadaj± s³absze w³osy, ale ja nie jestem pewna czy w czasie u¿ywania szamponu sama sobie ich nie wyrywa³am, strasznie pl±ta³ mi w³osy, po umyciu mia³am na g³owie wielki sko³tuniony pêk Pod tym wzglêdem to straszne dziadostwo by³o. Tonik ju¿ trochê lepiej, choæ te¿ cudów nie zdzia³a³.

Edytowane przez Asji
Czas edycji: 2012-04-11 o 23:41
Stary 2012-04-12, 08:20   #4765
nombre
Zadomowienie

u mnie dzisiaj taka ilosc w³osów, ze normalnie bym stracila przytomnosc, ale lekarz przepislam mi leki na uspokojenie i cwiarteczke biore rano. Wypadlo podczas mycia 21, a przy czestaniu z 90 conajmiej, ale przyznam sie nie mylam wlosów od soboty rana. Nie czestalam ich tez i w pozostale dni wypadlo tylko to co rano przy przeczysywaniu reka jakies 5-10 k³aczków. Mysle sobie ze ludzie robia sobie sztuczne piersi, sztuczne rzesy, sztuczne paznokcie, doczepiaja wlosy, wiec dlaczego ja w ostatecznosci nie mialabym sie skusic na lace wig, albo zbierac pieniadze na system drugich wlosów. Popatrzcie na zagraniczne celebrities, pewnie co 2 ma nie swoje wlosy. I tym optymistyznym akcentem zakoncze

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:06
Stary 2012-04-12, 09:44   #4766
asstra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Cytat:
Dziewczyny, bylam dzis u ginekologa i odstawiam tabletki na 3 miesiace. Powiedzial, ze u mlodych dziewczyn powinno sie robic przerwy co 2,5 roku, wiec juz powinna to byc teraz moja druga przerwa... Poza tym moj cholesterol calkowity jest wysoki (choc w tym wprawdzie sporo jest frakcji HDL) no i powiedzial, ze zdarza sie, iz przy dlugotrwalej antykoncepcji hormonalnej wypadaja wlosy. Mam watpliwosci czy to pomoze, bo znajac moj organizm to pewnie nie w tym lezy przyczyna, ale oby nie pogorszylo, a bedzie wtedy ok.

Nie badalam Gin powiedzial, ze drospirenon ma dzialanie antyandrogenne wiec to raczej nie to, ale powiedzial cos w stylu, ze dziala on na receptory przy wlosach rosnacych w nieprawidlowych dla naszej plci miejscach powodujac ich wypadanie (dlatego tabletki hormonalne pomagaja usunac niechciane owlosienie), ale bywa tak, ze przy kilkuletniej antykoncepcji hormonalnej zaczynaja wypadac tez wlosy z prawidlowych miejsc czyli glownie z glowy. W kazdym razie wniosek plynal jeden - mozliwe, ze tabletki sa winne Ale poradzil mi tez wizyte u dermatologa.

Masz racje, ale co ciekawe - na liscie mozliwych dzialan niepozadanych Yasminelle znajduje sie wypadanie wlosow! Niedawno sprawdzalam.

A jak dlugo bierzesz i jak czesto robisz przerwy oraz jak dlugie? Zerknij w necie albo na opakowaniu, czy mozliwe jest wypadanie wlosow po nim Mysle, ze kluczowa tu bylaby porada ginekologa lub ginekologa-endokrynologa, bo on jednak wie najlepiej co robic, a i dermatolog-trycholog nie zaszkodzi - jesli powie Ci ze na pewno nic zlego sie nie dzieje, to pozostanie Ci tylko sie cieszyc
Ja zerknelam na ta liste dzialan niepozadanych i zdziwilam sie, ze czesc z objawow ktore mam i nawet sie nimi specjalnie nie przejmowalam uwazajac za normalne, fizjologiczne, moze byc spowodowana wlasnie przez tabletki. A tez mi nigdy tabletki zadnej wyraznej krzywdy nie robily, nie pogarszaly samopoczucia, nie powodowaly tycia ani nic, wiec myslalam ze swietnie je toleruje

Doskonale Cie rozumiem Pisalas ze bywalo juz lepiej, na pewno wszystko sie jeszcze poprawi. Moze to zaostrzenie tylko na wiosne? W 3 tygodnie nie powinno sie nic strasznego wydarzyc. Masz porownanie jak geste wlosy mialas kiedys? Moze poogladaj stare zdjecia? Ja dzis znalazlam mojego warkocza ktory zostal obciety chyba z 10 lat temu (w podstawowce mialam baaardzo dlugie wlosy) i jakos tak zostal "na pamiatke". Przydal mi sie, bo dzieki temu moglam porownac gestosc wtedy a obecnie. Wtedy mial troche ponad 6 cm, a dzis zmierzylam mniej wiecej w tym samym miejscu (bez grzywki i czesci wycieniowanych wlosow) i wyszlo okolo 7 cm, a wiec nawet lepiej Pocieszylo mnie to troche.

Teraz mam Sese na sklapie i olej lniany na dlugosci. Przy nakladaniu oleju wypadlo mi jakies 10-15 wlosow Po umyciu wlosow wetre jeszcze Jantar. Oby mi ich za wiele podczas mycia i czesania nie wypadlo... Fajnie by bylo, jakby bylo ponizej 100.
Dziewczyny!!! 3 lata bralam yasmin 2 lata yasminelle bez zadnych dluzszych przerw oprocz tych 7 dniowych. Zawsze bylo ok ewentualnie czasem jakies zatrzymanie wody. Nagle w sierpniu po 2 latach brania yasminelle wlosy zaczely mi sie sypac... polecialam do gin a ta wmawiala mi przez 3 miesiace ze to od farbowania ( robie sie na blond od 8 lat )w koncu zaobserwowalam ze te tabletki jakos tak mnie wysuszaja schudlam, cera szara, i ze wlosy slabe moze tez przez nie. Zmienilam na yasmin, zmiane przeszlam hardcorowo mialam chyba wszystkie skutki uboczne ale z kazdym miesiace jeden ustepowal dzisiaj koncze 5 paczke yasmin, wlosy w ogole nie wypadaja, zmienilo sie to mniej wiecej od 3 opakowania. Malo tego rowno tydzien temu bylam u fryzjera ( 8 miesiecy nie farbowalam) na kolorze, szarpal mi wlosy, suszyl na szczotce i nic w tym momencie po tygodniu mam ok 7 mm odrostu Podobno przy yasminelle wiele dziewczyn ma problem, jakos dziwnie podbijaja prolaktyne a ta ma wplyw na wlosy...
asstra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:21   #4767
la figa
Wtajemniczenie

kochane wczoraj zamowilam na allegro olej z korzenia lopianu z dodatkiem.. ostrej papryczki. skoro tak swietnie na mnie dzialala czarna rzepa, ktora po aplikacji powodowala pieczenie skory glowy a w efekcie wywolywala lepsze ukrwienie i hamowala wypadanie, to czemu nie mialabym sprobowac z olejem skoro olejuje wlosy juz kilka lat

ponoc olej z korzenia lopianu ma zbawienny wplyw na wypadanie. probowala ktoras kiedys?
i tak zrobie mala probe uczuleniowa na mala powierzchnie glowy, bo pamietam jak czytalam historie dziewczyny, ktora byla uczulona na pewien rodzaj pieprzu i po nocy wlosy jej wypadly
Stary 2012-04-12, 11:23   #4768
Marie Madeleine
Zadomowienie

Szkoda ,¿e nikt tutaj nie bierze LOGEST , ale po tym co czytam odstawiê na 3 miesi±ce ( najpierw pogadam z lekarzem ) a i organizm odpocznie sobie

Ja dzi¶ biorê ostatni± ampu³kê Aminexil i koñczê z tym. Kupa kasy, zero efektów a bra³am d³u¿ej ni¿ minimum czyli zamiast 3 tygodnie wciera³am 6 i wtedy mia³y ju¿ byæ na pewno rezultaty. Za 11 dni jestem w kraju i zamówi³am sobie wczoraj Khadi olejek stymuluj±cy porost w³osów. Jest tyle opinii pozytywnych ,¿e spróbujê. Naturalny wiêc nie powinien pogorszyæ sprawy.
Stary 2012-04-12, 12:21   #4769
Asji
Zadomowienie

Cytat:
kochane wczoraj zamowilam na allegro olej z korzenia lopianu z dodatkiem.. ostrej papryczki. skoro tak swietnie na mnie dzialala czarna rzepa, ktora po aplikacji powodowala pieczenie skory glowy a w efekcie wywolywala lepsze ukrwienie i hamowala wypadanie, to czemu nie mialabym sprobowac z olejem skoro olejuje wlosy juz kilka lat
Chyba wiem o czym mówisz, widzia³am ten olej kilka miesiêcy temu na All i zastanawia³am siê czy nie wzi±æ. Liczê, ¿e zdasz nam relacjê po u¿yciu
Jak tylko zacznê leczyæ tarczycê to na pewno bêdê te¿ co¶ wcieraæ. Mam wcierkê od dermatolo¿ki, tak± robion± na receptê i w jej sk³adzie jest jaki¶ pal±cy sk³adnik (chyba jaki¶ rodzaj pieprzu), pewnie pójdzie na pierwszy ogieñ. Mam te¿ butelkê Seboradinu z czarn± rzep± - kupi³am jak w³osy zaczê³y mi wypadaæ, ale przy wcieraniu wypada³o du¿o wiêcej wiêc go odstawi³am, szkoda ¿eby siê zmarnowa³.
Cytat:
Za 11 dni jestem w kraju i zamówi³am sobie wczoraj Khadi olejek stymuluj±cy porost w³osów. Jest tyle opinii pozytywnych ,¿e spróbujê. Naturalny wiêc nie powinien pogorszyæ sprawy.
To trzymam kciuki ¿eby pomóg³

A ja w³a¶nie odebra³am przed chwil± wyniki ft3, ft4 i przeciwcia³ - wszystko mie¶ci siê w normie
Stary 2012-04-12, 14:15   #4770
britnay
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 527

dziewczyny, czy u¿ywa³y¶cie kiedys tabletki biotebal? S± skuteczne na wypadanie w³osów?

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.