|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!!
Wpadłam tylko na chwilkę, bo od rana jakoś net mi w ogóle nie działa. I widzę, że tutaj same smutasy siedzą ![]() Oj nie ładnie Mamuśki ! ![]() U mnie tez pogoda deszczowa, ze nawet wyjść się nie chce a jeszcze mam problemy ze stolarzem.....od 4,5 miesiąca robi komodę i wiecznie przekłada termin. Dzisiaj dzwoniłam do niego 25 razy a on nie odbiera. W nosie nas ma. Bojowego się na niego nastawiłam więc jak go spotkam to mu tętnicę szyjną przegryzę chyba. Justine1988 po odstawieniu Duphastonu tak może się dziać, dlatego nie przejmuj się a jeżeli lekarka kazała brać Ci go nadal to bierz. Maleństwu nie zaszkodzi a Ty będziesz spokojna, ze nic się nie stanie złego. Odpoczywaj i zrelaksuj się ![]() vilya i gabishing nie martwcie się, że nie czujecie ruchów. Tyle razy mówiłam, że to jeszcze wczesne tygodnie żeby czuć je naprawdę wyraźnie i to codziennie. Wasze Maleństwa też mogą nie mieć ochoty akurat fikać, spójrzcie za okno to je zrozumiecie ![]() _havana_ witamy wśród rosnących Brzuszków ![]() Zmykam robić obiadek, mężulek niedługo wraca z pracy. Głowy do góry i niech zobaczę jak tu wrócę jakieś zapłakane oczy i zasmarkane chusteczki ![]()
#4743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() troche sie rozleniwiłam byłam prze chwila z moja mama w lumpach przeszłam normalnie jakies 4 i nic nie kupiam, albo ja nie umie szukac albo u nas takie dziadostwo wisi.. ![]() pozniej mama wpadła do mnie na kawe i tak jak jej powiedziałam ze mam prac ten materac to stwierdziła ze on sie do prania nie nadaje... hmmm... i juz nie wiem co mam robic. bo on troche przebrudzony po Amelce.. moze go tylko jakos tak lekko wypiore.. slyszałyscie jak czyscic materac gryczano-kokosowy?? no i dzis przyszły mi spodnie jeasny ciążowe.. kupiłam na allegro i powiem Wam ze fajne, material pożadny i za 30 zł nowe ![]() no bo ja juz sie nie mieszcze w zadne sprzed ciazy, nogi m schudły a brzuchol wywaliło ze hoho.. ![]()
![]() |
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
acha ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jakie bierzecie witaminki ,bo Ja za każdym razem jak wezmę falvit mama to po 15 min. ląduję w ubikacji
![]()
#4746 |
Raczkowanie
|
Justyna na ja początku brałam tylko kwas foliowy z tardyferonem fol i gdzieś ok 5 tygodnia przerzuciłam się na Prenatal Classic, nie wiem jaki jest ten Falvit, ale Classic ma jak dla mnie specyficzny smak, ale nie miałam po nim nudności, nie jest też drogi, bo ja płaciłam coś ok 35zł za 100 tabletek a dla porównania kupiłam teraz Prenatal DHA i 30 tabl. kosztuje 38zł, niby Prenatal a jednak DHA jest wzbogacony o dodatkowe składniki (swoją drogą moje uczulenie nie schodzi i nie wiem czy to przypadkiem nie od jakiegoś składniku zawartego w DHA ). Jest na tyle dobrze powlekany (jesli tak to można nazwać), że nie czuje wogóle jego smaku jak go połykam.
Gabrysia ja też nic nie czuje, na szczęście mam zdjęcie małego, to jak mi się coś myśli głupio, to sobie oglądam ![]() ![]()
Mela ![]() Maksiu ![]() Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-27 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
witam was serdecznie kiedys na samym poczatku pisalam chyba tylko jeden post jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy pozniej jakos przez dolegliwosci ciazowe nie mialam weny teraz jestem w 22 tygodniu ciazy na ostatniej wizycie dowiedzielismy ze ze bedziemy mieli synusia a porod mam na 8 stycznia ktoras z was pisala ze po falvit mama ma nudnosci wlasnie ja mam to samo i sie zastanawiam nad zmiana witamin bo to jest meczace...dziwi mnie ze niektore z was zauwazyly u siebie juz wycieki siary ja jeszcze nie mam na szczescie...co do ruchow to moj synus szaleje juz baaardzo konkretnie...mam nadzieje ze czasem bede mogla sie tu u was udzielic ? pozdrawiam wszystkie mamusie
![]()
![]() |
#4748 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() pluszowa misia mnie ta siara się dopiero w tym tyg pojawiła. Ale nie ma jej cały czas. W nocy dziś np. wcale, najczęściej w dzień parę kropli. A ja dziś byłam w lumpku, wszędzie dziś 50%, kupiłam sobie śliczną indyjską tunike na jesień i sweterek, a dla małej jeansy, body i śpioszki do polarowej sukienko/tuniczki ![]() A w ogóle to poczułam się dziś strasznie dziwnie, bo i w autobusie chłopak ustąpił mi miejsca i na poczcie mnie przepuścił mężczyzna (hurra, nienawidzę stać na poczcie!) aż mnie zatkało bo to się nigdy nie zdarza i tylko podziękowałam. Ostatnio czytałam gdzieś dyskusję na temat traktowania kobiet w ciąży i w sumie się zgadza, że wszystkie osoby powyżej 40. odwracały głowy co by mnie nie zobaczyć, a przepuszczają faktycznie młodzi ludzie, zwłaszcza mężczyźni. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-08-27 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Raczkowanie
|
Supernovaja - czy na zdjęciu to Twój już brzuszek?
![]() Jest śliczny i ja już nie mogę się doczekać kiedy będę taki miała. Narazie to musiałabym się dobrze wypiąć i to jeszcze wieczorem kiedy brzuszek robi się większy ![]() Ja jeszcze biorę kwas foliowy Folik, ale p.dr. powiedziała, że mogę sobie kupić właśnie prenatal. Dała mi jeszcze parę ulotek więc najpierw poczytam a potem postaram się wybrać najlepsze witaminki ![]()
#4750 |
Zadomowienie
|
magdaka13 jak tylko bedzie taka mozliwosc zeby wyjechac na bezludna wyspe to jestem chetna jesli bedziecie tam tez Wy
![]() Bo sama bym nie mogla jechac...bo zauwazylam ze jak siedze sama w domu to moge plakac, smucic sie, itd. a jak wyjde do ludzi to jakos tak mi sie humor poprawia... ![]() A teraz mam kolejny problem do obmyslania ![]()
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze się czujesz? żadnych innych objawów?
![]() |
#4752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
ja zażywam to http://www.strefalekow.pl/product/de...-kapsulce.html tylko u mnie w aptece kosztowało 36,49 zł. ja często temp mam poniżej 36
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-08-27 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
No ja sie wlasnie ogolnie czuje dobrze...a cisnienie mam ksiazkowe bo 120/80...jedyne co to ostatnio chyba sama siebie oslabiam roznymi myslami itd. I teraz mi sie troche humor poprawil, wyluzowalam, zrelaksowalam sie, zjadlam normalny obiad i nagle 36,6... Ale chyba tez cos z tym moim termometrem jest nie tak... No ale niedlugo planuje sie wybrac do gina, zrobie sobie przy okazji USG
![]() A co do witamin to ja od dzisiaj biore Feminatal N http://www.aptefarm.pl/product/id/19...m_content=1992 W necie ma ogolnie dobre opinie...tylko drogie jst to cholerstwo bo ja z recepta zaplacilam za nie 30zl...chociaz w sumie jest tam 60 tabletek wiec moze cena tez nie jest bardzo wygorowana jak na witaminy... No i wkurzam sie troche na TŻa...bo ja nie zarabiam w ogole, a on tak a za wszystko co zwiazane z ciaza place ja ;/ lekarz 140zl, apteka ok 50zl i w sumie zawsze cos trzeba kupic...nawet glupie wkladki higieniczne ktore zuzywam teraz w ilosciach hurtowych ![]() Powiedzialam mu raz w zlosci ze by mogl chociaz raz za lekarza zaplacic...niedlugo ide z nim to zoabczymy kto wyciagnie portfel... ![]() Nie jestem jakas taka wyliczona ale z drugiej strony skoro on zarabia a to NASZE dziecko to dlaczego ja mam ze swoich jakichs tam urodzinowych oszczednosci wydawac...? Tym bardziej ze teraz tyle osob bedzie miec urodziny u mnie...do tego swieta sie zblizaja ![]()
#4755 |
Zadomowienie
|
weraa po jakiego grzyba mierzysz tak często temperaturę?????
Jesteś przeziębiona? Leżysz w łóżku z grypą?? Nie? To po co?? Czasami to mi ręce opadają ![]() Przecież to stwarzanie sobie nie istniejących problemów, nie dziwię się, że cały czas mówisz, że masz tyle kłopotów. Obudź się dziewczyno, nie długo będziesz matką. Twoje dziecko potrzebuje opieki a nie stale marudzącej baby ![]() Wiem, wiem, zaraz dostanę po uszach, że nakrzyczałam niepotrzebnie. Że przecież nie wiem w jakiej sytuacji kto jest.... No nie wiem, ale podejrzewam, że większość z nas ma w życiu problemy, które musi rozwiązać i jakoś sobie z nimi radzić. Dlatego denerwuje mnie takie marudzenie i wymyślanie ![]() ![]() ![]() Trzeba się wziąć w garść, odejść od komputera i zająć czymś konkretnym. Ot co.
#4756 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie przed chwilą odebrałam wyniki posiewu moczu...niestety są w nim obecne dwie bakterie
![]() ![]()
#4757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi na ostatnim badaniu też wykryto liczne bakterie w moczu. Kazano mi kupić tabletki ziolowe Urosept i duzo pić. Po tygodniu badania kontrolne. Muszę zanieść wyniki. Jeżeli ilość bakterii się nie zmniejszyła to dostane antybiotyk. Słyszałam, że bakterie w ciąży to dość częsty przypadek i chyba nie trzeba się tym za dużo martwić ![]() Powybijam je do ostatniej sztuki ![]()
![]() |
#4758 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a powinien lekarz zalecić jakiś wymaz z pochwy jak tak to kiedy, bo ja tylko na miesiąc przed ciążą miałam cytologię robioną, a jeżeli ten wymaz się robi to kiedy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiem, ze sie nie udzielam, ale chcialam tylko napisac do kma ze ja tez mialam e.coli w ciazy, dostalam antybiotyk i przeszlo. niestety tej drugiej choroby nie znam. Wazne, by szybko zaczac leczenie. Ja mialam kilka infkcji w "tej" okolicy w poprzednij ciazym bralam globulki dopochwowe, urinal i potem antybiotyk... MAla cala i zdrowa sie urodzila.
Bedzie dobrze. p.s. u nas synek. Termin sie przesunal na 24 stycznia trzymcie sie , Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-08-27 o 17:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Marika...nie jestem zla ze na mnie krzyczysz bo ze mna chyba tak trzeba
![]() ![]() Czuje sie super jak zapomne o tym co sobie wmawiam...ale jak mi sie przypomni to mi znowu slabo i znowu termometr do reki i wychodza cyfry z kosmosu ![]() Masz racje...trzeba sie czyms zajac...ostatnio na mnie tez dr nakrzyczala ze nie mam siedziec w necie i szukac co mi moze dolegac bo ona mi o wszystkim mowi, tylko mam sie zajac czyms pozytecznym, czytaniem ksiazki, itd. a w necie sprawdzac sobie tylko autobus ![]() ![]() ALe mam w ogole mocne postanowienie ![]() ![]() kma1982 nie stresuj sie i nie bierz ze mnie przykladu interpetujac wszystko za pomoca internetu ![]() A ten posiew mialas zalecony ze wzgledu na jakies wykryte bakterie w moczu ktorych nie moglas jakos 'domowymi' sposobami wyleczyc czy lekarz dal Ci ot tak w razie czego na te badania skierowanie? Bo mi lekarz kaze teraz duzo pic-szczegolnie herbate zurawinowa i mam tez tabletki na bakterie w moczu Femisept URO i jak to nie pomoze to tez mam miec chyba zrobiony posiew i wtedy juz jakis antybiotyk...
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta e.coli to może nie jest taka groźna, ale o tej drugiej Streptococcus Agalactiae przeczytałam sporo złych info ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-08-27 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() vilya mnie sie lekarz pytal czy mialam kiedys robiona cytologie, jeszcze przed ciaza. Z racji ze nigdy nie mialam to mi ja zrobila w ciazy jak juz jestem. O innych tgo typu badaniach nie slyszalam w czasie ciazy.
![]() |
#4763 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-08-27 o 18:01 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Zadomowienie
|
Weraa11, vilya, Marika.Dziękuje Wam bardzo za słowa pocieszenia. Uspokoiłyście mnie.Dobre, że jest to forum i że mamy w swoim gronie Marike, która udziela profesjonalnych rad.
![]() ![]() Dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie i dziekuje za rady.Miłego wieczorku. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4765 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() udanego weekendu dziewczyny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jaki bedzie u lekarza za jakis czas...jak chociaz nie wykaze checi zaplacenia za wizyte to bede musiala z nim powaznie pogadac... Cytat:
![]()
![]() |
#4767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/e-vie-maternity-sp...200579252.html tylko ze widze ze kobieta cenen podniosła ja płaciłamdokładnie 33 zł.
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-08-27 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmienilas avatar? ![]() ![]() A mam jeszcze jedno pytanie do Was...o wyniki moczu ![]() Bo mam tam wszystko wymienion i jest tez m.in. krew i ja mam wynik dodatni...a by powinien byc ujemny...skad ta krew i w ogole o co chodzi ![]() Tak samo w osadzie moczu mam m.in.śluz i jest 'obfity' ![]()
![]() |
#4770 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do krwi i moczu to na pewno Marika będzie wiedzieć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.