|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Taa, schudnę, jasne że schudnę - będę wolała nie zjeść nic, niż jajka, ryby, twaróg.
![]() Mam nadzieję, ze szybko mi przejdzie. Jutro już zrobię zakupy. Mam czas, żeby znalezc urozmaicone przepisy, rozplanować, bo nie dam rady jeść tyle jajek i reszty - bardzo bym chciała, ale mam odruch wymiotny. To będzie moja druga dieta. Wcześniej schudlam 12 kg w bardzo szybkim tempie ( o dziwo! ). Trochę kg wrociło, ale na szczęście nie wszystkie Dieta polegała na jedzeniu porządnych śniadań, do oporu ( byle nie jajka na bekonie itp ), w zależności od pory powrotu do domu - obiadu z dwóch dan lub tylko zup, jakims jogurciku ( zdarzały się nawet te po 400 g). I polegała również na obietnicach - teraz nie moge, ale rano się najem, że pęknę ( i nigdy się to nie ziściło ). Nie ważyłam przed dietą b.dużo, BMI jeszcze w normie. Nie wiem, jak to się stało, że tak schudłam. To było rok temu, pora zacząć znów i schudnąć więcej niż wtedy. Pozdrawiam Was serdecznie! |
|
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Ja jadłam i żelatynę i kakao w fazie uderzeniowej (takie serniczki na zimno na jogurcie) i schudłam w ciągu 4 dni 2,3 kg, czyli połowę zaplanowanego "zrzutu". Mój mąż (też duka) też to jadł i nawet więcej schudł 4,1 kg i ma II fazę prawie z głowy, bo planował zrzucić 5 kg.
Dorota5 - super, aż się nie chce wierzyć!! Gratuluję i zazdroszczę! |
|
|
|
#4743 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Uderzeniówka powinna być jak najbardziej białkowa... a to że Tobie dużo zeszło, nie znaczy, że każdemu zejdzie... generalnie nie namawiajmy do takich odstępstw...
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Popieram Monikę, nie namawiajmy do kombinowana na U, to tylko kilka dni, które da się przetrzymać bez udziwnień.
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko, super wyglądasz
![]() Ja też , może nie jestem tu rekordzistką, ale już 54 dni za mną
|
|
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Przyczajenie
|
Str.69 " Nie mogę schudnąć " - " Ocet, zioła... (...) są dozwolone " A więc ocet można
![]() A żelatyna - nie jest tam nic wspomniane. Zobacze na opakowaniu, z czego dokładnie jest zrobiona. Jak tam jest troche tłuszczu tylko, te 83 g bialka i mało/wcale cukru, to jem galaretke!
|
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Dorotko5
![]() klaski :![]() ![]() Gdyby nie fakt ze ja tez schudłam nie uwierzyłabym Witamy oficjalnie na III
|
#4750 |
|
404 Not Found
|
Różne są organizmy, ale generalnie jednak chudną szybciej. Takie są moje osobiste spostrzeżenia z forum. Mało Panów tu było, ale kilku się przewinęło.
|
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Ja też idę trybem 1/1 dopiero
3 tygodnie i nie zamierzam go zmieniać, bo chudnę Dorotko ![]() ![]() klask i: Świetnie wyglądasz. Gratulacje!!!!
|
#4752 |
|
Przyczajenie
|
SKŁAD I STRUKTURA ŻELATYNY
84-90 % protein białkowych 1-2% soli mineralnych 8-15 % wody Żelatyna to dobrze przyswajalne bialko niestety nie jest ono pełnowartościowe gdyż zawiera niepełną pulę aminokwasow egzogennych(ktorych nasz organizm sam nie umie sobie wytworzyc i musi je pobrac z zewnątrz), dlatego gdy chcemy spożywac żelatynę w celu upelnienia puli aminokwasow najlepiej dołożyć do niej np. bialko jaja, szklanke mleka czy też łyżkę białka serwatkowego. No to jak na galaretkę z kurczakiem i niestety jajkiem, wygląda idealnie. Zresztą, w przepisach na fazę uderzeniową w książce Dukana używa się żelatyny. ![]() Edytowane przez julianna91 Czas edycji: 2010-06-03 o 19:54 |
|
|
|
#4753 |
|
szamanka
|
Jak to nie?
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę na pewno pisać, co dalej ze mną. Cytat:
![]() Ja nie zmierzyłam się na starcie, więc tylko ciuchy są wiarygodną miarą ubytków. Niestety najbardziej widać po cyckach.... miałam aż za duże (porządny stanik o rozmiarze 75I zmieniałam na 65 F i już czuję, że za duży :/) U Ciebie Dukan oszczędził Ci spadków w tym miejscu. Pozazdrościć.
|
|
#4755 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-06-03 o 20:11 |
|
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla Dorotki!!
po przeczytaniu waszych opinii chyba bede na systemie 5/5 dni a jak bedzie mi ciezko to przejde na inny chyba 1/1. ale dzisiaj zgrzeszylam zjadlam kawalek ciasta ktore upieklam mojemu do pracy...mam nadziejeze nie odbije mi sie na spadku
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
.Specjalne gratulacje dla Dorotki !!!Dziewczyno wyglądasz olśniewjąco,czarująco,jes teś nadchnieniem dla wielu dziewczyn,dla mnie też ![]() klask i:Ja odznaczam Ciebie kochana nasza siostro dukanko ZŁOTYM ORDEREM DUKAJĄCYCH!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- ![]()
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie najpierw poszło z twarzy, potem zaczęło spadać z biustu, bioder, a potem chyba uda, z ktorych tak średnio jestem nadal zadowolona. Najbardziej masakrycznie wyglada brzuch. Do rozstępów niby się już przez te 15 lat przyzwyczaiłam, ale teraz jak mi tłuszcz zszedł z brzucha, to skóra zrobiła się jak u staruszki. Nadal mam nadzieję, że kremami trochę podreperuję kondycję skóry wokół pępka....
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda zwiastuje co najmniej koniec świata i chyba w związku z tym w 42 dniu diety zgrzeszyłam :P
jedzenie mi się skończyło, a że nikt teraz do sklepu nie dojdzie, więc wcinam otręby i nutellę Ciekawe co się stanie z wagą :P |
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Za dwa tygodnie idę na bal oficerski. Jak mam zrobić z posiłkami? Normalnie jem 5 posiłków co3-4 godziny ale tam przecież będę długo to co mam dołożyc liczbę posiłków czy o wodzie mineralnej być? Idę systemem 1/1 i wtedy będę miała PW. Jak Wy rozwiązywaliście problem imprez takich w lokalu? Na prywatce to kurde łatwiej bo wśród swoich to można z miską przyjść a tu zbyt oficjalna impreza i nie wiem.
Jutro robię polowanie na jakąś sukienkę a wiec dzień zakupowy. Musze kupić taką co się dopasowuje bo ja wieczna optymistka myślę sobie,że przez te dwa tygodnie to może jeszcze coś schudnę
|
|
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Dorota 5,wlasnie zobaczylam zdjecia'przed' i 'po'
Gratulacje,kobieto,wyglad asz super!!! czyli da sie z usmiechem na twarzy dobrnac do celu ![]() klas ki:![]() Ja dzis mam za to male niedomaganie glowy,ale to pewnie przez ten upal-bylo dzis z 28stopni!i cienia ni huhu.ratuje sie kawka i cola light.a dzis na wade tyle co wczoraj.czyli zastoik w 3dniu warzyw..
|
#4762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepis na jogurtowy sernik, co prawda skomponowałam sama, ale na bazie przepisów z książki Dukana, tam do wielu deserów każe używać żelatynę i odtłuszczone kakao bez ograniczeń w fazie uderzeniowej. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Dobiega końca pierwszy dzień na PW, powiem Wam, że tak se. Niby jedzonko dobre, tęskniłam za warzywami, ale brzuch mi wystaje, a na samych białkach był płaski (no prawie płaski )Boję się wagi jutro :/ Aha, dziś udało mi się bez colki ![]() Aha2, olej parafinowy nie zadziałał :/ |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do parafiny, też mam doświadczenia, że nie działa, jeżeli o działaniu przeczyszczającym mówisz. Natomiast bigos na kapuście kiszonej... wow. Więc u mnie wygląda to tak, 5 dni białek a na PW z reguły zawsze gdzieś tam ten bigos z kilograma kapusty i nie zdarzyło mi się przybrać (do dnia dzisiejszego, dzisiaj grzeszę i zaraz chyba sobie jakieś winko wyszukam )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
można się przyłączyć? w kupie zawsze raźniej, jak to mówią .więc może na początek.. mam 18 lat, 168 cm wzrostu i ważę 68 kg. nie podobam się sobie w swoim kostiumie kąpielowym, więc już od 2 dni jestem na diecie dr Dukana. zachęciła mnie do niej moja koleżanka, która już po miesiącu stosowania zgubiła 8 kilo i dalej chudnie .postanowiłam, że będę się ważyć co 3 dni, więc wychodzi na to, że jutro będzie dniem prawdy . mam nadzieje, że coś mi już ubyło . mój cel to zgubić dokładnie 13 kilo .trzymam kciuki za Was wszystkie, damy radę! ![]()
|
|
#4765 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że jakieś 6 wątków wstecz też obejrzałam takie zdjęcia i po prostu powiedziałam sobie: ona wytrzymała to i ja wytrzymam. Popłakałam się wtedy, postanowiłam, że nie tknę niczego, co mi może przeszkodzić w drodze do tych wymarzonych kilogramów. Życzę Wam wszystkim tego z całego serca Żegnam się dziś z Wami, choć na pewno będę tu zaglądać od czasu do czasu, skontrolować jak Wam idzie. Więc nie grzeszyć mi tu, nie kłócić się i grzecznie dukać. Do zobaczenia na wątku trzeciofazowym. Się wzruszyłam. Pa, pa
|
|
#4766 |
|
Przyczajenie
|
Mam prośbę, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tą parafiną? To olej, tak? rozumiem, ze zastępuje zwykły. ale gdzies w tym watku przeczytałam, że można go kupic w aptece, więc trochę się pogubiłam
Trochę trudno przeczytać te kilkaset stron wątku
|
|
|
|
#4767 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie o działanie przeczyszczające mi chodziło. Z olejem już nie kombinuję, teraz piję figurę, wiem, że to nie za dobrze, ale nie chcę wychodować sobie balona ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4768 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie ktos mi sprzed nosa wykupuje ![]() Cytat:
) Chodzi Ci o takie wedzone, prawda? ![]() Cytat:
Mnie najbardziej schudly nogi. Biust nadal duzy mam ale juz lepiej wyglada... Chociaz do idealu to mu duuuzo brakuje No i nad brzuszkiem musze juz chyba cwiczeniami popracowac ![]() Witam wogole wszystkich. Dzisiaj mialam troche zwariowany dzien i troche kiepsko bylo z regularnymi posilkami ale dalam rade ![]() Ide sobie ogladnac jakis filmik i potem lulu
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza książką zapoznaj się z treścią pierwszego postu tego wątku, zrób test Dukana, by zobaczyć ile dni masz być na 1 fazie (jeśli zrobiłaś to ok.).I witaj na pokładzie
|
|
|
#4770 |
|
Przyczajenie
|
O, to świetnie! Dziękuję!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

klaski :

.