Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 19:04   #4741
julianna91
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Taa, schudnę, jasne że schudnę - będę wolała nie zjeść nic, niż jajka, ryby, twaróg.

Mam nadzieję, ze szybko mi przejdzie. Jutro już zrobię zakupy. Mam czas, żeby znalezc urozmaicone przepisy, rozplanować, bo nie dam rady jeść tyle jajek i reszty - bardzo bym chciała, ale mam odruch wymiotny.
To będzie moja druga dieta. Wcześniej schudlam 12 kg w bardzo szybkim tempie ( o dziwo! ). Trochę kg wrociło, ale na szczęście nie wszystkie Dieta polegała na jedzeniu porządnych śniadań, do oporu ( byle nie jajka na bekonie itp ), w zależności od pory powrotu do domu - obiadu z dwóch dan lub tylko zup, jakims jogurciku ( zdarzały się nawet te po 400 g). I polegała również na obietnicach - teraz nie moge, ale rano się najem, że pęknę ( i nigdy się to nie ziściło ). Nie ważyłam przed dietą b.dużo, BMI jeszcze w normie. Nie wiem, jak to się stało, że tak schudłam. To było rok temu, pora zacząć znów i schudnąć więcej niż wtedy.
Pozdrawiam Was serdecznie!
julianna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:12   #4742
lakszmi
Raczkowanie

Ja jadłam i żelatynę i kakao w fazie uderzeniowej (takie serniczki na zimno na jogurcie) i schudłam w ciągu 4 dni 2,3 kg, czyli połowę zaplanowanego "zrzutu". Mój mąż (też duka) też to jadł i nawet więcej schudł 4,1 kg i ma II fazę prawie z głowy, bo planował zrzucić 5 kg.

Dorota5 - super, aż się nie chce wierzyć!! Gratuluję i zazdroszczę!
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:19   #4743
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
Ja jadłam i żelatynę i kakao w fazie uderzeniowej (takie serniczki na zimno na jogurcie) i schudłam w ciągu 4 dni 2,3 kg, czyli połowę zaplanowanego "zrzutu". Mój mąż (też duka) też to jadł i nawet więcej schudł 4,1 kg i ma II fazę prawie z głowy, bo planował zrzucić 5 kg.
Faceci chudną szybciej...
Uderzeniówka powinna być jak najbardziej białkowa... a to że Tobie dużo zeszło, nie znaczy, że każdemu zejdzie... generalnie nie namawiajmy do takich odstępstw...
Stary 2010-06-03, 19:28   #4744
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:

Dorota5 - super, aż się nie chce wierzyć!! Gratuluję i zazdroszczę!
A może jakbyś nie jadła kakao i jadła mniej słodkości dukanowych, to schudłabyś tyle ile zaplanowałaś?
Popieram Monikę, nie namawiajmy do kombinowana na U, to tylko kilka dni, które da się przetrzymać bez udziwnień.
Stary 2010-06-03, 19:29   #4745
ganimedea
Zakorzenienie

Dorotko, super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Czy ktoś tu idzie trybem 1/1 ?
Cytat:
Napisane przez kasia_1011 Pokaż wiadomość
Ja

ale dopiero od 2 dni
Ja też , może nie jestem tu rekordzistką, ale już 54 dni za mną

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:34   #4746
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Jestem wege ale nigdy nie kupowałam żadnych żelatyn nie było mi to potrzebne do życia, teraz jak przepis wymaga dziwnych składników to sie pytam dzięki za odpowiedź, będę wiedziała gdzie szukać a jaki słodzik jest najlepszy do słodzenia...jakiego używacie Kochane [COLOR="Silver"]
Ja też nie jadam mięs a nie wiem. To wcale nie jest takie oczywiste. Tak samo nie wszyscy ludzie, którzy jedzą mięso używają żelatyny. Wystarczy nie mieć potrzeby zagęszczania i można tak całe życie.
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:47   #4747
julianna91
Przyczajenie

Str.69 " Nie mogę schudnąć " - " Ocet, zioła... (...) są dozwolone " A więc ocet można
A żelatyna - nie jest tam nic wspomniane. Zobacze na opakowaniu, z czego dokładnie jest zrobiona. Jak tam jest troche tłuszczu tylko, te 83 g bialka i mało/wcale cukru, to jem galaretke!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 19:48   #4748
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Faceci chudną szybciej...
Nie do końca się z tym zgadzam.
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:50   #4749
Monia_35
Raczkowanie

Dorotko5klaski :
Gdyby nie fakt ze ja tez schudłam nie uwierzyłabym
Witamy oficjalnie na III

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:50   #4750
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Różne są organizmy, ale generalnie jednak chudną szybciej. Takie są moje osobiste spostrzeżenia z forum. Mało Panów tu było, ale kilku się przewinęło.
Stary 2010-06-03, 19:51   #4751
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Czy ktoś tu idzie trybem 1/1 ?
Ja też idę trybem 1/1 dopiero 3 tygodnie i nie zamierzam go zmieniać, bo chudnę

Dorotko
klask i: Świetnie wyglądasz. Gratulacje!!!!

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 19:52   #4752
julianna91
Przyczajenie

SKŁAD I STRUKTURA ŻELATYNY

84-90 % protein białkowych
1-2% soli mineralnych
8-15 % wody

Żelatyna to dobrze przyswajalne bialko niestety nie jest ono pełnowartościowe gdyż zawiera niepełną pulę aminokwasow egzogennych(ktorych nasz organizm sam nie umie sobie wytworzyc i musi je pobrac z zewnątrz), dlatego gdy chcemy spożywac żelatynę w celu upelnienia puli aminokwasow najlepiej dołożyć do niej np. bialko jaja, szklanke mleka czy też łyżkę białka serwatkowego.

No to jak na galaretkę z kurczakiem i niestety jajkiem, wygląda idealnie. Zresztą, w przepisach na fazę uderzeniową w książce Dukana używa się żelatyny.

Edytowane przez julianna91
Czas edycji: 2010-06-03 o 19:54
Stary 2010-06-03, 19:56   #4753
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Jak to nie? nie mówię, że szybko, ale na pewno szybciej
Stary 2010-06-03, 19:56   #4754
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
No właśnie apetyt rośnie w miarę jedzenia-ja tez chce osiągnąć niższa wagę niż wskazał test dlatego proszę pisz na bieżąco jak tam faza III i jesli to nie kłopot dla Ciebie wpisuj czasem jadłospis swój z danego dnia-będe się mogła wzorować na Tobie.
Dzisiaj proteinowy czwartek, to nie ma o czym pisać. Postanowiłam sumiennie wypełniać zalecenia Dukana i jak czwartek to tylko na czystym białku. Dzisiaj zjadłam już prawie pół kilo tatara z 2 żółtkami, gofry z otrąb owsianych i udka duszone w maślance w/g przepisu naszego rodzyneczka, który ostatnio nas zaniedbuje, wypiłam ponad 3 litry wody, 3 kawy i jedna herba mate, którą bardzo polecam. Jest przepyszna, dostałam próbki, gdy zamówiłam aromaty i zamierzam ją w najbliższym czasie dokupić i ponad szklankę coli zero. Chyba już więcej nic oprócz wody, którą piję namiętnie, w siebie nie zmieszczę.
Będę na pewno pisać, co dalej ze mną.
Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Strasznie się cieszę I jeszcze raz zapraszam wszystkie i wszystkich w imieniu moim i kilku jeszcze osób na zjazd dukających
Dziewczyny, co prawda się nie upominacie, ale obiecałam dziś podsumowanie mojej drugiej fazy i zdjątka.
Tak więc: na diecie jestem od 17 stycznia. W tym czasie zmieniły mi się następujące parametry:
waga: było 71,8, jest 53,4 - ubyło 17,4 kg
talia: było 87 cm, jest 74 cm - ubyło 13 cm
biodra: było 104 cm, jest 91 cm - ubyło 13 cm
pod biustem: było 88cm, jest 75 cm - ubyło 13 cm
biust: było 100 cm, jest 91 cm - ubyło 9 cm
uda: było 55 cm, jest 48 cm - ubyło 7 cm
biceps: było 30,5 cm, jest 25 cm - ubyło 5,5 cm
Dorotko, wyglądasz rewelacyjnie. Dokładnie przyjrzałam się Twoim spadkom w obwodach. Idealne proporcje. No i cycki Ci fajne zostały. Gratulacje
Ja nie zmierzyłam się na starcie, więc tylko ciuchy są wiarygodną miarą ubytków. Niestety najbardziej widać po cyckach.... miałam aż za duże (porządny stanik o rozmiarze 75I zmieniałam na 65 F i już czuję, że za duży :/) U Ciebie Dukan oszczędził Ci spadków w tym miejscu. Pozazdrościć.
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:01   #4755
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość

Dorotko, wyglądasz rewelacyjnie. Dokładnie przyjrzałam się Twoim spadkom w obwodach. Idealne proporcje. No i cycki Ci fajne zostały. Gratulacje
Ja nie zmierzyłam się na starcie, więc tylko ciuchy są wiarygodną miarą ubytków. Niestety najbardziej widać po cyckach.... miałam aż za duże (porządny stanik o rozmiarze 75I zmieniałam na 65 F i już czuję, że za duży :/) U Ciebie Dukan oszczędził Ci spadków w tym miejscu. Pozazdrościć.
Mi z biustu na szczęście poleciało niewiele. Najwięcej z brzucha, twarzy a później z nóg (w tej kolejności właśnie).

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:11
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:12   #4756
kofcia2008
Raczkowanie

gratulacje dla Dorotki!! po przeczytaniu waszych opinii chyba bede na systemie 5/5 dni a jak bedzie mi ciezko to przejde na inny chyba 1/1. ale dzisiaj zgrzeszylam zjadlam kawalek ciasta ktore upieklam mojemu do pracy...mam nadziejeze nie odbije mi sie na spadku a co wiecie o stosowaniu tej dity dla cukrzykow (na tabletkach) jest moze jakas lzejsza wersja??

było 78 kg

jest 75,8 kg
będzie 58 kg
wzrost 171 cm

I faza...mniej 2,2 kg
II faza... mniej...
kofcia2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:16   #4757
betii5
Rozeznanie

Witam wszystkich w ten straszny wieczór,u mnie leje cały dzień,zreszta jak wczoraj i przedwczoraj.
Specjalne gratulacje dla Dorotki !!!Dziewczyno wyglądasz olśniewjąco,czarująco,jes teś nadchnieniem dla wielu dziewczyn,dla mnie teżklask i:
Ja odznaczam Ciebie kochana nasza siostro dukanko ZŁOTYM ORDEREM DUKAJĄCYCH!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Zapomniałam ,witamy w III fazie .
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:17   #4758
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Mi z biustu na szczęście poleciało niewiele. Najwięcej z brzucha, twarzy a później z nóg (w tej kolejności właśnie).
Kolejna szczęściara
Mnie najpierw poszło z twarzy, potem zaczęło spadać z biustu, bioder, a potem chyba uda, z ktorych tak średnio jestem nadal zadowolona. Najbardziej masakrycznie wyglada brzuch. Do rozstępów niby się już przez te 15 lat przyzwyczaiłam, ale teraz jak mi tłuszcz zszedł z brzucha, to skóra zrobiła się jak u staruszki. Nadal mam nadzieję, że kremami trochę podreperuję kondycję skóry wokół pępka....
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:17   #4759
Lajo
Raczkowanie

Pogoda zwiastuje co najmniej koniec świata i chyba w związku z tym w 42 dniu diety zgrzeszyłam :P
jedzenie mi się skończyło, a że nikt teraz do sklepu nie dojdzie, więc wcinam otręby i nutellę
Ciekawe co się stanie z wagą :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 20:18   #4760
tabinga
Raczkowanie

Za dwa tygodnie idę na bal oficerski. Jak mam zrobić z posiłkami? Normalnie jem 5 posiłków co3-4 godziny ale tam przecież będę długo to co mam dołożyc liczbę posiłków czy o wodzie mineralnej być? Idę systemem 1/1 i wtedy będę miała PW. Jak Wy rozwiązywaliście problem imprez takich w lokalu? Na prywatce to kurde łatwiej bo wśród swoich to można z miską przyjść a tu zbyt oficjalna impreza i nie wiem. Jutro robię polowanie na jakąś sukienkę a wiec dzień zakupowy. Musze kupić taką co się dopasowuje bo ja wieczna optymistka myślę sobie,że przez te dwa tygodnie to może jeszcze coś schudnę
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:24   #4761
Hatti
Rozeznanie

Dorota 5,wlasnie zobaczylam zdjecia'przed' i 'po'
Gratulacje,kobieto,wyglad asz super!!!
czyli da sie z usmiechem na twarzy dobrnac do celuklas ki:

Ja dzis mam za to male niedomaganie glowy,ale to pewnie przez ten upal-bylo dzis z 28stopni!i cienia ni huhu.ratuje sie kawka i cola light.a dzis na wade tyle co wczoraj.czyli zastoik w 3dniu warzyw..
Stary 2010-06-03, 20:46   #4762
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
A może jakbyś nie jadła kakao i jadła mniej słodkości dukanowych, to schudłabyś tyle ile zaplanowałaś?
Popieram Monikę, nie namawiajmy do kombinowana na U, to tylko kilka dni, które da się przetrzymać bez udziwnień.
Ja nikogo przecież nie namawiam, piszę po prostu, że można. Należę do osób, które mogą sobie wiele odmówić podczas diety, ale ze słodyczami naprawdę u mnie nie da rady. Kto tak ma, ten rozumie...
Przepis na jogurtowy sernik, co prawda skomponowałam sama, ale na bazie przepisów z książki Dukana, tam do wielu deserów każe używać żelatynę i odtłuszczone kakao bez ograniczeń w fazie uderzeniowej.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dobiega końca pierwszy dzień na PW, powiem Wam, że tak se. Niby jedzonko dobre, tęskniłam za warzywami, ale brzuch mi wystaje, a na samych białkach był płaski (no prawie płaski )

Boję się wagi jutro :/

Aha, dziś udało mi się bez colki

Aha2, olej parafinowy nie zadziałał :/
Stary 2010-06-03, 20:55   #4763
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Ja nikogo przecież nie namawiam, piszę po prostu, że można. Należę do osób, które mogą sobie wiele odmówić podczas diety, ale ze słodyczami naprawdę u mnie nie da rady. Kto tak ma, ten rozumie...
Przepis na jogurtowy sernik, co prawda skomponowałam sama, ale na bazie przepisów z książki Dukana, tam do wielu deserów każe używać żelatynę i odtłuszczone kakao bez ograniczeń w fazie uderzeniowej.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dobiega końca pierwszy dzień na PW, powiem Wam, że tak se. Niby jedzonko dobre, tęskniłam za warzywami, ale brzuch mi wystaje, a na samych białkach był płaski (no prawie płaski )

Boję się wagi jutro :/

Aha, dziś udało mi się bez colki

Aha2, olej parafinowy nie zadziałał :/
Tak już jest z dniami PW. Dlatego ja idę rytmem 5/5, żeby móc dłużej być na białkach niż w innych kombinacjach.

Co do parafiny, też mam doświadczenia, że nie działa, jeżeli o działaniu przeczyszczającym mówisz. Natomiast bigos na kapuście kiszonej... wow.

Więc u mnie wygląda to tak, 5 dni białek a na PW z reguły zawsze gdzieś tam ten bigos z kilograma kapusty i nie zdarzyło mi się przybrać (do dnia dzisiejszego, dzisiaj grzeszę i zaraz chyba sobie jakieś winko wyszukam)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 21:00   #4764
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

cześć dziewczyny!

można się przyłączyć? w kupie zawsze raźniej, jak to mówią .

więc może na początek..
mam 18 lat, 168 cm wzrostu i ważę 68 kg.
nie podobam się sobie w swoim kostiumie kąpielowym, więc już od 2 dni jestem na diecie dr Dukana. zachęciła mnie do niej moja koleżanka, która już po miesiącu stosowania zgubiła 8 kilo i dalej chudnie .
postanowiłam, że będę się ważyć co 3 dni, więc wychodzi na to, że jutro będzie dniem prawdy . mam nadzieje, że coś mi już ubyło . mój cel to zgubić dokładnie 13 kilo .

trzymam kciuki za Was wszystkie, damy radę!
Stary 2010-06-03, 21:04   #4765
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Gratuluję Ci tej III fazy i proszę wpadaj tu do nas. Będe sobie czytać Twoją trzecią fazę bo zaczynałam od podobnej do Ciebie wagi-ja71,5kg. Wiesz tak sobie patrze na te Twoje 54 kg i domyślam się,że test wyliczył Ci, że mniej schudniesz. Przedłużałaś więc fazę II?
Niewiele przedłużyłam. Dukan mi wyliczył, że powinnam ważyć 59,5 kg i powinnam tę wagę osiągnąć 19 maja. Ale ja od początku postawiłam sobie poprzeczkę 55 kg, a chudłam pięknie i szybko. Wiecie przecież, że ani razu w czasie II fazy nie zgrzeszyłam, choć smakołyków dukanowych sobie nie żałowałam. Jednak wszystko w dozwolonych ilościach. Raz tylko pozwoliłam sobie, tuz przed którąś miesiączką, gdy miałam doła na nutelle z 7 łyżek mleka w proszku, choć dopuszczalne są tylko 4.
Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Dorotko5klaski :
Gdyby nie fakt ze ja tez schudłam nie uwierzyłabym
Witamy oficjalnie na III
Dzięki Wam wszystkim (sswati, sweeney, marta330, Ayu, tabinga, Maricken, Emilia25, Mo_Nika, tysia, lakszmi, ganimedea, Monia_35, nigrra, LyraBea,Kofcia2008, Hatti) za ciepłe słowa. Szczególnie dziękuję beti5 za medal. Będę nosiła godnie i z dumą
Pamiętam, że jakieś 6 wątków wstecz też obejrzałam takie zdjęcia i po prostu powiedziałam sobie: ona wytrzymała to i ja wytrzymam. Popłakałam się wtedy, postanowiłam, że nie tknę niczego, co mi może przeszkodzić w drodze do tych wymarzonych kilogramów. Życzę Wam wszystkim tego z całego serca
Żegnam się dziś z Wami, choć na pewno będę tu zaglądać od czasu do czasu, skontrolować jak Wam idzie. Więc nie grzeszyć mi tu, nie kłócić się i grzecznie dukać. Do zobaczenia na wątku trzeciofazowym. Się wzruszyłam. Pa, pa
Stary 2010-06-03, 21:08   #4766
julianna91
Przyczajenie

Mam prośbę, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tą parafiną? To olej, tak? rozumiem, ze zastępuje zwykły. ale gdzies w tym watku przeczytałam, że można go kupic w aptece, więc trochę się pogubiłam Trochę trudno przeczytać te kilkaset stron wątku
Stary 2010-06-03, 21:13   #4767
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Tak już jest z dniami PW. Dlatego ja idę rytmem 5/5, żeby móc dłużej być na białkach niż w innych kombinacjach.

Co do parafiny, też mam doświadczenia, że nie działa, jeżeli o działaniu przeczyszczającym mówisz. Natomiast bigos na kapuście kiszonej... wow.

Więc u mnie wygląda to tak, 5 dni białek a na PW z reguły zawsze gdzieś tam ten bigos z kilograma kapusty i nie zdarzyło mi się przybrać (do dnia dzisiejszego, dzisiaj grzeszę i zaraz chyba sobie jakieś winko wyszukam)
Dzięki, uspokoiłaś mnie. Napisałabyś jak robisz ten bigos?

Właśnie o działanie przeczyszczające mi chodziło. Z olejem już nie kombinuję, teraz piję figurę, wiem, że to nie za dobrze, ale nie chcę wychodować sobie balona

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez julianna91 Pokaż wiadomość
Mam prośbę, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tą parafiną? To olej, tak? rozumiem, ze zastępuje zwykły. ale gdzies w tym watku przeczytałam, że można go kupic w aptece, więc trochę się pogubiłam Trochę trudno przeczytać te kilkaset stron wątku
To olej parafinowy, który "smaruje jelita" i nie jest wchłaniany przez organizm, więc nie dostarcza kalorii. Po prostu przecgodzi przez układ pokarmowy i ma ułatwić wypróżnienia. Można go kupić w aptece w wersji smakowej (miętowy) i bezsmakowej. W diecie Protal można go używać do robienia sosów sałatkowych i majonezu. Można go spożywać tylko na zimno, nie wolno na nim smażyć.

Stary 2010-06-03, 21:15   #4768
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
1) Najlepszy bez wątpienia serek homo "Maćkowy" 0% tłuszczu kupisz w Bomi
A ja go nigdy w tym bomi nie moge zastac Pewnie ktos mi sprzed nosa wykupuje
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ojjj tak, ja właśnie dostałam książkę i zaraz idę czytać tak się zastanawiam..jadłyście warkocz z łososia? można to jeść spokojnie, czy nie?
Ja jadam (bardzo lubie ) Chodzi Ci o takie wedzone, prawda?

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja bym chciala, zeby mi z brzucha polecialo Mnie najbardziej schudly nogi. Biust nadal duzy mam ale juz lepiej wyglada... Chociaz do idealu to mu duuuzo brakuje No i nad brzuszkiem musze juz chyba cwiczeniami popracowac

Witam wogole wszystkich. Dzisiaj mialam troche zwariowany dzien i troche kiepsko bylo z regularnymi posilkami ale dalam rade
Ide sobie ogladnac jakis filmik i potem lulu

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:17   #4769
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Miss Dramatique Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

można się przyłączyć? w kupie zawsze raźniej, jak to mówią .

więc może na początek..
mam 18 lat, 168 cm wzrostu i ważę 68 kg.
nie podobam się sobie w swoim kostiumie kąpielowym, więc już od 2 dni jestem na diecie dr Dukana. zachęciła mnie do niej moja koleżanka, która już po miesiącu stosowania zgubiła 8 kilo i dalej chudnie .
postanowiłam, że będę się ważyć co 3 dni, więc wychodzi na to, że jutro będzie dniem prawdy . mam nadzieje, że coś mi już ubyło . mój cel to zgubić dokładnie 13 kilo .

trzymam kciuki za Was wszystkie, damy radę!
Mam nadzieję, że przeczytałaś książkę i nie opierasz się tylko na zasłyszanych informacjach Poza książką zapoznaj się z treścią pierwszego postu tego wątku, zrób test Dukana, by zobaczyć ile dni masz być na 1 fazie (jeśli zrobiłaś to ok.).

I witaj na pokładzie
Stary 2010-06-03, 21:18   #4770
julianna91
Przyczajenie

O, to świetnie! Dziękuję!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości