Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 20:26   #4741
madzik2221
Zakorzenienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Także główkę chowa na dole, ale stópka w okazałości i "bunio" ...

A drugie zdjęcie to potwory, z którymi siedzę codziennie i się zastanawiam czy ich na jedzenie nie przerobić ...
sliczne to twoje malenstwo i jaka zgrabna nozka

a psiaka masz cudnego i jakie krecone wlosy

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:27   #4742
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

ja dziś się trochę martwię bo maluszki czułam dziś tylko ze dwa razy. I nie mogę sobie znaleźć miejsca.
Stary 2011-01-27, 20:27   #4743
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
sliczne to twoje malenstwo i jaka zgrabna nozka

a psiaka masz cudnego i jakie krecone wlosy
Ona robi takie oczy jak kot ze Shreka i nikt nie jest w stanie się jej oprzeć, ale tak naprawdę to jest to uparta pannica z kaprysami

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:42   #4744
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

ja dziś się trochę martwię bo maluszki czułam dziś tylko ze dwa razy. I nie mogę sobie znaleźć miejsca.
oj czasem tak jest, że mało się kręcą, tym bardziej u Ciebie jak są dwa
zjedz coś słodkiego albo wypij zimną wodę, połóż się na pleckach i napewno się poruszą

justa, zgrabne nóżki ma Twój bejbik, no i zwierzaczki pierwsza klasa

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:43
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:45   #4745
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

nie martw sie napewno wszystko z nimi ok

Cytat:
Ona robi takie oczy jak kot ze Shreka i nikt nie jest w stanie się jej oprzeć, ale tak naprawdę to jest to uparta pannica z kaprysami
ta rasa tak ma moj wujek mial tez taka suczke -dama jakich malo ale slodka jest

Enis jak sie czujesz?

22/23.05.2010
Stary 2011-01-27, 20:47   #4746
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
nie martw sie napewno wszystko z nimi ok

ta rasa tak ma moj wujek mial tez taka suczke -dama jakich malo ale slodka jest

Enis jak sie czujesz?
a lepiej trochę, ale coś mnie zaczął brzuch boleć, chyba mi się zbliża @ jak byłam w ciąży to przynajmniej miałam spokój z @, a teraz się muszę męczyc
Stary 2011-01-27, 20:54   #4747
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Pewnie macie rację. Boję się to normalne

Justa super maluszek. A zwierzątka pierwsza klasa. Ja mam psiaka ale stróża-szczeka mi pod oknem,i mimo że ma już prawie 3 lata to jest słodki.
Stary 2011-01-27, 21:13   #4748
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
Także główkę chowa na dole, ale stópka w okazałości i "bunio" ...

A drugie zdjęcie to potwory, z którymi siedzę codziennie i się zastanawiam czy ich na jedzenie nie przerobić ...

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Bella nie martw się, na pewno jest wszystko ok Zobaczysz, podrosną i będziesz je czuła cały czas

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:56   #4749
Fridka
Zadomowienie

...o rany Baby... jak mi ten szkrab daje popalić... biegam juz czasem z nim na reku żeby ogarnąć mieszkanie i zrobić cokolwiek...bo dzis miał dzien pt. siedzę na rękach u mamy, a jak jej nie widzę i nie czuję to sobie pokrzyczę... masakra...

na nic kompletnie nie miałam czasu... kurka...nie wiem skąd to posprzątane mieszkanko i obiad...nauczylam się rozdwajać...
generalnie nie podejrzewalam że jednak my baby mamy sporo siły...zwlaszcza w takich syt. to wychodzi...choć nie ukrywam PADAM NA PYSK

Justa zdjęcie pierwsza klasa, a zwiezaki super, kota mymy podobnego (czasem tez najchętniej przerobilabym go na karmę) a swego czasu marzył mi się spanielek, kto wie...może jak maly podrośnie?

spadam odpocząć... podczytuje Was często... ale jeszcze nie opatentowalam żeby użyć słomek do picia albo pałeczek do chinszczyzny do klepania w klawiaturę kiedy mam zajete ręce... cya

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:04   #4750
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

FRIDKA jesteś dzielną kobieta będzie dobrze. A Jaś jest marudny bo chce do mamy. A jak dajesz radę karmić?
Stary 2011-01-27, 22:05   #4751
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fridka Pokaż wiadomość
...o rany Baby... jak mi ten szkrab daje popalić... biegam juz czasem z nim na reku żeby ogarnąć mieszkanie i zrobić cokolwiek...bo dzis miał dzien pt. siedzę na rękach u mamy, a jak jej nie widzę i nie czuję to sobie pokrzyczę... masakra...

na nic kompletnie nie miałam czasu... kurka...nie wiem skąd to posprzątane mieszkanko i obiad...nauczylam się rozdwajać...
generalnie nie podejrzewalam że jednak my baby mamy sporo siły...zwlaszcza w takich syt. to wychodzi...choć nie ukrywam PADAM NA PYSK

Justa zdjęcie pierwsza klasa, a zwiezaki super, kota mymy podobnego (czasem tez najchętniej przerobilabym go na karmę) a swego czasu marzył mi się spanielek, kto wie...może jak maly podrośnie?

spadam odpocząć... podczytuje Was często... ale jeszcze nie opatentowalam żeby użyć słomek do picia albo pałeczek do chinszczyzny do klepania w klawiaturę kiedy mam zajete ręce... cya
no niestety u mnie było tak samo na początku, teraz jest różnie
czasem Franek może się chwile zająć sobą,swoimi paluszkami albo zabawkami, a czasem ryczy cały dzieńi trzeba się nim ciągle zajmować,
taki już urok małych dzieci
także życze dużo cierpliwości
Stary 2011-01-27, 22:19   #4752
madzik2221
Zakorzenienie

Fridzia trzymaj sie kochana pomalutku i sie maly zacznie soba zajmowac nie wszystko na raz Badz dzielna

22/23.05.2010
Stary 2011-01-28, 08:09   #4753
justa878
Zadomowienie

WSTAWAĆ !!!!

Fridka polecam samiczki, jakieś takie bardziej rodzinne są a jak Twój kot reaguje na dziecko?

to teraz zadam takie pytanie - na śniadanie z innej beczki - do mam:
ile kupić sztuk ubranek w rozmiarze 56, żeby nie przesadzić? Wyczytałam gdzieś, że po 5 body na krótki i długi rękaw oraz po 5 pajaców też na krótki i na długi ... czy tyle jest dobrze, czy za dużo, czy za mało ??
i takie naprawdę głupie pytanie (dawno małego dziecka nie miałam w rodzinie) - dziecko śpi w pajacu, body, czy co ??

od wczoraj czuję z lewej strony na dole takie bóle, ale nie od jajnika, niżej i nie od kości ... i one są, raz nie ma ... tak się zastanawiam, czy to maluszek nie jest, bo jest w podobny sposób ułożony i wciska mi główkę, dlatego taki mały ból odczuwam? Ale to chyba za wcześnie ...

idę do łóżka ...
życzę cierpliwości w czytaniu i proszę się ze mnie nie śmiać z moich głupich pytań

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-01-28, 08:21   #4754
Enia_
Zadomowienie

Witam dziewczynki
Wczoraj wysiedziałam sie u ginki 3 godziny w kolejce w tym dwie na stojąco bo wszystkie inna damy siedziały no ale nie zauważyły że ja już na końcówce ciąży no bo jakże, po czym miały poznac ale w d...... z nimi

No i teraz jakie wieści, mała ma się dobrze, pieknie otwierała i zamykała buźkę popijając wody płodowe
Żadnego rozwarcia, pozamykana na cztery spusty jestem
Malutka waży 2808 no i Pani dr mówi że szkoda że taka uparta i lezy nadal główką w górze bo może bym urodziła SN a tak to czeka mnie CC.
Jak nic się nie będzie działo mam przyjść 10 lutego i się umówimy wtedy na cięcie. Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle ale skoro królewnie tak wygodnie to niech sobie jeszcze siedzi grzecznie

Fridka .......... dzielna jestes kobietka

justa878........... piękna fotka a zwierzaczki cudne, szczególnie piesio
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-01-28 o 08:22
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:14   #4755
myha82
Wtajemniczenie

Podpinam sie pod pytanie Justy bo póki co ja tez jestem zielona w tych tematach.
Justa fotka malucha genialna I gratuluje udanej wizyty
A ja sie coraz bardziej stresuje przed poniedziałkiem. Chyba nawet nie tym, ze to USG nazywa sie genetyczne tylko tym czy dzidziol rośnie i bije serduszko. Rano ide do swojej gin bo konczy mi sie L4. Chyba nie bede robic USG bo nie ma sensu skoro wieczorem tez bede miec. Chociaz z drugiej strony dla mojego swietego spokoju...nie, nie co za dużo to niezdrowo.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:23   #4756
Enia_
Zadomowienie

Właśnie kurier przywiózł łóżeczko
uciekam prasować pościel w takim razie bo jak mąż wróci to będe go molestowała i niech składa
09.09.2009
Stary 2011-01-28, 09:47   #4757
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Witam,
Justa fotka malucha super ale będzie miał pamiątkę Zwierzaczki też fajne A co do ubranek to wszystko zależy jakie duże będzie dziecko, Julka miała niby 59 cm, a ubranka w rozm. 56 w większości były za duże bo nóżki podkurczała i przez pierwszy m-c nosiła praktycznie tylko rozm.56. Musiałam dokupić sporo ubranek, bo często ją przebierałam bo się ulało itp. W dodatku Julka urodziła się zimą więc sporo miałam welurkowych pajaców a w domu było ciepło i nie dało się jej w nie ubierać, bo się pociła. Najlepsze były bawełniane śpiochy, na szczęście takich małych rzeczy nie oddałam, na pewno się przydadzą, ale przy dwóch i tak będę musiała dokupić

Bella ja też moich nie czuję cały czas, jak się położę na plecach to poczuję, ale też nie zawsze Ostatnio coraz rzadziej, ale wczoraj poczułam i się troszkę uspokoiłam

Fridka ja z Julką miałam to samo, trzeba to po prostu przejść, pierwsze pół roku jest najgorsze, potem dziecko coraz więcej zaczyna zwracać uwagę na świat dookoła a nie tylko mama i mama, pocieszający jest fakt że ten czas tak szybko leci i nim się obejrzysz Jasio podrośnie

Dziewczyny mam do was pytanko, czy któraś z was miała lub ma teraz silne wzdęcia? Mnie wieczorem wydyma brzuch, jest ogromny i napięty, boli czuję że to wzdęcia mnie dopadają... nie wiecie czy można brać w ciąży espumisan? Może coś innego

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:10   #4758
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

No dziś mnie je czuje. Ale ja nawet czuje jak siedzę czy stoję. A wczoraj jeden maluch na południe chyba mi podarował trochę nocnego kopa.także teraz łaskocza mamę. Jutro już usg.
Co do ciuszków ja na pewno mnóstwo dostanę rodzina jest wielką. Jeszcze w kwietniu mój mąż na remont robić,ręce opadają,a tu trzeba większy samochód kupić. Dobrze że finanse są.

Enia kolejna koleżanka mała nie chce się odwrócić. To nie ładnie powiedz jej lepiej było by urodziła się siłami naturymoże się uda?
Stary 2011-01-28, 10:12   #4759
mokra6
Zadomowienie

Justa cieszę się,że wszystko oki Piesek pierwsza klasa-też chcę takiego! A kotów nie lubie

Madzik nie bij dziewczyn za to, że coś robią Ile można leżeć Ja mam tak, że jak nic nie robię to się gorzej czuję niż jak połażę, pokręcę się i coś porobię Od leżenia boli mnie krocze np.
Wczo usnęłam o 18:30! Ale obudziłam się, umyłam, obejrzałam film na tvn i spałam calutką noc do 8, bo tel od koleżanki mnie obudził
Nie mam planów na dziś, poszłabym gdzieś, ale nie mam gdzie o tej porze, wszyscy w pracy. A TŻ się przymila, nie chce mi się słuchać głupka. Poukładam sobie ubrania w szafkach póki co...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:13   #4760
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
No dziś mnie je czuje. Ale ja nawet czuje jak siedzę czy stoję. A wczoraj jeden maluch na południe chyba mi podarował trochę nocnego kopa.także teraz łaskocza mamę. Jutro już usg.
Co do ciuszków ja na pewno mnóstwo dostanę rodzina jest wielką. Jeszcze w kwietniu mój mąż na remont robić,ręce opadają,a tu trzeba większy samochód kupić. Dobrze że finanse są.

Enia kolejna koleżanka mała nie chce się odwrócić. To nie ładnie powiedz jej lepiej było by urodziła się siłami naturymoże się uda?
oj chciałabym ale niestety szanse sa juz bardzo małe , trzeba się szykować na CC
A dzisiaj to tak daje czadu że brzusiek mi lata we wszystkie strony świata
09.09.2009
Stary 2011-01-28, 10:18   #4761
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Wczoraj wysiedziałam sie u ginki 3 godziny w kolejce w tym dwie na stojąco bo wszystkie inna damy siedziały no ale nie zauważyły że ja już na końcówce ciąży no bo jakże, po czym miały poznac ale w d...... z nimi

No i teraz jakie wieści, mała ma się dobrze, pieknie otwierała i zamykała buźkę popijając wody płodowe
Żadnego rozwarcia, pozamykana na cztery spusty jestem
Malutka waży 2808 no i Pani dr mówi że szkoda że taka uparta i lezy nadal główką w górze bo może bym urodziła SN a tak to czeka mnie CC.
Jak nic się nie będzie działo mam przyjść 10 lutego i się umówimy wtedy na cięcie. Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle ale skoro królewnie tak wygodnie to niech sobie jeszcze siedzi grzecznie

Fridka .......... dzielna jestes kobietka

justa878........... piękna fotka a zwierzaczki cudne, szczególnie piesio
Te nasze córcie to straszne uparciuszki ze nie chca sie obrócić ale nadzieje mozesz miec do samego konca a cc jest na prawde dobrym rozwiazaniem, nie ma sie czego bać zobaczysz

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

justa sliczne te twoje dziecię i super masz zwierzaczki

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:19   #4762
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie kurier przywiózł łóżeczko
uciekam prasować pościel w takim razie bo jak mąż wróci to będe go molestowała i niech składa
To zrób potem zdjęcie i nam pokaż.

Ja się waham między dwoma wzorami pościeli, która lepsza? Chcę żeby pasowała do pokoju. Kolory dominujące to zielony i brązowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg resizeImage.jpg (87,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg resizeImage,.jpg (99,7 KB, 14 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:20   #4763
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Enia tak patrzę na Twój podpis i ładnie mała przybiera nie będzie taka malutka
Stary 2011-01-28, 10:24   #4764
Enia_
Zadomowienie

mokra6 podoba mi się ta ciemniejsza ale dla dzidzi wydaje mi się że ta zielona taka bardziej żywa, kolorowa , wesoła

Cytat:
No powiem Ci że teraz coś tak nabrała na siebie w nie całe 3 tygodnie 700gr !!
Ostatnio na wizycie ginka mówiła : ooo drobna malutka dziewczynka będzie a wczoraj mówi : noo duża dziewczynka będzie , więc już sama nie wiem
09.09.2009
Stary 2011-01-28, 10:24   #4765
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mokra mnie bardziej podoba się zielony komplet. Ale i tak wybór ostateczny należy do Ciebie
Stary 2011-01-28, 10:27   #4766
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
To zrób potem zdjęcie i nam pokaż.

Ja się waham między dwoma wzorami pościeli, która lepsza? Chcę żeby pasowała do pokoju. Kolory dominujące to zielony i brązowy.
Mnie sie podoba bardziej ta druga

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
mokra6 podoba mi się ta ciemniejsza ale dla dzidzi wydaje mi się że ta zielona taka bardziej żywa, kolorowa , wesoła

No powiem Ci że teraz coś tak nabrała na siebie w nie całe 3 tygodnie 700gr !!
Ostatnio na wizycie ginka mówiła : ooo drobna malutka dziewczynka będzie a wczoraj mówi : noo duża dziewczynka będzie , więc już sama nie wiem
Moja w 37t3d ważyła 2200g w 39t3d 2900 a trzy dni później urodziła sie z wagą 3kg

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Fridka trzymaj sie jakoś, silna i dzielna jesteś dasz sobie rade z małym a za niedługo jak podrosnie powinno byc lepiej

Stary 2011-01-28, 10:29   #4767
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Nasze pewnie będą malutkie Siostra mojego męża ma 5 dzieci i wszystkie rodziły się ok. 2,3kg, jak sobie przypomnę jakie były maciupkie, aż strach na ręce było wziąć, ile ja się naszukałam im takich malutkich ubranek

Moja Julka wg usg 2 tyg przed porodem ważyła 3,5 kg, a urodziła się 3,19kg, więc nie zawsze ta waga wg usg jest prawdziwa, a tylko przybliżona, a ja się bałam że ze 4 kg będzie ważyła

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png

Edytowane przez asiago
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:30
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:32   #4768
Pamela86
Zakorzenienie

Donoszę że Olbka urodziła dziś o 6.15 Kasieńkę, 3320g, 53cm 10pkt, poród Sn z zzo GRATULACJE!!!!!!!!!!

Stary 2011-01-28, 10:35   #4769
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba bardziej ta druga

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Moja w 37t3d ważyła 2200g w 39t3d 2900 a trzy dni później urodziła sie z wagą 3kg

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Fridka trzymaj sie jakoś, silna i dzielna jesteś dasz sobie rade z małym a za niedługo jak podrosnie powinno byc lepiej
No to moja jest rzeczywiście ciężka jak na ten tydzien

A kiedys Wam pisałam że urodzi się malutka bo ja miałam 2650g , wczoraj mama mnie poprawiła i nawet ksiażeczkę znalazła , miałam 3650 czyli kg więcej niż całe życie myślałam

Pościel poprasowałam, mała szaleje tak że brzuch faluje mi we wszystkie strony świata chyba czuje że zaraz przyjedzie ciocia z bułeczkami z jagodami i pączkami bo ma mnie odwiedzic i sobie zażyczyłam aby po drodze kupiła te smakołyki
09.09.2009
Stary 2011-01-28, 10:36   #4770
justa878
Zadomowienie

dla kolejnej wiazażowej dzidzi i olbki

11.07.2010
05.06.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości