Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-11, 10:52   #4741
Mutny
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Gaja, niedługo sylwester może nie wyjeżdżacie zbyt daleko, ale zawsze i będziecie mogli się troszkę polenic

a co do tych przygotowań... to bez sensu tak 2 lata przed czasem wszystko załatwiać, moim zdaniem jeszcze się zdąży przecież

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 10:55   #4742
Madziuniusia
Zakorzenienie

no ja np. jeszcze nic nie mam zorganizowanego
Stary 2010-12-11, 11:12   #4743
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Madziuniusi tu nie było bo żeśmy się zamieniły ja wcześniej byłam na PM2012 ale potem przeniosłam się tutaj, a ona odwrotnie
Madziuniusia gratulacje

kurde nikt mi nie odpisał a byłam ciekawa co o tym myślicie
Stary 2010-12-11, 11:13   #4744
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

grupa wsparcia dla leserów

Ja wiem, że niedługo Sylwester, ale to jakby Ci ktos codziennie nożem po serduchu przejeżdżał. Coś by sie teraz zaraz przydało, heh. Nic, trzeba być twardym.

Robię porządki w ubraniach, żeby się nie uczyć!

Mabi, o czym? Przeleciałam wczorajsze posty tak pi razy oko, ale chętnie wyrażę swoją opinię na konkretny temat
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:18   #4745
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja ze 2 mc-e tmu pytałam Tża o mieszkanie razem, czy by chciał już teraz, powiedział że tak ale już na swoim i w jego mieście
a ja mu powiedziałam że nie chciałabym uzasadnienie- bo by mi się już chyba nigdy nie oświadczył
powiedział że bardzo możliwe że wtedy by mu się do tego nie spieszyło zbytnio (tak jakby teraz mu się spieszyło niby..ha ha)

dziś mi oznajmił "Kupiłem ci pachnidło"...próbował mi już kupic perfumy 2 tyg. temu mimo że ja nie okazałam zainteresowania tym tematem a wręcz dezaprobatę, tydzień temu sam powiedział że z tymi perfumami jednak da sobie spokój a dziś kupił
czyli powtarza się sytuacja z tamtego roku-nieważne co byleby coś kupic i zakodowac sobie we łbie że prezent kupiony chociaż o urodzinach nadal ani słowa nie wspomniał co mnie bardzo zastanawia...
zacytowałam siebie
Stary 2010-12-11, 11:35   #4746
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Poproszę dobry sposób na pryszcze! Ja już mam ich dość. Do okresu jeszcze 2 tyg, a cała moja broda jest obrzydliwie obolała. Nienawidzę tego uczucia, no nienawidzę
Sylvi, łączę się w bólu. Ja jutro (bo dziś nie będzie za bardzo kiedy. TŻ się wprosił między 12:00 a 15:00, a potem psiapsióła mnie porywa) biorę się za angielski. "Ta ostatnia niedzieeeelaaaa...."
a ja na pryszczolki polecam zel do mycia twarzy Ziaja Nuno. kosztuje pewnie cos w granicach 10zl;p
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
srebrny pierścionek to miał być na "próbę techniczną". Bo tak to miało być. Że próba techniczna. Także dostałam dwa pierścionki na zaręczyny
Kwiatów nie było, bo by nie było niespodzianki:P a to, że w restauracji to nie ma znaczenia. Ja do tej pory jestem w ciężkim szoku
gratki

mabi jak widze ze ten twoj to taki sam leser jak moj, byle dac cos na odczepne a perfumy sa swietne bo wie ze lubisz i ci sie spodobaja. odwlekanie to ich domena.. tak sie zaczynam zastanawiac czy np ten moj w ogole chce ze mna slubu skoro ten temat go tak parzy i na kazde slowo slub jest :"o bozee, znowu zaczynasz?" tak jak np wczoraj w kinie chcialam sie z nim troche podraznic w momenci gdy bella licytowala sie z edwardem kiedy maja wziasc slub, to ja od niego ooo to tak jak u nas a on "ooo jezu znowu? " takze jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem czy nie bede musiala znalezc sobie inego TŻta skoro ten taki niechetny to po jakie licho sie tylko produkowac a on wiecznie niegotowy
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:39   #4747
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mabi, ale "Pachnidlo" to tez ksiazka i film moze o to mu chodzilo?

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 11:57   #4748
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
mabi jak widze ze ten twoj to taki sam leser jak moj, byle dac cos na odczepne a perfumy sa swietne bo wie ze lubisz i ci sie spodobaja. odwlekanie to ich domena.. tak sie zaczynam zastanawiac czy np ten moj w ogole chce ze mna slubu skoro ten temat go tak parzy i na kazde slowo slub jest :"o bozee, znowu zaczynasz?" tak jak np wczoraj w kinie chcialam sie z nim troche podraznic w momenci gdy bella licytowala sie z edwardem kiedy maja wziasc slub, to ja od niego ooo to tak jak u nas a on "ooo jezu znowu? " takze jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem czy nie bede musiala znalezc sobie inego TŻta skoro ten taki niechetny to po jakie licho sie tylko produkowac a on wiecznie niegotowy
swojsko mi się zrobiło bo nie chciałam żebyście mi tu słodziły na przymus czy coś, potrzebowałam naprawdę szczerych komentarzy
też bym się wk... za taką reakcję Tża, wyznacz jakąś granicę i jak zobaczysz że nic sobie z tego nie robi to go pogoń (chociaż wiem że to trudne, bo sama miałam kiedyś takie myśli już...)
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Mabi, ale "Pachnidlo" to tez ksiazka i film moze o to mu chodzilo?
tak wiem ale na 100% chodzi o perfumy, zresztą sylvi ma rację- z niego taki leser że gdyby "okazja" nie wpadła mu w ręce to nawet by o tym nie pomyślał
u niego w pracy jeden gościu ma dostęp do markowych perfum i handluje tym za grosze (już nie wnikam skąd ma te perfumy...) no i Tż 2 tyg. temu mi o tym powiedział że kupiłby dla siebie jakiś zapach skoro jest okazja tanio kupic, po czym dodał że i mi coś kupi...zbytnio nie przywiązałam do tego wagi bo po 1. nie chcę dostac perfum, po 2. mam jeszcze zapas w domu a po 3. jeśli już Tż chce mi kupic perfumy to wie jaki zapach lubię bo dostałam od niego kiedyś pewne "pachnidło" i wie że bardzo mi się podobały i że już ich niestety nie mam
tyle że tego zapachu ów kolega nie ma w ofercie, a z tych które ma (mimo że z "najwyższej półki")to nawąchałam się w sklepie i nic mnie nie ujęło aż tak żeby je zapragnąc (bo Tż zabrał mnie do sklepu żeby nie musiał kupowac "w ciemno" tylko żebym sobie wybrała zapach z ponad 100 na liście...a on potem zamówi)
Stary 2010-12-11, 12:07   #4749
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
swojsko mi się zrobiło bo nie chciałam żebyście mi tu słodziły na przymus czy coś, potrzebowałam naprawdę szczerych komentarzy
też bym się wk... za taką reakcję Tża, wyznacz jakąś granicę i jak zobaczysz że nic sobie z tego nie robi to go pogoń (chociaż wiem że to trudne, bo sama miałam kiedyś takie myśli już...)
ja aniolkiem nei jestem ale moj tz to przechodzi sam siebie ostatnio.nie bede tu pisac bo i tak juz uchodzi za lesera ale ja tak dlugo nie wytrzymam
Stary 2010-12-11, 12:08   #4750
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

no i wczoraj mówił że już mi kupił, nawet nie wiem jakie? dziś to się raczej z Tż nie zobaczę ale może jutro? ciekawe czy jutro je zostanę czy za tydzień w urodziny (jeśli Tż przyjedzie)
czasem sobie myślę że może te perfumy (i wcześniej to akwarium) to jednak jakas przykrywka?...ale nieeeee to niemożliwe, raczej Tż próbuje się wybielic...jak myślicie?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
ja aniolkiem nei jestem ale moj tz to przechodzi sam siebie ostatnio.nie bede tu pisac bo i tak juz uchodzi za lesera ale ja tak dlugo nie wytrzymam
ale ja ci się wcale nie dziwię
Stary 2010-12-11, 12:10   #4751
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
no i wczoraj mówił że już mi kupił, nawet nie wiem jakie? dziś to się raczej z Tż nie zobaczę ale może jutro? ciekawe czy jutro je zostanę czy za tydzień w urodziny (jeśli Tż przyjedzie)
czasem sobie myślę że może te perfumy (i wcześniej to akwarium) to jednak jakas przykrywka?...ale nieeeee to niemożliwe, raczej Tż próbuje się wybielic...jak myślicie?
nie wiem jaki ten twoj jest alllleeeeee jesli podobny do mojego tooooooooooo niestety ale chce sie zaslonic prezentami, tzn nie bedzie sie oswiadczal ale kupi "byle co" byle bys sie tylko odczepila

ja sie z moim dzisiaj widziec nie bede bo mnei wkurzyl wczoraj i focha wale o! poza tym jeden dzien bez niego dobrze mi zrobi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 12:20   #4752
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
nie wiem jaki ten twoj jest alllleeeeee jesli podobny do mojego tooooooooooo niestety ale chce sie zaslonic prezentami, tzn nie bedzie sie oswiadczal ale kupi "byle co" byle bys sie tylko odczepila

ja sie z moim dzisiaj widziec nie bede bo mnei wkurzyl wczoraj i focha wale o! poza tym jeden dzien bez niego dobrze mi zrobi
mój pracuje do 14 a potem jakieś 5h będzie wracał do domu więc nie liczę na to że do mnie przyfrunie aa i dobrze bo jakoś czuję że jak się spotkamy to mi się pogorszy
się chłopak może zdziwic jak się wkrótce zmienię...

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Sylvi a ile ten twój ma lat?
Stary 2010-12-11, 12:20   #4753
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:

Co się stało?

Aaa, o pachnidło mabi chodziło nie lubię prezentów na odczepnego, a te perfumy, skoro niechciane, takie są. Łatwiej coś kupić niż sprawić, żeby dzień był wyjątkowy, heh. więc...leser.
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:23   #4754
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sylvi a ile ten twój ma lat?
w styczniu konczy 26.. napisalam mu esa o tym ze sie nie widzimy jakies 2 godziny temu ale jeszcze nie odpisal.. coz.. albo spi albo cos
Cytat:
Co się stało?
.
aaa o taka glupote. pewnie sie czepiam i to nic takiego
Stary 2010-12-11, 12:31   #4755
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Aaa, o pachnidło mabi chodziło nie lubię prezentów na odczepnego, a te perfumy, skoro niechciane, takie są. Łatwiej coś kupić niż sprawić, żeby dzień był wyjątkowy, heh. więc...leser.
cóż kręci bata na własną dupę
Cytat:
w styczniu konczy 26..
a mój w lutym 28...takie stare a takie niemyślące

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

nieważne że mam 3 flakony perfum...będę miec czwarte
w tamtym roku prawie miesiąc przed ur. truł mi dupę i upierał się że kupi mi porządne buty na zimę (pomijam że butów na prezent się nie kupuje), powiedziałam że na buty to mnie jeszcze stac i że sama sobie kupie albo matka mi kupi, a że mnie wyprowadzał z równowagi tym swoim ględzeniem to dodałam że jak będę jego żoną to może mi kupowac buciki nawet i co tydzien to kupił mi płaszcz na zimę...
Stary 2010-12-11, 12:39   #4756
studi
Zakorzenienie

Sylvi dzień odpoczynku nikomu jeszcze nie zaszkodził-a może da mu to coś do myślenia...
Mabi ja staram się mojemu zawsze tak po tajniacku zwracać uwagę co bym chciała dostać...za 8 dni mam urodziny i powiedziałam,żeby mi nic nie kupował bo się wykosztował na pierścionek,ale on MUSIpowiem,żeby lizaka mi kupiłza 4 perfumy bym udusiła;D
Stary 2010-12-11, 12:50   #4757
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Sylvi dzień odpoczynku nikomu jeszcze nie zaszkodził-a może da mu to coś do myślenia...
nie wiem czy on to odczuje ale ja napewno sobie odpoczne

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2010-12-11 o 12:56
Stary 2010-12-11, 12:53   #4758
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi ja staram się mojemu zawsze tak po tajniacku zwracać uwagę co bym chciała dostać...za 8 dni mam urodziny i powiedziałam,żeby mi nic nie kupował bo się wykosztował na pierścionek,ale on MUSIpowiem,żeby lizaka mi kupiłza 4 perfumy bym udusiła;D
oczywiście to nie on mi kupił tyle perfum (jedne moje, drugie mamy, trzecie jakiś prezent-i używamy wszystkiego na spółkę z mamą) ale dobrze wie że mam zapas bo nawet ostatnio wyciągnęłam wszystkie jakie mam i razem z Tż wąchaliśmy
to moje 5 z kolei ur. razem z Tż i właściwie zawsze jak pytał to mówiłam że nic nie chcę bo nie jestem taka po prostu- jak coś mi się podoba to albo zbieram kasę żeby sobie wkońcu to kupic albo mama mi w tym trochę pomaga nigdy nie liczyłam że Tż mi kupi to czy tamto i zawsze jak pytał to mówiłam żeby sam coś wymyślił, nie musi kosztowac krocie, ważna jest pamięc
z tych wszystkich prezentów jakie od niego dostałam to właściwie tylko 1 był trafiony bo Tż wiedział od dawna że mi się to podoba (trafiony w gust ale z kolei nie trafiony w czas bo akurat wtedy spodziewałam się pierścionka, więc radosc z prezentu to była raczej przez łzy...)

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2010-12-11 o 12:55
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 12:58   #4759
studi
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy on to odczuje ale ja napewno sobie odpoczne
a widujecie się codziennie?
Mabi dlatego ja staram się mojego naprowadzić na to co chcę dostać, też jestem zdania,że liczy się pamieć a nie cena prezentu, ale jak mam dostać jakiś nie wypalony prezent,to zawszę wole mu uświadomić,że jednak wolałabym coś innego i nie widzę w tym nic złego,że niespodzianka jest zepsuta....Przynajmniej wiem,że prezent będzie przydatny

Edytowane przez studi
Czas edycji: 2010-12-11 o 13:02
studi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 13:00   #4760
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Sylvi ja mojemu też dziś powiem żeby nie przyjeżdżał, pewnie i tak by tego nie zrobił bo po podróży będzie padnięty ale gdyby jednak chciał to ja zagram "dobrą i troskliwą" i powiem nie kochanie odpocznij sobie w domku bo zmęczony jesteś
Stary 2010-12-11, 13:04   #4761
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Sylvi ja mojemu też dziś powiem żeby nie przyjeżdżał, pewnie i tak by tego nie zrobił bo po podróży będzie padnięty ale gdyby jednak chciał to ja zagram "dobrą i troskliwą" i powiem nie kochanie odpocznij sobie w domku bo zmęczony jesteś
ja tez stosuje taka sztuczkę:P tak więc pionka
Stary 2010-12-11, 13:07   #4762
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
ja tez stosuje taka sztuczkę:p tak więc pionka:d
ahaaaa
Stary 2010-12-11, 13:09   #4763
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
a widujecie się codziennie?
taaak. codziennie. dzien w dzien

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-11, 13:14   #4764
studi
Zakorzenienie

Cytat:
no to chyba powinien zauważyć,że dziś się wymigujesz od spotkania?
Stary 2010-12-11, 13:16   #4765
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
oo to spokojnie raz możecie sobie darowac ja mojego widzę co tydzień a czasem co 2, to już trochę inna sprawa
a właśnie mi się przypomniało jak gdzieś tak po weselu siostry była jakaś gadka o niespodziankach i ja coś tam gadałam że to mnie raczej nie dotyczy (chyba że pracę dostanę) a Tż że może już w grudniu...
ale gadac to on se może
Stary 2010-12-11, 13:32   #4766
studi
Zakorzenienie

Mabi my sie widujemy 2 razy w tygodniu, czasem raz-ale mój mieszka 20 km ode mnie więc nie ma aż tak dużej odległości jak miedzy wami
Też bym chciała codziennie się widywać...
Mabi aaa własnie odnoście twojego cytowanego problemu-to ja mojemu powiedziałam,że najpierw chcę się zaręczyć a dopiero poźniej razem zamieszkać...podejrzewam, że gdyby była odwrotna sytuacja-tj najpierw mieszkanie, to zaręczyn mogłabym się nie doczekać bo faceci robią się TACY wygodni
Stary 2010-12-11, 13:41   #4767
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi my sie widujemy 2 razy w tygodniu, czasem raz-ale mój mieszka 20 km ode mnie więc nie ma aż tak dużej odległości jak miedzy wami
Mabi aaa własnie odnoście twojego cytowanego problemu-to ja mojemu powiedziałam,że najpierw chcę się zaręczyć a dopiero poźniej razem zamieszkać...podejrzewam, że gdyby była odwrotna sytuacja-tj najpierw mieszkanie, to zaręczyn mogłabym się nie doczekać bo faceci robią się TACY wygodni
mój sam się przyznał że tak by było mu wygodnie
mój też mieszka 20 km ode mnie, tzn. pomieszkuje jak wraca na weekend do domu, na tygodniu robi się z tego 150 km
Stary 2010-12-11, 13:51   #4768
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
a zebys wiedziala. chociaz zamieszkanie razem albo przyspieszy decyzje o zareczynach albo skutecznie ja "odroczy"
Stary 2010-12-11, 14:03   #4769
studi
Zakorzenienie

za dużo widziałam par,które ze sobą mieszkały i nic więcej w ich statusie się nie zmieniło...
Stary 2010-12-11, 14:25   #4770
sylvi_86
Zakorzenienie

no to juz wiadomo czemu kiedys nie bylo tylu rozwodow.. my zesmy rozpuscily chłopów jak dziadowski bicz i dlatego teraz wszystkie zwiazki tak wygladaja ze to dziewczyna naciska na slub a nie facet

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

dzwonil TŻ i mowil ze sie stesknil hiehiehie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości